<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100., |
101. |
Kamovos | Adatlap | 559594 | 2014. május 9. 14:32 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 559593 | 2014. május 9. 14:30 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szervusz. Tudom én, hogy nemkötekedésből mondtad,:) láttam én is a jelet. :) Ezért igazán nem kell elnézést kérni. :) Megsérteni sem igen lehet engem, csak késsel, arra meg még nem volt jelentkező. :) Természetesen nekem is van egyfajta sajátos fanyar humorom, melyben én is szoktam válaszolni. :) Tényleg mindig szívesen olvasom a válaszaidat mert van tartalmi értékük. Csak hát az egymásközt forgalmazott levelezéseinket mások is olvassák, és nem mindenki érti. Így a "Nagy mesekönyv" kapcsán is kaptam már érdekes tartalmú E-maileket. Pedig egyszerű a történet. Nekem van egy kérdésem amire keresem a választ. Van nekem ez az általam "Nagy mesekönyv"nek titulált könyv, mely mások számára szentírás. Na most, ebből olvasok valamit. Ez nyilván annak a szerzőnek az állítása. A kapott válaszban, van egy másik állítás tőled. Két ellentétes állítás. A könyv állításának hitelességét nem tudom biztosan elfogadni. Ellentétben a tiéddel aminek forrásanyaga a leghitelesebb források egyikéből származik. Ezért számomra kétség nem merül fel, hogy a kapott válaszod hiteles. Tudom akár ott ülhetnék melletted és olvashatnák ki együtt kérdéseimre a választ. De mit azt egyszer már levezettem, erre nekem nincs miből eljutni oda melléd. :( Sajnos ma ezt a világot éljük, legalábbis én. Így nekem továbbra is maradnak a bugyuta kérdéseim, amik nagy valószínűséggel csak nekem kérdések még. A vissza keresés is jó ötlet, sajnos a kereső nem működik. Viszont a honlap tartalma olyan nagy mennyiségű, hogy azt átkutatni egy baráti társasággal az idő szűke miatt, szinte lehetetlen. Ezért marad számomra az a gyors és jelek szerint jó választási lehetőség, melyben hozzátok teszem fel kérdéseimet. Amikre rendszerint meg is kapom a válaszokat, remélem lesz még türelmed neked is és a többieknek is, hogy eztán is megkapjam kérdéseimre a választ. Persze magam is kutakodok a neten, de van mikor nem találok választ, vagy képet. Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 559590 | 2014. május 9. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||||
Én építettem régebben egy ilyen magyar Somuát 1/35-ben, az egyetlen kép alapján, amit ismerek: www.makett.org:8000/smf/index.php A kép meg itt, a makettinfón is volt: www.makettinfo.hu/upload/201201/1508591_39312_1002321_87420_SOUMAS35_hongrois_camoufle.jpg | |||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 559589 | 2014. május 9. 13:24 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Kamovos! Természetesen nem kötekedni akartam, hiszen ott a mosoly-jelecske. Ha annak vetted, elnézést! Valóban nem feltétlenül szükséges vagyonokat költeni szakirodalomra, a könyvtárak megteszik ezt helyettünk; jelen esetben a Hadtörténeti Könyvtár. :) Tudomásom szerint még én sem tagadtam meg senkitől a választ, ha tudok neki segíteni. A makettek festéséhez én nem értek. Ám úgy emlékszem, a téged most foglalkoztató téma (is) ki lett vesézve e fórumban korábban... Keresni sajnos valóban időigényes. A harckocsikat nem a franciáktól kaptuk, hanem a németektől Franciaországban. 1942 novemberében érkezett meg Pongrácz József őrnagy és 32 főnyi legénység Versailles-ba, a német 100. páncélos pót- és kiképzőosztály állomáshelyére. A magyarok itt négyheti kiképzést kaptak francia zsákmány-harckocsikra. Belőlük alakult meg a 101. önálló harckocsiszázad, amelyet 15 Hotchkiss H–35 és H–39, valamint két Somua S–35 harckocsival szereltek fel. E páncélosokat ugyancsak Versailles-ban kapták meg. A század a magyar megszálló erők kötelékében tevékenykedett 1943. január közepétől 1944 augusztusáig. A harckocsikról emlékeim szerint fényképek találhatók a A keleti hadszíntér és Magyarország, 1943-1945 című könyv 2. kiadásában. Üdv: Számvéber Norbert | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 559585 | 2014. május 9. 12:26 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Höhö. :) Valóban nem olvasok újságokat, amióta a nejlonzsákot feltalálták azt használjuk a kukába is. :) A lenti kérdésem szövegezéséhez a "Nagy mesekönyv" volt a segítségemre. Tulajdonképen abból is csak másolni tudok. Sajnos olvasni csak azt tudom, ami a rendelkezésemre áll. :( Az interneten található információkat nem tartom hitelesnek. Mondjuk úgy kételkedve fogadom őket Ha tőlem bárki kérdez, a saját szakterületemről, készséggel válaszolok neki, anélkül hogy bármely könyvet felajánlanám olvasásra, hisz nem szeretnék csapdába vinni senkit, mint mikor Pl a "Nagy mesekönyvet ajánlgatják nekem is. Én szívesen adom át tudásomat bárkinek önzetlenül, mert tudom ennek a tudásnak csak akkor van értelme, ha azt másokkal megosztom. Az a tudás amit majdan magammal viszek a sírban haszontalanul tűnik el. A rendelkezésemre álló "szakirodalom" nem tartalmazza a kérdéses járművek színét. Bár mely már elkészített makett színe, nem feltétlenül felel meg a valós festésnek. Színben és mintázatban sem hagyatkozhatunk egy doboztető grafikára. Ez örök téma volt van és lesz a makettezés világában. Hát igen. :) Bármit nem találok, nem tudok, az itt kérdezem először, mert itt vannak barátaim, ismerőseim, akik ezen témakörben jobbak nálam, többet tudnak többet olvastak róla. :) Mondhatnám úgy is, hogy náluk a tudás, nálam az érdeklődés. :) ( Csak zárójelben jegyezném meg, hogy jelen esetben a kérdések feltételére kisebb társaság együttes kutakodás és tudás vágya inspirált. ) Saját szakterületemen nekem is megvannak a megfelelő szakirodalmaim és tudásom. Egy vagy párdarab harcjármű miatt nem kívánok szakkönyvekre vagyonokat elkölteni szakkönyvtárat kutatni. :) Mindezektől független, köszönöm megtisztelő válaszodat. Mint mindig, most is nagyon értékesnek ítélem meg a tőled kapott információt, ami ismételten rontotta a "Nagy mesekönyv" és egy másik könyv hitelességét számomra. Remélem a jövőben is megtisztelsz válaszaiddal minket. Bár még a színekre még mindig nem tudom a válaszokat. :( Csak feltételezem, hogy a Franciáktól átvett Somua 35 technikai eszköz színe azonos lehet a saját felhasználásukra gyártottakéval. Üdv: kamovos. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 559560 | 2014. május 9. 07:55 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ugye, Te egyáltalán nem olvasol szakirodalmat (könyvek, folyóiratok, stb.)? Ha valamit nem találsz meg a neten 5 másodperc alatt, itt kérdezed meg egyből? :) Egyébként a 101. ö. hk. szd. nem Ukrajnában kapta a gépeit. Ők mentek értük Franciaországba. Nem vicc! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 559530 | 2014. május 8. 21:18 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. 1934-ben Olaszországból érkezett 1db Fiat-Ansaldo CV-33 kipróbálásra rendszáma H-168 volt. 1939 őszén a Lengyel testvéreink átadtak a határon 16db TK-3-as és TKS kis harckocsit. Ezeknek mi volt a rendszámuk, és milyen színűek voltak? 1939 őszén szintén Lengyel testvéreink átadtak a határon 3Db R-35 harckocsit. 1H-390, 1H-393, 1H-394 volt. Milyen színük volt ezeknek? 1942 őszén 101-es önálló harckocsiszázad Ukrajnában a németektől kapott 2db Somua 35 közepes harckocsit. Rendszámuk H-035, H034. Ezeknek a harckocsiknak milyen színűk volt? A fenti kocsikon milyen hadi jelek voltak? Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv: Kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 559404 | 2014. május 6. 11:33 | ||||||||||||||||||||||||||||
Még két kép. Az első biztos, hogy ugyanaz, a másodikat csak tippelem. MG helyett 31M golyószóró van rajta | |||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 559338 | 2014. május 5. 09:30 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én ezeket gyűjtöttem össze, amikor 1/16-ban készítettem a 700-asomat: rctank-forum.hu/viewtopic.php denk | |||||||||||||||||||||||||||||||
HLaci | Adatlap | 559235 | 2014. május 3. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Aldebaran! Köszönöm a segítséget, a "saukopf" ok:-) Igen, a múltkori haditechnika, is ok és a többi is amit leírtál, de a kérdések egy része, még mindig aktuális? - A géppuska "távvezérelt"? - Volt-e a tetején "pilzen"? Már majdnem kész van egy Revell 1:72 Stug G verzióm, és a készletben a fentiek vannak, de ha lehet magyart szeretnék festeni, vagy Magyarországon harcoltat. Pl. erről valaki bővebben? www.flickriver.com/photos/deckarudo/sets/72157631573554997/ L | |||||||||||||||||||||||||||||||
aldebaran | Adatlap | 559234 | 2014. május 3. 17:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A Haditechnika egy-két számmal ezelőtt foglalkozott a témával, az jó forrás lehet. A 700-as oldalszámú (híresebb) Stug lövegpajzsa kocka, de többségében "Saukopf" volt. Van matrica hozzá a Bison-tól, meg a HAD-tól is. | |||||||||||||||||||||||||||||||
HLaci | Adatlap | 559233 | 2014. május 3. 17:00 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Magyar Stug III G-t szeretnék építeni. Tudna valaki segíteni, hogy pontosan milyen verziókat (késői, korai, lövegpajzs, zimmerit, géppuska, nahverteidigungs...) kaptak a magyarok? Előre is köszönöm. Üdv:L | |||||||||||||||||||||||||||||||
jacksson | Adatlap | 558818 | 2014. április 26. 16:01 | ||||||||||||||||||||||||||||
Üdvözlet Urak(Hölgy?) valaki aki jól nyomja a francia nyelvet kicsit odafigyelhet(ne) erre az oldalra ! http://hongrie2gm.creer-forums-gratuit.fr/ hongrie2gm.creer-forums-gratuit.fr/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
Topi | Adatlap | 558817 | 2014. április 26. 15:56 | ||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 558803 | 2014. április 26. 10:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Topi | Adatlap | 558797 | 2014. április 26. 09:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 558618 | 2014. április 24. 08:46 | ||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 558616 | 2014. április 24. 08:34 | ||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Mivel a makett.org fóruma hetek óta nem érhető el, ide teszem közzé ezt a pár gyöngyszemet. WM H-2 meg Pavesi még a 30-as évek elejéről. | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 558284 | 2014. április 17. 15:35 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hali, "A "Nagy mesekönyv" 6db Pz.bef.wg.Ib. parancsnoki rádióst említ." Ezek, ha voltak, akkor frontátadások, ha jól emlékszem a könyvre akkor 1942-ben a Donnál. Fényképet nem láttam, de még utalást sem magyar parancsnoki kocsiról. "Látni véltek egy ilyent terepszínűben." Szerintem amire a kolléga gondol az a mezei Pz I. Ausf A, két fotó van két terepszínű kocsiról (Modell&Makett különszám és M. Kir. Honv. Fegyverzete könyv). Az egyik magyar, a másik vagy magyar, vagy német bemutató kocsi, amit magyarok néznek. "Ezért kérdezném ismét, hogy ami elkészült az mi alapját lett festve?" Nem tudom mire gondolsz, valami makettre? Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 558279 | 2014. április 17. 14:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. A "Nagy mesekönyv" 6db Pz.bef.wg.Ib. parancsnoki rádióst említ. Akkor ez hogyan van most? Látni véltek egy ilyent terepszínűben. Ezért kérdezném ismét, hogy ami elkészült az mi alapját lett festve? Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 557631 | 2014. április 7. 10:19 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Repülős vagyok, nem foglalkoztam eddig szárazföldi témával, de most bekövetkezett ez is. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A Magyar Királyi Honvédség harckocsijainak színei érdekelnének. Láttam, hogy volt háromszínű - pl. Pro Model Ansaldo, ami nagyon tetszik - és egyszínű sötétzöld is. Mindkettő érdekelne, ha valaki tudna írni festékkódokat, annak örülnék. Előre is köszönöm! Üdv Sanyi | |||||||||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 557611 | 2014. április 6. 19:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szervusz! A "könyv" szerint,ha lehet hinni neki: 1936-ban 1db Pz I A kocsit vettünk,ki próbálás céljából.Gyengének találtatott és nem rendeltek belőle többet.Ezt az egy példányt a 40-es évek elején is kiképzési célokra használták.1942-ben a frontra vonuló 1. lovashadosztály harckocsi- zászlóalja kapott 8db Pz I-et,a teherkocsi vezetők átképzésére.Ezek között volt,legalább, egy db Pz I A is a "könyv" szerint.Ebben a könyvben van egy tereptarka kocsi fényképe,de nem színes és csak az egyik oldala látszik.Nincs rajta jelzés. Üdv,Laci | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 557589 | 2014. április 6. 17:27 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hali, a típus magyar vonatkozásáról tudtommal egyáltalán nincs fénykép. De valószínű, hogy egyszín szürkék voltak, ha voltak. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 557565 | 2014. április 6. 10:34 | ||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 556803 | 2014. március 26. 16:31 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szép darab lett, főleg a meghajtó kerék. Ha többet is készítenél akkor a torony hátlemezét majd ki kell egyenesíteni, Az eredeti derékszögben csatlakozott az oldallemezekhez, illetve a rádió dobozát is fel lehet hizlalni, mert mélyebb volt. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
tomaso | Adatlap | 556801 | 2014. március 26. 15:58 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Denkmeyer! Az Airfix bofors gun-ját használtam fel a maketthez és köré építettem a többit,így lett 1/76 a méretaránya.Műgyantából készült.Teszek majd még föl képet. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 556798 | 2014. március 26. 14:10 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia tomaso! Nagyon jó lett a Nimródod. Miből készítetted és miért 1/76-ban? Tehetnél fel pár képet. denk | |||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 556787 | 2014. március 26. 10:14 | ||||||||||||||||||||||||||||
Wow, jó lett! | |||||||||||||||||||||||||||||||
tomaso | Adatlap | 556764 | 2014. március 25. 20:06 | ||||||||||||||||||||||||||||
Csobi21 | Adatlap | 554644 | 2014. február 24. 16:46 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sadamitsu | Adatlap | 554641 | 2014. február 24. 16:13 | ||||||||||||||||||||||||||||
aldebaran | Adatlap | 554640 | 2014. február 24. 15:56 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ők valószínű jobban képben voltak, mert ilyen matrica nem szerepel a kínálatukban. Csobi21, szerintem eltévesztetted az ajtót, ezt a "Segítség!" alá kéne betenni, nem ide! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Csobi21 | Adatlap | 554624 | 2014. február 24. 12:32 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! 1/48-as Italeri Opel Blitz-hez keresek összeállítási rajzot, vagy link is jó, én nem találtam, de hátha tud valaki. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554571 | 2014. február 23. 17:30 | ||||||||||||||||||||||||||||
Matricának Bisont ajánlok. Ők fotókról dolgoznak. | |||||||||||||||||||||||||||||||
aldebaran | Adatlap | 554565 | 2014. február 23. 16:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a képeket! Hát ahogy elnézem, az a matrica igen csak légből kapott dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554555 | 2014. február 23. 13:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
Az elmélet szép dolog, de ott bukik, hogy német technikára németek adtak átképzést Németországban illetve Esztergomtáborban. Persze az elméletem elméleti síkon lehet elméletileg hibás, de gyakorlatban nem volt magyar Fahrschulpanzer. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 554551 | 2014. február 23. 13:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hali, - " Fiat 3000, Ansaldo, Toldi, volt gazdagon elavult technika kiképzőanyagnak." ezek közül egyik se német eredetű technika, melynek kiszolgálása valószínűleg jelentősen különbözik pl. az olaszétól... - harcászati kiképzéshez "Felépítmény és fegyverzet nélkül?" A különböző formációkat, a tevékenységet, a domborzat és növényzet kihasználását, a kötelékek vezetését és együttműködését, akadályok leküzdését, menetek végrehajtását, tüzelőállások elfoglalását és még egy csomó mindent lehet fegyverzet nélkül gyakorolni, oktatni... - "egy tervezett beszerzésre készülve, ami végül elmaradt" "Átadtak, ha átadtak 8 Pz I-et, nem Fahrschulpanzert. Mikor adtak át Fahrschulpanzert a Honvédségnek? Nem véletlen, hogy nem rendszeresítették." Én nem mondtam semmire sem, hogy rendszeresítették. Én csak a "minek lett volna - ezért nem is volt" elmélet hiányosságaira próbáltam kicsit jobban rávilágítani... üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554550 | 2014. február 23. 12:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
De mondok egy egyszerűbbet, a Fahrschulpanzer és a 38t egy sorozathoz tartozik, hadijel nincs rajtuk, tél vagy kora tavasz van, ez azért erősen leszűkíti a lehetőségeket. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554548 | 2014. február 23. 12:45 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hali, - Általános kiképzéshez, mivel utána már csak típus átképzés kell. Ha jól emlékszem a németek is a régebbi technikán oktatták pl. az újabb típusra kerülő hk. vezetőket... Fiat 3000, Ansaldo, Toldi, volt gazdagon elavult technika kiképzőanyagnak. - harcászati kiképzéshez Felépítmény és fegyverzet nélkül? - egy tervezett beszerzésre készülve, ami végül elmaradt Átadtak, ha átadtak 8 Pz I-et, nem Fahrschulpanzert. - A MKH nem éppen rózsás helyzete miatt minden technikának örültünk, miért lett volna ez másképp a Pz I esetében? Volt nem 1, nem 2 típus, amiket csak 1-2 példányban használtunk, mivel nem tehettük, meg, hogy az átvett/zsákmányolt cuccokat ne használjuk... Mikor adtak át Fahrschulpanzert a Honvédségnek? Nem véletlen, hogy nem rendszeresítették. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554530 | 2014. február 23. 09:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
vannak ismétlődők közte, de így volt fent. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Bogesz | Adatlap | 554526 | 2014. február 23. 08:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Elnar, láthatnánk a sorozat többi képét is? Engem nagyon érdekelne és a Vaterán már nem találtam meg... Köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 554524 | 2014. február 23. 07:46 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! "Pz I-t nem rendszeresítettünk, így minek lett volna itthon kiképzőkocsi." - Általános kiképzéshez, mivel utána már csak típus átképzés kell. Ha jól emlékszem a németek is a régebbi technikán oktatták pl. az újabb típusra kerülő hk. vezetőket... - harcászati kiképzéshez - egy tervezett beszerzésre készülve, ami végül elmaradt - A MKH nem éppen rózsás helyzete miatt minden technikának örültünk, miért lett volna ez másképp a Pz I esetében? Volt nem 1, nem 2 típus, amiket csak 1-2 példányban használtunk, mivel nem tehettük, meg, hogy az átvett/zsákmányolt cuccokat ne használjuk... üdv Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554520 | 2014. február 23. 01:56 | ||||||||||||||||||||||||||||
Jogos. A három alak közül én is csak a bal oldalit látom bocskaisnak, a jobboldali németnek tűnik. A középsőről nem merek nyilatkozni. A másik képen a jármű mellett álló alak meg tányérsapkás német ha jól látom. Van még a sorozatban ugyanilyen téli képen Pz 38(t) is, akkor az is német lenne? | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554515 | 2014. február 22. 23:13 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hali, Pz I-t nem rendszeresítettünk, így minek lett volna itthon kiképzőkocsi. Magyarokat viszont többször is vittek átképzésre és az "ismert" képeken pont ilyen téli idő van a németeknél. Illetve a gyűjtemény két képén én német ködvágókat látok. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hartmann | Adatlap | 554482 | 2014. február 22. 17:52 | ||||||||||||||||||||||||||||
Helló! Igen, célszerű minden forrást fenntartásokkal kezelni. De ettől van hitelesebb, pontosabb publikus anyag? Az Elnar által feltett képről honnan lehet tudni, hogy Németországban készült? Éppen a B változatról írta az ominózus forrás, hogy leszerelt toronnyal kiképzésre használták. Üdv: Hartmann | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554481 | 2014. február 22. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||
Én elhiszem, amit mondasz, de biztos vagy benne? Több másik fotóval együtt kerültek fel, hagyatékként valószínűleg. Az összes többi képen magyar járművek voltak | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554477 | 2014. február 22. 16:22 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ezek a németországi átképzés alatt készültek, német kocsik. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554435 | 2014. február 22. 10:44 | ||||||||||||||||||||||||||||
Pz I-ről ennyit tudok. Elég friss találás, látni, honnan. Ez kiképző kocsi | |||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 554432 | 2014. február 22. 10:33 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szervusz, abban a könyvben egyetlen fotó van egy bevallottan német Ausf B-ről. De javaslom fenntartásokkal kezelni a kiadványt, mert a Marder III-at is magyar kocsinak azonosítja, egyetlen kép alapján. Csakhogy az egy német kocsi és van még vagy 4 kép róla. Sőt a valószínűleg olasz T-34 is magyarként lett azonosítva. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 554428 | 2014. február 22. 02:21 | ||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100., |
101. |
Köszönöm a válaszodat.
A erre a színre hol találtál rá?
Üdv: kamovos