<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
B.Gábor | Adatlap | 662458 | 2019. augusztus 19. 17:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662457 | 2019. augusztus 19. 16:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csokoládé autómata?.?.?. mutass már eggyet. Nem csak a ház kapcsoló villany szekrénye csak ráb@szt@k egy matricát? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662455 | 2019. augusztus 19. 16:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662454 | 2019. augusztus 19. 16:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662453 | 2019. augusztus 19. 16:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662452 | 2019. augusztus 19. 16:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mennyi Ersatz-ot építettek? B7 a kávézónál a B10 Chevi falnál és az úton ami volt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 662451 | 2019. augusztus 19. 16:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dehogyis telefon! Csokoládé futott a csövekben, azzal fűtötték a házat. Ez a túlfolyó szabályozó munkapanel volt. :) Vagy talán egy olyan telefon, amit a Csokoládé fedőnevű Skorzeny-féle kém használt... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662450 | 2019. augusztus 19. 16:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laja | Adatlap | 662449 | 2019. augusztus 19. 16:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazad lehet a lemezt illetően tényleg úgy tűnik mint ha ott lenne, vagy legalább egy darabja. De hogy ki, miért, és hogyan tépte le. Azt sosem tudjuk meg :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 662446 | 2019. augusztus 19. 14:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Klassz, ha az eredeti reprodukciója a cél, a Panther mögött volt egy pinceajtó és valószínűleg egy lefelé vezető lépcső is. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 662443 | 2019. augusztus 19. 14:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Péter! Akkor jó, nem azért írtam, hogy belerondítsak a képbe. :) Laja. A színes képen én nem vettem észre, hogy világosabb a tégla, én azt a kép minőségi hibájának tudtam be, de kétségkívül igazad van, utólag kijavíthatták. Egyébként szerintem a Sennás által belinkelt képen felfelé álló lemez nem biztos, hogy utóbb lekerült a tankról. Az a lemez ugyanis egy darabból készült és a színes képen is látszik a torony jobb oldalán a vége. Persze az lehet, hogy lefeszítették, csak nem tudom, hogy miért és hogyan, mert a legkorábbi képeken én sérülést nem látok rajta. Üdv Gábor Ui.: Ha valakinek van még bármilyen képe az M10-esről (én Sennásét pl. nem ismertem), az ne rejtegesse, ha kérhetem. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laja | Adatlap | 662441 | 2019. augusztus 19. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a te képed az előző kép közti időszakban de inkább a B.Gábor képéhez közelebb készülhetett mert itt van még egy (amcsi) katona is. A te képeden a torony oldalát képző éppen égnek álló lemez a színes képen már hiányzik. Ja és szerintem az egy csoki autómata kibelezve. Szerintem ritka az olyan telefon amin egy CHOCOLAT felirat látható:-) A Belgák nagy csokis nemzet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662437 | 2019. augusztus 19. 12:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És akkor ez? Mikor készült kép? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 662436 | 2019. augusztus 19. 12:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laja | Adatlap | 662435 | 2019. augusztus 19. 12:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja bocsánat nem a fuga világosabb hanem maga a tégla. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laja | Adatlap | 662434 | 2019. augusztus 19. 12:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A színes fotón nem takarásban vannak a sérült részek, hanem ki vannak javítva. A tank lövegtornya is ki van fordítva a házból a tank körül nincsenek tégla darabok, törmelékek. A színes képen látszik is hogy a ház bal sarkán a téglák közt világosabb a fuga a többinél. A színes kép gondolom jóval később készülhetett én még 15-20 éves különbséget is el tudok képzelni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 662432 | 2019. augusztus 19. 12:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Csatlakozom az előttem írókhoz, mestermunka ez a ház, gratula! Legjobb a fa bódé tetszik, bár mintha kicsit rozsda színe lenne, de akkor is nagyon tetszik, elismerésem! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 662431 | 2019. augusztus 19. 12:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gábor, igen, tudom, hogy sérült az épület. Úgy beszéltük meg, hogy épségben hagyjuk, pár pillanattal korábbra időzítve az eseményeket. :) Tolnay T Péter Nekem meg az eredeti M10-es angol változata az egyik kedvencem, az Achilles. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 662428 | 2019. augusztus 19. 11:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon szép lett a ház, remélem, a kész diorámát majd feltölti a barátod, mert nekem az egyik kedvencem az Ersatz M10-es. :) A házhoz még annyit, hogy van olyan kép is, amin sérült a ház, igaz, az általad linkelt képen az érintett részek takarásban vannak. Üdv Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tank | Adatlap | 662424 | 2019. augusztus 19. 08:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 662318 | 2019. augusztus 16. 16:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy makettes Kolléga fordult hozzám, hogy építsek meg számára egy épületet. Mondom nagyon szívesen, szeretem a kihívásokat. Választása egy Ardennekben található kávézóra esett, a téma izgalmas, hiszen diorámába szeretné helyezni. A ház előtt lesz az M10 Ersatz párduc, ami ugyancsak érdekes témaválasztás. Méretarány 1/72, Ardennek 1944 decembere. Az általa küldött fotó alapján rajzoltam pár vázlatot és hozzáfogtam a ház megépítéséhez. Alapanyagként habkartont és vastag, vékony kartont és sztirol lemezeket használtam, valamint vasútmodelles ablakokat, amiket megfelelő méretre vágtam, illetve átalakítottam. Azt kell mondjam, igazi kihívás volt az építés, a felületek kellően változatosak és úgy vélem sikerült visszaadni az erdei belga kávézó hangulatát. Az ereszcsatornák és pár apróság vannak már csak hátra. Tolnay T Péter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 661950 | 2019. augusztus 4. 09:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.fold3.com/image/48064217 Szerintem beméretezed, kinyomtatod és írásvetítő fóliával/jó minőségű széles celluxszal feded be. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 661947 | 2019. augusztus 3. 23:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez volt a Mosonshown és mintha elég szépen díjazták volna. Mondjuk, meg is érdemli. Az egyetlen "hibája", hogy ez egy Typ VIIC/41, ami persze kétség kívül valamivel látványosabb, mint a Typ VIIC, ami az U-96 valójában volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 661920 | 2019. augusztus 3. 00:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No comment: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Martin McFly | Adatlap | 661728 | 2019. július 28. 18:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Segítsetek légyszíves. Szép lassan de biztosan csinálok egy vietnami háborús diót, aminek az egyik részlete az emlékfal lesz, ahol egy veterán fog emlékezni a bajtársakra. A veterán megvan, DE...a falról nem találok normális minőségű képet(ami nem azt jelenti, hogy nincs), hogy azt ki tudjam nyomtatni és felhasználni. Ebben kéne a segítségetek, hátha van valakinek egy használható képe ill. tud olyan linket. Másik: a leírt fal részletet miképpen jeleníthetném meg élethűen(nincs ilyenben sem tapasztalatom)?Technika, kivitelezési ötlet érdekelne. A dió 1/35 léptékü és a fal kb. 20cm hosszú lesz. Várom segítő ötleteiteket akár a fácsén: Martin McFly-ként ill. az onusom@gmail.com ímél címre. Köszönöm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szkoti | Adatlap | 661494 | 2019. július 21. 20:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sanyi! Köszönöm szépen volt vele meló , de egy kis átalakítást azért még eszközölök rajta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 661492 | 2019. július 21. 19:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rrobbie | Adatlap | 661460 | 2019. július 20. 16:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
minden más, ami ettől eltérő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 661458 | 2019. július 20. 16:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gotha! Szívesen! Sajnos a diorámáról nem volt szó a cikkben, kifejezetten csak a vignettát tárgyalta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gotha | Adatlap | 661449 | 2019. július 20. 12:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
viszont ha nem pofátlanság akkor a dioráma fogalmára is van meghatározás? sajna nem olvastam ezt a cikket | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gotha | Adatlap | 661448 | 2019. július 20. 12:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
köszi igen valami ilyenre emlékszem! Köszi még1x! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 661435 | 2019. július 20. 08:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Gotha! Idézet következik a Modell és Makett Magazin 2000/4. szám 8.-9. oldalán található "A vignetta - egy új kategória?" című cikkből (Tóth Gábor MMOE alelnök írása): "...De tulajdonképpen mi is az a vignetta? Az összejövetelen elfogadott szabatos meghatározás szerint: "Olyan, élethű környezetbe helyezett járműmakett, amelynek összalapterülete a jármű alapterületénél legfeljebb két és félszer nagyobb. A talajjal csak egy jármű érintkezhet, a talajon pedig három figuránál nem lehet több. A járművön másik jármű is elhelyezhető (pl. harckocsiszállítón egy páncélos, stb.). A vignettán korlátlan számú állat és növény, valamint épített környezeti elem helyezhető el (pl. kerítés, villanypózna, épületrom, stb.), s a járműveken álló figurák száma sem korlátozott (lásd még: összalapterület!). A feljavítók használata megengedett a maketteken." Idézet vége. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gotha | Adatlap | 661432 | 2019. július 20. 06:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv újra! Egy kérésem lenne, valahol, valaki egyszer leírta itt mia különbség dioráma és vignetta közt, fel tudnánk idézni valahogyan? Előre is köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szkoti | Adatlap | 661424 | 2019. július 19. 14:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Végre elkészültem az 1/72 diómmal kihívás volt mind kettő , a Super Hornet is és a Verlinden fedélzete is de azért össze jött. Van egy pár dolog amit egészen más kép készítenék el , de ez már majd a következő dió lesz további szép napot és hétvégét mindenkinek. Üdv.: Szkoti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
maxhim | Adatlap | 660852 | 2019. július 1. 01:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen mindegyikőtöknek. A kikötő életem első kész munkája, én is látom a gyengeségeit, pl. amiket itt leírtatok. De van neki több is :) Ezen valójában csak a technikákat gyakoroltam, e miatt álltam neki. Ha profi leszek (haha) elkészítem hibátlanul is :) Mert tetszik a hangulata... A folyóparti részlet még sehol sincs, ez csak ameddig eljutottam. Lesznek fák is (a gyökerek azokhoz tartoznak) de ott még nem járok. A vízhez még az alapanyagom sincs meg, jövő hónapban rendelem, mert egyszerre sajnos nem megy minden. A fejem tele van tervekkel, de ettől a tempótól azért ez lassabb hobbi :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 660838 | 2019. június 30. 19:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A logikai bukfencektől eltekintve jó úton jársz. Abba gondolj mindig bele, hogy hogyan működnek a dolgok és ha megvan a logikus megoldás azt kicsinyítsd le úgy, hogy látványos legyen. Pl. a gyökerek a vízparton jól néznek ki, de a bokrokhoz képest túl nagyok, fának pedig nincs nyoma sehol. Vagy a móló körvonalai, a méretarányhoz képest nagyon lekerekítettek az élek, a kődíszek lebegnek. Ha nagyjából síkba csiszolnád, jobb lenne. Üdv Á | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sherman | Adatlap | 660826 | 2019. június 30. 13:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szeretnék én ilyen amatőr lenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 660750 | 2019. június 27. 15:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A kifolyó víz egyenletes lapszerűsége nem kóser, meg itt-ott mintha ujjlenyomatokat látnék, ettől eltekintve viszont nagyon faja és hangulatos. Nem kelt amatőr benyomást, sőt. Szerintem nagyon jó úton jársz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
maxhim | Adatlap | 660748 | 2019. június 27. 14:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én egy kész és egy félkész diorámát hoztam, de előre lezögezem nagyon amatőr vagyok. Valójában még csak ismerkedem a gyakorlati résézvel (elméletben már mindent tudok :) ). Ha van észrevétel, ne kíméljetek :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 660435 | 2019. június 16. 20:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 660434 | 2019. június 16. 20:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tudom, ez már volt-e. Most jött szembe fészbúkon valami makettezős videóban. Elég meggyőzőnek látszik. www.migjimenez.com/en/58-grass-mats | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ponty | Adatlap | 660175 | 2019. június 6. 07:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Eljutottam odáig, hogy az IS-2 -nek egy talpat csináljak. Valami ilyesmit szerettem volna: www.tapatalk.com/groups/missinglynx/base-for-the-kv-122-t286434.html De valahogy semmilyen jó megoldás nem jutott az eszembe, vagy nem sikerült összehozni. Úgy gondoltam, akkor átteszem egy egyszerű fa alapra. A kérdésem az lenne, hogy akkor dolgozzam bele teljesen a síkba, (minél vékonyabban vágjam le) vagy maradjak a "kiemelt földlabda" hatásnál? Illetve egy ilyen szigetelőanyagnak a pórusos szélét, ti mivel zárnátok le? (mert ha a földlabdának csinálom, akkor csak rákerül a szóró anyag, de ha csak kiemelkedik, akkor az a rózsaszín szivacsos anyag látszódni fog nagyon. Elnézést a sok kérdésért. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 657872 | 2019. április 5. 21:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tök sima, egyenes felület, valamilyen semleges színnel. Azt csak az nem érti, aki nem akarja. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bloke | Adatlap | 657865 | 2019. április 5. 18:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Képzeletbeli vonalat értek, amit az alap szabna meg. És igen, pont jó példa a föld, hogy azt sem mutatja senki, hogy földigiliszták és vakondok ásnak. Vagy mondhatnám a tehenet is. :) Úgyhogy, talán jobb választásnak tűnik, higy épületnél se ez legyen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 657863 | 2019. április 5. 18:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tehenet pl. így felezünk. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 657860 | 2019. április 5. 17:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én ugyan nem értek hozzá, meg nem is vagyok benne biztos, hogy úgy érted, hogy az épület további részei lelógnak a diorámáról, de ha ez a helyzet, akkor én azt mondanám, hogy ha megcsinálod metszetben a talajt is, akkor téglázz, ha nem, akkor használd ugyanazt a burkolatot, mint a talajnál, vagy egyszínű festést. Különben olyan, mintha korrekten leflexelték volna a falat, ami nyilván nem történt meg. De azt mondanám, hogy ahogy neked tetszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bloke | Adatlap | 657856 | 2019. április 5. 16:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Arra van valamilyen szabály, hogy ha egy épületet a dioráma félbevág, azt hogyan szokás kezelni? Egy metszetnek kéne lennie, téglákkal, vagy valamilyen egyszínű felületnek kéne lennie? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 654664 | 2019. január 24. 10:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy E 25 a Trumpitól. Itt végignézheted az építést: www.makett.org/phpbb/viewtopic.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
börni75 | Adatlap | 654655 | 2019. január 23. 20:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon jól néz ki! Milyen jármű lesz rajta? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 654653 | 2019. január 23. 20:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Igen, minden saját faragás szelektív hulladékból, kivéve a műfű és a falevelek, azok gyáriak. Közben pedig el is készültem vele. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szerintem legalább öt.
1) Az út melletti a Concord könyv (Battle of the Bulge, 7045) szerint a B4-es (bár azon a hó miatt a szám pont nem látszik).
2) A B10 a kávézós.
3) A 662453 számú hozzászólásodban lévő a B7-es (egy másik képen látszik a száma).
4) A 662455 is egy másik, de annak a száma sajnos nem látszik.
5) És az "1" számú csatolt képen lévőnek kell az ötödiknek lennie (B5? - pl. a Dragon még ezt a számot adja), mert az sem feleltethető meg az eddigieknek.
"11" számú kép: egyszer sikerült valahol ezt is meglelnem. Ez még a támadás előtt készülhetett, bár az álcázás miatt a szám nem látható (ezért ez nem biztos, hogy egy hatodik példány), de a lövegpajzs alapján ez biztos, hogy egy M10-es.