<<< Vissza | Tovább >>> |
Israti71 | Adatlap | 707574 | 2023. április 6. 11:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707563 | 2023. április 5. 21:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyértelmű:) Csukott szájjal úgyse épít senki Rexet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707560 | 2023. április 5. 21:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,a napokban olvastam én is...de nem izgat. :-) A Rex-ek is nyitották a szájukat,így olyankor nem takarták a fogaikat "ajkak",emiatt maradnak a foga változatok...nálam legalább is. Tehát nem kuka,hanem irány a polc.:-) (Amúgy meg semónki sem volt ott hogy erről pontos leírást adhatna mint szemtanú...ez kicsit olyan "brit tudósok megállapították" dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707543 | 2023. április 5. 15:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
"húzzon bőrt a fogára" mondta az őrmester! Na most ez mondja a NatGeo is. Atillám akkor kuka az összes T-rex:( ng.24.hu/tudomany/2023/04/02/ajka-moge-rejthette-fogait-a-t-rex/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707317 | 2023. március 31. 18:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707316 | 2023. március 31. 18:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy pár kép olyan netes Pegasus-os diorámákról,amikben vannak jó ötletek. nem ezeket fogom másolni...de ami jó azt érdemes lesz mérlegelni. Elsőnek egy két Triceratop-os verzió...az egyik némileg módosítva van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707315 | 2023. március 31. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én ezt is nézegettem a napokban,de csak mint egy érdekes oldalt. Étvágygerjesztő...de igen borsos a felhozatal. stores.dansdinosaurs.com/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707313 | 2023. március 31. 18:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amiatt jó hogy vannak benne viszonylag ritkán "modellesített" fajták is,nem csak az unásig sztárolt és agyonismert egyedek. Amúgy az ára reltíve...de igen...nem a legolcsóbb kategória. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707312 | 2023. március 31. 18:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Tehát tadaaam...itt van az utolsó szereplő is a hármas kollekcióból. Ezzel sem volt szerencsére semmi gikszer,talán csak annyi hogy még egy 7 ezres vámot rávertek,de ez van...így ez lett a legdrágább is.:-) Összeraktam őket egy pár kép erejéig,és szerintem nagyon impresszív látványt nyújtanak...nekem legalább is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707310 | 2023. március 31. 18:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707309 | 2023. március 31. 18:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ideiglenes most az eredeti talp,szerintem ezt nem is használom majd fel a T-Rex-szel együtt alkotandó harci jelenethez.(Az ma jött meg,Ausztráliából.) :-) A Háromszarvú Arc bőrén lehet hogy még lesz egy kis selymes fényesítés,mert valóban túl matt,de ez azért van mert pár kisebb festési "dekor" még lehet rajta,tehát emiatt még nincs véglegesítve. Láttam többet is ezekből a Pegasus-os Tricerákból,és szinte mind fényesebb volt mint az enyém...tehát az úgy tényleg jobb,élethűbb. Túltolni nem akarom,de igen...kell némi fény a testre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707202 | 2023. március 28. 21:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyébként itt is van néhány jó téma . Bár az ára se gyenge ... https://crecymodels.com/products/dinosaurs/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707201 | 2023. március 28. 21:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én a környezeten mindenképp kalapálnék még . Mivel maga a Triceratops tompa, pasztell színekkel készült , a szintét jellegtelen színezésű talajjal teljesen "egybemosódik" az egész . Nincs semmi , ami megragadná az ember figyelmét . Egy sárgásabb tónusú talaj szerintem jobban kiemelné az állatot . Egy-két növény is valóban sokat javítana az összképen . Mivel akkoriban még nem voltak fűfélék , és a virágos növények se igazán voltak elterjedve , nem olyan egyszerű ez ... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707171 | 2023. március 28. 07:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
50dolcsiér (posta nélkül) egy ekkora "jószágért":) Meg egy ikonikus talapzat,figurával hozzá. Jó cucc tényleg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707162 | 2023. március 27. 22:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt nézegettem már a napokban.Jó kis cucc. Rengeteg (főleg) kínai gyártó van ebben a témában (is),egyik profibb mint a másik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707152 | 2023. március 27. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707127 | 2023. március 26. 23:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ok. Ha már 1:24es a film(ek)ből valamelyik verdát nem árúlják jók azok Mercik:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707126 | 2023. március 26. 22:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Dehogy felejtem,csak az még odébb van.Nálam az is egy több lépésből álló procedúra,de rajta leszek hogy "életteli" legyen.:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 707125 | 2023. március 26. 22:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Aztaaa! Nagyon komoly. Nem hidtem hogy ennyire élethű lehet. Gratulálok Atillám! Ja a Spino szemét ki ne felejtsd:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707123 | 2023. március 26. 22:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most az egyik 1/24-esem a Triceratops kész (közeli) állapotba került,a Spinosaurus-szal meg haladtam egy keveset,de ő egy nagyobb falat. Az alaplapokon már nem akarnék túl sokat változtatni,ez a gyári öntvény szerintem ennyit tud...bár egy-két "növénnyel még kicsit életszerűbb lehetne. A "vizes" rész parti szélénél használtam az AK releváns,víz/gél effektjét is két rétegben (AK8007),majd lekentem fényes oldószeres lakkal. Biztos lehetne jobb is,de nekem még teljesen új ez az anyag,ezt tudtam egyenlőre kihozni belőle. A tarajos hatalmas és nehéz,közel másfél kilós darab,így elég megtartani festés alkalmával...de amint a fej rész kialakul,talán inkább fújom(?) a nagyobb felületeket,így nem kell edzést is tartanom "bicepszre". (A Rex is úton van,már nagyon várom hogy megérkezzen,és akkor lesz teljes a Pegasus dínós témám.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706944 | 2023. március 22. 19:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a megosztást! Pont tegnap láttam valahol a neten ezt az ominózus diorámát. Nagyon tetszetős,gyönyörű kidolgozás,de amennyire emlékszem elég borsos ára is van. Mondjuk ha meg azt nézzük hogy (egyenlőre) kuriózum,egy dínó rajongónak megérheti. (Talán egyszer én leszek az...?) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsóti | Adatlap | 706928 | 2023. március 22. 14:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látványos újdonság: www.themodellingnews.com/2023/03/preview-dr-malcolms-love-for-flares.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 706910 | 2023. március 21. 21:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen az biztos , hogy sok minden bizonytalanság a színek témájában . Az már régóta ismert , hogy a Pterosauria-k testét finom szőr borította . Azt csak mostanában kezdik elfogadni , hogy számos Theropoda dinosaurus-nak tollszerű (részleges vagy teljes) kültakarója volt . A színekről még kevesebbet tudni , néhány konkrét esettől eltekintve . Ezért is írtan , hogy célszerű a hasonló életmódú és/vagy rokon fajokat tanulmányozni , valamint az egyéb jelenkori párhuzamokat . Így nem tudunk irreálisat alkotni , szerintem . De jelentős fokig így is van helye a művészi szabadságnak . A Spinosaurus színezésével kapcsolatba úgy látom , hasonlóan gondolkodunk . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706811 | 2023. március 19. 21:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Erre is van egy csomó elképzelés,de nem szeretném "túltolni".A dobozgrafika szerintem elég jó az alapnak,persze a többi hsz-t olvasva egyet lehet érteni abban hogy ez a kategória ténylegesen egy nagy What if. Ebben az esetben a Spinóval kapcsolatban teszik hogy a fejen,az oldalán a nagy taréj részein látványosan élénk színeket javasolnak,mert nekem sem tetszene a monoton szürke szürkével "keverése",ezért szerintem lehetőségeimhez képest igyekszem talán ezen a vonalon maradni. A dioráma alap az őshallal meg amiatt tetszik,mert itt tényleg még kevésbé kell ilyesmikre figyelni,jó sok alkotói szabadságra ad lehetőséget. (Haladgatok azokkal is egyébként,de a dínó maga még csak fekete alapozóval lett lefújva.meg a száj-nyel megkapták az első releváns színű alapot.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 706628 | 2023. március 16. 11:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! (Ilyen topic is van már!) Szerintem a dinó erősen whatif kategória legtöbbször. Ameddig nincs biztos információ, hogy valami hogy nézett ki, addig az a lényeg, hogy hihető legyen. (mint Spielbeg tigriscsíkos Ratorai a magas fűben) Persze ha Nodosaurust akar valaki szürkéskékre festeni azért már járna afeketepont, mert annak pont a színét is tudjuk már. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 706612 | 2023. március 15. 21:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én a színek tekintetében igyekeznék minél színesebb mintát kitalálni . Nem csak azért , mert látványos , a logika is ezt diktálja . Az állatvilágban az ilyen hatalmas testfüggelékek mint a taraj a hátán feltűnő színűek , főleg a hím állatoknál , az udvarlás miatt . Egy ilyen hatalmas állatnak rejtőzködnie se nagyon kellett . A legújabb kutatások is azt támasztják alá , hogy igencsak színes állatok voltak . De nézd csak meg a ma élő rokonaikat , a gyíkok és a kígyók is elég színesek tudnak lenni , a madarakról nem is beszélve ... A fejet és a tarajt biztos színezném alaposan . A testre meg valami "csuka-szerű" minta , például . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706566 | 2023. március 15. 09:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Addig is pár kép ami a szauruszok emberhez viszonyított méreteit mutatja be (a teljesség igénye nélkül). Ezek jó részét meg is lehet vásárolni a magyar boltok némelyikében is,emiatt lehet érdekes,pl. valaki szeretne ilyet vásárolni és egy diorámára tenni,akkor látható máris hogy milyen méretekkel lehet majd számolni az alaplapot illetően. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706565 | 2023. március 15. 09:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Haladok a nagy (1/24) Spinoszaurusz témával,már kész a hézag tömítési procedúra is,így hamarosan jöhet az alapozás.Grennstuff-al szeretem tömítgetni,bár maga a dolgok menete elég idegtépő tud lenni. A színekkel még van némi bizonytalanság,de hajlok arra hogy a doboz rajz séma helyett a Jurassic filmbéli nagy szürkés dög színeire lesz festve.(Mondjuk az meg unalmasabb...majd kialakul.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 706434 | 2023. március 11. 21:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen , ez ennek a témának a szépsége , ahogy kerülnek elő az új leletek , úgy változik a kép . Ennél a fajnál pl. a mellső végtagokat és a koponya nagy részét nem ismerjük még , csak tippelik , hogy kb. ilyen lehetett . Ma azon a véleményen vannak a szakemberek , hogy a krokodilokhoz hasonló életmódot folytatott , többet volt a vízben , mint a szárazon . Valószínűleg ezért van a két "koncepció" közti hátsó végtag különbség . Amíg nem találtak belőle csontokat , úgy gondolták , többet volt a szárazon , ezért hosszabbak voltak ... A makett ezt a képet tükrözi . Egyébként a makett , mint olyan , jól mutat . Nagyon látványos lesz , ha elkészül . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706429 | 2023. március 11. 19:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A neten van egy olyan is ebből a nagyobb Pegasus féléből amit már (talán pont emiatt amit írtál) valaki megpróbált ilyenné alakítani,de a végtagokat pl. változatlanul hagyta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706428 | 2023. március 11. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nem szeretném átalakítani,mert bár van olyan is kiadva a francia Papo termékeként,nekem ez a változat tetszik,akár korrekt,akár nem. Ennek átalakítása mindenre ki kellene hogy terjedjen,és egyrészt nem is vagyok túl tapasztalt egy ilyen grandiózus munkához,másrészt,nekem tényleg így van jól ahogy a Pegasus kiadta. Az a lapos farkú,rövid végtagos változat elég furán néz ki,de egyszerűbb lenne ha megvenném a Papo 1/35-ös változatát,és így egyből lenne egy olyan is...bár tényleg elég rusnya...még ha most úgy is gondolják hogy ilyen volt eredetileg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 706410 | 2023. március 10. 20:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lehetek köcsög ? :) Nem akarod a Spinosaurus-t "modernizálni" ? Ahogy elnézem a figurát , nem a legújabb kutatási eredmények alapján tervezték . Ma már tudjuk , hogy nem így nézett ki . Az utóbbi öt évben több farokcsigolyát is találtak , így már majdnem az egész farkot ismerjük . Teljes csontváz még nincs . Az eredeti fosszíliák , amik alapján leírták Münchenben voltak kiállítva és a 2. világháború során egy bombázásban megsemmisültek . A 2010-es évek közepéig csak az erről készült fotók és vázlatok egy része volt meg és néhány fogtöredék . Már tudjuk , hogy a farka oldalról lapított volt , felül magas úszószegéllyel . Valószínűleg az első fogai is haszabbak voltak a maketten ábrázolthoz képest , mint más , alapvetően halakra vadászó dinosaurusnak is . www.sciencefocus.com/news/river-monster-first-known-dinosaur-to-have-lived-in-water/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 706400 | 2023. március 10. 11:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Látom rajtam kívül nem sokan tolongunk ezen a fórumon,de sebaj,megosztom magammal.:-) A mai napon megérkezett a második 1/24 Pegasus Hobbies dinoszauruszom,a legnagyobb,a Spinosaurus. Nem volt "ócó",de ami a lényeg hogy nem is túl nagy számban kiadott figura,így (nekem) megérte a ráfordított időt és pénzt is. Ezzel nem voltak gondok mint a korábbival,de már az is kész annyira hogy a festéssel tudjak tovább menni rajta...viszont nem kapkodom el,szeretném a legtöbbet kihozni abból is. Ez a mostani tehát a legnagyobb makett,bő másfél kilós,és ha nyújtva lenne a farka,akkor 60 cm köröli lenne a teljes hossza. Jár vele egy alaplap,egy fatörzs ,és egy Xiphactinus nevű őshal is. (Közben már útban van a másodjára is megvásárolt T-Rex+Triceratops kölyök dioráma is,így teljes lesz a Pegasus 1/24 dioráma triumvirátus.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 705722 | 2023. február 24. 17:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a legutóbbi "alkotásom". Az USA-ból vásárolt Pegasus Triceratops így érkezett meg. Amikor a postáról hazahoztam és nagy várakozásokkal kibontottam,akkor ért az az elemi csalódás hogy sikerült nekik,valakiknek jól elbaltázni a doboz tartalmát. Nem volt bal első láb,de legalább volt két jobb első.:-) (Most már tudok rajta mosolyogni...akkor nem tudtam.) Így adott volt a feladat hogy így kezdjek vele valamit,mert a "kedves" eladó rám se bagózott hiába írogattam neki az Ebay felületén keresztül,így hiába küldtem volna vissza,lehet hogy ezt is félrekézbesítik mint a másik 1/24-esemet,a T-Rex-es vételemet. (Azt vissza is küldték...mivel "nem kerestem"...! Nem,mert nem tudtam róla hogy már a postán van,mivel valami tök ismeretlen címzettnek küldték ki az értesítést,és mert senki nem ment érte,visszaküldték azt is Amerikába.Most kezdhetem elölről azzal is.) Ez a makett amúgy gyönyörű...megérte megtartani és a plusz jobb láb részeinek felhasználásával megcsinálni a hiányzó bal elsőt. Nem mondom hogy vágytam erre a kis "kitérőre",de ha már így alakult akkor gyakorolhattam rajta nagyon szerény szintű "csináld magad" szobrász képességemet. A kisebb-nagyobb réseket mint Green Stuff-al tömítgettem ki,és most így vár az alapozásra,majd amikor megjön újra a Rex,akkor ott lesz az idő a két téma egy diorámán való összehozására. Rendeltem különben (és az meg is jött Thaiföldről minden gond nélkül) egy szóló T-Rexet is,de az meg nem kis kihívás lesz a fura üreges műanyag elemeivel,a kicsit torzult részek helyreállításával. A Triceratops nagyon nehéz tömör kemény PVC anyag,a másik meg olyasmi anyagból készült,mint gyerekkoromban a 70-es években az olcsóbb kisipari trafikos műanyag játékok.:-) Szóval a nagyobbak most ezek,az 1/35 többiről pedig később írok pár sort. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 705718 | 2023. február 24. 16:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705693 | 2023. február 24. 01:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Thingiverse egy 3D nyomtatós oldal. Engem nem érdekel, tehát rendes dínót nem néztem, de lehet, hogy van. A keresőkifejezés "dinosaur stl". Az "stl" a lényeges, azok a 3D nyomatható cuccok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 705690 | 2023. február 23. 23:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nekem nagy öröm hogy létrejöhetett ez a fórum...köszönet az adminoknak! Tudom hogy sokan vannak akiket érdekel ez a téma,hiszen gyerektől felnőttig terjed a skála,de akár valós(volt) akár fiktív a dolog,mindenképpen izgalmas. Most hogy a gyermekeim felcseperedtek,és kinőtték a dínós korszakokat,rajtam a sor...de az én stílusomban.:-) Amiatt is kezdeményeztem ezt a fórumot,hogy ilyen módon is segítsük egymást ebben a formában,saját munkák,gyűjtemények,egyéb anyagok közreadásával,mert pl. mint nekem is,mindenki véleménye fontos mivel nem vagyok még túlságosan jártas a témában,de eléggé elkapott az ékszíj...és most próbálom a maximumot kihasználni (régi) új érdeklődési körömben. Az általam leginkább preferált méretarányok az 1/35 és az 1/24,mivel ezek sokkal részletesebbek mint az aprócskák,ugyanakkor sokkal helyigényesebbek is,főleg egy kisebb diorámával építve. Jelenlegi dínó seregletem legjava Tamiya,de vannak "bolti" Papo-k is,és a számomra eddigi legérdekesebb beszerzés egy USA vétel 1/24 Pegasus Hobbies Triceratops,ami már a festésre vár. Ennek van még két másik társa,a Spinosaurus és a T-Rex-bébi Triceratops kombó...amik a közeljövőben vannak vásárlási tervbe véve. Nálatok milyen makettek,alkotások,készen vásárolható szauruszok vannak? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 705689 | 2023. február 23. 22:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Sajnos ebből semmit sem értettem...de utánanézek.:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 705686 | 2023. február 23. 21:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tele van a Thigiverse dínócsontvázzal. Főleg kir cardok. :) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Üdv!
Ez meg ma érkezett.
Tudom...inkább "játék",de a maga nemében különlegesség is.
Ez egy Maxi Kinder Triceratops,amit elég nagy szerencsémre hazai forrásból sikerült megvennem,ráadásul nagyon korrekt áron (összehasonlítva egyes " akár a csillagos égig" oldalakkal).
Szerintem ezzel nem csinálok (még) semmit...marad így.
Nem makett szintű kidolgozás,de ennél ez nem is lényeg.(Mondjuk van benne fantázia...)
D.A