Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25. |
B.Gábor | Adatlap | 729487 | 2024. október 15. 08:49 | ||
Jövőre leszünk a feleségemmel tíz éve házasok és ezalatt egy kőbe vésett szabályt alakítottam ki: egész évben nyitott vagyok mindenre, de a móvári hétvégén semmilyen más programra nem vagyok hajlandó, az nekem kihagyhatatlan. Elég volt egyszer a 2020-as és a 2021-es szünet. Soha többé! :D Előzmény: (729452) slowmotion 2024. október 14. 15:00 | |||||
cenci | Adatlap | 729469 | 2024. október 14. 19:44 | ||
slowmotion | Adatlap | 729452 | 2024. október 14. 15:00 | ||
Jó Neked. Nekem kapásból a jövő évi is ugrik, mert pont a húsvéti vidéki rokonlátogatás és egy tervezett spanyol út között van, nem sok mindenre lenne idő még itt helyben sem, nemhogy Móváron... | |||||
B.Gábor | Adatlap | 729393 | 2024. október 13. 07:48 | ||
Nem, nem olyan. Oda minden évben el kell zarándokolni. :) Nekem már most van egy listám, hogy mit kell majd ott megvenni... | |||||
zulu40 | Adatlap | 729391 | 2024. október 13. 00:19 | ||
Tisztelt Bolyai makett klub ! Köszönjük a makettbörzèn való rèszvèteli lehetősèget,jól èreztük magunkat . Rendezvèny színvonalas ès vásárlás tekintetèben is eredmènyes volt megint . Nem is mertem mindet hazavinni . Üdvözlettel Szabó Zoltán | |||||
slowmotion | Adatlap | 729389 | 2024. október 12. 20:43 | ||
No. Gyereknek bejött, gondolom jövőre is szívesen menne, majd akkor ez ilyen születésnapi ajándék lesz neki. De mondtam neki, hogy ez csak bemelegítés Móvárra, az kb olyan, mint a muszlimoknak Mekka, egyszer el kell jutni oda :) | |||||
G.D | Adatlap | 729386 | 2024. október 12. 19:48 | ||
A kiállított makettek egy részéről készült képeim itt láthatóak: dani.belse.hu/241012bolyaimakett/ /ha esetleg nem itt van a helye, akkor az admin legyen kedves a megfelelő topikba áttenni, köszi/ | |||||
halaci | Adatlap | 729356 | 2024. október 11. 09:27 | ||
Köszönöm az infót, remélem azért ma már ennél több is kiderül. | |||||
cmdr_markhusz | Adatlap | 729354 | 2024. október 11. 09:06 | ||
Amennyit én tudok, hogy a Friul és a Modelshop, Replika nem jön.Dreamkit, Makettshop, Autómakett tuti jön. Nekem ennyi infóm van. | |||||
halaci | Adatlap | 729345 | 2024. október 10. 21:35 | ||
A börzére regisztráltakról lehet már tudni valamit? | |||||
magoo | Adatlap | 729340 | 2024. október 10. 18:54 | ||
Sziasztok! Tapolcáról megy valaki szombaton a Bolyai versenyre? Üdv: magoo | |||||
ChevyG | Adatlap | 729110 | 2024. október 4. 18:15 | ||
Sziasztok! A hivatalos oldalon csak 2017 és 2018 eredményeit találtam, esetleg elérhetőek a többi év eredményei? | |||||
Cs.Béla | Adatlap | 729107 | 2024. október 4. 17:02 | ||
Kedves Makettezőtársak! Tájékoztatlak Benneteket, hogy a dreamkit.hu/ webáruház részt vesz a rendezvényen. 2024.10.11 (péntek) 15 óráig lehet leadni előrendeléseket a versenyen történő személyes átvételre. Így postaköltség nélkül juthattok hozzá a kiválasztott termékekhez. A versenyre kiegészítőket, szakirodalmat és egyes festékeket nem viszünk, ezekből csak az előrendeléseket szállítjuk le! Üdvözlettel Csitei Béla | |||||
B.Gábor | Adatlap | 728749 | 2024. szeptember 20. 13:15 | ||
Tisztelt Szervezők! Tudom, hogy még sok van hátra a versenyig, de lehet tudni, hogy eddig mely börzések jöbnnek a versenyre? Előre is köszönöm a választ! | |||||
cenci | Adatlap | 714525 | 2023. október 17. 15:24 | ||
Sziasztok! Egy kis videó a versenyről. www.youtube.com/watch | |||||
G-cart | Adatlap | 714472 | 2023. október 14. 13:29 | ||
Ebben tévedni tetszik. Az adatlapon azért nincs információ a készítőről, hogy a zsűri a munkát és ne annak a készítőjét minősítse. Egy regisztrációs szám van, ami a készítőre utal és ott lehet szerepe sok versenyen, hogy egy kategóriában általában egy versenyző egy díjat nyerhet.A nézőket ugyan a produktum érdekli, de a MAKETTEZŐT meg érdekelheti egy-egy makett elkészítésének a története, buktatói, stb. és ezért szívesen felvenné a kapcsolatot a készítőjével. Na itt jön be, hogy a szervezőn keresztül össze lehet hozni a feleket, ha abba a makett építője is partner. G' | |||||
zsocate | Adatlap | 714449 | 2023. október 13. 20:11 | ||
Ezen tényleg kár izmozni. A kiállított makettek melletti adatlapon sem olvasható el a készítőjének neve, legfeljebb egy sorszám különbözteti meg őket. Bár nagyon sok esetben még az adatlapon megadottak sem láthatók, mert a makett vagy a talapzata részben vagy egészben eltakarja. Az a meglátásom, hogy a nézőket amúgy is inkább a produktum érdekli, mint hogy azt a gipszjakab vagy a kropacsektóni csinálta. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 714447 | 2023. október 13. 18:13 | ||
Más a fotó és videó felvétel a nyilvános rendezvényről, és más pl. a sportrendezvény, vagy egy verseny eredménye. Szerintem. Ha a Bolyais versenynél nem lehet kiírni, hogy Gipsz Jakab nyerte a puruttya kategóriát 97,5%-os eredménnyel, akkor hogy lehet kiírni, hogy Hosszú Katinka nyerte a 200 m-es hátúszást "x" perces eredménnyel? | |||||
rod666 | Adatlap | 714446 | 2023. október 13. 18:02 | ||
Szerintem nem kell túllihegni a dolgot. Egy 2021-es (tehát nem régi, a most élő szabályozásokat figyelembe vevő) cikk szerint: "a tömegfelvételeken emberek sokasága látható, az azokon ábrázolt személyek nem egyénekként, hanem mint a tömeg részei jelennek meg. Tömegfelvételről tehát akkor van szó, ha a képre pillantva nem az egyes személyek kilétének van jelentősége, hanem a sokaság egésze hordoz információt" Forrás: jegyzo.hu/a-rendezvenyeken-torteno-fotozas-jogszerusegerol/ | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 714440 | 2023. október 13. 11:07 | ||
Bocsi, nem vagyok jogász, de nincs ez egy kicsit túllihegve? Ilyen alapon a GDPR-re hivatkozva nem lehetne megjeleníteni médiában egyetlen sporteredményt, vagy mondjuk az OSCAR eredményeit! De hangsúlyozom, nem értek hozzá! | |||||
Mekett | Adatlap | 714435 | 2023. október 13. 00:12 | ||
Természetesen nem úgy gondoltam, hogy ez magában mindenre elég lenne. A szervezőktől minden esetben hozzájárulást kértem és ezután is fogok. Amit most felvetettem, az csak ezen felül lenne egy plusz kör. Nyilván azt is megértem, ha ez túl sok gondot okozna, de ez jutott eszembe, mint megoldás, hogy a továbbiakban is a megszokott módon működhessenek a dolgok. | |||||
Kormos Péter | Adatlap | 714433 | 2023. október 12. 22:18 | ||
Versenyszervezőket kellene először megkeresned, hogy mik az elképzeléseik a versenyeredmény közzététellel kapcsolatban. Aztán a döntést meg lehet támogatni a nevezési rendszerrel. Nyilatkoztatni én általánosságban, közösségi média mejelenéssek kapcsolatban nyilatkoztatnám a nevezőket. Azt talán a külföldiek is értik. Egyébként ez az egész nyilatkozatósdi kb. annyi új bajt teremt mint amennyit megold. | |||||
Mekett | Adatlap | 714411 | 2023. október 12. 09:51 | ||
Szia, Továbbítani akartam neked a katamarán készítőjének elérhetőségét, de valamiért el van írva az email-címed. Kérlek, küldd át a címedet ide, vagy a mekett@makettinfo.hu-ra és javítom az adataid közt, illetve küldöm az infót. Kösz, Mekett | |||||
Mekett | Adatlap | 714396 | 2023. október 11. 18:37 | ||
Szia, Peti, Esetleg fel tudnál venni egy alapból üres jelölőnégyzetet, hogy "Hozzájárulok a nevemnek a rendezvényhez kapcsolódó megjelenítéséhez a Makettinfo.hu felületén"? Nyilván ez nagyobb meló, mint a laikus gondolja, de meghálálnám valami felnőttszörppel, vagy felásom a kertedet, stb. Vadász: Régen nem volt gond a megjelenítéssel, de az idők változtak, tetszik-nem tetszik. Én meg nem fogom elvenni senki jogát a személyes adatai védelmétől. Nyilván ez nekünk is csak plusz munka/probléma/felelősség. A bűnözőknek köszönjük. | |||||
Kormos Péter | Adatlap | 714393 | 2023. október 11. 17:11 | ||
Körmendi makettező készítette, további részleteket a szervezőktől lehet megkérdezni. A nevezési rendszer nyilatkoztat mindenkit (kivéve a helyi nevezettek) hogy a "megadott személyes és makett adatokat felhasználhassa a verseny szervező verseny lebonyolítási célokra." Sajnos ez a hozzájárulás a személyes adatok továbbadására (pl. makettinfonak) nem jogosít fel. Ha komolyan vesszük GDPR-t, szerintem EU-ban, adatkezelési nyilatkozat hiányában nem lehetne már rajtunk kívül(?) hivatalonsan makettversenyt rendezni. | |||||
MoMi | Adatlap | 714390 | 2023. október 11. 15:36 | ||
Kedves Érdekeltek! Aki nevezett egy nyílt versenyen az ráutaló magatartással tudomásul is vette, hogy megjelenik az eredménylistán! Nincs itt semmi GDPR csak a törvények nem megfelelő ismerete és a félelem a tudatlan reklamálóktól. Jól néznék ki,hogy egy autóverseny után kiírnám a kategóriát pl 1600ccm rajtszám:104 első helyezett lett, azt semmi mást. "A versenyzők hazáig kergetnének" Szóval szerintem nyugodtan ki lehet írni a neveket. Ha nagyon féltek akkor nevezési lapra apró betűvel rá kell nyomtatni,hogy hozzájárulok adataim kezeléséhez és nevemet kiírhatják az eredménylistára. Momi | |||||
Bandika | Adatlap | 714384 | 2023. október 11. 11:27 | ||
Még a sitten is van rendes száma mindenkinek, nem csak egy monogram! | |||||
Mekett | Adatlap | 714383 | 2023. október 11. 10:24 | ||
Illetve általánosságban is igaz, ami a képeknél. Ha valaki kéri, az ő nevét is kiteszem az eredménylistába. | |||||
Sebi | Adatlap | 714367 | 2023. október 10. 20:41 | ||
Szia! Én "bevállalok" egy nevet az MH35 kategóriában. Írd ki nyugodtan :) Üdvözlettel: S.G. | |||||
Vadász | Adatlap | 714327 | 2023. október 10. 08:27 | ||
Ez már a vicc kategória! | |||||
slaviamarksman | Adatlap | 714321 | 2023. október 9. 23:55 | ||
Tiszteletem kedves makettezők Tudnátok segíteni , hogy a Bólyai versenyen kiállított Heller 1:125 Play Station katamarán vitorlás építőjével tudjak beszélni és segítséget kérni tőle . Ha ezt olvassa kérem beszéljünk vagy aki ismeri adja már át neki az utána való érdeklődésemet . Előre is köszönöm a segítséget . 20-95-51-nyócnyócvan a telefonszámom . Visszahívom ha megcsörget . Előre is köszönöm a segítséget . Jó szerencsét ! Vörd písz . Lajos | |||||
Mekett | Adatlap | 714320 | 2023. október 9. 23:18 | ||
Igen, a GDPR miatt. Aki kéri, annak feltüntetem a teljes nevét. Szerintem a körülmények ismeretében kiírhatnánk, de jobb a békesség. Ha ismersz egy jó jogászt, megkonzultálom vele, mit lehet. | |||||
G-cart | Adatlap | 714309 | 2023. október 9. 20:42 | ||
Ez az eredménylista a GDPR miatt ilyen? A következő lépés az lesz, hogy volt 25 arany érem, 32 ezüst, meg 29 bronz...a többi meg titkos. Amúgy gratulálok minden díjazottnak, bárkik is legyenek. neduddki | |||||
Mekett | Adatlap | 714307 | 2023. október 9. 18:47 | ||
Igen, a versenynaptárban (azaz a Makettversenyek menüpontban) megtalálod az eredményeket: makettinfo.hu/versenyek/versenyek_2023.htm | |||||
badgo | Adatlap | 714292 | 2023. október 9. 08:40 | ||
Sziasztok! Az eredmények valahol elérhetőek? Üdv, robi | |||||
Mekett | Adatlap | 714253 | 2023. október 7. 18:41 | ||
...illetve rohanásban voltam, ezért a maketteknek csak egy kis részét tudtam megörökíteni, bár érdemes lett volna a többit is, látva a színvonalat. Ha hiányérzetetek van, mutassátok meg a ti kedvenceiteket! | |||||
Mekett | Adatlap | 714252 | 2023. október 7. 18:37 | ||
A Versenynaptár rovatban megtekinthetők a kiállításon készített képeim. Elnézést a minőségért, hosszú kihagyás után fogtam újra fényképezőgépet. Jó volt újra látni rég nem látott ismerősöket, valakit 20 év után. :) Köszönet a szervezőknek a munkájukért! makettinfo.hu/Bolyai-makettkiallitas-es-verseny-2023 Ha valakit zavar, hogy szerepel a képeken, az jelezze itt, emailben vagy bármelyik ismert elérhetőségemen és leveszem. | |||||
Vadász | Adatlap | 714141 | 2023. október 4. 12:28 | ||
B.Gábor | Adatlap | 714094 | 2023. október 3. 12:20 | ||
Tisztelt Szervezők! Azt szeretném kérdezni, hogy kialakult-e már a végleges börze lista és ha igen, hol tudnám megnézni? Előre is köszönöm! Üdv Gábor | |||||
Cs.Béla | Adatlap | 713913 | 2023. szeptember 29. 17:04 | ||
Kedves Makettezőtársak! Tájékoztatlak Benneteket, hogy a dreamkit.hu/ webáruház részt vesz a rendezvényen. 2023.10.06 (péntek) 15 óráig lehet leadni előrendeléseket a versenyen történő személyes átvételre. Így postaköltség nélkül juthattok hozzá a kiválasztott termékekhez. A versenyre kiegészítőket, szakirodalmat és egyes festékeket nem viszünk, ezekből csak az előrendeléseket szállítjuk le! Üdvözlettel Csitei Béla | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 713497 | 2023. szeptember 18. 13:00 | ||
Szia Kamovos! A Bolyais verseny évek óta október első szombatján van. Ettől csak akkor térünk el, ha az első szombat 5.-e előtt lenne. | |||||
Kamovos | Adatlap | 713486 | 2023. szeptember 18. 10:12 | ||
Szia cmdr_markhusz! Az én olvasatomban, az idei évben Október, 14 helyett, Október, 7.-én lesz a Bolyai makettverseny. Üdv:kamovos | |||||
Kamovos | Adatlap | 713484 | 2023. szeptember 18. 10:08 | ||
Szia Dave! Nem vagytok benne a versenynaptárba! Szeretnélek kérni, hogy használjátok ti is! Mert nagyon praktikus! Ez az elérhetősége. makettezes.hu/versenynaptar/ A jövő évit is be kellene tenni oda is. Sokat segíthetne azoknak akik még a jövő évit nem tudták betervezni. Üdv: kamovos | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 713227 | 2023. szeptember 11. 13:32 | ||
Szia Kamovos! Már régen nem vagyok a vezetőség tagja, az egyesület vezetője Szabó Zoli "Dave", minden az egyesülettel kapcsolatos dologban ő az egyetlen kompetens személy. | |||||
Kamovos | Adatlap | 713225 | 2023. szeptember 11. 13:16 | ||
Varjúbácsi! Nem vagytok benne a versenynaptárba! Szeretnélek kérni, hogy használjátok ti is! Mert nagyon praktikus! Ez az elérhetősége. makettezes.hu/versenynaptar/ A jövő évit is be kellene tenni oda is. Sokat segíthetne azoknak akik még a jövő évit nem tudták betervezni. Üdv: kamovos | |||||
cmdr_markhusz | Adatlap | 712933 | 2023. szeptember 4. 10:17 | ||
Sziasztok srácok, vissza olvastam a korábbi írásokat, de bele kavarodtam. Szeretném megkérdezni, hogy mi a fix időpontja a rendezvénynek? Köszönöm | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 709514 | 2023. május 24. 20:44 | ||
Annyit még hozzátennék Kamovos hozzászólásához, hogy a Mosonshow 2024-re az idei rendezvény utolsó napján a kereskedők lefoglalták az ÖSSZES börzehelyet! A szálláshelyek kb. 60%-át már most lekötötték a jövő évi Mosonshow-ra. | |||||
Kamovos | Adatlap | 709426 | 2023. május 23. 18:31 | ||
Szia Zsocate! Makett kiállítás ma már nincs börze nélkül! Ha rendeztél már kiállítást versenyt akkor ezt te is jól tudod. Van egy nagy probléma! Mindenki a saját csoportjában teszi közzé először, hogy mikor lesz náluk a rendezvény. Sajnos itt sem működik a verseny naptár! Ha működne akkor nem lennének egymásra rászervezések! Az árusok egyértelműen abból élnek amit keresnek. Nekik előre lekell foglalni maguknak a rendezvényeken a helye. De nem egy héttel hanem majd egy évvel előre! Azt foglaláskor ki is kell fizetniük. Ez még csak a rendezvényen a hely foglalás! Ezen kívül szintén lekell foglalni a szállás helyet is ezt is kikell fizetni előre. Ha! Bárki rászervez ezekre a programokra akkor azzal szembesül, hogy akik a tavalyi évben odakint foglalt helyet, szállást, azok oda is fognak kiutazni, mert nem szeretnék elbukni az előre befizetett pénzeket. Gondolom te sem vágynál elbukni ilyen pénzeket, főleg úgy, hogy nem is lehet kevés összeg egy magyarországi pénztárcához képest. Ezeket az összegeket ha bukja akkor itthon kell neki kitermeli. De hogyan? Itthon is kell neki a szállást, és az asztalpénzt fizetni. Tehát duplán két helyen is fizetne! Ezt hogyan fogja kitermelni úgy, hogy elvárás vele szemben az is, hogy olcsóbban is adja a portékáját mint a web áruházában? Én maximálisan megértem a problémájukat és egyáltalán nem gondolom, hogy ők lázadoztak volna az időpont változtatás miatt. Ők csak közölték azt a kényszerpályát amire rákerültek az időpont változtatás miatt. Nekem sincsenek már nagyon a börzén olyan dolgok amiket meg szeretnék még venni. Ellenben százával lenne mit eladnom. :) De ettől még nagyon hiányoznának nekem is, mert ők is részei egy ilyen rendezvénynek. Üdv: kamovos | |||||
zsocate | Adatlap | 709230 | 2023. május 18. 08:58 | ||
Annak örülök, hogy ti ennyire elkötelezettek vagytok a makettezés iránt, megértem a pénzügyi problémáitokat is, de egyúttal sajnálom, hogy a hozzászólásod alapján az összes börzésetek lemondta volna a részvételt! Ez továbbra is negatív fényben láttatja őket előttem, mert így elsorvasztják a kevésbé neves vidéki rendezvényeket... Az ismerőseim közül biztosan lesz olyan, aki kimegy, majd ők elmondják, hogy kikről van szó. Engem személy szerint nem igazán érdekel a börze, egyrészt kevés a számomra érdekes készlet, másrészt gyakorlatilag a bolti áron lehet megvenni a dolgokat, vagy ha akciós is valami, még mindig túl van azon a határon, amiért kinyitnám a pénztárcám. Nem biztos, hogy elmegyek hozzátok, hiába könnyebben elérhető, mint a kiskunfélegyházi rendezvény. Félegyházán még nem voltam, egy makettversennyel egybekötött hosszú hétvégés városnézés nagyon jó kikapcsolódásnak tűnik. Jómagam váci makettversenyt nem fogok szervezni, viszont szívesen látlak az egyik hétvégén, ha ráérsz egy ebédre. Ajánlom tekintsd meg a várost, szép hely, sok látnivalóval. Ha érdekel a dolog, keress meg nyugodtan. | |||||
Gabusch | Adatlap | 708502 | 2023. április 27. 16:07 | ||
Azok között van olyan, ami ugyan ott van féláron, csak éppen tíz éve nincs készleten, soha nem is lesz, csak éppen nem frissítették a weblapot. Erre lehet azt mondani, hogy akkor vedd meg ott féláron. Ja, hogy nincs... Nekem is van pár eladó cuccom, sőt, ha jobban szétnézek, több is lenne, csak éppen nem szeretnék bukni sem rajta, meg annyira nincsenek is útban. Valószínűleg befejezem a boltból makettezést, vettem egy 3D nyomtatót, eljátszom azzal. A barátomnak van egy 8K-s "löttyöse", ha nagyon finom részletek kellenek, rendelkezésre áll az is. Baromi munkás, de valószínűleg lényegesen olcsóbb, mint a bolti készletek. Amikből vagy van valami, vagy nincs, ha van is, akkor nem a megfelelő méretarányban, a 3D-t meg oda nagyítom/kicsinyítem bizonyos határok között, ahova akarom. |
Tovább >>> |