<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100. |
xls | Adatlap | 566189 | 2014. augusztus 28. 13:55 | ||
A neten látott fénykép alapján sima Chromax bd130.Azért várd meg amíg mások is válaszolnak talán valaki már cserélte. | |||||
borisz | Adatlap | 566186 | 2014. augusztus 28. 13:44 | ||
Sziasztok, bajban vagyok! Precision AB-124A festékszórómba keresek 0,3 mm-es düznit. Bp-n a Kék Kobra, a Replica és a két Modell és Hobby kilőve. Elméletileg valamelyik Chromax 0,3-as is jó bele, de nem tudom melyik. Eddig azzal használtam, de most nem tudok olyat sem. Nem tudja valaki, honnan tudnék olyat szerezni, ami biztosan jó az AB-124hez? | |||||
gaborka | Adatlap | 566163 | 2014. augusztus 28. 08:42 | ||
Úgy látom megint sikerült belecsúsznia a topicnak ebbe a témakörbe:) A BD pisztolyok eredetileg talán Richpen (japán) és Iwata pisztolyok koppintásai. Mivel az eredetiek jól kiforrott konstrukciók, mechanikailag nincs igazán baj velük. Az viszont igaz, hogy a kínai gyártók egymástól is koppintják a koppintott pisztolyokat a legkülönbözőbb minőségben kidolgozva, a legkülönfélébb anyagminőségben. Ugyanezek a pisztolyok előfordulhatnak Fengda, Chromax, Straus, MIOL, Skybow, Auarita stb. neveken, de pl. az amerikai GREX termékek is ugyanezek kicsit szebben megmunkálva. Igen, kicsit több levegőt használnak, igen némelyik tömítés gumi, de nem is kerülnek 40.000 forintba. Ezek a BD pisztolyok. Az én két pisztolyom BD-200 és BD-130 Fengda gyártmányúak (ez egy valójában gyártó cég) és nincs velük semmilyen baj. A minőségi eltérések oka hogy a saját márkás megrendelő mennyit alkudozik a gyártóval é s nyilván az alacsony árnak is ára van:) Az AB pisztolyokkal hasonló a helyzet, a legnagyobb gyártó a Taiwanairbrush nevű cég, és természetesen ezer márkanév alatt lehet velük találkozni (klasszikus a KAGER név alatt futó változat, ami jó minőségűnek számított). A megoldás a következő: BD vagy AB pisztolyt lehetőleg ne vásároljunk látatlanban. Bontassátok ki és nézzétek át mielőtt megveszitek, és vegyétek kézbe, valóban előfordulhatnak sorják, repedések stb., én is láttam ilyet. Ill. olyan eladótól vegyetek ilyet akivel ki tudjátok cseréltetni. Egyébként is érdemes kipróbálni bármilyen pisztolyt, ugyanis nem mindenkinek áll kézre minden típus. Nyilván jó érzés kézbe venni egy nyolcvanezer forintos Infinity pisztolyt, de egyáltalán nem biztos hogy a legalkalmasabb arra amire kell, vagy kényelmes használni (ha megkérdezed az emberek 90%-a azt fogja mondani hogy persze, ő finom vonalakat akar fújni, aztán kiderül hogy 1/16-os tankokra fest álcázást autó bázisfestékkel. Neki egy 0.15-ös pisztoly felér egy tökönlövéssel). És végül az is igaz hogy a pisztoly nem fúj magától, ha az ember nem hajlandó belefektetni időt a gyakorlásba és takarításba, akármelyik pisztoly csak egy kínlódás lesz (de hát, nem ugyanez a helyzet az egész életünkkel?). c[ ] | |||||
Gabusch | Adatlap | 566159 | 2014. augusztus 28. 00:55 | ||
Az együttértés nekem is, de már a kétszert is kétszer mondta! :) Gondoltam, lehet, hogy az ő készülékét zavarja valami Darth Vader, aztán jobb lesz, ha ránéz. :) | |||||
puppancs | Adatlap | 566158 | 2014. augusztus 28. 00:29 | ||
Nekem jól esik az együttértés :-D. De valószínűleg zavar van az erőben, hogy mindent kétszer mond el - kétszer mond el. | |||||
Gabusch | Adatlap | 566156 | 2014. augusztus 28. 00:01 | ||
Igen, már előszörre is értettük, de nyugodtan tedd be ötödszörre is. ;D | |||||
Kferro | Adatlap | 566154 | 2014. augusztus 27. 22:31 | ||
Nem, biztos nem túlzok, s még csak nem is nézem le a kezdőbb szintű pisztolyokat. :) Volt már jó pár pisztolyom, s volt nálam kölcsönbe pár, így módomban áll összehasonlítani őket, s ez alapján a BD-180-as pisztoly nagyon alacsony minőséget képviselt. Viszont olvastam korábban, hogy Chromax márkanév alatt több gyártó termékét is árusítják, s ezek szerint ezek nem egyenlő minőségűek. Abban viszont Puppanccsal értek egyet, hogy hiába veszi meg valaki a drága Iwatát, vagy Infinity-t, vagy bármi hasonlóan magas minőségű pisztolyt, ha nem tanulja meg a megfelelő hígítást. | |||||
Kferro | Adatlap | 566153 | 2014. augusztus 27. 22:17 | ||
Nem, biztos nem túlzok, s még csak nem is nézem le a kezdőbb szintű pisztolyokat. :) Volt már jó pár pisztolyom, s volt nálam kölcsönbe pár, így módomban áll összehasonlítani őket, s ez alapján a BD-180-as pisztoly nagyon alacsony minőséget képviselt. Viszont olvastam korábban, hogy Chromax márkanév alatt több gyártó termékét is árusítják, s ezek szerint ezek nem egyenlő minőségűek. Abban viszont Puppanccsal értek egyet, hogy hiába veszi meg valaki a drága Iwatát, vagy Infinity-t, vagy bármi hasonlóan magas minőségű pisztolyt, ha nem tanulja meg a megfelelő hígítást. | |||||
Gabusch | Adatlap | 566152 | 2014. augusztus 27. 21:54 | ||
Az enyém azon a szinten noname, hogy a hozzáadott papíron is csak annyi van, hogy "Aerograph instruction booklet", amúgy mivel két köbcentis és 0,3-as, alighanem valami BD-135 klón. Mégis lehet vele festeni. | |||||
Kferro | Adatlap | 566150 | 2014. augusztus 27. 21:48 | ||
tyimosenko | Adatlap | 566149 | 2014. augusztus 27. 21:48 | ||
A BD-130-asom is teljesen jo. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 566148 | 2014. augusztus 27. 21:47 | ||
Szia. Nekem Spraymaster markaju BD-180-asom van, az teljesen jo minosegu. Nagy elteresek lehetnek a minosegben ugy latszik. | |||||
Kferro | Adatlap | 566146 | 2014. augusztus 27. 21:34 | ||
migi | Adatlap | 566134 | 2014. augusztus 27. 19:15 | ||
Érdekes , én az enyémet kb 4 éve használom és semmi ilyet nem tapasztaltam amit te írsz , nem túlzol egy kicsit ? A 4 év alatt 1dn fúvóka menete kopott el de a pisztolyé nem , üdv: migi | |||||
puppancs | Adatlap | 566128 | 2014. augusztus 27. 18:04 | ||
Sziasztok! Annyit fűznék hozzá, szintén saját tapasztalatból, hogy ha nem tudja az ember, hogy mit csinál - vagy még inkább, hogyan és mivel csinálja (higítási arány, nyomás, átmérő, festék stb.), akkor a légecset ugyanúgy köpködni fog, a festék ugyanúgy megfolyik és a többi, a minőségi/drága felszerelés ellenére. Sajnos, amit meg kell tanulni, be kell gyakorolni vagy ki kell tapasztalni, azt nem lehet egy drágább eszköz beszerzésével kiváltani. Üdv: p. | |||||
Kuolema | Adatlap | 566121 | 2014. augusztus 27. 17:26 | ||
Sziasztok! Végigolvastam a beszélgetést, és nem bírom szó nélkül hagyni. Hat éves koromban raktam össze az első makettemet, és valahogy 12 éves korom körül kezdtem komolyan venni ezt a hobbit. Sokat tanultam ezen a fórumon, és sok "How to..." videót néztem meg a youtube-on, emellett persze magamtól is rájöttem nagyon sok dologra. Ezek közé tartozik az airbrush festés is. Persze az alapokat másoktól lestem el, de az, hogy ilyen-olyan jellegű munkát hogy végzek el, az csakis tapasztalatból tanulható. Két pisztolyom van, egy alsótartályos festékzabáló, és egy BD-181. Mikor a BD-t kaptam, megváltás volt az előzőhöz képest, főleg, mikor megvettem hozzá a Papp Laci-féle tartályos kompit. Először persze nem voltak túl jók a munkáim, sokszor előfordult, hogy köpködött a pisztoly, de ez csak azért volt, mert tapasztalatlan voltam. Nem tudtam rendesen kitakarítani, nem ismertem a higítási arányokat, a nyomással és úgy általában a pisztoly kezelésével is küzdöttem. Aztán szép lassan kitapasztaltam a dolgokat, és most azt mondom, hogy a sokak által lenézett CHROMAX pisztoly tökéletesen kiszolgál, feltéve, hogy rendesen karbantartom, és odafigyelek azokra a dolgokra, amikre kényes. Persze tisztában vagyok a korlátaival, de 1/72, 1/48 légijárművek festésére (alapozás, előárnyékolás, színrefújás, fakítás, stb.) szerintem bőven elég, ha jó kezekben van. 1/100-as kukacmintát meg fújjon aki akar! :D Üdv.: Kuolema | |||||
Kferro | Adatlap | 566081 | 2014. augusztus 26. 21:56 | ||
Nem az Evo istenítése végett, de meg kell említsem, hogy nekem volt Chromax BD-180-as pisztolyom, de az valami szörnyű volt. Hozzáteszem, hogy az még azelőtt volt, hogy az Evo-t megkaptam volna. Na szóval ez a Chromax olyan tűvel rendelkezett, hogy megfogni sem nagyon mertem, mert félő volt, hogy elhajlik. A pisztolyt nem mertem szétszedni, mert félő volt, hogy a menetek már az összeszerelésnél elkopnak... stb. Nekem is volt (vagyis valahol még mindig megvan) orosz Aerograph pisztolyom, s bár messze nem volt tökéletes, szerettem vele dolgozni. Százszor inkább az, mint a 180-as Chromax. | |||||
juge75 | Adatlap | 565797 | 2014. augusztus 22. 18:21 | ||
Neked is, cimbora! :-D | |||||
xls | Adatlap | 565789 | 2014. augusztus 22. 17:34 | ||
Szia! Aláírom, hogy az istenített, cirka 45-50 ezer forintba kerülő termék (Harder & Steenbeck)nagyszerűen muzsikál, csak tudod elég kevesen tehetik meg kis hazánkban azt, hogy hobbi szinten használjanak egy nálunk drága terméket. Ebben igazad van.Én soha márkanevet nem istenítettem és nem bántottam.Valaki érdeklődött régebben a Neo-ról,ezért leírtam amit tapasztaltam.Van egy másik BD200-as nállam,abban a nállam hiányzó alkatrészek megvannak.Kifogtam egy hibásat talán BD130. Az hogy ki és mit használ majd mindenki eldöti.Méregdrága pisztolyt én sem vennék amik nekem vannak azzal elvagyok.Orosz barátunkból nekem is van.Van egy tűhatárolósra átalakított Aztek-em is.Csajos pisztoly tiszta műanyag a fej könnyen cserélhető. Kis gyakorlással bármit kifúj.Könnyű a karbantartása.Netem vettem átalakítás nélkül gyári csomagolásban 2500Ft-ért.Alapozni kiválló. Jó festegetést:xls | |||||
juge75 | Adatlap | 565784 | 2014. augusztus 22. 14:55 | ||
Én is orosz aerográfot használtam kezdetben, és tökéletes volt! Tudtam szinte mindenre használni, amire kell (eredeti, 3 düznis, fém tartályos, igazi békebeli). Jelenleg, mint írtam is, 2 db C és egy darab AB termékem van, amivel továbbra sincs gondom (rendszeres karbantartás mellett). | |||||
juge75 | Adatlap | 565783 | 2014. augusztus 22. 14:52 | ||
"Szia! Elárulom de csak neked:az enyémben nincs se tűvezető se tömítés se hely ahová tenni kellene csak egy furat.Az én szakmám irányítástechnikai műszerész tahát egy kis pisztoly barkácsolás átalakítás belefér de csak akkor ha van mit.Magam részéről a Cromax kérdést lezártam.Ha valakit érdekel szivesen kettévágom okulás végett." Én nyomdaipari gépmester vagyok, tanult szakmám szerint. Légijármű sárkány hajtóművesnek készültem, de besegítettem fényképezőgépek javításába is. Aláírom, hogy az istenített, cirka 45-50 ezer forintba kerülő termék (Harder & Steenbeck)nagyszerűen muzsikál, csak tudod elég kevesen tehetik meg kis hazánkban azt, hogy hobbi szinten használjanak egy nálunk drága terméket. Szétszedtem a CHROMAX pisztolyokat, és mindegyikben megvan a nálad hiányzó alkatrész. Elhiszem, hogy az Audi jobb autó a Suzukinál, de ettől még nem biztos hogy mindenki tud vásárolni magának, és az alapvető használati célra megfelel. | |||||
cimber | Adatlap | 565778 | 2014. augusztus 22. 11:21 | ||
Nem teljesen, de részben van "áthallás" a hsz.-ok között. Én sem EVO-val kezdtem, hanem a békeidőkben az Aerográffal, de nem baj ha a fiatalok, kezdők sok jót hallanak az EVO-ról. Borzasztóan megkönnyíti a dolgukat. | |||||
xls | Adatlap | 565777 | 2014. augusztus 22. 11:07 | ||
Jó hogy az EVO-d rendesen dolgozik.Én a Neoval hasonlókat tapasztaltam. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565776 | 2014. augusztus 22. 11:03 | ||
Szia! Igen, igazad van, egyetértek, csak én nem erről beszéltem. | |||||
cimber | Adatlap | 565774 | 2014. augusztus 22. 10:47 | ||
Szia! Ha megpróbálsz mondjuk 1:72-ben német kukacmintát fújni rájössz, hogy miért jobb az EVO. ...vagy akár egy 144-es terepmintát egy 3 színű kamó esetében, maszkolás nélkül. Aztán ha teszel bele egy 0.4-es dűznit, előfordul, hogy évente 1-2 alkalommal fogod csak elővenni a 0.2-est, mert a 0.4-es EVO-val símán lehet fújni mm-es vonalat. Teltet, halványat, harsányat, amilyen csak akarsz. Ugyanígy a 0.4-essel fújsz 2-3 cm széles sávot, alapozol, lakkozol. Aztán tedd a kezed a kompresszorhoz mondjuk egy 2 órás festés után EVO-nál, majd próbáld meg ugyanezt egy BD-nél. A BD esetén tojást lehetne sütni olyan forró, az EVO-nál - ugyanolyan dűzni méretnél- langyos a motor. A tisztítás EVO-nál fele annyi idő és nem fog fújás közben a makettre fröcskölni, mint a BD, mert mondjuk éppen elszállt a gumi tömítés. Aztán ha tisztítás közben leesik az EVO tűje és beleáll a földön a lunóleumba, akkor az EVO tűt csak visszarakod és fújsz vele tovább, a BD tűje ugyan ilyen esemény kapcsán meg mehet a kukába. Jobb esetbe újra csiszolod és kinevezed "alapozós" tűnek, mert arra még jó. "Csak" ennyi előnyét tapasztaltam meg magam eddig az EVO-nak. :-) | |||||
bercsi | Adatlap | 565766 | 2014. augusztus 22. 07:51 | ||
Mielőtt nem vettem meg az EVO-mat, én is úgy gondolkodtam hogy megtartom a kínait és azzal fogok alapozni meg lakkozni. Aztán klubtársam mondta, hogy ezekre a feladatokra is nyugodtan használhatom az EVO-t, nem lesz baja. És láss csodát, tényleg semmi problémája nincs. Pedig 0.2-es dűznivel alapozok és lakkozok (1200-es surfacer és GX100); sőt még revell enamellel is kipróbáltam és ezt is könnyedén feldolgozza a pisztoly. Szóval miután ezeket megtapasztaltam a kínait el is adtam :-) Takarítani tényleg egy pillanat műve, minden csodásan illeszkedik, és az egész pisztoly nagyon precíz és finom kidolgozású. Sokáig úgy voltam vele, hogy nem kell nekem drága pisztoly, jó nekem a kínai is; de mióta ez megvan azóta új távlatok nyíltak a festésben. Sokkal könnyebb és stresszmentesebb a munka vele. Engem meggyőzött :-) :-) :-) | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565760 | 2014. augusztus 21. 23:46 | ||
Aha, szerintem is jó. Féltem is annyira, hogy ha nem szükséges, ne vessem be, inkább akkor a 2. vonalat. :) | |||||
Kferro | Adatlap | 565757 | 2014. augusztus 21. 23:29 | ||
Na most nem kezdem el döngetni a mellem, hogy mennyire jó az Evo, s ennél jobb nincs...stb. :) Ám meg kell jegyezzem, hogy épp azért is gyors a tisztítás, mert nagyon precíz rajta minden. Akár csukott szemmel is össze lehet rakni. Mikor megérkezett az Evo, hosszú percekig csak azt nézegettem, hogy milyen szépen futnak a menetek, milyen könnyen lehet ki- és becsavarni a becsavarnivalókat, s hogy hogy a fenébe tudták ezt megcsinálni így a németek. :D | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565756 | 2014. augusztus 21. 23:25 | ||
Ja igen, ez is egy fontos pont. Most úgy gondolom, hogy tennék akrilfestéken kívül semmilyen más anyagot az EVO-ba, erre jók a 2. vonalba tartozó pisztolyok. Igen, gyors az EVO tisztítása, de nálam a BD-k tisztítása még gyorsabb, mert messze nem olyan precízen végzem. Sajnos a precizitás esetén is be tud csúszni gikszer. | |||||
Kferro | Adatlap | 565754 | 2014. augusztus 21. 22:56 | ||
Jómagam kicsit másként gondolom. :) Igaz, hogy nekem az olcsóbbik pisztolyom sem Chromax, hanem valami AB-125-ös típusú légecset, ám ezt mostanában szinte csak olyan anyagok kifújására használom, amiket az Evo-ba nem mernék beletenni, főleg a kisebb (0,2-es) düzniméret miatt. Ha kisebb alkatrészeket kell fújnom, arra inkább használom az Evo-t, s nem azért mert azzal sokkal precízebben lehet fújni, hanem mert a takarítása sokkal könnyebb, köszönhetően az alapos tervezésnek. Régebben ha nem is utáltam festeni szórópisztollyal, de többször is meggondoltam, elővegyem e, mert a pisztoly takarítása egy nyűg volt. Az Evo-nál a takarításra fordított idő kb. feleannyi. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565749 | 2014. augusztus 21. 21:03 | ||
Szia! Továbbra sem értem miért lenne olyan nagy átok az ilyen Chromax-féle pisztoly. Az a lényeg, hogy nem szabad főpisztolynak használni (bár van aki csak ezt használva is képes extra minőségű festésre). Másodlagos munkákra érdemes csak alkalmazni szerintem; ha mondjuk 1-2 alkatrészt kell csak festeni éppen vagy diorámaalapot fújsz le. Ilyenkor vétek lenne a drága festékszórót összekoszolni, tökölni a precíz takarítással, kockáztatni, hogy hibát ejtesz (pl. tűgörbítés). Ilyen mellékes festésmunkákra jön jól a hamisított pisztoly. Nem kár érte, takarítani sem muszáj annyira jól. Bőven megéri a pár ezer forintos árát. Ha egy kezdő azért hagy fel a hobbival, mert vett egy ilyen gagyit és nem jönnek vele az eredmények, akkor amúgy sem gondolta komolyan ezt az elfoglaltságot szerintem. üdv | |||||
Gabusch | Adatlap | 565745 | 2014. augusztus 21. 20:33 | ||
Ha csak magamnak akarok megfelelni, akkor ki mondhatja azt, hogy kontár? Mihez képest? Nyilván vannak olyan DVD-k, amiknek a szintje nehezen elérhető - például azért, mert aki ott fest, az mondjuk egy főiskolát (vagy már egyetem?) végzett festő, az átlagost lényegesen meghaladó tudással és tehetséggel -, de azért ha az ember nem erre vágyik, csak simán ötleteket merít, simán fejlődik. Ha örökké elégedetlen és elmegy tőle a kedve, akkor meg ez nem neki való. Szerintem. A múltkor itt valaki feltett egy 1:100-as E100-at. Ha azt ki lehet normálisan festeni - és az illetőnek szerintem maximálisan sikerült - akkor nyilván egy 700 Ft-os kínai F16-ot is, ami mondjuk nyilván nem lesz versenyképes, mert hagy némi kívánnivalót maga után a makett minősége, meg nem lesz rajta a makett amúgy is magas árának nyolcszorosáért gyanta, meg maratás, de attól még a festése lehet átlagon felüli. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565742 | 2014. augusztus 21. 20:19 | ||
Nem kell feltenni. A net kapcsán a technikák ellesésére gondoltam. Azt anélkül nem tudom, hogy szakkörön kívül honnan lehetne ellesni. Esetleg magazinokból, könyvekből, de a leírás sosem lesz olyan, mintha folyamatában látom. | |||||
xls | Adatlap | 565718 | 2014. augusztus 21. 11:20 | ||
Ezt gondolom én is.Első lépés olcsó(vagy nem) makett megépítése ha örömet okozott akkor lehet folytatni,ha csak szenvedés akkor kell abbahagyni.Ami a komolyabb beruházásokat illeti azt majd a sokadik makett után és lépésről lépésre.A net sokat segít ugyanakkor néhány cég, forgalmazó borzasztóan "aktív".Én csak magamnak akarok megfeleni. | |||||
vfrtom | Adatlap | 565717 | 2014. augusztus 21. 11:20 | ||
A megfelelési kényszer meg nagy úr.Lásd reklámok, tv műsorok. Látom egyes makettezők mit csinálnak, milyen termékkel teszik ezt, majd megveszem a terméket és gyakorlat irányítás nélkül nem sikerül)tudom vannak oktató videók, de az nem olyan) ,az minden csak nem siker élmény.Vérmérséklettől függő a reakció.(kuka, anyázás, termék, ne adj Isten a mintakép szidása)Vagy újra és újra gyakorolni, de az idő és pénz(elég sok).Ez alapjaiban pontosan olyan mint egy szakmunkásképző.Megfelelő irányítás nélkül csak kontár lesz, vagy abbahagyja. Én csak magamnak szeretnék megfelelni, versenyre nem járok, mert az szerintem vicc ami ott megy.(nagyon személyes és rossz tapasztalaton alapuló vélemény).Nekem elég ha a családomnak tetszik amit csinálok,amikor a kislányom mondta, hogy a mi-24-re , ami most készül, hogy apa ugye vigyázol rá és nem lesz olyan koszos mint az előző. | |||||
vfrtom | Adatlap | 565716 | 2014. augusztus 21. 11:00 | ||
Ez rendben is van, vannak olyan eszközök amik "nélkülözhetetlenek", de nekem egyes termékek túllihegése nem jön be. (- Mi a különbség a mókus és a patkány között? - ? - Nem sok, csak hogy a mókusnak jobb a marketingje!) | |||||
vfrtom | Adatlap | 565715 | 2014. augusztus 21. 10:56 | ||
Ez sajnos hatványozottan érvényes a netre. | |||||
Gabusch | Adatlap | 565714 | 2014. augusztus 21. 10:46 | ||
Nem 14 évesen kell elkezdeni makettezni, amikor az emberben még benne van a megfeleléskényszer, hanem néhány évvel később, amikor már lázad, esetleg túl is van rajta. Onnan kezdve inkább önmagának vagy egy nagyon szűk körnek akar megfelelni és nem másoknak. A netes dolgok akár jobbak is lehetnek, mint mondjuk egy szakkör, mert ott óhatatlanul lesz egy csomó okostojás, aki - akár saját kisebbségi érzését palástolandó - jól leszólja a delikvens alkotását. És ez nem feltétlenül hazai probléma. | |||||
Colossum | Adatlap | 565713 | 2014. augusztus 21. 10:46 | ||
Érdekes eszmecsere, úgyhogy hozzászólok én is. Cirka 20 éve makettezek. Egészen eddig csupán egyszerű ecsetekkel és Humbrol vagy Revell enamelekkel festettem, és élveztem. Néhány - általam profinak tartott - emberke már látta néhány munkámat, és állítólag tetszett Nekik. Ez egy olyan hobby, ami eszköztől függetlenül bárkinek adhat sikerélményt, ha foglalkozik vele. Nekem éppen az az élvezetes, hogy megoldást keresek a különböző kihívásokra. Csak azért ruháztam be most egy airbrush szettre, hogy lerövidítsem a festés időtartamát. Ami ecsettel szinenként és rétegenként 3-5 óra, az most reményeim szerint jelentősen rövidebb időt vesz igénybe. Indulásnál többet költeni eszközökre, mint az alapanyagra, szerintem totál felesleges. Nekem az építés a fontosabb, nem a "cicoma".:-) Persze nem vagyunk egyformák. | |||||
vfrtom | Adatlap | 565712 | 2014. augusztus 21. 10:38 | ||
Így van, tisztelet a kivételnek. Mindenre az a válasz (legtöbbször) vedd meg azt , vedd meg ezt, miért nem vettél jobbat. De ha csak ez van? Miért dobjam ki, ha még lehet használni? | |||||
xls | Adatlap | 565710 | 2014. augusztus 21. 09:36 | ||
Osztom a véleményed én 56éves leszek ha megérem.Amikor én kezdtem sem újság sem net nem volt.Létezett az MHSZ keretén belűl szakkör ahol mindenről gondoskodtak.Építettünk oszóképes vitorlást, vitorlázó repcsit.Alig vártuk hogy legyen szakkör.Volt sikerélmény és ez nem a pénzről szólt.Vol közösség kialakúltak barátságok.Ma mindeki magában dolgozgat ha elakad ott a net.Nincs aki a fiatalokat vesse.Sajnos ez van a munkahelyen is. | |||||
vfrtom | Adatlap | 565708 | 2014. augusztus 21. 09:08 | ||
Szerintem is csak lehúzás az egész. Olyan dolgokat árulnak magas áron amit egy kis józan paraszti ésszel megoldasz otthon fillérekből.Csak be kell menni egy művészellátóba.Pasztellkréták, olajok, hígítók...Én porozáshoz, sarazáshoz sima pasztellkrétát meg terpentint használok.Bemosáshoz revell, humbroll enamel jól kihígítva.Ez a kész por meg előre kiválogatott színek azoknak jók akik (bocsánat) de túl lusták gondolkodni és van elég pénzük. | |||||
Kferro | Adatlap | 565707 | 2014. augusztus 21. 08:58 | ||
Így van. Sok kezdő azért hagy fel a hobbival, mert nem jönnek hamar azok az eredmények, amiket a különböző kiadványokban látnak, s így hamar elkönyvelik, hogy ehhez nekik nincs tehetségük. Anno, mikor én kezdtem (több mint 20 évvel ezelőtt), nemhogy Internet, de még makettezős újság sem volt, így nem volt mihez mérni egy-egy alkotást. Így szépen, lassan fejlődve, valóban örömből és magunknak maketteztünk, nem kellett megfelelni semmilyen elvárásnak. | |||||
xls | Adatlap | 565705 | 2014. augusztus 21. 08:35 | ||
Szia! Úgy látom az olcsó pisztoly kérdést még boncolgatni kell.Nem az a gond hogy Kínában vagy a világvégén gyártották hanem az hogy egy kezdő meveszi aztán csodálkozik hogy a neten látott profik(sokan élnek ebből)mire képesek ő meg nem.Ez persze tehetség és szorgalom kérdése.A tehnika csak másodlagos.Külföldi netes áruházban szétnéztem és megdöbbentő az árakat látni.Olcsó pisztolyok 4-5 ezer forint.Egy IwataNeo 11000. Olyan pisztolyok amik ott 25-35 ezer pénz nállunk néhol 100 000Ft felett.Így nehéz. A makettezés lényege nem ez hanem az "alkotás"öröme.Lehet szép dolgokat csinálni egyszerű eszközökkel a harver másodlagos de ha már van az legyen rendes.És ez csak egy probléma a sok között,majd késöbb jön a milyen festéket vegyek meg a mi minek felel meg .Soka itt lelépnek mert nincs sikerélmény. | |||||
bercsi | Adatlap | 565702 | 2014. augusztus 21. 07:40 | ||
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, xls és tyimosenko kollegának igaza van. Elég csak megnézni az alábbi linket és mindenki láthatja a turpisságot: www.made-in-china.com/productdirectory.do Ez az az oldal ahol le lehet nagy tételben rendelést adni. Az összes többi csak privát megbeszélés kérdése, tudom mert kipróbáltam :-) | |||||
xls | Adatlap | 565701 | 2014. augusztus 21. 06:55 | ||
Szia! Elárulom de csak neked:az enyémben nincs se tűvezető se tömítés se hely ahová tenni kellene csak egy furat.Az én szakmám irányítástechnikai műszerész tahát egy kis pisztoly barkácsolás átalakítás belefér de csak akkor ha van mit.Magam részéről a Cromax kérdést lezártam.Ha valakit érdekel szivesen kettévágom okulás végett. | |||||
xls | Adatlap | 565700 | 2014. augusztus 21. 06:41 | ||
Szia! Amit leírtál szerintem fedi a valóságot.A Cromax nagytételben(1000db)800Ft/db áron szállít.Gondolom aki igényesebb és több pénzt ad ott jobb a minőség.Magam részéről a Cromax kérdést lezártam. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 565696 | 2014. augusztus 20. 22:59 | ||
Szia! Mondjuk én személy szerint ezzel a márkával, hogy "Chromax" nem is nagyon találkoztam. Mintha még ebből lenne a legkevesebb. :)) Ahogy gondolom: a különböző márkanevek alatt felbukkanó pisztolyok mind eredetileg Iwata pisztolyok koppintásai. Ezt a pár alaptípust és minimális mértékben egyedi változataikat valószínűleg Kínában gyárthatják negytételes rendelésre, a megrendelő kérése alapján gravíroznak beléjük valami márkanevet vagy nem. Európában a cégek saját papírral, dobozzal dobják piacra. Meglepne, ha Európában is gyártanának ilyen pisztolyokat. üdv | |||||
juge75 | Adatlap | 565690 | 2014. augusztus 20. 19:49 | ||
Elárulom: van benne tömítés. Minőségileg az AD jobb a Fengda-Chromax-nál. Nekem 2 Chromax és egy AD van, mindegyik, karbantartva, nagyszerűen üzemel, köszöni szépen. | |||||
xls | Adatlap | 565683 | 2014. augusztus 20. 18:05 | ||
Szia. A Cromax Kínai gyár.A Fendát a Triplex gyártó forgalmazza és tálán csinál is vele valamit.Az Adler egy Lengyel pneumatikai gépeket gyártó cég.Az ő AD133-a pl:24 karátos arany bevonatos.Ezeket a neten találtam.Ami a Neot illeti talá külsőre kicsit hasonlít de a belső kialakítása más.Egy aerográf egyszerű szerkezet persze van pár eltérés de a végeredményt amit a felhasználó kap azt a minőségi anyagok és a precíz gyártás határozza meg.Én a Cromax-ot nem bántom.Festeni lehet vele csak kicsit macerás.Az az érdekes hogy a 4piszoly között eltelt 15év.A Neot azért írtám mert valaki régebben kérdezte.A 0.35-ös dűzni szerintem makettezéshez pont megfelelő. Tisztelettel:xls |
<<< Vissza | Tovább >>> |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100. |