<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sennás | Adatlap | 705638 | 2023. február 23. 09:36 | ||||||||||||||||||
sárkányos | Adatlap | 705634 | 2023. február 23. 09:15 | ||||||||||||||||||
Sajna ezekre a kérdésekre nem tudom a választ. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705631 | 2023. február 23. 08:45 | ||||||||||||||||||
Vagy túl drága lehet a beszerelés vagy nem is annyira "fontos" de (még)mincs minden "A" változaton. B-ken meg eggyiken sem látni. Meddig van a kanadai CF-188ok repülés ideje? Mikor kapják az első CF-35A-st? Gondolom így fogják hívni őket. | |||||||||||||||||||||
sárkányos | Adatlap | 705621 | 2023. február 22. 22:32 | ||||||||||||||||||
Ez egy érzékelő a sisakhoz , hogy milyen helyzetben van éppen a sisakcélzóval együtt dolgozik. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705618 | 2023. február 22. 22:00 | ||||||||||||||||||
Hát igen akkor a kanadaiak saját "fejlesztésűt" használnak. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705617 | 2023. február 22. 21:53 | ||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705616 | 2023. február 22. 21:51 | ||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705615 | 2023. február 22. 21:47 | ||||||||||||||||||
Igen már megtaláltam. De vagy az nem alakhű vagy franc tudja. Nézd meg az "eredetit" szerintem teljesen olyan mint a póttank kicsinyített mása. Nincs az a törés benne. | |||||||||||||||||||||
sárkányos | Adatlap | 705614 | 2023. február 22. 21:35 | ||||||||||||||||||
Ha minden igaz MXU-648 travel pod a neve. Kasl Hobby gyártja 1/48-ban. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705613 | 2023. február 22. 20:52 | ||||||||||||||||||
Azta milyen ügyesek vagytok! Köszönöm. Kanadaiak (főleg)használják ezt a "travel pod" tartályt. Minden századnak van saját festésű csak majd le kell gyártani:) Köszi szépen! | |||||||||||||||||||||
sárkányos | Adatlap | 705612 | 2023. február 22. 20:34 | ||||||||||||||||||
1941-2011 70th Anniversary a felirat. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 705609 | 2023. február 22. 20:07 | ||||||||||||||||||
Úgy van mati. | |||||||||||||||||||||
mati | Adatlap | 705607 | 2023. február 22. 18:32 | ||||||||||||||||||
A képet nezve nekem mintha ez lenne a vége : Anniversary Nem lehet valami évfordulós festés? | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 705605 | 2023. február 22. 18:04 | ||||||||||||||||||
Marci_B | Adatlap | 705552 | 2023. február 21. 16:21 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! 3d nyomtatáshoz keresnék témát (pontos mm-es rajzokat). Litening célmegjelölőt kerestem (gondoltam népszerű, hátha nagyobb eséllyel van róla anyag), nem jártam sikerrel. Ha van egyéb, szívesen látnám, szívesen próbálnám megrajzolni. Üdv. Marci | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 705308 | 2023. február 15. 22:15 | ||||||||||||||||||
Én dicsekedhetek, mert nekem van ilyenem, kettő is. :) Igen, az Italeri 1/48-as Gripenje van benne, a matricák pedig kimondottan szép nyomásúak és vékonyak. Hogy megéri-e, attól függ, mennyiért jutsz hozzá. | |||||||||||||||||||||
slaviamarksman | Adatlap | 705300 | 2023. február 15. 18:06 | ||||||||||||||||||
Tiszteletem kedves makettezők Zolika Italeri gripen matricája miatt kerestem a makettet és ilyet is ajánlott a találat . www.super-hobby.it/products/JAS-39-Gripen-1429031.html Úgy tűnik nem olyan elérhető mint az italeri . Csak pusztán kíváncsiság , érdeklődés a részemről , hogy dicsekedhet valaki ilyen makettel ? Jó szerencsét ! Vörd písz . Lajos | |||||||||||||||||||||
zolika10 | Adatlap | 705265 | 2023. február 14. 19:46 | ||||||||||||||||||
Hali! Köszi az infót. Az ötlet pedig kiváló, nem jutott eszembe egyenlőre ez a megoldás. Köszönöm. Üdv.:Z | |||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 705264 | 2023. február 14. 19:30 | ||||||||||||||||||
Üdv! Nem volt 43 -as egy üléses, csakis a 2 fős hordozta ezt a számot. Kettévágod a 43 -as számsort a kétszám között, és fordított sorrendben 34 -esnek ragasztod fel őket. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 705263 | 2023. február 14. 19:30 | ||||||||||||||||||
Fordítsd meg! A 34-es együléses! :) | |||||||||||||||||||||
zolika10 | Adatlap | 705262 | 2023. február 14. 19:25 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Szereztem egy Italeri Jas 39 Gripen magyar matricás makettet. Jól látom, hogy a 43-as szám, amit adnak benne, az egy 2 pilótás gép kecskeméten? A makett pedig egy pilótás. A 43-as szám volt valaha 1 pilótás gépen vagy ez egy hiba az italeri részéről? Köszönöm. Üdv:Z | |||||||||||||||||||||
Bala1975 | Adatlap | 705212 | 2023. február 13. 17:01 | ||||||||||||||||||
köszönöm, nézelődöm | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705206 | 2023. február 13. 15:22 | ||||||||||||||||||
Esetleg lehet kérni alapanyagot asztalosnál (bár már inkább bútorlappal dolgoznak), fatelepen venni harmadosztályút, stb. Aztán már csak keresni kell valakit, akinek van felsőmarója. Vagy venni egyet a Jófogáson. Továbbá lehet használni hozzá olcsó képkeretet is, én jó régen azokkal oldottam meg. Előnye, hogy könnyebb benne például árkot kialakítani, esetleg a tankot belenyomni a sárba. | |||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 705205 | 2023. február 13. 14:47 | ||||||||||||||||||
Nem túl bonyolult faipari művelet, elvileg bármelyik asztalosnál érdeklődhetsz, ha van olyan faanyaga, ami neked megfelel. Esetleg azzal lehet baj, hogy a mesterek nem szeretnek 1 darabbal vesződni. | |||||||||||||||||||||
Bala1975 | Adatlap | 705204 | 2023. február 13. 13:34 | ||||||||||||||||||
Sziasztok, tudnátok segíteni, hol szoktatok dioráma alapot vágatni fából? Lehetőleg Budapesten. Köszönöm, Balázs | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705082 | 2023. február 9. 22:00 | ||||||||||||||||||
Nos kérem, kísérleteztem. Nem tudom, milyen PLA, viszonylag kis rétegekkel nyomtatva. Aceton: a fekete műanyag elég gyorsan fehérre vált, a rétegeket nem bántja, nem lehet vele ragasztani sem. Megpróbáltam nagyon bekenni és úgy csiszolni; semmi. Kromofág: szintén teljesen hatástalan, pedig az több órán át is rajta marad, nem párolog olyan gyorsan, mint az aceton. Nem teljesen megszáradt Kromofágra aceton: rücsök szempontjából semmi, a műanyag szintén fehérre vált. Holnap, ha megszáradt teljesen a Kromofág, megpróbálom kicsit csiszolgatni, hátha az aceton tönkreteszi a rétegeket és könnyebben csiszolható, mert az is megoldás lenne. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705029 | 2023. február 8. 21:54 | ||||||||||||||||||
Köszi. Nem vagyok jó kémiából, de gondolom, az arányok azért nem hagyhatók figyelmen kívül. Ezen felül látszólag mindenhez külön van, értem alatta, hogy PLA, ABS. stb. De az ötlet jó, ha megtalálom a kromofágot, teszek vele egy kísérletet, hátha! | |||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 705027 | 2023. február 8. 20:56 | ||||||||||||||||||
3D gloop= diklórmetán, aceton, meg valami elasztomer. A diklórmetán a festékeltávolítók fő összetevője. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705024 | 2023. február 8. 19:52 | ||||||||||||||||||
Az acetongőzt ABS-szel használják, a PLA-hoz ragasztani jó állítólag. Van itthon, ki tudom próbálni, vannak sérült alkatrészeim. De állítólag nagyon nem tesz jót neki, mert az viszont bontja. Láttam egy videót, amiben nem annyira simultak ki, mint inkább szétestek a békák. Van valami spéci cucc újabban, de legközelebb talán Belgiumban kapható (most ugyan éppen nem), 120ml 35€, plusz nyilván a szállítás. Van egy másik cég Dániában is állítólag, amelyik forgalmazza, de még nem találtam meg. Valami startup cég és ha jól emlékszem, 3D Gloop a cucc neve. Tervezek egy nyomtatót magamnak, mert rengeteg dolgot találtam, ami nélkül nem lehet élni, plusz még kellene is pár dolog a háztartásba, amit meg kellene rajzolni és nyilván prototípusokhoz célszerű, ha van itthon, amivel ki lehet próbálni. | |||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 705017 | 2023. február 8. 19:22 | ||||||||||||||||||
Etil-acetát is (körömlakk lemosó), de olvadozik ezektől az oldószerektől, szóval a vékony részek sérülnek. | |||||||||||||||||||||
joshe | Adatlap | 705015 | 2023. február 8. 19:07 | ||||||||||||||||||
PLA felülete tükrösre is kisimul acetongőzben, a trükk a megfelelően hosszú időtartam. Persze ennek a módszernek a használhatósága függ az alkatrész mérereitől, felületének cizelláltságától, stb, szóval nem biztos, hogy segít rajtad, de mindenesetre az aceton is oldja a PLA-t, úgy hallottam. | |||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 705014 | 2023. február 8. 19:01 | ||||||||||||||||||
1:1 autón már használtam, kézzel is teljesen jól csiszolható. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705013 | 2023. február 8. 18:55 | ||||||||||||||||||
Köszi szépen. Ha nem lesz jobb megoldás, akár ez is lehet. Bár ezektől kicsit tartok, mert nem makett/modellezési célokra vannak. Az egy dolog, hogy tapad-e rá, az meg egy másik, hogy milyen vastagságban, illetve a "könnyű csiszolhatóság" esetleg valamilyen gépet jelent a karosszériásnál. | |||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 705011 | 2023. február 8. 18:11 | ||||||||||||||||||
Megvallom őszintén, személyesen nem próbáltam, de nekem ezt ajánlották PLA-hoz: festek.hu/body-222-bumpersoft-2k-muanyagjav-spatulyakitt durva festek.hu/body-220-finesoft-2k-pe-finomkitt finom Két komponensű gitt. Állítólag szépen tapad rá. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705000 | 2023. február 8. 12:42 | ||||||||||||||||||
Úgy tudom, iparilag komposztálható. Magától tudtommal nem, csak nem minden feladatra jó, mert nagyon érzékeny a hőre, tehát pl. autóalkatrészt nem célszerű belőle nyomtatni. | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 704999 | 2023. február 8. 12:34 | ||||||||||||||||||
A PLA nem bomlik le? | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704993 | 2023. február 8. 11:19 | ||||||||||||||||||
Szia! Azt próbáltam egy régebbi nyomaton, mint halottnak a csók. :( Persze nyilván rétegvastagság, nyomtató, stb. is erősen számít. Mindenképpen célszerű persze bekenni, mert a festék tapadását lehet, hogy segíti. A PLA egyébként egy ocsmány anyag, borzalmasan kemény, viszonylag alacsony hőmérsékleten deformálódik, beleragad a fúró, a fűrész, körfűrésszel olvad, nehéz ragasztani, nem egy álom vele dolgozni. Viszont állítólag könnyű nyomtatni. Nem tudom, még nincs nyomtatóm. Simítani lehet állítólag Tetrahidrofuránnal (THF). Ha jól néztem, ezt a medencések használják és baromi ára van, meg állítólag valami elég macerás vegyület, nem biztos, hogy a konyhaasztalon kell vele szórakozni. Azt olvastam, hogy nekünk HIPS-ből kellene nyomtatni, az megfelel a makettek sztiroljának. Éppen ezért sokkal macerásabb is nyomtatni, mint a PLA-t. Hőérzékeny, zárt nyomtató kell neki, büdös, nagyobb hőmérsékletet igényel (több áram, örül a rezsidémon), stb. Cserébe könnyebb csiszolni, makettragasztóval ragasztani, stb. Nyilván a legjobb megoldás a gyantás nyomtató, de az meg pláne baromi macerás, ami a nyomtatást illeti, valamint kérdés, hogy nagyobb darabok, illetve modellek esetén mennyire jó megoldás. | |||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 704992 | 2023. február 8. 10:48 | ||||||||||||||||||
Szia! Esetleg surfacer, mondjuk egy 500-as? Oké, büdös (bár a Revell tömítője sem rózsaillatú), hamarabb szárad, jól csiszolható, és nagyobb valószínűséggel nem marja meg a PLA-t (bár ez utóbbi anyagot nem ismerem személyesen) | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704987 | 2023. február 7. 22:27 | ||||||||||||||||||
Tisztelettel érdeklődnék, hogy valaki próbált-e már PLA-ra Revell Plastot kenni a rétegvonalak eltüntetése céljából? Sajnos az enyém tönkre ment így 15 év után, nem tudom kipróbálni. A tubusból sem tudtam kinyomni, nemhogy kenni. :( Újabban Vallejot használok, de úgy emlékszem, a Revellé könnyebben csiszolható volt. Nagy felületeknél nem bánnám, ha nem szakadna le a kezem. Sajnos a Vallejo tömítője a vizes megoldásával inkább kis résekhez való, mint mondjuk szárnytő, nagy felületekre kevésbé tűnik alkalmasnak, vagy én csinálok valamit rosszul, utóbbi esetben is érdekelne tapasztalat. Köszönöm! | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 704930 | 2023. február 5. 22:08 | ||||||||||||||||||
Szia! Az általuk nyomtatott ívek a Sword makettek dobozaiban "gyöngyszemek"! Hasonlóan vékonyak és kezelhetőek, mint a Microscale matricák. Remekül olvasható feliratok és ami fehér kell legyen az hófehér mégsem vastag. Külön kiemelném, hogy a lakkozás csak pár tizeddel lóg túl a feliratokon, trimmelni nem feltétlen szükséges! Csak ajánlani tudom! | |||||||||||||||||||||
sys | Adatlap | 704921 | 2023. február 5. 19:14 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Techmod matricákkal? Mennyire pontosak és mennyire 'felhasználóbarátak', könnyen kezelhetők? Előre is kösz a választ! | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704799 | 2023. február 3. 17:41 | ||||||||||||||||||
Köszönöm szépen, de per momentán nincs szükségem lombfűrészre. Voltaképpen az elmúlt mintegy 30 évben nem is volt, meg mindig utáltam használni a vékony és törékeny szál miatt. Egyébként még az sem lehetetlen, hogy a játékomból való még megvan valahol, persze kérdés, hogy milyen állapotban. Ha nagyon akarnám, a szomszédtól maradtat is tudnám rozsdátlanítani, csak, mint említettem, sosem lettünk nagy barátok. A fúróba fogott ötlet amúgy nem rossz, ha nagyon muszáj lesz, majd kipróbálom. | |||||||||||||||||||||
joshe | Adatlap | 704795 | 2023. február 3. 15:57 | ||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704791 | 2023. február 3. 12:44 | ||||||||||||||||||
Ezt nem tudom, mert amikor én ezeket kaptam, te ezek szerint négy-öt éves lehettél. Mire te értél ebbe a korba, én már sokkal inkább akartam gitárt (az lett), meg nőt (sokkal kevésbé), mint lombfűrészt, tehát nem is néztem annyira. ;) Bár akkoriban építettem magamnak keresztapám segítségével egy robotot, ami a spéci elektronikája nélkül (kapcsolóóra, fényérzékenység nem volt benne) az Ezermesterben megjelent alapján készült kicsit eltérő ételhordó dobozokból. De emlékeim szerint ahhoz vasfűrészt kellett már használni, meg amerikánert. | |||||||||||||||||||||
DzsunKa | Adatlap | 704788 | 2023. február 3. 11:19 | ||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704787 | 2023. február 3. 10:57 | ||||||||||||||||||
Szia! Mivel én egy vén majom vagyok, ismerem a dolgot. Régen simán lehetett ilyeneket kapni a játékboltban, meg tűzhelyen melegíthető pákával ellátott elektromos készletet is. Volt is nekem mind a kettő, csak az idők folyamán elvesztek. A szomszéd srác hagyott itt 20+ éve a pincében egy keretet hozzá, de az már olyan rozsdás, hogy tetanuszt kapok, ha ránézek. :) A másik öreg szomszéd hagyatékában meg találtam pár szálat vashoz, amikor segítettem kipakolni a pincéjét, de nem tudom, hova tettem. Amennyire rálátok, ma már a körömvágó olló is életveszélyesnek minősülhet a szülők domináns része szerint egy felső tagozatos általános iskolás számára. :( | |||||||||||||||||||||
DzsunKa | Adatlap | 704785 | 2023. február 3. 10:03 | ||||||||||||||||||
Szia Gabusch! A mellékelt képeken remélem jól látható a gyártó cég (LUX) jelzése, hogy az adott fűrészlapot fém (I), vagy fa vágására ajánlja. Ezen felül a fémhez javasolt lapoknál megadja az 1 cm-re eső fogszámot is, pl.: 1-s 18x; 3-s 16x. A fához pedig készít csavartat is, hogy az íveket könnyebben lehessen vágni. A hagyományos elnevezés szerint, nagyapám után én is inkább fonálfűrésznek hívom és ezt az ötvösfűrész keretet használom. | |||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 704767 | 2023. február 2. 19:51 | ||||||||||||||||||
Ez rendes lombfűrészlap, ha jól nézem, a fához való. Lehet, hogy a hozzávaló fűrészkerettel több funkcióra is alkalmas. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 704754 | 2023. február 2. 16:53 | ||||||||||||||||||
Én köszönöm a tippet! Után járok. | |||||||||||||||||||||
DzsunKa | Adatlap | 704753 | 2023. február 2. 16:39 | ||||||||||||||||||
Nagyon homályos a kép, talán ez jobb lett. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Amúgy kicsit bánom hogy A-t vették meg. Műszakilag teljes jó csak hiányolni fogom a dupla orr futót, dupla hajtóműveket:)