<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Gabusch | Adatlap | 565318 | 2014. augusztus 14. 21:38 | ![]() | |
Nem rossz hír ez a Limes modell. :) Küldtem egy mélt. Előzmény: (565300) TAMÁS78 2014. augusztus 14. 17:56 | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565300 | 2014. augusztus 14. 17:56 | ![]() | |
Természetesen az enyém is. :) Ne érts félre, nem akarom feltétlenül rádtukmálni magam, de szívesen venném, ha nem egyedül kellene belevágnom az egészbe. Meló és költségek okán is. Ha pedig sikerül összehozni egy olyan konstrukciót, ami akár sokszorosításra is alkalmas, akkor a "piac" igényei és felvevőképessége tudatában dönthetünk a továbbiakról. A Limesmodel (in Ungarn) egészen kiváló minőségben vág sztirolt lézerrel. Az ötlet egyébként nagyon jó, én csak gyantában és maratásban gondolkoztam. Azt hiszem, jó lesz nekem a 350-es is, így is túl sok már a megalomán méretben megkezdett makett. 200-asnak pl. ott van a Blücher, amit lassan már folytatni kéne. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565257 | 2014. augusztus 14. 01:37 | ![]() | |
Ja, az 1:200 nálam azért nemigen játszik, mert nehezen tudnék elhelyezni egy 80 centis csatahajót. :( A 46 cm (ha jól emlékszem a 350-es hosszára) még elférne, ha mondjuk kivágom a lemezek elől valamelyik régi makettemet, pl. az U-47-et. Az 1:570-es Bismarck pl. egész jól elfér ott, gondolom, ez sem lenne sokkal szélesebb. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565256 | 2014. augusztus 14. 01:31 | ![]() | |
Egyébként elvileg tényleg érdemes lenne egy eladhatót csinálni, a baj az, hogy ha gyanta, akkor baromi drága lesz és kérdéses, hogy ki veszi meg, fröccsöntöttet meg nem hiszem, hogy tudnánk csinálni. Mondjuk mivel a felépítménye nem egy vészterhesen bonyolult dolog, vízvonalban elvi megoldásként el tudnék képzelni egy olyan hibrid valamit (feltéve, hogy sztirolt lehet lézervágni, amiben marhára nem vagyok biztos), ami mondjuk a hajótest és a felépítmények jelentős része tekintetében egy lézervágott sztirol, amit egy papírmaketthez hasonlóan kell összerakni, az ágyútornyok, fegyverzet, csónakok, stb. gyanta, végül az apróbb fittingek, mint mondjuk ajtók, stb. maratás. Így sem lenne olcsó, de talán egy 46 centis gyantahajó árának a feléből ki lehetne hozni. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565255 | 2014. augusztus 14. 01:24 | ![]() | |
Én elvileg mindenben benne vagyok, a gond az, hogy az ügyességem határt szab a dolgoknak. :( | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565247 | 2014. augusztus 14. 00:12 | ![]() | |
Elképesztő a céltudatosságod. | |||||
hatvanilaci | Adatlap | 565243 | 2014. augusztus 13. 23:49 | ![]() | |
Szia Tamás78! Köszi neked is! A végét még nem látom,mert hátra van még a kémény,ami igencsak feladja a leckét,2 db daru,2 db hangár a kémény mellett,katapult,3 db repülő,az összes mentőcsónak,5 db reflektor,a hátsó megemelt fedélzet (bár az alapja már megvan),a 105 mm-s lövegek,37 mm-s légvédelmik,a 20 mm-s "AA"-k,egyéb apró-cseprő szerkezetek a fedélzetről stb. Tehát még olyan 4-5 év. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565237 | 2014. augusztus 13. 23:10 | ![]() | |
Értem. Azért kérdeztem, mert mintha régebben egy fórumon te pedzegetted volna, hogy érdemes lenne sokszorosíthatóra legyártani egy 350-es Viribus Unitist, és a távoli jövőben én is tervezem valamelyik hajót az osztályból. Alapvetően 1/200-ban, de lehet, hogy beérném a 350-nel is. A papírhajókkal kapcsolatban megegyezik az álláspontunk, van itthon néhány, de csak mintának, sztirolból tervezem megépíteni őket. Ha mégis benne lennél egy közös legyártásban, akár csak két példányban, kettőnknek, én szívesen vállalkoznék rá. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565236 | 2014. augusztus 13. 23:03 | ![]() | |
Fogadd az enyémet is, Laci! Látod már a végét? Hány év még? | |||||
hatvanilaci | Adatlap | 565235 | 2014. augusztus 13. 23:02 | ![]() | |
Köszönöm mindenki elismerését! Terorpista! Ez 1:100-ban épül.Rézből... | |||||
Gabusch | Adatlap | 565232 | 2014. augusztus 13. 22:45 | ![]() | |
Szigorúan magamnak. Nyilván lesznek sokszorosított részei, mert elég lesz mondjuk egy korrekt ágyútornyot legyártani, meg valakivel leesztergáltatni az ágyúkat, de nem eladásra gondolnék. Annyira nem vagyok sajnos jó. Venni egy komplett makettet őszintén szólva azért nem akarok, mert eléggé távlati tervben van ez a dolog. Most itt van egy fél 30,5-ös mozsaram, amit be kellene fejezni, mielőtt a francba elkallódik az összes leöntött alkatrésze. A következő őrületem, hogy találtam egy papírmakettet, ami egy miniatűr vasúti terepasztal és kitört rajtam, hogy márpedig én azt megpróbálom "működőképesre" megcsinálni. Már szereztem hozzá egy nyomtatót, amiben van bordásszíj, meg motor, már "csak" át kell méretezni ennek megfelelően, megírni a vezérlést a motornak valami PIC-be (élketemben nem csináltam még motorvezérlést) és összerakni, mielőtt megeszi a fene a prinyót a nedves pincében (persze lehet, hogy egyszerűen szétszedem és felhozom a szükséges alkatrészeit, a többit meg kivágom a fenébe). Hasonlóképpen, ígérgettem itt valakinek egy világítás-modult egy Nautilus tengóba, úgyhogy lehet, hogy azzal kellene kezdenem, azt legalább tudom, hogyan kell megcsinálni. Szóval, ha aszályos évek jönnek is, lefolyik egy kis víz a Dunán, mire én ennek nekiállok, de mivel most éppen eszemben van (végigfotózam a bécsi Arsenalban a makettet), gondoltam, rákérdezek, mert anyagot azért lehet gyűjteni, az elfér. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565227 | 2014. augusztus 13. 21:52 | ![]() | |
Egyébként hogyan tervezed, csak magadnak egyet, vagy sokszorosíthatóra? | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 565226 | 2014. augusztus 13. 21:51 | ![]() | |
Gabusch | Adatlap | 565225 | 2014. augusztus 13. 21:47 | ![]() | |
Különböző jövőbeni projektjeimen gondolkozom. Ezek egyike lenne egy papírmakett alapján egy sztirol Viribus Unitis (tetejébe kicsinyítve 1:350-re), mert a papírral elég rosszul bánok sajnos. Azt kérdezném, hogy mivel ez egy vízvonal makett, nincs-e valakinek olyan, ami teljes lenne és esetleg tudna nekem egy scant küldeni a hajófenékről. Azt tudom, hogy létezik ilyen lézervágott Szent István, de pl. azt sem tudom, hogy mondjuk annak az alja használható lenne-e a Viribus Unitishez, avagy sem. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565222 | 2014. augusztus 13. 21:42 | ![]() | |
Ölég korrekt! Kalapemelős szmájli nincs? :) | |||||
terorpista | Adatlap | 565218 | 2014. augusztus 13. 21:21 | ![]() | |
Sziasztok, laci nagyon jól néz ki. Ez 1/200hoz? Gratulálok én is nagyon tetszik.Szabi köszi a segítséget. Körbenézek de ez az első nagy hajó amit építek így nem akarok nagyon részletekbe menni.Majd beszámolok a fejleményekből. | |||||
SSZABI | Adatlap | 565213 | 2014. augusztus 13. 20:59 | ![]() | |
Húúúú Laci ez nagyon jól néz ki :D | |||||
SSZABI | Adatlap | 565211 | 2014. augusztus 13. 20:57 | ![]() | |
Szia! Igen, ez az amit név szerint ajánlanak a hajókhoz, ez biztosan kell, illetve ha nézegeted a listát még az 1/400-as készleteik között, akkor én megvenném még a "GERMAN NAVAL DOORS" és "GERMAN PORT HOLES & SCUTTLES" csomagot. Ez a kettő és amit linkeltél nekem biztosan kellene, de van még sok dolog náluk, pl a fedélzetre való egyebek, de tekintve, hogy ez nem egy olyan makett alapból, amire érdemes lenne ennyi mindent beszerezni, én csak ezt a hármat venném meg, hogy legyenek részletek, meg ajtók és ablakok is normálisan. A többi csak rajtad áll, mert házilag is sok mindent lehet még hozzátenni, és ugye az ember pénztárcája se végtelen. Kérdés, hogy mennyire makacsolod meg magad, és milyen részletesen szeretnéd elkészíteni :) Rendeltem már én is termékeiket (segítséggel) és azok nekem hasznosak voltak pl a Titanic-hoz. De nézz körbe alaposan és utána dönts, hogy ár-érték arányosan mi az ami neked megfelelő. Üdv! | |||||
hatvanilaci | Adatlap | 565206 | 2014. augusztus 13. 20:26 | ![]() | |
Üdvözlök mindenkit! Kicsit eltűntem (köszönhetően a melónak illetve a gépnek),bár ezt próbálom most orvosolni pár képpel.Eddig idáig van kész a felépítmény.A központi tűzvezető rendszer kupolájával jól megszenvedtem,de végül ezt is kipipálhatom.Az egyik csapóajtót megcsináltam nyithatóra,amin keresztül egy emberke fog kikukucskálni.Ezt egy eredeti archiv képen láttam és úgy megtetszett,hogy gondoltam megcsinálom olyanra.A jövő évi szolnoki versenyre mindenképp el szeretném vinni. Üdv! | |||||
Batka | Adatlap | 565203 | 2014. augusztus 13. 20:04 | ![]() | |
itt nézz körbe www.whiteensignmodels.com üdv batka | |||||
terorpista | Adatlap | 565198 | 2014. augusztus 13. 19:47 | ![]() | |
Szia.Köszönöm a segítséget. Találtam egyet ami talán jó lehet. Ide linkelem kérlek mondj véleményt.www.tomsmodelworks.com/catalog/product_info.php | |||||
SSZABI | Adatlap | 565186 | 2014. augusztus 13. 16:09 | ![]() | |
Én csak arra gondoltam, hogy a Heller Scharnhorst-jából hoztak ki szép makettet, de hogy abból egy tök másikat, na az már művészet :D | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565182 | 2014. augusztus 13. 14:34 | ![]() | |
Sziasztok! Igen, sok munkával nem lehetetlen. Az egyik ismerősöm a Scharnhorstból csinált Bismarckot. | |||||
SSZABI | Adatlap | 565181 | 2014. augusztus 13. 14:16 | ![]() | |
Szia! Nem akarlak eltántorítani, de a Heller Bismarck/Tirpitz makettje igen igen melós ahhoz képest, mibe kerül... Egy Academy-vel jobban jártál volna. Így viszont szükséged lesz majd vagy a Tom's modelworks maratáscsomagjára/jaira vagy a WEM készleteire, amik drágábbak, de lehet szebbek is. A Heller makettjein tapasztalataim szerint még ablakok csak csak vannak (csak mondjuk rossz helyen) de ajtók... Szóval kitartást hozzá, mert sok munkával nem lehetetlen küldetés, volt aki a Scharnhorst-ból is nagyon ütőset tudott csinálni ;) | |||||
terorpista | Adatlap | 565179 | 2014. augusztus 13. 13:13 | ![]() | |
Sebi | Adatlap | 564984 | 2014. augusztus 9. 20:54 | ![]() | |
Szia! Használd nyugodtan azt a ragasztót, ami a legjobb neked. De egyetértek Tamással. Lehet, hogy nem egy Big Ed maratással kellene kezdeni. Hanem valami egyszerűbbel, például egy rombolóval: www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php | |||||
terorpista | Adatlap | 564921 | 2014. augusztus 8. 15:35 | ![]() | |
Köszönöm, ha megvalósul mindenképp teszek fel képeket! | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 564916 | 2014. augusztus 8. 13:40 | ![]() | |
Ízlés és főleg kézügyesség kérdése. Amúgy sok sikert az építéshez, majd mutasd meg! | |||||
terorpista | Adatlap | 564914 | 2014. augusztus 8. 13:19 | ![]() | |
Egyébként én is modelleztem sikló modelleket (repülő) és versenyeztem is azokkal így sok féle tapasztalatot szereztem és sok mindent kipróbáltam. Kétkomponensű ragasztóval is sokat dolgoztam de szerintem pillanatragasztó jobb ebben a témában. Olvastam régebben itt azt írta Brumi meg Sebi is hogy ezt a Locktite ragasztó gélt használják maratásokhoz. Kipróbálom a tanácsodat is és megnézem én is melyik használható leginkább. Köszönöm. :) | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 564913 | 2014. augusztus 8. 12:57 | ![]() | |
Egyébként az is lehet, hogy tényleg készen állsz rá, csak én ragozom túl a dolgot. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 564912 | 2014. augusztus 8. 12:56 | ![]() | |
Konkrétan semmit, de ha mondjuk érdekelnek a repülők, harcjárművek is, akkor egy ezek valamelyikéhez való egyszerűbb maratással próbálkoznék először. Vagy legalábbis gyakorolnám a fém ragasztását vmi kidobásra ítélt műanyagdarabon. Remélem világos, hogy nem beleokoskodni akarok, de ha egy nehezen pótolható alkatrészt baltáz el az ember egyszerű tapasztalatlanság miatt, az kellemetlen élmény. Egyébként ajánlom figyelmedbe a kétkomponensű ragasztókat, én huszonvalahány év makettezés után még mindig nem rajongok a maratásokért és a pillanatragasztókért, ezért az említett epoxyragasztók nagyon megkönnyítették az életemet (illetve a makettezést). | |||||
terorpista | Adatlap | 564911 | 2014. augusztus 8. 12:39 | ![]() | |
Köszönöm a gyors hozzászólásokat. Tamás te mit ajánlanál kezdésnek? Bár én úgy érzem készen állok rá hisz elég kreatív voltam eddig is. :) | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 564910 | 2014. augusztus 8. 12:35 | ![]() | |
Szia, nem biztos, hogy jó ötlet egy BIG ED-del kezdeni az ismerkedést a maratással, pláne nem egy 1/350-essel. Esetleg csalódások érhetnek, mert ez is olyan dolog, mint sok minden más: a jó szándék, a felkészültség, az utánaolvasás esetleg kevés, gyakorlat közben szerzett rutin kell hozzá, hogy igazán jól menjen. Nem akarok belepofázni, csak szerintem egy egyszerűbb maratással való gyakorlást beiktathatnál előtte. | |||||
Syb | Adatlap | 564909 | 2014. augusztus 8. 11:56 | ![]() | |
Szia! Igen, az Eduardtól kapsz mellé útmutatót, hogy mit, hová, hogyan kell hajlítani, úgyhogy nem lesz gond :) Üdv Syb | |||||
terorpista | Adatlap | 564906 | 2014. augusztus 8. 11:40 | ![]() | |
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Ha veszek egy Eduard Big Ed maratást a Revell 1/350 Bismarck-jához honnan tudom mit hogyan hova kell hajtani és rakni? Kapok esetleg hozzá útmutatót? Ez lenne az első hogy ilyen maratással dolgoznék. Vagy valaki tudna segíteni? Köszönöm. | |||||
brumi_na | Adatlap | 564625 | 2014. augusztus 3. 10:08 | ![]() | |
Sziasztok! Sebi! Köszi, remélem tényleg eljut a Tone Pestre és akkor látható lesz (remélem már jobb helyezéssel végez mint az eddigiek). Ez a Wisconsin is azon Trumpi makettek közé tartozik, ami nem a legpontosabb. Az általad mellékelt linken látható hajót dobozból feljavítással lehet elérni, azaz semmi átalakítás nincs rajta (nem csak a hátsó híd a problémás...), így valóban jó ötlet volt bemutatni. Igaz az enyémen jobban fog látszódni minden amikor festést kap, mert a képeken homogén fehér folt pusztán a feljavítás... :) Igazából nagyon nem sztrájkolok mert legalább olcsó és eléggé jól beszerezhető makettről van szó. Ami érdekesség volt számomra a Trumpi hajóiról úgy egyébként, hogy Hongkongból 3000 forint + ptk egy 700-as amcsi hordozó... Szóval nem kifejezetten drága. És egészen jó alapok a feljavításhoz. narn08! Köszi! A fotózás területén is van mit fejlődni... :) terorpista! Köszi! Attila | |||||
Sebi | Adatlap | 564617 | 2014. augusztus 3. 01:36 | ![]() | |
Szia Narn! Ha jól láttam a shipcamouflage.com-on, akkor csak a '43-as verzióhoz létezhet fafedélzet. A többi festése olyan volt, hogy a fa fedélzetet át kellett festeni hozzá. www.shipcamouflage.com/usn_ca.htm Ezt például '43 decemberétől, '44 októberéig viselte: www.jpsmodell.de/dc/draw/ca68_m33_16d.jpg Itt is látható, hogy a fa fedélzetet átfestették. | |||||
Sebi | Adatlap | 564616 | 2014. augusztus 3. 01:32 | ![]() | |
Szia Attila! Nagyon jó lett a Tone. Remélem a eljutok a Bólyaira és megnézhetem élőben. A figurákhoz én a rézszínű verziót javaslom. Azt ugyanis utána úgy alakítod és fested, ahogy akarod. Az Eduard figurákról hajlamos lejönni a festék. Ráadásul mi van, ha megcsinálod nekik a pocakot és nem sikerül úgy kifestened, mint az alap figura? A Wisconsin is elég szépen alakul. Őszintén meg vagyok döbbenve, hogy a Trumpeter ilyen vacak makettet adott ki. Ha megengeded, megmutatom a többieknek is, milyen volt az alap makett: www.modelshipgallery.com/gallery/bb/bb-64/700-ccp/ccp-index.html (Alulról a 4. kép mutatja a hátsó vezénylőhidat, ami a maketten egy formátlan műanyag darab és ezt alakította át Attila). Sok sikert a kintiekhez! | |||||
narn08 | Adatlap | 564607 | 2014. augusztus 2. 19:48 | ![]() | |
Brumi, szerintem nagyon jo lett! Sajnos a kepek sotetek, de igy is latszik, hogy rendesen osszehoztad. Lenne egy kerdesem az 1/700-as USS Baltimore-al kapcsolatban. Letezik az 1943-as verziohoz fa fedelzet ? Csak az 1944-eshez talaltam. Illetve egy Ebayes aukcion lattam, ami szerint az 1944-eshez valo, bar zarojelben meg az a Trumpeter makett szama van, ami az 1943-ase. | |||||
terorpista | Adatlap | 564601 | 2014. augusztus 2. 16:08 | ![]() | |
brumi_na Szia ! Nagyon tetszenek a hajók. További jó építést! :) feca Köszönöm a segítséged. A link nagyon tetszik majd nézegetek rajta. Üdv és további jó makettezést! | |||||
brumi_na | Adatlap | 564600 | 2014. augusztus 2. 16:00 | ![]() | |
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, szépen épülnek a hajók, én is megtettem amit tudtam a maradék időben. Mivel jövő héten utazok, így ma elpakoltam minden makettezős cuccomat, és készítettem pár fotót az eddigi eredményekről. Azt találtam ki, hogy eljuttatom a Tone-t a Bolyaira. Mivel a feleségem még marad itthon egy darabig, így vállalta, hogy felviszi. Nagyon talpraesett, de igyekszem minden infóval ellátni, hogy a nevezés gördülékenyen haladjon. Illetve előnevezek majd. Ott az érdeklődök élőben is megnézhetik a kicsikét. Amit hozzátettem ehhez a hajóhoz, hogy a kötélzethez hozzátettem párat, így már nem csak jelzésértékű. Matrózokat is ragasztottam, de valahogy nem vagyok kibékülve velük, annyira nem sikerült a festésük. Már így az elején megpróbálkoztam pocakot növeszteni nekik a Gyuri által javasolt módszerrel, de van hova fejlődnöm ezen a téren is. Közel sincsenek olyan szépek, mint a Gyurié. De ha egyenlőre megfeszülök sem tudok jobbat. A nyitott ajtók miatt meg mindenképpen kell látható személyzet. Arra mondjuk nem emlékszem, hogy a figura alap az mondjuk az Eduard féle előre festettek, vagy a natúr rézszínű is jó? Még lakkozni kell a fa alapot, amit életemben először rakok a hajó alá ... Így most nem egy felfordított kartondobozon fog csücsülni... :) A fotókon látható, hogy a fotózás előtt 10 perccel ragasztottam fel a reflektorokat. Ezért nincsenek még festve. Valahogy lemaradt eddig. Megnéztem és szépen körbe tudom festeni, sőt ez most a legegyszerűbb. A többi képen pedig a Wisconsin látható. Többet bontottam mint építettem. Nem gondoltam túlzottan feltuningolt hajónak. Viszont a fotók beszerzése közben megjött az étvágy. Szikét nekifeszítettem, aztán repült a hajó 1/3-a. Rettentő elnagyolt sok részlet, viszont a formák - leszámítva a vastagságukat - használhatóak. Ha másra nem sablonnak. A fa fedélzetet felragasztottam előre, mert úgy tűnik hogy praktikusabb abból a szempontból, hogy a felépítmények oldalát el tudom kezdeni tuningolni, majd később nem szakítja le a fa imitáció. Ezt tapasztaltam, mert korábban volt egy két apróság előre felragasztva, és a fa fedélzetet nem tudtam pontosan illeszteni, tört minden lefelé. Amúgy a fa fedélzet alatt lévő gyári ragasztóréteg elég erősnek tűnik, viszont egy-egy helyen a biztonság kedvéért adtam hozzá további ragasztót. Arra gondoltam, hogy esetleg vinném magammal Angliába ezt a hajót, aztán maximum építem, amíg festeni nem tudok. További szép nyarat, jó makettezést mindenkinek! Amint tudok jelentkezek kintről. Üdv.: Attila | |||||
feca1229 | Adatlap | 564599 | 2014. augusztus 2. 15:32 | ![]() | |
Bármelyiket összetudod állítani azzonnal a dobozból! Beírod a googliba pl. makettboltok és kiad neked pár boltot melynek van webshopja, kiválasztod mit szeretnél, és ennyinek gondolnám! http://www.model-making.eu/catalog/Plastic-models.html én ezen az oldalon szoktam megnézni, hogy mit tartalmaznak a dobozok vagy a kiegek belül! Ha viszont nincs sok tapasztalatod akkor szerintem az elején inkább csak a dobozból épitgess, mert úgy máskülönben még költségesebb hobbid lesz :-). Sok sikert! | |||||
terorpista | Adatlap | 564598 | 2014. augusztus 2. 14:59 | ![]() | |
Szia! Köszönöm a választ. Szerinted melyik Gyártó 1/350-es vagy 1/700-as makettja állítható össze azonnal dobozból? Esetleg honnan tudok szerezni ilyen kiegészítőket ( maratás). Kezdő vagyok és szeretnék neki vágni egy ilyen projektbe valamikor. | |||||
feca1229 | Adatlap | 564596 | 2014. augusztus 2. 14:27 | ![]() | |
Szia! Ugyan az mint a Tamiya Bismarck! Ez már egy régebbi készlet, az illesztések pontosak, sorjával az enyémen nem találkoztam, kissé elnagyolt kialakítások, ami pár évtizede jó volt, bár szerintem még most is vállaható! Én csak egy fotómaratott korlátot vettem hozzá, de még csak minimálisan kezdtem hozzá, és pár éve várja, hogy folytassam! Amúgy szerintem egy nagyon szép makett! | |||||
terorpista | Adatlap | 564593 | 2014. augusztus 2. 13:41 | ![]() | |
Helló. Szeretnék érdeklődni hogy aki vett már Academy 1/350 Bismarkot annak mi volt a vélemény róla? Kinéztem egyet és érdekelne a véleményetek. www.amazon.co.uk/Academy-350-Bismarck-Bismark-14109/dp/B0006O2ZS0/ref=sr_1_5 Dobozból összelehet építeni? Köszönöm. | |||||
Sebi | Adatlap | 564592 | 2014. augusztus 2. 12:41 | ![]() | |
Szia Gyuri! Amit írtam, az afféle költői kérdés volt :) Komolyan mondom, olyan jól kidolgoztad a reflektorokat, hogy már csak az izzó hiányzik belőlük. Ha jól láttam a kiírást, október közepén lesz a Bólyai makett show. Remélem lesz módunk találkozni akkor és személyesen is megnézhetem a műved. | |||||
zs180 | Adatlap | 564515 | 2014. július 31. 22:45 | ![]() | |
Sebi, lehet, van, aki LED-ekkel megoldja, bár ez inkább 1:350-ben játszik. Szép kis Seahawkjai lettek a hajódnak... Szabi, mint Derfflinger-építő mondom, nagyon tetszik a műved! Szépen megoldottad pl. a vásznas korlátot. Egyébként kösz az utalást, hamarosan megy a csomag! | |||||
Sebi | Adatlap | 564508 | 2014. július 31. 21:17 | ![]() | |
Szia! Remek! A Humbrol festékek közül a 147-es közelít leginkább a Hellgrau 50-hez. Tényleg jó lett az összhatás. A pasztell sajnos valóban nem nagyon látszik a képeken. De remélem majd valamelyik versenyen módom lesz élőben is megnézni a műved. A vízzel meg hajrá! Tegyél majd fel képeket! | |||||
SSZABI | Adatlap | 564474 | 2014. július 31. 16:20 | ![]() | |
Szia! A hajótestre én Revell matt 57-est fújtam kis fehérrel világosítva, a felépítményre pedig Humbroll matt 147-est. Próbáltam pasztellkrétával is játszani, ami élőben szerintem látszik is, de a fényképek nem adják vissza ezt... Később vettem már csak észre, hogy a Bismarck-nál egy világosabb árnyalatot használtam, de szerintem ezzel is jó lesz. A hullámokon ha sikerült valamit elérnem, majd rakok fel képeket, de még harcjárművet is építek közbe, és mindennel haladni kell... :) | |||||
Gab82 | Adatlap | 564429 | 2014. július 30. 16:57 | ![]() | |
Köszönöm az infókat, nagyon klassz képeket találtam! Még két kérdés lenne. A kötélzet anyagához mi a legideálisabb? Milyen vastag legyen? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |