<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Johnie | Adatlap | 707434 | 2023. április 3. 09:32 | ||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 707427 | 2023. április 3. 00:49 | ||||||||||||||||||||||||||
Szerintem egész jók azok a foltok! | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 707419 | 2023. április 2. 22:01 | ||||||||||||||||||||||||||
Emitt egy 1/72-es Italeri Blackhawk készül a nagyobbik fiammal közösen, "négykezesen" építve, a 1328-as doboz. Zavaróan ezüst színű ,pozitív paneles műanyag, illeszkedési problémákkal. Az átlátszó alkatrészek rögzítését az útmutató kivülről történő behelyezéssel jelzi. Tolóajtók, tolóablakok hézagosan, rést hagyva illeszkednek. A festés rám esett, próbálom jó "foltosra" fújni. Az esti lámpafény sajnos nem mindenhol adja vissza a foltok sokaságát... Melós egy makett, az biztos. | |||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 707270 | 2023. március 30. 20:13 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziaszok! Múlt héten, egyik este céltalanul bóklásztam a webshopok között, míg nem egyszer csak rátaláltam erre a gyönyörűségre, nem is tudtam, hogy jön: Zvezda 1:48 Mi-8MT! Azzal a lendülettel meg is rendeltem, mindenféle kedvezményekkel együtt 15 félben meg is állt. Tegnap átvettem, hát mit mondjak… Nálam alapvetően 3 nagy csoportja van a maketteknek. Az egyik, amit féltve bontok ki, a zacskókat nem is bántom és soha, vagy legalábbis évekig nem kezdem el. A következő csoport az átlagos, párszor nézegetem, levágok dolgokat, visszateszem. A harmadik az a fajta, amit az első doboznyitáskor nem bírok visszatenni és már meg is vagdosom a kereteket. Ez a Minyó is ilyen… A legelső élmény az volt, hogy a makett, tanulva a balul sikerült 24-es felületi hiányaiból, teljesen és nagyon keményen be van szegecselve! Itt jegyzem meg, hogy a nosztalgia fogott el, a jó 15 évvel ezelőtti érzés, amikor a kistesót, a 72-es, szintén szegecselt Minyót vettem ki a dobozból. (Az a makett aztán nem épült, a súlyos plexi alakhiba és a meglévő Ciro korrekciós szett bonyolultsága, aztán a megjelenő HobbyBoss Mi-17-esek, Pavla Mi-8 átalakító egyszerűbb építést ígérő megoldása miatt…) Hatalmas alkatrészhegy! Mindjárt az elején leszögezem: a legfontosabb, hogy az orrfutó kerék egy az egyben megegyezik a Kamov 26-os főfutó kerekével, így végre lesz szép kerék a NeoMega maketthez! :) Végre egy szegecselt (ráadásul pozitív!) makett, ami szemmel láthatóan összerakható. Persze kezdőknek nem ajánlom. És óvatosan a csiszolgatással is! Nekem az nagy mániám, mindent simogatok vizes polírpapírral, de itt meg kell állni ezzel. Amúgy hajszálpontosan illeszkednek az alkatrészek. Nem lesz szükség nagy arányú puttyozásra, megmaradnak a részletek. A faroktartót ragasztottam eddig. Négy részből áll a henger, hogy minden oldala megfelelően szegecselt legyen. Egy picit hajmeresztőnek tűnik elsőre, de hinnünk kell az útmutatónak, jó lesz! És jó lett! Amúgy én nagy improvizáló vagyok, nem nagyon nézem az összeraksit, ragasztok ezt, ragasztok azt. Ennél a Minyónál ezt is el kell felejteni! Nem mindegy, mi mit követ, a hajszál vékony lemezelések is megvannak pl. az üza tartályoknál, ahogy rásimulnak a törzsre, itt sem célszerű sorjának nézni és lecsiszolni az alkatrészt… Valamint egymásra fekvő pici fülek, felületek sokasága van, rossz sorrendben már nem megy a helyére az adott alkatrész. Most a sárkányt maszkolóval rögzítve megnéztem, nagyon ott van a látvány! És rengeteg a lehetőség benne. A hajtómű tér pl. Pazar. Jöhetnek a Russianplanes-es roncs fotók, lehet kibelezett gépet is csinálni lazán.. Szóval gondoltam megosztom veletek ezt az élményt, mindenkinek jó makettezést kívánok! Üdv KP | |||||||||||||||||||||||||||||
Bandika | Adatlap | 707234 | 2023. március 29. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||
Eléggé pszichedelikus látvány. | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 707215 | 2023. március 29. 15:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Akkor már "egyenesben" vagyok! :) Akármelyik KP kitet néztem, sehogy se jött ki, melyik típus lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 707213 | 2023. március 29. 14:15 | ||||||||||||||||||||||||||
Nem AZ, Trumpeter! :D K-8P egészen pontosan. Karácsony pedig... áhh, itt nem politizálok. :D | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 707210 | 2023. március 29. 13:17 | ||||||||||||||||||||||||||
Ez AZ a KP? Kíváncsi lettem... Messze van még Karácsony? :))) | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 707209 | 2023. március 29. 11:19 | ||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 706986 | 2023. március 23. 19:37 | ||||||||||||||||||||||||||
Egy kellemes festésű K-P-be, aminek egy írás alatt lévő cikke is van. ;) | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 706983 | 2023. március 23. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||
Igen, kellemes darab. Volt vele közelharc. Ahogy így elnézem nem lesz versenyek sztárja, de nekem megfelel. A képen az orr alátámasztva, hogy szépen hozzászáradjon a törzshöz. | |||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 706981 | 2023. március 23. 15:44 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, köszönöm szépen! Elírtam a szövegben, ez egy rs model készlet, nem az model.. | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 706915 | 2023. március 22. 07:50 | ||||||||||||||||||||||||||
Nekem nagyon tetszik, jók a színek, az összhatás. Tőlem kapsz egy ötöst! :) | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 706914 | 2023. március 22. 07:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Korrekt, mibe kerültek bele? :) | |||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 706913 | 2023. március 22. 07:44 | ||||||||||||||||||||||||||
Azta... Brutális lesz, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 706897 | 2023. március 21. 19:01 | ||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 706782 | 2023. március 19. 16:33 | ||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 706748 | 2023. március 18. 21:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, koszonom! | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 706737 | 2023. március 18. 17:12 | ||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Most még csak telefonon tudom nézegetni, de nagyon kellemesek a benyomásaim, nagyon jó az összkép. Majd holnap nagy kijelzőn visszatérek még gyönyörködni. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 706723 | 2023. március 18. 10:51 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, nálam az AZ model 1:72-es bü 131D makettje készült el. Gyors építésnek szántam, de elég hosszú tökölés lett a vége. Erős belső késztetésem volt a lehető legrészletesebb megjelenítésre, mivel ez a kedvenc repülőgép típusom. Ebben a méretarányban utoljára próbáltam megcsinálni.. A készlet szerintem elég jó, szép felületek, jó illeszkedés. Talán a futókerekek méretét nem sikerült eltalálniuk, ezek hangyányit szerintem kisebbek, mint kellene. Gyári feljavítás csak a műszerpanelek beépítése volt, minden más házi tuning. Már a végszerelésnél, a felső szárny felragasztásánál derült ki, hogy aránytalanul vastagok a középső dúcok, így azokat kénytelen voltam satuban kilapított rézcsőből legyártani. A futómű merevítők is rézcső, a kipufogók szintén. A kabinba is megcsináltam a csövezést a jól bevált rézcsőből, rézhuzalból. A szárnyhuzalozást először próbáltam megoldani a rézdrót fülbe hurkolt rugalmas cérnás módszerrel. Időbe telt, míg kikísérleteztem egy használható módszert, amivel feszes marad a cérna, de messze nem lett tökéletes. Ráadásul kicsit vastagnak is tűnik. Hiáa "fine" vékonyságút használtam, a 10 centis gépen még ez is vastag. Rendkívüli türelempróba volt a huzalozás. Eddig is nagy tisztelője voltam a kétfedelű repülőket készítő makettezőknek, pl Propellerfanatic munkásságának, ezután ez még inkább igaz lesz. Nem tudom hogy lehetséges a tökéletes dúcbeállítás és huzalozás... Pedig meg kellene tanulni, mert rengeteg kétfedelű készletem vár a sorára. A foltozásnál igyekeztem követni az eredeti gép mintáját, a törzs oldalakról van fotó, bár volt ahol megszaladt a kezem, elfeledkeztem a fotókról, eltértem az eredetitől. A szárny festése teljesen elképzelt, a törzs festésének szabdaltságát próbáltam átvinni, de Lehetséges, hogy az eredeti inkább nagyobb hullámfoltos volt. A szürke szín kivételével MRP festékeket használtam a "magyar tarka" sémához. A szürke gunze barley grey. Ezt egyszerűbb volt tégelyből fújni, mint az MRP-t méretarányra világosítgatni. üdv | |||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706603 | 2023. március 15. 19:14 | ||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706601 | 2023. március 15. 19:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Igen, szerintem is ki kellett volna vágni egy tagot, hogy ne bukjon az orrára. De leginkább injekciós tűre kellett volna cserélni kompletten az összeset. Annyi mindenre nem vitt rá a lélek, oly sok hibája van, hogy inkább hétvégi dobd össze makettnek szántam... aztán mégis egy kis pluszt végül belevittem, pedig nem érdemelte meg annyira vacak. | |||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 706599 | 2023. március 15. 18:34 | ||||||||||||||||||||||||||
Gratuláció! Megint egy olyan készletből készült értékelhető makett, amit én bottal sem piszkálnék. A futó beállításán lehet, hogy érdemes lenne igazítani... | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706598 | 2023. március 15. 18:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Bár a hétvégén túlfutott, de mára csak csak elkészült ez az ősrégi Lynx. Pár helyen matt lakkal, kosz felvitelével tompítottam a megjelenésén. A torpedókat inkább lehagytam. | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706594 | 2023. március 15. 17:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Atyaég, ez hatalmas! Próbálom a mellette levő Revell festékestégelyekkel összemérni, és csak ámulok. | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706593 | 2023. március 15. 17:28 | ||||||||||||||||||||||||||
Tényleg nagyon szép! Elismerésem! | |||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706578 | 2023. március 15. 12:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Az az egy szem magyar példány nem vonz annyira. Német lesz... | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 706571 | 2023. március 15. 10:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Kár, megnéztem volna élőben is, de dobozt nagyon köszönöm! A Si-204 állítólag tényleg kemény dió, de ha jól rémlik, annál is inkább faragni, mint tömíteni kell. Remélem magyar lesz, sok sikert hozzá! z | |||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706570 | 2023. március 15. 10:35 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen! Csak a dobozt viszem neked, a madár marad itthon. Közben belekezdtem egy még nagyobb falatba. A KP újabb Si-204-esébe (Avia C-3). Megtettszett ez a zöld-zöld kombináció. De már látom, hogy nem lesz egyszerű makett, pedig csak dobozból igyekszem megoldani... :( Persze közben lazulás képpen elővettem néhány könnyebben összerakható Hasegawát is... :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 706567 | 2023. március 15. 10:24 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Zozó, Nagyon szép lett a madárka, gratula! Sajnálattal olvasom, hogy nehéz eset volt, de az tényleg jó hír, hogy inkább faragni kell, mint tömíteni. Szolnokra elhozod, vagy csak a dobozt? Mi lesz a következő? z | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 706564 | 2023. március 15. 09:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706562 | 2023. március 15. 08:05 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 706561 | 2023. március 14. 23:12 | ||||||||||||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon szép lett! | |||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706532 | 2023. március 13. 22:23 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi! A legtöbb gond a kabin és a futóakna illeszkedésével volt. Nálam a kabin így egy kicsit mélyre űlt és persze, hogy nem fért el a futóakna... A törzs-szárny illeszkedés is kritikus. Illesztőcsapok természetesen nincsenek... Van viszont benne gyanta, réz, műanyag. Annyi előnye volt, hogy inkább reszelni kellett, nem tömíteni. | |||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 706526 | 2023. március 13. 21:34 | ||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Szép lett! Épp ma nézegettem az én C.2 dobozom tartalmát, és kereten nekem elég jónak tűnt. Hol voltak a csapdák ? Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 706524 | 2023. március 13. 21:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Az S-199-es után tovább dolgozott a nosztalgia... Kamasz korom másik nagy kedvence volt a cseh KP Avia C-2-es makettje, ami tulajdonképpen a német Arado 96B csehek álltal gyártott másolata volt a háború után. Így aztán nekiláttam a Special Hobby short run makettjének, ami kifejezetten nem kezdőknek való. Kicsit megszenvedtem vele, de az eredmény végül megfelelt az elvárásomnak... A gép eredetije a sziléziai Neudorf-Oppein repterén szolgált 1943 tavaszán. | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706501 | 2023. március 13. 14:52 | ||||||||||||||||||||||||||
Emitt egy 2009-es 1/72-es lengyel Plastyk Westland Lynx készül holland színekben. Mazochistáknak való makett, az eredeti talán egy 1974-es Frog öntőforma lehetett? Legalább is alkatrészbontás szempontjából arra hajaz. Mindenhol sorja, beszívódás, deformítás. A panelvonalakat újra kell karcolni. Az áttetsző alkatrészek hullámosak, torzítanak, karcosak, opálosak. Nagyon küzdeni vele viszont nem érdemes, úgysem illeszkedik szépen egy alkatrésze sem. Érdekes mód az orrfutó dupla kerekének egyik tengelyét nem gyártották le... A matricák "udvara" elképesztően nagy, mindenhol a jelölések mentén kell közvetlenül vágni... Amolyan hétvégi, dobjuk össze aztán lesz ami lesz makett. | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 706497 | 2023. március 13. 12:31 | ||||||||||||||||||||||||||
Nem rossz ez! Nem ez a makett volt ahol segítséget kértél mert a festés szürkéjén elvesztek a szürke matricák? Mindenképp dícséretes, hogy egy pár panelkockát más árnyalattal festettél meg. A festés végén ( mikor már megszáradt) érdemes a felületet sima papírtörlővel kicsit átsikálni, leviszi az apró rögöket. A panelvonal befolyatás tényleg kissé erős így feketén,a sötétszürke jobb lenne, egy nagyon pici barnával, de a barnával óvatosan mert nagyon öregít! Az orrfutó valamiért nagyon nem tetszik nekem. Ez melyik gyártó hányas dobozszámú készlete? | |||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 706490 | 2023. március 13. 10:51 | ||||||||||||||||||||||||||
Szerintem némelyik fénykép erős utómunkán megy át. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706486 | 2023. március 13. 07:34 | ||||||||||||||||||||||||||
zolika10 | Adatlap | 706485 | 2023. március 13. 06:24 | ||||||||||||||||||||||||||
Már sajnos rajta a fedőlakk. Ezen már nem tudok módosítani. Lehet jobb lenne a végeredmény ha inkább barnával folyatnám be? | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706477 | 2023. március 12. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Ígéretes:) A panel vonalakat esetleg nem lehet jobban visszamosni picit erősnek látszik. Valahogy próbáld halványítani. Vagy már kapott egy réteg lakkozást? | |||||||||||||||||||||||||||||
zolika10 | Adatlap | 706473 | 2023. március 12. 20:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706455 | 2023. március 12. 13:29 | ||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706453 | 2023. március 12. 13:12 | ||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 706450 | 2023. március 12. 10:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Kell az az árnyékoló, peersze | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706447 | 2023. március 12. 08:32 | ||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 706422 | 2023. március 11. 13:44 | ||||||||||||||||||||||||||
Kíváncsi leszek rá. Olyan igazi "csinálni kéne valamit, valamiből" | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 706421 | 2023. március 11. 12:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Na amíg nem tudom elkezdeni a CF-188 B-t addig a megmaradt "lim-lom" fel nem használt cuccokat egy diorámába kerülnek. Nem kell "logikát " keresni benne:) kis bódé amatőr rádió meg katona barátok. Elől a tiszta falakon fegyverek leszek felakasztva meg egy rádió. Hátul kutya se látja ütött kopott ott az aggregátor stb. Egy nagyobb alapon lesz mellette valami jármű(?) ja meg a budi! Az a lepattogzott festék még nem az igazi azzal kezdeni kell valamit. Meg ki tudja mit találok a lomosban. Hát ez a terv:) | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 706272 | 2023. március 7. 07:02 | ||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Köszönöm. Talán nappali fénynél most jobban látható.
Próbálom valahogy a jobb oldali kép foltjait imitálni több- kevesebb sikerrel...nem tudom miért, kicsit olyan most számomra megjelenésre a sólyom ,mintha egy harcjármű (tank) lenne...egy Sherman...