<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
medor | Adatlap | 709944 | 2023. június 3. 23:37 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 709943 | 2023. június 3. 23:14 | ![]() | |
Nagyon klassz szín összeállítású ez az Ausztrál! Mi lesz a "neve" a tiédnek az is megvan matricából? Meg a rács az is matrica lesz? Hajrá amúgy! | |||||
Johnie | Adatlap | 709942 | 2023. június 3. 22:02 | ![]() | |
Köszi warbirds. Ezután még pár helyen jól meghígított tömítővel kipórolom a maradt hiányosságokat majd egy nagyon finom átcsiszolás következik. Aztán végre festhetek. Meg is vannak hozzá a színek: MrHobby C340 és C310, Tamiya XF1. Szerintem a barna C310-el telibefújom, majd blu-tack-al maszkolom a mintázatot utána. | |||||
warbirds | Adatlap | 709939 | 2023. június 3. 20:47 | ![]() | |
Szépen halad! | |||||
Johnie | Adatlap | 709938 | 2023. június 3. 20:09 | ![]() | |
Maszk kész. Végre felkerült egy híg alapozó réteg is. | |||||
tothgun | Adatlap | 709907 | 2023. június 2. 16:26 | ![]() | |
Yuki | Adatlap | 709794 | 2023. május 30. 18:56 | ![]() | |
Köszönöm szépen revell festékkel festettem,nem a legjobb próbáltam a legtöbbet kihozni belőle tamiya festékkel jobb lett volna.Jobban kellett volna higítani egy 0.3-as pisztollyal fújtam. | |||||
Yuki | Adatlap | 709793 | 2023. május 30. 18:52 | ![]() | |
Köszönöm szépen. | |||||
rooka72 | Adatlap | 709781 | 2023. május 30. 12:29 | ![]() | |
Szia! Szívesen veszek bárminemű kritikát :) Így tanul az ember. Van még egy A3-as fóka dobozában pihenve, azon majd próbálkozok. Köszi, viszont! | |||||
Zoli | Adatlap | 709771 | 2023. május 30. 10:15 | ![]() | |
Szia, Építő jellegű kritikának szántam, de tényleg csak apróságok, viszont ezek nagyját még tudod finomítani, már ahol szükségét érzed. A szegecselés nagyon jó lett, tényleg csak egy-két sor lett kicsit ferde, de egyáltalán nem feltűnő, szóval csak bátran! Sok sikert a következőkhöz! z | |||||
tyimosenko | Adatlap | 709770 | 2023. május 30. 10:00 | ![]() | |
Szia, a festés egészen jól hasonlítja a megadott foltozási sémát. Ez ebben a méretarányban mindenképpen bravúr, gratulálok! | |||||
rooka72 | Adatlap | 709768 | 2023. május 30. 09:39 | ![]() | |
Szia! Köszönöm az észrevételeid, igen, sajnos ismeretek hiányában néhol csak ad-hoc koptattam. Metál színű pasztell ceruzával és szivaccsal végeztem, ecsetelést nem alkalmaztam, az általad ajánlott helyeket mindenképp javítani fogom. :) A panelvonalak nem lettek jók, ne is nézze meg senki közelebbről, de úgy voltam vele élethűbb lett tőle. Kevés volt a türelmem halálpontosan kiméregetni, vonalzó mentén húzni. Majd legközelebb, vagy már készen szegecselt gépet készítek el. :D Az orrát nem vettem észre, nincs beragasztva, hazaérve ránézek és javítom. Köszönöm az elismeréseket mindenkinek. Üdv, Roland | |||||
warbirds | Adatlap | 709759 | 2023. május 29. 23:02 | ![]() | |
Tetszik,szép lesz. | |||||
warbirds | Adatlap | 709758 | 2023. május 29. 22:56 | ![]() | |
Nagyon jó lesz, csak így tovább! | |||||
Zoli | Adatlap | 709755 | 2023. május 29. 22:29 | ![]() | |
Szia, Nagyon szép munka, szinte tökéletes, elismerésem. Pár apróság "zavar" csak, elsősorban a koptatás és koszolás. Szerintem a mennyiséggel nincs gond, inkább a kivitelezés lehetne egy kicsit következetesebb, pl. a szárnytőnél nagyon jó, aprólékos a koptatás, máshol viszont a lemezek élén végig van húzva, illetve néhol mintha elmosódott volna a fémszín. A kabintető hátsó éle is finoman koptatott, de elől és a szélvédő, ahol a személyzet többet fogdossa, szinte teljesen ép a festés. A fekete motorburkolat panelvonalai mintha vissza lennének karcolva vagy szárazecsetelve, vagy esetleg fémmel kihúzva? Ha visszakarcolva, akkor ezt pl a vaskeresztek alatti panelvonalaknál is meg lehetne csinálni. (Nekem nem tetszik ez a megoldás, túl kontrasztos. Inkább világosított feketét használnék a festéshez, aztán feketésbarnás árnyalattal folyatnám be a panelvonalakat, bár ízlések és ficamok.) Örülök, hogy a kerekeket említetted, talán ezek a legfeltűnőbb alkatrészek. A futófelület épített pályához is túl tiszta, ellenben a burkolat koszolása jól néz ki. Tetszik a szegecselés is, bár néhol kissé ferdék a szegecssorok, de az összehatás nagyon kellemes. Az orr kissé csálé, gondolom még ragasztás nélkül van csak beillesztve a burkolatba. Nagyon szép makett, köszönet a nagy képekért is! Remélem, hogy a többi géped is elkészül majd, sok sikert! z | |||||
rooka72 | Adatlap | 709754 | 2023. május 29. 21:30 | ![]() | |
Köszönöm, igazából élőben azért sterilebbnek hat a repcsi és az alap is. Koszosabb, kopottabb végeredményt szeretnék. A kerekeken pl látni, hogy túl tiszta. :) | |||||
rooka72 | Adatlap | 709753 | 2023. május 29. 21:26 | ![]() | |
Nagyon szép, jól áll neki ez a festés. | |||||
Johnie | Adatlap | 709752 | 2023. május 29. 21:25 | ![]() | |
Maszkolok. Vagyis maszkolgattam, egész nap több-kevesebb kihagyással mikor épp volt kis időm rà. Nem is végeztem vele. Túl sok nekem az ablak egy helikopteren... Pár helyen még tömítek és csiszolok, de az Italeri HIRSS csatlakozásait a Hasegawa kiömlőihez azt hiszem már nem kell tovább finomítanom. | |||||
Johnie | Adatlap | 709749 | 2023. május 29. 20:41 | ![]() | |
Nagyon szép, ezen a füves, mezei virágos alapon különösen. Mi hiányzik még róla, hogy "készül" ? | |||||
Yuki | Adatlap | 709747 | 2023. május 29. 20:10 | ![]() | |
Szép lett a repcsi. | |||||
Yuki | Adatlap | 709746 | 2023. május 29. 20:09 | ![]() | |
Nagyzo | Adatlap | 709745 | 2023. május 29. 20:06 | ![]() | |
Szép lett, gratula! | |||||
rooka72 | Adatlap | 709742 | 2023. május 29. 17:59 | ![]() | |
Tibcsi | Adatlap | 709738 | 2023. május 29. 15:58 | ![]() | |
Az nagyon kell! :) | |||||
PETI | Adatlap | 709696 | 2023. május 28. 21:29 | ![]() | |
Kitartást! :) | |||||
Johnie | Adatlap | 709694 | 2023. május 28. 21:11 | ![]() | |
Végül csak megtaláltam azt a hozzászólásod (708024) ahol először írtad le a Hasegawa UH60A Blackhawk készletek hiányosságait. Kicsit átnéztem Zozó DT144-es Seahawk készletét a Super-hobby oldalon (ott szokott lenni dobozbontás) Úgy nézem a Hasegawa csinált 1985 környékén egy öntőformát a Blackhawk számára, egyet a Seahawk szàmára. A két szerszám nagyon hasonlít egymásra. Ami érdekes: a Blackhawk készletében a farokrész vezérsíkjának formája ("ötszög") számomra nem jó, nekem a téglalap alakú kell. (Az Italerié jó lesz) De hol van még ilyen? Hát a Seahawk készletekben... | |||||
medor | Adatlap | 709688 | 2023. május 28. 21:01 | ![]() | |
Szia! Szerintem is.Nagyon jól dolgoztál. De teljesen zárt ajtókkal készül majd? Mert akkor kár volt a sok munkáért az ülésekkel... | |||||
Johnie | Adatlap | 709685 | 2023. május 28. 20:37 | ![]() | |
Tibcsi | Adatlap | 709676 | 2023. május 28. 18:34 | ![]() | |
Johnie | Adatlap | 709616 | 2023. május 26. 22:59 | ![]() | |
Szerintem példásan megoldottad a farokrotor lapátok szétválasztását. Valóban kényelmesebb építésnek tűnik a 2015-ös új szerszámozású kiadás. De szépen haladsz. Nem sok régi szerszámos építést találni... www.britmodeller.com/forums/index.php | |||||
medor | Adatlap | 709612 | 2023. május 26. 22:08 | ![]() | |
A '95-össel.'A' Apache.Nem a kényelmes Academy 'D'. Öböl háborús helikopter lesz belőle,nem afganisztáni... 16 Hellfire. Kell több? | |||||
Johnie | Adatlap | 709602 | 2023. május 26. 18:31 | ![]() | |
medor | Adatlap | 709601 | 2023. május 26. 18:25 | ![]() | |
A hajózókat elválasztó plexit adták hozzá. Más pozitívuma nem sok van. Mert "Longbow" az nem volt így soha. :) | |||||
Johnie | Adatlap | 709600 | 2023. május 26. 17:55 | ![]() | |
Volt anno a 90-es évek legelején egy No: 198 dobozszámú Italeri Apacsom. Ha jól emlékszem sötétzöld színű műanyag volt, nem is festettem le , úgy ahogy volt matricáztam :) | |||||
medor | Adatlap | 709598 | 2023. május 26. 16:50 | ![]() | |
Elkészült a gépágyú védőkerete,a hajózókat elválasztó 'üveg' és a farokrotor feljavítása,mert nem egy síkban vannak a lapátpárok. A kabinok is feketére lettek festve némi fotómaratás felhasználásával. (Sikerült megvennem a már nem gyártott Eduard "72 198"-as maratását hozzá.) Most jön majd a szárazecsetelés és az egyéb finomságok. (Ülések,pedálok,botkormányok...) A kollektív karokat itt sem adják de a nem nyitható fekete kabinnal amúgy sem fog sok minden látszani... | |||||
medor | Adatlap | 709596 | 2023. május 26. 16:01 | ![]() | |
medor | Adatlap | 709589 | 2023. május 26. 12:34 | ![]() | |
Sziasztok! Zozó: Jó lett a Seahawk!Tetszik! Johnie: Akkor az 1:35-ös csak kicsinyítve? ("Köteksző?") ;D Borisz: Esély sincs rá.Pár tuning kapható,de az alaphibákat egyik sem orvosolja. Amúgy van valami abban amit mondasz.Nálam is ~5/1 a repülők és a helikopterek aránya.Pedig szerintem sokkal látványosabbak a sok kis apró kilógó alkatrészekkel, mint a 'letisztult' áramvonalas repülőgépek. Kaphatnánk már egy új UH-60A Blackhawk-ot a 10-20-30(!) éves készletek helyett. | |||||
Johnie | Adatlap | 709588 | 2023. május 26. 11:40 | ![]() | |
Nem lesz gond itt sem, 1mm emelést elbír az áttetsző alkatrész azon a bizonyos ponton. De szépen összedolgoztad az ablakot a kerettel! | |||||
Zozó | Adatlap | 709586 | 2023. május 26. 11:13 | ![]() | |
Nekem az SH-60B-vel nem volt gondom a szélvédővel... | |||||
borisz | Adatlap | 709584 | 2023. május 26. 10:37 | ![]() | |
Két dolgon töprengek. Az egyik, hogy mibe sajdula, és mekkora gyantahalom lenne egy korrekt feljavító készlet az Italeri helikopteréhez, illetve mennyiből lehetne kihozni egyolyan makettet, ami legalább alulról súrolja a Zvezda Mi-24 családját? És mennyit lehetne eladni belőle? Állítólag nem mennek jól a helikopterek a merevszárnyúakhoz képest, de nem akarom elhinni, hogy ne lehetne erről típusról 5-6 bőrt is lehúzni. | |||||
Johnie | Adatlap | 709582 | 2023. május 26. 09:43 | ![]() | |
"Mondjuk az Academy alapul vehetné az 1:48-as makettjét..." Kis módosítással...abban is konyhaszékek vannak... ;) | |||||
medor | Adatlap | 709579 | 2023. május 26. 01:29 | ![]() | |
Szia! A kép alapján nekem úgy tűnik,hogy ha a feltolod a felső üvegezést akkor a szélvédő el fog válni az oldalajtók első és felső oszlopától. (Autós nyelven az 'A' oszloptól.) Hacsak az átlátszó alkatrész nem enged annyit és nem reped meg. A szélvédő öntőcsonkja is érdekes.Kíváncsi leszek. De az Italeri is bajos ahogy nézem. A HB kiadhatná SH-60B minőségben az UH-60A 'Blackhawk'-ot.(Esélytelen.) Úgy néz ki egy darabig még várhatunk a "tökéletes" makettre. Még hír sincs róla.Kár.Pedig szerintem lenne igény rá. Mondjuk az Academy alapul vehetné az 1:48-as makettjét... | |||||
Johnie | Adatlap | 709571 | 2023. május 25. 20:57 | ![]() | |
Találtam pár képet az Italeri makett front üvegének beépítéséről, sajnos olyan nincs ahol a keretről frissen leválasztott alkatrészt odapróbáltam és sopánkodtam, hogy mennyire nem illeszkedik. maga a körberagasztás a következők szerint zajlott: kerestem valamely sarkon egy illeszkedő pontot ahol ragasztottam majd megvártam a száradást. Aztán így tovább, 5 milliméterenként ragasztva, helyére igazítva, várva a száradásra, megint továbbhaladva, húzva, nyomva, ragasztva. A nyíló pilótafülke ajtó felöli alsó részen már pillanatragasztót kellett használnom akkorát kellett lefele nyomni, végül lassan körbeértem. Tömíteni is sokat kellett utólag, nem lett tökéletes, de elfogadható. | |||||
Johnie | Adatlap | 709570 | 2023. május 25. 20:20 | ![]() | |
"valamint annak reménye, hogy az Italeri ablakos buktatói itt talán majd nem ismétlődnek meg" Úgy nézem nem lesz gond a front üveggel sem. Alsó része és az oldala pontosan illeszkedik, a felső részén egy kicsit (kb.1mm-t) besüpped, de az a rész ragasztás közben, az oldalablakokon benyúlva belülről felnyomható száradásig. Az alsó részen viszont csúnyán benyúlik a látótérbe az öntőcsonk maradványa... | |||||
Nagyzo | Adatlap | 709469 | 2023. május 24. 08:00 | ![]() | |
A törzs hátsó részénél levő hármas illesztéssel szívtam rengeteget, és az orr/törzs találkozásánál. Itt elég hervasztó tömítés/csiszolás/újrakarcolás ismételgetésére volt szükség. A panelvonalak sem igazán találkoztak pár helyen, a kabintető majd 1 milliméterrel rövidebb a kelleténél, be kellett toldanom a gerinc és a kabinkeret találkozásához egy elég kacifántos helyre a hiányzó mennyiséget sztirolból. A szívócsatorna sem az igazi, főleg, ha az utasítás alapján építed. Én nem a futóaknával egyberagasztva építettem, hanem előbb csak a szívócsövet rgasztottam össze a nyílással, majd utána bejátszottam alá a futóaknát, különben egy nagy rés tátong elöl a találkozásnál. | |||||
Johnie | Adatlap | 709464 | 2023. május 24. 00:49 | ![]() | |
Szia! Talán még túl friss volt az Italeri befejezésének időszaka. Április 15-én fejeztem be az Italerit, akkor már megvolt a HB és a Hasegawa. 22-23-án neki is láttam a Hasegawának, és egész jó tempóban haladtam vele, magamban úgy gondoltam, hogy pár házilagos saját feljavítással majd megoldom a felmerülő hiányosságokat. Persze nem így lett, a kiegészítők beszerzése drága/hosszadalmas ezért rendeltem meg újra az Italerit (4000 ft-nem sok a komplett alkatrészhalmazért ;) ), de egy percig sem gondoltam arra, hogy ismét az Italerit építsem meg. Jobban is tetszik a japán műanyagja, egyrészt keményebb, nem ezüst, másrészt jobban, könnyebben megmunkálható, nem szálasodik , nem "kenődik". Nem kell vigyáznom a panelvonalakra, az Italeri pozitív vonalait könnyű elcsiszolni...a japánt max újrakarcolom. Jobb az illeszkedése, nincsenek benne huplik. Az Italeri ablakainak beragasztása (legalábbis nekem) nehezen ment. Talán a legmelósabb rész az ablakok. Volt olyan ablak aminek a formáját reszelgetéssel nekem kellett kialakítani, volt amely nem fért be a helyére. Aztán volt olyan is ami átesett a kereten ,annyival kisebb volt. Nem volt egyszerű annyira tartósan a helyére ragasztani, hogy tudván maszkolnom is kell majd, kibírja majd a maszk "rányomást- húzást" Kénytelen voltam a nem túl erős ragasztást biztosító Revell Contacta Clear-t használni itt-ott, kitöltve vele a hézagokat. A front üveg, vagyis a nagy szélvédő került fel utolsónak, itt már pillanatragasztót és a Tamiya Extra Thin Cement ragasztóját használtam, centinként haladva körben, hozzáigazítva mindig apránként az ablakot a kerethez, várva a száradásra, majd ismét tovább haladva. Itt kellett aztán jócskán tömíteni is. Úgyhogy, mondhatni ez a három tényező (az ,hogy az előző Italerit nemrég fejeztem be, a Hasegawa építésének megismerése egy kis feljavítással, valamint annak reménye, hogy az Italeri ablakos buktatói itt talán majd nem ismétlődnek meg) határozta meg ,hogy a japánokét folytattam? Igazából egy percig sem gondoltam arra, hogy a japánt abbahagyom és az elejétől a végéig az olaszt csinálom meg újra. Szerintem így feljavítva szebb makett lesz majd belőle mint amilyen az Italeri lett. | |||||
medor | Adatlap | 709463 | 2023. május 23. 23:38 | ![]() | |
Szia! Ötletes!Valami tényleg van ott keresztben ami kell. És tény,hogy nem igazán fog látszódni a maketten. De egyet árulj el.Ha már beszerezted (újra) az Italeri makettet, akkor miért folytattad a Hasegawa átépítését? Nem lett volna gyorsabb és egyszerűbb az olasz makett? | |||||
Johnie | Adatlap | 709449 | 2023. május 23. 22:06 | ![]() | |
Nagyjából mondhatjuk, hogy elkészültek/felkerültek az Italeri HIRSS-ek a Hasegawa kimenetére. Az ovális kiömlők belsejében van valamilyen terelőlemez, ezt fogpiszkálóból pótoltam/festettem. Éjfekete lesz a belső, úgysem látszik majd. A kimenet burkolatában, az elülső részen van egy furcsa sapka alakú alkatrész (az Italeri adja a dobozban) ennek a végéből egy jó adagot kireszeltem, hogy a saját készítésű ovális kiömlő elé beférjen. Végül felragasztottam a burkolatokat a helyükre, tömítettem, holnapig száradnak, majd szintbe csiszolom őket. Na kérem, ezt a plusz kimenet feljavítást te is elvégezheted majd az épülő Italeri-n. Sokat dob majd rajta. | |||||
Toth_Gabor | Adatlap | 709433 | 2023. május 23. 19:25 | ![]() | |
Nagyon szépen alakul! Mi volt a szenvedés mögött? Én is tervezek egy E-t, a szárazpróba alapján nem túnt rossznak. | |||||
apcyrobi | Adatlap | 709401 | 2023. május 23. 07:27 | ![]() | |
Gratulálok! Szép ez a lódarázs! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nem ismerem az Ausztrál változatokat,de a képeken amiket mutatsz
azért van sok apró kütyü amit a makett dobozában nem adnak.
(Besugárzás jelzők,fellépők,apró antennák itt-ott és egyéb kütyük.
Ezek is meg lesznek jelenítve? Vagy (hogy idézzelek): "jólvanazúgy"? :)
Mert szerintem nem kis munka amibe belevágtál!De jó lesz,már látom!