<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
pigasos78 | Adatlap | 665307 | 2019. november 13. 16:16 | ||
16... :) Egy 72-esért? :D Hol élnek ezek? Előzmény: (665288) cenci 2019. november 13. 12:01 | |||||
charles | Adatlap | 665304 | 2019. november 13. 14:48 | ||
Végre egy gyártó, aki a késői Spit Mk IX-t nem Mk XVI-nak írja. | |||||
atika | Adatlap | 665293 | 2019. november 13. 12:53 | ||
Gondolom, hogy a slide molding technológia miatt is bontják ennyire a készleteket mostanság. Aki meg nem használja a technológiát, az is felül a vonatra, mert milyen már, hogy az övé nincs kismillió darabban. :) | |||||
borisz | Adatlap | 665289 | 2019. november 13. 12:14 | ||
16000? Szinte ingyen! Az, hogy sikerült több, mint 20 öntőkeretre szétosztani olyan, mint az ukrán kisszériás készletek bontása. :D | |||||
cenci | Adatlap | 665288 | 2019. november 13. 12:01 | ||
cenci | Adatlap | 665229 | 2019. november 11. 20:03 | ||
Sennás | Adatlap | 665175 | 2019. november 10. 16:29 | ||
Sennás | Adatlap | 665174 | 2019. november 10. 16:24 | ||
Várjál akkor nem jó csak egy lenne benne? Mert ezen semmi nincs | |||||
Sennás | Adatlap | 665169 | 2019. november 10. 15:21 | ||
Azt sajnálom a kicsi is jól néz ki de a hosszú meg sehol. | |||||
Kojak75 | Adatlap | 665163 | 2019. november 10. 14:47 | ||
Sennás | Adatlap | 665158 | 2019. november 10. 13:35 | ||
Figyelj én ezt így értelmezem. Van egy ráöntve gyárilag (a kisebbik) meg adja a nagyot hozzá. | |||||
Kojak75 | Adatlap | 665150 | 2019. november 10. 11:18 | ||
. 2 féle Kamaz feliratot lehet rátenni. Akkor teszek az icm kamazra is! | |||||
Sennás | Adatlap | 665135 | 2019. november 10. 07:38 | ||
Bizony! És van a Makettshopnál is. Ilyen apróságok ,van crome fólia a tükrökhöz,belső oldalról a fékdob ki van dolgozva. 2 féle Kamaz feliratot lehet rátenni STB STB | |||||
Kojak75 | Adatlap | 665132 | 2019. november 9. 22:17 | ||
Zvezda kamaz a modellfutárnál! Raktáron és 10 alatt! | |||||
f2d | Adatlap | 665126 | 2019. november 9. 20:29 | ||
cenci | Adatlap | 665124 | 2019. november 9. 19:52 | ||
PETI | Adatlap | 665090 | 2019. november 8. 21:37 | ||
Én köszönöm! :) Jó volt látni. | |||||
borisz | Adatlap | 665087 | 2019. november 8. 20:37 | ||
Az elmondottak alapján, ha nem esik rosszul ránézzél arra, akkor szerintem ne. Én egyelőre kivárok, megnézem az új Academyt. | |||||
ati27 | Adatlap | 665086 | 2019. november 8. 20:31 | ||
Sziasztok! Akkor a számomra az jön le, hogy ne nagyon vesztegessem a pengőt a GWH, vagy a finemolds F14-re, ha már megvan a hasegawa.. | |||||
cenci | Adatlap | 665085 | 2019. november 8. 20:21 | ||
Köszi Peti ! :-) | |||||
Zoli | Adatlap | 665082 | 2019. november 8. 18:14 | ||
PETI | Adatlap | 665069 | 2019. november 8. 07:29 | ||
Na meg a fotós, ugye. Nagyon király! | |||||
Lala | Adatlap | 665066 | 2019. november 7. 20:50 | ||
ha már Tomcat téma.. www.72news.eu/2019/11/hasegawa-f-14b-tomcat-vf-103-jolly.html | |||||
sanyi | Adatlap | 665064 | 2019. november 7. 19:28 | ||
Üdv! Nem tudom, ki hogy van vele, de én már jó ideje várok egy klassz Lysandert... Végre itt van! www.72news.eu/2019/11/dorawings-westland-lysander-released.html | |||||
cenci | Adatlap | 664970 | 2019. november 3. 23:24 | ||
zkalos | Adatlap | 664962 | 2019. november 3. 20:11 | ||
Teljesen egyetértünk, de azért 1-2mm-nél több nem igen szokott előfordulni 72-ben az élvonalbeli gyártóknál, az meg teljesen "kezelhető" eltérés a szememnek, én azt nem igazán veszem már észre. Ahol már több mm a bibi, ott már nagy a gond 1/72-ben, az tényleg elgondolkodtató lenne. Ezért tisztelem a Tamiyát. Legtöbb esetben etalonnak tekintik, még ha nem is mindig a leg részletesebbek (lásd az új 48-as Kandúrjukat). Ők vajon hogyan csinálják ? Honnan veszik a dokumentációt ? Lehet, hogy sokat áldoznak erre ? Mert akkor érthető... | |||||
Zoli | Adatlap | 664959 | 2019. november 3. 19:56 | ||
Na igen, a rajzok általában kérdésesek, ezért hasonlítgatok én képekhez is, bár az se olyan egyértelmű, csal a szemünk, illetve az agyunk. Nekem képek alapján is úgy tűnt, hogy a Hasegawa eleje kicsit mélyebbre lóg, tehát magasabb a törzs, de nem sok jelentősége van. Én azért bízok még benne, hogy a Tamiya folytatja a 72-es makettek kiadását is, ugye nemrég jött a Ki-61 és a Messer. Remélem folytatják a sort. Én az összhatás mellett azért a méreteket is nézem, mert ha pár mm hiányzik valahonnan, de a többi méretből nem, vagy ott több van a kelleténél, akkor a makett torz lesz, mégha ránézésre alakhűnek is tűnik. A Trumpeter MiG-29 a körvonalai alapján szinte hajszálpontos, de sajnos az alakhibák nagyon befolyásolják a megjelenését. A teljes gerincet cserélni kellene, de ezenkívül is van még néhány formai eltérés, bár azok inkább a részletekben és nem feltűnők. z | |||||
zkalos | Adatlap | 664957 | 2019. november 3. 19:33 | ||
Köszi a linket. Nem lettem vele sokkal beljebb, mert ahogy írja,mindenki más rajzot használt. Hát itt a bibi. melyiket, és melyik a jó egyáltalán... Nekem a Fine Molds is benne van a tűrésben, ahogy Te is említetted. Majd elválik, hogy az új Academy hogy muzsikál. De ha ők is elszúrják, akkor már nem igazán várhatunk senkitől sem pontosabbat, minden nagyobb gyártó kiadta már, a 48-as AMK-val is vannak gondok ahogy elnézem, az meg máshol lesz pontatlan ha megjelenik 72-ben is (nem hiszem hogy átterveznék teljesen), de hátha. Erre mondtam azt, hogy mindenki a prioritásának megfelelően fog választani...Bár a Tamiya is lekicsinyítené a nagyobb méretarányút. De erre nem sok esélyt látok, tekintve a 48-as méret térhódítását. Én a sok évtizedes kutatómunkával a hátam mögött kezdek afelé tendálni, hogy azt nézzem, nekem látható hibája van-e a képeket nézve ami szembetűnő. Az összhatást nézem, mert túl kicsi ez a méretarány. Lehet ez az oka, hogy jobban kijönnek a formai hibák, mert a szemünk jobban befogja az egész témát, mint a nagyobb méretekben. Ott pásztázik a szemünk. De hogy lehet ez hülyeség :) A lényeg nekem, hogy a kész makett produkálja-e azokat a fénytöréseket pl. , amiket a képeken látok. itt kijönnek az íves felületek hibái, lásd Trumpi 29-es kabin környéke, ahol a valódi gép jellegzetes fénytörései nem jelennek meg a maketten, mert rosszak a síkok meg a hajlatok. Nekem ez a lényeges. | |||||
Zoli | Adatlap | 664955 | 2019. november 3. 18:42 | ||
Kálmán, nem vitatkozunk, csak mindenki ismerteti az álláspontját és meglátásait, nincs ezzel semmi gond. Nekem úgy tűnik, hogy még mindig inkább könyvekből és rajzokból dolgoznak, ezért is a sok apró eltérés. A FineMolds makett tényleg nem tökéletes, nekem a gerince is pontatlan kicsit, de azért ezen apróságok beleférnek a tűrésbe. Mivel a makett még a kereteken van, pontos összehasonlítást nem tudtam így végezni, de eszerint a Hasegawa eleje is túl magas: imgur.com/a/0uPi2cn z | |||||
zkalos | Adatlap | 664953 | 2019. november 3. 18:23 | ||
Mindenki azt lát bele amit óhajt, nem is óhajtok vitázni senkivel (én döntöttem már, a saját szememnek hittem most és nem másnak), én csak azért tettem be ide, mert más ismert szájtokon sincs ez így összehasonlítva, gondoltam a kép teljesebbé tétele miatt nem haszontalan, mivel népszerű a téma. Ott csak azt írják le, hogy mintha nem lenne jó... Itt most mindenki megcsócsálhatja, ha már volt rá alkalmam összehasonlítani. Mint írtam mindegyik gyártó-é hasonló, több fotót is csináltam pl. az ezeréves Fujimi-val is hasonló eredménnyel (az etalonnak tartott 48-as Tamiyát is megnéztem). Elgondolkodtató azért, hogy ma és régen hogyan is terveztek készleteket. A Hasegawa még ma is etalon formát tekintve nekem (is), és még mindig a leginkább Tomcat, ha ránézek, függetlenül az összeépítés nehézségétől vagy a felület legapróbb részleteitől. A kínai tervezők már sorozatosan bizonyítják, hogy valami nem stimmel a 3D-s tervezésükkel. Általában a körvonal jó (általában), de azon belül már néha horror az eltérés a valóságtól. Ebből nekem az jön le, hogy nem terveznek keresztmetszeti rajzokkal, vagy éppen a legújabb lézeres szkenneléssel. A Fine Molds sem tökéletes, de a szárny végéből le lehet csiszolni, ha nagyon zavar, mert műanyag többlet van, nem pótolni kell hanem levágni. Légyszi az orr lógásáról tegyél fel valamit, mert tényleg érdekelne Zoli. | |||||
Zoli | Adatlap | 664951 | 2019. november 3. 17:58 | ||
Az arc fórumán gondolom Te is láttad, és én is látom ezt, viszont szerintem annyira nem szembeötlő, hogy emiatt eladjam a makettet. Amúgy a gerinc vége a Hasegawa maketten is púposabb, kevésbé simul bele a törzs tetejébe. Ha teljesen elmegy az eszem, majd a FineMolds egyik gerincét rákalapálom a GWH törzsére... Bár az meg mintha túl magas lenne... Talán a Hasegawa gerince a legjobb, de nehéz megítélni, hogy melyik mennyire tér el a valóstól. z | |||||
borisz | Adatlap | 664943 | 2019. november 3. 17:01 | ||
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem tetszik ez a tomcetes szál most. :) | |||||
zkalos | Adatlap | 664942 | 2019. november 3. 16:38 | ||
Nézd meg a képeket jobban Zoli, a gerinc kontúr-formájára koncentrálj :) Keskenyeb, s-profilú. Szerintem szembeötlő. A Hasegawa (és pl. a 48-as Tamiya is) szinte púposnak látszik ehhez képest, mintha csak egy "smt" lenne felülnézetben a GWH-hoz képest. | |||||
zkalos | Adatlap | 664941 | 2019. november 3. 16:33 | ||
Vigyázz, csalóka, mert ahhoz még hozzá kell képzelned egy panelt a nyíló szárnyrész elé. A GWH-nál ez külön alkatrész a jobb szárny/szárnytő tömítettség miatt a nyitott-csukott szárny miatt. Hát ezt jó nehéz érthetően leírni :) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 664940 | 2019. november 3. 16:16 | ||
A GWH még így szabad szemmel nézve is sokkal keskenyebb. Legalábbis én így látom... | |||||
Zoli | Adatlap | 664939 | 2019. november 3. 16:13 | ||
Felcsigáztál, én most hoztam el a makettet és nem látok olyan hatalmas eltérések a gerinc kapcsán. Lécci fejtsd ki, hogy pontosan mi a gond vele, köszi! z | |||||
zkalos | Adatlap | 664934 | 2019. november 3. 15:12 | ||
Nekem megvolt a GWH, de gyorsan el is adtam. A gerinc nekem nem Ok. Összehasonlítottam az összes nálam lévő Tomcat-tel, és mindnek hasonló a gerince, kivéve a GWH-t. Csináltam anno képeket róla (alább látható), a még kereten lévő a GWH, a keretről levágott a Hasegawa, de lehetne Fine Molds, vagy Fujimi is, teljesen mindegy. Hetekig néztem képeket, és ez után döntöttem arról hogy fájó szívvel megválok tőle, mert a többitől nagyon elüt felülnézetben (ahonnan a legtöbbször nézem a maketteket itthon), ha egymás mellé teszem őket. Ha csak egy Kandúr a cél, akkor jó lehet. Minden makett hibás valahol, de az nem mindegy szerény véleményem szerint, hogy mennyire feltűnő. Ha innen-onnan hiányzik egy-két milliméter pl. a hosszból, az nem annyira látványos számomra, mint egy formai hiba az íves vonalaknál. Mindenki maga dönti el mi fontos számára... | |||||
Zoli | Adatlap | 664894 | 2019. november 2. 17:07 | ||
Az biztos, hogy alá, elvégre egyszerűbb kidolgozású, viszont ez is elég részletes és aprólékos (bár a sok alkatrész egy része a későbbi verziókhoz kell). A kérdés inkább az, mennyire pontos, pontosabb lesz-e, mint a GWH vagy FineMolds? Szerintem jobb lesz, mint a Hasegawa és Fujimi. z | |||||
f2d | Adatlap | 664885 | 2019. november 2. 13:22 | ||
Kinek mi az alá, nekem fölé. :) | |||||
atika | Adatlap | 664884 | 2019. november 2. 13:19 | ||
Teljesen egyetértek Zoli@#664871-ban írottakkal. (Az 1/48-as kérdést nem vágom.) Az új Academy? Szerintem a Hasegawa/Fujimi alá fog érkezni - úgy összességében, bár ne lenne igazam. | |||||
borisz | Adatlap | 664882 | 2019. november 2. 13:03 | ||
Nagyzo, Zoli, köszi. Esetleg valami az új Academyról? Jól sejtem, hogy a GWH és a FineMolds alá várható? Nem igazán vagyok képben a típussal. :\ | |||||
BBandika | Adatlap | 664875 | 2019. november 2. 11:25 | ||
Nem konkrét makett és elég furcsa koncepció;virtuális makett építő videójáték... www.playdome.hu/hirek/53060/virtualis-modellezes-jon-a-model-builder | |||||
Zoli | Adatlap | 664871 | 2019. november 2. 10:41 | ||
Szia, Szerény véleményem szerint 72-es méretben a GWH és FineMolds a nyerő.Érdemes a videómegosztó oldalakon bemutatott építéseket is megnézni, a rengeteg alkatrész ellenére mindkettő jól építhetőnek tűnik. A GWH a szárnyak bontása, a FineMolds pedig a sok nyitott burkolat miatt lehet nyerő, szóval ízlés kérdése, ki hogyan szeretné bemutatni a makettjét. A GWH kit esetében pontatlanságokról még nem tudok, a FineMolds szárnyvégei pontatlanok, illetve a törzs mellső része mélyebbre lóg. Ezek után jön a Hasegawa és Fujimi, mindkettő ma is szép makett, előbbinél a maratásos kabin nem az igazi, utóbbinál pedig apró pontatlanságok vannak, viszont szebb a kabinja és a fegyverzet mellett hajtóművek is vannak hozzá. A 80-as években készültek, ezért vannak problémák az építésük során, a minőségük se annyira jó, mint a fenti két újabb készleté, de attól még nagyon szép makettek építhetők mindkettőből. Szerintem ezek után jön a Hobby Boss, Revell, ESCI, Academy. Ezek mind viszonylag kevés alkatrészből egyszerűen építhető makettek. A kínainak van talán a legszebb felülete, viszont van pár apróbb hibája (kisebb alak- és méretbeli pontatlanságok, futóakna-ajtók, matricás kabin stb). A német makett pontosabb és a kabin is szebb a domború kapcsolókkal, de a panelezése vastagabb. Az olaszok terméke is átlagosnak mondható, felülete is elfogadható, a kabin matricás. A koreai alakhibái (törzs eleje, szélvédő stb) ismertek, amúgy nagyjából az ESCI szintjén van. Ennél mélyebbre nem mennék, szerintem felesleges is már. z | |||||
Nagyzo | Adatlap | 664866 | 2019. november 2. 08:44 | ||
A népítéletet nem tudom, de a 48-as Tamiyák a legjobbak szerintem, már ha valakinek nem fontos, hogy az összes kormányfelület, féklap, ívelőlap, szereőnyílás ki legyen hajtogatva. Hihetetlen passzentosak, putty egyáltalán nem kell, szenzációs feleület, és nagyon egyszerű építeni, kiváló a tervezése.Most birkózom a GWH 1/72-es kitjével, ami szintén nagyon jó, és az eszement alkatrészbontás ellenére szuper az illeszkedés, természetesen nagyon oda kell figyelni a gondos szárazpróbára, különösen mert az építési utasítás egy vicc. Cserébe kismillió opció. A régi Academyk kissé elnagyoltak és alakhibásak, itt-ott nehezen illeszkednek. A Hasegawa készletei...na, hát színtiszta ambivalencia, nem passzol, feszül, eláll, sorjás, imitt-amott eltűnnek a felületről a panelvonalak, amik amúgy sem túl határozottak, de sok munkával szép repcsi építhető, rengeteg opcióval. A Trumpeter/Hobby boss kiteket nem ismerem. Én Tamiyát vennék kezdésnek, megvan az A és D változat is, az A készül, a D-t meg néha előszedem a dobozból, és csak nézegetem. | |||||
borisz | Adatlap | 664864 | 2019. november 2. 01:07 | ||
Akkor most mi lett a népítélet, mi a rangsor Tomcat ügyben? | |||||
4WD | Adatlap | 664855 | 2019. november 1. 17:20 | ||
Haliho! Nekem megvolt a Fujimi FG.2 Phantom. Szerintem a gyártó egyik legszebb kit-je 1/72-ben, de aztán lecseréltem az Airfix FG.1-ére.Habár nagyon túl van bontva, és a panelvonalak tekintetében is a Fujimi a nyerő, az építés variálhatósága jobban tetszik az Airfix-nél, és a matricák is nagyon tetszenek. A biztonság kedvéért lemásoltam műgyantából az Arfix makett szívónyílásait és a kitérített felületeket, hátha jó lesz majd egy Fujimi vagy Italeri feljavításához :) | |||||
borisz | Adatlap | 664852 | 2019. november 1. 17:05 | ||
Olyan, mint amikor agyonpatkolják az ezer éves gépeket mindenféle rátétlemezelésekkel. Amúgy elég szép részletes makett lenne, de ezeket a domborműveket lereszelni, aztán restaurálni a környéküket, hááát. Mintha valami pozitív paneles géppel küzdene az ember. | |||||
borisz | Adatlap | 664851 | 2019. november 1. 17:02 | ||
Erre: www.scalemates.com/kits/tamiya-60784-mitsubishi-a6m3-zero-fighter-model-32-hamp--209564 Hát most nézem, 6 éves. Nekem újnak számított az ARII és az Academy készletei mellett. A Falcon Zero jó makett volt, amikor kiadták, de való igaz, kellene valami feljavító hozzá. Együlésesnél egy gyanta üléssel elmehet a dolog (Vajon ACES II kell ebbe is?), de a kiömlőt is cserélni kell, mert képesek voltak belülről teljesen simát adni hozzá. A Wolfpacknak volt feljavító készlete meg úgy látom, már beszerezhetetlen. | |||||
Zoli | Adatlap | 664832 | 2019. november 1. 11:23 | ||
Szia, Bizony, ahogy az a bontásból várható is volt. Gondolom perzsamacska is lesz belőle... z | |||||
lancer | Adatlap | 664831 | 2019. november 1. 11:13 | ||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |