<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lorco | Adatlap | 591989 | 2015. szeptember 14. 20:47 | ![]() | |
Gaben86 | Adatlap | 591987 | 2015. szeptember 14. 20:34 | ![]() | |
Szia. Igen ezek vízbázisú festékek, és ha jól összekevered hígítás nélkül is használhatók. Az ecsetet sima csapvízben is ki tudod mosni. Nem szükséges állandóan mosogatnod. Csak arra ügyelj, hogy ne száradjon rá a festék az ecsetre. Jó munkát és sok türelmet az első makettedhez. üdv: Gaben | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591985 | 2015. szeptember 14. 20:18 | ![]() | |
Helló! Nekem aztán mindegy, csak fel tudjam rakni az Ultrára :-) Lentebb írták, hogy az Evo-s jó rá. Néztem pár webshopot, csak quickfixet találni, biztos, hogy két különböző dolog? | |||||
Attila91 | Adatlap | 591937 | 2015. szeptember 13. 17:17 | ![]() | |
Sziasztok! A héten érkezett meg az első makettem, egy revell bf109 g10 model set. Kérdezném tőletek, hogy a festéket hogyan kell használni? Revell aqua color festékeket kaptam hozzá, a dobozon lévő képes útmutató szerint meg kell rázni, és megkeverni. Ezen kívül kell hígítani vagy rázás/keverés után már festhető? Ha jól tudom ezek vízbázisú festékek. Tudtok erről is mondani valamit? Illetve kérdezném, hogy az ecsetet sima csapvízzel le lehet mosni, illetve minden belemártás után kell, vagy elég ha éppen végeztem mondjuk a pilótafülke festésével? Köszönöm a választokat! | |||||
Directors | Adatlap | 591889 | 2015. szeptember 12. 12:47 | ![]() | |
bandy | Adatlap | 591871 | 2015. szeptember 11. 21:01 | ![]() | |
www.modellfutar.hu | |||||
Directors | Adatlap | 591855 | 2015. szeptember 11. 17:55 | ![]() | |
Sziasztok! Enamel festéket hol lehet viszonylag olcsón vásárolni? Csak mert én most a makett.net oldalról szeretnék festéket venni de azt írták hogy szeptemberbe fog majd csak megérkezni. Pontos időpont nincs. :/ | |||||
EDE | Adatlap | 591801 | 2015. szeptember 10. 20:00 | ![]() | |
Lótúrót, a Quickfix az Infinitin van. Na...Így már jó lesz. | |||||
EDE | Adatlap | 591800 | 2015. szeptember 10. 19:54 | ![]() | |
Bocsánat, hogy közbeszólok! Ez nem a quickfix, ez egy egyszerű tűhatároló (ami egyébként baromi hasznos). A quickfix az többet tud, azon skála is van, így könnyebb újra beállítani. Ez az Evolutionon van, de be lehet szerezni azt is külön. Nekem Silverline-om van, ami nagyon OK. Viszont a vallejo lakkok nem akarnak rendesen kijönni belőle, kész rémálom. Vízzel próbáltam hígítani, akkor még rosszabb. Nem tudjátok mi a probléma? | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591764 | 2015. szeptember 10. 00:10 | ![]() | |
Hétvégén nézek valami rendelhetőt, aztán próbálgatás ezerrel :) Köszönöm, hogy segítettetek! | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 591706 | 2015. szeptember 9. 14:18 | ![]() | |
Igen, ez a quickfix, és én is esküszöm rá! Nagyon megkönnyíti a munkát. | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591704 | 2015. szeptember 9. 13:08 | ![]() | |
Köszi, ez a menetes dolog elgondolkodtató, és nem is fog szarul kinézni a pisztoly. Nem hiszem, hogy el fogom adni. Ha gyárit rendelnék, angolul ez milyen néven fut? Ez a quickfix, vagy az más? | |||||
Gabusch | Adatlap | 591700 | 2015. szeptember 9. 12:04 | ![]() | |
Az alábbi képen teljesen jól látszik, hogy mi is ez az alkatrész (a 124290-es), illetve, hogy hogyan működik. www.air-craft.net/acatalog/Evolution-Silverline-M-Repair-KitA.jpg | |||||
Gabusch | Adatlap | 591699 | 2015. szeptember 9. 11:48 | ![]() | |
Ha át tudsz a lyukon dugni valamit, ami megakasztja a tűt, akkor azzal is lehet kísérletezni. Pl. egy U alakúra hajtott drót, aminek a kilógó szárát szintén gumigyűrűvel fogatod fel a pisztolyra, esetleg ráhajlítod a légbeömlő csonkjára is, hogy biztosan ne mozduljon el hátrafelé. Ocsmány, de olcsó. Ha van legalább 1,5 mm átmérőjű a lik, akkor abba simán lehet kettes menetet fúrni és behajtani egy hosszabb M2 csavart anélkül, hogy láthatóan szétbarmolnád (esetleges későbbi eladás miatt lehet érdekes). Persze, ha van erre az élvezetre mintegy hatezer forintod, hogy legyen egy gyárid, az más. :) | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591696 | 2015. szeptember 9. 11:21 | ![]() | |
Az ultrán van furat hátul, így legalább fúrni nem kellene :-) De nézek hozzá gyárit, ha ennyire nagy segítség :-) Köszönöm a válaszokat Mindenkinek! | |||||
Kferro | Adatlap | 591691 | 2015. szeptember 9. 08:44 | ![]() | |
A tűhatároló az az alkatrész, ami nélkül nem tudnék meglenni. :) Nagyon nagy segítség. | |||||
Lorco | Adatlap | 591689 | 2015. szeptember 9. 08:26 | ![]() | |
Szia, nekem is Ultrám van, de vettem hozzá egy Evo Silverline tűhatárolót, ami ~ 20 euro volt. Így tökély :) Üdv: Lorco | |||||
Gabusch | Adatlap | 591687 | 2015. szeptember 9. 00:27 | ![]() | |
Ha jók az információim, az Ultrán nincs. A Triplexemen sincs. Általában egy csavar, vagy egyéb megoldás (Tamiya Sprayworkon pl. egy csúszka), ami arra szolgál, hogy ne tudd a beállítottnál hátrébb húzni a tűt. Az alábbi képen a pisztoly végén látható. followkman.files.wordpress.com/2013/01/airbrush-hs80.jpg Ha nagyon kell, elvileg bármin megoldható egy sztirol/alu/akármilyen lap és némi befőttes gumi segítségével. A sztirollapot a gumikkal hozzáfogatod a pisztolyhoz és beállítod úgy, hogy a "ravasz" a kívánt ponton elakadjon a lapban. Nopipi, sajna könnyedén odébb lehet lökni így is. Természetesen, ha nem sajnálod a pisztolyt, akkor egy furat a végébe, majd alkalmas menetfúró és csavar segítségével simán megoldható, mert semmi mást nem csinál, mit megakasztja a tűt hátramenet közben. Legfeljebb úgy ronda. Mivel a Triplex véglezáró 3,50€, gondolkoztam rajta, hogy jövőre, ha lesz esetleg a Mosonshow-n veszek egyet és azon megcsináltatom magamnak, mert kényelmes. A tűt meg rendszerint ütközésig kell óvatosan előretolni a dűzniben, amennyire én tudom. | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591686 | 2015. szeptember 9. 00:06 | ![]() | |
Nem nagyon értek még a kétfunkciós pisztolyokhoz, konkrétan mi is a tűhatároló? Én egy H&S Ultrát vettem, ezen van? Vagy mindegyik pisztolyon található? :) És a tűnek mi az alaphelyzete, ha kicserélem hová pozicionáljam? | |||||
Chance | Adatlap | 591639 | 2015. szeptember 8. 07:56 | ![]() | |
Üdv Kollégák! Van-e valakinek tapasztalata a Mr Masking Sol használatával kapcsolatban. A bajom a következő: a beépített ecset túl otromba a finomabb vonalakhoz,kanyarulatokhoz. Ha pedig valamilyen más vékonyabb ecsetet használok, az úgy működik, mint valami katalizátor, mert kb. 1-2 másodperc múlva az ecset hegyére köt az anyag és mint valami folyós túró jön le a már bekent felültről a korábban felkent anyag is. Létezik e valami retard eljárás, hígítás. Előre is kösz a segítséget: Chance | |||||
Kferro | Adatlap | 591374 | 2015. szeptember 3. 22:04 | ![]() | |
Örülök, hogy így összejött. :) A levegő-festék arány megtartásához én mindig a tűhatárolót használom. Teljesen lenyomom a gombot, a tűt meg addig húzom hátra, ameddig a határoló engedi. Hozzá kell azonban tennem, hogy nekem Evo-m van, azon meg van FPC, amivel nagyon finoman lehet szabályozni a pisztolyba áramló levegő nyomását. | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591361 | 2015. szeptember 3. 19:39 | ![]() | |
Kipróbálva. Alapozva, aztán fújva, jól fed, így nem volt gond vele. Csak kezdő pisztolyosként az állandó levegő-festék arány megtartása a nehéz még :) | |||||
rod666 | Adatlap | 591324 | 2015. szeptember 3. 09:14 | ![]() | |
Denszesz? | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 591319 | 2015. szeptember 3. 08:07 | ![]() | |
Próbáld meg a fékolajat. | |||||
modano | Adatlap | 591312 | 2015. szeptember 2. 23:30 | ![]() | |
Sajna az "Emese " és a Tesco csoda sem hozta le a festéket a makettről. Esetleg még valami ötlet? | |||||
vlevi | Adatlap | 591291 | 2015. szeptember 2. 17:56 | ![]() | |
Én éppen ezek miatt nem használom. Maradok a Tamiya szalagnál. Többezer forint egy makett, kiegészitőkkel 3x annyi, nem kockaztatot, hogy huszforintnyi maszkoloszalagon sporoljak. Ha nagy a felület, akkor kivágom papír törlőkemdőből a formát, és 4-5mm széles maszkolócsíkokkal maszkolom ki a széleit. | |||||
Joci.kun | Adatlap | 591245 | 2015. szeptember 1. 21:39 | ![]() | |
A festőszalagokkal kapcsolatban : A Tesa, amit a kolega linkelt, a (szoba)festők által is használt szalag. Ez pont egy jobb minőségű cucc, de elég erősen tapad, a makettről lekaphatja az alá fújt festéket. Tehát célszerű előtte valamire felragasztani- lehúzni, még így is elég erősen fog tapadni. A festékboltokban más nevű, ill névtelen, 3-4 féle szélességű festőszalagok is vannak. Ezek papírja és a ragasztórétege nagyon nagy szórást mutat, (ahogy éppen Kínában sikerül) sok esetben lehetetlen normálisan használni. ... | |||||
Kferro | Adatlap | 591243 | 2015. szeptember 1. 21:17 | ![]() | |
Az alapozás nem árthat. Majd írd már meg az újabb tapasztalatodat. | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591241 | 2015. szeptember 1. 20:57 | ![]() | |
Aha, meg szoktam sikálni előtte, amit lehet. Lehet, hogy fújok rá valami matt réteget alapozásnak, és aztán a Mig | |||||
Kferro | Adatlap | 591235 | 2015. szeptember 1. 20:09 | ![]() | |
A felületet zsírtalanítottad előtte? | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 591229 | 2015. szeptember 1. 19:34 | ![]() | |
Sziasztok! Aki használ AK/Mig festékeket, hogyan készítitek elő a felületet? Higítás nélkül is elég folyékony már a festék, és a makett felületén összehúzódik, mintha víz lenne, kb semennyit se fed | |||||
Safranek | Adatlap | 591142 | 2015. augusztus 30. 22:56 | ![]() | |
Köszi a segítséget. Kipróbálom. | |||||
Kferro | Adatlap | 591129 | 2015. augusztus 30. 19:52 | ![]() | |
Én sima alkohollal szoktam kimosni, tökéletesen kiviszi. | |||||
modano | Adatlap | 591112 | 2015. augusztus 30. 16:14 | ![]() | |
Van már belőleillatosított cucc is , rózsaszín azt hiszem. | |||||
Avirok3 | Adatlap | 591111 | 2015. augusztus 30. 16:07 | ![]() | |
Szia Safranek A szimpla Emese körömlakk lemosó, jól használható erre a célra. Egy kis baj van vele,az pedig az hogy elég büdös egy cucc. Üdv Atti. | |||||
Safranek | Adatlap | 591108 | 2015. augusztus 30. 15:16 | ![]() | |
Sziasztok! Olyan kérdésem van, h Gunze (vízbázisú) festéket, pisztolyból mivel lehet kimosni? - még nem használtam és nem szeretnék mellé nyúlni. | |||||
Sebi | Adatlap | 591080 | 2015. augusztus 30. 00:17 | ![]() | |
Értem. Csak azért kérdeztem, mert a kép egy kissé fényes volt és nem láttam, hogy sárga vagy barna a szalag. Mert én meg pont ilyen Tesa ragasztószalagot használok a munkámhoz :) | |||||
migi | Adatlap | 591078 | 2015. augusztus 29. 23:06 | ![]() | |
Szintén évek óta Tesa szallagot használok , én egy sima Pvc padlólapra ragasztom a széleset és szikével vonalzóval olyan méretre formára vágom amilyenre kell , | |||||
bandy | Adatlap | 591077 | 2015. augusztus 29. 23:02 | ![]() | |
Szia. Nyugodtan használhatod azt a szalagot én már sok éve használom és még Sosem szedte fel a festéket,és nyomot sem hagy.De azt is meg csinálhatod hogy mielött a makettre ragasztod fel ragasztod egy üveglapra és lehúzod,ezzel eltávolitod a ragasztó egy részét és akkor garantáltan nem teszi tönkre a maketted.Egyébként a keskenyebb fajtája könnyeben használható szerintem. Jó makettezést. | |||||
modano | Adatlap | 591076 | 2015. augusztus 29. 22:45 | ![]() | |
Nem ragasztószalag, hanem festéshez használatos maszkoló :) CSak onnan tudom, hogy pont ilyet használtam ma is , szoba festéséhez :D | |||||
Gabusch | Adatlap | 591075 | 2015. augusztus 29. 22:28 | ![]() | |
Nyilván többféle van, de amit én használtam az ablakra a múltkor, az annyira könnyen lejött mindenről (szemben a Tamiya szalagjával), hogy nem biztos, hogy érdemes lenne olyat használni egy maketten. Viszont cserébe mintha még sokkal vastagabb is lett volna, ami apróbb felületek maszkolásakor kemény szívás is lehet. Én még a hőskorban használtam szigszalagot. Elég jó, csak sajnos néha nyomot hagy. Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni rajta az osztrák autópálya-matricáknál használt metódust, amikor az ember a farmerjára nyomkodja, mert akkor könnyebben lejön az üvegről, csak én itt mondjuk egy normál, nem szőrösödő, tiszta zsebkendőt használnék erre a célra - már akkor, ha nem lenne itthon Tamiya és mindenáron festeni akarnék. Amúgy előnye, hogy nyúlik. | |||||
modano | Adatlap | 591074 | 2015. augusztus 29. 22:15 | ![]() | |
Nem ragasztószalag, hanem festéshez használatos maszkoló :) CSak onnan tudom, hogy pont ilyet használtam ma is , szoba festéséhez :D | |||||
Directors | Adatlap | 591073 | 2015. augusztus 29. 21:42 | ![]() | |
Szia! Hááát lehet hogy igazad lesz. Akkor beszerzek egy direkt erre való maszkoló szalagot. Úgy is vennem kell ezt az a boltból. Köszönöm a segítséged. :) | |||||
modano | Adatlap | 591072 | 2015. augusztus 29. 21:29 | ![]() | |
Thx. az infókat, megpróbálom. Egy corvette kasztniról van szó, így nincs kisebb alkatrész :) Remélem nem fogja bántani. | |||||
sys | Adatlap | 591071 | 2015. augusztus 29. 21:26 | ![]() | |
Szia! Még kiegészíteném: A dörzsöléssel is óvatosan, illetve használj védőszemüveget, szembe se kerüljön a fogkefés dörzsöléskor, mert erősen maró a lötty. Ne zárt térben csináld az oldatot, továbbá először az oldatot készítsd el, mert a reakciónál hő képződik és megolvaszthatja a műanyagot. Várd meg, míg az oldat lehűl, utána tedd be a makettet. | |||||
Sebi | Adatlap | 591070 | 2015. augusztus 29. 21:08 | ![]() | |
Szia! Igen, elő kell készíteni a felületet. Úgy, ahogy írtad. Több nem kell. A maszkolásnál pedig nem muszáj a makettező szalagokat használni, csak pár dologra figyelj! Csinálj egy próbát, hogy mi lesz, ha festett felületre teszed fel a szalagot. Mennyire szedi fel a festéket amikor leveszed? Ha nagyon, akkor nem jó. Ha pedig festetlen felületen használod, akkor azt nézd, hogy mennyire tudod nyom nélkül felszedni. Speciel a kép alapján, szerintem ez a szalag pont nem lesz jó. Lehet, hogy én tévedek, de ez nem ragasztószalag véletlenül? | |||||
modano | Adatlap | 591069 | 2015. augusztus 29. 21:03 | ![]() | |
Thx. az infókat, megpróbálom. Egy corvette kasztniról van szó, így nincs kisebb alkatrész :) Remélem nem fogja bántani. | |||||
Sebi | Adatlap | 591067 | 2015. augusztus 29. 20:40 | ![]() | |
Ami pedig a makettet illeti. Ez a szer alapvetően nem bántja a műanyagot, de azért készülj fel rá, hogy egyes apróbb alkatrészek feloldódhatnak majd. A ragasztást is kikezdheti, ezért akár az is lehetséges, hogy szét fog jönni a makett. Vagy leválnak róla alkatrészek. Tapasztalatom szerint a maratást általában nem bántja, de hallottam már olyat másoktól, hogy náluk "eltűntek" alkatrészek. Ezért biztosat erre sajnos nem tudok mondani. | |||||
Sebi | Adatlap | 591066 | 2015. augusztus 29. 20:24 | ![]() | |
Szia! Esetleg próbáld meg a mellékelt képen látható szert. Általában a háztartási vegyiáru boltokban lehet beszerezni. A recept pedig egyszerű. Fogj egy akkora edényt, amekkorába a makett belefér. Tedd bele a makettet és töltsd fel vízzel addig, hogy ellepje azt. Tegyél bele 4-5 kanállal ebből az anyagból és hagyd állni 24 órát. Aztán fogj egy fogkefét és dörzsöld le a festéket. Most viszont "mondom" mire kell vigyázni. Ez erősen maró anyag, tehát olyan helyen használd, ami jól szellőzik és a kicsapódó gőzöket nem tudod belélegezni. Az edénybe csak védőkesztyűben nyúlj bele és használd mindaddig amíg le nem dörgölöd a festéket a makettről. Ha végeztél, langyos vízben öblítsd le a makettet és te is langyos, szappanos vízben moss kezet. Még így is lehet, hogy pár napig az ujjvégeid szép fényesek lesznek, a körmeid pedig kissé bemattulnak majd. | |||||
Directors | Adatlap | 591063 | 2015. augusztus 29. 20:03 | ![]() | |
Sziasztok! Szükségem lenne még egy kis segítségre. Ha ecsettel festek akkor elő kell készíteni a festési felületet? Az-az elég csak zsírtalanítani majd festeni? Vagy ez hogyan működik? Illetve csak a makettekhez való maszkoló szalagot szabad használni? Ez nem lehet jó esetleg? www.kephost.com/image/S33O |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
ha volna egy mail címed, tudnék küldeni segítséget...
Üdv: Lorco