<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
agriamodeling | Adatlap | 632434 | 2017. szeptember 14. 07:35 | ![]() | |
tripla3 | Adatlap | 632422 | 2017. szeptember 13. 20:07 | ![]() | |
Sziasztok! Egy LVTTP 7-est szeretnék festeni,de sajna csak a koreai minta van hozzá. Én amerikai festéssel szeretném,de se folttérképem,sem a szinek kódja nincsenek meg. Tehát a klasszikus fekete-zöld-barna (bár néhol rózsaszinnek is látszik..) Tudna valaki segiteni ebben? Köszönöm! Attila | |||||
Willi | Adatlap | 632324 | 2017. szeptember 11. 14:03 | ![]() | |
Szia! Köszi, kipróbálom. Azt gondoltam, bonyolultabb a dolog. | |||||
bgyasoldier | Adatlap | 632323 | 2017. szeptember 11. 13:22 | ![]() | |
Sziasztok! M-ATV-hez szerintetek jó a Panda által írt Mr Color C19/H66? Én első ránézésre sötétnek tartom | |||||
ssanyi | Adatlap | 632322 | 2017. szeptember 11. 10:10 | ![]() | |
Üdv! Amennyiben jól értem akkor kopott téli álcafestés kellene harcjárműre, erre a legjobb szerintem a hajlakkos módszer. www.youtube.com/watch Jó makettezést! | |||||
Willi | Adatlap | 632319 | 2017. szeptember 11. 07:34 | ![]() | |
Üdv a Hozzáértőknek! Téli álcafestéses tankot szeretnék produkálni, de nem tudom, mi az az anyag, amit a hó imitáció alá kell szórni, hogy a fehérséget könnyedén le lehessen mosi, kaparni. Ebben várok segítséget. Előre is kösz, cserébe pedg elénekelem nektek a Vörös Csepel "c" népszerű nótát. | |||||
rizseslecso12 | Adatlap | 632317 | 2017. szeptember 10. 22:46 | ![]() | |
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szeretném kipróbálni a Humbrol akril festékét és lakkját. Van valakinek valamilyen tapasztalata ebben? Mennyire kezelhető,milyen a fedőképessége,a hígítási aránya illetve,hogy csak a saját hígítójával vagy desztillált vízzel is hígítható? Csak ecsettel dolgozom,sajnos festékszórót nem használhatok. Bármilyen észrevételt szívesen fogadok! Előre is köszönöm a válaszokat! | |||||
truth | Adatlap | 632313 | 2017. szeptember 10. 19:36 | ![]() | |
Sziasztok! Primerrel kapcsolatban kérdeznék. Nem sprayt, hanem ecsetelhetőt szeretnék venni. A legtöbb amit találtam akril bázisú. Enamel alá is jól működik az akril primer? Milyen gyártóét ajánlanátok? Olyan lenne jó amivel fotómaratásokat és fémet is lehet alapozni. | |||||
tripla3 | Adatlap | 632289 | 2017. szeptember 10. 10:45 | ![]() | |
Pintair,köszönöm a gyors segítséged! Attila | |||||
pintair | Adatlap | 632286 | 2017. szeptember 10. 10:34 | ![]() | |
Udv Neked is! Kecskemetikent Budapesten ajanlanam a Replicat es a Kek Kobrat. Netes boltkent a Dreamkit-et. Pisztolyt mosni tiszta alkohol, vagy acetonmentes körömlakklemosó. Majd a tobbiek ajanlatait is fogadd el. pintair | |||||
tripla3 | Adatlap | 632284 | 2017. szeptember 10. 10:16 | ![]() | |
Üdv mindenkinek! Két dologban kérném a segitségeteket. Budapesten,melyik boltot tudnátok ajánlani,amelyik a legjobb ellátottságú,Gunze festékből? A másik,mivel érdemes a pisztolyból a vizes Gunze festéket kitakaritani,a saját hígítóján kivül? Segítségeteket előre is köszönöm! | |||||
truth | Adatlap | 632117 | 2017. szeptember 5. 12:30 | ![]() | |
Köszi a tippeket, kozben elohalasztam egy regi jatektankot, azon fogom kikiserletezni hogy hogyan is mukodik az olaj. Elsore a pottyozest fogom kiprobalni, aztan szep sorban a tobbit is. | |||||
gaborka | Adatlap | 632089 | 2017. szeptember 4. 16:23 | ![]() | |
A művészolaj elég sűrű és a hordozóanyaga kevéssé illékony így elvben lassabb a száradása az enamelnek ha kevered vele. Bemosáshoz, pöttyözéshez, filterezéshez, porokkal, gizgazzal keverve koszoláshoz is lehet használni, mivel jó sokáig szárad, ha elrontottad hígítós ecsettel le lehet törölni, ill. dolgozhatsz rajta. Arra használod amire akarod (ill. sikerül), ez egy kreatív hobbi. c[ ] | |||||
warbirds | Adatlap | 632083 | 2017. szeptember 4. 14:57 | ![]() | |
Ja, olyannal, amelyikben van kis alkohol is. De csak óvatosan, mert azért habzik. :) Tegyél próbát, mert vannak színek, amik gyorsan kopnak a felületről. | |||||
zed911 | Adatlap | 632069 | 2017. szeptember 4. 11:29 | ![]() | |
Azt mondjuk tapasztaltam a teszt során, hogy eldugult. Ablakmosóval hígítod? | |||||
warbirds | Adatlap | 632066 | 2017. szeptember 4. 10:57 | ![]() | |
Szia! Én Lidl-ös ablakmosóval szoktam. Fújható, de elég nagy a pigmentje és beleragad a pisztolyba, sűrűn kell mosni a tűt. Inkább ecsethez jó. Üdv, Tamás | |||||
zed911 | Adatlap | 632057 | 2017. szeptember 4. 08:39 | ![]() | |
Kreatív hobby boltban találtam Pentart magenta akrylt... Próbáltam fújni, elvileg lehet, de nagyon macerás. Mivel lehet ezt higítani? Vízzel? Alkohollal? | |||||
truth | Adatlap | 632041 | 2017. szeptember 3. 18:34 | ![]() | |
A white spiritre gondoltam :) A művészolajakkal kapcsolatban érdekelne, hogy milyen technikákhoz ajánlott használni (olyasmiket találtam mint modulálás, de érdekelnének tapasztalatok), ill. hogy hogyan viselkedik enamellel, javít a fedésen vagy csak lassítja a száradást? | |||||
gaborka | Adatlap | 632028 | 2017. szeptember 3. 15:50 | ![]() | |
A terpentin elég aggresszív, inkább használj magas lakkbenzin tartalmú hígítót vagy tiszta lakkbenzint (white spirit). Enamelt lehet keverni olajfestékkel ilyen célra, akrilt nem. c[ ] | |||||
truth | Adatlap | 632009 | 2017. szeptember 3. 09:28 | ![]() | |
Sziasztok! Tanácsot kérnék a művészolajazáshoz. Sok helyen olvastam / láttam hogy jó hatásokat lehet vele elérni, az is megvan hogy terpentinnel lehet higítani. Érdekelne hogy milyen effektekre ajánlott, hogy lehet e enamelt vagy akrilt keverni vele és hogy milyen egyéb trükköket használtok (pl. alapfestés vagy álca). Beszereztem egy 12 alapszínes palettát, de nem esnék csak úgy neki. 1:72-es harckocsikról lenne szó. | |||||
pmheros | Adatlap | 632004 | 2017. szeptember 2. 21:58 | ![]() | |
"C" betűs jelölés az észteres Mr.Color -nál(Gunze, de nem akril)van. Üdv.: pmheros | |||||
vatya1 | Adatlap | 632002 | 2017. szeptember 2. 20:48 | ![]() | |
Sziasztok! Tudna valaki segíteni hogy a Kitty Hawk melyik gyártó festékeit használja sajon ez nem derül ki összerakásiból példa c61 c355 ezek vizes gunzék lennének? | |||||
gaborka | Adatlap | 631955 | 2017. szeptember 1. 14:37 | ![]() | |
a Gunzénak van magenta pigmentje (CR2) amit a GX100 Super Clear lakkba kell keverni. www.mr-hobby.com/en/itemDetail.php Az Eduard-tól vagy a DreamKit-től meg lehet rendelni talán. Illetve a Mr Color C174 szín esetleg elmegy magentának. c[ ] | |||||
Amon | Adatlap | 631948 | 2017. szeptember 1. 11:36 | ![]() | |
Szia! Az kevés. A magenta az magenta színű pigment kell. Lehet piros, sérga brana, lilával, kékkel játszani max a közelébe tudod vinni és fehér/piros alapra érdemes festened. rod666-at egyetértek. | |||||
rod666 | Adatlap | 631940 | 2017. szeptember 1. 08:52 | ![]() | |
Szerintem kevertess festéket egy autófesték-szaküzletben, ahol spraytöltést is vállalnak. | |||||
zed911 | Adatlap | 631932 | 2017. augusztus 31. 21:40 | ![]() | |
Wizzair magentát rózsaszínből és lilából lehet kikeverni? | |||||
csabbee | Adatlap | 631895 | 2017. augusztus 30. 20:06 | ![]() | |
A 0,5-ös düzni nem kicsi,sőt ellenkezőleg.Lehet sok anyagot dob a felületre. | |||||
csabbee | Adatlap | 631894 | 2017. augusztus 30. 20:05 | ![]() | |
Nem egyenletesen teríted mikor fújsz.Ezen a több réteg sem segít.Ha minden kötél szakad,vegyél valamilyen polír pasztát (pl:Tamiya),attól tuti egyenletes fénytörése lesz a felületnek,és az esetleges "narancsbőr" felszínt is eltünteti. | |||||
zed911 | Adatlap | 631891 | 2017. augusztus 30. 19:11 | ![]() | |
A lakkozással megint nem vagyok elégedett. Nem sikerül homogén fényes felületet fújni sehogysem. Foltokban matt hol itt hol ott. Ha ráfújok máshol lesz matt. Már 3x átfújtam de nem az igazi... Mit csináljak? 0,5 ös dűznivel megy. Kicsi? | |||||
zed911 | Adatlap | 631744 | 2017. augusztus 28. 07:32 | ![]() | |
Na igen jártam már úgy. Amúgy a Tamiya festék lett a befutó nálam. Tökéletes. Se szösz, se folt se újlenyomat, akár 1 órával festés után. Két apróbb festés után már csak egy lakkozás kell és kész. Vélemények? | |||||
csabbee | Adatlap | 631689 | 2017. augusztus 25. 18:28 | ![]() | |
Szia. Alapozót mindig használunk festés előtt.Lásd pl.járművek festése.Amellett hogy kiemeli a felületi hibákat,segít megtapadni a rendes festéknek.Vannak gyárilag higított alapozók melyeket nem kell feltétlen higítani,de én például mindíg hozzá adok egy kis thinnert, attól függően milyen az alapozó bázisa.Esetleg még egy csepp retardert is ami lelassítja a száradást,ezáltal elérhető a simább terülés a felületen.Ha kell akkor száradás után még 2000-es vizes polírral még javítok rajta.Egyet azonban ne felejtsünk el,az alapozó is csak a TELJESEN tiszta,szennyeződés mentes felületen tapad meg kifogástalanul.Így viszont tökéletes alapot biztosít a rá került festéknek.Lehet hogy ez az eljárás kissé hosszadalmas és macerás,de mindenképpen érdemes véghez vinni a tökéletes eredmény érdekében.Annak senki nem örül ha mondjuk a maszkoló szalag nem maszkol hanem tépi az alatta lévő festékréteget. | |||||
Gabusch | Adatlap | 631653 | 2017. augusztus 24. 23:33 | ![]() | |
Csak sajnos nem kapható. :( | |||||
zed911 | Adatlap | 631645 | 2017. augusztus 24. 21:39 | ![]() | |
Na megjött a Tamiya festék. Hamarosan tesztelem. Az alapozót vékonyan kell fújni? Ez fedi a csiszolási hibákat? Minden festék alá kell alapozni? Mire jó amúgy az alapozó? Ha simán festek mivel lesz rosszabb? | |||||
csabbee | Adatlap | 631363 | 2017. augusztus 18. 19:26 | ![]() | |
Bizony jó ez a cucc,pár éve vettem én is egy flakonnal,az összes makett üveg felületét ebbe áztatom be.Elképesztő magas fényű felületet ad száradás után.Érdekes hogy maga az anyag színe meg olyan mint a vizezett tej. | |||||
Gabusch | Adatlap | 631349 | 2017. augusztus 18. 09:55 | ![]() | |
A "kisvonatos" Sofix egy padlóápolószer, amit meglehetősen úgy fest, sajnálatos módon kivontak a forgalomból, mert sehol nem kapható az utóbbi időben. A kapató meg makettezési célra nem használható. Sajnos ennél még jobb képet sem találtam róla. | |||||
zed911 | Adatlap | 631346 | 2017. augusztus 18. 07:15 | ![]() | |
"kisvonatos Sofixot" Ezt kifejtenéd bővebben? Mi ez? Akrilra mehet az enamel lakk? Amúgy egész szépen haladok a nehézségek ellenére. | |||||
Vadász | Adatlap | 631339 | 2017. augusztus 17. 20:26 | ![]() | |
Vadász | Adatlap | 631337 | 2017. augusztus 17. 19:52 | ![]() | |
Ha a Márton napi makettes bulira elcsámpázol, akkor megmutatom. | |||||
Vadász | Adatlap | 631336 | 2017. augusztus 17. 19:51 | ![]() | |
A Mr.Paintet alapjában nem kell hígítani, csak akkor, ha nagyon vékony réteget akarsz felvinni, vagy foltozáshoz. Foltozáshoz viszont nem a saját hígítóját, hanem Emese körömlakk lemosót használok, mert kevésbé csúszik meg a felületen. Felejtsd el ennél a festéknél a retardert. | |||||
Lorco | Adatlap | 631326 | 2017. augusztus 17. 16:31 | ![]() | |
Ahogyan ssanyi kolega is írta: híg festék, kis nyomás, több réteg, lassan, de biztosan :) Én pl. Gunze akrilokat használok izopropil alkohollal hígítva. Megfelelő szellőzéssel, olykor maszkkal rásegítve ideális.. Lakkozáshoz kisvonatos Sofixot (fényes) és Humbrol enamelt (matt) alkalmazok. Eddig bevált ez a trió. | |||||
silent8 | Adatlap | 631325 | 2017. augusztus 17. 15:16 | ![]() | |
Dehogy is. Most sem azért írtam. Sokan beleesnek ebbe a hibába, hogy azt hiszik magukról, hogy profik. :) Csak általánosságban értettem. Régóta használok már gunze festékeket, de még ilyen problémám sosem volt. Csak akkor, amikor 'kevertem' a különböző gyártók festékeit vagy lakkjait. Mármint pl. amikor gunze akrilra humbrol enamel lakkot fújtam és szétrepedt rajta a lakk. Vagy anno amikor legelőször vettem Ammo festéket, aztán festés után humbrol akril lakkot fújtam rá és befátyolosodott, a lakk. Stb. | |||||
zed911 | Adatlap | 631323 | 2017. augusztus 17. 14:22 | ![]() | |
Amúgy meg bocsi, de 10 éve maketteztem sokat. Volt egy nagyobb kihagyás, azt hittem "profi" vagyok, de mégsem. Az egész fórumot meg nincs időm átolvasni. | |||||
zed911 | Adatlap | 631322 | 2017. augusztus 17. 14:18 | ![]() | |
Csak egy félét használok egy makettre. Eddig Vallejoval szívtam, váltottam Gunzéra. Csak Gunze van rajta. Gunze hígítóval. | |||||
silent8 | Adatlap | 631321 | 2017. augusztus 17. 13:57 | ![]() | |
Ja és egyébként ezt az 56x dolgot úgy értem, hogy elég rég óta olvasom ezt az oldalt, és gyakorlatilag pár év kihagyással előkerülnek u.a a problémák. A festésre visszatérve, hogy valami hasznosat is írjak, hátha olvassa olyan is, akinek ez még nagyon új. Lehetőleg figyelj oda arra, melyik festéket mivel higitod, és melyiket melyik típusra fújod. Vagyis nálad, gyengébb minőségű enamelre ne használj jobb minőségű enamel higitóval higitott jobb minőségű akrlit. | |||||
zed911 | Adatlap | 631320 | 2017. augusztus 17. 13:47 | ![]() | |
Tegnap a szürkét hasonlóan fújtam, akkor valószínűleg ezért lehetett fogni utána. Köszi a tippeket, próbálkozok tovább... | |||||
silent8 | Adatlap | 631319 | 2017. augusztus 17. 13:46 | ![]() | |
Szerbusz! Komolyan nem értem néha a makettezőket. Felraknak 56x egy azon problémát csak más festékekkel. Ha jól látom a fehér amire a másik színt fújtad az revell enamel. Köztudott, hogy a revell enamel festékek nehezen száradnak. Igaz nem minden színüknél van ez így. Saját tapasztalat: 5 festéket használtam ami revell volt, abból 4 jóformán egy hét alatt sem száradt meg. A másik hiba, hogy enamelre ne akarj szintetikus higitóval higitott akril festéket fújni. Pláne úgy ne, hogy a létező legerősebb higitót használtad. Jelen esetben a Mr color thinnert. Ez is köztudott, hogy ez a higitó majdnem minden festéket old. Gyakorlatilag ráfújtál egy nehezen száradó enamel festékre a legerősebb szintetikus higitóval higitott akrilt. Magyarán a higitó megmarta az alatta lévő enamel festéket száradás közben. Ezért bőrösödött be a felület. Legalább is szerintem. Ha nem revell enamel fehéret használtál, akkor bocsánat. Nem olvastam végig az összes hozzászólást. | |||||
ssanyi | Adatlap | 631318 | 2017. augusztus 17. 13:37 | ![]() | |
A jó megoldás ebben az esetben is a vékonyabb réteg fújása, erre kell figyelni szerintem és akkor minden rendben lesz. Ki kell próbálni egy átlátszó műanyagon (Tacskó tortás doboz vagy más ilyen eldobható kellék), ezen nyugodtan lehet gyakorolni és lehet látni (a festést végző saját tapasztalat alapján) hogyan tudja felépíteni a rétegeket. Régebben én is egy nap akartam "megváltani a világot" a festéssel, de több idő volt a hibajavítás mint amennyit spórolni tudtam. Amikor eltalálod a megfelelő hígítás-levegő-festékmennyiség összetételt akkor már mire egy réteggel végigérsz a gépen, már jöhet is a következő mert legalább tapintásszáraz lesz. Bonyolultnak hangzik de maximum ha két órát rászánsz a próbákra akkor szerintem bőven megtérül a befektetett idő és energia a későbbiekben. A flat baset nem fog kelleni ha vékony rétegeket fújsz. | |||||
zed911 | Adatlap | 631316 | 2017. augusztus 17. 13:13 | ![]() | |
Ha túlhígítva fújom akkor meg hullámos-foltos lesz. Azaz elfújja a festéket. Azzal mit kezdjek? Fújjam távolabbról? Kisebb nyomással? | |||||
grabmaster | Adatlap | 631315 | 2017. augusztus 17. 12:58 | ![]() | |
Ebben az esetben akár egy hetet is. Fényes festékkel nehéz ez rétegben fedést elérni, javasolt több vékony réteget felvinni (és hagyni megkötni), hogy a megfelelő szín telítettséget elérje, majd a legvégén egy túlhígított (70-80% higító) keverékkel "nedvesre" fújni. A sok higító (plusz esetleg retarder) miatt lesz ideje elterülni. | |||||
zed911 | Adatlap | 631314 | 2017. augusztus 17. 12:46 | ![]() | |
Hmmm. Ez lehet a baj, de akkor mennyit várjak? Minden színt egy napra rá(24 óra) szoktam fújni. Tegnap szürkéztem, de 2 órára rá fogható volt. Infra lámpa hülye ötlet? ssanyi köszi a tippeket, és ha fényes végeredményt akarok? Akkor flat bese nem kell. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Itt nézd meg pl.
amphibiouswarfare.blogspot.hu/2012/06/whats-in-box-lvtp-7-hobby-boss-135.html