<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
zkalos | Adatlap | 664957 | 2019. november 3. 19:33 | ![]() | |
Zoli | Adatlap | 664955 | 2019. november 3. 18:42 | ![]() | |
Kálmán, nem vitatkozunk, csak mindenki ismerteti az álláspontját és meglátásait, nincs ezzel semmi gond. Nekem úgy tűnik, hogy még mindig inkább könyvekből és rajzokból dolgoznak, ezért is a sok apró eltérés. A FineMolds makett tényleg nem tökéletes, nekem a gerince is pontatlan kicsit, de azért ezen apróságok beleférnek a tűrésbe. Mivel a makett még a kereteken van, pontos összehasonlítást nem tudtam így végezni, de eszerint a Hasegawa eleje is túl magas: imgur.com/a/0uPi2cn z | |||||
zkalos | Adatlap | 664953 | 2019. november 3. 18:23 | ![]() | |
Mindenki azt lát bele amit óhajt, nem is óhajtok vitázni senkivel (én döntöttem már, a saját szememnek hittem most és nem másnak), én csak azért tettem be ide, mert más ismert szájtokon sincs ez így összehasonlítva, gondoltam a kép teljesebbé tétele miatt nem haszontalan, mivel népszerű a téma. Ott csak azt írják le, hogy mintha nem lenne jó... Itt most mindenki megcsócsálhatja, ha már volt rá alkalmam összehasonlítani. Mint írtam mindegyik gyártó-é hasonló, több fotót is csináltam pl. az ezeréves Fujimi-val is hasonló eredménnyel (az etalonnak tartott 48-as Tamiyát is megnéztem). Elgondolkodtató azért, hogy ma és régen hogyan is terveztek készleteket. A Hasegawa még ma is etalon formát tekintve nekem (is), és még mindig a leginkább Tomcat, ha ránézek, függetlenül az összeépítés nehézségétől vagy a felület legapróbb részleteitől. A kínai tervezők már sorozatosan bizonyítják, hogy valami nem stimmel a 3D-s tervezésükkel. Általában a körvonal jó (általában), de azon belül már néha horror az eltérés a valóságtól. Ebből nekem az jön le, hogy nem terveznek keresztmetszeti rajzokkal, vagy éppen a legújabb lézeres szkenneléssel. A Fine Molds sem tökéletes, de a szárny végéből le lehet csiszolni, ha nagyon zavar, mert műanyag többlet van, nem pótolni kell hanem levágni. Légyszi az orr lógásáról tegyél fel valamit, mert tényleg érdekelne Zoli. | |||||
Zoli | Adatlap | 664951 | 2019. november 3. 17:58 | ![]() | |
Az arc fórumán gondolom Te is láttad, és én is látom ezt, viszont szerintem annyira nem szembeötlő, hogy emiatt eladjam a makettet. Amúgy a gerinc vége a Hasegawa maketten is púposabb, kevésbé simul bele a törzs tetejébe. Ha teljesen elmegy az eszem, majd a FineMolds egyik gerincét rákalapálom a GWH törzsére... Bár az meg mintha túl magas lenne... Talán a Hasegawa gerince a legjobb, de nehéz megítélni, hogy melyik mennyire tér el a valóstól. z | |||||
borisz | Adatlap | 664943 | 2019. november 3. 17:01 | ![]() | |
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem tetszik ez a tomcetes szál most. :) | |||||
zkalos | Adatlap | 664942 | 2019. november 3. 16:38 | ![]() | |
Nézd meg a képeket jobban Zoli, a gerinc kontúr-formájára koncentrálj :) Keskenyeb, s-profilú. Szerintem szembeötlő. A Hasegawa (és pl. a 48-as Tamiya is) szinte púposnak látszik ehhez képest, mintha csak egy "smt" lenne felülnézetben a GWH-hoz képest. | |||||
zkalos | Adatlap | 664941 | 2019. november 3. 16:33 | ![]() | |
Vigyázz, csalóka, mert ahhoz még hozzá kell képzelned egy panelt a nyíló szárnyrész elé. A GWH-nál ez külön alkatrész a jobb szárny/szárnytő tömítettség miatt a nyitott-csukott szárny miatt. Hát ezt jó nehéz érthetően leírni :) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 664940 | 2019. november 3. 16:16 | ![]() | |
A GWH még így szabad szemmel nézve is sokkal keskenyebb. Legalábbis én így látom... | |||||
Zoli | Adatlap | 664939 | 2019. november 3. 16:13 | ![]() | |
Felcsigáztál, én most hoztam el a makettet és nem látok olyan hatalmas eltérések a gerinc kapcsán. Lécci fejtsd ki, hogy pontosan mi a gond vele, köszi! z | |||||
zkalos | Adatlap | 664934 | 2019. november 3. 15:12 | ![]() | |
Nekem megvolt a GWH, de gyorsan el is adtam. A gerinc nekem nem Ok. Összehasonlítottam az összes nálam lévő Tomcat-tel, és mindnek hasonló a gerince, kivéve a GWH-t. Csináltam anno képeket róla (alább látható), a még kereten lévő a GWH, a keretről levágott a Hasegawa, de lehetne Fine Molds, vagy Fujimi is, teljesen mindegy. Hetekig néztem képeket, és ez után döntöttem arról hogy fájó szívvel megválok tőle, mert a többitől nagyon elüt felülnézetben (ahonnan a legtöbbször nézem a maketteket itthon), ha egymás mellé teszem őket. Ha csak egy Kandúr a cél, akkor jó lehet. Minden makett hibás valahol, de az nem mindegy szerény véleményem szerint, hogy mennyire feltűnő. Ha innen-onnan hiányzik egy-két milliméter pl. a hosszból, az nem annyira látványos számomra, mint egy formai hiba az íves vonalaknál. Mindenki maga dönti el mi fontos számára... | |||||
Zoli | Adatlap | 664894 | 2019. november 2. 17:07 | ![]() | |
Az biztos, hogy alá, elvégre egyszerűbb kidolgozású, viszont ez is elég részletes és aprólékos (bár a sok alkatrész egy része a későbbi verziókhoz kell). A kérdés inkább az, mennyire pontos, pontosabb lesz-e, mint a GWH vagy FineMolds? Szerintem jobb lesz, mint a Hasegawa és Fujimi. z | |||||
f2d | Adatlap | 664885 | 2019. november 2. 13:22 | ![]() | |
Kinek mi az alá, nekem fölé. :) | |||||
atika | Adatlap | 664884 | 2019. november 2. 13:19 | ![]() | |
Teljesen egyetértek Zoli@#664871-ban írottakkal. (Az 1/48-as kérdést nem vágom.) Az új Academy? Szerintem a Hasegawa/Fujimi alá fog érkezni - úgy összességében, bár ne lenne igazam. | |||||
borisz | Adatlap | 664882 | 2019. november 2. 13:03 | ![]() | |
Nagyzo, Zoli, köszi. Esetleg valami az új Academyról? Jól sejtem, hogy a GWH és a FineMolds alá várható? Nem igazán vagyok képben a típussal. :\ | |||||
BBandika | Adatlap | 664875 | 2019. november 2. 11:25 | ![]() | |
Nem konkrét makett és elég furcsa koncepció;virtuális makett építő videójáték... www.playdome.hu/hirek/53060/virtualis-modellezes-jon-a-model-builder | |||||
Zoli | Adatlap | 664871 | 2019. november 2. 10:41 | ![]() | |
Szia, Szerény véleményem szerint 72-es méretben a GWH és FineMolds a nyerő.Érdemes a videómegosztó oldalakon bemutatott építéseket is megnézni, a rengeteg alkatrész ellenére mindkettő jól építhetőnek tűnik. A GWH a szárnyak bontása, a FineMolds pedig a sok nyitott burkolat miatt lehet nyerő, szóval ízlés kérdése, ki hogyan szeretné bemutatni a makettjét. A GWH kit esetében pontatlanságokról még nem tudok, a FineMolds szárnyvégei pontatlanok, illetve a törzs mellső része mélyebbre lóg. Ezek után jön a Hasegawa és Fujimi, mindkettő ma is szép makett, előbbinél a maratásos kabin nem az igazi, utóbbinál pedig apró pontatlanságok vannak, viszont szebb a kabinja és a fegyverzet mellett hajtóművek is vannak hozzá. A 80-as években készültek, ezért vannak problémák az építésük során, a minőségük se annyira jó, mint a fenti két újabb készleté, de attól még nagyon szép makettek építhetők mindkettőből. Szerintem ezek után jön a Hobby Boss, Revell, ESCI, Academy. Ezek mind viszonylag kevés alkatrészből egyszerűen építhető makettek. A kínainak van talán a legszebb felülete, viszont van pár apróbb hibája (kisebb alak- és méretbeli pontatlanságok, futóakna-ajtók, matricás kabin stb). A német makett pontosabb és a kabin is szebb a domború kapcsolókkal, de a panelezése vastagabb. Az olaszok terméke is átlagosnak mondható, felülete is elfogadható, a kabin matricás. A koreai alakhibái (törzs eleje, szélvédő stb) ismertek, amúgy nagyjából az ESCI szintjén van. Ennél mélyebbre nem mennék, szerintem felesleges is már. z | |||||
Nagyzo | Adatlap | 664866 | 2019. november 2. 08:44 | ![]() | |
A népítéletet nem tudom, de a 48-as Tamiyák a legjobbak szerintem, már ha valakinek nem fontos, hogy az összes kormányfelület, féklap, ívelőlap, szereőnyílás ki legyen hajtogatva. Hihetetlen passzentosak, putty egyáltalán nem kell, szenzációs feleület, és nagyon egyszerű építeni, kiváló a tervezése.Most birkózom a GWH 1/72-es kitjével, ami szintén nagyon jó, és az eszement alkatrészbontás ellenére szuper az illeszkedés, természetesen nagyon oda kell figyelni a gondos szárazpróbára, különösen mert az építési utasítás egy vicc. Cserébe kismillió opció. A régi Academyk kissé elnagyoltak és alakhibásak, itt-ott nehezen illeszkednek. A Hasegawa készletei...na, hát színtiszta ambivalencia, nem passzol, feszül, eláll, sorjás, imitt-amott eltűnnek a felületről a panelvonalak, amik amúgy sem túl határozottak, de sok munkával szép repcsi építhető, rengeteg opcióval. A Trumpeter/Hobby boss kiteket nem ismerem. Én Tamiyát vennék kezdésnek, megvan az A és D változat is, az A készül, a D-t meg néha előszedem a dobozból, és csak nézegetem. | |||||
borisz | Adatlap | 664864 | 2019. november 2. 01:07 | ![]() | |
Akkor most mi lett a népítélet, mi a rangsor Tomcat ügyben? | |||||
4WD | Adatlap | 664855 | 2019. november 1. 17:20 | ![]() | |
Haliho! Nekem megvolt a Fujimi FG.2 Phantom. Szerintem a gyártó egyik legszebb kit-je 1/72-ben, de aztán lecseréltem az Airfix FG.1-ére.Habár nagyon túl van bontva, és a panelvonalak tekintetében is a Fujimi a nyerő, az építés variálhatósága jobban tetszik az Airfix-nél, és a matricák is nagyon tetszenek. A biztonság kedvéért lemásoltam műgyantából az Arfix makett szívónyílásait és a kitérített felületeket, hátha jó lesz majd egy Fujimi vagy Italeri feljavításához :) | |||||
borisz | Adatlap | 664852 | 2019. november 1. 17:05 | ![]() | |
Olyan, mint amikor agyonpatkolják az ezer éves gépeket mindenféle rátétlemezelésekkel. Amúgy elég szép részletes makett lenne, de ezeket a domborműveket lereszelni, aztán restaurálni a környéküket, hááát. Mintha valami pozitív paneles géppel küzdene az ember. | |||||
borisz | Adatlap | 664851 | 2019. november 1. 17:02 | ![]() | |
Erre: www.scalemates.com/kits/tamiya-60784-mitsubishi-a6m3-zero-fighter-model-32-hamp--209564 Hát most nézem, 6 éves. Nekem újnak számított az ARII és az Academy készletei mellett. A Falcon Zero jó makett volt, amikor kiadták, de való igaz, kellene valami feljavító hozzá. Együlésesnél egy gyanta üléssel elmehet a dolog (Vajon ACES II kell ebbe is?), de a kiömlőt is cserélni kell, mert képesek voltak belülről teljesen simát adni hozzá. A Wolfpacknak volt feljavító készlete meg úgy látom, már beszerezhetetlen. | |||||
Zoli | Adatlap | 664832 | 2019. november 1. 11:23 | ![]() | |
Szia, Bizony, ahogy az a bontásból várható is volt. Gondolom perzsamacska is lesz belőle... z | |||||
lancer | Adatlap | 664831 | 2019. november 1. 11:13 | ![]() | |
Tibcsi | Adatlap | 664822 | 2019. november 1. 10:08 | ![]() | |
Én, ha angol Phantomot akarnék építeni, Fujimit (vagy ezt az Italerit) venném, a kora ellenére még mindig rokonszenvesebb, mint az agyonbontott Airfix. Matrica sem gond, itthon figyel egy lepedőnyi XTradecal. :) | |||||
Zoli | Adatlap | 664816 | 2019. november 1. 09:28 | ![]() | |
Szia, Szép lett a makett, de én már akkor feladtam, amikor láttam, hogy a szárny nem merőleges a törzsre...……. z | |||||
Zoli | Adatlap | 664815 | 2019. november 1. 09:25 | ![]() | |
Szia, Régóta hiányzott ebből is egy igazán jó készlet, épp ideje volt! z | |||||
Zoli | Adatlap | 664814 | 2019. november 1. 09:23 | ![]() | |
Szia, Így van, bár én egy érdekesebb jelzés miatt se vennék a szükségesnél eggyel több makettet. Valószínű én is a dél-afrikait építem majd, de nem kell egy ugyanilyen verzió más festéssel. Viszont a IIC jöhet! Szerintem a Tamiya F-16 bőven jó, marokkói matrica is kapható, bár nyilván gazdaságosabb lenne együtt... z | |||||
Zoli | Adatlap | 664813 | 2019. november 1. 09:14 | ![]() | |
Szia, És melyik lenne a jobb vétel, a Fujimi, Orange, Academy, Hasegawa? z | |||||
Zoli | Adatlap | 664812 | 2019. november 1. 09:13 | ![]() | |
Szia, Igen, ez nekem is nagyon zavaró, de ahogy írod, mindegyik így néz ki, töri a levegőt... z | |||||
f2d | Adatlap | 664808 | 2019. november 1. 08:09 | ![]() | |
FS kódok BS helyett, valamint a matricalapon a B variánsnál a gun pod-hoz is adnak jelzéseket, tudtommal ezt csak az FGR-ek és a J(UK)-k hordozták. Ez lehet a Super decal? -> Ha kellőképpen figyelmes vagy, akkor kapsz egy másik maketthez is matricát. :) OMG Jó nagy katyvaszt csinált ebből az Italeri, az alap Fujimi öntvényen kívül a többi nem sokat ér. | |||||
piratvitorla | Adatlap | 664807 | 2019. november 1. 07:38 | ![]() | |
Sziasztok Én szerintem beszerzem az új Italeri Phantomot. Elhiszem, hogy nem tökéletes a makett. De gondolom fele annyiba fog kerülni, mint a Fujimi, és kb 2/3 annyiba, mint az Airfix... | |||||
Tibcsi | Adatlap | 664806 | 2019. november 1. 07:23 | ![]() | |
Ha már úgyis Fujimi, akkor igazán átvehették volna a festés színkódjait is... ritkán írnak ekkora zöldségeket a kamó színeiről. | |||||
ecsetes | Adatlap | 664795 | 2019. október 31. 19:47 | ![]() | |
Igen, az lesz benne. Az eddigieknél azért jobb :) | |||||
Podva | Adatlap | 664793 | 2019. október 31. 19:34 | ![]() | |
Armájéknál jön a Hurri IIc is... :) www.armahobby.com/70035-hawker-hurricane-mk-iic-expert-set.html Üdv | |||||
atika | Adatlap | 664792 | 2019. október 31. 19:08 | ![]() | |
Én beszerzem, ha tudom. Ha jobban belegondolok, akkor 30 éve akarok egy Fujimi brit Phantomot, de mindig csak halasztottam a vásárlást. A matrica az most nem Super decal - hiába írják rá a dobozra; gondolom belátták, hogy nem érdemes az új Airfix-ex lepedő méretű Cartograf matricájával versenyezni. ...és FG1/K, igen. | |||||
f2d | Adatlap | 664791 | 2019. október 31. 18:45 | ![]() | |
A matrica készítő részleg, valahogy nem szakadt bele a munkába. Ez már a '90-es években is kevés volt. No, de nézzük a dolgok jó oldalát, máris megspóroltam egy makett árát. :) Az Italeri megnevezésében némi képzavart érzek: F-4M PHANTOM FG.1 Na, most akkor melyik? Egyébként a jelzések az FG.1-hez tartoznak, azaz F-4K. | |||||
atika | Adatlap | 664788 | 2019. október 31. 18:05 | ![]() | |
...és hivatalos: az Italeri brit Phantom Fujimi: www.italeri.com/en/product/2862 | |||||
atika | Adatlap | 664787 | 2019. október 31. 17:57 | ![]() | |
Valószínűleg tanulmányozták az Orange Hobby C-jét, de nem az. Nagyon sok olyan dologban különbözik, amiben akár hasonlíthatna is, amennyiben közös gyökerekről van szó. ...nagyon félve találgatok csak: csak nem saját fejlesztés? :) | |||||
sanyi | Adatlap | 664786 | 2019. október 31. 17:52 | ![]() | |
Az unalmasságon egy klassz matricával lehet változtatni, de már tárgyaltuk... Polák barátaink ezt tudják, ezért adják az egyiket dél-afrikaival, ezt pedig finn légigyőztessel. Én pl. tuti nem venném meg, ha egy unalomig ismert angolt adna. No de a finn festéssel eléggé felpiszkált, hogy megvegyem, vagy a dél-afrikai is elég érdekes... F-16-ot is adhatna, csomagoljon hozzá marokkói jelsort! | |||||
cenci | Adatlap | 664785 | 2019. október 31. 16:32 | ![]() | |
A felülete nagyon hasonló az Orange Hobby F-35C-jére ,de nekik tudtommal nincs B-je ,aztán persze ki tudja . | |||||
cenci | Adatlap | 664784 | 2019. október 31. 16:26 | ![]() | |
Ahogy látom akkor ez nem a FUJIMI makettje ami jobb is . | |||||
pmheros | Adatlap | 664783 | 2019. október 31. 15:55 | ![]() | |
Szerencsére nem vagyok a típus rajongója. Megnéztem pár fotót, ahol fut a gép testén a fény, hát nagyon jó sima áramlási vonalai vannak. Ezzel szemben a linkeden az Italeri lemezeléseinek szintbeli kiemelése borzasztó szarul néz ki. Valaki elkezdte ezt a marhaságot, a többi hülye meg folytatja. Gratulálok nekik. | |||||
Zoli | Adatlap | 664782 | 2019. október 31. 13:24 | ![]() | |
swordmodel.cz/cs/172/147-sw72128-p-80c-vs-il-10-over-korea.html Nem sok egyértelmű dolog látható a képen, de az Il-10 kereteinek színe alapján kezd beigazolódni a gyanú, hogy ez bizony a felejtős Fly makett... z | |||||
Zoli | Adatlap | 664781 | 2019. október 31. 13:19 | ![]() | |
Új Italeri F-35B: www.italeri.com/en/article/777 Erősen gondolkodom a típus beszerzésén, ez állítólag teljesen új szerszámos, a korábbi készleteikhez képest sokkal jobb, de mennyire állja a sarat a Fujimi, Orange, Hasegawa makettjeivel? z | |||||
Zoli | Adatlap | 664780 | 2019. október 31. 12:35 | ![]() | |
Új Tamiya Zero? Gondolom a néhány éve megjelentre gondolsz, tényleg szép. Én a FineMolds A6M2 és A6M5 verzióit vettem meg. A Hasegawa F-2 se rossz, de valami komolyabb feljavító is jöhetne már hozzá. z | |||||
borisz | Adatlap | 664779 | 2019. október 31. 12:17 | ![]() | |
Nekem meg megvan a Hasegawa F-2 mellé a Tamiya új A6M3-es Zeroja, bibibí. :D | |||||
Zoli | Adatlap | 664778 | 2019. október 31. 12:01 | ![]() | |
Nemsokára nekem is, legalábbis a forgalmazó már jelezte, szóval annyira nem irigykedek... z | |||||
Podva | Adatlap | 664777 | 2019. október 31. 11:51 | ![]() | |
Zoli | Adatlap | 664776 | 2019. október 31. 11:46 | ![]() | |
Ezek szerint akkor a Hurricane még nem annyira unalmas, mint a Messer és F-16? Tényleg nagyon szép makett, de is "csak" átdobozolás. Én a Yak-1B-re várok, minden hibájával együtt az is nagyon jó vétel lesz. Remélem még sok hasonló követi ezeket. z | |||||
Kferro | Adatlap | 664775 | 2019. október 31. 10:42 | ![]() | |
Èn is nèztem már az Arma Hurrican-jeit, de a 72 nekem kicsi. Ha 48-as lenne, màr vettem volna belőle vagy kettőt. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nekem a Fine Molds is benne van a tűrésben, ahogy Te is említetted. Majd elválik, hogy az új Academy hogy muzsikál. De ha ők is elszúrják, akkor már nem igazán várhatunk senkitől sem pontosabbat, minden nagyobb gyártó kiadta már, a 48-as AMK-val is vannak gondok ahogy elnézem, az meg máshol lesz pontatlan ha megjelenik 72-ben is (nem hiszem hogy átterveznék teljesen), de hátha. Erre mondtam azt, hogy mindenki a prioritásának megfelelően fog választani...Bár a Tamiya is lekicsinyítené a nagyobb méretarányút. De erre nem sok esélyt látok, tekintve a 48-as méret térhódítását. Én a sok évtizedes kutatómunkával a hátam mögött kezdek afelé tendálni, hogy azt nézzem, nekem látható hibája van-e a képeket nézve ami szembetűnő. Az összhatást nézem, mert túl kicsi ez a méretarány. Lehet ez az oka, hogy jobban kijönnek a formai hibák, mert a szemünk jobban befogja az egész témát, mint a nagyobb méretekben. Ott pásztázik a szemünk. De hogy lehet ez hülyeség :) A lényeg nekem, hogy a kész makett produkálja-e azokat a fénytöréseket pl. , amiket a képeken látok. itt kijönnek az íves felületek hibái, lásd Trumpi 29-es kabin környéke, ahol a valódi gép jellegzetes fénytörései nem jelennek meg a maketten, mert rosszak a síkok meg a hajlatok. Nekem ez a lényeges.