<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
zoli1989 | Adatlap | 668853 | 2020. február 7. 22:32 | ||
sys | Adatlap | 668851 | 2020. február 7. 21:42 | ||
Sziasztok! Nem használtam még Tamiya tomítő, hogyan érdemes használni és tárolni? A segítségetekkel kihagynám a kisérletezgetést, ahhoz drágának tartom. :) Előre is köszönöm a tanácsokat! Üdv Zoli | |||||
mimoid | Adatlap | 668836 | 2020. február 7. 11:50 | ||
Üdvözlet, Karácsonyra a feleségemtől kaptam egy Amodel An-26-ost, amiből szeretném kihozni az egyik magyar gépet. Sajnos a makett a későbbi változatot ábrázolja, és ha jól tudom, a magyar gépek közül csak egyetlen egy volt ami ennek megfelelt (a kecskeméti 110-es oldalszámú gép); az összes többi a régebbi változat volt. Persze megépíthetem a 110-est, de valahogy jobban tetszenek a régi változatok világosabb festése (a magyar zászlós 405-ös szerintem kifejezetten mutatós). Nehéz igazán jó képekhez hozzáférni (csak amik találhatók a Google segítségével), de tudomásom szerint, csak az egyik motoron belső oldalán lévő beömlőnyílás és a jobb első beszállóajtón lévő kis kerek ablak az egyetlen kívülről látszó különbség. Ez így esetleg nem is tűnik olyan nehéznek... Valaki megpróbálta már átalakítani a későbbi változatot a korábbira? | |||||
maci 77 | Adatlap | 668810 | 2020. február 6. 17:33 | ||
Szia! Egy ismerősömnek kellene ezeket megépítenem,de idő hiányában,mindig kitolódik! Azért szeretnék,megépített makettet venni! Üdv: Attila | |||||
juge75 | Adatlap | 668809 | 2020. február 6. 17:30 | ||
Skif sztrela-10 felejtős, randa. Iszonyat átépítést, javítási munkát igényel. Helyette a Trumpeter készletét javaslom. Mire kell? Jelzések? | |||||
maci 77 | Adatlap | 668808 | 2020. február 6. 17:22 | ||
halaci | Adatlap | 668787 | 2020. február 5. 18:47 | ||
Fura, had kérdezzem meg, hogy mit értesz azon, hogy becsillog? a matrica széle körül lesz ezüstös (silvering) vagy a rákerülő lakkréteg dacára is más a fénytörése? Nem tudnál képet feltenni róla? Én nagyon hosszú kihagyás után most amolyan állatorvosi lónak csináltam egy őskövület Academy Hellcatot, amihez minimum tíz éve vettem egy Super Decals készletet - Vallejo fényes lakkra Tamiya Strong-gal gyönyörűen felment az is és az Academy saját matricája is. (Soha korábban nem használtam se lakkot, se lágyítót, kifejezetten kísérletezésre, visszaszokásra szántam ezt a régiséget.) Nem hiszem, hogy a lakkokban vagy a lágyítóban lenne a kulcs, amit te használsz azok is általánosan elterjedt cuccok. | |||||
sanyi | Adatlap | 668781 | 2020. február 5. 17:51 | ||
Sziasztok! Köszi a tanácsokat! Természetesen így csináltam, lakkoztam, vegyszereztem, matricáztam, rásimít, vegyszer a tetejére, lakk - végül anyázás. Lakkot cseréltem, Humbrol helyett Gunze, de a jelenség ugyanúgy előjött - itt írtam Nektek... Elmélkedtem egy sort, néztem videókat és van egy ötletem. Mi van, ha öregek a matricák? Tekintve, hogy a felsoroltakból a Hobbyboss jelsor volt az, amit két éve vettem, a többi már mind 5-10-15 éves. Mondjuk az is lehet, hogy én hiába két éve vettem a boltból, ha ők már 5 éve teszik egyik polcról a másikra. Ezen kívül, noha simítózáras tasakban laknak, a levegő a házban baromi száraz. Ez is rátehet, mintegy "kiszárítva" a lapokat - ha ez így van, akkor ez roppant kellemetlen lenne... Természetesen nem adom fel, egyenlőre kísérletezek nagy gépek belső oldalán - KC-135, Hercules stb. - mert megoldást kell találnom. Köszi a tippet a matt felületre, ezt is ki fogom próbálni! Üdv Sanyi | |||||
csabbee | Adatlap | 668778 | 2020. február 5. 17:24 | ||
Szia. Érdekes a problémád,én is a Gunze cuccait használom,és próbáltam már matt felületre is csak softerrel felrakni matricát,és tökéletesen működik.Az Italerinek van még rohadt kemény lakkréteg a matricáján de azokkal is simán elboldogul.Setter alá,softer fölé. Ha mégis valahol marad alatta bubi,akkor a szikepenge hegyével megszúrom és alápöttyintek egy kis softert és megszűnik a probléma.Bár alap, de használat előtt felrázom mindegyiket mint a gyógyszert. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 668752 | 2020. február 5. 08:19 | ||
Szia! Felhelyezés után az anyag maradékát középről kifelé simítom, majd teljes száradás után ugyanazzal a lakkal, amire a matricát felhúztam, átfújom. Ezek után szoktam koszolni, stb. | |||||
medor | Adatlap | 668749 | 2020. február 4. 22:35 | ||
Szia! Vannak szar matricák (pl.az Academy régi kitjei amit nem a Cartograf nyomtatott.) De még ott is bejött nekem a lágyító+feszítő kombó. A kemikáliáknak működnie kellene.(Mark Softer,Setter...) Teljesen kinyomkodod a felhelyezésük után az anyagot alóluk? Ne csak pozícionáld,hanem rögzítsd is a felületen a matricákat velük. Egy fültisztító pálca vagy egy papírzsepi összetekerve.Más ötletem nincs. | |||||
sanyi | Adatlap | 668748 | 2020. február 4. 22:14 | ||
Üdv! Segítséget kérnék, mert ott tartok, hogy a két szekrénnyi makettel begyújtok... Zsinórban az 5. - igen, ötödik... - repcsimnél csillog be az az átok matrica! Kicsit már ki vagyok borulva, mert átkozottul frusztráló a célegyenes előtt pofára esni. Lakkot cseréltem, Gunze fényesre mentek a matricák, de hiába - eddig Humbrollal kínlódtam. Tükörfényes, tükörsima felület, mégis becsillog a film. Trumpi, Airfix, Hobbyboss, Aztec, Hidecal, Revell, Mistercraft matrica egyremegy, a késztermék "neméppenpolcgyöngye" kategória. Gunze Mark Softer, Mark setter is aktiválva voltal, de kb. csiganyákot is kenhettem volna rá - nem tudtam, mert ugye téliálmot alszanak. Kb. mit tudtok javasolni? A matricákat nem hagytam teljesen leázni, "nyúlósan" vált el a papírtól. Régen is volt ilyen, de akkoriban még nem érdekelt. Most érdekel, talán nem kellene... Előre is köszi! Üdv Sanyi | |||||
halaci | Adatlap | 668711 | 2020. február 3. 18:51 | ||
A feladott cucc más, az nincs a kezed ügyében a fedélzeten, persze, hogy nem kobozzák el. | |||||
laja | Adatlap | 668707 | 2020. február 3. 18:08 | ||
Szívesen! Én már megvettem mert sajna szükségem is van rá. | |||||
PETI | Adatlap | 668706 | 2020. február 3. 18:03 | ||
Ez kva jó! Köszi! | |||||
4WD | Adatlap | 668704 | 2020. február 3. 17:51 | ||
Két éve hoztam az USA-ból festékszóró alkatrészeket, komplett fejet+ tűket. Nem a kézipoggyászban adtam fel, de mégis kinyitották a bőröndöt az amerikai vámosok, de nem vettek ki belőle semmit. Nyilván átvilágították a motyót, és nem tudták mire vélni a hosszú, hegyes fémalkatrészt. | |||||
halaci | Adatlap | 668702 | 2020. február 3. 17:40 | ||
Köszi, pont ezért kérdeztem, hogy olyanra lennék kíváncsi, akinek személyes tapasztalata van. Ha lehet, akkor nem postáztatnám a cuccot, de azt még kevésébé szeretném, hogy a reptéren kikapják és elvegyék belőle a tűt... | |||||
Gabusch | Adatlap | 668701 | 2020. február 3. 17:21 | ||
Bocs, makettice off, de a borotvapenge a mondjuk kétpengés, eldobhatósra is vonatkozik? Illetve, kisebb borotvahabot, golyós dezodort, körömcsipeszt fel lehet vinni? Hol lehet ennek utána nézni? Lesz egy utunk és csak 2x10 kg kézipoggyászt vettünk. | |||||
Muzzy | Adatlap | 668700 | 2020. február 3. 16:43 | ||
Elvileg a 6 cm-ert meghaladó eszköz tilos én nem próbálkoznék vele, mert több dolog is ráhúzható a 2015/1998 (EU) rendelet 4C melléklete alapján. A körömvágó olló vihető, a forgásponttól számolják a 6 centit. viszont a fúrószár is tilos átmérő megjelölése nélkül... c) hegyes végű vagy éles szélű tárgyak – a súlyos sérülés okozására alkalmas hegyes végű és éles szélű tárgyak, így különösen: a darabolásra szolgáló eszközök, például a fejsze, a balta és a bárd, a jégcsákány és a jégvágó, a borotvapenge, a sniccer, a 6 cm-nél hosszabb pengéjű kés, a forgástengelyétől mérve 6 cm-nél hosszabb pengéjű olló, a hegyes végű és az éles szélű harcművészeti eszközök, a kard és a szablya; d) kéziszerszámok – a súlyos sérülés okozására vagy a légi jármű biztonságának veszélyeztetésére alkalmas szerszámok, így különösen: a feszítővas, a fúrógép és a fúrófej, beleértve a kábel nélküli, hordozható tápegységű fúrógépet is, a fegyverként használható, 6 cm-nél hosszabb pengéjű vagy tollú szerszámok, például a csavarhúzó és a véső, a fűrész, beleértve a kábel nélküli, hordozható tápegységű fűrészt is, a forrasztólámpa, a csapszeg- és a szegbelövő; | |||||
halaci | Adatlap | 668699 | 2020. február 3. 16:14 | ||
Meg tudná valaki mondani (ha lehet, akkor személyes tapasztalat alapján), hogy szórópisztolyt kézipoggyászban felengednek-e a repülőre? Mégiscsak van benne egy jó tíz centi hosszú acéltű, az is van olyan veszélyes, mint egy körömolló... | |||||
4WD | Adatlap | 668698 | 2020. február 3. 15:45 | ||
Haliho! Keresek 1/72-es Eduard L-39 Albatros makettet. Elkezdett-hiányos is érdekel. A matricák, futómű alkatrészek nem fontosak, sőt még a kabintető hiánya sem túl nagy akadály. | |||||
Bekmex | Adatlap | 668691 | 2020. február 3. 12:25 | ||
Sziasztok! Keresek szakembert, aki egyedi lövegcsövek legyártásában tudna segíteni meglévő tervrajzok alapján. Budapesti lebonyolítást előnyben részesítem. Elérhetőségem: bex.makett@gmail.com | |||||
laja | Adatlap | 668539 | 2020. január 29. 20:20 | ||
Hasznos lehet egy egy sérült átlátszó alkatrésznél. Ha még esetleg nem ismeri valaki.youtu.be/AYDHHRApV_c | |||||
4WD | Adatlap | 668508 | 2020. január 28. 20:10 | ||
maci 77 | Adatlap | 668437 | 2020. január 26. 19:36 | ||
Sziasztok! Keresek,1:35-ös méretben,PT-76B,ASU-85-ös harckocsikhoz,gumi vagy szemenkénti lánctalpakat! Pár szem is elég lenne,minden megoldás érdekel! Elérhetőségem: attila.maci@gmail.com Üdv: Attila | |||||
Mortyi | Adatlap | 668429 | 2020. január 26. 18:46 | ||
Sziasztok! Valaki tud-e beszerzési forrást, webshop valami ahol forgalmaznak Wilder cuccokat és megbízható! Egyáltalán érdemes vele foglalkozni? Martin Red Kovac youtube csatornája nagy kedvencem nálla láttam többször lenne egy két dolog amit kipróbálnék :) Köszi előre is! | |||||
Monty | Adatlap | 668275 | 2020. január 22. 21:42 | ||
Üdv. Megpróbáltam volna gyantával is, de azom nincs itthon. De azért gratulálok az Eduárdnak, hogy úgy tervezte meg a sárvédőket, hogy élével kell(ene) összeilleszteni őket. Két dologban biztos vagyok: aki kitalálta a maratásokat szadista volt, aki pedig szeret maratással dolgozni, mazochista. :-) | |||||
Monty | Adatlap | 668274 | 2020. január 22. 21:34 | ||
Üdv! Köszi a tippet, valamivel jobb lett, de nem sikerült megforrasztani. Pedig még egy kis sósavas fürdőt is kapott a maratás... | |||||
B.Gábor | Adatlap | 668270 | 2020. január 22. 20:49 | ||
Szia, köszönöm szépen, ezek tényleg nem voltak meg. | |||||
reromp | Adatlap | 668247 | 2020. január 22. 08:31 | ||
juge75 | Adatlap | 668244 | 2020. január 22. 04:24 | ||
Gyanta. Forrasztó krém. A maratással óvatosan, képes elégni. Manapság nem minden maratás tiszta réz, találkoztam kemény, rideg ötvözettel is. Ugyanezt produkálta. Ha melegíted izzásig, képlékennyé válik. | |||||
msanyi | Adatlap | 668224 | 2020. január 21. 16:26 | ||
Szia! Próbáld meg láng felett felforrósítani a maratást. Jó a gyertyaláng is. Amikor kihűlt próbáld meg újra a forrasztást. | |||||
Monty | Adatlap | 668223 | 2020. január 21. 14:49 | ||
Sziasztok! Aki forrasztásban járatos, meg tudná mondani, hogy mi az oka annak, hogy az ón nem folyik meg a felületen? Cseppé áll össze és lehetetlenség a páka hegyére is felvenni. Egyszerűen nem akar megfolyni ott ahol kéne. A pákahegy be volt ónozva használat előtt. A vicc az, hogy még pillanatragasztó se akarja megfogni. Ez egy Eduárd maratás. A felületet megcsiszoltam előtte. Forrasztás előtt forrasztóvízzel bekentem a felületet. Stannol KS115-el, majd HS-10-el próbáltam forrasztani, de hiába. Köszönöm előre is. | |||||
Szabi77 | Adatlap | 667995 | 2020. január 15. 06:08 | ||
Daala | Adatlap | 667976 | 2020. január 14. 17:09 | ||
Mi-2-höz anno mi is a pisztolyos kiskocsit használtuk. Egyszer poénból ráakasztottuk a századparancsnokunk civil Alekójának vonóhorgára...volt kergetőzés utána. | |||||
magyaralba | Adatlap | 667970 | 2020. január 14. 13:45 | ||
Szia! Az AMZ kocsikat a repülőgépeken használt üzemi folyadékok (hidraulika olaj, hmű olaj) tárolására használták illetve abból töltötték fel a rg rendszereit szükség esetén. A volt belőle pisztolyos és zárt rendszerű feltöltést biztosító kocsi attól függően hogy melyik típuson használták. A kocsinak 3 nagy tartálya volt a különböző típusú folyadékok tárolására és egy sűrített levegős tartály, a folyadék kijuttatására. Az L-39-en pisztolyos kivitel volt a hmű olajhoz is és a hidraulikához is mert nyitott rendszerű volt a feltöltés. A MiG-ekhez zárt rendszerű volt a hidraulika. A MiG-29 hez már egy másik kocsit használtak, nagyobb volt hosszabb nem ilyen kis kocka. Ui: ha találok képet akkor teszek fel | |||||
Szabi77 | Adatlap | 667958 | 2020. január 14. 10:15 | ||
atika | Adatlap | 667957 | 2020. január 14. 09:51 | ||
"The unit is intended for refueling of aircraft mineral and synthetic oils, hydraulic fluids and hydraulic starter fuel." | |||||
Szabi77 | Adatlap | 667944 | 2020. január 14. 06:58 | ||
Sziasztok! Lehet hülye kèrdès,de google-n nem találtam infót. AMZ-53-as reptèri kiszolgáló kiskocsi mi cèlt szolgált? Esetleg kèpet tud valaki felrakni használat közbeni állapotáról? Köszönöm. Szabi | |||||
bagdady | Adatlap | 667930 | 2020. január 13. 20:55 | ||
sziasztok nincs valakinek véletlenül a jagdpanzer 4 hez az eltérő elsö futógörgőből 4 db? a régi tamiyát csinálnám és ahhoz nem adtak elöre is köszi Nagy Zoltán calsberg@freemail.hu | |||||
halaci | Adatlap | 667929 | 2020. január 13. 20:21 | ||
Mivel a makettező helyem körül nincs nagyon más szabad csatlakozó, a számomra hasznos, ha az USB töltés nem foglal el konnektor foglalatot. (tudom, létezik elosztó, stb., ne menjünk el erre.) A lednél is az a helyzet, hogy eléggé el nem ítélhető módon nálam a lámpa mint tárgy is számít. Nem akarom az izzó hibája miatt kidobni és elkezdeni vadászni egy másikat, ami tetszik, nekem tetsző módon állítható, stb. Attól, hogy a fénye miatt kell még nem mindegy, hogy van a szemem előtt naphosszat. Szóval nekem számít, hogy cserélhető-e? | |||||
mig31 | Adatlap | 667850 | 2020. január 12. 10:39 | ||
Gabusch | Adatlap | 667815 | 2020. január 11. 17:08 | ||
Elvileg kibír vagy 15000 órát egy LED, így valószínűleg mindegy, hogy cserélhető vagy sem. A LED-es égők is általában a beleépített elektronika-hibája miatt mennek vadászni, ha ez bekövetkezik a lámpán, mindegy, hogy cserélhető maga a LED, avagy sem. USB portnak szerintem nulla értelme van, kivéve, ha mondjuk Arduinot akarsz programozni és breadboardot dugdosni hozzá, avagy nagyon fontos pont arról telefont stb. tölteni. | |||||
halaci | Adatlap | 667796 | 2020. január 11. 14:04 | ||
Rákerestem a lámpára, mert jónak néz ki a kialakítása, de két dolog nem egyértelmű: - az aigo oldalán nem szerepel az usb port - lehet, hogy a most kapható változatról már leszedték? - cserélhető-e benne a led? Nem vagyok Greta Thunberg, de nem szívesen dobnék ki egy komplett lámpát ha kiég az égője. | |||||
zkalos | Adatlap | 667794 | 2020. január 11. 12:55 | ||
Én mindenképp szürkére mázolnám. | |||||
kallaipeti | Adatlap | 667739 | 2020. január 10. 17:30 | ||
Egyébként úgy látom járatos vagy a témában,ez eredetileg egy franciaországban állomásozó gép volt az ötvenes években,szerinted matt fekete kabinja lehetett vagy már a világos szürke változat? Köszi! | |||||
kallaipeti | Adatlap | 667738 | 2020. január 10. 17:28 | ||
Szia! Köszönöm szépen,időközben megrendeltem a modellfutárnál,csak a matrica miatt mivel az Eduard Ultimate Sabre-je megvan,majd annak a matricáival az eredeti Hasegawa makettet tovább adom. Sajnos az Eduard baromi unalmas festéseket ad szerintem,a képen látható gép eredetijét még anno a Modell és makettben építette meg Szekeres Gábor ami nagy hatással volt rám,ezért szeretném mindenképpen a matricáit. Üdv,Peti | |||||
zkalos | Adatlap | 667737 | 2020. január 10. 16:52 | ||
Még annyi a témához, hogy az általad felrakott kép egy korai, automatikusan lenyíló orrsegédszárnyas, keskeny húrhosszúságú verziót ábrázol (ez egy restaurált F-86E, de nem korhű a festés, fel is van polírozva rendesen a bemutatókra való tekintettel), a valódi gép az viszont egy F-86F-30 volt "6–3"-as széles húrhosszúságú szárnnyal, sokkal mattabb alu festéssel, ahogy a helyesen a Hasegawa is adja. | |||||
zkalos | Adatlap | 667735 | 2020. január 10. 16:42 | ||
Szerintem ezzel jól jársz : www.modellfutar.hu/Hasegawa-F-86F-30-Sabre-U-S-A-F Ha megelégszel az 1/72 mérettel, akkor nekem is van egy eladó Academy ezzel a festéssel (Microscale). | |||||
kallaipeti | Adatlap | 667717 | 2020. január 10. 10:26 | ||
Sziasztok! Az alábbi festéssel szeretnék megépíteni F-86-ot,viszont nem találok hozzá matricakészletet 1/48-ban. Esetleg valaki tudna ilyen létezéséről,ami az én figyelmem elkerülte? A Hasegawa annak idején ezzel adta ki a makettjét,viszont az ma már elérhetetlen szinte. Peti |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szia!
Nekem is a koraiból épült a 210-es. :) Még a 2000-es évek elején vagy közepén vettem a makettet, tizenévesen, Vándor Károlytól egy szolnoki börzén. Még arra is emlékszem, hogy nekem engedett egy kicsit az árából is. :) 2016-ra el is készült... Nem könnyű makett!
Az első kép innen a makettinfóról van, a második pedig saját fotóm a szolnoki példányról. Ha esetleg kell még részletfotó, szólj, a szolnoki gépet jól körbefotóztam! Az átalakítás tényleg nem volt vészes. Az ajtón csak simán eltömítettem az ablak helyét, a jobb hajtómű gondolán pedig viszonylag egyszerű volt kialakítani a kérdéses részt.