<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Latya | Adatlap | 571348 | 2014. november 5. 21:32 | ||
morteinxx | Adatlap | 571347 | 2014. november 5. 21:24 | ||
Sziasztok! -Tudtok linkelni külföldi ( AKTÍV) makettező fórumokat? -AMMO festéket mivel lehet lemosni? ( Flóraszept ehhez nem jó )? | |||||
vincus80 | Adatlap | 571340 | 2014. november 5. 20:31 | ||
Szia! esetleg még "flokkoló por" néven is lehet keresni. :) Pl. művészellátó voltokban Üdv: V | |||||
BigMatt | Adatlap | 571324 | 2014. november 5. 18:20 | ||
Hős vagy. Köszönöm! | |||||
hassan | Adatlap | 571320 | 2014. november 5. 17:31 | ||
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítséget sztirol lap ügyben! | |||||
Hickory | Adatlap | 571307 | 2014. november 5. 15:56 | ||
BigMatt | Adatlap | 571304 | 2014. november 5. 13:40 | ||
BigMatt | Adatlap | 571303 | 2014. november 5. 13:38 | ||
Sziasztok. Valaki tudja esetleg itthon milyen néven fut a képeken is látható "flocking powder"? Kozmetikust egyelőre nem kérdeznék meg, hátha akad valaki itt is, aki tudja. Üdv és köszi [U RL]https://www.google.hu/search?q=flocking+powder&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CxlaVPr5DZfYaszKgNgF&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=845[/U RL] | |||||
lucky | Adatlap | 571260 | 2014. november 4. 19:57 | ||
Ha nem oldja, akkor nem polisztirol. Lehet hogy ABS vagy polietilén. A tejfölös pohár is sok esetben polietilén.Viszont ezt a pillragacs is csak ideig-óráig fogja. | |||||
HUJBI | Adatlap | 571256 | 2014. november 4. 19:12 | ||
na jó, többet senkivel nem vitatkozom a vámról, valószínűleg tök feleslegesen csináltam 11 évig. megyek és tűzbe dobom az összes bizonyítványom. :D | |||||
Zoli | Adatlap | 571254 | 2014. november 4. 18:49 | ||
Én egy makettboltban jutottam hozzá ehhez a lemezhez. Általában Academy ragasztót használok, ami nekem sokkal jobban bevált, mint a többi (Revell stb), mert erősebb kötést biztosít, de ezt a lemezt nem olvasztja egybe a makett anyagával, a ragasztás mentén törhető a kötés. Valószínű nem Siko vagy Evergreen, de azért lehet vele dolgozni. z | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 571253 | 2014. november 4. 18:40 | ||
Én a Siko nevű és Evergreen lemezeket használok. Revell tűs ragasztóval ragasztom, egymáshoz és a makettek anyagához is. Ebben a kombinációban úgy megfogja, hogy szét sem lehet tépni, nem a ragasztásnál jön szét. | |||||
Zoli | Adatlap | 571252 | 2014. november 4. 18:37 | ||
Fogalmam sincs, de ennek teljesen más az összetétele, mint a makett anyagának. Nyilván sztirol ez is, de ég és föld. z | |||||
juge75 | Adatlap | 571251 | 2014. november 4. 18:13 | ||
? Miért, szerinted miből gyártják? Azt, hogy a sűrűségük eltér az más dolog. De mind polisztirol. | |||||
Zoli | Adatlap | 571249 | 2014. november 4. 17:44 | ||
Ezt azért nem mondanám. Nekem legalábbis a sztirollemez sosem olvadt úgy össze a makett anyagával, mint két makett alkatrész. De azért jó volt hozzá az oldószeres ragasztó. z | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 571248 | 2014. november 4. 17:43 | ||
Azoknak a lapoknak a túlnyomó többsége nem polisztirol, ergo nem is reagál az oldószeresre. Palmatex ill. hasonló ún. univerzális erősragasztók általában használhatók hozzájuk. De polisztirol lapot is vehetsz, Siko lemezként keresd a neten, webshopokban is van különböző vastagságokban. | |||||
juge75 | Adatlap | 571244 | 2014. november 4. 17:36 | ||
Polisztirol lapok azonos anyagúak a fröccsöntött makettek anyagával. | |||||
hassan | Adatlap | 571241 | 2014. november 4. 17:04 | ||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a sztirol lapok ragaszthatóak-e oldószeres ragasztóval (PL.: Revell Contacta, etil-acetát, stb.) vagy csak pillanatragasztóval? A háztartás körül fellelhető műanyag lapjaimat csak pillanatragasztóval tudom ragasztani, ami gyakran sérülékeny. | |||||
Gabusch | Adatlap | 571206 | 2014. november 4. 08:53 | ||
Aham. Ha leveleztél vele, az más tészta. Ha előre kérte a pénzt, még el tudom képzelni, hogy barom volt a postás és a végén nem azzal a metódussal küldte el, ahogy megbeszélték és ezt érzékelte a postai rendszer és kifizettette veled. Van valami olyan ingyenes levélküldési módszer egy szakállas vicc szerint, hogy megcímzed a levelet magadnak és feladónak megadod a címzettet, majd bedobod egy postaládába bélyeg nélkül. Amikor felajánlják, hogy fizesd ki a portót, ezt megtagadod, mire visszaviszik a "feladónak". Aztán, hogy ez így működik-e vagy tényleg csak vicc, azt nem tudom, mivel rohadtul utálok levelet írni. | |||||
Gabusch | Adatlap | 571205 | 2014. november 4. 08:44 | ||
Kérlek alásan, 1. Ez így simán elképzelhető. Azt hiszem, a HobbyEasy-nek van is ilyen közvetítői szolgáltatása (legalábbis régebben volt), de ott jelölték is, hogy a termék majd máshonnan érkezik. Mondjuk értékhatár ismerete nélkül teoretikus a dolog. Azt tudjuk, hogy kb. ezres nagyságrendet (1XXX) kellett pluszban kifizetnie, ami valószínűleg harmatos lenne vámnak, pláne, hogy esetünkben ha jól tudom, inkább 27% ÁFA a megfizetendő. Talán Hujbi régebben azt mondta, hogy 10 euróig ki sem szabják, gondolom, mert drágább a leves, mint a hús - meg persze azóta ez változhatott. Portó lesz az ebből kifolyólag szerintem. Pláne annak tükrében, hogy "XX korona" postaköltséget fizetett, ami max. 1200 Ft lehet (ha a nagyságrendet jól adta meg), ez pedig a hazai árak alapján erősen a belföldi postára utal. 2. Mint említettem, lengyelekkel volt a ehhez kísértetiesen hasonlító esetem (Rocksmith nevű számítógépes játék volt az istenadta a spéci kábelével, rendesen leértékelve), de kicsit keveselltem a 8 zlotys postát, így rákérdeztem az eladónál, nehogy gond legyen belőle. Így nem is lett, fizethettem vagy a tripláját ugyanis. :) Sőt, mire a barátomnak is kellett vennem egyet két hónappal később, már átíratta a webshopját is, hogy tudja kezelni a külföldi rendeléseket. Viszont ott az első esetben csak lengyelországi címet lehetett - és kellett - megadni. Ebből adódóan is arra gyanakszom, hogy a cseh fószer vagy magasról tesz a külföldi megrendelésekre, vagy a hozzáállása az, hogy ha nem vagy képes előre kérdezni, akkor majd fizetsz portót és passz. De ennek kijelentéséhez azért látni kéne a webshopot is, pl. hogy nincs-e olyan gyanús jel, mint az esetemben, hogy csak lengyel települést enged kiválasztani a címzéshez. | |||||
szilrobi | Adatlap | 571202 | 2014. november 4. 08:21 | ||
Sziasztok! Alakul a történet. :) Akkor néhány tény még hozzá: Cseh webshop egy Kopro makettjéről volt szó (Hungarian Sharks, Albatros). Vámról szó sem lehet szerintem. Leveleztem előtte a webshoppal, hogy postáznak-e Magyarországra, mennyibe fog kerülni postástól-mindenestől stb. Miután utolsó darabról volt szó (kettőt akartam rendelni, hogy mindkét változat meglegyen, de csak egy volt) ezért átvettem a magyar postán. (Szerencsére, azóta sem láttam a piacon.) Ezután írtam a cseheknek, hogy még fizetnem kellett, de ők nem értették, hogy miért, hiszen feladták és ennyit kért tőlük a cseh posta. Széttárták a kezüket virtuálisan. Namármost, ha én bemegyek a magyar postára, hogy szeretném feladni a cseheknek ezt a dobozt, akkor gondolom nem csak a magyar határig kérik a postaköltséget, vagy tévedek? Élek a gyanúperrel, hogy - mivel senki nem vágja rá kapásból, a miértet - itt valami disznóság volt a dologban, amit szerintem a posta követett el. Mindegy, ez a hajó elment... | |||||
Safranek | Adatlap | 571192 | 2014. november 3. 23:38 | ||
Legteljesebb tiszteletem feléd. Természetesen csehekről beszélgetünk. 2 dolgot tudok elképzelni. 1: Janek egy cseh kereskedő, aki kínál egy xuxu nevű terméket 1$-ért és 50cent a posta (ezt látod a weblapján). Megrendeled. Ő a rendelésedet továbbítja kínai partnere felé ( termék fizikálisan nincs nála; átutalja neki az árat, amennyiért ő kapja, a hasznot megtartja). Kínai postázza neked (benne a számla). Miután nem Eu-ból érkezik fenn akad a vámon (vagy azért mert szúrópróbaszerűen vagy azért mert az ára (csomagoláson feltüntetve) több mint ami az engedélyezett. Az általam idézett törvény is ezt mondja. 2: Janektől vásárolsz 1$-ért és 50 cent a posta (cseh területen), de elfelejti közölni veled, h a többit neked kell fizetni. (majdnem így jártam, csak én megkérdeztem a cseh eladót, h mennyi a posta). update: vagy tényleg lehúzták a srácot. | |||||
Gabusch | Adatlap | 571191 | 2014. november 3. 23:18 | ||
Legmélyebb elnézésed, de mintha Csehországról lett volna szó. Az meg EU. Nem tudom ugyan az idevágó rendelkezéseket, de gondolom, hogy az EU-n kívülről érkező cuccok esetén a vámot+saját ÁFÁ-t az eladó (jelen esetben cseh fél) tartozik megfizetni. Ezért érhetett engem olyan meglepetés, hogy holland szoftver vásárlásakor a gyártó/eladó úgy rámhátékázta az ottani ÁFÁ-t, mint a sicc. Jelzem, még mindig sokkal barátibb volt, mint az itteni. :( | |||||
tyimosenko | Adatlap | 571189 | 2014. november 3. 23:02 | ||
De azok nem szereztek meg belso piaci statuszt, olyan mintha nem lennenek az EU-ban. Szerintem inkabb a "fiskalis teruletek"-rol szarmazo aruk lehetnek kivetelek. | |||||
Safranek | Adatlap | 571180 | 2014. november 3. 22:07 | ||
Természetesen igazad van. Ellenberger: Ez alól kivételt képezek azok a küldemények, amelyek az EU területéről érkeznek, de harmadik országból (EU-n kívülről) származnak (pl. USA-ból származó küldemény Németországon keresztül érkezik. Tehát nem minden esetben. | |||||
sanyi | Adatlap | 571179 | 2014. november 3. 21:58 | ||
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy pakisztáni Atlantichoz adtak-e ki matricát 72-ben? Köszi! Üdv Sanyi | |||||
Gabusch | Adatlap | 571173 | 2014. november 3. 21:24 | ||
Nekem volt olyan a praxisomban, hogy egy lengyel webshopban nem volt lehetőség külföldi postaköltséggel számolni. Némi levelezéssel sikerült lebonyolítani a dolgot és legközelebbre orvosolták a boltban is a hibát. Ennek okán el tudok képzelni pl. egy olyan felállást is, hogy változtak a postai díjszabásaik, amit a feladó nem tudott/nem érdekelte és a portót fizettették meg itthon. | |||||
HUJBI | Adatlap | 571172 | 2014. november 3. 21:15 | ||
EU-n belül soha nem kell fizetni, különös tekintettel arra hogy az Európai Unió egyben vámunió is. ;) | |||||
warbirds | Adatlap | 571161 | 2014. november 3. 19:01 | ||
Az meg mondjuk tényleg igaz.:) Akkor viszont rosszul számolta a feladó a postaköltséget, aztán a postások meg szemfülesek voltak és megtalálták az eltérést. | |||||
Safranek | Adatlap | 571148 | 2014. november 3. 15:45 | ||
Vámkezelésről egy központi számról keresnek, és bekérnek pár adatot ill. neked kell kitölteni egy nyilatkozatot. Eu-n belül csak akkor kell fizetni, ha átlépsz egy bizonyos értékhatárt. Szilrobi. az ucsó link nem tűnik drágának (bár nem ismerem ezt a gépet/gyártót). Ebay-es rendelésnél biztos tudnak neked segíteni - ha tényleg érdekel, akár úgy is, h direktbe a te címedre megy. | |||||
HUJBI | Adatlap | 571113 | 2014. november 3. 08:13 | ||
az érdekes lenne, ugyanis Csehország és Magyarország is EU, nincs vámkezelés. ;) | |||||
warbirds | Adatlap | 571112 | 2014. november 3. 08:10 | ||
Ez nem a postaköltség volt, hanem a vámkezelés díja. Ezzel még számolni kell, ha külföldről rendelsz. Régebben egyes cégek ezért "Gift" feliratot tettek a csomagra, de mostanság ennek már nem dőlnek be a vámos kollégák. | |||||
szilrobi | Adatlap | 571108 | 2014. november 3. 07:23 | ||
Köszönöm a válaszokat! Ebay-ről még sosem vásároltam, lehet, hogy ideje lenne elkezdeni. Bár postaköltséggel együtt, már lehet, hogy túl drága lenne nekem. Apropó postaköltség! Innentől OFF Két-három éve rendeltem egy cseh boltból egy makettet. A postaköltséggel terhelt összeget (amit előtte levélben egyeztettünk) elutaltam. Miután megérkezett a pénz postázták is a makettet (posta, nem DHL meg hasonlók). Mikor nagysokára megjött, a postán közölték, hogy itt van és 1XXXFt lesz. Mondtam, hogy én kifizettem a postaköltséget, de nem engedtek. Vagy fizetek vagy vissza a feladónak! (Mivel ezesetben biztos bukta lett volna, így fizettem). A csomagon - csehül - fel volt tüntetve, hogy fizetve xx cseh korona, ami megfelelt az általam elutalt postaköltségnek. Azóta sem értem, hogy ez mi volt. Valószínűleg átvertek. A posta díjszabásában nem találtam olyat, hogy külföldről érkező csomag díja. | |||||
Safranek | Adatlap | 571105 | 2014. november 3. 00:33 | ||
Safranek | Adatlap | 571104 | 2014. november 3. 00:32 | ||
Szia! Ebay: www.ebay.com/itm/Mig-25U-Foxbat-Soviet-heavy-fighter-1-72-Condor-/351088380935 ill. bár nem ismerem a gyártót: www.ebay.com/itm/ZHENGDEFU-MIG-25-1-72-PLASTIC-MODEL-AIRPLANE-KIT-/271651626609 esetleg: www.ebay.com/itm/MiG-25-PD-FOXBAT-E-IRAQI-LIBYAN-SOVIET-UKRAINIAN-AF-MKGS-1-72-ICM-RARE-/380996193849 | |||||
Zoli | Adatlap | 571101 | 2014. november 2. 23:27 | ||
Szia, Az alak- és mérethibák miatt felejtős, nem beszélve a nagyon szerény kidolgozásról és részletességről... Szerintem várj, míg a Condor vagy ICM valakinél lesz eladó vagy segít a beszerzésben. z | |||||
szilrobi | Adatlap | 571100 | 2014. november 2. 22:56 | ||
Sziasztok! Sok helyen olvasom, hogy 1/72-ben a Hasegawa Mig-25-öse felejtős. Helyette Condor vagy ICM. Mivel beszerezni nem tudom őket, de most van a Vaterán egy Hase 3500-ért (e körül lenne a Condor boltban) ezért elgondolkodtam rajta. Nem vagyok szegecsszámláló, nekem erős túlzással elég ha fél méterről Mig-25-nek néz ki. Szóval mitől felejtős a Hasegawa? Üdv, Robi | |||||
Regal | Adatlap | 571064 | 2014. november 2. 17:49 | ||
Sziasztok, Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol találok SA 330 helikopter háromnézeti rajzot? Szegecseléshez és újrapanelezéshez kellene. Mindenféle segítséget megköszönnék, mert csak sematikus ábrákat találtam eddig. Köszönöm, Üdvözlettel, Regal | |||||
Gabusch | Adatlap | 571014 | 2014. november 1. 22:17 | ||
Kérdésem lenne, hogy valaki próbálkozott-e már emészthető formában kinyerni a WoT tankjait akár papírmaketthez (Pepakura inputnak), akár 3D-s nyomtatáshoz. Ha volna ilyen ember, keressen meg magánban (mélcím az adatlapon) legyen oly szíves! Köszi! | |||||
Latya | Adatlap | 570910 | 2014. október 31. 14:38 | ||
Üdítős üvegek vagy iratmappa eleje...átlátszó víztiszta finoman melegíthető is... én ezekkel szélvédőzöm (PET anyagokkal) | |||||
V43-1123 | Adatlap | 570909 | 2014. október 31. 14:24 | ||
Üdvözletem! Tegnap vásároltam egy H0-ás, 1/87-es méretarányú TATRA daruskocsit. A készletet kibontva kiderült, hogy a vezetőfülkéhez nincs üvegezés. Először azt hittem, hogy csak a készletből maradt ki, de nem, az összeállítási útmutatóban ill. az alkatrészlistában sincs benne. Tudna-e valaki segíteni ilyen vákumformázott szélvédő utánzat elkészítésében? Esetleg más megoldás is érdekel, a lényeg, hogy valami "üvegszerű" legyen a fülkében. A mellékelt képeken a készlet és az ominózus vezetőfülke látható. A segítséget előre is köszönöm! | |||||
HZoltan | Adatlap | 570896 | 2014. október 31. 10:47 | ||
Sziasztok! 1/24-es maketten felniket matricáztam, melyek sajnos nem illeszkedtek tökéletesen a középső kör alakú vájatba (ez eddig tipikus probléma, mely azért nem annyira zavaró). Ezek után lefújtam Tamiya TS13-as lakkal a felniket, először csak finoman, ködölve. 1-2 nap után pedig kapott egy nagyobb adag TS13-at. És ekkor ütött be a krach! Mint a képen látható, a matricák letapadt része mintha tökéletesen ráfeszült volna a felnire, míg a nem tökéletesen felragadt részeken felhólyagosodott a matrica. Kérdésem, hogy ezt bármilyen úton-módon ki lehet javítani? Köszönettel HZoltan | |||||
Zoli | Adatlap | 570876 | 2014. október 31. 04:57 | ||
Szia, Ha a megfelelő helyre írod, úgyis fogsz kapni segítséget. Ha olyan probléma, amiben talán senki se tudna segíteni, akkor hiába írod be az összes rovatba, nem lesz válasz. z | |||||
homlok | Adatlap | 570871 | 2014. október 30. 21:45 | ||
Bocsánat! Mivel úgy láttam, hogy talán mind a három helyről kaphatok segítséget a problémámra, ezért merészeltem! Még egyszer bocs, többé nem fog előfordulni! Homlok | |||||
Nitrosz | Adatlap | 570857 | 2014. október 30. 17:09 | ||
Szia homlok! Írj a Revellnek ,hogy nem volt a dobozban .Nálam is előfordult már ,hogy meg volt repedve egy szélvédő .Megírtam nekik a problémát (cikkszám , darabszám stb...) és pár hét múlva meg is küldték. Egy próbát megér. | |||||
Zoli | Adatlap | 570854 | 2014. október 30. 17:02 | ||
Szia, Egy hozzászólást csak egy rovatba írj be légyszíves, köszönjük! z | |||||
nemz | Adatlap | 570853 | 2014. október 30. 16:55 | ||
Sziasztok! AFV Club 1:35-ös M35A2 maketthez keresnék akár műanyag felni garnitúrát akár másolt gyanta kerekeket vagy bontottakat. Ha tud valaki segíteni kérem jelezze! Előre is köszönöm! Üdv, nemzol nemz@citromail.hu | |||||
homlok | Adatlap | 570850 | 2014. október 30. 16:42 | ||
Sziasztok! Keresek a revell 1:25 2010 camaro makettjéhez gumikat, mert a dobozban nem voltak benne! Kérem akinek van felesleges, vagy alkalmas gumija jelentkezzen, átveszem tőle! szacsa36@citromail.hu Segítségeteket előre is köszönöm! | |||||
Nitrosz | Adatlap | 569676 | 2014. október 16. 17:27 | ||
Sziasztok Ec 135 T2-höz (1:32 méretarányban) keresnék Magyar Légimentős matricát. Van esetleg ötlet ,hogy hol lehetne venni/keresni ? Google , HADmodels , stb... már megvolt de semmi Előre is köszönöm a válaszokat | |||||
lacipapa | Adatlap | 569668 | 2014. október 16. 16:36 | ||
Köszönöm szépen!nekem sikerült meg találni :-( Üdv,Laci |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Kissegítség met nem tudom merre kezdjem
Növény témakör
fű-fák-bokrok
merre menjek mit olvassak? Alapanyagok itthon miből ?
Igazából tetszenek a főképp növényes vagy azzal kapcsolatos témakörök így szeretné okosodni a témakörben.
Köszönettel
Latya