<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
TAMÁS78 | Adatlap | 676747 | 2020. szeptember 10. 00:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Valóban nincs, az egyikkel így balra előre tudtak valamennyire lőni, a másikkal jobbra előre. Előzmény: (676699) Sennás 2020. szeptember 9. 14:29 | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676746 | 2020. szeptember 9. 23:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igen, ezeket olvastam valahol. Számomra az elsődleges fontossággal bíró dolog, hogy a kanadai oldalon lévő rajzok mennyiben használhatók fel az építésnél. Amennyiben a Prasky-féle tervrajzok alapján készítette őket - ahogy írta -, számomra könnyebben értelmezhető, mint a tervrajzok - amik kis méretben szintén elérhetők az oldalán - régebben meg nagyobban az Avaxon. Leginkább dobozból szándékszom építeni, de amennyiben látok olyan dolgot, amit meg kellene oldani (pl. a kötélzet/antennák pont ilyen), azt nyilván orvosolni kéne. A torpedóháló csigái már kérdéses terület, különösen, hogy első blikkre nincs is háló a kitban (bár persze nyilván valamiből megoldható lehet). :) | |||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 676733 | 2020. szeptember 9. 21:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
repülősként beleolvastam, nekem elég meggyőzőnek tűnt a feldolgozás, igaz csak a végkövetkeztetést olvastam el, de tanulságos volt. Részben csodálkozik a szerző a KUK tervezőkön, mert már 1908-ban megkapták a németektől a vízvonal alatti robbanások kivédésére szolgáló ismeretanyagot, de azt nem használták fel, és végül is éppen ez vezetett a Szent István pusztuláshoz. Na meg a további rossz tervezés, kivitelezés. (a próbaúton kiestek szegecsel, hirtelen irányváltáskor majdnem 20 fokban megdőlt a SZI, míg a többi testvérhajójánál ez csak mintegy 10-12 fok volt. Pont azok szekciók nem voltak kellőképpen védve, ahol az olasz torpedó becsapódott, ellenárasztással még részben tudtak korrigálni, de csak azon az áron, hogy a meghajtást biztosító szekciókat elárasztották. Muzzy | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 676730 | 2020. szeptember 9. 21:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igen, az a füzet, amit belinkeltél. | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676715 | 2020. szeptember 9. 18:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ha az alábbi az orosz könyv, akkor elég fáin archív fotógyűjteménye van. A baromi sok szöveget nem tudom sajnos értelmezni. wunderwafe.ru/Magazine/MK/2001_03/index.htm | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676713 | 2020. szeptember 9. 17:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia András! Mint Prasky tervrajz, igen (bár nekem nincs meg), az oroszról még nem is hallottam. Én az alábbi kiadványra gondoltam, illetve a lejjebb jelzett weboldalra. www.amazon.com/SMS-Viribus-Unitis-Austro-Hungarian-Battleship/dp/B01FEKXT30 Tekintve, hogy állítólag a Prasky alapján csinálta a kanadai, akár használható is lehet a makett építése során, bár ugye én referenciák hiányában max. annyit vettem észre rajta, hogy a HGM makettjén az árboc mellett sokkal több kötél van lekötve, mint ezen a rajzon. Mindamellett, azon a weblapon elég szép anyag van, persze a minősége lehet kérdéses. Természetesen azt sem tudom, hogy a HGM makettjét mikor követték el és milyen tervrajzok alapján, ami biztos, hogy 1989-ben én már láttam. Bár kellett rá várni húsz évet, csak ki bírták adni, de pont ezért mondom, hogy meglehet, a Szent Istvánt a jelentős átfedés dacára sem feltétlenül fogják megcsinálni, ha ez nem fogy, mert azért csak kell majd hozzá pár újabb fröccsöntő-forma. Az eltérő maratás ebből a szempontból nem probléma. | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 676711 | 2020. szeptember 9. 16:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ezekre gondoltál, Gabi? Amikor 20 évvel ezelőtt Bécsből ezzel a zsákmánnyal tértem haza, a klubban kiröhögtek, mondván ezt a hajót soha nem adják ki makettban, miért erre költöm a pénzem. Ugye ugye, az előrelátó kis hörcsög! Amikor a Combrig kiadta a gyantás verziót, már az oroszok is csináltak róla füzetet. | |||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 676710 | 2020. szeptember 9. 16:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Hali, szerinten ez egy általános dolog, nézd meg az első világháborús német csatacirkálókat, a lövegtornyok pl. a Von der Tann és Seydlitz esetében is csúsztatva vannak a hajó középső részén, de az angol társaiknál is van erre példa bőven... | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676699 | 2020. szeptember 9. 14:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
888.hu/amerika-london-parizs/masodik-vilaghaborus-nemet-hadihajo-roncsait-talaltak-meg-norvegia-partjainal-4271467/ Ezt hogy oldották így meg tényleg nincs vonalban a két lövegtorony? | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676663 | 2020. szeptember 8. 23:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
130 kép, kb. 56 mega. | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676660 | 2020. szeptember 8. 22:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Bocs, csak 1920x1305-ben menti, de lehet nagyítani egy ideig. Akár 7300x5000-ig is. Igaz, hogy akkor már persze homályos kicsit, de észrevehetők olyan részletek, amik az eredeti méretben nem feltétlenül. | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676659 | 2020. szeptember 8. 22:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
A könyv szerzője az Amazon szerint Andrew Wilkie. Az oldal létrehozója és a rajzok készítője Andrew W. Wilkie. Szerintem ebből adódóan a rajzok ugyanazok. Tekintve hogy az oldal szerint a hajó megrajzolása három évet vett igénybe, kétlem, hogy nagyon sokan nekiugrottak volna. Az oldalon a felső képre kattintva egy diashow indul, amit a bal alsó sarokban található ikonnal lehet megállítani. Így a jobb egérgombbal elég nagy méreteben (általában 2500x1700) le lehet tölteni, majd a jobb sarokban lévő nyilakkal lehet a további képeket elérni és hasonló módszerrel mentegetni. Végül tetszőleges programmal (pl. IrfanView) nézegetni a monitoron, minimum kétszer akkorában, mint a könyv. Elég hasznos. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676658 | 2020. szeptember 8. 21:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi ezt is! Megmutatom Csabinak remélem így már rápezseg:) De hát már a makett is vagy 20ezer(?)nemhogy a könyv. De mindjárt itt a karácsony:) | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676656 | 2020. szeptember 8. 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Az alábbi oldalt tudnám még ajánlani (esetleg Prasky terveit, ha valahonnan meg lehet egyáltalán szerezni - elvégre ez a 3D rajz is annak alapján készült). Ha jól sejtem, a baromi drága könyv, amit többek között a HGM shopban is lehet kapni, pont ezeket a képeket tartalmazza. A Szent Istvánról is vannak a lapon képek, de sokkal kevesebb, viszont látszanak rajta eltérések. Hogy mindegyik, vagy csak néhány, nálam sokkal hozzáértőbbet kellene megkérdezni. viribusunitis.ca/gallery-vu3d.html | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676649 | 2020. szeptember 8. 20:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676648 | 2020. szeptember 8. 20:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi a választ! Megemlítem neki. Nézegettem itt a képeket 1:100/200/350es VU-isról. Hát mindenki máshogy csinálja mint a dal is mondja:) Van amelyiken 2Xannyi légvédelmi(?) ágyú van. Korlát STB sehol nem egyforma. Kétségtelen a 100éves képek ha akkor profi fotós kezéből került ki és megóvták sok jó részletet ki lehet(et) venni. | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676645 | 2020. szeptember 8. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szerintem igen, egyelőre csak a VU elérhető. Elég sok látható eltérés volt köztük. Ha a barátod akar egy osztrák-magyar hajót, akkor jó a VU is. Ha a magyar kell, akkor persze nem. Én megvettem a Viribus Unitist és a festésénél, valamint a "feldrótozásnál" a Heeresgeschitlichesben látható félmakettet fogom alapul venni. Mondjuk, hogy a makett makettjét szándékszom megcsinálni. Lehet, hogy úgy nem autentikus, viszont baromi jól néz ki. A Szent István esetében ezt nem tudnám megtenni, nem tudok ilyen makettről. Annál drágább, hogy mindkettőt megvegyem, esetleg akkor, ha a HGM makettje alapján valaki kidob egy olyan készletet, ami a félmakettbe építve a belső tereket mutatja. Akkor a VU-t feláldoznám arra, hogy úgy építsem meg, a teljes hajó meg a Szent István lenne. Erre persze 00 esélyt látok, annak dacára, hogy szerintem elálldogál ez még itt egy darabig a dobozában. Vásárláskor további félelmem volt, hogy alkalmasint nem lesz valami zajos siker a hajó, így egy idő után sem az esetleg kiadatlan Szent István, sem a Viribus Unitis nem lesz elérhető. A képekkel kapcsolatban én arra következtetnék, hogy a fénykép minősége határozza meg, mennyi látszik belőle. A képminőség pedig elég nagyban függ a géptől, amivel készült. Ha készítettek egy propagandafotót a szépen úszó echte magyar hajóról, azt nyilván profi fotós, az akkoriban elérhető legjobb technikával készítette, míg a süllyedést már nem feltétlenül. Sőt, el tudom képzelni, hogy a süllyedésről készült képek kivétel nélkül a filmből lettek kivágva, az meg biztos, hogy az akkori technikával sokkal rosszabb lehetett egy fényképnél. Ahogy mondjuk egy dia és a Super8 között is biztosan van minőségi különbség. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676640 | 2020. szeptember 8. 15:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ja akkor (még)csak a testvérhajó lett kiadva? Az mennyibe különbözik? Tényleg a Wiki képen a két hatalmas árbóc tele "100" vezeték, antenna,kötél STB de süllyedős képen a harmada nem látszik az miért van? Leszerelték? | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676637 | 2020. szeptember 8. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szerintem az még ki sem jött. Plusz tartok tőle, hogy a Viribus Unitis üzleti sikerétől függően fogják (vagy nem) piacra dobni, valamikor a távolabbi jövőben. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 676633 | 2020. szeptember 8. 13:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Csigusz | Adatlap | 676632 | 2020. szeptember 8. 12:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Gratulálok a helyezésedhez! :) Igazán Jól nézz ki a Kongo. Gneisenau meg gondolom hozza a Flyhawk minőséget, majd egy dobozbontást kérnék szépen róla. :) Közben nálam is készülget a Hiei, köszi az infókat építéssel kapcsolatban! Pár képet rakok is fel, a híd és a kémények még csak úgy fel vannak pakolva, majd koszolás után ragasztom fel. A víz alap még készül hozzá, sajnos elölről kell kezdenem majd. | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 676598 | 2020. szeptember 7. 10:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm. A Gneisenaut újonnan vettem meg. Írtam Csitei Bélának a Dream Kitnél és beszerezte nekem. Bár igaz, várni itt is kellett, mert eredetileg a PSMK versenyén lett volna az átadás. Sajnos aztán a vírus miatt borult minden. A kínai rendeléseket én most jegeltem, pont azért, mert ki tudja mikor és hogyan érnek ide. | |||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 676595 | 2020. szeptember 7. 04:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Gratula a helyezéshez :) Szép hajók voltak a versenyen. A Gneisenau-t másodkézből, vagy valamelyik kitelepült bolttól vetted? Megrendelném az ebay-ről, de a mostani helyzetben félek, hogy Kínából sosem jön meg... | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 676576 | 2020. szeptember 6. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Tiszteletem! Szeretnék néhány képet mutatni a szombati zalaegerszegi verseny hajóiról. Kellemes rendezvény volt és jó volt találkozni a többiekkel. Bár még nem fejeztem be teljesen a Kongot, de sikerült vele helyezést elérni. A malacperselyből pedig a börze is jól sikerült :D | |||||||||||||||||||||||||||
trooper | Adatlap | 676508 | 2020. szeptember 4. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Kedves Kollégák! Úgy alakult, hogy birtokomba került egy USS Independence (CVL-22) 1:700-as makett. "CSAK" a hajótest hiányzik belőle. Az esélytelenek nyugalmával kérdezem kendteket, nincs-e valakinek egy soha el nem készülő/megúnt/randán elkezdett/roncs példánya ebből a hajóosztályból? Pit-Road, Dragon, Revell, mindegy, ugyanaz. Köszönettel Levente | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 676372 | 2020. szeptember 2. 14:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Én ígértem a dobozbontást, de nálam csak tegnap landolt és most tudtam megnézni valami értelmes fényben. Dobozbontást nem tudom érdemes lenne-e csinálni, mivel a panelezést kiárt, hogy le tudnám fényképezni, a többi meg fent van már hónapok óta, szerintem linkeltem is. Meg ugye, ha milliméteres tömítendő rések vannak rajta, az úgysem látszik. Volt a dobozban valami plusz prospektus is, azt írja, hogy 487 darab 13 kereten, plusz 91 maratott alkatrész, plusz fémlánc. Nem számolom meg. :) Nekem tetszik. A körbefutó korláthoz lehet, hogy érdemes lenne a Tamiya befűzős szettjét alkalmazni, de többek között ehhez sem értek. | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 676130 | 2020. augusztus 27. 08:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nálam is kikötött tegnap! :-) Az ablakok kifúrása. a létrák letakarítása szerintem nem túl nagy feladat, bár nyilván jobb lenne, ha ezt gyárilag megoldják. Bízom benne, hogy valamelyik gyártó rástartol egy maratás készletre, és a lövegcsövekre. Amit a Combrig-hoz kiadtak, nem tudom kompatibilis e Trumpihoz. Ha végre lekerül az asztalomról a Merit G-5, jöhet a Prasky füzet, meg a bécsi makett fotói, és kiderülhetnek apró turpisságok. Nem vagyok egy "szegecsszámláló" típus, de azért remélhetőleg nem lesznek ordító hibák. | |||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 676129 | 2020. augusztus 26. 23:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Gratulálok! Nálam szintén kikötött egy a mai nap folyamán. :) Ami számomra tetszetős, az a panelezett hajótest, a maratások, és a horgonylánc. Amit hiányolok, az a fedélzet korlátmaratása. Nem értem, hogy miért nem tudnak egy lap korlátot bedobni a dobozba, ha már a felépítményhez tök jól megcsinálták. Nálam közben készül a Warspite, a König is elég jól halad, illetve a következő 1-1,5 évben komoly terveim vannak (erről majd később nyilatkozom) úgyhogy egyenlőre ki sem veszem a fóliából a hajót, megvárom az építéssel, amíg lesz hozzá olcsón korlát meg lövegcső készlet. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 676115 | 2020. augusztus 26. 17:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Halihó! Nálam lehorgonyzott végre :D Első ránézésre is borzasztóan örülök, hogy egyáltalán létezik műanyag formátumban. Másodikra sem vagyok boldogtalan, mert bár nem értem miért kellett a létrákat ráönteni a hajótestre, vagy hogy miért nem áttörtek a kémlelő nyílások vagy ablakok több helyen, de ezek mind olyan apróságok amikkel szerintem mindenki együtt tud majd élni. Szerintem a legszebb dreadnoughtok a korszakból, de különösen szépek számomra a lövegtornyaik :D Ami a maketten is egészen szépre sikeredett. Majd építéskor összevetem azért a dokumentációval is. Aki ígérte a részletes dobozbontás majd részletezi a dolgokat, nekem sajnos csak kibontani volt most időm :P | |||||||||||||||||||||||||||
trooper | Adatlap | 675850 | 2020. augusztus 18. 15:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
(Sőt, hivatalosan Landing Platform Dock... fene ezekbe az elnevezésekbe) | |||||||||||||||||||||||||||
trooper | Adatlap | 675849 | 2020. augusztus 18. 15:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ahá. Tehát amit én Dock Landing Ship-nek hittem, az Amphibiuos Assault Ship. És egész biztos, hogy ez lesz az, amit írtál! Nagyon köszönöm, nagy segítség volt ez! | |||||||||||||||||||||||||||
Flanker | Adatlap | 675843 | 2020. augusztus 18. 13:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
trooper | Adatlap | 675841 | 2020. augusztus 18. 12:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Kedves Kollégák! Egy ismerősömtől kaptam ezt a prehisztorikus makettet, amit korabeli tulajdonosa neoprimitív stílusban próbált elkészíteni, nem fukarkodva a stílus és korszakidegen színhasználattal. A kérdés viszont prózai: milyen hajó ez? Addig jutottam, hogy ez egy Dock Landing Ship (lehet), de a hajó osztálya, nemzetisége, a makett gyártója, méretaránya nem ismert. Már a google sem a barátom. Nagy segítség lenne, ha legalább pár kérdésre segítenétek választ találni. (A makett hossza 26cm, szélessége 4,5 cm) Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 675776 | 2020. augusztus 15. 09:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Hasonló okokból én megkértem, hogy csak szeptember elején adja fel nekem. :) | |||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 675775 | 2020. augusztus 15. 07:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Beszéltem Balázzsal, ha minden igaz tegnap már Németországban voltak a hajók. Mivel nyaralni megyünk én csak a 24-ei héten kapom meg. :) | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 675774 | 2020. augusztus 15. 07:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ez egy super választás:) 1:72-be rettentő sok Német kiegészítő van egy gyönyörű diorámát ki lehet hozni belőle. Akár egy Municionpanzer is jöhet? | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 675769 | 2020. augusztus 14. 23:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Én a Viribus Unitist a Modellfutártól rendeltem meg, de egyelőre még Európában sincs. Mindegy, nekem nem sürgős, de sokkal tisztább, szárazabb érzés itthonról rendelni. És ebben az értékben valószínűleg olcsóbb is. | |||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 675768 | 2020. augusztus 14. 22:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 675766 | 2020. augusztus 14. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Én meg a Yamato 1:72es tornyát szúrtam ki ott. Monumentásil azzal 500mm hosszával.Na meg 60dolcsis árával. Sajnálatos ekkora monstrumot eggyik oldalról miért nem lehetett megnyitni belső kidolgozással:( Jobb képem nincs de volna benne lehetőség:) | |||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 675733 | 2020. augusztus 13. 16:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 675362 | 2020. július 30. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi a ötleteket, az olajos jelleg elkerülése végett mindig a felrázatlan matt festék aljából szoktam festéket venni, ez igaz kevesebb hordozólakkot tartalmaz, viszont tuti hogy szép mattra szárad. A ceruzát kipróbálom majd, asszony színez, van miből válogatni. :) | |||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 675217 | 2020. július 27. 19:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Színesceruzákkal deszkákat megszínezve kicsit, finomabban lehet trükközni. Az erős bemosástól olajos, felázott hatása van a fának, ami elvileg nem jelentkezhet ilyen mértékben mindenhol. kendekóc meg tarsoup 2000 éve.. clampin caulking: www.youtube.com/watch horsing: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 675189 | 2020. július 26. 19:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi Geri! Bemosattam a deszkák hézagait sötétbarnával, de nem akartam túlzásba vinni, mert az eredeti képéket elnézve nem olyan durva a kontraszt, mint mondjuk a lézerezett fa fedélzeteknél néha látható. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 675187 | 2020. július 26. 19:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Gyuri! Csak most lapoztam vissza a topikban. Egyszerűen brutális a Barham, remélem lesz rajta horgász is. ;) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 675171 | 2020. július 26. 10:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 675170 | 2020. július 26. 10:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! A klasssz lesz nagyon! A próbáld meg deszkánként kiemelni, elég babra munka de a végeredmény kárpótol! üdv | |||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 675166 | 2020. július 26. 10:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 675051 | 2020. július 21. 20:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igazából a Sovereign Hobbies sem tagadja az 507B létezését. Csak "rájöttek" arra, hogy az A és B nagyon közeli szín lehetett. Ha megnézed Neo színkártyáját, akkor az "A" alá ez van írva: 5pb 3,5/2, a "B" alá pedig ez: 5pb 5,5/2. Ezek az adatok a szín árnyalatát és telítettségét mutatják a Munsell színskálán. A pb azt mutatja, hogy ez egy purple-blue, vagyis lilás-kék szín. Egyébként itt lehet bővebben olvasni róla: www.munsell.com/faqs/list-of-colors-by-notation-name/ | |||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 675050 | 2020. július 21. 20:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Látom ismét egy kiállítási darab készül. Nagyon szép munka! Azért én javasolnám, hogy majd próbáld ki a 3d-s figurákat. Szerintem egyszerűbb használni őket. Noha nem lehet változtatni a végtagjaikat, azért elég jó beállításokat lehet csinálni velük. Ezen a képen például úgy tűnik, mintha a ládákat pakolnák. Pedig azok, amelyek a kisebbeknél vannak, igazából légvédelmi tüzérek és ülő figurák. Azok pedig, amelyek a nagyobbaknál állnak, vagy tisztelegnek, vagy távcsővel néznek valamit. Persze az igaz, a mostani helyzetben elég nehéz a rendelés. Én az őszre tervezem a "toborzást". Remélem addig marad készlet a kereskedőknél :) | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 675030 | 2020. július 21. 13:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szabi, köszönöm szépen! Talán itt az ideje, hogy újra hadihajót építs... Csigusz, neked is köszönöm! Elfelejtettem beleírni a szövegbe, hogy a maratott figurákat (igen, mind az) "meghízlaltam": Marijn van Gils útmutatása alapján a hasukra egy, a hátukra két (váll és fenék) kis púpot tettem pillanatragsztó gélből, így jobban hasonlítanak egy emberre és nem annyira laposak. Marijn még szódabikarbónába is meghempergeti őket, én ettől eltekintettem. A végtagokat nem kell vastagítani, a fejre pedig annyi réteg festék kerül, hogy pont jó lesz a mérete. Tudtommal csak a North Star gyártott 1:700-as műgyanta embereket, és állítólag ők is kiszálltak az 1:700 -as piacról. Mivel nekem ezres nagyságrendben van maratott 1:700-as figurám, nem rendeltem a North Startól, most meg már nem is tudok. A műgyana emberek végtagjai egyébként nem hajlítgathatók, ezért nem lehet őket annyiféleképp pozícionálni, mint a maratottakat. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |