<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
sanyi | Adatlap | 695738 | 2022. április 14. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 695735 | 2022. április 14. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Jut fejembe! Régi fotó vagy bélyeggyűjtő album is jó lehet matricák tárolására, szépen ki is vasalja őket, vagy ezek elválasztó lapjait (ez olyan mint a selyempapír, csak jobb) külön is felhasználhatod, ha nem sajnálod leamortizálni az albumot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 695734 | 2022. április 14. 19:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a sima sütőpapírnak is jónak kell lennie, bár az kissé vastagabb. Vagy sütőzacskó. A konyhában találhatsz, vagy kérj a Ház Asszonyától. :) De egy megfelelő méretű simítózáras tasak is jó megoldás lehet a matrica tárolására. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 695733 | 2022. április 14. 19:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán? Én még úgy kb 15 éve egy írószer boltban vettem két ívet, a mai napig abból gazdálkodok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 695731 | 2022. április 14. 19:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 695729 | 2022. április 14. 19:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 695727 | 2022. április 14. 19:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Vettem egy makettet, amiben van egy kb- A4-es méretű matricalap. A gyártó csak úgy bevágta az összerakási útmutatóba. Természetesen összetapadt a két felület. Nehezen sikerült szétszedni. A kérdés: Mit tegyek a matricaívre, hogy ne tapadjon hozzá máshoz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zemiorka87 | Adatlap | 695657 | 2022. április 12. 23:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 695632 | 2022. április 12. 06:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, ahogy tégé írja, egy Jak-28P (angolos átírással Yak-28P). Nagyon pofás darab, inkább művészeti alkotás ebben a formában, mint makett, de nekem tetszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
tégé | Adatlap | 695628 | 2022. április 11. 22:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Erősen stilizált Jak-28-as. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
zemiorka87 | Adatlap | 695627 | 2022. április 11. 22:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Most a napokban regisztráltam ide azért, hogy segítséget kérjek egy kis nyomozásban. Remélem, jó helyre fordultam és nem offtopic itt az ilyen jellegű segítségkérés. Ha mégis, akkor elnézést. :) Hozzám került nagypapám hagyatékából egy gyönyörű kis repülő (még abban sem vagyok biztos hogy ez makettnek nevezhető-e, abszolút zöldfülű vagyok a témában). Kiemelt helyre tettem a nappaliban, és szeretnék többet tudni róla, legalább annyit, hogy ez pontosan milyen típusú gép és mikor használták. Nagyon sokat google-öztem, és wikipédiát olvasgattam a témában, rengeteg képet néztem meg szovjet repülőkről, de valahogy nem sikerült megtalálnom, hogy mi ez pontosan. Lehet hogy nem is egy létező gép, csak valamilyen egyszerű emléktárgy? A nagypapám tolmács volt a Néphadseregben a légierőnél a 60-70-80as években, én ezért keresgéltem a szovjet repülők között. Tudnátok esetleg segíteni, akár abban, hogy hol nyomozzak még? Köszönöm előre is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 695614 | 2022. április 11. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Teljesen attol fugg ki adja fel es mikent. 1. automata, vagyis kb olyan mint a Foxpost, csak USA.. odaadja egy cegnek, fizet, es reszerol a viszlat, mindent a ceg intez. Ilyenkor kifizettettnek mindent is, a portas kavejara is rarakjak az AFAt. Hivatalos webshopok is altalaban igz mukodnek. Kiveve a kinai kamu webshopok (NE fizess sehol kartyaval, csak Paypal vagy ilyesmi) 2. Ebay, Buy it Now, vagy global shipping (lasd fent) elore kifizeted az AFA-t is, de a NAV az AFA-ra is rarakja az AFAt. Ennek a menetet a Makettek rendelese forumban kireszleteztem. 3. Maganszemely, vagy boltos - esszel, kikuldi neked az invoice-t, ebben nincs AFA, nem ir ra semmit, feladja sima postaval (es esszel). Ennek az EU-s partnere atcimkezi a csomagot (NL, DE, CH stb tag-et kap), te csak a postakoltseg utan fizetsz "vamot". 4. Kint elo rokonod adja fel, hasonloan, esszel, ajandekkent, minimalis postaval (benne megbizol elvileg) a tovabbiakban kb mint 3. pontban. Ez akkor jo, ha a jenki nem hajlando USA-n kivulre postazni. Ennek az a hatulutoje, hogy a postakoltseget (meg a sört) valahogy vissza kell neki utalni. Erre a legjobb meg mindig a Revolut. Vagy a WU, de csak ha online csinalod 5. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 695613 | 2022. április 11. 15:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, az ár+postaköltség az régen is alap volt, csak volt értékhatár, ami azóta megszűnt. Mondjuk az is furcsa volt, hogy cégtől 22€, magánszemélytől meg 45€, ha jól emlékszem, de ami makettet vettem, esetleg kaptam ajándékba, Japán, USA, Hong Kong, stb., szerencsére mindig megúsztam. Most meg az ócska kis kínai elektronikai játékaim Arduinohoz vegyem meg itthon horror áron. :( Még jó, hogy elég sokat begyűjtöttem régebben, egy darabig kitart. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
KarBal | Adatlap | 695612 | 2022. április 11. 15:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Ráadásul a jelzett díjakat az ár + postaköltség összeg alapján vetik ki, szóval 29 ezerre fizeted. Amióta az EU ezt bevezette, inkább csak az EU-n belül nézelődöm. Csak az eBay-en láttad az USA-ból azt a cuccot? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 695611 | 2022. április 11. 15:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Az biztos, hogy ÁFÁ-t fogsz fizetni rá, meg eljárási díjat, a mikéntjét nem tudom, amióta kitalálták ezt a marhaságot, nem rendelek semmit ilyen helyekről. De volt róla szó itt a fórumon többször is, igaz, hónapokkal ezelőtt, ha visszakeresel, biztosan megtalálod. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 695610 | 2022. április 11. 13:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Külföldi, e-bay rendeléssel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha rendelnék az usa-ból egy 21 ropiba + 8 ezer postába kerülő csomagot, kell rá vámot, vagy valami mást fizetni? Ha igen, akkor mi annak az eljárása? Nagyon kééééne, de semmi kedvem még többet adni érte és hetekig-hónapokig szaladgálni... Előre is köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
nbali | Adatlap | 695485 | 2022. április 7. 05:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Van itt esetleg olyan makettezö, akinek van 3D nyomtatója, és tudna rendelésre nyomtatni? Privátban leírnám a többit. Elérhetöségem, balazsnemeth1988@gmail.com Köszönöm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 695405 | 2022. április 4. 21:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Érdeklődök, hogy ki tudna segíteni, illetve kisegíteni néhány matricával? Történt ugyanis, hogy az Eduard Z-37 weekend edition készletéből szándékoztam felhasználni az orosz lajstromos gépet ( Nagy kedvencem Bender, leginkább emiatt ). De a matricák felhelyezése után kivártam a javasolt 6-8 órát, de amikor leáztattam a hordozó filmet, magával vitte a matricák egy részét. Leginkább ott, ahol egyenetlen volt a felület. Korábban ilyet nem tapasztaltam, így két lehetséges okot találtam. Az első az említett egyenetlen felület, a másik, hogy MRP lakkot használtam és nem tudott kellőképp reakcióba lépni a matrica a festékkel. Így vagy úgy, de szükségem lenne egy szett matricára ( csak a gépre jellemzőkre ) így ha valakinek megvan és nem tervezi, szívesen boltolnék vele. Ugyanitt szívesen veszek jó tanácsokat, hogy hogyan lehetne megoldani a matricázást. Csatoltam is pár képet a jelenségről. Jelige: Bender mérges, nagyon :) Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 695346 | 2022. április 3. 09:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen, rákeresek akkor erre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 695323 | 2022. április 2. 14:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
a GWH adta ki 48-ban. Mivel egy igen jól sikerül készlet, gondolom ezért nem vágott bele az ICM. Érdekes tipus, de eladási mennyíségben soha nem fog versenyezni az alaptipusokkal (bf-109, spit, Mustang, stb). Tehát nincs értelme 3-4 készletnek a piacon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 695318 | 2022. április 2. 13:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, ez megmagyarázza a dolgot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 695316 | 2022. április 2. 10:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Az orosz skalewiki azt dobta ki, hogy bejelentették, de nem adták ki 2017 óta. scalewiki.ru/fw-189_kits | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 695314 | 2022. április 2. 10:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Korrigálom magam: magyar boltok sem forgalmazzák, csak az 1:72-es verziót. Az tévesztett meg, hogy a borítókép elvileg egyforma a két készlet esetében. Most már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán létezik ez a makett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 695311 | 2022. április 2. 09:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ismeri valaki az ICM 1:48-as Fw-189 készletet? Rejtély előttem ez a makett, mert azon kívül, hogy van scalemates adatlapja, és egy-két magyar bolt forgalmazza, gyakorlatilag semmit nem lehet találni róla a neten: nincsenek tesztek, nem gyártanak hozzá kiegészítőket, ami egy elvileg öt éve új eszközzel készült kit esetében azért elég furcsa. Sőt, már a gyártó honlapja sem tartalmazza. Talán az egy évvel korábbi 1:72-es készletük "felnagyításáról" van szó? Szóval ismeri, esetleg építette valaki ezt a makettet? Milyen? Előre is köszi a segítséget! Itt van a scalemates lapja: www.scalemates.com/kits/icm-48221-fw-189a-1--101563 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 695295 | 2022. április 1. 19:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Uraim, próbált már valaki Pentart Image Transferrel műanyagra felvinni képet/szöveget? Mennyire működőképes eljárás? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 695234 | 2022. március 30. 18:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 695151 | 2022. március 27. 21:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi köszi! Akkor 50-55mm az pont jó:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 695148 | 2022. március 27. 20:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Mk82 Snakeeye ,a kocsi méreteit nem tudom, de ha kikuglizod a bombáét, akkor tudsz saccolni | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 695146 | 2022. március 27. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
migfun | Adatlap | 694869 | 2022. március 22. 10:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Revell paint removerrel is értem el szép eredményeket; fültisztító pálcikával felvittem a felületre, kis idő után ugyanazzal ledörzsölte. Ha makacs a festék, fékfolyadékban is áztattam gépet, az nem bántotta a ragasztást, de kb. egy nap után már nem használt fogkefével szépen le lehetett takarítani a felgyűrődött festéket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 694864 | 2022. március 21. 23:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, így működik. ...hát, de nem ez a cél; hogy újra lehessen kezdeni! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
vini | Adatlap | 694853 | 2022. március 21. 20:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Köszönöm szépen a segítségeteket! Kipróbálom a javaslataitokat! Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 694850 | 2022. március 21. 19:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Sajnos igen későn vettem észre, hogy a taljánok talán megint átvertek. ACH-47 Gunship Chinookról volna szó, annak is a hasán elhelyezendő antennákról. Az Italeri elképzelése az antennákról az alábbi linken, az útmutató 7 lépésénél látható: www.scalemates.com/products/img/5/6/6/103566-77-instructions.pdf Rá kellett ébredjek, hogy ez ebben a formában biztosan nem fedi a valóságot. Először is kimaradt egy antenna az orr környékéről, amelynek villás vége van. Ilyen antenna megtalálható volt az A változatokon, lévén a négy ACH azokból készült. A Trumpi CH-47A makettjéhez adnak ilyet, 6. oldal, A25 és A8-as alkatrész. www.scalemates.com/products/img/8/9/5/138895-30-instructions.pdf Ezen kívül az orron mindkét gyártó szerint van egy nagyobb méretű késantenna, és két olyasmi forma, mintha fordítva felrakott pitot lenne. Az Italeri utóbbiakat 42A jelzéssel illeti, és ad egyet hátra is. Fényképeket nézve, ezek küzül az egyik elülső, a hátulsó igazából a tartói egy huzalantennának. Na, és itt jön a fekete leves. Az Italeri szerint ez a huzalantenna a két 42A jelzésű alkatrésszel együtt a gép jobb oldalán kellene, hogy legyen. Fényképeket nézve viszont nekem úgy tűnik, mintha a baloldalt húzódna. Hovatovább úgy egyáltalán az összes antenna elhelyezkedése tök bizonytalan számomra. Valaki segítene megsaccolni, hogy mi a megoldás? Újra és újra megnézve néhány képet, abban sem vagyok biztos, hogy nem pakolgatták ezeket... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 694847 | 2022. március 21. 19:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó tudni, bár szerintem már nem annyira fogom használni. Van egy rahedli makettem dobozban, voltaképpen nincs is nagyon kedvem hozzáfogni egyikhez sem, tehát nem hiszem, hogy kezdeti zsengéimet nagyon nekiállnék újrafesteni. :) De ez annyira ronda volt, hogy kénytelen voltam. Plusz van már belőle egy egész elfogadható is. :) Azóta csak kerülgetem a darabjait az egyik fiókban, remélem, még megvan mindene. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 694845 | 2022. március 21. 18:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali. Egyáltalán nem bántja az átlátszókat,én is többször használtam ezt a márkát. Gumi kesztyű használata viszont erősen javasolt ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 694843 | 2022. március 21. 17:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
A Szi-Ti nemcsak a ragasztásokat oldja, de a fémet is -ezért nem szabad olyan makettet áztatni benne, amin pl. fotomaratott cuccok, fém lövegcső van, mert ezeket egyszerűen megeszi. Ráadásul kioldja még a Neoflex, Trinát mestertapasz stb. tömítőket is, szóval ha ilyenekkel tömítetted az illesztési hibákat, azokhak is búcsút mondhattál. A Búvár valamivel enyhébb cucc, de a fém feljavítókat kiegészítőket abba se tenném bele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaunt1 | Adatlap | 694842 | 2022. március 21. 17:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 694841 | 2022. március 21. 17:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szi-tivel nekem volt olyan tapasztalatom, hogy a régi, azt hiszem UHU műanyagragasztót, amit még az 1989-es roham során behozott makettjeim mellé vettem kint, simán oldotta helyenként. Humbrollal rusnyán festett Nichimo IXC tengeralattjáróról potyogtak le a korlátok, figurák, ágyú, minden. Sőt, mintha a testet is ketté tudtam volna szedni, de évek távlatából nem emlékszem. Nyilván ez sokakat nem érint, mert a Revell pl. összeolvasztja a műanyagot, de mindenképpen hasznos talán szűrőbe önteni a matériát a processzus végén, nehogy a fürdővízzel szó szerint a gyerek(ek) is a távozás mezejére lépjenek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 694840 | 2022. március 21. 17:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
A Szi-ti lefolyótisztító. Fel kell oldani előre 1 evőkanálnyit kb. 1 liter vízhez, kevergetni, a barnás habot le lehet szedni, ha nem sikerül elkeverni. (oldódáskor hőt fejleszt, ha tömény, akkor nagyon meleg is lehet: megéget és elolvasztja a műanyagot.) Ha kész az oldat, akkor mehet bele. A kabintetőt és a műanyag alkatrészeket nem bántja Fotómaratást és gyantát ne tegyél bele. Erről van szó: tissuehigienia.hu/termek/szi-ti-lefolyotisztito-granulatum-300-g/. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 694839 | 2022. március 21. 17:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szerintem az acetonmentes körömlakk lemosó (Emese stb) is megfelel, és talán kevésbé kockázatos. A makacsabb festékekhez jól jöhet hozzá fogkefe stb is. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
vini | Adatlap | 694838 | 2022. március 21. 17:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy 72 méretarányú F/A-18 C amit annó idején lefestettem Model Master festékkel de nem igen sikerült szépre lefesteni...Tudnátok-e olyan tanácsot adni amivel a festék réteget el tudnám távolítani... Melyik lefolyó tisztitót ajánlanátok? Ami a kabin plexitjét nem marja meg...esetleg azt próbáljam meg eltávolítani mielött elkezdeném a festék réteg eltávolítani? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Vini | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 694628 | 2022. március 16. 19:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fenébe is, szívesen lemérem az eredetit! :-D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 694565 | 2022. március 15. 13:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Keresd a Z63 szegecselőt, többféle méretben kapható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
nbali | Adatlap | 694559 | 2022. március 15. 11:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Tudnátok ajánlani jó minőségű szegecselő szerszámot? Van Trumpeter itthon, de annak nagyok a tárcsái, van amikor ezzel nem lehet rendesen odaférni a kisebb részletekhez, repülőknél. Ebay-en néztem a Galaxy toolst, árban sem vészes, csak mivel kínából küldik, valószínű heteket(hónapokat) kellene rá várni, és semmi kedvem még a vámmal is szórakozni.. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 694524 | 2022. március 14. 22:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fr@ncba:( de köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 694489 | 2022. március 14. 08:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 694451 | 2022. március 13. 10:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Hová tegyem ezt a kérdést:) Sz75 Dvina-hoz van 1:35 méretben átalakító set Sz75M Volhov-ra? Réz, gyanta, matrica ilyesmi érdekelne. Köszönöm Sennás | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tuli74 | Adatlap | 694212 | 2022. március 9. 18:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Tuli74 | Adatlap | 694208 | 2022. március 9. 17:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Udv! Igazad van nem fogom ,igy hagyom inkabb keresek neki egy vitrint | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Microbacchus | Adatlap | 694207 | 2022. március 9. 17:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon jól néz ki, de ha lelakkozod, akkor el fogja veszíteni ezt a mozgalmas matt/fényes különbségeket, ami most megvan, és teljesen homogén lesz fényesség szempontjából. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Köszi az infókat az E-bay vásárlás ügyben! Magánszemély és sajnos csak nála van - nem makett egyébként. Egyelőre agyalás, aztán majd látom...
Köszi még egyszer!