<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Muzzy | Adatlap | 673390 | 2020. június 1. 18:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
debonderrel nem lett volna egyszerűbb a pillanat ragacs kötéseket megbontani? Hobbi shopban is kapható, de Z63-nak is van Előzmény: (673380) zs180 2020. június 1. 16:14 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 673389 | 2020. június 1. 18:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy, remek ötlet, köszönöm szépen. Hogy ez nekem nem juott eszembe! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 673388 | 2020. június 1. 18:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Imi, köszönöm szépen! Attól függ, mikor kezdődik a nyári szünet. Kb. egy-másfél hónappal számolok, addigra kész kell lennie. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 673385 | 2020. június 1. 17:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! A porszívó csöves végére, amelyeket a sarkokhoz használnak, húzz fel e gy női harisnyát és porszívózd fel a szobát, hidd el könnyen meglesz! Muzzy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 673382 | 2020. június 1. 17:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Akkor ez egy igazi horror volt... Én is hasonlót éltem át a Repulse építésének végső fázisában: a spotting top hátrafelé dőlt..borzalmas volt a felismerés; de azért sikerült kijavítani. Különben gyönyörű hajód. Nagyon klassz a kamuflázs és ízléses a koszolás is. A nyári szünet előtt elkészülsz vele? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 673380 | 2020. június 1. 16:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ismét jelenkezik a Barham-híradó. Miután eldöntöttem, hogy nem maradhat ferde a spotting top, nekiálltam leszerelni. Tekintve, hogy egy rúdra gél pillanatragasztóval rögzített csövet kellett leszedni, nem lehetett megúszni a rombolást. Letört ez-az, el is veszett, és miután egy óráig csúsztam-másztam a padlón, el kellett fogadnom, hogy a hatszögletű, maratott DF antenna elveszett, és újat kell belőle készítenem. Ez még nem történt meg, de legalább a spotting topot sikerült vízszintesen visszaragasztani. Felkerült a négy fő lövegtorony, illetve az ezeken levő felszerelések zöme, valamint a két elülső kivételével (ezek festésén igazítani kell) a másodlagos tüzérség is. A főárbócot is felragasztottam, nem tudtam megállni, most majd vigyáznom kell rá az építés további részében. Mi hiányzik még? Elég sok dolog: a teljes légvédelmi fegyverzet, a teljes kötélzet, beleértve a bumok és a daruk kötélzetét és a legénység. Most még egy-két apróságot kell elkészíteni, kijavítani, aztán jöhet a nyitott légvédelmi állásokba és a hídra kerülő legénység elkészítése. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csigusz | Adatlap | 673373 | 2020. június 1. 11:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen láttam én is ezt a maratást hozzá. Az igazság az, hogy még tapasztalatlan vagyok a maratásokkal így a fokozatosságnál maradok. Emellett a Hieiből a special készletet szereztem be, így egyenlőre megelégszem ezzel. Ha majd jobban megy akkor talán a jövőben építek még első világháborús Kongo-osztályt. Köszönöm, hogy szóltál a korlátokról, szerzek be majd tartalékot! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673363 | 2020. május 31. 20:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mindenkinek nagyon szívesen. Csigusz! Neked még azt javasolnám, hogy próbáld meg "levadászni" ezt a készletet a hajódhoz: www.shipyardworks.com/content.php Ezt már sajnos azután adták ki, hogy az építés 80%-án már túl voltam, így már nem tudtam használni. Számodra még talán érdekes lehet :) Ha viszont a Kajika maratást szeretnéd használni, akkor szerezz be tartalék korlátokat és létrát. A Kajika készlet tartalma eléggé ki van számolva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csigusz | Adatlap | 673337 | 2020. május 31. 11:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm Sebi! Néztem az építést, részben ezért is rendeltem meg a Kajika Hieit! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 673316 | 2020. május 30. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Helló Sebi! Köszi szépen a gyors választ! Megpróbálok beszerezni valami szakirodalmat! BB | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673315 | 2020. május 30. 21:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! "A két háború közti átépítések során mennyire kaphattak egységes színt ezek a hajók?" A japánoknál nem egy, hanem négy szín volt. Yokosuka, Kure, Sasebo és Maizuru szürke. A szokás az volt, hogy a nagy átépítések után, a munkát végző gyár szürkéjével festették le a hajót. Ezért célszerű figyelni, hogy hol történt a hajón olyan átépítés, amely a felépítmény vagy fegyverzet megbontásával járt. "Egyáltalán mit lehet tudni ezekről az átépítésekről?" Az elsőt az 1920-as évek közepén és végén hajtották végre rajtuk. A Hiei kivételével csatahajóvá építették át őket. Megerősítették a páncélzatot, kicserélték a kazánokat és növelték a fő tüzérség lövegeinek emelkedési szögét. A felépítményen új platformokat alakítottak ki a különféle eszközök számára és a kémények számát is csökkentették eggyel. Képessé tették a hajókat repülőgépek üzemeltetésére is, bár katapultokat ekkor még nem szereltek fel. A második átépítésre az 1930-as évek közepén és végén került sor. A fő cél itt az volt, hogy a hajók képesek legyenek együtt haladni a repülőgép-hordozókkal, tehát elérjék a 30-32 csomós sebességet. Lényegében ugyanaz történt, mint amit fentebb írtam. Új kazánok kerültek beépítésre, módosítottak a páncélzaton, a fő és másodlagos tüzérség lövegeinek növelték az emelkedési szögét, katapultokat építettek be a repülőgépek számára. Valamint itt kapták meg a hajók a jellegzetes pagoda stílusú felépítményt is. A Hiei azért volt kivétel, mert belőle iskolahajót kellett csinálni, hogy ne kelljen szétbontani a washingtoni egyezmény miatt. Ezért nála az első átépítésnél kivették a két hátsó lövegtornyot, a másodlagos fegyverzetet, valamint csökkentették a páncélzatot és kivettek pár kazánt is, hogy a hajó maximum 18 csomóra legyen képes. A másodiknál aztán visszapakoltak mindent. "Van valami elérhető szakirodalom ebben a témában?" Azt javaslom, hogy keresd a Kagero, a Warship Pictorial és a Shipcraft könyveit. Meg "úgy általában" ilyen és ehhez hasonló kiadványokat: www.amazon.com/Japanese-Battleships-1905-1942-Hard-Cover/dp/8365437287 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673309 | 2020. május 30. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm. Ha esetleg érdekel az építés, kattints az adatlapomra és a cikkek közt keresd a Császár új szamuráját. Egyébként még a gyártó is érzékelteti a színkülönbséget a Hiei és testvérhajói között: www.1999.co.jp/eng/image/10497630/60/2 www.1999.co.jp/eng/image/10529069/60/2 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 673291 | 2020. május 30. 12:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A hajók átépítéséről a specifikus könyvekben találsz információkat. A Kongo pl egy egészen jól dokumentált hajó. Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 673289 | 2020. május 30. 11:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A Trumpeter 700-as A. Hipper készletének keresem a fegyverzetet tartalmazó (D) kereteit! Ha valakinek lenne megmaradt/felesleges/eladó, az kérem jelentkezzen a b.balazs33@gmail.com címen! Esetleg jó állapotú roncs, vagy elkezdett de megunt, vagy hiányos, de ezeket az alkatrészeket tartalmazó készlet is szóba jöhet! Köszönöm előre is! BB | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 673288 | 2020. május 30. 11:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A két háború közti átépítések során mennyire kaphattak egységes színt ezek a hajók? Egyáltalán mit lehet tudni ezekről az átépítésekről? Van valami elérhető szakirodalom ebben a témában? BB | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csigusz | Adatlap | 673283 | 2020. május 30. 10:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi! Köszönöm a válaszod! Nagyon Szépen nézz ki a Kongod! Én pont a Hieit akarom megépíteni és a Yokosuka szürkéből is van itthon, így akkor azt használom fel. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673275 | 2020. május 29. 22:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A Harunát és a Kirishimát privát gyárakban építették, úgyhogy igazából egyik szürkét sem lehet rájuk biztosra mondani. A Hiei Yokosukában készült, úgyhogy arra jó lehet az ottani szürke. Egyébként ha egy első vh-s Kongo osztályú hajót szeretnél építeni, akkor szerintem a Hiei kivételével a képen látható festékkeverék jó lehet bármelyikre. Én 1/700-ban 20-20 cseppet kevertem össze mindegyikből és a második képen láthatod a kifestett makettet. Ha egy színből szeretnéd megoldani, akkor a Humbrol 123-as színt ajánlom. Bár abba valószínűleg kell pár csepp fehér, mert kissé sötét az árnyalat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673274 | 2020. május 29. 21:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szép munka Gyuri! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csigusz | Adatlap | 673266 | 2020. május 29. 15:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ugye a második világháború körül épített japán hajók szürke színe hajógyáranként változott. Na most ez mennyire igaz az első világháború idején épített hajókra? Gondolok itt kiváltképpen a Kongo osztály Japánban épített egységeire! Köszönettel Csigusz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 673240 | 2020. május 29. 09:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Csodálatos munka :) ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 673228 | 2020. május 29. 00:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tovább haladtam a Barham-mal: Felkerültek a híd szintjei, egyik a másik után. Ezeket egy előre fúrt lyukba ragasztott rézrúdra fűztem fel, hogy egyenesen álljanak. A felső szinteken rézcső lett az árbóc, amit a rúdra csúsztattam. Az egész szerkezet még a festés előtt össze lett állítva, és rendben volt, mégis most sikerült valahogy kissé ferdén (hátrafelé dőlve) felragasztanom a felső szintet, a spotting topot. Mit ne mondjak, zavar rendesen, de el kell fogadjam, hogy ilyen lett, mert csak a teljes tripód roncsoló szétbontásával lenne orvosolható eme hiba. Majd a kötélzettel igyekszem kicsit még húzni rajta, hátha jobb lesz. Pedig milyen dögös lett ez a híd! Na, mindegy… Felkerült az összes csónak is (egyet lecsaltam). A lekötő vászoncsíkokat szürkére festett ólomfóliával imitáltam, a csíkokat a csónakbakok egyik oldalára felragasztottam, majd a csónakot magát, végül a csíkokat a csónakra simítva és méretre vágva a bakok másik oldalára erősítettem. Fent van már az összes mentőtutaj (Carley raft) is. A főárbóc igen finom és sérülékeny egységét csak később szeretném feltenni, előbb a fő- és másodlagos tüzérség következik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 673224 | 2020. május 28. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673222 | 2020. május 28. 21:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ha erre a Gunzéra gondoltál: www.greenmodels.net/mr-hobby-gunze-sangyo-h83-dark-gray-2-10ml/ akkor igen, lehetett ilyen szín. Ezen a linken találsz egy kivonatot arról, hogy mi volt a festési előírás: 69.5.4.225/od_mvg_navy_paint.php Nem tudom mennyire vagy jó angolos, de ha legörgetsz a painting of US Navy vehicles című részhez, akkor a fénykép alatti bekezdésben ott van, hogy az előírás egy medium gray No. 123 nevű szín volt. Ha erre keresel tovább, akkor eljutsz a Ford medium gray-hez és itt láthatod az ehhez a szürkéhez hasonló színeket (még makettfesték is van közte): www.encycolorpedia.com/666b6c | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 673180 | 2020. május 28. 08:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Részben hajós kérdésem van, a WW2 során az US navy milyen színű festést használt az air carrierek fedélzetén lévő repülőgép vontatókon? A neten eddig azt találtam, hogy ennek a Gunze 83 megfelel? Köszönettel Muzzy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 673109 | 2020. május 25. 07:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a véleményeket, Akkor így marad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 673108 | 2020. május 25. 01:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon is rendben van. Szép munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 673101 | 2020. május 24. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Határozottan tetszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 673085 | 2020. május 24. 18:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 673046 | 2020. május 24. 10:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 673031 | 2020. május 23. 14:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 672775 | 2020. május 15. 23:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Igen az Academy pontosabb, a két készlet összehasonlítása alapján írták, hogy a Trumpeter hajótest pontatlanabb. www.britmodeller.com/forums/index.php Apropó terveztél König osztályt is építeni, azzal mi a helyzet? Ha közben megépült már akkor elnézést, még nem lapoztam vissza a topikot. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 672773 | 2020. május 15. 22:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm az elismerő szavakat. Az az igazság, hogy tényleg sokat foglalkoztam a Warspite 1942-es verziójával. Az Anatomy könyv volt a legfőbb forrásom. A "dudor"-ral és a hajótesttel behatóbban - őszintén megvallva - nem foglalkoztam... (minden mással igen) Az én hajóm viszont Academy kitből épült; csak reménykedni tudok így utólag, hogy ebben a vonatkozásban pontosabb, mint a Trumpeter. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 672767 | 2020. május 15. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Jó rég jártam erre. Csodaszépek a munkáitok! Sajnos nálam a megkezdett hajók kényszerpihenőn vannak bedobozolva egyenlőre, talán télen lesz némi időm már rájuk. Viszont a minap rendeltem egy 1/350 Trumpi Warspite-ot, mert mióta megláttam az Öreg Hölgyet azóta vágytam rá. :) Mondhatnám "könnyű" dolgom lesz, mivel Simi már elkészítette a hajót, így nem kell külföldi fórumokat bújnom, hisz a fordítgatással töltött időt megspórolom, és egy gyönyörűen elkészített hajó alapján dolgozhatok majd. Egyenlőre csak minimális kutató munkára futotta, ám sajnos az egyik angol fórumon elszomorított az a megállapítás miszerint a hajótest és a torpedó védő dudor jelentősen eltér az eredeti hajóétól. Érdeklődnék, hogy valamelyikőtök foglalkozott-e ezzel a dologgal illetve csinált-e ilyen jellegű korrekciót ezen a készleten. Az Anatomy of the ship Warspite kiadványa megvan a gépemen, az alapján végzek majd összehasonlítást, és ha túl drasztikus lenne az átalakítás végső esetben vízvonal makettként készítem majd el. Előre is köszönöm az infót. Mégegyszer gratulálok mindenkinek a munkáihoz! Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 672705 | 2020. május 14. 19:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672628 | 2020. május 12. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hát, most kissé megviselt, mióta egy-két kandúr kezelésbe vette... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zzo160 | Adatlap | 672624 | 2020. május 12. 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672602 | 2020. május 12. 17:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672601 | 2020. május 12. 17:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Felkerült a kémény létrákkal és reflektorokkal. Ezt követően elkezdtem a parancsnoki torony megépítését. Itt a conning tower platform és a signal platform felragasztása utáni állapot látható. Nagyon tetszik ezen a hajón a felépítmény bonyolult felépítése. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672600 | 2020. május 12. 17:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Batka! Köszönöm szépen kedves szavaid. Remélem, a Bolyaira elkészülök vele. Én most csak PVA-t használtam a korláthoz, és nem volt gondom vele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 672363 | 2020. május 8. 14:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nem, nem vagyunk csalódottak. Ez így most is már abban a formában van,hogy megnézem a képet és csak nézem és nézem,majd szépen lassan tűnnek fel a kidolgozottság szépségei. Alig várom, hogy élőben is lássam majd. Mit tippelsz, ha lesz idén Bólyai, akkor ott már látható lesz? A korlátot teljes egészében PVA ragasztóval ragasztod fel? Mert olvastam olyan tippet, hogy a két végét felrakják pillanatragasztóval és csak a "maradék" korlátnál használnak PVA megoldást. Köszi, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672359 | 2020. május 8. 13:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Imi! Köszönöm szépen. Itt is voltak ívek a kazematák felett, kellett trükközni kicsit a korláttal. Most, hogy e fedélzet gyakorlatilag kész, remélem, gyorsabban haladhatok - már fenn van a kémény! Így sokkal jobban néz ki. Majd teszek fel képeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 672331 | 2020. május 7. 23:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Ez a Barham már felépítmények nélkül is olyan szép, hogy eláll az ember lélegzete. Egyszerűen gyönyörű! Én a Warspite-n - amikor a korlátokat raktam fel - ott szívtam a legtöbbet, ahol az orrfedélzet után kezd kiszélesedni a fedélzet és van 3 ív egymás után: ott lehetett szórakozni, mire szépen sikerült. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672271 | 2020. május 5. 22:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Aki még követi azt a végeláthatatlan építést, most csalódott lehet, hogy még mindig felépítmény nélküli képeket pakolok fel a hajóról. De ha jobban megnézi őket, láthatja, hogy sok dolog került fel – leginkább talán a korlátok lehetnek feltűnők. Ezúttal WEM Ultrafine-t használtam a szokásos GMM Gold Plus helyett, hogy kipróbáljam, milyen. Elég finomnak találtam, ami szerintem egy maratott korlát legfontosabb tulajdonsága – sok, szépen megépített makettet láttam már, melyeknek a minőségét lerontotta a túl vastag korlát. Amiket én láttam, azok közül egyedül a fenti két termék elég finom, hogy hasonlítson az eredetire. A WEM korlát igen könnyen hajlik, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele. A korlátokat még a kereten festettem le: a vízszintes szálakat Revell 9 antracitszürkére, a függőlegeseket a kamuflázs megfelelő színeire és az alsó szálat középbarnára, hogy megjelenítsem a korabeli angol hadihajók fa fedélzetszegélyét (spurnwater). Na, ezt nehéz észrevenni a maketten! A korlátok felragasztására kizárólag PVA-t használtam, így remélem, el tudom kerülni a hőingadozásból adódó, későbbi problémákat. Felkerültek különféle felszerelések a shelter deck-re és a hátsó felépítmény fedélzetére. Most már tényleg elég sok cucc van a fedélzeteken (különösen a csónakfedélzeten), hasonlóan az igazi hajóhoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 672270 | 2020. május 5. 22:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a jó öreg Oklahoma.. Még őt is ki lehetett volna javítani, de az elavult gépei miatt nem történt meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 671965 | 2020. április 27. 07:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 671814 | 2020. április 22. 18:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Imi! Tényleg nagyon sok a cucc a hajón - talán azért több, mint a testvérhajóin, mert ezt nem építették át, csak kis mértékben, ezért kisebb a felépítmények alapterülete, nagyobb a szabad fedélzeti terület. Terveim szerint a H.M.S. Valiant mellett a H.M.S. Griffin romboló is rajta lesz a diorámán, a végzetes pillanat előtti elhelyezkedésben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 671660 | 2020. április 19. 14:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Talán még a Tiger-en sem volt ennyi apróság, sőt talán még a Warspite-n sem. Ezt mind legyártani... nem kis meló. Én, amikor a Warspite-mat építettem, azt hittem, sosem lesz már vége a sok kütyü elkészítésének. (Ja és még neked ezután jön a Valiant!) De a lényeg: gyönyörű lett a hajótest. Várjuk a további fejleményeket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 671658 | 2020. április 19. 14:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tovább haladtam a Barhammal. A fedélzeti felszerelések többségét felragasztottam: 112 db, háromféle méretű gomba-alakú és tíz más formájú szellőzőt, 42 fedélzeti lejárót és világítóablakot, 23 ládát, a horgonyláncokat és számos egyéb apró felszerelést. A fedélzeten most már tényleg sok a cucc – a végtelenbe nyúló előkészületek eredménye kezd megmutatkozni. A fafedélzetek szélére fel fogom ragasztani a korlátot, mielőtt a felépítmények felkerülnek. Az utolsó képen a hajó főellensége, nem a Rgia Marina, a Kriegsmarine vagy a Luftwaffe, hanem ez a szörnyeteg! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 671563 | 2020. április 17. 01:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Imi! Biztos, hogy volt, például a H.M.S. Valiant, ami ott lesz majd egyszer a kész diorámámon a Barham mellett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 671481 | 2020. április 15. 13:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! 1941-ben volt sötétre festett fedélzetű hajó a Royal Navy-nél? Általánosságban a háború késői szakaszában volt ez "divat" egyes haditengerészeteknél. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |