<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
tyimosenko | Adatlap | 658443 | 2019. április 22. 00:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 658438 | 2019. április 21. 22:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 658437 | 2019. április 21. 22:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha ugyanis megnézed a közelebbi képeket, akkor látható, hogy az egész hátsó fedélzet lényegében acéllemezekből áll, amelyekbe belefúrták a lekötési pontokat. www.nara.getarchive.net/media/crew-members-search-for-foreign-objects-on-the-helicopter-pad-of-the-battleship-341403 Ezen a képen például látszik, hogy a helikopter-leszállóhely kb. bokamagasságig ki is emelkedik a fedélzet síkjából. www.nara.getarchive.net/media/a-helicopter-combat-support-squadron-4-hc-4-ch-53e-super-stallion-helicopter-cc6e05 Ezt a maketten egy sztirollappal szépen le lehet utánozni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 658436 | 2019. április 21. 22:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Regal! Örülök, hogy tetszett a cikk és köszönöm az elismerést. Ha konkrétan erre a makettre gondolsz: www.super-hobby.hu/products/US-Battleship-BB-63-Missouri-Circa-1991.html akkor ezt a Tamiya nem dobta újra piacra, hanem ez egy vadonatúj makett. Eredetileg csak kétféle Tamiya Iowa létezett 1/350-ben, a második vh-s Missouri és a modern New Jersey. Ha jól sejtem ennek a makettnek a modern NJ lehet az alapja. Nyilván alakítottak néhány alkatrészen és tettek bele egy maratást. De bevallom őszintén, ha már lenne egy NJ-m, akkor ezt nem venném meg. Az átalakítást igazából nem nagy kunszt megcsinálni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 658397 | 2019. április 21. 07:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Köszönöm az info-t, magamtól nem biztos, hogy megtaláltam volna. Elolvastam az úszó erődös cikkeidet is, gratulálok, nagyon szép munka! Azon hezitáltam, hogy nekem is a Missouri a kedvencem, de a New Jersey van meg. De ahogy olvastam, te pont ugyanezt építetted át. Láttam ugyan, hogy a Tamiya piacra dobta újra (since1991) verzióját, de nem tudom, hogy ez egy nagy szerszámfelújítás miatt történt-e vagy csak egy fotómaratást tettek bele. Nekem a nagy álmom a tüzelés közbeni hajó megjelenítése, ahol a lökéshullámot a vízen is látni egy nagy “gödör” jelenlétében. Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 658396 | 2019. április 21. 00:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Igazából két fő eltérés van, amire érdemes figyelni. Az egyik a C toronytól hátrafelé a fedélzet kialakítása. A MO-n és a NJ-n is másképp építették át a fedélzet palánkozását. Ez már az összeállítási rajzon is látszik. A másik pedig az, hogy a Missourinak a felépítmény felső részén volt egy "felső hídja". Ez a mellékelt képen látszik a jobb alsó sarokban. A többi eltérés nem annyira jellegzetes. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 658391 | 2019. április 20. 22:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor nézd át Jobban. Egy csomó kisebb eltérés van közöttük. A két készlet öntőkeretei is csak részben egyeznek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 658390 | 2019. április 20. 21:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a linkeket! Lehet hogy csak én vagyok felületes, de én nem találtam eltérést a 2 hajó alkatrészei között... Létezik, hogy csak új matricával és dobozban dobták piacra őket? Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 658388 | 2019. április 20. 20:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 658387 | 2019. április 20. 20:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy kis tanàcsot kérnék: a New Jesrsey és a Missouri Tamiya 1/350-es makettjei ugyanazok csak más matricával? Esetleg megvan valakinek mindkettő és megnézte? Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 657280 | 2019. március 21. 09:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Van valakinek véletlenül, fel nem használt marticaíve, esetleg annak használható darabjai az Italeri 1/720 Nimitz-hez? denk | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 656386 | 2019. február 26. 09:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Egy gyors beletekintés után, talán a Kagero könyv lenne a legjobb Neked. shop.kagero.pl/en/kongo.html Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 656382 | 2019. február 25. 22:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Sajnos digitális formában valószínűleg nem találsz ilyen rajzokat. Ahogy Batka is írta, az Anatomy of the Ship szériát, a Kagero kiadványait, vagy még a New Vanguard füzeteit ajánlanám én is. Vagy nézz körül "könyvesboltokban" és keress hasonló kiadványokat: www.amazon.com/Capital-Ships-Imperial-Japanese-1868-1945-ebook/dp/B00R85ORKO/ref=sr_1_31 A rajz, amit feltettél, attól függően tekinthető pontosnak, hogy mire kell neked. Ha "általában" szeretnéd látni, hogy miképp nézhetett ki a hajó, akkor jó. Ha részletek kellenének, akkor valami olyanra lesz szükséged, mint amit Batka töltött fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 656338 | 2019. február 25. 13:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszi, ki fogom próbálni. BBalázs, a képen lévő Kongo-ról szerintem hiányoznak a pagoda felső ablakai alá felszerelt fémlemezek,mint a képen is látható. Oldalnézeti rajzok vannak a Kagero könyvekben, illetve az Anatomy of The Ship szériában. Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 656257 | 2019. február 24. 08:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Második világháborús japán csatahajók oldalnézeti tervrajzára, vagy jó minőségű - szintén oldalnézeti - rajzára lenne szükségem (Yamato class, Nagato, Kirishama elsősorban). Tudnátok tippet adni, milyen oldalakon találom meg ezeket? Digitális formátumban keresem. Ehhez hasonlóakra gondoltam: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Kongo1944.png Továbbá mennyire tekinthető pontosnak a fenti rajz? Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 656249 | 2019. február 23. 20:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ne félj tőle, nem fog hülyén kinézni. Én is így csináltam... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 656239 | 2019. február 23. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Vajon ha az artwox fa fafedélzet maradék anyagából kibélelem a mentőcsónakok belsejét, az nagyon bénán fog mutatni? Jó, olyan szép nem lesz mint Gyurié, de azért megpróbálnám. Vagy a puding próbája az evés? Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 656220 | 2019. február 23. 09:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Továbbá létezik Kombrig, ha valaki meg bírja fizetni. Ebayen százezer körül szokott futni. Kisebben kínai műgyanta "csodák", szintén Ebay. Papírmakettben is léteznek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBandika | Adatlap | 656219 | 2019. február 23. 09:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezeket találtam: www.scalemates.com/kits/wiener-modellbau-manufactur-wmm135001-sms-triglav--104218 www.scalemates.com/kits/wiener-modellbau-manufactur-wmm135002-sms-elster--1168368 www.scalemates.com/search.php Illetve idén jön két új szerszámos készlet: www.scalemates.com/kits/trumpeter-05364-sms-viribus-unitis--1197579 www.scalemates.com/kits/trumpeter-05365-sms-szent-istvan--1197838 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
uly | Adatlap | 656213 | 2019. február 23. 05:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem a téma ismerője vagyok ezért feltennék egy kérdést. Az Osztrák Magyar Monarchia hajóit gyártja valamilyen cég? Emlékeimben az van, hogy a zvezda kiadott már valamit. Vagy tévedek? Nem csak csatahajó érdekel. Előre is köszönöm a válaszokat :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 655890 | 2019. február 15. 21:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nincs anyahajós topic, ezért ide rakom: mult-kor.hu/fotok-77-eve-eltunt-repulogep-hordozo-roncsait-talaltak-meg-az-ocean-melyen-20190214 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 655842 | 2019. február 15. 01:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Urak! Köszönöm szépen a kedves kommenteket. Imi, igen tudom, hogy az enamel nem igazán fogja be a 3D nyomtatott alkaltrészeket, ezért mindegyik le van alapozva akrillal (Mr. Surfacer). Különben nem is igen látszik, milyen a felületük, mivel átlátszóak. A fő lövegtornyok is ilyenek lesznek, remélem, nemsokára megmutathatom őket nektek. Sebi, á, ez még Móvár idejére sem készül el... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 655809 | 2019. február 14. 10:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép munka! Márciusban elhozod Szolnokra? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sherman | Adatlap | 655795 | 2019. február 13. 19:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Előbb a Yamato képei, most meg gyufafej nagyságú csónakok. Az asszony meg nem tudja mitől nyáladzok mint egy boxer kutya nyáron. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 655778 | 2019. február 13. 09:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MÉG! MÉG! MÉG! A Pék Gyuri monnyon le! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 655776 | 2019. február 13. 09:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Tényleg nagyon,nagyon szépek... és sajnos egy jó részük nem is nagyon lesz látható, mert egymásra lesznek helyezve. Én is hasonló metódus szerint javítottam fel a Warspite csónakjait, csak ugyebár 350-ben. A 3D nyomtatott motrocsónakok a festésnél okoztak még kisebb kellemetlenséget, ugyanis nem tapad rá a festék valami jól, és könnyen leszedi a maszkolószalag, úgyhogy elég óvatosan kellett vele bánni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 655767 | 2019. február 13. 06:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Mindig elszörnyülködöm, hogy milyen aprólékosan kidolgozod ezeket a csónakokat... nagyon látványosak :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 655764 | 2019. február 13. 01:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A csónakokkal és tutajokkal elég sokat elbíbelődtem. A Barhamnak ugyanis volt jó néhány. Mivel nem sikerült infót szereznem, hogy mennyi volt rajta az elsüllyedéskor, úgy határoztam, hogy felteszem rá az összeset, amit akkortájt vihetett. Az 50 láb hosszú gőzbárkákkal kezdtem (ezekből minden nagy hajónak kettő volt). A negyvenes évekre már elég régiesnek számítottak, és miután elkészítettem őket, vettem észre egyetlen fényképen, hogy valószínűleg lecserélték addigra őket valami újabb motorcsónakra, de nem tudtam rájönni, melyikre, úgyhogy maradtak. Elég jó kis választékból indulhattam ki, mit a képen is látható. Ha az élethű forma és részletek számítanak, biztos befutó a Micro Master 3D nyomtatott darabja. Tökéletesen visszaadja az eredeti elegáns, ívelt formáját. Egyedül a szellőzőkürtőket repozicionáltam – szerintem átlósan ellenkező irányban voltak. A legnagyobb hiba a 3D nyomtatás miatti egyenetlen felszín. Hiába csiszoltam, kapirgáltam, a fotókon eléggé durván kiugrik – élőben jóval kevésbé. A kéményt Albion Alloys alumíniumcsőre cseréltem, a tetején a tölcsérszerű kiszélesedést a képen látható marófejjel alakítottam ki. Néhány maratott kiegészítő segített feldobni a részleteket. A 45 láb hosszú admirálisi gőzbárka hasonló kezelésben részesült – ő is a Micro Master nagyszerű formájú terméke. Ezután a nyitott csónakokat vettem kezelésbe. A 42 láb hosszú vitorlás csónak, illetve a 32 láb hosszú kutter hasonlóan készült: mindkettőt a Trumpeter kitből kölcsönöztem. Először kivájtam a belsejüket, majd húzott szálból borda-imitációkat ragasztottam beléjük. A belsőt tört-fehérre festettem, kissé koszoltam, kontrasztoztam (nem lehet később hozzáférni). A padlóra offszetlemezbe karcolt „deszkapadlót”, illetve maratott rácsokat helyeztem, festve, kontrasztozva, majd felkerült a WEM maratott evezőpadja. Az oldalakat húzott szálból megmagasítottam, ebbe mini fűrésszel bevágásokat készítettem (az evezők helye), végül szintén húzott szálból dörzsfa, illetve maratott kormánylapát és csónaktartó bak került fel (ezeken a csónakokon másik, kisebb csónakokat tároltak). A fedélzeti csónaktartó bakok is készülgettek közben maratásból. A hajón volt még 3 db 30 láb hosszú „gig”, egy 27 „lábas” bálnavadász csónak, illetve egy kicsi, 16 láb hosszú dingi is. Ezekkel nem kellett annyit melózni: mindet az Admiralty Model Works (sajnos mostanra beszerezhetetlen) gyönyörű műgyanta kitjéből vettem és a saját maratásukkal részleteztem, csak a falakat vékonyítottam el, illetve a dörzsfák kerültek fel húzott szálból (na jó, a dingin kicsit többet dolgoztam, itt Artist Hobby a maratás). Volt még egy nagyobb, szögletes tutaj (?) (a FlyHawk maratásából vettem), meg egy balza-tutaj, ez saját építésű apróság. Három nagy (3D nyomtatott) és nem kevesebb, mint 24 kicsi mentőtutaj (Carley raft) egészíti ki a hajó által hordozott kis armadát (ez utóbbiakból mindig többet és többet találtam a fényképeken). A kis tutajok a FlyHawk termékei: a legfinomabb a piacon műgyanta keret és maratott rács középre. Végül jó pár evezőt ragasztottam egy kartonlapra festésre előkészítve azokat. Most már csak a fegyverzet elkészítése van hátra a festés előtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 655762 | 2019. február 13. 00:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a kurei látogatás igazán érdekes lehetett! Egyszer ide is el kellene jutni... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT | Adatlap | 655704 | 2019. február 11. 17:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Lenne egy kèrdèsem kerestem a neten 1:144 es mèret arányba matricalapot Amerikai hadihajóhoz. Pontosabban Uss Alabama hajótesten lèvö számokat ,de nem találtam. Tudtok ajánlani valamilyen gyártot ahol találok? Üdv :KBT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 655608 | 2019. február 9. 20:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Kösz az ötletet! Azon is agyaltam, hogy rézdrótot ragasztok fel, csak mindkét esetben le kell csiszolni a meglévő "bordákat". Pedig ettől eltekintve nagyon user friendly a makett. Huh, de szép ez a "kis" Yamato, ekkorában is hatalmas...mondjuk még az 1:350-es láttán is csuklani kezdett a feleségem, haha. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 655607 | 2019. február 9. 19:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A következő projektnél esetleg próbáld meg húzott szálból megcsinálni. Kivágod méretre, lefested és beragasztod. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Minatoku | Adatlap | 655606 | 2019. február 9. 19:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Valahogy igy nezett ki kozelebbrol a Yamato makett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 655594 | 2019. február 9. 17:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wow, hááát egy kicsit irigy vagyok :-D Ha esetleg van részletfotód a Yamatoról, arra kíváncsi lennék, természetesen csak ha megosztanád velem. Ugyanis Tamiya premium edition kitjét kerülgetem itthon, amit elvileg erről a modellről mintáztak, amit felraktál. Van hozzá egy kiló réz, az említett korlátok, meg kb 100 dbbronz lövegcső, úh fel kell hozzá nőnöm. Persze előtte be akarom fejezni a kistesót, a Mogamit, hogy csak rá tudjak koncentrálni. Arra leszek kíváncsi, hogy a linófedélzet réz lefogatóit hogyan fogod festeni. Én ecsettel próbálom egyenként, miután lefújtam a fedélzetet. Háááát elég babra meló, főleg visszavakarni az félrement rézfestéket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Minatoku | Adatlap | 655589 | 2019. február 9. 16:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Tamiya kezi furojat hasznaltam, nem volt vele semmi gond. Igen, Kure az megvolt, van ott latnivalo boven, ott a flotta, meg a Yamato muzeum, meg egy nagyon jo tengeralattjaro is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 655574 | 2019. február 9. 13:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Óh, Mikasa eredetiben... Ezen a maketten is nagyon gondolkodom, annyira szép ez a hajó. Szerencsés vagy, hogy láthattad. Kure-ban nem jártál? Visszatérve a korláthoz, milyen fúrószárral/fúróval csináltad a lyukakat? Én eddig bármilyet rendeltem, törött volt a legtöbb, ami meg nem, azt én törtem el hamar. Láttam jófélét, de az 8e forint, és félek, hogy ugyanolyan gyorsan elpattan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Minatoku | Adatlap | 655570 | 2019. február 9. 13:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, ez a tamiya korlatja, aminel minden korlatrudhoz egyenkent kell befurni a lyukat a fedelzetbe, aztan beragasztani a korlatot, majd a korlatrudakon levo furatokon at kell huzni a rezkabelt/lancot, igy all ossze a korlat. Ami jo benne, hogy nagyon stabil az eredmeny, epites es festes kozben nem igenyel himestojas banasmodot, leven a korlatrudak stabilan be vannak ragasztva. Ami hatrany, hogy rengeteg ido minden korlatrudhoz egyenkent kifurni a lyukakat...bar azt is hozzatennem, jo furoval nem bonyolult es kozben van ido boven az elet nagy dolgairol elmelkedni...A kiegeszitoket Tokioban vettem hozza mindet, szoval nem tudom, itthon mit lehet kapni hozza (de mintha a testverhajohoz, a Kagerohoz az eduard mar csinalt volna maratast). Ha majd egyszer ezt a hajot befejezem, akkor ez lesz a kovetkezo, ami a polcon varja az osszeepitest, ha mar egyszer megvettem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 655568 | 2019. február 9. 12:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jah, és ez a Tamiya "befúrkálós" korlátja? Én is ilyet vettem a Yamatohoz, de nem tudom, hogy lesz-e idegzetem. A lövegtorony tetejével vagyok kész, de már vagy 3 fúrót beletörtem... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 655567 | 2019. február 9. 12:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Retuspisztollyal nem lesz gond. Szép a Hóvihar! A kiegészítőket honnan rendeled? Én is ezzel a készlettel szemezek, de itthon nem láttam hozzá rezet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 655547 | 2019. február 9. 09:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szép. De nem lesz nehéz a festés a korlátokkal együtt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Minatoku | Adatlap | 655545 | 2019. február 9. 08:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Habár főleg repülőket építek, már elég régóta szöszmöszölök ezzel a hajóval is. Tamiya 1:350 es Yukikaze romboló, néhány extrával (korlátok, lövegcsövek, légvédelmi gépágyúk stb stb.) feljavítva. Az építés eddig eseménymentes volt, lassan jön a munka érdemi része, a festés | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
agriamodeling | Adatlap | 655512 | 2019. február 8. 15:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne legyetek telhetetlenek, nincs benne több (kinek-kinek) fontos vagy érdekes hajó. Én például a Patyomkint és az Auróra egységeket sem véltem felfedezni benne, pedig szép emlékeim vannak mindkettőről. A videó ötlete és lényege maga a fejlődés. Ha jól emlékszem ez alapján cirka 60 év alatt a jelentős hajók mérete nagyjából megháromszorozódott. És ez elég impresszív dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 655510 | 2019. február 8. 14:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Se Viribus Unitis, se Szent István, pedig tudtommal a korukban eléggé előremutató konstrukciók voltak. Meg mintha lennének a WoW-ban is, bár azzal én nem játszom, csak a tankokkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 655506 | 2019. február 8. 13:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó az összehasonlítás, de a World Of Warships-re alapul nagy részben. Se Kongo, se Fuso(tudom, van Yamashiro), se North Carolina? Hiányos nagyon, főleg hogy CV egyáltalán nincs benne. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 655493 | 2019. február 8. 11:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sztálingrád? Nem vagyok hajós, de tudtommal ez csak terv volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
agriamodeling | Adatlap | 655477 | 2019. február 8. 08:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Érdekes összehasonlítás jópár nemzet, jó pár hadihajója között. A poén a végén van. www.youtube.com/watch Tamás | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 655124 | 2019. január 31. 21:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a segítséget! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 655123 | 2019. január 31. 21:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De ha ez még segíthet, akkor olyan színeket keress, mint amelyek ezeken a kártyákon vannak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 655122 | 2019. január 31. 21:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én nem használok angol színeket, így igazából legfeljebb támpontokat tudok adni, ha megfelel. De szinte biztos, hogy keverned kell. Az MS1-hez ezt próbálnám alapnak használni: www.amazon.co.uk/Tamiya-Acrylic-Mini-XF-63-German/dp/B000BWZU3O Ezt kellene elmozdítani a kékesebb árnyalat felé. Az MS4-hez ezt ajánlanám: www.thescalemodeller.co.za/tamiya-xf-53-neutral-grey-acrylic-paint-2 A 4A-hoz pedig ezt: www.cro-hobby.com/trgovina/akrilna-boja-mr-hobby-gunze-sangyo-sg-sky-duck-egg-green-h74/ Ezt valószínűleg sötétíteni kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 655074 | 2019. január 30. 20:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem ebben a méretarányban a Revell Bismarck-ja a legjobb. Lehet, valamivel többe kerül, de jóval könnyebb vele dolgozni, mint a Tamiya-val. A Tamiya kit kb 40 éves (!), a Revell meg csak kb 15. Azért közben fejlődött a technika. A Tamiya (és Academy) legkellemetlenebb hibája, hogy a főfedélzet 3 darabból áll és nagy rések vannak az illesztésnél. Persze el lehet tömíteni-csiszolni, de akkor meg elvesznek a pozitív osztások. Esetleg ez fafedélzettel orvosolható. Szóval én a Revellt javasolnám. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Az NJ-n úgy csinálták a helikopter fedélzetet ha jól emlékszem, hogy felszedték a deszkafedélzetet és az alatta lévő acéllemezt kiöntötték sima aszfalttal elég hanyag módon. A lemezek illesztésénél lévő függőleges peremig folyt az aszfalt, de volt, ahol nem ért a peremig se... Elcsodálkoztam, amikor láttam.