<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Gabusch | Adatlap | 645241 | 2018. június 1. 22:59 | ||||||||||||||||||
Dobj nekem egy mélt lsz. Az adatlapon van a címem. Előzmény: (645236) ndee82 2018. június 1. 22:11 | |||||||||||||||||||||
ndee82 | Adatlap | 645236 | 2018. június 1. 22:11 | ||||||||||||||||||
Szia novarock! Nagyon köszönöm a nevükben is. A mai gyerekek sokkal jobban vágynak az alkotásra, mint azt sokan gondolnák. Pár fővel kezdtük és szinte hetente lett egy-egy új tagunk. Rengeteg saját ötlettel áltak elő. Csak hagyni kell őket kísérletezni. Kedves Gabusch! A szkreccselés lenne a cél, gyakorlásra szerintem tökéletes, köszönöm, ha megnézed. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 645232 | 2018. június 1. 21:48 | ||||||||||||||||||
A Revell U-47 egy 40+ éves, így napjainkra botrányosan rossz makett. Mondjuk sosem volt túl jó, számomra eleve érthetetlen, hogy ha már belsőteres, mi a frászért nem tudtak kicsit jobban igazodni a tényleges elrendezéshez. Ezzel szemben gazdagon lehet szkreccselni, ha valakinek van hozzá kedve, hogy feljavítsa. Szerintem, ha már ilyen ügyesek a srácok, jó alap lenne a feljavítások elsajátításához. Volt egy fickó, talán az uboat.net-en, aki papírból csinált belsőket, ennek és talán egy TYP II-nek. Jórészt ügyesen nyomtatott hátterekkel. Az eredetinél talán jobb és érdekes koncepció. Magánban tudok róla küldeni képeket. Én úgy 20 éve elkezdtem egyszer házasítani az U-47-et az U-99-cel (a másik "csoda"), aztán inkább hagytam a fenébe. Viszont lehet, hogy vannak még alkatrészek belőlük. Ha kell, megnézem, mi maradt meg, ha egyáltalán. | |||||||||||||||||||||
novarock | Adatlap | 645230 | 2018. június 1. 21:41 | ||||||||||||||||||
Szia Dani! Nagyon szimpatikus a hozzállásod és hogy foglalkozol velük. Ebben a mai digitális világban,hiánypótló a munkásságod!Nagyon fontos az utánpótlás nevelése,nehéz lekötni a fészbúk generáció figyelmét(sajnos). További kitartást és sok sikert kívánok a munkádhoz! Üdv, Laci | |||||||||||||||||||||
ndee82 | Adatlap | 645224 | 2018. június 1. 20:33 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Szeretném bemutatni a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola makett szakköröseinek (5. osztályosok) idei munkáit. Ez az év igen sűrű volt, a 12 fős csapat megtanult az ecset mellett festékszóróval festeni, matricázni, fát, figurát és diorámát készíteni, valamint elkészült az első közös diorámájuk a gallok és rómaiak. Sajnos most kimaradt a hajózás témakör, de jövőre vár rájuk egy Revell U-47-es :-) Nagyon büszke vagyok rájuk! Ezúton szeretném megköszönni Dénes Sándornak, Kasza Zoltánnak és Benyes Gábornak a segítő támogatásukat. Ja, és a gyerekek várják az építő kritikákat! | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 645072 | 2018. május 28. 12:26 | ||||||||||||||||||
Az elírás miatt, én kérek elnézést! A matrica lágyítása, lakkozása, zajlik, már! A Montex maszkját használtam, pontos a mérete, de elék merev,hamar elengedi az ívelt felületeket... Az Aeromaster matricája, szépen nyomott, csak kettővel kevesebb fekete keretes csillag van hozzá, akkor derült ki, hogy a Zvezda matricája színelcsúszásos! | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 645066 | 2018. május 28. 11:51 | ||||||||||||||||||
Bocs, látom fehéret akartál írni. Trimmeld körbe éles szikével. De megfújni sem egy nagy kaland. | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 645065 | 2018. május 28. 11:48 | ||||||||||||||||||
Mielőtt ítélkezel, egy kicsit olvasd el a szakirodalmat, vagy kérdezz. A szovjet légierő (VVS) 1943 őszéig, amikor is megjelent (hatályba lépett) az új előírás a festésre és a felségjelzésre vonatkozólag, az 1941-43 között érvényes szabvány szerint a vörös csillagot egyes gyárakban vékony fekete szegéllyel festették fel. A Lavocskinok erre tökéletes példát szolgáltatnak. massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/la5/chkalov/otherside.html | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 645060 | 2018. május 28. 10:11 | ||||||||||||||||||
Szia, Az szikével/ollóval letrimmelhető. Ha beleszalad a feketébe, azt maszkolócsíkok között vissza lehet fújni feketével felragasztás után, lakkozás után. Viszont a függőleges vezérsík csillagát érdemes lett volna kettévágni. Még most sem késő. Szikével bemetszeném, matricafeszítővel besimítanám valamelyik oldalra derékszögben a maradékot, majd lakkozás után maszkoló csíkok között befesteném, hogy ne látszódjon a piros belül. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 645058 | 2018. május 28. 08:38 | ||||||||||||||||||
Szóval, marad, egy fekete szegély, a csillag fekete keretén kívül... | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 645057 | 2018. május 28. 08:35 | ||||||||||||||||||
Készülget... A saját matricája, használhatatlan. Maraf, egy fekér szedély, a csillag fekeze keretén kívül... | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 644934 | 2018. május 25. 12:26 | ||||||||||||||||||
Z63 | Adatlap | 644921 | 2018. május 25. 07:34 | ||||||||||||||||||
Szia tyimosenko! Az eredetinél is egy cső volt a főtartó, amire közvetlenül a kilövés előtt húzták rá a szárnyakat. Tehát teljesen jó lesz így! Remélem, hozod Cellre! Megvannak a Stösser másolatok is! Üdv, Z63 | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644917 | 2018. május 25. 05:37 | ||||||||||||||||||
Egy ideje a Mr.Paint termékeit használom. A szürkéit egy kicsit világosítani szoktam. Esetleg ebből tudok mintát készíteni. Ahhoz tudsz keverni, vagy keresni más festékeketmassimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/colors/colors.html Addig is itt érdemes nézelődni. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644913 | 2018. május 24. 22:21 | ||||||||||||||||||
Akkor, okosodom! A, La-5 FN festéséhez mit ajánlanál? Az fog következni... | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644911 | 2018. május 24. 22:06 | ||||||||||||||||||
A kék döglött szürkés, meglepően sötét, a feketéhez a NATO fekete, és a zöldhőz a Gunze H-58 Interior Green+ egy nagyon kicsi RLM-71 lenne az igazi. | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 644908 | 2018. május 24. 21:49 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Elkészült a Special Hobby Fi-103R makettem. Sajnos az utolsó mozzanatnál beütött a krach. A szárnyakat ragasztottam volna fel, amikor kiderült, hogy pill. ragasztóval sem megy, túl nehéz a szárny. Építésnél már láttam, hogy az egyetlen műanyag rögzítő kevés lesz, így csináltam egy plusz drótcsapolást. Ez sem volt elég. Így a teljesen kész, festett, lakkozott, matricázott, huzalozott maketten kellett műteni. Megszabadultam a szárnyakon a rögzítőktől, fúrás két-két ponton, és 2mm-es rézcső tengelyekkel kötöttem össze a szárnyakat. Egy ekkora beavatkozást nem úszott meg a felület sajna, a fogdosásra két apró ponton is lepattant a festés. Újrafestés, lakkozás... Végül is nem tudtam tökéletes illesztést elérni, a szárnytőnél látszanak a tengelyek felülről. A vízszintes vezérsíkokat csapolás nélkül ragasztottam. Jó eséllyel fognak ezek letörni szállításnál... Ezektől eltekintve nincs sok gond. Az összhatás jónak tűnik, a lakkozástól "összeértek" a színek. Egész vállalható lett a makett. A maketthez nem mellékelt négykerekű szállító "taliga" házi előállítása aránytalan munkabefektetés lett volna, így készítettem sztirolból egy tartót az alapra, majd egységesen fényes feketére fújtam őket. Üdv | |||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 644888 | 2018. május 24. 18:03 | ||||||||||||||||||
Köszi! (Ha adhatok tippet a fotóknál a fő fényforrás nagyjából mögötted legyen.) Ha kész lesz szívesen látnák itt róla képet, ami természetes fénynél készült! További kellemes makettezést! | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644881 | 2018. május 24. 14:18 | ||||||||||||||||||
Ezek, úgy tűnik, megfelelően adják a színek egymáshoz viszonyított érzetét... | |||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 644879 | 2018. május 24. 14:00 | ||||||||||||||||||
Szépen alakul! A zöld melyik gyártó, melyik színe? Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644870 | 2018. május 24. 09:48 | ||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644751 | 2018. május 21. 19:01 | ||||||||||||||||||
Adtam egy linket, az jó. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644746 | 2018. május 21. 18:28 | ||||||||||||||||||
Gondoltam, mintának, ott van, amit felraktál... Mert, a neten, kb, ahány makett, annyi féle... A dobozban levő minta, jó? | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644742 | 2018. május 21. 17:44 | ||||||||||||||||||
Gondoltam, mintának, ott van, amit felraktál... Mert, a neten, kb, ahány makett, annyi féle... A dobozban levő minta, jó? | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644738 | 2018. május 21. 15:18 | ||||||||||||||||||
És vigyázz, mert szabványosítva volt a terepminta. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644736 | 2018. május 21. 14:34 | ||||||||||||||||||
Köszönöm, Pista! | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644731 | 2018. május 21. 13:45 | ||||||||||||||||||
Volt ilyen is, olyan is. De szabad kézzel is nagyon kicsi volt az átmenet, majdnem éles. Inkább sablonozd. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644729 | 2018. május 21. 13:19 | ||||||||||||||||||
Hát, akkor, nagyot, nem hibázok, ha fújok rá feketét... Az, eredetit, sablonnal, vagy szabadkézzel fújták? | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644722 | 2018. május 21. 12:18 | ||||||||||||||||||
Megcáfolni nem tudom, mert erről a gépről nincs fotóm (majd megkeresem), de ez egy hitelességéről nem igazán híres Aeromaster matricalap. A La-5 gépek festése zöld/fekete volt. Természetesen lehet kivétel, de azt jó lenne dokumentálni is. massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/la5/la5.html | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644720 | 2018. május 21. 11:51 | ||||||||||||||||||
Szia! Ezt készíteném... Természetesen, nyitott vagyok a véleményedre! Még, nem késő... | |||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 644717 | 2018. május 21. 11:22 | ||||||||||||||||||
És hol találtál egyszínű festést? Kicsit kételkedem benne | |||||||||||||||||||||
apcyrobi | Adatlap | 644716 | 2018. május 21. 11:13 | ||||||||||||||||||
Köszi! Igen Maléves lesz, legalábbis azért daraboltam . :) | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644675 | 2018. május 20. 20:20 | ||||||||||||||||||
Bezöldült... Szerencsére, találtam egyszínű camót , ennél, csak az volna jobb, ha teljesen kék lehetne... | |||||||||||||||||||||
truth | Adatlap | 644663 | 2018. május 20. 17:48 | ||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 644611 | 2018. május 18. 22:19 | ||||||||||||||||||
Bocs',oké!Majd légy szíves mutasd meg,mi lett belőlük? | |||||||||||||||||||||
Smitiz | Adatlap | 644606 | 2018. május 18. 20:59 | ||||||||||||||||||
De igen, erre vonatkozott az “éleket elsimítottam” rész ;) | |||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 644603 | 2018. május 18. 19:32 | ||||||||||||||||||
Csak egy észre vétel.A sorjákat nem akarod le csiszolni? | |||||||||||||||||||||
Gabikabácsi | Adatlap | 644582 | 2018. május 18. 13:56 | ||||||||||||||||||
Szervusz! A topikban már egyszer írtam a készlettel kapcsolatban, ott van néhány kép is (lásd a 637328 számú hozzászólásomat, a 6-7 oldal körül van). Az adatlapomon van egy dobozbontás cikk, sajti is hozzászólt akkor, nagyjából ugyanezeket, mint most (apropó, gratulálok, nagyon szép lett a Hornisse). Nálam az alsó törzs-szárny illeszkedés volt bajos, azt úgy oldottam meg, hogy egy öntökeret darab beragasztásával szétfeszítettem egy kicsit a törzs alját, így már kisebb volt a rés, amit húzott szállal tömítettem). Jah, és csak a lakk miatt fényes,olajfestékkel koszoltam, most kerül fel a végleges lakk (nem lesz teljesen matt, 5 matt-1 fényes lakk keverékét kenem fel). Üdv HPG | |||||||||||||||||||||
Smitiz | Adatlap | 644580 | 2018. május 18. 13:50 | ||||||||||||||||||
Én kb 20-25 éve lefestettem ezeket a srácokat, most megtaláltam és fel akarom újítani őket. kb 20 éve ez az első hogy újra makettozok :) A festéket lekapartam már róluk, az éleket elsimítottam, enamel festékkel a bőrüket lefestettem, erről nincs kép még, ezek csak a before képek :) Egyenlőre enamel és ecset kombóval dolgozom csak. Ha ők készen lesznek, neki akarok majd állni a hozzájuk tartozó ágyú+lőszeres kocsi+vontató kombó felújításának is. Akkoriban azt hittem, azért drapp sárga a műanyag, mert akkor már azt nem kell festeni :D | |||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 644576 | 2018. május 18. 13:31 | ||||||||||||||||||
Köszönöm a tájékoztatást, nem vette el a kedvem. Igazából egy valódi Italeri ;) Szép nehézvadászt (rombolót?) építettél, nagyon látványos a négy raketta. De nekem azért tetszett Gabikabácsi Messere, mert egyrészt szeretem ezt a fajta festést, másrészt egyenlőre nincs komresszorom és szórópisztolyom (ebből adódóan rutinom sem), hogy egyilyen kamót fessek, mint a te gépeden van. | |||||||||||||||||||||
sajti | Adatlap | 644572 | 2018. május 18. 12:39 | ||||||||||||||||||
Helló! Bár én nem a Gabikabácsi vagyok, de már két ilyen készletet összeépítettem, így pár mondatban jellemezni tudom a készletet. Erős közepesnek mondanám. Nincs agyon részletezve, a pilóta fülke csak a legfontosabb részleteket tartalmazza. Az illesztések elfogadhatóak, kés tömítésre van szükség, egyedül a külön álló orrkúppal voltak gondjaim, azt nekem kicsit faragni kellett, mert szélesebb a törzsnél. A kabintető kicsit vastag, két részből kell össze ragasztani. A matrica a készlethez viszonyítva megfelelő,3 fajta jelzést tartalmaz plusz egy kevés műszaki feliratot. Dióhéjban ennyi, amit majd biztos vagy megerősítenek, vagy kiegészítenek a kedves kollégák, vagy éppen Gabikabácsi! Néhány fotó az én gépemről, én nem a készlet matricáját és festés mintáját használtam, de a makett 1/72 Italeri. | |||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 644557 | 2018. május 18. 08:53 | ||||||||||||||||||
Gabikabácsi, nagyon tetszik! Amúgy milyen a készlet? (Azon kívül, hogy szép fényes ;)) | |||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 644553 | 2018. május 18. 07:09 | ||||||||||||||||||
Tetszik! Polgári repülőket ritkán látok tuningolva. Maléves lesz, azért kell 70? | |||||||||||||||||||||
Gabikabácsi | Adatlap | 644549 | 2018. május 17. 21:36 | ||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644489 | 2018. május 15. 20:19 | ||||||||||||||||||
Hiszen, akkor, nem fog látszani... | |||||||||||||||||||||
apcyrobi | Adatlap | 644488 | 2018. május 15. 19:58 | ||||||||||||||||||
Szia. De igen, picit közelebb került 10-11-es ablak. Kb 1/4 mm-el kellett volna távolabb fűrészelni. Tömítés után ablaksor matrica kerül majd rá.(bízom benne, hogy csak ez miatt nem lesz pontos) | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644487 | 2018. május 15. 19:39 | ||||||||||||||||||
Szép! Irígykedek! A szétvágásnál, nem lesznek közel az ablakok? Vagy, csak a kép csal? | |||||||||||||||||||||
apcyrobi | Adatlap | 644486 | 2018. május 15. 19:04 | ||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Nálam ez készülget most. 1:144 Revell Fokker 100-ból Fokker 70. Terveim szerint a fékszárnyak, törzs féklapok, spoilerek, valamint sugár fékek meg nyitva; házi sufni tuninggal. A törzset két helyen fűrészeltem szét és vágtam ki belőle. Összeragasztás után eltömítettem az ablaksorokat. Kivágtam a sugárfékek helyeit és elkészítettem a lapjait ragasztó tubusból- (még nem a végleges forma). Most itt tartok, a jobb szárny spoilereinek fészkeit vágtam ki. | |||||||||||||||||||||
pumba | Adatlap | 644332 | 2018. május 11. 13:07 | ||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 644281 | 2018. május 10. 09:18 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Több párhuzamos építésem közül az egyik a Special Hobby 1:48-as Fi-103r Reichenberg makettje, tegnap este végre eljutottam a festésig. Ez egy régebbi MPM készlet újradobozolva, szép matricával, igényes összeállításival. Az elsők között lehettem, akinek kezébe került tavaly. A makett mindössze 20 darabból áll, gondoltam egy egyhétvégés örömmakettnek jó lesz. Sajnos ez a makett erre nem alkalmas vagy én vagyok túl ügyetlen. Mindenesetre egy hosszadalmas tömítési, csiszolási, karcolási meló lett belőle. A beömlőt kétkomponensű tömítőből gyakorlatilag újra kellett formáznom, olyan rosszul illeszkedett. Elvégeztem pár feljavítást: kormányfelületek kivágása, csűrők 3 pontos kapcsolódásúvá alakítása, fülke újraépítése PK Tinyland és saját alkatrészek felhasználásával. A festés RLM 76 alapon 82/83. Nem vagyok vele teljesen elégedett, nem sikerült pontosan olyan delikát módon megcsinálni a törzsön a sötétebbik zöld foltozást, mint szerettem volna. Az eredetinek azért nagyjából talán megfelel az összkép. A színek túl erőteljesek érzésem szerint, túl egzotikus hatásuk van. A 76-ot nem világosítottam eléggé, a zöldeket meg egyáltalán nem, ez az oka valószínűleg. A típus sajátossága miatt sok koszolással nem kell vacakolni, nemsokára kész is lehet a makett. Csak egy állványzatot/tartót kell összehoznom, mert azt a doboz sajnos nem tartalmaz. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |