<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
warbirds | Adatlap | 711976 | 2023. augusztus 9. 06:37 | ||||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon jó lett. Egyetértek az előttem szólókkal. Előzmény: (711971) tyimosenko 2023. augusztus 9. 00:54 | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711974 | 2023. augusztus 9. 03:58 | ||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711973 | 2023. augusztus 9. 03:48 | ||||||||||||||||||
A foltozás nagyon jól sikerült, valóban az átszóródás lehetne egy picit nagyobb , de így is remekül néz ki. Szerintem a színekkel sincs semmi baj. Borisz-al egyetértek, tényleg csak a kabintetőket emelném én kissé jobban ki. Nagyszerű replikát építettél, gratulálok! | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 711972 | 2023. augusztus 9. 01:03 | ||||||||||||||||||
Szia! Szépen megcsináltad ezt a khm... egyedi szépségű típust. Hanem én még a kabintetők illeszkedéseit jobban kiemelném szürke vagy fekete befolyatással, mert eléggé belesimul a felületbe szerintem | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 711971 | 2023. augusztus 9. 00:54 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Nálam a Special Hobby 1:48-as Nardi FN.305 makettje készült el. Nem egyszerű makett, nagyon leegyszerűsített és elég pontatlan is. Már vagy 5 éve kezdtem építeni, időnként előkerült, aztán meguntam és ment a fiókba.. Végül erőt vettem magamon, hogy befejezzem. A kihívás ennél a makettnél a kormányfelületek lenyitása volt, ahol az igazán látványos részlet a különleges, féklapok feletti kiemelkedő áramvonalazó lemez, ezeket még nem nagyon láttam senkitől kidolgozva. Elég sok egyéb házi feljavítást is megcsináltam a maketten. A festéssel igyekeztem a vigna di valle-i múzeumban lévő restaurált példány kinézetét reprodukálni. Sajnos ez nem igazán sikerült. A színeket sem találtam el jól, meg a foltozás sem lett hiteles. Nagyon kicsi lett az átszóródás, ez inkább 1:72-es méretaránynak felelne meg. Az utóbbi pár makettem többnyire ilyen méretarány volt és úgy tűnik ez van még a kezemben... üdv | |||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 711949 | 2023. augusztus 8. 09:26 | ||||||||||||||||||
Én a Mr. Surfacer 1500-ból a feketét használom, black basing technikával. Így nem kell preshadingelni sem, hiszen az egész fekete alapozás egyben "árnyék", amit különböző helyeken különböző mértékben világosítok ki a végső szín különböző árnyalataival. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711945 | 2023. augusztus 8. 00:37 | ||||||||||||||||||
Sajnos csak a szürke 1200-as alapozó van itthon. De mivel lassan a végét járja a tégely, rendelek egy fehéret ,1500-ast... Hát mereszteni kell a szemet, hogy lássa az ember hol takar vagy még nem takar a fedőszín... | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 711943 | 2023. augusztus 7. 23:51 | ||||||||||||||||||
Tök jól néz ki, de a szürke alapozóval tényleg kitoltál magaddal. Fehér nem volt játékban? | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711942 | 2023. augusztus 7. 23:09 | ||||||||||||||||||
Le is alapoztam a géptestet. A kabin kerete fekete színt kapott előzőleg, elvileg a végén ha a kabinbelsőbe benézek ez a fekete szín fog visszaköszönni. Előárnyékoló színnek barnát szándékoztam felvinni, de annyira hígan vittem fel, hogy inkább az okkersárga felé hajlik. A farokvégeken kipróbáltam a végső színt ami MrHobby H315 lesz. Elég világos szín, világosabb mint a MrSurfacer alapozó szürkéje. Majdnem el is takarom majd vele az előárnyékolás barnáját. Egy nagy hátránya van a makettnek, nagyon nehéz beférni a pisztollal a dupla farok meg a középen levő plusz törzsnyúlvány miatt belülre. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711921 | 2023. augusztus 6. 19:46 | ||||||||||||||||||
Futómű aknákat szivaccsal kezdtem el kitömni, ami bélelés közben elfogyott. -"Drágám ,szükségem lenne egy újabb mosogatószivacsra...de már csak egy van a fiókban" -"Használd fel, de a vasárnapi ebéd után te mosogatsz" Soha nem mosogattam még ilyen boldogan... Talán túl is bíztosítottam magam, mert a végén maszkolószalaggal is letakartam amit előzőleg szivaccsal. Az ICM összeállítási útmutatóban található ablakkeret maszkolási segédlet egész pontos. Először indigóval akartam átmásolni a maszkolószalagra a mintát de nem kellett, a Tamiya maszkolószalagot ráfektettem a papírra így átütött a vonalazás, körberajzoltam, leszedtem óvatosan a papírról, körbevágtam, felhelyeztem. Először feketével fújtam le a keretet erre jön majd az alapozó. Végre festési fázis következik... | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711878 | 2023. augusztus 5. 13:00 | ||||||||||||||||||
Vettem! 72esbe nekem a Toxso model (talán ebben a méretben ők ugrottak rá elsőnek) készlete van meg. Nem rémlik nagy hiba a készletben talán gumi mintája(?) Nagyon örülnék egy korai 9P117nek tudod 3kis ablak,hűtő "koportyúval" plusz dobozokkal. Természetesen ez így nem "Magyar" de talán az a legszebb:) Na várom az építést tovább! Köszi Sennás | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711873 | 2023. augusztus 5. 11:11 | ||||||||||||||||||
Jobb oldal: A bal oldali ablak elemek helyére ragasztása után, a jobb oldalon keletkezett némi rés. Sztirol csík betoldásával és némi putty-val megszűntettem. Következett amitől a legjobban tartottam, a jobb oldali nagy ablak szétvágása ,hogy nyitott állapotot imitálhassak. (Ha valakinek nincs kedve vágni, kaphatóak már feljavítókészletben különálló alkatrészekként is az ablakelemek.) Az ablak íves, így inkább felfektettem egy Vallejo festékes tubusra a vágás alatt. Beragasztottam hát az utolsó kisablakot is a helyére, így kijelenthetem, hogy az utolsó nagyobb feleknek a ragasztásos összeillesztése is elkészült a maketten. Az összeállítási útmutatóban az ICM biztosít egy maszkolási segédletet. Nekem jól fog jönni ;) | |||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 711867 | 2023. augusztus 5. 07:06 | ||||||||||||||||||
Revell készlet. Az a modul még csak próbára van a helyén. Az ajtót nyitva rögzítem majd. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711854 | 2023. augusztus 4. 14:54 | ||||||||||||||||||
Amúgy ez a HobbyBoss vagy a Revell készlet? Vagy lehet mindkettő ugyan az (?) | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711853 | 2023. augusztus 4. 14:51 | ||||||||||||||||||
Szia! A középső részén az ajtó fölött miért áll el annyira vagy még ki lesz véve? Belső részt még építed? | |||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 711852 | 2023. augusztus 4. 14:26 | ||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711848 | 2023. augusztus 4. 10:38 | ||||||||||||||||||
Bal oldal. Nem lesz gond az áttetsző alkatrészek illeszkedésével sem ezen az oldalon. A jobb oldali ablakok pedig nyitott állapotban lesznek helyükre ragasztva így ott nem is ellenőrzöm le az illeszkedést... | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 711840 | 2023. augusztus 4. 00:10 | ||||||||||||||||||
Szia! Egy dologra figyelj majd az építésnél. Ezt sokan elrontják,pedig a matricázási rajzodon is látszik: A Pitot cső kb. 5°-ban lefelé lóg a gép tengelyéhez képest! A fényképeken is látszik.A makett építője is elrontotta ezt. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711838 | 2023. augusztus 3. 22:53 | ||||||||||||||||||
Szerintem bátran vágj bele majd ha eljön az ideje. Lesznek idegörlő perceid is, de összességében tetszeni fog ahogy alakul a kezeid közt. Lényegében a festésen sem vàltoztatnék, teljes mértékben próbálom lemásolni a 711784 hsz.-ben linkelt videó mozzanatait, tehát festésben is. Annyi különbség lesz, hogy az én beszálló lépcsőim nyitott állapotban lesznek megjelenítve... | |||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 711837 | 2023. augusztus 3. 22:13 | ||||||||||||||||||
Köszi az infókat, követem az építésed, aztán döntök a dologról. Amit eddig írtál, az bíztató. A szakaszos ragasztásnak én is nagy barátja vagyok, rengeteg tömítgetést meg lehet vele spórolni, és összességében kevesebb időt és idegszálat emészt fel, mint a rések eltüntetése, újakarcolás/szegecselés, alapozás, elölről kezdés. Persze teljesen nem lehet megúszni a dolgot... Milyen festést szánsz neki? | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711835 | 2023. augusztus 3. 21:24 | ||||||||||||||||||
A kabintető elemei végre kemény műanyag alkatrészek, itt már korlátozottan lehet csűrni csavarni az elemeket, hogy a helyükre igazodjanak. Ezeken már található némi sorja is. Csak szárazpróbaként (de nemsokára ragasztva) az első szélvédőt a helyére helyezve bal oldalon jól illeszkedik, a jobb oldalon icipicit eláll. De csak egy fél milliméternyit. Ezt pontosan a helyére lehet ragasztani összenyomással ha majd a baloldal ragasztása megszáradt. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711812 | 2023. augusztus 3. 10:12 | ||||||||||||||||||
Szia Nagyzo! A 48300-as dobozszámú A változatot építem,( már 2022 szeptemberben elkezdtem! :0 ) egy jó nagy kihagyással. Nem volt illeszkedési problémám vele, de ez szerintem betudható annak is ,hogy valami eszméletlen puha ennek a makettnek a műanyaga. Szóval lehetne csűrni- csavarni- húzni- összenyomni minden irányba mert engedné magát korrigálni ha valami nem illeszkedne. Valóban a nagy probléma az összeragasztandó illeszkedési felületek közelében futó pozitív és negatív szegecsek sokasága. Bármilyen finoman ragasztok, a puha műanyag összeragasztott illesztései közül egy minimális ragasztó által feloldott műanyag csík néha előbukkan (pedig nem nyomom erősen össze a feleket, csak a puha műanyag jobban is oldódik a Tamiya Extra Thin-től) amit ugye barmilyen pontos is a ragasztás, illik megcsiszolni, szintbe hozni, illesztett felület nyomát eltűntetni. Csak ott vannak a szegecsek közvetlen közelben 0,5- 1 milliméterre a csiszolandó ilesztőfelülettől. Maszkolószalaggal kitakarom védendő a szegecseket, úgy csiszolok jobbára. | |||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 711805 | 2023. augusztus 3. 09:10 | ||||||||||||||||||
Köszi! Az "alap" a Tamiya F-14A dobozában levő kartonlap :-D, szóval olcsón megúsztam. Ráadásul jó poros, most látom... | |||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 711804 | 2023. augusztus 3. 09:07 | ||||||||||||||||||
Egy ideje kerülgetem ezt a Broncot, sok netes építésben említik, hogy az illeszkedés nem a legjobb, ami a sok szegecs miatt elég fájdalmas. Neked mik a tapasztalataid? Szépen alakul nálad, nem látok ijesztő részeket(ami persze lehet, h a te ügyességednek köszönhető) | |||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 711801 | 2023. augusztus 3. 07:28 | ||||||||||||||||||
Nagyon szép lett/lesz! :) | |||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 711794 | 2023. augusztus 2. 22:09 | ||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 711792 | 2023. augusztus 2. 22:03 | ||||||||||||||||||
Komoly! Nagyon tetszik! | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 711791 | 2023. augusztus 2. 22:02 | ||||||||||||||||||
Jól alakul a dolog! | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711787 | 2023. augusztus 2. 20:52 | ||||||||||||||||||
Wow, nagyon szép! Nagyon jó az összhatás, pláne ,hogy még egy alap is van alatta. | |||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 711785 | 2023. augusztus 2. 20:43 | ||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711784 | 2023. augusztus 2. 20:05 | ||||||||||||||||||
Kis haladás a Bronco-val. Főbb elemek összeragasztva, nemsokára végre alapozófestés következik. A kabinbelső feljavítása, drótozása csak házilagos módszerrel készült,(a hatalmas üvegfelületeknek hála minden látszódni fog a belső részből) igyekezvén lemásolni Scale-a-ton ugyanezen remek építését... youtu.be/60gG-2amwqI | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711609 | 2023. július 27. 14:35 | ||||||||||||||||||
Szép makett István! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 711608 | 2023. július 27. 13:40 | ||||||||||||||||||
Rendben. Legalább van hozzá rablómese! :) Nyilván nem mondok újat: szép, gratulálok! | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711607 | 2023. július 27. 13:30 | ||||||||||||||||||
Nem nem pont jó így:) Oda felé bombázunk vissza felé Tecsó bevásárlás:) Nekem így tetszik és pont. Köszönöm a dicséretet és továbbítom István felé. | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 711598 | 2023. július 27. 11:14 | ||||||||||||||||||
Nem akarok Janka néni lenni az ünnepi asztalnál, de a függesztmények némileg zavarnak a mű élvezetében. :) ...éles fegyverek travel pod-dal? Mire gondolt a költő? :) | |||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 711597 | 2023. július 27. 10:22 | ||||||||||||||||||
Nagyon szép lett, tecccik! :) | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 711594 | 2023. július 27. 08:40 | ||||||||||||||||||
Milyen szép bogár! :) | |||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 711589 | 2023. július 26. 20:28 | ||||||||||||||||||
Gyönyörű lett, gratulálok! | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711578 | 2023. július 26. 17:47 | ||||||||||||||||||
Na itt van Uraim az én Hornettem. Úgy gondolom szépre sőt gyönyörüre sikeredett. Köszönet István barátomnak érte! Mielőtt valaki megszólná a svancon a piros fehér kanadai zászló igazából is volt rövid ideig pár gépen. Így egy kicsit "egyedi":) | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711364 | 2023. július 16. 18:12 | ||||||||||||||||||
Némi haladás a Bronco-val. Oda kell figyelni a jobb és bal hátsó törzsrész összeállításakor, hasonlítanak egymásra, hasonló alkatrészekből kell összeállítani, de nagyon figyelni kell az összeállítási útmutatón jelzett alkatrészek számozását, mert könnyen felcserélhetők. Az illeszkedés egészen príma, a műanyag viszont nagyon puha. Az alkatrészek tele vannak negatív és pozitív szegecsek garmadájával, ráadásul közel az illeszkedő felekhez. Élmény közöttük csiszolni. Ha a 72-es készletük is ugyanezen alkatrészbontásban ,ugyanezen puha műanyaggal jelent meg ,akkor nem irigylem a majdani építőit... | |||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 711270 | 2023. július 13. 09:20 | ||||||||||||||||||
Köszönöm a gyors összefoglalást! Tigrisnél nem lesz gond az esetleges pontatlanság, csak ne legyenek túlméretesek a matricák. Meg a kabintető illeszkedjen normálisan, zárt helyzetben is :) | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711226 | 2023. július 10. 20:16 | ||||||||||||||||||
Köszönöm köszönöm köszönöm! | |||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 711224 | 2023. július 10. 20:01 | ||||||||||||||||||
Nagyon örülök ha örömöt okoztam vele, ez volt a cél! :DDD Boldog szülinapot! | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711223 | 2023. július 10. 19:34 | ||||||||||||||||||
Hát csak hencegek mert az enyém:) Ez az a CF-188B amiről beszéltem. Most lett kész. Na ez az ÉN igazi szülinapi ajándékom! Hangsúlyozom nem én építettem megrendelésre készült, pár egyedi kérdéssel. A létra majd ezután jön. De most már nálam van. Óriási köszönet István barátomnak!.! Úgy vélem simán elmenne egy profi versenyen is. Jövő héten lövök róla több részlet fotót. Nagyon tetszik szerelmes vagyok bele:) | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 711201 | 2023. július 9. 22:21 | ||||||||||||||||||
Szia! Nagyon szívesen segítettem! Az Apache haladgat.Mostanában kevés időm van a makettezésre sajnos.De nemrég már beszereztem a pilóták kabinüvegezéséhez a maszkolót. Ja és köszi az "AK Gauzy Agent"-el kapcsolatos segítségedet! A Bronco-hoz sok sikert! Én majd az 'Academy' féle 1:72-est fogom építeni.A 'Modelsvit' túl jó a tudományomhoz... | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711186 | 2023. július 9. 11:18 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Tavaly ősszel,a MI24 befejezése után elkezdtem egy 1/48-as ICM OV10 A Bronco építését, ami félbemaradt. A makettet érte egy baleset (kifolyt a Tamiya extra híg ragasztó a makettet tartó ujjaimra és csúnyán megmarta az oldalát) aminek a kijavítása annyira megviselt, hogy egy időre félre kellett tennem pihenni. Ma újra elővettem a Broncót, lemostam a portól, talán folytatom is nemsokára... | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 711179 | 2023. július 8. 15:21 | ||||||||||||||||||
Ha el tudsz tekinteni a pozitív panelvonalaktól, akkor egy méret és alakhelyes - legalábbis súlyos hibáktól mentes - kicsit egyszerű makett. A nevezett készletben szerintem már a cápa orr van és a nagyobb LERX, ami korrekt. A matricája biztosan szuper, szerintem nem is tévedtek semmi súlyosat. Ja, hivatalosan nincs "d": Patrouille Suisse. gyakorlatilag még két 1/72-es F-5E van a piacon: - a Dream Modell, méregdrága, de korszerű készlet, és bőven hagytak teret a kiegészítőknek - csak megszállottaknak, mert tényleg nem olcsó. - a Hobby Boss, ami Italeri gyökerű, de negatív paneles, viszont nem igazán szép a panelezése, és a szélvédő nagyon furcsára sikerült (rövid és épp' ezért meredeken áll). - Létezik még a Heller/Airfix - mostanság nem igazán elérhető, pozitív paneles és szeintem nincs olyan jó mint az Italeri. Dióhéjban. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711175 | 2023. július 8. 10:50 | ||||||||||||||||||
Szép kis szitakötő, az alap pedig ötletes. Gratulálok. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 711171 | 2023. július 8. 01:25 | ||||||||||||||||||
Köszönöm, de tényleg nagy segítség volt ,hogy így már a lelejétől képben lehettem a várható hiányosságokkal. Sok időnek tűnik ez a 3 hónap, de javarészt csak hétvégén volt időm rá. Túlságosan nem merültem emiatt bele a szakirodalomba sem, inkább helyi híreket olvasgattam ,mint a 203-as balesete, a típus nyugdíjazása ,stb... Hogy állsz az "Apacs"-al? Van időd az építésére? | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 711166 | 2023. július 7. 22:52 | ||||||||||||||||||
Szia! Nagyon jó lett!A fotókon jól látszik,hogy szépen karbantartják az Ausztrálok a helikoptereiket.Nem kell sokat koszolnod. Visszakerestem.Az megvan,hogy kb. április közepén került először szóba ez a makett a részedről?Majdnem 3 hónapot dolgoztál vele! Én azt mondom megérte!Jó lett a huzalantenna és a kábelvágók is. A beltérben is ügyesen dolgoztál!Nagyon szívesen segítettem de szerintem te azért sokkal többet tudtál erről a helikopterről. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |