<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
sanyi | Adatlap | 623577 | 2017. február 18. 17:02 | ||
Gabusch | Adatlap | 623576 | 2017. február 18. 17:01 | ||
Ha a kb. 41x47 alapterület 34 cm magassággal megfelel, jó lehet. | |||||
Amon | Adatlap | 623572 | 2017. február 18. 15:58 | ||
Zsóti | Adatlap | 623571 | 2017. február 18. 15:51 | ||
Sziasztok! Erről mi a véleményetek? www.ebay.com/itm/Pro-Airbrush-Spray-Paint-Booth-Kit-Hose-Filter-Extractor-Air-Brush-Art-Craft-UK-/262851375211 Kellene már valami jó megoldás, lakásban fújok, 1/24-ben 1/35-ben vagy kisebbben. Üdv Zsolti | |||||
Gabusch | Adatlap | 622900 | 2017. február 8. 21:26 | ||
Mármint a Vallejoval és ecsettel próbálkozni. | |||||
Gabusch | Adatlap | 622899 | 2017. február 8. 21:25 | ||
Vallejonál arra érdemes odafigyelni, hogy a Model Air csereszabatos, tehát kicsit tovább hígítva (desztvízzel) használható ecsettel, de fordítva ez a pigmentméret miatt állítólag nem feltétlenül működőképes. Viszont az ecsetes festékek baromi vastagon is kenhetők, ami pl. akkor érdekes, ha valaki fénycsapdát akar csinálni valamilyen világítás miatt. Bár arra amúgy sokkal olcsóbb és ne mellesleg jobb is az 1500 Ft-os tükrös öntapi ragasztó az Obiból, csak az nem mindenhova alkalmazható. Én egyébként a Vallejo hígítását egy régebbi szemcsepp fiolájával és pipettájával oldom meg, így kb. pontosan tudom adagolni a festéket és a vizet. Valószínű, hogy a fújáshoz a desztvíz nem lesz jó, hanem a saját hígítóját kell használni, ha egyszer eljutok odáig, majd tudósítok. De egyelőre amire kell, van Gunzém és azt legalább tudom használni, mivel évek óta azzal fújok. Annál talán tényleg már csak a Tamiya használható könnyebben. Én azt mondanám, hogy egy próbát érdemes lenne vele tenned. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 622898 | 2017. február 8. 21:20 | ||
A model color gondolom. Fújásra valószínűleg nem ideális. Pár napja kipróbáltam, 3-4szeres higítással alig jött ki. Végül csak olyan nyomáson, aminek az eredményét szerintem senki nem szeretné a makettjén látni. Igaz, hogy ez 0,2es düznivel volt. | |||||
kkk | Adatlap | 622896 | 2017. február 8. 21:13 | ||
Ez elég biztatóan hangzik. Köszönöm a segítségeteket. | |||||
Gabusch | Adatlap | 622894 | 2017. február 8. 21:00 | ||
Én speciel egész elfogadhatóan le tudtam Vallejoval ecsettel festeni egy 1:25-ös gőzmozdonyt, mert éppen nem volt pisztolyom. Amit talán nem igazán lehet vele ecsettel megoldani, az a hajlakkos, vagy maskolos chipping. Nyilván azért, mert sokkal vékonyabban kellene felvinni mindkettőre, hogy ne szakadjon filmként. | |||||
kkk | Adatlap | 622893 | 2017. február 8. 20:59 | ||
Akkor már csak az a kérdés hogy a Humbrolhoz képest jobb-e fújáshoz. | |||||
kkk | Adatlap | 622892 | 2017. február 8. 20:52 | ||
Tudom hogy akrillal nagy összefüggő felületnek nem érdemes nekikezdeni, viszont egy csatahajó fedélzetét sok kis mütyür miatt a maszkolás+fújás nem igazán kivitelezhető. Többször bele futottam olyan szituációba, hogy ecsettel 10 perc alatt lefestettem volna egy részt, fújással ugyan ez 1 óra kellett volna a maszkolás miatt. Egyébként nem tudom mi történt a Humbrollal, de régen olyan szépen lehetett vele festeni. Azért gondoltam a Vallejora, mert sokan festenek ecsettel figurát vele. | |||||
Gabusch | Adatlap | 622890 | 2017. február 8. 20:42 | ||
Vallejo elég jól használható ecsettel is. Mondjuk azt meg fújni nem igazán tudom, de őszintén szólva alig próbáltam. Az biztos, hogy a Tamiya/Gunze párosnál nehezebben használható ami a fújást illeti. | |||||
vlevi | Adatlap | 622870 | 2017. február 8. 18:34 | ||
Az enamel (olaj) festékek sokkal jobban használhatók ecsettel, mint az akrklok. Nagyobb felületekre tényleg nem jó az akril, ecsettel. Ha lehetne akrillal ecsettel festeni, már rég nem lenne zománcfesték a festékboltokban, csak akril. Szerintem. Én túlnyomórészt fújok, és csak apró bizgerentyűket ecsetelek akrillal (gombok, antennák, ...). De nem kezdenék hozzá egy repülőgépszárnynak ecsettel semmilyen akrilfestékkel. | |||||
kkk | Adatlap | 622866 | 2017. február 8. 17:12 | ||
Sziasztok! Festék paletta váltáson töröm a fejem, mert egyre kevésbé vagyok kibékülve a Humbrol enamelekkel. Fontos lenne számomra, hogy pisztollyal és ecsettel is lehessen vele dolgozni és Pesten beszerezhető legyen. Hobby colort próbáltam ecsetel, de retarder ellenére sem tudtam vele kielégítő eredményt elérni. Még a Vallejora gondoltam első körben. Mennyire felhasználó barát, mire kell figyelni vele? | |||||
Kojak75 | Adatlap | 621934 | 2017. január 26. 19:47 | ||
Köszönöm! Lehet hogy csak az a baj hogy nem kulccsal húztam meg csak kézzel! Üdv kojak! | |||||
vlevi | Adatlap | 621924 | 2017. január 26. 17:38 | ||
Pedig az Alclad aluminium nem is olyan macerás. Én már többször fujtam vele, sima tamiya x1, vagy esetleg x18 feketére, sosem volt gond. Az alu nem olyan fényes, ezértnem olyan lényeges az alatta lévő alap. Bezzeg a króm. Az csak akkor lesz jó, ha tényleg felpolirozott tükörfényes feketére viszed fel vékonyan. Minél kevésbé fényes alatta a fekete, vagy vastagon fujod fel, akkor egyre inkáb csak olyan lesz a króm, mintha aluminiumot fujtal volna. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 621899 | 2017. január 26. 13:58 | ||
Szia Tamás! De, simán. Pont a radiátor mellett festek, lehet ez is befolyásol. Gunze akril festékkel gyakorlatilag nem tudok festeni, lehet ugyanezért. Kb 2 másodperc alatt szárad a tűre és bedugul a festék az adott nyomás/düzni beállításnál. Hiába teszek bele akár extrém mennyiségű retardert. Érdekes módon a nagyrészt tamiya akrilt tartalmazó festékmixnél nincs ez a probléma. Az adagolt higító fajtája mindig annak megfelelő, hogy melyik festékből teszek többet a keverékbe (keverem a tamiya és gunze akrilokat). | |||||
tankos_srac | Adatlap | 621897 | 2017. január 26. 13:52 | ||
Csá! Amikor visszafúj a tégelybe de nem jön a festék az tipikus dűznitömítés problémát jelent. Cseréld ki a tömítőgyűrűt! | |||||
Kojak75 | Adatlap | 621891 | 2017. január 26. 12:58 | ||
Sziasztok! Az mitől lehet hogy a festékszóró tégelyében habosodik a festék. Amikor elengedem a "ravaszt" a festék nem jön, viszont a levegőt még fújja pár másodpercig. Üdv kojak! | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 621890 | 2017. január 26. 12:41 | ||
Nem lehet benne szerepe a száraz levegőnek? Télen mindig szárazabb, de most különösen, nálam itthon 38-45% között mozog hónapok óta. | |||||
tyimosenko | Adatlap | 621888 | 2017. január 26. 11:58 | ||
Köszönöm a tippeket! Néztem a jutubon pár videót, ott az egyik makettező centis-kétcentis sávban fújta fel, egy rétegben, és mégis elég jó felület volt az eredmény. Nagyon furcsálltam is hogyan lehetséges. Megpróbálom a következő próbálkozáskor finoman ködölve. | |||||
Muzzy | Adatlap | 621882 | 2017. január 26. 09:56 | ||
Nagyon vékonyan kell fújni, szinte keheletvastagon, ködölve. Másik tipp, besűrüsödött a festék és/vagy nem volt felrázva rendesen | |||||
tyimosenko | Adatlap | 621880 | 2017. január 26. 09:47 | ||
Sziasztok! Tegnap Alclad II alumínium színnel kíséreltem meg festeni, de sajnos keservesen trágya végeredmény született. A felfestett alclad fényes fekete alapozójára fújtam 1 óra várakozás után az előírt kb 1 bar nyomással 0,3-as düznivel az alumíniumot a tégelyből, higítás nélkül kb 10 centi távolságról. Úgy tűnt, mintha a szoba, vagy talán az egész univerzium összes porát hirtelen odavonzotta volna a festékpermet. Tiszta rücskös, szálkás, ronda lett. Szerintetek mi okozhatta a bajt? Furcsa módon akril világos szürke alapozóra próbaként fújt réteg viszont nem lett olyan rossz, nem lett poros.. Köszi szépen a választ, üdv | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 621573 | 2017. január 19. 16:33 | ||
Úgy értem a libafröccsöt, hogy szódabikarbóna + ecet + víz. Csak mellékesen kóstoltam meg, amúgy jó kis túlnyomás alá helyezett pet-palackok létrehozására használtam, amit aztán szétlőttünk. :) | |||||
warbirds | Adatlap | 621572 | 2017. január 19. 16:26 | ||
A víz az nem ecet, azzal nem lép heves, pezsgő reakcióba a szódabikarbóna, csak lassan feloldódik benne. :) Na de elég a duguláselhárításból, mert kapunk a fejünkre, hogy offolunk. :) :) | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 621551 | 2017. január 19. 13:06 | ||
Én picit kételkedem. Töményen persze lehet, hogy csinál valamit, de tény, hogy édesanyám korosztálya számára ez még (persze vízzel jól felhígítva) egyfajta üdítőital volt "libafröccs" néven. Megkóstoltam, nem túl rossz, de nem is jó. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621549 | 2017. január 19. 12:17 | ||
Aha. Köszi! Ha megint eldugul az a szar, ki fogom próbálni. | |||||
Kferro | Adatlap | 621547 | 2017. január 19. 12:10 | ||
Nekem anno a Humbrol és Revell enamelek leszedésénél a zöld kupakos Cillit Bang vált be. Gyönyörűen lehozta a festéket az ósdi makettjeimről. | |||||
warbirds | Adatlap | 621540 | 2017. január 19. 09:03 | ||
A keverési arány: érzésre :) De ne előre keverd össze, mert akkor felpezseg és pont az kell a dugulás elhárításához! Először szórd a szódabikarbónát a lefolyóba, aztán mehet rá az ecet. A pezsgéssel oldja a trutyit a cucc. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621528 | 2017. január 18. 21:23 | ||
Igen, az ecet nagyon hasznos. Szoktuk is használni, pl. kávéfőzőbe, meg lehet, hogy már öntöttem a lefolyóba is. Amúgy remek rozsdaoldó is (áztatva) és nem marja szét a vasat, mint a sósav. A nagy marha kérdés az, hogy ha már van egy méretes dugulás, mennyi idő alatt rágja át magát rajta. | |||||
Gaspi0118 | Adatlap | 621526 | 2017. január 18. 21:18 | ||
Az ecet + szódabikarbóna kevredése nagy mennyiségű gáz fejlődésével jár. Régen ezt a keveréket töltöttük kindertojás "sárgájába", aztán jó messzire eldobtuk és vártuk a durranást. A dugulásnak két alap összetevője van: vízkő és zsír. Az ecet, magában, nagyon jó vízkőoldó. (a 20%-os ajánlott!) A zsír ellen a granulátum a leghasznosabb (pl. Szi-ti), de semmit sem ér ha nem forró vízben oldod fel! A sósavval vigyázni kell mert a gőze a tüdőbe jutva és az ott jelenlévő vízzel reakcióba lépve, ismét sósavat alkot! Gyakorlatilag szétmarhatja a tüdőd! Festékeltávolításra a féktisztítót ajánlják sokan. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621518 | 2017. január 18. 20:23 | ||
Köszi. Ebben az a furcsa, hogy az ecet sav, a szódabikarbóna meg azt hiszem lúgos, akkor a kettő elvileg kioltja egymást. Valami keverési arányt tudnál mondani esetleg? | |||||
warbirds | Adatlap | 621513 | 2017. január 18. 19:13 | ||
A sósav az tuti hatásos duguláselhárításhoz. :) Ha viszonylag szagtalant szeretnél, próbáld meg még a szódabikarbóna-ecet kombinációt. Az szépen felpezseg a csőben és "szétcsapja" a zsírt. :)) | |||||
Gabusch | Adatlap | 621512 | 2017. január 18. 18:54 | ||
Igen, tudom, csak a hatásossága kérdéses. Már ugye az, hogy a golyócskák mennyi hatóanyagot tartalmaznak. Most a lefolyónak vettem valami Vix extra erős granulátumot. Lehet, hogy a festékhez jó, de hogy a lefolyóhoz édeskevés, az biztos. | |||||
vlevi | Adatlap | 621508 | 2017. január 18. 17:44 | ||
Szitihez nagyon hasonló, granulatumos kiszerelésű lefolyótisztítók szi te barhol kaphatók. Pl DM-ben is, fekete műanyag falkonban. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621497 | 2017. január 18. 16:22 | ||
Őszintén szólva kevésbé a festék leszedése érdekelne, viszont ez a cucc hatásos (volt) dugulásoknál, a Mr. Muscle és társai meg enyhén szólva sem. Olcsó és jó megoldás még egy tölcséren át a műanyag csövekig juttatott sósav, de annak olyan iszonyatosan penetráns záptojás szaga van elég hosszantartóan, hogy ilyenkor télen alkalmazhatatlan. Plusz van sajnos egy fém szifonunk is, abba nem is merném tenni, mert még átmarja nekem. Na, vajon nem pont az van eldugulva sűrűn? | |||||
Freddy | Adatlap | 621494 | 2017. január 18. 15:55 | ||
Hát, próbálkozz, én festéket eddig csak fém figurákról szedtem le Emese körömlakklemosóval, de az a műanyagot kicsit oldja, meg ahhoz drága is, hogy egy tankot megfürdessek benne. A Szi-tit csak ,,rendeltetésszerűen" szoktam használni. Egyébként itt egy fórumtopik, 29 oldalon át minden, amit a festékleszedésről tudni akartál, és az is, amit nem: inkvizitor.hu/index.php/forum/viewthread/106/ | |||||
vatya1 | Adatlap | 621493 | 2017. január 18. 15:47 | ||
Sziasztok! nálunk itt van az élelmiszer boltban a polcon, tudom hogy nem mindenhol lehet kapni én szoktam a Pesti srácoknak is küldeni postán | |||||
Gabusch | Adatlap | 621489 | 2017. január 18. 15:11 | ||
A webshopokkal egyetlen problémám van, a postaköltség. Szi-Ti 440Ft, szállítás 1300. Nyugodtan nevezz sz@rrágónak, de azért ez ugye mintegy megnégyszerezi az árát. Persze, kérhetek egyből 6-8 dobozzal, hogy rentábilis legyen, aztán kb. életem végéig kitart, már feltéve, hogy nem éri nedvesség. Mindegy, majd próbálkozom festékboltban, ha majd megint kell. Amúgy nekem a Humbrolt valami más ilyen kristályos cucc is lehozta. | |||||
Freddy | Adatlap | 621483 | 2017. január 18. 14:03 | ||
Kérni kell, nálunk egy akkorka festékbolt van, hogy álló cerkával nem tudsz megfordulni benne, de sniccertől a Szitin át a technokolig minden van a különféle lakkok, festékek és vakolatok mellett, csak persze nem minden pont szem előtt. Ami nincs, azt másnap reggelre hoznak a nagykerből. Meg 2017 van, rendelhetsz neten is, beírod gugliba, hogy ,,szi-ti rendelés", és az első oldal magyar webshopokkal van tele. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621480 | 2017. január 18. 12:53 | ||
Sajnos ilyen régi háztartásira hajazó boltról nem tudok a közelemben (meg máshol sem), a dedikált festékboltban meg még nem láttam, pedig voltam mostanság párszor. | |||||
Freddy | Adatlap | 621472 | 2017. január 18. 12:06 | ||
Vegyszerboltokban, festékboltokban szokott lenni, hiper- és szupermarketekben én is nagyon régen láttam. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621469 | 2017. január 18. 11:24 | ||
Hol veszed? Mert én évek óta nem találkoztam vele. | |||||
vatya1 | Adatlap | 621453 | 2017. január 18. 05:58 | ||
Sziasztok! Ez mindent leszed már 15éve ezt használom még a 2k lakkot is leszedte | |||||
grabmaster | Adatlap | 621430 | 2017. január 17. 13:58 | ||
Szia! Mindenképpen érdemes finoman megcsiszolni, polírozni. Ez minden festékre, lakkra, alapozóra igaz. Harcjárműnél lehet, hogy nem lényeges, de repülőnél és természetesen autóknál nagyon hasznos. Használhatsz finom polírpapírt (2000+), micromesh-t, stb. Ennek pont az a célja, hogy a rücskösséget megszüntesse. | |||||
ZétaZoll | Adatlap | 621261 | 2017. január 15. 08:18 | ||
Sziasztok! A Vallejo Surface Primer vagy a Gunze Mr. Base 1000 nevű alapozó igényel valamilyen utómunkát a felhordás után? A netet böngészve néha felmerül a csiszolász gondolata, de konkrétan sehol nem olvastam/láttam, hogy bármit csinálnának vele, de a valóságban tényleg olyan, mintha kicsit rücskös lenne a felület. | |||||
páncélos | Adatlap | 621125 | 2017. január 12. 14:32 | ||
Köszönöm a jó tanácsokat. Ha még van valakinek ötlete, azt szívesen veszem. | |||||
Gabusch | Adatlap | 621093 | 2017. január 11. 15:17 | ||
Próbálkozásként: Felfested a sárga alapot, arra vastagon kensz Vallejo Chipping Liquidet oda, ahol ilyen feljövést akarsz csinálni, oda pedig, ahol a sárga kell nagy foltokban, valamilyen maskolt. Ezután vastagon lefested fehérre Vallejo festékkel. Felvizezed és felszeded a maskolt. Ha szerencséd van, már elkezdi felrángatni a festékedet, ha nem, akkor elkezded felkaparni fogpiszkálóval. Nekem sajnos bejött egy ilyen módszer, pedig nem is akartam: baromi nagy felületeken hámlott le a fedőfesték. Mondjuk az kérdéses, hogy így megmarad-e, de esetleg egy próbát megér. | |||||
páncélos | Adatlap | 621091 | 2017. január 11. 14:42 | ||
sanyi | Adatlap | 620775 | 2017. január 7. 11:55 | ||
Sziasztok! Olyan román Hs-129-ről van fotó, ami nem a szabvány két színű zöld felsőt vagy téli színt visel? Találtam rajzot egy egyszín sötétzöld kokárdás gépről, de én is tudok rajzolni... A felségjel tökmindegy, kokárdás, Mihály-keresztes, egyre megy. Előre is köszi! Üsv Sanyi |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Klassz cuccnak néz ki, én is szeretnék egy ilyet, vagy hasonlót.
25 eccség postával, nem vészes, mert ennél többért szoktam látni...