<<< Vissza | Tovább >>> |
Zoli | Adatlap | 679122 | 2020. november 17. 20:05 | ![]() | |
ecsetes | Adatlap | 678469 | 2020. november 1. 19:24 | ![]() | |
Igen, ez már majdnem maga a tökély! Köszönöm! Ez ugye már nem a szolgálat alatti festés kívül, de azért a belső feltehetően az eredeti. Sajnos az antenna árbóc tövéről nincs kép, de azért az egyik doboz látszik. Ezt amúgy feketének gondoltam, de a képen szürke. Szerintem lennie kellett még 2 másik doboznak is, ha jól tudom. Más országban üzemeltetett gépekben volt egy plexi a két kabin között fent, itt nincs. Vagy MÁR nincs ott. | |||||
Zoli | Adatlap | 678467 | 2020. november 1. 17:23 | ![]() | |
ecsetes | Adatlap | 678464 | 2020. november 1. 16:05 | ![]() | |
Igen ezt ismerem, csak sajnos nem ad választ a kérdéseimre. Illetve talán csak a színekre, ha az osztrák gépek színei megegyeztek. | |||||
Vadász | Adatlap | 678428 | 2020. október 31. 18:19 | ![]() | |
ecsetes | Adatlap | 678421 | 2020. október 31. 15:43 | ![]() | |
Sziasztok! Jak-11 kérdéseim lennének: 1. Milyenek voltak a hazai gépek kabinbelső színei (műszerfalak, kabin, oldalfalak, ülések, stb.) 2. Az ülések háttámláján felül a hevedereknek volt-e kivágás (1 v. 2) ? 3. A két kabin között volt elválasztó üveg? 4. A fülke végében a rádió árbóc tövében 3 doboz volt? Köszönöm. | |||||
Sennás | Adatlap | 677732 | 2020. október 7. 12:02 | ![]() | |
gaunt1 | Adatlap | 677731 | 2020. október 7. 11:48 | ![]() | |
Vééééégreee! Nem kell akkor megvenni a szutyok és méregdrága Trumpetert! Egyedül csak azt lehet sajnálni, hogy nem T-72A készlet, úgyhogy magyart nem igazán lehet csinálni belőle. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 677729 | 2020. október 7. 11:22 | ![]() | |
Sennás' Régi kínai bölcsesség szerint minden repül, csak elég erősen kell eldobni! :-) :-) | |||||
Sennás | Adatlap | 677728 | 2020. október 7. 10:58 | ![]() | |
Klassz! De ezen nincsen szárny:) nem repcsi. Ennyi fotó van vagy tudsz még felrakni? Köszi! | |||||
mercure47 | Adatlap | 677727 | 2020. október 7. 10:34 | ![]() | |
Zoli | Adatlap | 677390 | 2020. szeptember 27. 19:24 | ![]() | |
www.msn.com/hu-hu/news/other/rep%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rett%C3%A9-v%C3%A1lt-a-cseh-magyar-l-39ng-kik%C3%A9pz%C5%91g%C3%A9p-az-albatrosz-ut%C3%B3dja/ar-BB19tshm Biztos nagyon jó választás lehet gazdasági, üzemeltetési szempontok alapján, de szerintem szerény képességei miatt el kéne felejteni, vannak sokkal jobbak. Gondolom a T-7 vagy T-50 nekünk luxus, de talán az M-346 elérhető lehetne. Vagy ha már valami felújított régi típusban kell gondolkodni, a TA-4 Skyhawk modernizálás után tökéletes lenne kiképző/könnyű csapásmérő gépnek. z | |||||
Sennás | Adatlap | 668503 | 2020. január 28. 13:57 | ![]() | |
Kivel kéne beszélni hogy oda hátra beengedjenek? A fiúk bizti örülni fognak a köszöntős tankoknak beülni a szabad:) vagy csak felmászni fotózni lehet? Az állványos Mi-24 be lehet ülni? | |||||
rrobbie | Adatlap | 668501 | 2020. január 28. 13:40 | ![]() | |
igen, ez a bejáratnál lévő két "köszöntő" jármű. | |||||
Sennás | Adatlap | 668495 | 2020. január 28. 10:55 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 668494 | 2020. január 28. 10:48 | ![]() | |
Köszönöm. Olyan hihetetlennek tünt hogy egy szépen állványra felszerelt repülőt leszedtek. De ahogy szoktuk mondani nincs ezzel baj ha jó helyre kerül(t):) Ezt a két tankot látom új helyen ott középen. | |||||
rrobbie | Adatlap | 668492 | 2020. január 28. 09:37 | ![]() | |
Én voltam tavaly. Sajnos oda hátra nem tudtunk bejutni. Azt nem tudom mi az újdonság, de a reptechnikát láthatóan elkezdték lemosni, átfesteni, felújítani. | |||||
sanyi | Adatlap | 668489 | 2020. január 28. 08:51 | ![]() | |
Szia Karcsi! Köszi az infót! Nem Ellenetek irányult a megjegyzésem, ezt már beszéltük többször, bocsánat, ha Magatokra vetted! | |||||
Sennás | Adatlap | 668488 | 2020. január 28. 08:29 | ![]() | |
magoo | Adatlap | 668487 | 2020. január 28. 07:25 | ![]() | |
Sanyi! Kecelen keresd a szárnyat. Szolnokon van darab belőle. Uazos! Ami idekerült, itt van. Más esetben kérlek alaposan tájékozódj mielőtt egy múzeumról írsz. Mondjuk egy bocs, vagy tévedtem a szolnoki gyűjteménnyel kapcsolatban azért a korrektség egyik alapvető lépése lenne ebben az esetben. INNEN SEMMI NEM TŰNET EL! MK | |||||
uazos | Adatlap | 668481 | 2020. január 27. 22:01 | ![]() | |
Egy kettészakadt roncsot. Egyik szárnya még zuhanás közben leszakadt. A másik becsapódáskor rajta volt. Én (mi) állításunk az,hogy sajnos időközben nyomaveszett. Ami nem baj, csak szerettük volna tudni hogy mi lesz a végső sorsa. Külhonba kerül, vagy netán gyűjtő veszi meg, mindegy is, csak lehessen róla tudni valamit. De már lemondtunk róla Nekünk (mégha roncs is) de nagy eszmei értéke van. A sok ejtőernyőkből, cérnákból jópár gyereknek vartak-foltoztak nadrágot. A konzerve ételekről nem is beszélve. Lehetne mesélni róla, de nem akarok "tanmesét" tartani. Úgyhogy én ezzel (2004 óta) lezártnak tartom a témát. Nem akarok én itt senkivel összeveszni, remélem ezt mindenki megérti! Köszönöm. | |||||
ssanyi | Adatlap | 668477 | 2020. január 27. 20:24 | ![]() | |
" Szolnok múzeum egy igen érdekes hely.Ha lehet hasonlatot keresni, akkor " bermuda háromszög területnek" nevezném." = "Nem a Szolnoki múzeumot akartam leszólni, " Repülőgépet ástak ki, vagy egy kisebb roncsot? Mikor jutunk el oda hogy nem sugallunk vagy "bemondunk" valamit, mások (vagy egy intézmény) rovására vagy hírnevére? Tegnap este azt hittem van valami konkrétum, most van egy "kiásott repülőgép ami eltűnt" állítás, és van egy amiben az szerepel hogy nem tűnt el (úgy értettem a múzeum területén van, ami már nem látogatható, jól értettem) de nem is jelentős méretű roncs (ami nem jelenti azt hogy nincs eszmei értéke mint kiállított darab). Most már tényleg érdekel hogy mi az igazság! | |||||
uazos | Adatlap | 668475 | 2020. január 27. 19:19 | ![]() | |
Üdv. Bocsi, nemtudtam hogy ez benned felszakít valamit. Nyugodj meg! Hogy tiszta legyen. Nem a Szolnoki múzeumot akartam leszólni, csupán arra akartam kitérni,hogy volt egy repgép amit kilehetett volna állítani. Ki is emelték, el is szállították, nekünk azt mondták (kiemelés közben-vagyis után)hogy nemsokára megtekinthető lesz a múzeumban. Nem kis kutatás volt, rengeteg öregembert, beszámolókat gyűjtöttünk össze, hogy minnél többet ellehessen mondani a gép múltjáról. Csak sajnos azt tapasztaltuk hogy "felszívódott", soha nem tudtuk meg a pontos végső nyughelyét. Erre akartam kitérni, hogy még ennyit sem érdemeltünk. De kár a gőzért, ha ezzel megbántottalak, NEM szándékosan volt. Ezt csak a mi tapasztaltuk. Planes.: Kissebb roncsok/ törmelékeket külön szállították el, ám volt egy jókora nagyobb része is. Én erre gondoltam. Ez lett elsőnek kiemelve. Nem akarok senkivel összeveszni, vegyétek úgy, hogy ez csak egy kis kedélyt borzolgató "tanmese" volt. | |||||
magoo | Adatlap | 668472 | 2020. január 27. 16:01 | ![]() | |
Kedves Planes! Kedves Tamás! Ez egy tanmese az eltűnt HalifExről, nem vélemény! Kellemesebb lett volna nekünk, ha nincs tanmese! A mese szerint valami eltűnt, akkor valaki lopott, vagy hűtlenül kezelte a közkincset, esetleg varázsló mint a mesében? Melyik? Üdv: Magó Károly | |||||
Planes | Adatlap | 668470 | 2020. január 27. 15:37 | ![]() | |
Nem kell ekkorákat pörögni,Uazos kolléga félretájékozódott.Nem Halifax került Szolnokra,hanem a maradványai.Annak idején jártam ott,pár kosár törmelék,egy-két nagyobb darab,semmi felismerhető alkatrész.Enyhén szólva kiállíthatatlan állapotban. Üdv.P U.i:ha a moderátorok engedélye kell a saját véleményhez ,akkor nem jó helyen járok((( | |||||
magoo | Adatlap | 668452 | 2020. január 27. 05:05 | ![]() | |
Tisztelt Fórumozók! Nagy igazság, hogy amilyen a hozzászólás olyan az ember. Szerencsések vagyunk, mert van itt olyan ember, aki alapos, nagy tudású és kibugggyan belőle a jó indulat! Nézzük meg, hogy miben alapos, megfontolt és korrekt Uazos tagtárs. 1, Bermuda háromszögológus. Alapos kutatások után rájött, hogy a múzeum és a Bermudák egy része között bizonyítható hasonlóság van. Elsőre arra gondoltam, hogy az alakja került képbe, de nem háromszög. Kicsit tovább olvasva hamar kiderült a lényeg: már tudjuk, hogy itt is és ott is eltűnések vannak. Ezek szerint Uazos tagtárs részletesen kutatta a háromszög és a múzeum eseteit. A Bermuda igazából nem érdekel, de arra kíváncsi vagyok, hogy oknyomozóként milyen Szolnokról eltűnt roncsokat sikerült azonosítania. Ha korrekt ember, akkor ide fogja írni, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy bizonyítani tudom, hogy ilyen és ilyen roncsdarab tűnt el a szolnoki gyűjteményből. Ha ez nem történik meg, akkor ugyan mennyire korrekt? 2, A repülőtéri múzeum bezárt. Abban biztos vagyok, hogy előtte Uazos járt a múzeumban és „hivatalosan” megtekintette a kiállított darabokat a jászfényszarui gépből. Ezen felül „hivatalosan” megtekintette a szolnoki múzeumnak átadott roncsok listáját, majd később visszatért és „hivatalosan” kinyomozta, hogy mi tűnt el. Átnéztem a vendégkönyveket és látom, hogy járt nálunk Uazos a következő bejegyzéssel: Hol a Halifex? 3, Igen, igen… Uazos a birt Halifax típus hivatalos szakértője. Mindössze egyetlen darab Halifex készült, ezt azért gyártották le, hogy jelképezze Nagy-Britannia kilépését az unióból. A Halifax típus megnevezésből és a Brexit mozaikszóból született a Halifex. Rémlik, hogy egyszer volt egy demonstráció a múzeum előtt, nagy transzparensekkel, hogy „elő a Halifex-el!” Azért nem mentem ki, mert nem kapcsoltam össze a Brexitet és a jászfényszarui roncsot. Pozitívumot is szeretnék kiemelni Uazos hozzászólásából, van benne vitathatatlan tény: „elmesélem”. a, Szerinte Halifex zuhant le Jászfényszarun, a kiemelés vezetője szerint a JP-180 jelzésű Halifax. b, Szerinte eltűnt, ami Szolnokra került, szerintem nem. Tisztelt Fórumozók! Ebből a hozzászólásból két dolgot emelnék ki: „elmesélem” és „Halifex”. Nos, az első minősíti a tartalmat, a második a hozzáértést! És még egy dolog van, ami pontos: „szégyen”, igen a hozzászólás! Kérem a moderátorokat, hogy egy több évtizeden keresztül működő múzeumról csak és kizárólag abban az esetben lehessen ilyeneket írni, ha ennek van valami bizonyítható alapja is! Ja, és kérem ne kövezzék meg, mert ezt a mesét egyszerűen nem bírta tovább magában tartani! Magó Károly | |||||
ssanyi | Adatlap | 668446 | 2020. január 26. 21:50 | ![]() | |
Üdv! Most mi a hivatalos állásfoglalás ezzel kapcsolatban? Nem tudom hogy ezt most mire vélni így, lehet hogy még nincs kiállítható állapotban.? | |||||
solyom | Adatlap | 668440 | 2020. január 26. 20:51 | ![]() | |
Ha nem tévedek nagyot, akkor a szétszedett gép Franciaországba került. Talán arra cserélték a Messer/Nord Taifunt... | |||||
uazos | Adatlap | 668438 | 2020. január 26. 19:40 | ![]() | |
Ha nemleszek megkövezve érte, akkor elmesélem. Szolnok múzeum egy igen érdekes hely. Ha lehet hasonlatot keresni, akkor " bermuda háromszög területnek" nevezném. Jfszarun lezuhant 2vh Brit Halifex repgépet 2002ben ásták ki, szolnoki múzeumba szállították, hogy kiállítási célra rendbe rakják. Sajnos azóta se tudni (hivatalosan) hol van... szégyen :( Bocsi az OFF-ért, de ezt megkellett osztanom. | |||||
Sennás | Adatlap | 668435 | 2020. január 26. 19:12 | ![]() | |
Köszi a választ. És akkor amit ott láttunk a régi szolnoki múzeumban és szétszedtek(Vackor link) az hova kerül(hete)tt? | |||||
solyom | Adatlap | 668428 | 2020. január 26. 18:46 | ![]() | |
Szerintem NE az ide-oda kiállított gépeket vegyük alapul! Olyan gépekről kell fotókat keresni, amik még aktív szolgálatban voltak a kép készítésekor! (Kivéve, ha kiállított gépet szeretnénk a maketten megörökíteni! :) ) Ami a 19-est illeti, ha jól tudom a keceli gép került Szolnokra, azért az egyezés! | |||||
juge75 | Adatlap | 668375 | 2020. január 25. 19:16 | ![]() | |
Igazán a kiadott rendelkezéseknek megfelelően kellett a valóságban felfesteni a felségjelzéseket. Alul tuti kellett, mert a Légvédelem onnan tudja vizuálisan azonosítani. Felül viszont a szárnyon nem biztos, hogy volt. Elképzelhető, hogy kezdetben farokrészen, törzsön és alul, majd felül is a szárnyon kellett. Hiszen például a MIG-15 típusokon is hasonlóan volt festve, szám szerint 8 db! | |||||
Sennás | Adatlap | 668373 | 2020. január 25. 19:06 | ![]() | |
Köszi Gabi! Miket tudsz előszedni:) Bámulatos. 3kép 3 lajstromszám ugyanoazon gépen. És a "19"es ott van Kecelen meg Szolnokon is:) És érdekes hogy ott a 77es képen (IS)kétszinű a gép. Köszi köszi! | |||||
juge75 | Adatlap | 668372 | 2020. január 25. 18:51 | ![]() | |
1977-es Francia újság cikkéből. | |||||
Sennás | Adatlap | 668365 | 2020. január 25. 15:13 | ![]() | |
Na most ez ugyanott készülhetett? Miért más a számozás? A Keceli "állványos" az tökéletes? airfield.narod.ru/yak/yak-11/yak-11 | |||||
Sennás | Adatlap | 668364 | 2020. január 25. 14:22 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 668362 | 2020. január 25. 14:04 | ![]() | |
Akkor miért nem "sikerült" eredetire visszaállítani(ezt vagy mást)? | |||||
solyom | Adatlap | 668358 | 2020. január 25. 12:06 | ![]() | |
Helló! Nagyon nem hiteles! Sem a jelzés a szárny felső oldalán, sem a festése. Én úgy tudom, hogy eredetileg egy színűre voltak festve ezek a gépek alul-felül... BB | |||||
Sennás | Adatlap | 668342 | 2020. január 25. 00:01 | ![]() | |
Szia. Akkor a (régi)szolnoki múzeumban kiállított és ujra restaurált gép nem hiteles? | |||||
solyom | Adatlap | 668340 | 2020. január 24. 21:33 | ![]() | |
Helló! Hat helyen volt felfestve a Jak-11-re a felségjel. A szárny tetején nem volt... BB | |||||
vackor | Adatlap | 668309 | 2020. január 24. 07:45 | ![]() | |
Talán ezek a fotók segítenek...[/URLhttp://www.repulomuzeum.hu/ARCHFOTO/Jak-11el/Jak-11el.htm] | |||||
Sennás | Adatlap | 668308 | 2020. január 24. 00:44 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 668307 | 2020. január 24. 00:35 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 668306 | 2020. január 24. 00:29 | ![]() | |
Szolnokon ami van az csak hiteles?:) | |||||
csehszko | Adatlap | 668305 | 2020. január 23. 23:52 | ![]() | |
csehszko | Adatlap | 668304 | 2020. január 23. 23:48 | ![]() | |
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni, a Magyar Jak-11 -esekkel kapcsolatban .Sajnos nagyon kevés a fényképes dokumentáció a típusról, nem találok infót sehol sem ,hogy a szárny tetején volt e felfestve a csillagos felségjelzés? A Bilek cég 1:48-as készlete nem adja hozzá. | |||||
dkp | Adatlap | 659265 | 2019. május 11. 09:52 | ![]() | |
Tiszteletem! Nem teljesen légierő, de mégis... Abban kérném a segítségeteket, hogy a fortepan_92033.jpg illetve a fortepan_4255.jpg képeken szereplő gépek és (egyen)ruhák színe milyen lehetett. Köszönettel várom a választ. | |||||
lacipapa | Adatlap | 658033 | 2019. április 9. 14:12 | ![]() | |
Üdv minden lepülősnek! Volna egy tisztelet teljes kérdésem! Melyik 1:48-as ,Jak-52-es készlet a jobb? Az ARK,vagy az AMODEL? Köszönöm,ha segítesz! Laci | |||||
Sennás | Adatlap | 657643 | 2019. március 31. 17:37 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 657642 | 2019. március 31. 17:11 | ![]() | |
Hmm:) Nyírtelek határában meg még sok rakéta tároló víztartály "üzemmódban"! De ez se baj. Gabesz ez mitől ilyen foltos még javításra vár? Szabó M. fotója |
<<< Vissza | Tovább >>> |
honvedelem.hu/hirek/kc-390-es-hadszinteri-szallito-repulogepeket-vasarol-a-magyar-honvedseg.html airportal.hu/ket-embraer-kc-390-est-vasarol-magyarorszag/
www.portfolio.hu/global/20201117/breking-vadiuj-katonai-repulogepeket-vasarol-magyarorszag-457902 hiros.hu/kekfeny/honvedseg/magyarorszag-kc-390-es-repulogepek-megvasarlasarol-targyal-braziliaval
hvg.hu/gazdasag/20201117_kc_390_katonai_gep_beszerzes_brazilia infostart.hu/belfold/2020/11/17/ket-uj-brazil-sugarhajtasu-repulogepet-vesz-a-magyar-hadero-a-regi-az-antonovok-potlasara
Nekem tetszik a típus, ígéretesnek tűnik, remélhetőleg problémamentes lesz és be fog válni, aztán jöhet még 2.
z