<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sebi | Adatlap | 591162 | 2015. augusztus 31. 12:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 591160 | 2015. augusztus 31. 12:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Ebben szerintem Somogyi Imi tud segíteni neked. Itt a fórumon Simi néven találod meg. | |||||||||||||||||||||||||||
atu71 | Adatlap | 591128 | 2015. augusztus 30. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Pirate | Adatlap | 591055 | 2015. augusztus 29. 18:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azoknak a véleményére lennék kíváncsi akik használták már. A King George V. 1/350 (Tamiya) makett építését tervezem, amihez fa fedélzetet is kinéztem, az alábbi gyártóktól. Artwox modell, Mk1. Design, Wood Hunter milyen a használhatóságuk , minőségük, pontosságuk stb. üdv: Pirate | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 591003 | 2015. augusztus 28. 11:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem ezt a mütyürt a Bismarck mellétalálata is hamar felborítaná :) Azért csak küldözgesd a képeket! Szép munka és tényleg jó látni egyedi témákat is. | |||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 590962 | 2015. augusztus 27. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Köszönöm! Jól látod, Zoli, igyekszem kerülni az elcsépelt témákat. Marinefährprahmot, Artilleriefährprahmot, Pionierlandungsbootot, KFK-t és hasonlókat építgetek, ezeket 35-ben. Vannak aztán tengeralattjárók 144-ben, és még sok minden más. Becsléseim szerint, ha van még 120-130 jó évem, mindent be is tudok fejezni. :) Köszi, Lacipapa! Úszni nem fog, a legtöbb hajómhoz hasonlóan ez is vízvonalmakett. Én úgy szeretem látni a hajóimat, ahogy a legénysége és a kortársak láthatták általában, tehát a víz alatti rész nélkül. | |||||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 590924 | 2015. augusztus 27. 08:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! nagyon szép lesz!Úszni is tud majd,esetleg? Laci | |||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 590923 | 2015. augusztus 27. 08:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Mennyivel érdekesebb téma mint a sok Bismarck vagy Nimitz :) | |||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 590904 | 2015. augusztus 26. 19:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Megmutatnám én is, mit bütykölök mostanában. Pár évnyi vacillálás után, vmikor tavasszal nekiálltam egy KFK-nak (Kriegsfischkutter, hadi használatra épült, 2 légvédelmi ágyúval - főleg 2 és 3,7 cm-esek különböző változatai - és néhány mélységi bombával felszerelt, amúgy szabványos 24 méteres halászkutter). A méretarány 1/35, a hossz közelíti a 70 centit. A nyers hajótest, eddig 2 réteg palánkkal, és a nyers parancsnoki híd kész, következik a végső palánkréteg, a részletek és a fegyverzet. Tamás | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 590866 | 2015. augusztus 25. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Hrothgar | Adatlap | 590116 | 2015. augusztus 8. 18:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Bár a Luckymodel oldala épp nem elérhető. Na mindegy! A lényeg, hogy Magyar honban valószínűleg nem fogok találni ilyen cuccot. Még egyszer köszönöm az infót! | |||||||||||||||||||||||||||
Hrothgar | Adatlap | 590115 | 2015. augusztus 8. 18:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Syb | Adatlap | 590112 | 2015. augusztus 8. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Nekem épp nemrég készült el a harmadik ilyen fedélzettel épült 1/350-es hajóm. Véleményem szerint megéri a beszerzést, mert nagyon fel tudja dobni a hajót, és nem nehéz vele bánni. Én eddig csak Pontos Models fedélzeteket használtam, szóval csak róluk van véleményem, de nem tudnék benne kivetni valót találni, ráadásul ők horgonyláncot, és szárazfelvitelű vízvonal matricákat is adnak a fedélzeteikhez. Arról nem tudok, hogy nálunk lehet e valahol kapni belőlük. Én a luckymodel.com hongkongi oldalról rendeltem, ők, ha csak a fedélzetet rendeled, postaköltség nélkül küldik el azt. Jó építést a Prinz-hez. Üdv: Syb | |||||||||||||||||||||||||||
Hrothgar | Adatlap | 590096 | 2015. augusztus 8. 11:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Pár kérdéssel fordulnék hozzátok! Hamarosan érkezni fog hozzám egy 1:350-es Prinz Eugen a Trumpetertől és már előre próbáltam referenciát gyűjteni, illetve építéseket tanulmányozni a kittel kapcsolatban, és belefutottam egy építésbe, ahol a makett építését bemutató Úr előre gyártott fa fedélzetet használt. (Ez nekem kimondottan tetszett) Ilyesmire gondolok: artwox.com/index.php Na szóval ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy aki használt már ilyen terméket, annak mi a tapasztalata vele? Megéri-e beszerezni egy ilyen feljavítót? (Bár ez nyilván több dologtól függ) Ha igen, akkor melyik gyártót ajánljátok? Illetve aki szokott ilyen "wooden deck"-et használni: megkérdezhetem, hogy honnan szokta beszerezni? Mert én egyelőre csak külföldi oldalakon találtam pár találatot. Köszöntem! Üdv: Hrot | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589879 | 2015. augusztus 2. 22:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Na látod ezt nem beszéltük meg konkrétan.Én annyit mondtam neki,hogy a láncszem átmérője 0,8 mm.Azt mondta,hogy egy 0,4-s vagy 3-s rézdrótból hajtogatja.Ha viszont ezt az átmérőt számolom,akkor úgy mér méreten felüli a külső átmérő.A lényeg,hogy nekem 0,8 a külső átmérő ami kell. Ha már úgyis meglátogatod a napokban,akkor kérdezz már rá légy szíves,hogy van e olyan ami nekem kellene. Jó tudni ezt a megnevezést,mert most már legalább ezt is tudom,és nem néznek hülyének a későbbiekben.(Bár németül az anker horgonyt jelent.Gondolom innen az elnevezés.) Köszi előre is! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 589845 | 2015. augusztus 2. 13:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Jut eszembe! Nem lehet az, hogy a Bácsi a belső átmérőt mondta azért mert az a hivatalos méret megjelölés! Az anker és a pancer név az egyenes és a csavart szemű láncot jelöli. Anker az egyenes. | |||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 589835 | 2015. augusztus 2. 11:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Amikor utoljára voltam náluk akkor az améret volt a legkissebb amit írtam. Lehet ,hogy csinálnak már kissebbet is. Meglátogatom őket a napokban. | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589820 | 2015. augusztus 1. 23:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Felhívtam a neten talált számot!Egy kedves öregember volt a vonal másik végén,elpanaszoltam neki a bajom-bánatom és mondta,hogy a legjobb helyen járok,mert sok makettező illetve modellező emberke szokta keresni és kimondott hajólánccal foglalkozik.Mondhatni erre specializálódott.Mindenféle felszereléssel ellátva.Mondta,hogy semmi akadálya 0,8-s láncszem van hirtelen 100 méter 550ft/m áron és már küldi is "fénypostán". A szépséghiba csak annyi,hogy 100 métert postai úton bármikor,viszont ez alatt csak személyes átvétellel lehet megoldani. Na most a 20 méter,akkor egy jövőbeni találka lesz majd. Viszont ha meglesz a lánc,akkor a "B" toronyig kész lesz a fedélzet koppra. Köszi! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589796 | 2015. augusztus 1. 10:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Józsi! Megpróbáltam felhívni,de csak azt mondja,hogy előfizető nem kapcsolható. Viszont a neten utána néztem ennek a cégnek,és ott egy mobilszám van megadva.Majd azon megpróbálkozok. Azért köszi a segítséged! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 589738 | 2015. július 30. 14:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Na meg van minden. Bp. XVII. Báthory u. 44. Tel.: 06 1 257 44 86 ANKER-PANCER Kft. | |||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 589709 | 2015. július 29. 17:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi, köszönöm, megpróbálom beszerezni onnét. | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589708 | 2015. július 29. 15:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Az nagyon jó lenne,mert akkor tudnék velük konzultálni,hogy mi újság. Köszi előre is! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 589706 | 2015. július 29. 15:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Nekem csak kb. 2 méter van. Néhány éve vettem, ha jól emlékszem 480 ft/m volt. Van egy Panzer Anker kft. vagy Anker Panzer?, nem tudom pontossan megmondani. Ez Bp.-en van a XVII. kerületben. Ők gyártják. Több száz méter van egyben és annyit vágnak le amennyi kell. Valahol meg van a telefonszámuk, megpróbálom előkeríteni. | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 589690 | 2015. július 29. 09:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 589677 | 2015. július 28. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem. 4db, 1,5cm átmérőjű, háromszárnyú hajócsavart keresek rézből, vagy bronzból, különben ki kell öntenem. Tudna valaki tanácsot adni, hol találhatnék ilyet? Előre is köszönöm a sorstársaknak. | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589669 | 2015. július 28. 15:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Láttam a neten 1,0X1,3mm-s láncot.Na most a tied úgy néz ki,hogy egy "árnyalattal" kisebb.Hogy gondolod az ár/m arányt? Annak örülök,ha 20m lenne neked elfekvőben. Köszi előre is! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 589661 | 2015. július 28. 11:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! A legvékonyabb amit tudok, az 1,3 mm a szem külső átmérője és 0,4 mm- es drótból készül. A mennyiség nem probléma. | |||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 589641 | 2015. július 27. 22:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Olyan kérdésem van,hogy tud e valaki a hajókorláthoz láncot ahonnan rendelni tudnék?Mérete 0,8 mm átmérőjű.Az a baj,hogy legalább 20 m kellene. Köszönöm a segítséget! | |||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 589608 | 2015. július 27. 06:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Üdv! Bocs, de sajna én nem tartozom a nyári makettezők közé. Mindenesetre megcsodálom mások gyöngyszemeit és ez a repcsi is valami eszméletlen. Csak arra vigyázz, nehogy a legyek meghágják! Nem hittem volna, hogy házilag lehet ilyen kis repülőt készíteni, még, ha maratásból is van jó része. | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 589606 | 2015. július 26. 23:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sebi, Imi, köszönöm szépen! Az igazsághoz tartozik, hogy a vásznazás a maratott szárnyon rajta volt, a propeller is maratott, a matricák pedig szintén benne voltak az Admiralty Modelworks készletében. Sebi, inkább meghagynám Neked a gép kicsinosítását... úgy is jó lesz, azt hiszem. | |||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 589605 | 2015. július 26. 22:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Hát ez döbbenet! Engem a vásznazás és a merevítő kötelek fogtak meg! Csodálatos! Az a matrica se semmi méret. Meg a ptopeller... nagyon meggyőző! | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 589604 | 2015. július 26. 22:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Örömmel látom, hogy nem vagyok egyedül és más sem ment strandolni ebben a hőségben :D A POW-ról majd remélem lesznek képek és úgy látom Gyuri ismét remekelt. Nekem van egy Friedrichshafen FF33-as gépem a Derfflingerhez. Abban még ennél is több "drótakadály" van. Gyuri! Bevállalod? :D Én csak kis lépésekkel haladtam a Derfflingerrel. Felraktam a torpedóvédő hálók rúdjait és a kötelet. Illetve mostmár a hálók is a helyükre kerültek, bár arról nem csináltam képet. | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 589585 | 2015. július 26. 17:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Tisztelt Uraim! A hőség lelassított, de ismét haladtam annyit, hogy (talán) érdemes megmutatnom. Elkészült a Sopwith Pup típusú repülőgép. Hihetetlenül apró: a törzshossza 9 mm - olyan mintha nem is 1:700-as lenne, inkább 1200-as... Az Admiralty Modelworks igazán remek munkát végzett, de azért találtam rajta feljavítani valót. Kifúrtam a pilótafülkét, illetve a törzs elejét, ahova a csillagmotor húzott szál darabokból összetákolt utánzata került, majd egy drótdarabbal kerítettem körbe, amit formára csiszoltam. A maratott szárnytartó dúcokat nem használtam fel, mert a köztük levő köteleket a maratásból vastagnak találtam. Ezek az alkatrészek vékony és még vékonyabb húzott szál darabokból készültek el. Még így sem sikerült elég finomra ez a rész, de meg kell mondjam, itt már a képességeim határait feszegettem... A második öt képen a gép a hangárban látható. Elég nehezen fért be, kissé ki kellett hajlítanom az elülső rácsot, hogy be tudjam szuszakolni. A hangár tetejére feltekert vászont imitáló cigarettapapír-csíkok kerültek - ezeket a később felrakandó figurák fogják húzni. A hangár és benne a repülőgép szerintem eléggé feldobja a hajót. Hátravan még a kötélzet és a lobogók elkészítése, valamint a hajó legénységgel való "benépesítése". | |||||||||||||||||||||||||||
T.Csaba | Adatlap | 589566 | 2015. július 26. 14:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi! A tüzéreken kívül is szoktam látni majdnem mindenki.Pl. a harcvezetési központ jutott eszembe.A falklandi háborús videókban lehetett gyakran látni. Elég furán néznek ki benne szegény fickók. | |||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 589561 | 2015. július 26. 13:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igen, tűzálló anyag. A tüzérek használták. | |||||||||||||||||||||||||||
Syb | Adatlap | 589557 | 2015. július 26. 12:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy a Prince of Wales projekt sikeresen lezárult, sok szenvedéssel, és nem is lett tökéletes, de elégedett vagyok a sok beleölt munka után :) Képek is lesznek, még nem tudom mikor. Üdv Syb | |||||||||||||||||||||||||||
T.Csaba | Adatlap | 589546 | 2015. július 26. 11:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Urak! Azt szeretném kérdezni (teljesen laikus vagyok,csak hajt a kíváncsiság) , hogy a brit flottánál miért hordják azt a fehér csukját és kesztjűket? Tűzálló? | |||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 589393 | 2015. július 22. 08:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Simi! Köszi a választ! A gunze festékeket ismerem, szinte csak azzal festek. A kérdés inkább arra irányult, hogy a színek jók-e. Megmondom őszintén, hogy az IJN anyahajók zöld camo festése mély nyomott hagyott bennem:-) Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 589386 | 2015. július 21. 23:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nekem csak jó véleményem van a Gunze festékeiről! Feltétlenül saját higítót használj hozzá: a kék cimkés "büdös"-t tudom ajánlani, vagy a leveling thinnert. | |||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 589363 | 2015. július 21. 15:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 589357 | 2015. július 21. 13:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok, folytatni akarom a Vedette hajót, viszont szeretném majd a hajót RC-re megcsinálni (felépítményt sztirolból megcsinálom, illetve vékony sztirollemezből borítanám a hajó oldalát, hogy vízzáróvá tehyem és a felületi hézagokat kiegyenlítsem. Szerintetek honnan lehetne beszerezni RC hajómodellhez alkatrészeket? A webshopokon csak sport motorcsónakokhoz találtam alkatrészeket, méretre vágható tengelyt nem (bicikliküllő volt az eredeti koncepció, illetve kb 1 cm átmérőjű rézlapát). Tudnátok segíteni, hogy hol kereshetnék alkatrészeket? Köszi, Üdv, Regal | |||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 588928 | 2015. július 9. 22:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
zs180, a Dreadnought kicsit késik. Olyan időkre tartogatom, amikor az idő kint nem enged dolgozgatni az udvaron. De attól a tűz még ég bennem a hajók iránt. Most már nem elég, ha 2 órát fordítok a munkára. Egész napos tevékenységet igényel minden munkafolyamat. Ezt nem tudnám megmagyarázni a feleségemnek. Hamarosan azonban eljön az én időm is. Addig csodálom mások munkáit, köztük a tiédet. (basszus, de nyalin hangzik, pedig így van) | |||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 588885 | 2015. július 9. 09:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia lucky, igen, nálunk őrülteknél létezik a 0,05-ös zsinór is. :) Ennél vékonyabbról nem tudok, esetleg ha a fonott zsinórt sikerülne szálakra bontani. üdv | |||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 588884 | 2015. július 9. 09:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz: nagyon szép és különleges ez a Tiger! Az a hangár a lövegtorony etején... nagyon izgalmas! És még ha kerül is bele valami! És amikor még össze is lesz eresztve a Derffligerrel... szerintem mindenki el fog szálni tőle! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 588862 | 2015. július 8. 16:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Szép munka! Én is remélem, hogy a Bólyain láthatom a teljes diorámát. | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 588849 | 2015. július 8. 00:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Batka, köszönöm szépen! A Bolyaira muszáj elkészülnie, még a teljes diorámának is. Willi, örülök, hogy ennyire tetszik. Azért ez egy igen kis jószág a Te Dreadnought-odhoz képest. | |||||||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 588793 | 2015. július 6. 20:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Végre megint láthatom ezt a csodát. Már vagy ötödször nézegettem a képeket. Hihetetlen a számomra. Remélem egyszer én is mutathatok valami ilyesmit. | |||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 588789 | 2015. július 6. 20:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Ez megint egy gyöngyszem lesz. Alig várom,hogy láthassuk. Hogy érzed, Bolyaira elkészülsz vele? Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 588755 | 2015. július 6. 09:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Horgászboltból előke zsinór? Arra figyelj hogy ezeknél az őrülteknél a 10-es 0,1 mm-et jelent. Ha jól tudom létezik 0,5-ös is. De hogy feketében vagy sötétbarnában van-e az passz. | |||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 588754 | 2015. július 6. 09:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Dephnull! A pontos kialakítást Neked kell kitalálnod. Pl esztergált, fűrészelt fa, fémek... A lényeg egyszerű legyen, ne vonja el a figyelmet a műtől. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Aztán tessék ezt is olyan szépre megépíteni, mint az AM-2-őt! :)