<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szamuráj | Adatlap | 584996 | 2015. május 3. 15:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584953 | 2015. május 2. 22:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Óriási! Nem szó szerint... :) Nagyszerű az egész. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584951 | 2015. május 2. 22:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Jim Baumanntól tanultam ezt a technikát... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584950 | 2015. május 2. 22:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szabi, köszönöm szépen. Tamás, igen, pontosan úgy értem. Kívülről jól kirajzolódik a korlát. Ha a "vásznat" eltérő színűre fested, belülről szépen látható lesz a korlát és vászon közti színkülönbség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584948 | 2015. május 2. 22:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Úgy érted, ez itt maga a faragasztó kifeszülve a korláton? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584946 | 2015. május 2. 22:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Az előre elkészített tripod árboc került a helyére a következő lépésben - ügyeskedni kellett a jó illeszkedés érdekében, mivel mindenhol sérülékeny részletekbe ütközik az ember. Innen szinte már csak a "fighting top" hiányzik, de azt csak később teszem fel - most a kémények következnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584945 | 2015. május 2. 22:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 584943 | 2015. május 2. 21:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Ahhoz képest milyen kicsi lehet a valóságban, nagyon szép :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584942 | 2015. május 2. 21:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Jó estét mindenkinek! Lassan tovább haladtam. Aki látta a Tigert Móváron, tudja, hogy akkor fenn voltak a kémények és a torony alsó szintje, de még csak szárazon, nem felragasztva. Most elkészült a torony java. Az első képeken látható a csak maratásból álló parancsnoki torony. Ez egy kis mérnöki csoda az Artist Hobby-tól. Egyetlen dologról feledkeztek meg csupán: hogyan lehet feljutni a toronyba. Ezt megoldandó még az összeépítés előtt szögletes lyukakat vágtam a torony platformjaiba és most a képen látható lépcsőkkel láttam el azokat. A többi képen már fent vannak a korlátok és a fényszórók is. Előbbiek vastagabbak, mint a GMM féle, egyebütt használt korlátok, de mivel úgyis be lettek vásznazva, inkább ezeket használtam, mert méretre vannak szabva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 584706 | 2015. április 29. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Érdekes, egyszerű, szerintem megpróbálkozok majd vele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 584696 | 2015. április 29. 17:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Annak idején én is megépítettem a Heller Gneisenau-t. Mostanság a Scharnhorstra és a Graf Spee-re gyűjtögetek Tom's Modelwork's kiegészítőket. Pl.: ajtók, szellőzők, ablakok, létrák, stb. és az alap maratás. Egyébként a Heller Gneisenau olyan verziót ábrázol részben amilyenné később építették volna. TAMÁS78 sztirol fedélzete egyébként egész jó, csak aki erre adja a fejét annak sokat kell vele dolgoznia. Viszont az Artwox fed. nagyon élethű. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 584695 | 2015. április 29. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Rendben köszi. Majd nézem, ha ilyen helyen járok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
vfrtom | Adatlap | 584687 | 2015. április 29. 15:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
www.youtube.com/watch ez és a második részewww.youtube.com/watch. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
vfrtom | Adatlap | 584686 | 2015. április 29. 15:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nem volt büdös. Nagyon vékonyan kell felkenni egy spatulával, majd egy műanyagkanállal megcsapkodni a tetejét. Aztán hagyni megszáradni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 584685 | 2015. április 29. 14:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon tetszik! Egy vad kérdésem lenne. Mennyire büdös? Én is szeretnék majd hasonlókat, de ha jellegzetes acetát szaga van, akkor hagyom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
vfrtom | Adatlap | 584684 | 2015. április 29. 14:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Igen , 1/700-hoz. Sima egyszerű, legolcsóbb tömítő. Acryl Dichtstoff. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584683 | 2015. április 29. 14:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Első nekifutásra nagyon jó. 1/700-hoz lesz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 584681 | 2015. április 29. 13:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Ez konkrétan melyik tömítő? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
vfrtom | Adatlap | 584678 | 2015. április 29. 12:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584675 | 2015. április 29. 12:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Egy Graff Speem van, 350-ben, elkezdve, csak sajna mindig közbejött valami más makett... Épp tegnap számoltam, hogy van vagy 15 hajó dobozban, aminek neki kellene esni. A Dragon hajót én is néztem, az ára nem sokat csökkent az idővel. Végülis össze tudnám rá spórolni a pénzt, de úgy vélem magamról,hogy a tudásom nincs még azon a szinten, hogy egy olyanba belevágjak. Így pedig a végeredmény csalódás lehet, és akkor kidobott pénz. Szóval jó lesz ez a Heller hajó tanuláshoz:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584671 | 2015. április 29. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Hát igen, ez lényegesen szebb, mint az én sztirolfedélzetem. Ezzel, a maratással, a lövegcsövekkel és néhány sk alkatrésszel szerintem már baromi jól fog kinézni. A Dragon Scharnhorst árát én egyszer néztem meg, aztán kb. egy év múlva még egyszer, hátha lejjebb ment, de nem... Aztán nem erőltettem. :) Mellesleg nagy híve vagyok annak a gondolatnak, hogy egy csúcsmakett minőségét egy jóval gyengébb alapból csak megközelíteni is sokkal nagyobb eredmény, mint a csúcsmakettet építeni. Az én szívem csücskei a Panzerschiffek, azaz a zsebcsatahajók. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584669 | 2015. április 29. 11:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia Tamás! Köszi a tippet. A fedélzetre ezt néztem ki: artwox.com/index.php, már csak be kell szerezni valahonnan. Gondolom, hogy sok munka lenne ebből a kitből szépet alkotni, de ha megveszem a kiegészítőket, akkor szerintem még mindig jobban kijövök, mint az 1/350-es Dragon Scharnhorst esetén...(Az a baj,hogy nagyon tetszik a Scharnhorst osztály... :-) ) Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584668 | 2015. április 29. 11:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia Batka! Nekem megvolt a hajó, aztán továbbadtam. Azt nem tudom megmondani, hogy pontosság szempontjából milyen problémák vannak vele, annyira nem mélyedtem bele, de úgy általában én nem vetem meg annyira a Heller hadihajóit, mint sokan. Szerintem a belefeccölt többletmunka segítségével egész jó kinézetű makettet lehet faragni belőlük, mint ahogy a mellékelt linkeden is látható. A helyedben a fedélzettel még kezdenék valamit (én sztirollemezt karcoltam be és azt ragasztottam a síkba csiszolt fedélzetre), meg esetleg még egy-két apróságot (fényszórók, mellvédek, hasonlók) cserélnék saját készítésűre, hacsak ezeket nem tartalmazza a maratás. Mindezt persze párosítani kell egy precíz kivitelezéssel, de a végeredmény akár nagyszerű is lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584667 | 2015. április 29. 10:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Van-e valakinek valamilyen tapasztalata a Heller Gneisenau-val. Építette-e meg már valaki? Vettem hozzá maratást a Tom's Modelworks-től, rendeltem hozzá lövegcsöveket is. Mégis, ezek beépítése után, mennyire lehet szép hajót építeni a kitből? www.ipmsstockholm.org/magazine/2006/06/stuff_eng_lundberg_gneisenau_01.htm Itt egy egész pofás példány látható. Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584334 | 2015. április 22. 23:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Tamás, hát az a kép már akkor sem volt friss... Sajnos én sem nézek úgy ki, mint azon a képen. Imi, köszönöm szépen! Sajnálom, hogy gyakorlatilag egy szót sem tudtunk váltani egymással. Máskor csak akkor vállalom el a zsűrizést, ha módom lesz két napot ott tölteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 584296 | 2015. április 22. 15:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
A Tiger... Nekem volt szerencsém élőben látni. A fotók nem is adják igazán vissza azt a finomságot és aprólékosságot. Most jól megnéztem a legutóbb posztolt korlátokat is: komolyan mondom életemben nem láttam ilyen vékonyat. Szóval "egy élmény volt". | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584292 | 2015. április 22. 14:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Gyuri! Először és utoljára azt hiszem a Modell és makett egy különszámában láttam rólad egy "tablóképet", és ez nem tegnap volt. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584291 | 2015. április 22. 14:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Dehogy haragszom! Odajöhettél volna, megmutattam volna a Tigert. Szóval a képen (nagyon jó kép!) látható személyek balról jobbra: Hocza Pisti, Czéh Gyuri, jómagam, Ákos Gyuri és Hajba Laci. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584289 | 2015. április 22. 13:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A középső szemüveges Úriember, ha jól tudom, maga dr. Pék Gyuri személyesen!:-) A többi úrnak nem tudtam lelesni a névjegykártyáját:-D Üdv, Batka u.i: remélem Gyuri nem haragszik, hogy kiposztoltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
narn08 | Adatlap | 584287 | 2015. április 22. 12:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Hali, Megtudhatnám, hogy kik vannak a képen ? Sajnos sok embert nem ismerek személyesen csak nicknévről és legalább tudnám kihez kötni a neveket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584276 | 2015. április 22. 09:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én szombaton voltam és sajna nem láttam, pedig kétszer is végigjártam a hajós részleget. És ha már zsűrizés... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 584247 | 2015. április 21. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia Batka, hidd el, zsűrizni elég soknak tűnt azt a néhány hajót - este 7-ig tartott. Sokkal szebb munkákat látok, mint évekkel ezelőtt, szóval van fejlődés! Egyébként kiraktam a Tigert, igaz, csak 1 óra körül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 584240 | 2015. április 21. 20:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sajnos nem sok hajó volt...ismét. Hiányoltam Gyuri hajóit is, mert nagyon megnéztem volna. Sebaj, majd jövőre:-) Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 584234 | 2015. április 21. 19:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
A yutubén régota fent van több ilyen oktató film hogyan lehet ezt megoldani házilag és olcsón , | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 584233 | 2015. április 21. 19:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia vfrtom Pont ma kezdtem ilyen kísérletbe. Először csak kartont festettem be filctollal kékre, erre kentem a "Palma barkács" piszkosfehér ragasztót, ami átlátszóra köt meg. Az már kiderült, hogy a filctoll festékjét oldja a ragacs, és beveszi, vagyis a ragacsot megszinezi az ilyen filctoll-festék. Utána csak sima felületre festettem kékesszürke "tengert" akril festékkel, aztán rákentem a ragacsot, ezt a festéket nem oldja. A vékonyabb réteg ragacs 5-10 perc alatt átlászóra köt, nem teljesen víztiszta, pocsolyának tökéletesebb, de vízfelületnek szerintem jó. Viszont a 2mm vastag réteg még mindig köt (több mint fél órája), így ezzel úgy tünik, komolyabb "vízmélységet" alkotni nagy türelemjáték lenne, és majd ezután derül ki, mennyire lesz átlátszó a vastagabb réteg. Lehet, hogy egyszerűbb lenne a hullámokat hungarocellből kifaragni, azt festeni akrillal, és a végén kenni rá vékony réteg ragacsot, esetleg lefújni fényes lakkal is. Üdv R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 584231 | 2015. április 21. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Inkább valamilyen szilikongumit javaslok. Lehetőleg festhetőt, a hullámok tarajain lévő hab miatt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 584230 | 2015. április 21. 18:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Működhet az elképzelés, de én nem faragasztót használnék a végén, mert a tapasztalat szerint egy idő után szeret megsárgulni. Inkább valamilyen átlátszó műgyanta kéne; az birja a gyűrődést. Pl:www.zotek.hu/impregnaloanyag/ablonczy-mugyanta-750ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||
vfrtom | Adatlap | 584221 | 2015. április 21. 16:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Üdv. Vízvonalas hajó(1/700) alá-köré szeretnék vízimitációt készíteni. Valami egyszerűre gondoltam. Ha lefestem az alapot kékre majd átlátszó fa- vagy tapétaragasztóval vékonyan lekenem és mikor meghúz a teteje megformázom a hullámokat. Ez működhet? Köszi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 584196 | 2015. április 21. 08:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Pár kép a "Móvári Flottáról". Sajnos nem sok hajó volt.(megint) Nekem nagyon tetszett a Bismarck és a mögötte lévő Schnellboot, ill. (ha jól gondolom) a Queen Elisabeth oszt. csatahajó. Tetszett még a papírból készült IX oszt. Uboot is. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584163 | 2015. április 20. 20:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nincs mit, nekem nagyon bevált. 1 és 2 mm-ben is nagyszerűen hajlítható a hajótest formájára. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 584162 | 2015. április 20. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Balsára tényleg nem gondoltam, de most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, gondolkodom ezen is. Egyébként 4mm lesz a héjazat a lécezéssel, a batisz vásznazással, szórógittezéssel, festéssel és lakkozással. A balsa tényleg jó lehet. Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584155 | 2015. április 20. 19:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Tudom, ez a vesszőparipám, annyiszor mondtam már kollégáknak, de esetleg próbáld ki a balzát. Nagyon hálás anyag, marha jó! Ha érdekel, mutatok referenciát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 584152 | 2015. április 20. 19:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Van gépem, ami a segítségemre lesz. Majd tolom neki. Ha elrontom, újra kezdem. A borítást prespán papírral gondoltam, de vannak még 20 évvel ezelőtti léceim, amiket szalagfűrésszel vagdaltam. Előbb azonban merevíteni kell oldallécekkel, mert nyekleni fog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 584151 | 2015. április 20. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Jó vastag bordákkal dolgozol, ezt melós lesz ívre csiszolni. De hogy látványos, az vitathatatlan. A palánkozást miből tervezed? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 584150 | 2015. április 20. 19:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A fedélzetre találtam matt lakkot. Kipróbáltam és jónak tűnik. Jó darabig elég lesz. Elkezdtem kivagdalni a hajó bordáit és gerincét. Összeillesztettem valamennyit, de még le kell csiszolnom őket. Azért már így is látványos. A héten megveszem a tönkcsöveket és elkezdem összeragasztani a testet. Lesz még álmatlan éjszakám miatta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 584009 | 2015. április 19. 12:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Olvasd el a hozzászólásokat az 583755 -tól, és kérdésedre választ kapsz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 583975 | 2015. április 18. 21:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Abszolút távol áll tőlem a téma,ezért lennék rá kíváncsi,hogy mi célt szolgál? Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 583958 | 2015. április 18. 14:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a képet. Ez egyszerűen félelmetes és vicces is. Mintha egy faliórát akasztottak volna fel egy gyilkoló gépre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 583950 | 2015. április 18. 00:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Willi, itt egy kép a Californiáról. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 583949 | 2015. április 18. 00:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem nézd meg itt a fórumon a "matricakészítés" topikot, biztos lesz megoldás a problémádra. Nekem csak most, egyszeri alkalommal csináltak matricát, de nem vagyok erre berendezkedve - nincs szükségem általában egyedi matricákra. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Egy érdekes projekten dolgozom már egy hónapja. Van egy cikkem a meg nem valósult japán hadihajókról, melyek többségét Yuzuru Hiraga tervezte. Innen merítettem az ötletet. Teljesen egyedi, nagyon is japános csatahajót építek, what if kategóriában, 1/200 méretarányban. IJN Ise, 1944-es állapot, hatalmas pagodával és kéménnyel:
Képek hamarosan
Üdv.