<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100., |
101., | 102., | 103., | 104., | 105., | 106., | 107., | 108., | 109., | 110., | 111., | 112., | 113., | 114., | 115., | 116., | 117., | 118., | 119., | 120., |
121., | 122., | 123., | 124., | 125., | 126., | 127., | 128., | 129., | 130., | 131., | 132., | 133., | 134., | 135., | 136., | 137., | 138., | 139., | 140., |
141., | 142., | 143., | 144., | 145., | 146., | 147., | 148., | 149., | 150., | 151., | 152., | 153., | 154. |
borisz | Adatlap | 673910 | 2020. június 18. 12:34 | ![]() | |
Esetleg Facebookon próbálj nekik írni, vagy hírverést csinálni a dolognak. Előzmény: (673908) magyaralba 2020. június 18. 12:24 | |||||
magyaralba | Adatlap | 673908 | 2020. június 18. 12:24 | ![]() | |
Sziasztok! Kérdezném hogy valaki járt-e már hasonló cipőben... Április végén rendelt két kiadványt a hannants-tól... tracking ID-val stb... nagy nehez megérkezett a csomag... és láss csodát nem volt benne semmi. A Royal Mail lezacskózta 06.03-án hogy sérült a csomag... és volt rajta egy matrica is hogy sajnos nem találtak a csomagban semmit, elnézést kérnek stb... Szóval fényképeket készítettem, és egy nagyon kedves levelet irtam a Hannantsnak hogy ugyan mi a fene ez, mi van a megrendelt árúval vagy a kifizetett pénzel... de még válaszra sem méltattak... Igen angolul irtam a levelet... ne okozott gondott... csak megelőzendő sablon kérdéseket. Szóval vki járt már hasonlóképp? Vmi tapasztalat? Elszomorító hogy Angliában is megjelentek a postaszarkák... | |||||
Flanker | Adatlap | 673894 | 2020. június 17. 21:39 | ![]() | |
Szia! 45 euro alatt (áru ára + postaköltség) nekem nem vámoltak soha semmit. Üdv | |||||
Gabusch | Adatlap | 673892 | 2020. június 17. 20:16 | ![]() | |
Off, mert nem makett. Szerintetek egy kb. bruttó 5000 Ft-os kínai számítógép-alkatrész rendelés átcsúszik a vámon? Jelen felállásban kevesebb, mint 22$, tehát elvileg működnie kéne. Nincs kedvem ÁFÁ-t, meg kezelési költséget fizetni, mert UK-ben is van, csak sajna kétszeres áron. Viszont ha vámolják, akkor kb. ugyanoda jutok, csak hónapokkal előbb. | |||||
exec | Adatlap | 673871 | 2020. június 17. 16:02 | ![]() | |
annyi... amit nyersz a Forint / Eur árfolyamon, azt kb elköltheted a postára... Ha meg értéket írsz rá, és az zsíros... | |||||
pwss | Adatlap | 673857 | 2020. június 17. 11:56 | ![]() | |
reális költségekről, inkább itt tájékozódj https://csomagnet.hu/ | |||||
borisz | Adatlap | 673837 | 2020. június 16. 19:18 | ![]() | |
Sziasztok! Én eladni szeretnék, de a posta díjszabásán sehogy sem tudok elmenni. A kalkulátoruk egy aprócska dobozra Európán belül azt írta, hogy 11000 jó magyar Forint. Valaki tovább tudna képezni ezügyben? :D | |||||
Krisz76 | Adatlap | 673217 | 2020. május 28. 20:19 | ![]() | |
Köszi az infót, akkor inkább hanyagolom. Pont azért keltette fel az érdeklődésem, mert nagyon jó árak voltak, egy 30 ezres készlet 15 ezerért... | |||||
Bobi25 | Adatlap | 673209 | 2020. május 28. 18:53 | ![]() | |
Hali, Sziasztok! Ha valaki rendel mostanában a super-hobby.hu honlapról, szívesen beszállnék a rendelésbe Én is. Sajnos utánvétel ezen a honlapon nem működik, bankkártyám hála meg nincs, bár most meg jól jönne a francba ! | |||||
atika | Adatlap | 673193 | 2020. május 28. 13:00 | ![]() | |
Ez az oldal nagyon emlékeztet egy kb. két hete bezárt csaló oldalra. Az sem nézett ki annak, de az volt. Még kész szerencse, hogy elkövették amazok azt a hibát, hogy néhány kurrens dolognak gyanúsan alacsony volt az ára. Erre az oldalra is hasonlót ír a Scamadviser: "This very new site has an unknown reputation." Óvatosan! | |||||
Krisz76 | Adatlap | 673175 | 2020. május 27. 22:36 | ![]() | |
Sziasztok! Kérdezném, hogy ismeri-e valaki a https://www.rpmdtsb.com/ oldalt? Esetleg valami tapasztalat? | |||||
Zsolti1537 | Adatlap | 673160 | 2020. május 27. 16:07 | ![]() | |
Köszönöm szépen a választ! | |||||
tyimosenko | Adatlap | 673155 | 2020. május 27. 13:15 | ![]() | |
Szia, Az év végéig még biztosan nem vámköteles semmi. | |||||
Zsolti1537 | Adatlap | 673153 | 2020. május 27. 12:24 | ![]() | |
Sziasztok! Az Egyesült Királyságból rendelve makettet az mekkora értékhatár felett vámköteles? | |||||
Grimse | Adatlap | 672293 | 2020. május 6. 15:44 | ![]() | |
Üdv Mindenkinek! Köszönöm, hogy írtatok! Zsolti én is lánctalpat, illetve meghajtó lánckereket rendeltem tőlük, mert a minőség tényleg hihetetlen. Amúgy mindkettő le volt akciózva 10%-al, így - ha rendben megjön a cucc, - tényleg jó lenne összeállni egy közös rendelésre, ahogy Bekmex társunk javasolta! A Vrauko Tamás által jelzett cseh üzletre tegnapelőtt nem sikerült rálelnem, csak a modeli.com ukrán oldalon találtam meg a keresett termékeket, de az jóval drágább lett volna, mint az OKB Grigorov ajánlata. Reméljük előbb-utóbb a járványhelyzet is változni fog! Addig is mindenkinek nagyon jó egészséget és persze jó makettezést! Üdv: Grimse | |||||
Zsóti | Adatlap | 672257 | 2020. május 5. 16:53 | ![]() | |
Ha van nekik raktáron... Ez meg a track n troops-nál sajnos nem borítékolható. Remek bolt lenne, rengeteg jó termékkel, csak sokszor nagyon sok a várakozási idő. És ha nincs neki raktáron, akkor neki is az okb-tól kell megrendelni, és neki se fogják hamarabb szállítani, mint ide. Ezt érdemes figyelembe venni. Írni kell esetleg nekik egy emailt. Üdv Zsolti | |||||
vrauko | Adatlap | 672256 | 2020. május 5. 11:30 | ![]() | |
A honlapjukon az van, hogy a bolgár posta as dögvész miatt nem vállal nemzetközi fuvart, de megrendelheted a csehektől is, mer' ők is forgalmazzák: tracks-n-troops.eu | |||||
Bekmex | Adatlap | 672247 | 2020. május 4. 21:38 | ![]() | |
Szia! Többször rendeltem tőlük. Érdemes rákérdezni, hogy van e éppen készleten az adott dologból, mert már jártam úgy hogy a kiszemelt gyanta torony nem volt készleten és megoldották minden visszajelzés nélkül egy egyszerű visszautalással és olyankor fáj a 9€ postaköltség. A minőségük megéri az extra pénzt, nálam sajnos standard lett az OKB lánc... Ha valakinek lenne kedve összeállni rendelni közösen az alábbi emailcímen megtalál. bex.makett@gmail.com | |||||
Zsóti | Adatlap | 672246 | 2020. május 4. 21:32 | ![]() | |
Szia, Én már többször rendeltem tőlük. Kb egy hét alatt (max. 10 nap) itt volt a csomag mindig. Erre most a korona helyzetben ne vegyél mérget, nekem egy Lengyelországból rendelt csomag van lassan 2 hete beragadva, valószínűleg a vámon... (Jadar-os rendelés). Amúgy nagyon jó cuccai vannak az OKB-nak, én eddig lánctalpakat rendeltem tőlük, de áll le esik kategória és dolgozni is egyszerű velük. Üdv Zsolti | |||||
Grimse | Adatlap | 672245 | 2020. május 4. 21:23 | ![]() | |
Szia Atika! Köszönöm a választ! A rendelést PayPal-lal lehetett kifizetni, és az eladó is azonnal visszajelezett. Majd megírom, hogy mennyire gyorsan küldték el a terméket, bár ez főleg a szállítón műlik. Üdv: Grimse | |||||
atika | Adatlap | 672238 | 2020. május 4. 18:01 | ![]() | |
Az OKB Grigorov-ot nem ismerem, de a 9€ postaköltség nem olcsó, de (sajnos) nem is irreális. | |||||
Grimse | Adatlap | 672230 | 2020. május 4. 15:26 | ![]() | |
Sziasztok! Az OKB Grigorov online áruházból rendelnék 1/72-es M4 Sherman gyanta kiegészítőket külföldről. Érdeklődöm, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a céggel kapcsolatban, illetve a 9 Euro szállítási díj mennyire reális manapság? Üdv: Grimse | |||||
spenot | Adatlap | 667246 | 2019. december 31. 16:16 | ![]() | |
Sziasztok! Ismeri vki a Héja 1 lengyel kiadását? www.silverwings.pl/reggiane-re2000-intercettore-hej.html Mit lehet tudni róla? Megépítette vki? Spenot | |||||
PETI | Adatlap | 666544 | 2019. december 10. 16:25 | ![]() | |
Eléggé! :):):) | |||||
Gabusch | Adatlap | 666534 | 2019. december 10. 12:59 | ![]() | |
zoli1989 | Adatlap | 666532 | 2019. december 10. 11:44 | ![]() | |
Az nem is olyan vészes. :) Nekem szintén így karácsonyi időszak előtt volt igencsak nagy értékű csomagom (nem makett), ami több mint két hétig jött, csak itthon... De meg lett az is. :) Én ott letelefonáltam szóban az ügyintézővel, hogy mi újság... | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 666526 | 2019. december 10. 08:00 | ![]() | |
Halleluja! És a GLS hét munkanap alatt megteremté a csomagomat! Áldassék az Ő neve! | |||||
parahybana | Adatlap | 666510 | 2019. december 9. 19:47 | ![]() | |
Én jártam már így. Havazás miatt visszarendeltek, 35 csomagom volt még. Délután felhivtam mind a 35 ügyfelet, sűrűn elnézést kérve. Másnap kivittem mindet. Tehát ennyit kellett volna tennie a GLS futárnak Varjúbácsi csomagja esetén is. | |||||
parahybana | Adatlap | 666509 | 2019. december 9. 19:42 | ![]() | |
Ezt azért megcáfolnám. A postánál dolgoznak lelkiismeretes emberek is, akik törődnek a jelzésekkel. Csak amikor az analfabéta, diszlexiás rakodó berak a konténer aljára 4 "törékeny" csomagot, a tetejére meg még 150 másikat, akkor mi is csak vakarjuk a fejünket. Egy szó mint száz:ha az időjárás vagy baleset miatt visszarendeltek, kötelező értesíteni az ügy felet | |||||
vrauko | Adatlap | 666504 | 2019. december 9. 18:52 | ![]() | |
Hisztizés...? Valaki itt elnézett valamit. Hisztizésről szó sem volt, azt próbáltuk tisztázni (nem sok eredménnyel), hogy a makettező a bolttal áll szerződésben, és nem a futárral. A kereskedőnek kell tartania a hátát az ilyen-olyan futár helyett is, az ő felelőssége, hogy megfelelő futárt keressen. Ezzel együtt nincs tök életes, 100%-os megoldás, és aki kárvallottja a dolognak, annak ez nyilván nem öröm. Ezt ragozták itten néhányan, hogy a géeles meg a dépéel meg a rosseb tudja milyen röviditések hogy teljesítenek. Ennyi az egész. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 666496 | 2019. december 9. 17:12 | ![]() | |
Ja, a Megamakettel eddig nekem is minden tökéletesen stimmelt. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 666495 | 2019. december 9. 17:09 | ![]() | |
Lenyűgöző, hogyan vagytok képesek eltekinteni attól, hogy azzal veszekedjetek, akin a cuccotok megérkezése múlik. Komolyan mondom, mintha a kiadóval szívóznék, mert a könyvesbolt nem teljesít felém. Teljesen világos, ki szabotálta el a kiszállítást (ha valóban elszabotálta), de akkor se azt izélgetjük, csakazértse. Tanulmányért kiált az eset. | |||||
pmheros | Adatlap | 666486 | 2019. december 9. 12:55 | ![]() | |
Ma két rendelés adtam le. Otthonra már nem kérek semmit, nem várok arra, hogy otthon találjon egy kapkodós szállító. Mindkettőt Coop postapontra kértem. Itt van tőlem a Coop pár percre. Nyitva van reggel 6-20 -ig. Tudok érte menni hétvégén (,ami a postáról nem mondható el). Átvételkor fizetek, tehát nem érdekel ha elkallódik. 990Ft és nincs külön utánvéti díj. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 666481 | 2019. december 9. 11:43 | ![]() | |
Tisztelt Hermann Károly Úr! Ígérem ez az utolsó hozzászólásom, és részemről lezárom az ügyet, Cromwell után szabadon: Bízzál Istenben, hogy szárazon tartja az utakat a GLS futár előtt! Az Ön egyik kijelentésén akadt meg a szemem: "Az hogy mi hogyan teljesítjük a szerződést, az egy másik kérdés, de részünkről teljesítve van." Szeretném figyelmébe ajánlani - mert ezek szerint elkerülte - a "Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)" mely pontosan tartalmazza az ide vonatkozó szabályokat: "6:122. § [A kárveszély átszállása] A teljesítéssel a kárveszély - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - a másik félre száll át. 6:129. § [Közreműködő igénybevétele] (1) A felek kötelezettségük teljesítéséhez vagy joguk gyakorlásához más személy közreműködését vehetik igénybe. 6:215. § [Adásvételi szerződés] (1) Adásvételi szerződés alapján az eladó dolog tulajdonjogának átruházására, a vevő a vételár megfizetésére és a dolog átvételére köteles. 6:219. § [Kárveszély átszállása fogyasztói adásvétel esetén] Ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, és az eladó vállalja a dolog vevőhöz történő eljuttatását, a kárveszély akkor száll át a vevőre, amikor a vevő vagy az általa kijelölt harmadik személy birtokba veszi a dolgot. A kárveszély a fuvarozónak történő átadáskor átszáll a vevőre, ha a fuvarozót a vevő bízta meg, feltéve, hogy a fuvarozót nem az eladó ajánlotta." Lefordítva magyarra: Webshopból történő vásárlás esetén, ha az eladó vállalja a kiszállítást akkor a teljesítés és a kárveszély átszállásának időpontja az lesz, amikor a csomagot kihozzák és a megrendelőnek átadják. A szállító cég az eladó által megbízott közreműködő, így olyan, mintha maga az eladó hozná a ki a rendelt terméket. Őszintén kívánom Önnek, hogy a jövőben minden küldeménye zavar nélkül jusson el a megrendelőhöz, és az én esetem legyen a kirívó példa. Maradok teljes tisztelettel. Varjasi András | |||||
laja | Adatlap | 666480 | 2019. december 9. 11:25 | ![]() | |
Sziasztok! Jó hogy fényezitek a postapontot, én is szeretem! Nekem az tűnik a legmegbízhatóbb szállítási formának. De biztos vannak akik itt is jártak már rosszul, én még nem. Illetve nem minden webshopból lehet postapontra rendelni. Ilyenkor rá vagyunk kényszerülve a különböző futárszolgálatokra. Mert az online vásárláskor is a termék ára az elsődleges szempont és nem pedig az hogy ki szállítja ki. Nálam pl az is gyakran előfordul hogy amit venni rendelni szeretnék nem kapható máshol csak ott ahonnan nem szállít a posta. Így még választási lehetőségem sincs az olcsóbb webshop futárszolgálata és drágább webshop postapontja között. Előre utalással nem szeretek fizetni és nem is ajánlanám senkinek. A már kifizetett csomag könnyben elveszhet mint az utánvétes. A már kifizetett csomag esetében a futárnak csak egy aláírás kell ahhoz hogy megszabaduljon a pakktól. Amit azért nem lehetetlen produkálnia hisz mikor elém tartja futár a készülékét vagy a telefonját hogy írjam alá az ujjammal hát az minden lesz csak nem aláírás. Egy ilyen krix kraxot aztán tényleg nem nehéz odabiggyeszteni neki sem. Volt rá példa hogy kifizetett csomagot az ajtónk mellett a szomszéd ruhaszárítóján találtam meg. Vagy a szomi hozta fel a posta ládák alól a földről. Külföldön sem megy ez másképp nem hungaricum ez sem. Németországból vártam csomagot, az ottani rokonok a fiam 2. születésnapjára küldték. A fiam most 7éves a csomag azóta sem jött meg. Küldtem csomagot Franciaországba, a szállítási határidő után 3 nappal találta meg a lépcsőházban, kiszakadva, összetörve, a címzett. Ezen tapasztalataim alapján azt gondolom hogy minden online vásárláskor és csomag feladáskor rizikót vállalunk, még ha ez nem is tudatosul mindenkiben. Sosem szabad készpénznek venni a szállítási időkre vonatkozó határidőket. Ha van rá mód akkor nem árt egy B terv sem. Köszönöm a figyelmet:-) | |||||
dkp | Adatlap | 666472 | 2019. december 9. 08:00 | ![]() | |
Szerintem is a postapontra vagy postára utánvét a legjobb. Feladáskor, érkezéskor SMS-t és/vagy emailt küldenek, általában másnap átvehető (Szeged, belváros). Egyébként ha van csomagszám, a GLS vagy Posta nyomkövetésen utána lehet nézni, ki a sáros a kézbesítés elmaradása miatt. Rosszabb eset, ha a webshopnál a rendelés státusza "folyamatban", vagy "feldolgozás alatt", és rádcsörög a futár, hogy itt a csomagod, vedd át! | |||||
lafaty | Adatlap | 666471 | 2019. december 9. 07:17 | ![]() | |
A posta külön csomag biztosítására : felejtős! Volt hogy fizettem komolyabb összeget érte. Ablakon kidobott pénz. Nem térítenek semmit! Ráfogják mindenre: pl. helytelen csomagolás, "szemből sütött a nap" stb... (a csomag jelölésekkel nem törődnek: törékeny, állítva szállítandó stb. - ismeretlen számukra..) Ahogy "pigasos" írta - egyértelmű mindenfajta országon belüli rendeléshez, jó tanács: utánvét és Postapont lehetőleg Mol. Nekem is ez vált be. | |||||
pigasos78 | Adatlap | 666466 | 2019. december 8. 23:00 | ![]() | |
Lehet még nyúzni a témát ... Egy szó, mint száz amire én esküszöm: postapont (2nap alatt ott a cucc), és utánvét! Így anyagi bukás sincs, ha ne adj Isten nem jön a pakk... | |||||
sanyi | Adatlap | 666460 | 2019. december 8. 21:21 | ![]() | |
Kb. ennyi... | |||||
sárkányos | Adatlap | 666459 | 2019. december 8. 21:00 | ![]() | |
Nekem csak egy nem kerek. Ha van egy cég -ebben az esetben a Megamakett- ami 5000Ft felett ingyen szállít akkor miért költsek futárra még x ezer forintot. Én rendszeresen rendelek tőlük de minden esetben fizetés utáni 3. munkanap már jött az sms hogy mehetek a postapontra. Erre meg lehetett számítani hogy ünnepek közeledtével a futárszolgálatok tele lesznek. | |||||
Gabusch | Adatlap | 666455 | 2019. december 8. 20:24 | ![]() | |
Sajnos, ma Magyarországon a fogyasztóvédelem mintha gyerekcipőben járna, sok egyéb más mellett. Itt élek, ergo érte haragszom, nem ellene. Általában nagyon. Azt, hogy egy GLS, stb. futárral küldött cuccon van-e biztosítás, nem tudom, postai küldemények esetén külön fizetendő, rosszabb esetben nem is minden lehetőséghez, csak a drágábbakhoz. Természetesen, teljesítés akkor történik, amikor a vevő megkapta a csomagját. Ám arra a feladónak, hogy a szállítmányozási cég mennyi ideig ül a csomagon, vélhetően vajmi kevés ráhatása van. Szólhat, írhat, könyöröghet térden állva, aztán vagy történik valami, vagy nem. Innen kezdve tartom azt a véleményem, hogy az, ha a karácsonyi össznépi tébolyban a szokásos (szintén magyar sajátosság, amúgy) másfél centi hó leesése kapcsán előálló közlekedési katasztrófával súlyosbítva az általában érvényes szállítási határidőket vis maiorra hivatkozva nem teljesítik, nem a feladó hibája. Jelen esetben a legnyilvánvalóbb oknak én az offline (makett)boltok hiányát, a választékuk viszonylagos szűkösségét látom. Ha oda lehet menni, lekapni a polcról, ez az egész nincs. | |||||
vrauko | Adatlap | 666448 | 2019. december 8. 18:51 | ![]() | |
Hát egen. Ahogy Gabusch is mondja, vannak tisztességes feladók, akik mindent megtesznek, és vannak a kevésbé tisztességesek. Angliában lehet valaki, aki utálja a magyarokat, mer' tavaly augusztusban feladott két képeslapom december 5-én érkezett meg (az Erdélybe és az USA-ba küldöttek pár napon belül). Idén aug 2-án feladott könyvem egyáltalán nem érkezett meg. Írtam a cégnek, elküldték még 1x, és úgy már meggyött. Olyan mennyiségű áru mozog a legkülönbözőbb cégek kezin, hogy az minden korábbi elképzelést felülmúl. Előfordul gikszer természetesen, de miképp korábban mondtam az én nagy bölcsességemben, bárkinek joga van a véleményét és átélt tapasztalatait elmondani (Varjú esetén akár elkárogni), és a feladó résziről nem az a legbölcsebb megoldás, hogy erre pert helyez bele a kilátásba. Rémtörténeteket mindannyian tudunk mesélni, mint pl. midőn az Amerikából megrendelt matricáimat a neandervölgyi postás úgy szállította az esőben, hogy a bicaján a doboz tetejit le sem csukta, hadd ázzon a sok levél. El is ázott a három matricalapból kettő. Panaszolkodtam természetesen, azóta is (négy éve) vizsgálják az ügyet. | |||||
SylvestR | Adatlap | 666446 | 2019. december 8. 18:37 | ![]() | |
Tisztelt Varjasi András Úr, Véleményem szerint a rendelés/szerződés teljesítéséhez két fél teljesítése kell. Mint írtam Önnek levélben, a szerződés ránk eső részét teljesítettük. Az Ön részét a szerződésnek részben teljesítette, a termék kifizetésével. A szerződés akkor teljesül egészében ha Ön átveszi a terméket. Az hogy mi hogyan teljesítjük a szerződést, az egy másik kérdés, de részünkről teljesítve van. Amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy a termék például törött, vagy nem ezt szeretné, vagy meggondolta magát, a termék átvételétől Önnek, törvény szerint 30 napja van hogy elálljon a szerződéstől. Természetesen ebben az esetben a kifizetett vételárat visszatérítjük. Ön egyszer sem említette, hogy a termék sürgősen kell, egyszer sem kérte tőlünk a nyomonkövetési számot, egyszer sem kérte hogy vegyük fel a kapcsolatot a futárszolgálattal. Ennek ellenére az interneten több fórumon is rossz színben tűntetett fel minket miszerint : - Ön kifizette a legdrágább szállítást, holott ingyenesen szállítunk - Ön azt állította, hogy kérte a segítségünket, és lepattintottuk, olvassa végig a levelezésünket, ha Ön nem tesz fel kérdést, akkor arra nehéz válaszolni. Mindezektől függetlenül, a GLS-el többször beszéltem, legutóbb tegnap, szombaton, és ígéretet kaptam, hogy holnap azaz hétfőn mindenképpen előre veszik a csomagját. Természetesen, amennyiben nem tart rá igényt a vételárat a törvényben meghatározott módon hiánytalanul vissza fogjuk téríteni. Sajnáljuk amennyiben a késedelmes szállítás kellemetlenséget okozott Önnek, azonban mint más fórumon említettem hiába vagyunk szerződésben bármely futárszolgálattal vis major esetekben mi is ők is tehetetlenek vagyunk. Tisztelettel: Hermann Károly | |||||
panzerlöwe | Adatlap | 666445 | 2019. december 8. 18:32 | ![]() | |
...jaj, nagyon nem akartam ehhez hozzászólni, de látok némi fogalmi zűrzavart. A "Teljesítve" egy szabvány válasz e-mail, mellyel a webshop(ok) jelzik, hogy a rendelés átvételre össze lett készítve, fel lett adva, nem azt, hogy a vevőnek a kezében van máris. (Szó szerint ilyet küld pl. a Replica is.) Ha a csomag végleg eltűnik, rossz helyre kerül, vagy vissza a feladóhoz stb., na az lenne egy másik szint. A szóban forgó webshopot én személy szerint nagyon szeretem, több mint tíz éve vagyok vásárlójuk probléma nélkül. Ja, és kérem szépen tényleg, hogy ne kezdjünk Magyarországozni, mert hasonló kézbesítési gondokról mindenhol olvashatunk az USA-tól Ausztráliáig, nem csak itthon. | |||||
sanyi | Adatlap | 666443 | 2019. december 8. 18:07 | ![]() | |
Krisztusom... | |||||
Sokol | Adatlap | 666441 | 2019. december 8. 17:39 | ![]() | |
Mert ha futárral kérem házhoz a csomagot az eladótól, akkor nincs biztosítása? Érdekes. Kifizetett termék, ha leemelték az ellentételezést. A szerződés teljesítése -még itthon is- csak akkor történt meg, ha a kézbesítés rendben lezajlott. Amíg nem történt meg a kézbesítés, addig az eladó nem teljesített. Egyébként ez itten kérem Magyarország! | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 666440 | 2019. december 8. 17:28 | ![]() | |
Tisztelt Hermann Károly Úr! Mostanáig gondolkodtam azon, vajon megér e nekem még egy plusz idegeskedést a levélírás, de végül úgy döntöttem, szeretném tisztázni az Ön egyik kijelentését: "Az Ön rendelését részünkről a honlapunkon feltüntetett feltételek szerint teljesítettük." Alaposan átolvastam az Önök honlapján az INFORMÁCIÓ fül alatt találhatóakat. A következőket találtam: SZÁLLÍTÁS: "A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal, vagy csomagpontra történik. A kiszállítás sikeres teljesítésekor, a Címzett az átvételi elismervény aláírásával igazolja, hogy a csomagot átvette. " ÁSZF: Átvételi módok, átvételi díjak: GLS futárszolgálat A terméket a GLS futárszolgálat szállítja ki. Majd átirányít a GLS oldalára: "Csomagszállítás és átfutási idő A GLS belföldön a feladást követő munkanapon kézbesít, hétfőtől péntekig." Közvetlen ez alatt található: Teljesítési határidő "A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük." Kérem írja meg nekem, - mert én csak a fentieket találtam - hogy hol szerepel az Ön oldalán az a kritérium, mely szerint Ön teljesítette a megrendelésemet. SEHOL nem találtam olyan információt az oldalán, mely szerint ha Ön átadja a futárnak a kifizetett árut, a rendelést Ön TELJESÍTETTE, vagyis semmi köze ahhoz, ami a rendelés tárgyával történik. Maradok teljes tisztelettel. Varjasi András | |||||
Gabusch | Adatlap | 666438 | 2019. december 8. 16:48 | ![]() | |
Szintén tisztelettel: " Illetve ez a helyzet egy jogállamban, ahol működik a fogyasztóvédelem, de fogyasztóvédelem nélkül is evidens az ügyfél kiszolgálása. " Saját példámban az asztal esetében az eladó tényleg mindent megkísérelt megtenni - pl. amikor kiderült, hogy nincs nálunk az országban sem megfelelő élfólia az asztal javításához, saját költségén küldött kétféléből is többméternyit a negyven centi szükséges helyett -, mégis felment a kevéssé tisztelt futárcég a Mount Everestre, hogy onnan tudjon rettenetes nagyot sz.rni mindkettőnk fejére. Igaz, hogy ott volt egy elvi teljesítés, csak gyakorlatilag finoman fogalmazva, hibás. Úgyhogy nyilván egy jobb világban úgy működnének a dolgok, ahogy írod, csak itt banánisztánban alighanem a kereskedő választhat az egyik, másik, esetleg harmadik egyformán vacak futárcég között. Egyébként az egyik haveromnak ebayes cuccát elkeverte pár éve a Royal Mail. Hiába volt ajánlott, közölték, hogy náluk már kiment az országból, nem tudnak vele mit kezdeni. Az eredmény se pénz, se posztó. A megoldás állítólag az a hasonló esetek elkerülésére, hogy biztosítással kell kérni a csomagot, mert akkor pénz áll a dolog mögött és mindjárt elkezdenek foglalkozni a dologgal. | |||||
ChevyG | Adatlap | 666433 | 2019. december 8. 13:50 | ![]() | |
Sziasztok! Valaki csatlakozna egy www.kitformservices.com/ rendeléshez? jelentkezéseket ide várom: ggbraun@gmail.com üdv! | |||||
vrauko | Adatlap | 666430 | 2019. december 8. 13:11 | ![]() | |
Óriási tisztelettel: ,,Tudom, hogy a kereskedőnek egy ócska keret szerződése van, nulla ráhatással a fuvarozóra. Nem várom el tőle, hogy nézegesse a követési oldalt, vagy hogy hívja fel a GLS-t, hogy majd őt rázzák le sablon szöveggel (a karácsonyi időszakban megnövekedett blabla). Ezeket én is meg tudom tenni, pontosan ugyanazzal az eredménnyel, mint ha a kereskedő tenné." - ez az érvelés tetszetős, és figyelembe is vesz egyes realitásokat, csak éppen nem megalapozott. Ha a kereskedőnek ,,ócska keretszerződése" van, akkor a kerekedő dolga (mondhatni kutya kötelessége) oda hatni, hogy ne ócska keretszerződése legyen, zéró ráhatással, hanem olyan, amilyenben VAN ráhatása, és NEM hárít ő is meg a fuvaros is kényelmesen az égadtaegyvilágon MINDEN kockázatot és veszteséget KIZÁRÓLAG a vevőre, és NEM a vevő dolga, hogy a géelest nyaggassa, mivel a vevő NEM a géelessel, hanem eladóval áll szerződéses iszonyban a vásárlása révén. A vevőnek asse kell tudnia, hogy melyik szállító (jason stratham vagy a géeles) viszi a cuccát. Ez a jogi helyzet, ezér' kissé visszás itten a pörrel való fenyegetőzés, függetlenül attól, hány futár esett ki az időjárás miatt. Ha kiesett, majd pótolja akkor, amikor jobb az idő, de ha elcsúszott a futár a jégen, vagy karambolozott, akkor se lehet eltekinteni a teljesítéstől. Sőt: még némi magyarázat is jár a vevőnek. Illetve ez a helyzet egy jogállamban, ahol működik a fogyasztóvédelem, de fogyasztóvédelem nélkül is evidens az ügyfél kiszolgálása. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73., | 74., | 75., | 76., | 77., | 78., | 79., | 80., |
81., | 82., | 83., | 84., | 85., | 86., | 87., | 88., | 89., | 90., | 91., | 92., | 93., | 94., | 95., | 96., | 97., | 98., | 99., | 100., |
101., | 102., | 103., | 104., | 105., | 106., | 107., | 108., | 109., | 110., | 111., | 112., | 113., | 114., | 115., | 116., | 117., | 118., | 119., | 120., |
121., | 122., | 123., | 124., | 125., | 126., | 127., | 128., | 129., | 130., | 131., | 132., | 133., | 134., | 135., | 136., | 137., | 138., | 139., | 140., |
141., | 142., | 143., | 144., | 145., | 146., | 147., | 148., | 149., | 150., | 151., | 152., | 153., | 154. |