<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sebi | Adatlap | 701461 | 2022. október 23. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 701175 | 2022. október 14. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.warhistoryonline.com/military-vehicle-news/the-massive-floating-dry-docks-of-the-pacific-fleet-that-could-carry-battleships-and-aircraft-carriers-you-never-heard-about.html Kétségtelen látványos ha szépen megépíti valaki. De kell a víz köré:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 701174 | 2022. október 14. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1250? Hollyshit ez nagyon szép. Elsőre 700nak néztem. Egyértelmű ennek "víz kell" muszáj diorámába tenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 701173 | 2022. október 14. 21:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát, ha lenne hely a lakásban, akkor érdemes lenne megépíteni. Kicsiben egész jól mutat: www.modelshipgallery.com/gallery/dio/dockyard/FloatingDrydock-1250-kk/index.htm 350-ben sem nézhet ki rosszul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 701168 | 2022. október 14. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700864 | 2022. október 2. 23:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Batka, köszönöm szépen! Valóban, Jimnek is tetszett... Sajnos nem tudok jönni Bolyaira, szakmai kongresszuson leszek vidéken. Talán Móvárra elkészül a teljes dioráma is, rombolóval együtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT | Adatlap | 700836 | 2022. október 1. 16:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szeretnék egy versenyt, modellkiálitást mutatni nektek. ( előre is elnézést ha rosz toppikba írtam ) www.navigamodell.hu/c22.html KBT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 700786 | 2022. szeptember 30. 08:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ez ismét gyönyörű lett. Csak nézem és nézem és újabb maximálisan kidolgozott részletek bukkannak elő! Erre még Jim Baumann is elégedetten csettintene! :) Üdv, Batka Élőben Bolyain látható lesz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700779 | 2022. szeptember 29. 22:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo, köszönöm szépen a kedves szavaidat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 700759 | 2022. szeptember 29. 10:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ritkán ragadtatom el magam ennyire, de ez gyööönyörűszééép! Órákig lehet nézegetni, mint egy képeskönyvet. Eszembe sem jutott, hogy 1:350 alatti méretarány, és még nagyban is durva lenne, de hogy 1:700... kicsit elkerekedtek a szemeim, meg könnybe is lábadtak egyúttal, mikor a tollas képet felfedeztem. Hihetetlen szép munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700747 | 2022. szeptember 28. 22:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó estét mindenkinek! itt az utolsó adag kép a Valiantról. Ezeket egy barátom készítette, aki fotós. Van egy pár eredeti kép és hasonlóan beállított makettfotó, illetve egy kép tollal a méret érzékeltetése végett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700306 | 2022. szeptember 13. 22:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uraim, nagyon köszönöm a dicsérő szavakat! exec, kösz a viccet! Johnie, a diormához előbb el kell készülnie a harmadik hajónak... Sajnos semmi látványos elem nem lesz, a torpedókat most készülnek kilőni. Attól tartok, a vízkészítési módszerem nem teszi lehetővé a víz alatt úazó torpedók élethű megjelenítését ebben a léptékben. A "suspense" abból adódik, hogy a szereplő hajók alapján kitalálható, mi fog történni. Persze, ehhez arra van szükség, hogy a szemlélő rendelkezzen némi ismerettel az eseményről. Batka, sajnos nem tudok elmenni Zeg-re, más programom akadt... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 700304 | 2022. szeptember 13. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nagyon szép munkák! Csak így tovább uraim! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 700286 | 2022. szeptember 13. 15:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ez megint csodás lett, jó lenne látni most hétvégén Zeg-en ;) Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 700268 | 2022. szeptember 12. 18:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát izé... Igazából nem is találok jelzőket amivel illetni lehetne az újabb remekműved. De nem is kell még, hisz a teljes kompozíció még nincs kész. Nem szokásom dioráma rendszerben épített makettek fényképeit nézegetni, de ha netán véletlenül, néha mégis arrafele tévedek, akkor szájtátva repül mellettem az idő. Eddig a két csatahajód külön-külön is fenséges. A végén a teljes látvány egész biztosan áll-le-ejtős lesz. Nem olvastam vissza a Topikban hét évre visszamenőleg, hogy hogyan is lesz megvalósítva a Barhamot ért találat? Torpedó pont még előtte a vízben, torpedó becsapódási pillanata.., Barham megdőlése...? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 700266 | 2022. szeptember 12. 17:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri, a munka gyönyörű, szóval megérte minden percét, hátmégha diorámaként is működni fog! (biztos vagyok benne) Sok időre pedig egy régi viccel had feleljek: Kolostorban oda rohan a barát az apáthoz: -Apát atya, elkészültem a kódex másolásával! -Mennyi ideig tartott? -17 és fél évig! -Összecsaptad? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700246 | 2022. szeptember 11. 23:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez volt a 19 hónapig tartó építés záró fejezete. Bár ez igen hosszú idő, mégis egész tűrhető a Barham négy és fél évéhez képest. Egy barátom, aki profi fotós, képeket fog készíteni a hajóról, melyeket ide is felteszek majd. Pár hetes pihenő után nekifogok a tervezett dioráma utolsó szereplője, a HMS Griffin építésének. Mivel ez egy romboló, remélem, sokkal gyorsabban megépül, mint csatahajó társai! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700245 | 2022. szeptember 11. 23:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az utolsó hátralevő alkatrészek, a daruk és árbócok is felkerültek. A kötélzet húzott szál, Caenis és Lycra. Utóbbiból készültek a jelzőzászlók kötelei (világos barnásszürkére festve, duplázva, mint az igazi hajón), illetve az árbócok közötti antennák (feketére színezve markerrel). A Caenis-t csak az erős “kötelet” igénylő helyeken használtam – két, előre vezető szál ellensúlyozza az előárbóc antennáinak hátrahúzó hatását, illetve két karkötél tart ellen az előárbóc alsó rúdjára rögzített jelzőszászlók köteleinek. A maradék kötélzet húzott szálból készült, beleértve a bumfák és a daruk köteleit. A csigák, szigetelők, illetve a kormányhelyzet-jelző elemei PVA ragasztó pöttyekből készült. Végül felkerült a lobogó és a jelzőzászlók. A White Ensign (a Királyi Haditengerészet lobogója) a Hawk Graphics terméke, a jelzőzászlók a Five Star-é. Ezek megerősítést, illetve a Barhammal való kommunikáció szándékát jelzik. A lobogó és zászlók matricáit alufóliára ragasztottam, világosszürkével átmostam, majd “szélfútta” formára hajtogattam őket. A makett egy ideiglenes talapzatra van rögzítve, | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700244 | 2022. szeptember 11. 23:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most a saját makettemről pár szó... 87 fotómaratott figura került a hajóra, melyeket az Eduard (Naval Figures és Royal Navy Figures), a FlyHawk, a Lion Roar és a Five Star készleteiből szedtem össze. Mindet megvastagítottam Marijn van Gils módszere szerint: egy csepp pillanatragasztó gél került a törzs első, kettő a hátsó felére. Lefújtam őket sötétkékre, majd finom ecsettel festettem ki a részleteiket. A pom-pomok, Vickers gépágyúk körül, illetve a jelzőfedélzeten, valamint a nyitott paracsnoki hídon helyeztem el őket, utóbbi helyen a kapitány is megtalálható. Néhány figura a katapult körül látható, közülük hatan azon ügyködnek, hogy elfordítsák a Swordfish gépet. Egy ember épp kijön egy ajtón a shelter deck alatti felépítményből, két másik látrákon igyekszik felfelé, egyikük pedig épp kinyitja az egyik hátsó HACS vászonfedelét. Négy fickó a forecastle deck job oldalán, a B barbetta magasságában áll, egyikük egy kamerát kezel. Már forog a Barham elsüllyedését rögzítő, hires film. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 700243 | 2022. szeptember 11. 23:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szabi, ahogy a mw.com-on is írtam, szuper lett a Sheffield! Semmi rosszat nem látok rajta, szép, részletgazdag, jó a kötélzet, csak a Sea Dart túlméretes kissé, de ez a kit hibája. A szürke kicsit világos, de nem nehéz képet találni a hajóról, amin pont így néz ki. Különben is, egy kis léptékű makett inkább legyen túl világos, mint túl sötét. A viz pedig egyenesen gyönyörű! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 700232 | 2022. szeptember 11. 19:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ej, de jó! Az első ami megfogott, az a kötélzet ,utána észrevettem a pici emberkéket is. Csodaszép kis gyöngyszem, gratula. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 700228 | 2022. szeptember 11. 18:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szuper! Inspiráló! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 700222 | 2022. szeptember 11. 17:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Élőben is tetszetős! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 700218 | 2022. szeptember 11. 15:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 700212 | 2022. szeptember 11. 11:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A megszokott KBT minőség! Szuper! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 700211 | 2022. szeptember 11. 11:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 699873 | 2022. szeptember 1. 17:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI! Picit világos a szürke, de nem vészes. A víz viszont gusztusos így képen is. Nagyon adja a látványt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 699871 | 2022. szeptember 1. 17:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Profi gép :) Remélem szépen szerepel majd! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 699854 | 2022. szeptember 1. 09:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT! Nagyon tetszik a hajód! Milyen rajz alapján építetted? Kerestem én is, de nem találtam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lukasan | Adatlap | 699847 | 2022. augusztus 31. 22:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Naggyon szíiiip projekt! Gratulálok! Tényleg megoszthatnál néhány infót (felhasznált anyagok, technikák). A KUK tengós vonallal mi újság? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
begyuzs | Adatlap | 699844 | 2022. augusztus 31. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT | Adatlap | 699841 | 2022. augusztus 31. 19:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Örülők hogy tetszik a hajó nektek. Nem vagyok nagy cikk író úgyhogy lemondok róla. Anyit még had mondjak ez a modell r/c versenyre készült a jövő évi országos bajnokságon fogok vele indulni. A test epoxi gyanta, a felépitmény teljesen 3d nyomtatásal készült. Köszönöm a biztatást. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 699838 | 2022. augusztus 31. 18:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! KBT! Ez nagyon szép :D Egy részletes leírást én is szívesen olvasnék. Pár kép a Sheffield-ről. Sziasztok! Ez eddig a legpechesebb hajóm… háromszor esett ki a kezemből, és mindig megsérült. Aztán óvatlan voltam, és tudjátok van egy macskánk. Benn a lakásban... ehhh. Mivel esténként dolgoztam rajta lámpafénynél, ezért ma a napfénynél megdöbbenve tapasztaltam, hogy a hajótest világosabbra sikeredett, mint a felépítmény. Sőt, nem is igazán szürke hatása van, inkább fehéres :/ A részletek kiemeléséhez az AK panelinert használtam, amit szürke és kék festésekhez gyártottak. Javítanom kell majd még a hézagokat a felépítmények között. Erősen kétlem, hogy jövő hét szombatra elkészülök, de megpróbálom. Az alap még nem végleges, megkapta az alapszíneket és kísérleteztem az ecsettel festett hullámokkal. A youtube videókban a készítőknek ez sokkal jobban megy, mint nekem. Szóval ez most nem úgy alakul, ahogy elterveztem. És nem is igazán tetszik a végeredmény :/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 699837 | 2022. augusztus 31. 18:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Le a kalappal! Remélem ,cikk is kèszül belőle, mennyi munkaórával, milyen anyagok felhasználásával ,mely tervrajzokkal stb. épült meg ez a nem kis gyöngyszem. Gratulálok, nekem tetszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT | Adatlap | 699834 | 2022. augusztus 31. 17:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szeretném megmutatni a most elkészült Osztrák-magyar monarchias hajómat M98 at. A modell saját készités 1:50 méret arányba. Üdv:KBT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699833 | 2022. augusztus 31. 17:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Szabi! Köszönöm szépen kedves szavaidat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 699781 | 2022. augusztus 30. 06:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri, Ez nagyon szép lett. Végig néztem minden képet. Az a legdurvább az egészben, hogy ha nem tudom a méretarányt, simán azt mondanám, hogy ez egy 1/350-es hajó. Az ember elveszik a részletekben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699780 | 2022. augusztus 30. 01:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azt hiszem, ennyi képet még sosem töltöttem fel ide. Remélem, lesz, aki végignézi... Az utóbbi hetekben tényleg felpörögtem (magamhoz képest). Az építésnek ezt a részét élvezem leginkább: a végső összeállítást. A rengeteg alkatrész elkészítésébe és festésébe fektetett munka végre meghozza gyümölcsét: a szemem előtt alakul ki egy csatahajó mesésen bonyolult kinézete, ami már gyerekkorom óta annyira elbűvöl. Először a híd alsó szintjei kerültek fel. A signal platformot 24 inch-es fényszórókkal, 10 inch-es jelzőfényszórokkal, szemaforokkal, és zászlótartó szekrényekkel népesítettem be. Létrák és mentőtutajok kerültek fel. Két csónakot tettem az előfedélzet hátsó végére. Ezután a hátsó felépítmény került a helyére, tetején HACS tornyokkal, fényszóróplatformokkal, korlátokkal és egy kicsiny felépítménnyel. A híd megkapta maradék szintjeit. Az admirális hídja és a páncélozott parancsnoki állás szintje közötti rést finoman tömítettem, csiszoltam és festettem. Egyik képen látszik egy kis tömítőpaszta, de végül sikerült a rést teljesen eltüntetnem. Itt még nincs fent a híd teljes felszerelése, de a pom-pom directorok, távmérők és létrák már felkerültek. A híd műszereit szinte lehetetlen részlethúen elkészíteni ebben a méretarányban – nekem is túlméretesre sikeredtek. Bár utólag csökkentettem többségük magasságát, alig fértek a helyükre. A két elülső HACS-ot is nehezen tudtam beszuszakolni a platformjukat övező korlát által létrahozott, téglalap alakú “kerítésen” belülre. Néha nincs jó döntés az építés sorrendjét illetően. A hangar tetején néhány csónak kapott helyet, és közöttük magasodik fel a kémény. A csónakokat vékony lánc rögzíti a talpaikhoz (szemben a més brit hajókon látható vászoncsíkokkal), ezeket vékony húzott szál-darabokkal jelenítettem meg. Úgy döntettem, kerüljenek fel előbb a csónakok, mert a kéménytől nem lehetett volna a belső oldalukhoz hozzáférni, és felrakni a fent említett “láncokat”. Igen ám, de most a számos sérülékeny részlettel (hosszú látrák az oldalán, pici szirénák és platformjaik elöl, fényszóróplatformok hátul) teleszórt kéményt kellett bemanőverezni a csónakok közé. Sajnos túl erős ragasztót (pillanatragsztó gélt) használtam, és sikerült a kéményt minimálisan előre dőlve beragasztani. Ezután már nem lehetett kiegyenesíteni, pedig próbáltam, igaz, nem tól erőteljesen, nehogy tönkretegyem az errefelé burjánzó, finom részleteket. Az előre dőlés szerencsére nem igazán látszik. A 44 inch-es fényszórók (öt van belőlük, egy a parancsnoki torony elülső falán, kettő-kettő a kéményeken, illetve a hátsó felépítményen), valamint a fegyverzet került fel utoljára. A B és X lövegtorony tetejét saját építésű légvédelmi lövegállások díszítik, rajtuk Vickers négycsövű 12,7 mm-es gépágyúkkal. A 114 mm-es kettős feladatú, másodlagos lövegtornyok után a nyolccsövű pom-pomoknak csak a talapzatát ragasztottam fel. Előbb előkészítem, lefestem és elhelyezem a legénység tagjai,t csak utána kerülnek fel a még hiányzó elemek: a pom-pomok, az árbócok és a daruk. A kötélzet, a hadilobogó és a jelzőzászlók teszik teljessé ezt a makettet remélhetőleg a nem túl távoli jövőben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 699514 | 2022. augusztus 23. 21:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Kicsiben már sorra kerültek és nem is néznek ki rosszul :) www.scalemates.com/hu/kits/flyhawk-model-fh1301s-sms-luetzow-1916--938552 Lehet, hogy egyszer eljutnak a Bayern osztályig is, mert abból egyenlőre csak kis szériás műgyanta kit létezik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
puskaspeti | Adatlap | 699489 | 2022. augusztus 23. 14:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Trumpeter nekiállt kiadni a DKM csak tervezett hajóit 1:350-ben, Barbarossa, Weser stb. Pedig annyi csodás német hajó lenne még az I. VH-ból is. Bayern, Baden, Lützow, Derfflinger stb. Remélem egyszer ezek is sorra kerülnek majd. https://www.makettinfo.hu/upload/202208/1593779_57822_sl1600_5.jpg?rnd=903190822&randkey=11852539 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Syb | Adatlap | 699446 | 2022. augusztus 21. 17:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a részletes választ, sokat segített. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 699433 | 2022. augusztus 21. 10:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az a LU APM director. A felső állásban, az automata 82'után már szögön felül van, ilyenkor alkalmatlanok két oldalt a periszkópok az egyéni tűzvezetésre. A célra tartás a director rendszeren keresztül központilag történik. Ezért csinálták a fordított U hurkot a toshobituk/tai atari shinbuk támadásnál -egyszerűen rossz helyre rakta a jeleket az automata, lehelten volt kivédeni gépi irányzással az ívről hirtelen vízszintesbe kerülő gépeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Syb | Adatlap | 699404 | 2022. augusztus 20. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ilyen szép épülő hajók között fel kell kötnöm a nadrágot. :) Lenne egy kérdésem, a képen a másodlagos tornyon bekarikázott eszköznek mi a hivatalos neve? Illetve ezek rajta voltak e 1945-ben a Missourin, mivel a neten talált képek alapján volt amelyik hajón rajta voltak, volt ahol nem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699345 | 2022. augusztus 19. 01:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És most az én projektemről: A két Swordfish hidroplán elkészült végre, a vártnál lényegesen több idő és fáradság árán. Örömmel fedeztem fel, hogyaz Airfix 1:72-ben kiadta a Valiant egyik gépét 1940-ből. Ezt a kitet vettem alapul a kis repülőpárom részletezése során. Az Airfix festési utasításában szereplő színek világosított változatait kikevertem, és finom ecsettel festettem fel a mintát a gépekre. A kerek fekségjelek a FlyHawk és a Trumpeter matricái, a függőleges vezérsíkra ecsettel festettem fel azokat, míg az azonosító számokat finom markerrel rajzoltam fel. A maratott szárnymerevítő kötélzetet kivágtam a tartók közül, és húzott szálból készítettem finomabbat. A matricázás előtt is után egy-egy réteg fényes lakkot fújtam a gépekre, majd híg hússzínű átmosás és a panelvonalak feketével való befuttatása következett, végül egy réteg matt lakkal állítottam be a gépek – önmagukban is önálló kis makettek - végleges állapotát. A méretüket jelzi, hogy egy gombostűre vannak erősítve. Eredetileg azt terveztem, hogy a hátrahajtott szárnyú gépet az egyik hangárban helyezem el. Nem próbáltam bele, és csak az elkészülte után derült ki, hogy nem fér be! Így csak a gép elülső része került a hangárba, a többi kint maradt. Szerencsére ez a gép a másikhoz hasonlóan lett részletezve, bár eredeti terveim szerint csak a hátsó része lett volna látható. A hangárokat is magában foglaló középső felépítményt felragasztottam és számos részlettel láttam el: 15 tárolószekrény, négy csónakhoz való tartóbakok, létrák és korlátok minden szinten. Néhány szó a korlátokról: ennél az építésnél a FlyHawk-féle feljavító szett előre elkészített hosszúságú korlátját használtam. Hosszas mérlegelés után esett rá a választásom: nem tudtam ellenállni az előregyártott hosszak miatti könnyebbségek jelentette kísértésnek (ezt részben semlegesítette, hogy a saját építésű mellvédek miatt mégiscsak igazítanom kellett a korlátok hosszán a legtöbb helyen). Másrészt megijedtem, hogy Gold Medal Gold Plus korlát, mely a létező legfinomabb, és melyből korlátozott mennyiséggel rendelkezem, nem lesz kapható többé (a GMM leállt a hajós maratásokkal). Ez az aggodalmam, úgy tűnik, alaptalannak bizonyult, lesz aki gyártja és forgalmazza az említett termékeket. Az előregyártott hosszak miatti kényelemnek ára van: a vastagság. Utálom a vastag korlátokat! Hogy elkerüljem a festék általi további vastagítást, egy új módszert próbáltam ki: az AK feketítő oldatával kezeltem a korlátok többségét. Ez kielégító vastagságot eredményezett. A réznek teljesen tisztának és zsírmentesnek kell lennie a megfeleő eredményhez. A függőleges tartóoszlopokat egyenként, ecsettel festettem le. Húzott szálból készül, ferde merevítőrudak egészítik ki a korlátokat. Remélem, hogy kicsit fel tudom pörgetni az építést a következő néhány hétben, mert előreláthatólag több időt fogok tudni rászánni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699344 | 2022. augusztus 19. 01:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi, végre egy Novara! Remek választás, és talán viszonylag hamar elkészülhetsz vele. Látom, már szépen haladtál. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699343 | 2022. augusztus 19. 01:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tomi, nagyon szépek a részletek! Érdekes a módszered: ha jól látom, teljesen kidolgozod a középrészt, míg elöl és hátul még fedélzet sincs. Kíváncsian várom a folytatást! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 699342 | 2022. augusztus 19. 00:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez az óriás jó időre elfoglaltságot ad neked... hatalmas munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 699251 | 2022. augusztus 15. 14:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Remek témaválasztás! Hiányzó apróságok? Végül is a Pit-Road adott ki "hiányzó apróságot" is :) www.plazajapan.com/4986470020020-1/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 699235 | 2022. augusztus 14. 20:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Úgy láton másoknál is végetért a nyaralás és a meleg ellenére készülnek a szép makettek. Csak így tovább uraim! Én is szeretnék csatlakozni a sorhoz, ezzel az osztrák-magyar aprósággal (SMS Novara). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 699221 | 2022. augusztus 14. 18:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Némi haladás az Árpáddal. Elkészültek a csónakok és le is lettek festve, ill. a helyükre ragasztottam őket. Utána a kémények merevítő kötélzetét húztam a helyére, hát ez nekem új volt, mert az AK kötélzetét próbáltam itt ki. Rézdrótból és maratásokból elkészítettem a 10db csónak darut, majd lefestettem és a helyükre ragasztottam! Gyuri! Köszönöm szépen a csónakokat és a lelkesítő szavakat! Nagy élmény követni a hajód építését! Üdv.: Herger Tomi |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok!
Nemzeti ünnepünk alkalmából volt némi időm haladni a Novarával. Megcsináltam a lábalókötélzetet az árbócokon.