<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
gábor76 | Adatlap | 556677 | 2014. március 24. 19:37 | ||
a Veteran Models gyárt ilyet. Előzmény: (556664) Varjúbácsi 2014. március 24. 15:43 | |||||
atu71 | Adatlap | 556668 | 2014. március 24. 17:17 | ||
A fotok lemaradtak,ezen a linken minden lepes fenn lesz,esetleg akit erdekel tudja kovetni. http://s1151.photobucket.com/user/papi4189/library/US%20Navy%20Swift%20Boat | |||||
atu71 | Adatlap | 556667 | 2014. március 24. 17:14 | ||
Hali, A kovetkezo munkam US Navy SWIFT BOAT (PCF) revell 1:48.Olyan revell minoseg,van sokkal rosszabb ennel is,van sorja is nem tul nagyok de azert szepen vannak rajta. Ot is komolyabban szeretnem feljavitani,hasonloan mint a naszadom,zomeben sajat keszites de lesz hozza Aber geppuska. A vezeto es halo resszel kezdem,ez teljesen ures es meg a padlozatott is ki kell vegni mert magas,a pirossal jelolt resznel es plusz a hajovezetonel is. A horgonyok,hat kritikan aluliak,ezeket is eltavolitom es ujra gyartom,hirtelen ennyi elso nekifutasra. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 556664 | 2014. március 24. 15:43 | ||
SSZABI | Adatlap | 556470 | 2014. március 21. 18:54 | ||
Sziasztok! Batka! Holnap én is megyek Szolnokra, csak nem hiszem, hogy ilyesmit ott fognak árulni, de körbenézek majd. Zs180! Ha viszont nem lesz, akkor majd írok neked emailt, mert akkor igénybe venném a segítséged, előre is köszönöm. Móvárra viszont sajnos nem tudok elmenni, itthoni posta segítségét venném igénybe. A rajzoknak is örültem volna, de azt nem tudom hogyan tudnánk így megoldani. Még megnézem a WEM oldalát, mert lehet még egy hajóra akkor nézek egy alap maratás készletet, akkor nem kell fél év múlva azzal is zargatni valakit. Üdv! | |||||
zs180 | Adatlap | 556466 | 2014. március 21. 18:31 | ||
Szia! Ha akarod, rendelek neked WEM maratást, aztán Móváron átveheted. Ezenkívül van egy Sambrook-féle rajzom is, azt is kölcsönadhatom másolásra. P.Gy. | |||||
Batka | Adatlap | 556457 | 2014. március 21. 14:34 | ||
szia! nézzek neked holnap szolnokon,hogy van-e? üdv, Batka | |||||
SSZABI | Adatlap | 556450 | 2014. március 21. 12:23 | ||
Üdv! Most, hogy a Bismarck-ot befejezettnek nyilvánítottam, elővettem a régi Airfix Iron Duke-ot. Amit lehet én megcsinálok házilag, hogy olyan legyen mint 1918-ban (vagy utána), de nincs valakinek eladó korlátja 1/600-ban? Már az sokat jelentene a többi kialakítását valahogy kitalálom még. De ha valakinek megvan a WEM maratása a hajóhoz, és eladja, azt is megveszem. (nem tudok külhonból rendelni, kedves barátomat meg nem akarom már megint ugráltatni) Próbálkoztam vele, de a saját korlát minősége igencsak hagy kívánni valót maga után... Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm! Üdv! | |||||
Sebi | Adatlap | 556378 | 2014. március 20. 14:09 | ||
Szia Varjúbácsi! Nem, az nem átvétel. Ők lehettek az "ősök": www.oldmodelkits.com/index.php www.oldmodelkits.com/index.php Aztán amennyire tudom volt egy jó nagy szünet. Sokáig nem volt ekkora méretben második vh-s amerikai romboló. Aztán 1995-'96-ban(?) megjelent a Tamiya Fletcher és utána jött ez a 144-es kit. Ahogy láttam, ez nagyon bejött a Revellnek. Legalábbis elég jó leírásokat olvastam róla. | |||||
Sebi | Adatlap | 556376 | 2014. március 20. 13:43 | ||
Kedves Barátom! Örülök, hogy tetszik. Ha jól sejtem te sem jössz üres kézzel :) | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 556345 | 2014. március 19. 23:51 | ||
Sebi! Az 1/144-es Fletcher is átvétel? Már csak a feljavítók miatt is. | |||||
Simi | Adatlap | 556342 | 2014. március 19. 21:43 | ||
Szia Sebi! Kíváncsian várom, hogy végre élőben is megszemlélhessem a hajódat Móváron! Egész pofás lett, gratulálok! A víz is egészen élethű. Szia Gyuri! Nagyon izgalmas ez a projekt! Sok szép feljavítást eszközöltél! Nekem mind közül a kinyitott nyílászárók - ajtók, ablakok - dobogtatták meg a szívemet. Azért általában ennyit nem szoktál kinyitni... én is mániákusan szeretem ezt a fajta kihívást. | |||||
Sebi | Adatlap | 556328 | 2014. március 19. 20:18 | ||
Szia Gyuri! Azért úgy látom te is szépen haladsz a "kis projekteddel". Úgy látom sikerült behozni a "baleset" miatti lemaradást. Némely gyártónál tényleg jó a grafika, de hát nekünk ugye a tartalom a fontos :) Ráadásul a Revell makettekkel, legalábbis hajós vonalon, erősen vigyázni kell. Ugyanis gyakorlatilag nincs is igazi Revell hajó. Ők általában átvesznek valakitől, ahogy az Indianapolisnál láttuk. | |||||
zs180 | Adatlap | 556281 | 2014. március 18. 23:44 | ||
Most pár szó és kép az én kis projektemről: a hajótest részletezése kész: minden kis szerelvényen alakítottam ezt-azt. A papírra ragasztott apróságok is a forecastle és quarterdeck-en kapnak majd helyet. Ezután nekiestem a felépítmény alsó szintjének - a shelter deck-ről és az oldalakról levágtam szinte minden részletet, majd gittel eltüntettem a palánkozást, mivel meggyőződésem, hogy azt a fedélzetet valójában a corticene nevű anyaggal burkolták be. A kémények alapján kialakítottam néhány szellőzőnyílást. A sok rombolás után jöhet az új részletek kidolgozása. | |||||
zs180 | Adatlap | 556279 | 2014. március 18. 23:31 | ||
Attila, gratulálok, nagyon szép ez a Tone! Kirakhatnák a fényképét a Flyhawk készlet dobozára. Olyasmit csinálsz, mint én, ezt jó látni. Várom a folytatást. Sebi, a te művedet is jó lesz élőben megcsodálni Móváron. Remek volt ez a kis makett-történeti összefoglaló és mennyire igaz - magam is megépítettem ezt kedves kis Matchbox Indianapolist 1983 táján. Akkor szupernek számított. Egyébként nekem az eredeti, Roy Huxley által készített Matchbox dobozfedél grafikák tetszettek/tetszenek a legjobban. P.Gy. | |||||
Sebi | Adatlap | 556240 | 2014. március 17. 22:46 | ||
Szia Attila! Igen, többek között egy helikoptert kell még összeraknom. És szintén igen, a helikopter a cső végére kell. Bár egész pontosan úgy fog kinézni a jelenet, hogy két matróz éppen viszi a csövet a kopter felé. Ezért a cső végére konkrétan ők lesznek csatlakoztatva :D És harmadszor is igen. Móváron szeretnék debütálni vele. Ami pedig ezt a Revell makettet illeti. Tulajdonképp helyesen írtad. Azt mutatják be, ami a dobozban van. Miért nem illesztik pontosabban és miért nem tömítik? Azért, amiért a mikrohullámú sütőkre rá van írva, hogy nem lehet bennük állatot szárítani. Ha tömítenék és jobban illesztenék, akkor bárki beperelhetné őket azért, hogy az övé nem lett olyan, mint a képen. A gyári doboz képein csak az lehet, ami a dobozban van. Gondolj csak arra, hogy még így is rá van írva a dobozra, hogy a festéket és ragasztót külön meg kell venni. Nehogy valaki abba kössön bele, hogy nem találja a dobozban. Ennyire egyszerű az egész. A minőséget pedig, bár ezzel nem hiszem, hogy újat mondok, ne a te szemszögedből nézd. Te nem mész már arrafelé és a te tapasztalatoddal már biztos, hogy ilyet nem fogsz venni. De egy 8-10 éves gyereknek jó lesz kezdésnek, hogy begyakoroljon pár alapfogást. Másrészt a minőség azért ilyen gyenge, mert amennyire tudom ez a makett így kezdte "pályafutását": www.ebay.co.uk/itm/Matchbox-USS-Indianapolis-/331025336098 Aztán kicsit szépítettek a dobozon: www.oldmodelkits.com/index.php Végül a Revell vette a szárnyai alá (bocs, hogy a te linkedet használom): www.revell.de/en/products/model-building/ships/naval-ships/id/05111.html Úgy nézd meg tehát, hogy egy kb. veled egyidős makettel van dolgod. | |||||
brumi_na | Adatlap | 556189 | 2014. március 17. 10:33 | ||
:) 200 ezerből pedig olyan 700-as flottát lehetne összehozni, hogy csak na... jó, ha sok a kiegészítő akkor nem armadányi hajó, de azért pár belefér. Az alábbi linken található egy cég (nem akarom reklámozni) hajója. Többször is megfogalmazódott bennem, hogyha egy cég be akarja mutatni - nagyon helyesen - a doboz tartalmát összeépítve akkor miért ilyen silány minőségben teszik (a dobozkép alatt láthatóak a "mester" munkái)? Azt gondolom a dobozból építés is lehet szép, de főleg tanulságos (hogy az ember ne vegyen zsákbamacskát). Értem azt is, hogy a készletet tekintve szerintem még nagyon feljavítási alapnak sem venné meg az ember, így meg pláne elmegy a kedve. A sorják mindenhol rajta maradtak, a festés kissé pontatlan. Semmi illesztés tömítés. Szóval ezeket meg kellene csinálni a dobozból építettel is. Nektek mi a véleményetek? Amúgy félreértés ne essen, nem zavar annyira a dolog, mert az internet nagy és az ilyenek is elférnek rajta, sőt nem megyek errefelé és nem látom... De azért mégis valami szintet kellene hozni. www.revell.de/en/products/model-building/ships/naval-ships/id/05111.html Attila | |||||
SSZABI | Adatlap | 556187 | 2014. március 17. 10:09 | ||
De most csak gondolj bele, a Tone-t is milyen szépen csinálod, akkor 1/200-ba már gyerekjáték dolgozni. Megjegyzem az Eduard maratásait nézegetve, az árak alapján ha mindent beszereznék hozzá, lehet 200 ezer körül járna:S Gondolom a festéket is eszi egy ekkora óriás, de szerintem Hatvani Laci ezt jobban tudja :D | |||||
brumi_na | Adatlap | 556186 | 2014. március 17. 09:20 | ||
Sziasztok! Simi! Most kerestem tűt amivel kifúrom amolyan jelzésértékűen a lövegcsöveket. De csere már nem lesz. Nem szeretném elkapkodni, de már húzni sem a projektet. Így a szellőzőket is majd a következő hajón építem be (a Flyhawk azt is gyárt). SSZABI! Fantasztikus a Bismark. Mondjuk nekem a lépték nagy, én elvesznék a nagy felületeken. És miután itt a részletek még jobban kidolgozhatók, mint 700-ban, így előre megfontolt szándékú öngyilkosság lenne nekem megvenni. :) Sebi! Örülök, hogy elkészült a hajód. Szép lett. Az apróbb kidolgozandó részleteken például egy helikoptert értettél? Annak a taton lévő csőnek a végére kellene valami... mondjuk a helikopter... :) Vagy azt szokták csak így kihúzva hagyni? Versenyen indítod? Attila | |||||
Sebi | Adatlap | 556177 | 2014. március 16. 23:32 | ||
SSZABI | Adatlap | 556164 | 2014. március 16. 17:25 | ||
Üdv! Az alábbi linken találtam egy nagyon szép és igényes 1/200 Trumpeter Bismarck építést: www.florymodels.co.uk/trumperter-1200-bismark-1/ (A bal oldalon szépen lehet lépkedni az egyes fázisok között) Nagyon szép ekkorában a hajó, nekem csak egy félkész GPM papírhajó van meg, de szegény 4 éve szárazdokkban ücsörög a fal mellett... Volt olyan elvetemült esetleg köztetek, aki megvette a készletet?:P | |||||
Simi | Adatlap | 556099 | 2014. március 15. 21:54 | ||
Szia! Amikor én 2002-4-ben a Tone-t építettem, még nem voltak esztergált lövegcső készletek. (Mekkorát változott azóta a világ!) Én kínomban akkor injekciós tűdarabokból készítettem el a főtüzérség 203 mm-es csöveit és a 127 mm-es csöveket is, ez utóbbiakat 0.4-es tűből. Nyilván nem olyan, mint az esztergált cső, de mégis kicst jobb, mint a műanyag; és lyuk is van rajta. Ha jól emlékszem, a Veteran Models gyárt jó szellőzőket japán hajókhoz. | |||||
brumi_na | Adatlap | 556046 | 2014. március 15. 07:06 | ||
Sziasztok! Köszönöm szépen a méltató szavakat. Hát igen a méretarányos kezek néha jól jönnének... A családban van is akinek kisebb pár mérettel, de Ő inkább szétszed, mint összerak (a fiam, Levente 3 éves). Bár ezzel a hajóval is játszott amikor még csak az öntőkeretről volt leválasztva. A kedvence az amikor AA elemeket szállít egy hajó. Nem fontos érteni, hogy miért jó ez (én sem teszem), ez van és kész. Szerencsére megtanulta, hogyha látja hogy "sárgul, épül" a makett, akkor már apa játszik vele kizárólag. :) Ez jó, tonna Tone... :)Igyekszem elmenni Móvárra, de lehet hogy éppen akkor dolgoznom kell. :( A 127-es lövegek valóban műanyagok, viszont már nem akartam költeni a kicsire. Egyéb flottaberuházás miatt. Azt csináltam, hogy körbecsiszoltam minden kis csövet, hogy legalább körkeresztmetszetű legyen, és ne legyenek rajtuk az a hosszanti szerszámoktól származó illesztési vonalak. A katapultok környékét fotómaratással elkészítve majd annak festése után úgy ítéltem meg, hogy határeset, még vállalható kinézetű. Így beépítésre került. Azért nehezen kivehető a képeken, mert a tesztfújás nem szándékosan, de olyan színű, mint a makett alapszíne. A vállalhatóság úgy lesz teljes, hogy pár repülő éppen úgy lesz pozicionálva a síneken, hogy éppen a kritikus helyen fog állni. Szellőző. Ezen gondolkodok, és valószínű megveszem az ehhez szükséges kiegészítőket. Ezzel a legnagyobb baj most már az, hogy eléggé macerás kivágni az eredetit a helyéről, mert szépen körbe lett építve néhány. Attila | |||||
Simi | Adatlap | 555962 | 2014. március 13. 22:26 | ||
Szia! Szépen alakul ez a Tone! Ami bántja a szememet, az az, hogy a 127 mm-es lövegek műanyagok. Úgy merednek az ég felé, mint a kályhacsövek. Persze te erről nem tehetsz. Olyan sokmindent adnak ehhez a hajóhoz a feljavítóban és pont ez hiányzik - igazán bosszantó. Végülis hogy döntöttél, kicserélted a katapultok környékét, vagy maradt a gyári? Az előfedélzeten és a tatfedélzeten levő szellőzőkkel van terved? Az a sok maratás is Flyhawk? | |||||
Sebi | Adatlap | 555959 | 2014. március 13. 22:05 | ||
Szia Attila! Tone egy tonna maratással? Nem csoda, hogy növekszik a súly :) Szép munka, csak így tovább! Ha tudod, hozd el Móvárra, hogy megnézzük közelről. A többieket is csak biztatni tudom erre. | |||||
Batka | Adatlap | 555954 | 2014. március 13. 20:57 | ||
Szia! Pazar munka, nagyon szép lett. Mivel nekem is megvan a Tone, ami nem egy nagy hajó, így különösen szép az egész kivitelezés! Üdv, Batka | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555896 | 2014. március 12. 20:58 | ||
Szia Attila! Ezek azok a makettek, amikből párhuzamosan kettőt kellene építeni, és egyet festetlenül hagyni. Pazar. Nálad sem értem - ahogy Pék Gyurinál sem -, hogy hogyan lehet nem léptékarányos kézzel ezt megvalósítani. | |||||
brumi_na | Adatlap | 555893 | 2014. március 12. 20:23 | ||
Sziasztok! Először is jött egy szeretetcsomag... Sok minden finomság volt benne. Az egyik fedélzet készletet ki is nyitottam, mint a legyezőt. Vétek beépíteni. De ennek ellenére megtörténik majd, erről biztosíthatok mindenkit! Csak pár liter víz addig lefolyik a Dunán... :) Aztán pár kép a Tone kompozícióról. A hajó még darabokban van csak a csoportkép miatt álltak össze a srácok. A meló továbbra is viszonylag zökkenőmentes, csak időm kevés van mostanában. A makett tömege lassan a duplájára növekszik a gyári súlyhoz képest, a sok réz miatt. Jelenleg a kutatómunkám a festés irányába ment el, mert közeledek ehhez a fázishoz. Még ami nagyobb feladat azok az árbocok (még nincsenek kezdve sem), hiszen szándékaim szerint teljesen házi megoldás lesz, felhasználva a fotómaratásokat is. Valamint megoldásra vár a korlátozás körben. A többi munkálatok amolyan levezető feladatok (bár mennyiségét tekintve ez sem elhanyagolható...). A többiek munkájához gratulálok, szépen halad mindenki. Üdv: Brumi | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555513 | 2014. március 6. 17:28 | ||
Szia Gyuri! Köszönöm, jól esik ilyet olvasni tőled. De azért attól tartok, az én "szinte hibátlan" munkám kb. egy nagyságrenddel tér el pl. a tiédtől. Az az igazság, hogy 10-15 szkreccs makettet építek szimultán, még semmi nem készült el ezekből. Ezt a sorozatot szeretném most megszakítani a Pionierlandungsboottal, többek között ezért is választottam ilyen, viszonylag egyszerű felépítésű kis naszádot. | |||||
zs180 | Adatlap | 555477 | 2014. március 5. 23:40 | ||
TAMÁS78,nagyon szép, szinte hibátlan munka, amit csinálsz! Kérdeném, a balza előnyeit illusztráló munkák készen voltak-e láthatók valahol? Sszabi,szerintem jó lett az a víz! Tetszik a színe és a hajó által keltett hullámok textúrája is. Én úgy vagyok vele, hogy ami jó Baumannak, az nekem is megfelel. Szerintem a Kostas/Floodberg-féle megoldás lényegesen munkaigényesebb, bár kétségtelenül több lehetőséget rejt és látványos eredményt hozhat. Phoenix89, nagyon tisztán dolgozol, gratulálok. A témaválasztás is érdekes, nem szokványos. Csak így tovább! P.Gy. | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555474 | 2014. március 5. 23:07 | ||
Szép a fedése a képeken, én még "szűz vagyok" ebben, úgyhogy nem tudom, hogy fog sikerülni. Amint eljutok ehhez a ponthoz, teszek fel képeket is. :) A segítséget pedig előre is köszönöm! | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555473 | 2014. március 5. 23:02 | ||
Teljesen átgondolt és precíz munkának tűnik, amit eddig csináltál. Megelőztél, már készültem a balzát javasolni, az egyik kedvenc anyagom. Nagyon sok mindent meg lehet vele oldani. (Remélem, nem rúgnak ki a topikból ezekért a képekért.) | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555472 | 2014. március 5. 22:39 | ||
Köszi a szavakat. :) Nagyon nem értek a hajókhoz, elenyésző a tudásom, ezért sem állnék neki semmi esetre valami nagyobb projektnek. A palánkozásra 1 mm vastag (vagy vékony?) balzafám van, nagyon hajlékony, emiatt választottam ezt a vastagságot, féltem, hogy máskülönben nehezen borítanám be az alját. Karwell borítása lesz, az eredetinek is ilyen a hasa. A méretarány kb 48-as, legalábbis a hozzávetőleges méretek ezt árulják el. A fedélzet lemezét is kivágtam már, csak lemaradt az előbbi két képről, ezt most pótolom. A végleges fedélzet pedig nem követi az előbb említett sztirol fedőlemez vonalát, hanem a hajó elejét kiszélesedik. Teszek fel egy képet az elkészítendő jószágról is. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555466 | 2014. március 5. 22:02 | ||
Jó, nagyon jó! Szeretem látni, hogy mások is vannak olyan buggyantak (a szó legjobb értelmében), mint én. :) Sok hajóba belefogtam már hirtelen felindulásból, úgyhogy ha igényled, pár dologban szerintem tudok segíteni. A palánkozás miből lesz? Mi a méretarány? | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555465 | 2014. március 5. 21:58 | ||
TAMÁS78 | Adatlap | 555461 | 2014. március 5. 21:26 | ||
Szia Simi! Köszi! A fegyverről még nem döntöttem végérvényesen, de egy képen (mellékelve) látszik egy MG34 Zwilling, és mivel viszonylag ritka, megtetszett. Ebben az esetben a két géppuskát valamilyen kitből fogom kiválasztani, a fegyverállványt viszont elkészítem hozzá. A műgyantás kísérletedre én is nagyon kíváncsi leszek! Megosztod majd velünk? | |||||
Simi | Adatlap | 555458 | 2014. március 5. 21:00 | ||
TAMÁS78! Szépen alakul ez a kis partra szálló hajó! Nagyon precíz és pontos. A fegyver valamilyen kitből lesz majd, vagy az is szkrecs lesz? SSZABI! Még dobozból is igencsak mutatós ez a Bismarck! A korlátok mellett szerintem a kötélzetet is készítsd el. A víz is egész jó, bár szerintem ennél a méretaránynál inkább a Kostas-os, vagy a Flodberg-es megoldás a reálisabb. Úgy gondolom, a következő módon készül az a fajta imitáció: 1. akril tömítőből vannak a hullámok 2. ezt lefestik adott színre/színekre 3. ezután a tajtékot fehér akrillal rádolgozzák 4. az egészet leöntik víztiszta műgyantával - ez utóbbi adja meg a víz-szerűségét és mélységét az egésznek. Ma rendeltem Ablonczy műgyantát (750 g + edző 3 e. Ft körül van) és hamarosan teszek egy próbát. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555439 | 2014. március 5. 20:12 | ||
Szívesen. Megmutathatnád majd. | |||||
SSZABI | Adatlap | 555430 | 2014. március 5. 19:30 | ||
Sziasztok! Először is gratula mindenkinek, nagyon szépek lesznek ezek a hajók is :D Kicsit ügyködtem, és vízre tettem a revell Bismarck-ot. Ez is egy elég régóta húzódó építés és így utólag már bánom, hogy csak dobozból épül, meg Eduard korláttal (ami borzalmas, valami más gyártót keresek a következőhöz) ami ráadásul annyira alakíthatatlan, hogy sok helyen sokadik próbálkozásra is csálé maradt... A víz úgy készült, mint ahogy zs180, vagy Jim Baumann szokta, annyi különbséggel, hogy az akvarellpapírra a hullámokat én akril tömítővel készítettem. Nem tudom mások miként csinálják. Ez a második vizem, annyira szerintem nem lett rossz. | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555426 | 2014. március 5. 19:12 | ||
Köszönöm a választ! Én is hajót építek sztirolból, bár kicsit kisebb (kb 30 cm lesz) és ez csak egy kisebb kínai civil révészhajó lesz. Első próbálkozásom a scratch építéssel, egyelőre csak egyszerű mértékben, ezért kérdeztem a szegecsekről. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555421 | 2014. március 5. 18:49 | ||
Szia! Igen, 1/35. Az eredeti 19 méter hosszú, így ez 54 centi. A szegecseknél most először kipróbáltam az injekcióstűs módszert. Áttetsző sárga jelzésű tűt levágtam, kicsit élesre csiszoltam, és a viszonylag puha sztirolba kényelmesen bele lehet vele nyomkodni a mintát, a végén a közepe - a szegecs - még ki is emelkedik a felületből pár tizedmiliméternyit. | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555416 | 2014. március 5. 18:22 | ||
Az arány gondolom 35-ös, a tankos képek alapján(?). | |||||
Phoenix89 | Adatlap | 555415 | 2014. március 5. 18:21 | ||
Szabad tudni hogy, hogyan csinálod a szegecseket, és hogy milyen méretarányban épül? :) | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555402 | 2014. március 5. 15:12 | ||
Sziasztok! Még egy pici haladás. Elkészültek a merevítők, amik a körbefutó "padot" tartják majd. Kész van a tatnál az emelt fedélzetrész váza, ide kerül majd a kormányállás, egy csörlő és - valószínűleg - egy MG34 Zwilling. Kívül-belül szegecselgettem, nem a valósághűség jegyében (nincs olyan képem, ahol ez látszódna), hanem csak hogy legyen ott valami felületi struktúra. | |||||
Simi | Adatlap | 555319 | 2014. március 4. 18:22 | ||
Részvétem! Már szó szerint is, mert a Warspite-hoz én is legyártottam nemrégiben jónéhányat, de szerencsére, a Repulse és a PoW után is maradtak szellőzők. Én nagyjából végeztem a tatfedélzettel, a középső részt is már majdnem befejeztem - itt készült két nagyon klassz mellvéd a légvédelmi ágyúk köré, aztán jöhet nekem is az orrfedélzet. | |||||
zs180 | Adatlap | 555317 | 2014. március 4. 17:54 | ||
Na igen, a sok kis furat a kb. 40 mushroom vent-nek készült, plusz legyártottam 16 szögletes (a la Prince of Wales) szellőzőt is. | |||||
Simi | Adatlap | 555309 | 2014. március 4. 17:00 | ||
Gyuri! Eszméletlen ez a sok kis doboz, meg nyílászáró... és gondolom majd ezután jönnek még a szellőzők is... Gyönyörűen kinyitottad azt a fedélzeti lejárót ott a hargonyláncok közt! És minden olyan szépen van pozicionálva, hogy az öröm a szemnek! | |||||
zs180 | Adatlap | 555304 | 2014. március 4. 16:19 | ||
Simi | Adatlap | 555287 | 2014. március 4. 13:55 | ||
Gratulálok Kálmán barátunknak! Nagyon szépen és tisztán dolgozik. Szépen applikálta a maratásokat is. Az ajtó "felnyitást" is szépen megoldotta. A kamuflázs festése biztos nem lesz könnyű... | |||||
zs180 | Adatlap | 555246 | 2014. március 3. 22:56 | ||
Sziasztok! Bemutatnám, min dolgozik Kálmán barátom: a Trumpeter 1:350-es Queen Elizabeth-je FlyHawk feljavító készlettel, amiben a képeken szereplő maratások (kb. 15 % látható), esztergált lövegcsövek (a pom-pomokhoz is) mellett fafedélzet is található. Az 1943-as állapothoz tartozó négyszínű kamuflázshoz már beszerezte a WEM színeket is... Elég jól alakul, nem? P.Gy. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |