<<< Vissza | Tovább >>> |
Sennás | Adatlap | 711161 | 2023. július 7. 19:25 | ||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 711159 | 2023. július 7. 18:34 | ||||||||||||||||||||
Egy makettező szaktárs jóvoltából lakhelyet cserélhetett ez a szuper 1/25 JP autó makett. Mindenképpen meg lesz építve...csak idő kérdése. Ezen felbuzdulva keresem még a szett további elemeit is,remélem egy napon mind együtt lesznek nálam.:-) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710892 | 2023. június 30. 23:13 | ||||||||||||||||||||
Nem,dehogy is. Ő csak statiszta volta az építés alatt,de ott felejtettem a fényképezés alatt. Igen,nagyon környezetidegen lenne így hagyni. Korábban volt egy olyan elképzelésem is a témában,hogy ezek a dinoszauruszok egy életnagyságú (múzeum jellegű) tárlat részei ahol lennének látogatók is,mint ahogy manapság már egyre több helyen lehet ilyesmikkel találkozni. Nem ez a dioráma az ahol így lenne a dolog,de a 1/35 témában még nem zártam ki hogy megpróbálok egy ilyen "tárlat" részletet megcsinálni figurákkal is,mivel szeretem szemléltetni a lények valós méretét emberekhez viszonyítva.Talán a Tamiya szettjeivel lehetne kísérletezni. Az 1/24 az így marad,mind ez a T-Rex dioráma,mind a Spinoszaurusz a gyári talppal. Sajnos kisebb méretarányban nemigen vannak komolyabb kidolgozású dínók,hacsak nem 3D technikával készült darabok,de ezeket meg költséges volna csináltatni,ha volna egyáltalán olyan aki vállal ilyesmit.Így már jobb lenne ez a "múzeumos" ötlet. | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 710891 | 2023. június 30. 22:58 | ||||||||||||||||||||
Azt az embert biztos rá akarod tenni ? Az egy dolog , hogy meglehetősen "környezetidegen" . De ha ezen túllépünk , akkor is eléggé irreális , hogy valaki csípőre tett kézzel bámészkodik , miközben tőle néhány méterre két ekkora jószág küzd életre-halálra ... | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710501 | 2023. június 18. 15:51 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Nagyjából együtt a dioráma. Szerintem sokat már nem fog változni,talán majd még egy kis növényzet...! A "pálmacserje" toboz törzsei közben kezdtek kinyílni,ami nem tetszik,majd látom hogy mennyire lesz zavaró,kell-e őket esetleg cserélni. A dinoszauruszokat 95%-os készültségi állapotúnak mondanám,markáns változások már nem várhatóak. D.A | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710159 | 2023. június 8. 22:51 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Megint elővettem a korábban elkezdett másik diorámát is ami 1/35-ös dinoszauruszokhoz lett tervezve. Mivel elég kopár volt,szórtam hozzá némi zöld talajtakarót,és növényzetet is. Most próbaképpen rá van téve két Papo húsevő és egy Tamiya kroki. A tó medre még mindig "víz nélküli",ehhez keresem a legjobb,de nem méregdrága megoldást. Ez az kép még sokat alakul szerintem,de elkezdtem rápróbálgatni a dínókat,mert még bármi lehet rajta. Növényzet még biztos kell rá. | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709649 | 2023. május 27. 20:28 | ||||||||||||||||||||
Közelebb:) Itt a kassai zoom meg dinopark. Emillióó szlovákpulya de lehetett fotózni! Csak amíg itt nincs megoldva a 2Mb képméret "felemelésére" felesleges 5-6-7Mb képeket kissebre vágni. Dóm meg a reptér(múzeum) volt a mai programban. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709647 | 2023. május 27. 19:27 | ||||||||||||||||||||
Köszi! Jó lenne vagy kettő itthon a kertben.:-) Frászt is kapnának néhányan,de nagyon menő cuccok...tényleg. | |||||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709646 | 2023. május 27. 19:26 | ||||||||||||||||||||
Ausztria, Styrassic Park? | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709645 | 2023. május 27. 19:26 | ||||||||||||||||||||
A mai nap állása a diorámával. Növények cserélve,újabbak beépítése kora délután. Ma délelőtt a Zsibi-n (piacon,a kisállat ellátó boltban)sikerült vennem egy adagot ezekből a műanyag növényekből amiket itthon átfújtam egy kikevert zöld színre.Tobozokat tettem alájuk,így lettek belőlük amolyan cserje pálmák. Van még némi munka rajta,de a felén már túl vagyok.:-) | |||||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709644 | 2023. május 27. 19:25 | ||||||||||||||||||||
Ankara, Törökörszág, Wonderland Eurasia | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709643 | 2023. május 27. 19:20 | ||||||||||||||||||||
Látom neked mindenképpen kell egy kis cafat.:-))) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709642 | 2023. május 27. 19:20 | ||||||||||||||||||||
Dínós "roncstelep"? Hű...azannya...!Hol van ez a hely? :-) | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709641 | 2023. május 27. 18:39 | ||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709640 | 2023. május 27. 17:36 | ||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709397 | 2023. május 22. 23:11 | ||||||||||||||||||||
Még lehet , hogy a kidőlt fára teszek több mohát . Kicsit valóban kilógaz összképből . A kis fák törzse (bár inkább cserje méretűek , kb. olyan magasak , mint maga a Hypsilophodon , ami nem volt túl nagy darab ...) nyírfa barka termése . A kisebb porzós , nem a nagyobb , amibe a magok érnek . Pillanatragasztóval átitattam , mert egyébként könnyen eltörik . | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709391 | 2023. május 22. 19:15 | ||||||||||||||||||||
Nagyon szépen alakul! A fekvő fatörzs nekem kicsit "steril" még,de amúgy látványos. Tetszik a sok növény Összhangja is. A kis pálmafák törzsei miből készültek? | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709365 | 2023. május 21. 23:21 | ||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709221 | 2023. május 17. 19:49 | ||||||||||||||||||||
Én is köszönöm! Nekem ez mindenképpen megnyugtató tudat. Rengeteg,főleg képes anyagot kerestem meg én is,de nem voltam biztos 100%-ban erről a dologról. Így most már jobb kedvvel folytatom...minden tisztázva. :-) | |||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 709215 | 2023. május 17. 12:55 | ||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709196 | 2023. május 16. 18:30 | ||||||||||||||||||||
Jogos a kérdés . A klasszikus mezozoikumban nem létezett fű . A zárvatermő növények nagyon ritkák voltak , a flóra jellemzően nyitvatermőkből , cikászokból , faméretű zsurló- és korpafűfélékből állt . Ezek jól bírták a mainál melegebb és szárazabb klímát . A virágos növények és a fűfélék a Kréta végén kezdtek elterjedni globálisan és kiszorítani a korábban jellemző növényzetet , ahogy az éghajlat egyre nedvesebbre változott . A feltételezések szerint ez is nagyban hozzájárult a dinosaurusok Kréta végén történt jelentős faj- és egyedszám csökkenéséhez . A nagy kiterjedésű füves pusztákon nem találtak elég táplálékot a nagytestű növényevők . Konkrétan a makettnél mindkét faj a felső Krétában élt . Teljesen reális a fű , vagy modernebb virágos növények szerepeltetése . | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709169 | 2023. május 15. 20:41 | ||||||||||||||||||||
F&H-on bele bele nézek vadászos műsorba. Főleg "afrikai" téma ezek a növényevők elől rág és ott helyben hátúl már trágyáz is. Hihetetlen hogy vannak beállítva:) Finoman szólva is egész Afrika tele van sz..rva. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709166 | 2023. május 15. 19:37 | ||||||||||||||||||||
Nem,ezen a diorámán nem lesznek ilyenek,mert szűkös a hely és nagyon zsufi lenne ha még vizet is bele akarnék tuszkolni. Amúgy sincs víztiszta műgyantám...bár tervben van...de ide nem lenne akkor sem. A helynek sziklás fennsík jellege van,emiatt ide inkább a gyérebb növényzet lett/lesz kialakítva. Kaki...hát az meg minek? :-) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709164 | 2023. május 15. 19:34 | ||||||||||||||||||||
Köszi! Mivel sziklás fennsík szerű a jelenet helye,emiatt szerintem belefér a gyérebb,rövidebb fűfajta. Ha dzsungel lenne,oda nem tettem volna ilyet,mert oda tényleg nem is illene,és valszeg sokkal hosszabb fúfajták lehettek ott...mint pl. a Jurassic filmekben is. | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709162 | 2023. május 15. 19:21 | ||||||||||||||||||||
Rendben! Víz/patak lesz valahol? Lábnyomok,"kaki",stb stb | |||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 709161 | 2023. május 15. 19:13 | ||||||||||||||||||||
Oké, csak kíváncsi voltam, igazából nem is lényeges. Továbbra is nagyon tetszik. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709160 | 2023. május 15. 19:05 | ||||||||||||||||||||
Hétvégén lehet hogy lövök pár olyat is. Húscafatok nem lesznek,mert a téma szerint a kis Tricerát még nem ölte meg a T-Rex,csupán ledöntötte...pont emiatt siet anyuci (mama Tricera) hogy mentese ami menthető. :-) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709159 | 2023. május 15. 19:02 | ||||||||||||||||||||
Rengeteg képanyagot néztem meg,és szinte mindegyik más-más a mezozoikum és a kréta kori témákban is. Ezek nyilván lehetnek fantazmagóriák is,viszont akár alapjuk is lehet. Én nem feltétlenül törekszem a növényzet témájában a "tökéletességre",mert akkor talán életem végéig azt kutathatnám hogy mi volt a tényleges korabeli növényzet,és a dioráma talán sosem készülne el. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709158 | 2023. május 15. 18:58 | ||||||||||||||||||||
Nem tudom,erre nem tudnék válaszolni. | |||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 709157 | 2023. május 15. 18:44 | ||||||||||||||||||||
Ilyen fűszerűség a paleobotanika szerint létezett akkoriban? | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709156 | 2023. május 15. 18:44 | ||||||||||||||||||||
Atillám tegyél már mögé valami semleges színű valamint és szemmagasságból lődd már körbe. Szédítő így felülről:) Nagyon pofás amúgy. Sok vér meg húscafat a Rex szájába! Tényleg nagyon jó lett! Üdv Sennás | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709154 | 2023. május 15. 17:16 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Haladtam a növényzettel kicsit. Még nem ez a végleges kinézet,de végre kezd "életteljesebb" lenni. A növényzet egy része saját készítés,egy része átfestett,átalakított,kisebb része pedig érintetlen,max. leszedegettem őket a gyári rögzítésekről. Még van rajta munka,a gyíkok viszont nagyjából készen vannak. | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 708998 | 2023. május 10. 20:32 | ||||||||||||||||||||
Nem hittem , hogy a lábazati szigetelőnek van ilyen súlya , ezért gondoltam gipszre . Mondjuk az is igaz , hogy én eddig csak max. tenyérnyi darab lábazati szigetelőkkel dolgoztam , és ha kellett , faragasztóval ragasztottam . Meg nem is ekkora terhelésre méreteztem ... | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 708969 | 2023. május 9. 22:18 | ||||||||||||||||||||
Kezd kialakulni.Jó lesz ez szerintem.Főleg a részletek után.(Ötletes az alaplap is!) Korábbi kérdésedre a válasz:nem gipsz hanem több rétegben összeragasztgatott lábazati "hab" lapok,amiket általában vékonyan felvitt flexibilis csemperagasztóval szoktam összerakni.Ez elég erősen tartja össze a rétegeket,de a többi tényezőn kívül ennek is van némi súlya...és ekkora mennyiségben a lábazati anyagok sem könnyűek már. | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 708966 | 2023. május 9. 20:44 | ||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 708965 | 2023. május 9. 20:40 | ||||||||||||||||||||
Jól alakul . 5 kg ? Az tisztességes súly , élmény lesz mozgatni . Gipszből van a talaj ? | |||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 708901 | 2023. május 7. 15:07 | ||||||||||||||||||||
Eddig marha jó. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 708894 | 2023. május 7. 13:28 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Van némi változás,viszont még odébb a befejezett állapot. A dínók nyagjából készen vannak (még egy kis "fényesítést" szerintem elbírnának,de a színekben már nem fogok változtatni...jelentősen biztosan nem). Az alaplap is folyamatban,közben dolgozom a növényzeten is. Részint sajátok,részint akvarisztikai kellékek,de jó alapok,így pár fajtát fel tudok majd használni ezekből is. Növény kell még...jós sok,meg az alaplap színeiben is lesznek még változások. Az egység súlya is kezd megemberesedni...de a maradék dolgok már nem lesznek számottevően nehezek,így a végleges súly olyan 5 kg körüli lesz.(Csak a dínók kb. 2 kg együttesen.) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 708613 | 2023. április 29. 21:16 | ||||||||||||||||||||
Tegnap és ma elkezdtem összeállítani a dioráma alapot. Nagyon nyers még minden,de egy elképzelés kezd képet ölteni. A Rex még nincs befejezve,ez a mostani állapota még,csak a méricskélések miatt vittem ki a műhelybe. :-) | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 708482 | 2023. április 26. 19:59 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Közben maszatolgattam megint a nagytestűeken. Még mindig jó sok van hátra,de más szemszögből nézve meg közelebb vagyok a befejezéshez.:-) Most semmit sem fújok,egyenlőre ecsettel (száraz ecsettel) dolgozom rajtuk.Igyekszem minél több árnyalatot felvinni rájuk,de törekszem az "életszerűségre",és nem az agyon árnyékolásos végeredmény a célom. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707966 | 2023. április 16. 13:54 | ||||||||||||||||||||
:-) Ez sokkal színesebb mint az enyém. Várom a folytatást. | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707942 | 2023. április 15. 21:27 | ||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707746 | 2023. április 10. 23:54 | ||||||||||||||||||||
Én épp a Tamiya Hypsilophodon-ját készítem . Majd teszek fel képeket , ha már mutat valamit , mert még eléggé kezdeti fázisban van a projekt . | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707678 | 2023. április 9. 09:46 | ||||||||||||||||||||
Igazad lehet abban hogy nem érdemes mindent érintetlenül hagyni,és ha van rá mód vagy a szükség hozza (mint pl. nálam a Pegasus 1/24 Triceratops esete a bal első lábával)én is "szívesen" elmókolok vele. Élvezem is meg nem is,de mint gyakorlat,úgy mindenképpen kellhet az ilyen szemlélet. Nekem személyesen (akár úgy volt végül is akár nem) egy ilyen nagy therapoda jobban tetszik a kint "felejtett" fogazatával,mint amúgy,fogatlanul.Kicsit tényleg olyan varánuszos volna,de így meg annyira csúnya hogy már szinte szép...! (Az jó volt az Így neveld a sárkányod-ban "Fogatlan" esetében...de ez a cuki imázs nem illene a kor/ok fogbajnok szörnyeihez.) :-) Tényleg...csak nekem vannak dinoszauruszaim amiket meg lehet osztani? Rémlik hogy pár éve az Élőlények topik keretében értekeztünk már a témáról többetekkel...de ismétlés a tudás anyja...mondják. :-) Ha esetleg volna mit megmutatni,kérlek tegyétek már fel őket...ok? | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707670 | 2023. április 8. 22:21 | ||||||||||||||||||||
"Jól van ez így ahogy van." Pedig igazán átfaraghatnád ... az olyan jó buli kész maketten ! :) De komolyra fordítva . Ami kész van , az kész van , biztos én se piszkálnám . De az enyém még dobozban van , és ahogy ismerem magam , ha előveszem , úgy is javítom . Én már csak ilyen szőrözős vagyok ... :) Tény , hogy nem volt ott senki , hogy lefotózza , hogy is néztek ki , de azért én hajlamos vagyok hinni a szakértőknek . Anno tényleg csak találgattak , hogyan is nézhettek ki a hatalmas csontok gazdái , voltak is komoly mellényúlások (pl. fordítva összerakott Plesiosaurus - rövid nyak , hosszú farok ; hüllőként azonosított cet - Basilosaurus) . De ma azért más a helyzet . Tudományos alapossággal vizsgálnak elektronmikroszkóppal , számítógéppel modelleznek , összefüggéseiben elemzik a leletanyagot . Ami a fosszíliák alapján megállapítható a mai technológiával , abba már nem hiszem , hogy komoly ellentmondások lesznek . Maximum a régi elméleteket gondolják újra . Az ilyen témájú makettekkel foglalkozó néhány gyártó meg vagy foglalkozik ezzel , vagy nem , mikor esetleg új figurát ad ki . Az meg rajtunk múlik , mennyire vagyunk toleránsak ... Én kevésbé , de ez az én bajom . :) | |||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 707660 | 2023. április 8. 17:17 | ||||||||||||||||||||
Szerintem ez nem is baj. Minden ábrázolás az adott időpont ismereteit tükrözi. Mint ahogy James Cameronék is bebizonyították pár éve, hogy a Titanic sosem állt olyan szögben mint azt mutatta a filmben. Erről úgy nyilatkozott, hogy az akkori tudásunk legjavával készült. | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707644 | 2023. április 8. 14:00 | ||||||||||||||||||||
Hát igen...ez a példa erre pont jó volt...de amúgy ennek is "kilógnak" a fogai...úgyhogy ez is "kuka". :-) Fenéket.Jól van ez így ahogy van. Amúgy mint mondogatom (már-már unalomig),senki sem volt ott akkoriban,nincsenek szemtanúk,így arra is mérget lehet venni hogy idővel meg más "hatalmas" felfedezéssel állnak elő a "tudósok". Addig is...ez van. A rögtönzött (nem végleges) diorámán amúgy egy gyári festésű Papo 1/35 T-Rex van mellette mama gyanánt,ami kimondottan jó minőségű,és aránylag elérhető,még lélektani határ környéki árfekvésű is,amit ma itthon boltban is meg lehet venni.Nem olcsó...de legalább drága...!:-)Saját véleményem,mindenki ítélje meg saját lehetőségei szerint. (Viszont ez is kiált egy újrafestés után...szerintem.) | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707635 | 2023. április 7. 22:19 | ||||||||||||||||||||
"Csukott szájjal úgyse épít senki Rexet" Tamiya kölyök Tyrannosaurus ... :) | |||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 707634 | 2023. április 7. 22:16 | ||||||||||||||||||||
Látom , kezd alakulni a Spinosaurus . Mutatós lesz . | |||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 707611 | 2023. április 7. 11:11 | ||||||||||||||||||||
Némi haladás a gyíkokkal. A Spino már kicsit színesebb,de még messze a végleges "ruházata" befejezése. A T-Rex kombót ma alapoztam,de most nem feketével hanem az AK világos szürke termékével. Rexi színe még bizonytalan,de nem akarom szürkére fújni ...és kész...hanem valami zöldesebb színt kéne talán adni neki...! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
jurassicpark.fandom.com/wiki/Mercedes-Benz_M-Class