<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
PeKo Publishing | Adatlap | 556784 | 2014. március 26. 09:08 | ||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556783 | 2014. március 26. 08:31 | ||||||||||||||||
Jó meglátás igazad lehet.Megpróbálom majd 72-ben legyártani,aztán majd meglátjuk hogyan sikerül. | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 556782 | 2014. március 26. 08:07 | ||||||||||||||||
Majd figyeld meg hogy a az illető a képen aki már megcsinálta , ott van 4 db furata vékonyabbik oldalon! szerintem simán kifúrták a platót is ott ahol ezek a pici furatok vannak , és anyás csavarral felrögzítették a fa platóra! az nem volt több munka 3 percnél, szóval esélyesnek látom! hogy jobban érthető legyen a fószernak a gyűrűjénél látod az egyik furatot! kicsit előrébb a másik és szembe a másik 2 | |||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 556781 | 2014. március 26. 07:53 | ||||||||||||||||
Üdv! A képeken szereplő tigrist építem, de gondom akadt az álcafestéssel. A gép 1945 májusában Csehországban volt a sPzAbt.503 FHH kötelékében, ott is érte a háború vége. Azt a kevés képet, amit ilyen sok pótlánctagos Tigrisről találtam, csak ennél az alakulatnál figyeltem meg, de ezek is hol zimmeritesek, hol nem, a festés pedig nem igazán kivehető. tiif.de/thread.php Van esetleg valakinek ötlete, rajza, irodalma stb. arra vonatkozóan, hogy milyenre festhették ezt a harckocsit? Jó lenne azért minél autentikusabb megoldást találni. Előre is köszönöm! Üdv! | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 556750 | 2014. március 25. 18:13 | ||||||||||||||||
Szia.Ja talán nincs tényleg.Igazából ha megy a truck,fel van hajtva oldala akkor nem esik le:)Ha meg lőnek és körbe tudjanak fordulni lehajtják,talán a padlóba belefúrták az a 3 lyukat. | |||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556748 | 2014. március 25. 18:01 | ||||||||||||||||
Szia! Én ezeket találtam,nem lehet teljesen kivenni,de nekem úgy tűnik hogy itt nincs alatta. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 556744 | 2014. március 25. 17:46 | ||||||||||||||||
Szia.Megmutatnád azt a képet amin a platóra van fölrakva?Az csak valami "kapkodás" lehet.Szerintem mindig használták amikor csak lehetett. | |||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556742 | 2014. március 25. 17:33 | ||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 556741 | 2014. március 25. 17:30 | ||||||||||||||||
Bocsánat úgy kérdezem hogy te általad készített vagy találtad a képet mintának? | |||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556740 | 2014. március 25. 17:25 | ||||||||||||||||
Nem,az valószínűleg 1:35-ös én 72-ben szeretném legyártani. | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 556739 | 2014. március 25. 17:23 | ||||||||||||||||
az első képen amit küldtél! már a te általad gyártott van? | |||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556738 | 2014. március 25. 17:21 | ||||||||||||||||
Hali! Igen,azt láttam de ez nem a plató része.Ilyen eszközt meg nem láttam minden képen. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 556727 | 2014. március 25. 14:46 | ||||||||||||||||
Szia.Nézd csak ott van 3 pont ahova be lehetett illeszteni.Kicsi furat meg az a félköríves támasztó szerintem ennyi.Lecsavarva már nem volt. | |||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 556711 | 2014. március 25. 09:46 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Tudja valaki,hogy egy flak 38-ast szükséges volt-e platón rögzíteni,vagy a saját tömege is képes volt a helyén tartani? Találtam pár képet amin rögzítve van,de nem a platóhoz,viszont nekem úgy tűnik hogy ez a "tálca" inkább a platóra való feljuttatásában segíthetett. Előre is köszönöm! Üdvözlettel Paul | |||||||||||||||||||
begyuzs | Adatlap | 556348 | 2014. március 20. 06:41 | ||||||||||||||||
Köszönöm a segítséget. A toronyra felraktam a lemezeket,a testre meg csak a konzolokat fogom. | |||||||||||||||||||
Kilmister | Adatlap | 556332 | 2014. március 19. 20:32 | ||||||||||||||||
Szia! Miért nem építesz inkább korai G vagy az az előtti F2 változatot? Azok nem voltak kötényezve. Üdv: P J O | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 556311 | 2014. március 19. 16:00 | ||||||||||||||||
Szervusz, a H-k kivétel nélkül kötényezettek voltak, maximum rá tudod fogni, hogy leszedte valami miatt a legénység. Ebben az esetben a kötényzet távtartóinak bekötési pontjait kell csak jeleníteni a testen és a tornyon. Üdv Á | |||||||||||||||||||
begyuzs | Adatlap | 556287 | 2014. március 19. 08:04 | ||||||||||||||||
Sziasztok Panzer 4-es "H" változata létezett a testet és a tornyot körülvevő plusz páncélzat nélkűl ? Egy ilyet építek,és nem szeretném rárakni -a tartóit sem !-de a képek nagy részén ez a változat sajnos így szerepel. Köszönöm a segitséget. | |||||||||||||||||||
PeKo Publishing | Adatlap | 555910 | 2014. március 13. 09:06 | ||||||||||||||||
Szia4 A 6. páncéloshadosztály 6. páncélos-felderítőosztályának 2. százada volt felszerelve Sd.Kfz.250/9-ekkel, ezeken a képeken az ő járműveik vannak 1944-45 telén, Magyarországon. | |||||||||||||||||||
Matthias | Adatlap | 555880 | 2014. március 12. 17:30 | ||||||||||||||||
Nagyon szépen köszönöm! Esetleg ha tudnátok még egy-két képet mellékelni róluk, azt nagyon megköszönném! | |||||||||||||||||||
PeKo Publishing | Adatlap | 555563 | 2014. március 7. 11:42 | ||||||||||||||||
Szia! A Magyarországon 1944-45-ben megforduló, Sd.Kfz. 250/9-t használó páncéloshadosztályok: 6. páncéloshadosztály - fénykép alapján korai/kései 13. páncéloshadosztály - fénykép alapján korai 20. páncéloshadosztály - még nem találtam fényképet 23. páncéloshadosztáky - még nem találtam fényképet 5. "Wiking" SS-páncéloshadosztály - 1944 szeptemberében készült pár kép korai változatról, ezek minden bizonnyal hozzánk is eljutottak (tekintve, hogy később már nem kaptak utánpótlást, s Magyarországon még rendelkeztek 15 darabbal.Késeiről még nem találtam fényképet) 9. "Hohenstaufen" SS-páncéloshadosztály - még nem találtam fényképet 12. "Hitlerjugend" SS-páncéloshadosztály - még nem találtam fényképet | |||||||||||||||||||
Matthias | Adatlap | 555562 | 2014. március 7. 11:32 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nem-e tudja valaki, hogy hol nézhetnék utánna a Magyarországon használt Sd.Kfz. 250/9-seknek? Mármint, hogy a magyarországi harcok során melyik egységek használták őket, illetve melyik változatokat? Egyáltalán maradt-e az úgynevezett alt változatokból addigra, és ha igen el-e jutottak Magyarországig. A Segítségeteket előre is köszönöm. | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555536 | 2014. március 6. 21:11 | ||||||||||||||||
Igen könyöklő ember lesz benne ,de nyitva látszik a belső fele a lemeznek és gáz egy csupasz lemez szerintem :S de amúgy sejtem melyik ez a zár! azt hiszem ugyan aza mint ami pz 4 nek is van :S | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 555535 | 2014. március 6. 21:07 | ||||||||||||||||
Öcséém ez kemény dió!Mindig megtalálod a legjobb részt:) Nem a legjobb képek de én úgy látom középen egy pici zár--kilincs van(lehet).Aki megépítette mind bezárta,esetleg teszel bele egy könyöklő embert kitakar mindent. +2 beltéri részlet:) | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555520 | 2014. március 6. 18:30 | ||||||||||||||||
Szép estét uraim! Szintén dicker maxal kérdésem lenne! Úgy szeretném építeni hogy nyitva van a vezető búvónyílása, viszont az a gondom hogy nem találtam arról képet hogy hogy nézhetett ki a reteszelése, a nélkül pedig nem lenne túl szép, ha kinyitnám:) Kérdés : Volt erre valamilyen szabvány vagy szabad kezem van ? mert van maratásban még pár reteszem ami hetzer-hez lett volna, az szerintetek jó lenne rá? vagy esetleg van valakinek képe erről a típusú búvóról belülről? köszi Vili | |||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 555320 | 2014. március 4. 18:25 | ||||||||||||||||
Nem azért csinálják, hogy veled kiszúrjanak, hanem így éri meg gyártani: az öntőszerszám sok pénzbe kerül, és jobban megéri egy nagyobbat keretet csinálni, mint sok kicsit, így egy keretre több alváltozat alkatrészei is rákerülnek, és minden dobozban úgy varálnak a keretekkel, hogy benne legyen az, amit árulnak, a maradékot meg igényesebb gyártók jelölik is fel nem használandóként az összeállítási utasításon. Én a szintén Dragon 1/35-ös Hummelben találtam egy fél Nashornt, mert a Nashorn kitben is ezek a keretek vannak, csak az ágyút tartalmazó van kicserélve. | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555306 | 2014. március 4. 16:29 | ||||||||||||||||
Hali! Amúgy egy kérdés ezzel kapcsolatban! Megéri megtartani? jobb minőség? vagy volt már hogy pont jó volt más készlethez?akárkinek! | |||||||||||||||||||
Tremere86 | Adatlap | 555301 | 2014. március 4. 15:55 | ||||||||||||||||
benq742 A Dicker Max esetében nem tartozott a fedélzeti fegyverzethez az Mg 34. De amúgy teljesen igazad van a Dragon csomagolási szokásaival kapcsolatban! Nekem a Dragon Kügelblitz készletéből maradt ki annyi felesleges alkatrész évekkel ezelőtt, hogy még a mai napig tudok belőle csere alkatrészt meríteni német kütyükhöz. Például több féle kipufogó, egy beazonosíthatatlan típusú 75-ös löveg, szerszámok, egy felesleges hátsó páncéllemez, géppuska és mi egyebek. Teljesen érthetetlen ez az üzlet politika. Felesleges alkatrészekkel tele tömött dobozok amikkel fel lehet tornázni a készletek egyébként sem teljesen olcsó árát. | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555263 | 2014. március 4. 08:05 | ||||||||||||||||
Háh! Le fogom festeni így , a vörös alapozótól kezdve, a lencse fényességéig mindent megpróbálok kidolgozni rajta! Legalábbis megpróbálom a lehető legreálisabban, de ez sokat segít! :D Köszi! Romsitsa! Az a hivatalos neve, az alapján megtaláltam! http://www.sixtharmygroup.com/portal/viewtopic.php?printertopic=1&t=21145&postdays=0&postorder=asc&&start=90&sid=ffadcce71ee8e8a8cb6ad702cce4827f | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 555219 | 2014. március 3. 19:44 | ||||||||||||||||
Itt megvan minden. http://www.paulstiger1.co.uk/WWII-Optics-Collection.htm simán így kerestem german wwII periscope | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 555205 | 2014. március 3. 16:34 | ||||||||||||||||
Hali, nem úgy hívják, nem tudom, hogy mi a becsületes neve. Üdv Á | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555198 | 2014. március 3. 15:12 | ||||||||||||||||
HAli! Jó tudni hogy Kugelblendés/optikás Mg-34 nek hívják! már akartam is kérdezni! :) Amúgy nagy valószínűséggel az az ok amit írtál! :) ÉS ismét csak Köszi köszi köszi! :) | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 555190 | 2014. március 3. 14:32 | ||||||||||||||||
Hello, feltételezem az adott Pz IV keretről kell valamit felhasználni a D.Maxhoz és nem szöszöltek a nem kívánt részek eltávolításával. A Kugelblendés/optikás Mg-34 biztos, hogy nem szerves része az önjáró lövegnek. Üdv Á | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555189 | 2014. március 3. 14:09 | ||||||||||||||||
Jah és köszi a választ! :) | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555188 | 2014. március 3. 14:09 | ||||||||||||||||
A periszkóp "foglalata" szerintem túl alacsonyan van ahhoz hogy felrögzítsék rá az MG-t bár nem tudom hogy volt e rá valamiféle megoldás, vagy hogy jól látom-e,de szerintem alacsony ahhoz?(Nyilván ezért is kérdezősködöm, mert nem tudom!:) ) Ebbe amúgy nem hogy géppuska van mellékelve,még az a géppuska is benne van ami a rádiós oldalán lévő, harckocsi test , frontpáncéljába van beszerelve,kompletten a fejvédő párnával a lencsével amibe beletolták, meg jó pár egyéb PZ IV alkatrész! Búvónyíláshoz ajtó,plusz sárvédők...és a többi etc!De hogy minek rakják bele?:):D Mondjuk inkább legyen mint hogy ne!A Tigris 2 hőz meg ha jól sikerült beazonosítani egy jagdtiger hátsó páncéllemezt adtak, ahol a muníciót töltötték fel... Visszatérve a géppuskára , szerintem kihagyom belőle, maximum járulékosan, valahol letámasztva felszíjazva helyezem el, abból baj nem lehet! | |||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555183 | 2014. március 3. 12:30 | ||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 555180 | 2014. március 3. 12:21 | ||||||||||||||||
Szia Király.Neked benne van a készletbe távcső?.Azt tuti ki lehet cserélni.Gondolom ha megkereste vele az ellenséget,kicserélte a MG34 le is szedte vele.Nashorn is van ilyen. | |||||||||||||||||||
fidel | Adatlap | 555179 | 2014. március 3. 12:14 | ||||||||||||||||
Szia benq742! A Trumpeter-féle Dicker Max-ban például egyáltalán nincs géppuska mellékelve. Üdv, fidel | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 555178 | 2014. március 3. 12:13 | ||||||||||||||||
Hali, tudtommal nincs konszenzus a történetükkel kapcsolatban, ezek a variációk: A 3., 4., 5. kocsit Norvégiába küldték, az egyik megsemmisült, e-helyett kiküldték még az egyik vas kocsit is. A Németországban maradó vas kocsit oktatásra használták vagy lebontották. A norvégoktól 2-3 kocsit átcsoportosítottak a Barbarossa hadművelethez, mindhárom megsemmisült. Vagy egy megsemmisült és kettő hazatért Németországba ahol kijavították és oktatásra használták, vagy lebontották. Vagy valamennyi kiküldött kocsi a norvégoknál maradt 1945-ig. Üdv Á | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 555175 | 2014. március 3. 10:47 | ||||||||||||||||
Köszönöm a választ! :) Akkor nem erőltetem , inkább elrakom egy másik géphez a fennmaradó alkatrészeket! bár meglepő dolgokat csomagol a Dragon néha a készleteihez! Üdv V. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 555167 | 2014. március 3. 09:10 | ||||||||||||||||
Ha volt benne, akkor logikailag csak a bal hátsó oldallemezén lehetett, a többiről van jobb-rosszabb fotó és nyoma sincs sehol. Üdv Á | |||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 555105 | 2014. március 2. 15:06 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Akad valaki, aki már kicsit alaposabban tanulmányozta volna a Neubaufahrzeugok történetét? Mennyire hiteles az az információ, miszerint a Norvégiába áthajózott példányok ott is töltötték a háború egészét? Lehet tudni valamit ezekről mondjuk 1942-43-44-ből? Köszi! Tamás | |||||||||||||||||||
benq742 | Adatlap | 554927 | 2014. február 28. 07:55 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül hogy a dicker maxon a sok helyen említett mg34 es géppuska hol volt elhelyezve? Vagy nem volt fix rögzítés ? csak járulékosan mint a géppisztolyokat odaadták kezelőszemélyzetnek?Mert a készletbe benne van, de sem az összeépítésben nem említi, sem a képeken nem láttam sehol(lehet vaksi vagyok) és a leírásban sem említik sehol hogy hol is volt az a géppuska! | |||||||||||||||||||
BalEee | Adatlap | 554465 | 2014. február 22. 13:50 | ||||||||||||||||
Elég jó el van látva gyárilag, viszont első sárvédőt mindenképp szeretném cserélni, és azon aggódom befér-e, de azt mondod nagyjából passzolnak, ha meg "agyon gyűröm" akkor lényegében mindegy is :) Köszönöm mégegyszer! | |||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 554464 | 2014. február 22. 13:48 | ||||||||||||||||
Ebben a készletben van maratás + a kötényzet is fém, nem érdemes hozzá azt venni. Viszont gumi láncos, azt érdemes cserélni. Dobozbontás: www.model-making.eu/products/PANTHER-AUSF.D-WITH-ZIMMERIT-COATING.html | |||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 554462 | 2014. február 22. 13:38 | ||||||||||||||||
Nagyobbrészt valószínűleg passzolnának, de szerintem érdemes lenne konkrétan végigbogarászni az adott maratást, és összevetni a Dragon készlet alkatrészeivel, van-e egyáltalán értelme venni hozzá. Lehet, hogy a maratásgyártók épp azért nem mentek rá erre a készletre, mert nem nagyon lenne eladható. | |||||||||||||||||||
BalEee | Adatlap | 554461 | 2014. február 22. 13:32 | ||||||||||||||||
Köszi a gyors válaszokat, sokat segítettetek. Off: Mekkora eltérés van dragon és dragon panther között? Konkrétan erre a katalógusszámra nem, de régebbiekhez találtam maratásokat, stb-t, mennyire passzolnának? | |||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 554451 | 2014. február 22. 12:26 | ||||||||||||||||
Nekem is megvan ez a készlet és már kutattam a témában. A 232 számú kocsiról vannak város/falu melletti képek, itt össze is van gyűjtve: cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/3/t/127808.aspx Továbbá az írásból kiderül, hogy van a D változathoz matrica ív, alakulat megnevezéssel így tudsz tovább nyomozni. | |||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 554438 | 2014. február 22. 11:16 | ||||||||||||||||
Szia Balázs! Biztosan lesz majd, aki sokkal pontosabban megválaszolja a kérdésedet nálam, de nagy általánosságban bármelyik Panther alváltozatot elkészítheted városi környezetben. A D volt az első nagy sorozat, aztán a kurszki tapasztalatok alapján módosítottak pár dolgot, így jött létre az A, végül újabb módosításokkal a G. De mindegyik sorozaton belül szinte folyamatosan változtattak ezt-azt, tehát ezeken belül is vannak eltérések. Szóval a D orosz nagyvárosokban nyilván előfordult, de más frontokra, állítólag pl. az általad említett Normandiába is eljutott pár példány. Hogy a maketten megmintázott D pontosan hova illik időben, azt nem tudom. forum.axishistory.com/viewtopic.php | |||||||||||||||||||
BalEee | Adatlap | 554436 | 2014. február 22. 11:01 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Szeretném az alábbi Zimmerites Panther D kitet megrendelni, és egy diorámán megjeleníteni: www.hobbyeasy.com/en/data/32920.html Mivel első diorámám lenne, szeretném a növényzetet egyelőre mellőzni és városi környezetben szerepeltetni, így az lenne a kérdésem, hogy a fenti Panther változat megtalálható volt e ilyen környezetben, pl Normandiában, ugyanis a kitben szereplő 2 matricaváltozatból semmi nem derül ki számomra, az sem, hogy egyáltalán melyik fronton került bevetésre (Unidentified Unit, Unidentified Unit :) ). Köszi, Balázs. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Tekintve, hogy nincs rajta zimmerit, mezei szabványfestése lehetett. Arról meg valahol ebben a topicban is fellelhető rajz.
bp