<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sennás | Adatlap | 713427 | 2023. szeptember 16. 12:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713422 | 2023. szeptember 16. 11:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Klassz! Így is jó meg ha ráteszed:) Fehérre csak egy olyan érdekes lökhárító kell. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713420 | 2023. szeptember 16. 11:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Játék bogarakból nincs hiány a két gyerek jóvoltából. Még Barbie színű is van... A fehér pedig világít, hangot ad...azt hiszem nem is kell ennél több ;) | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713418 | 2023. szeptember 16. 10:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Emlékszel a "híres" képre? WV bogár a nagyágyú mellett. Inkább ha már ilyen szépen kidolgozott 1:48 bogarat kellene beszerezni:) | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713417 | 2023. szeptember 16. 10:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Pár dolgot még leellenőriztem (szélvédő nem-e repedt, stb). Igazán hagyhatta volna a HB miránk makettezőkre az illesztési vonalon található antennák, lámpák utólagos felhelyezését külön alkatrészekből...ezekkel a becsapolásos megoldásokkal csak még nehezebb, hátráltatóbb előre-hátra tologatva pozícionálni a törzsfeleket. Van a készletben egy megépíthető nagy GAU 8-as ágyú. Alapból nyitottan-zártan megépíthető szerelőajtók viszont nincsenek a gépen. Úgy nézem, beteszem azt a nagy ágyút a gépbe és csak annyi látszik majd belőle mint amennyi a bekarikázott részen van... | |||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713414 | 2023. szeptember 16. 07:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ó,hát ez semmi ahhoz képest amilyen az enyém volt.Lehet el is volt deformálódva a műanyag.Azért a sekély szegecseken sajnos már meglátszik a makett kora.Egyébként a két szürke színt úgy kevertem ki a méretaránynak megkfelelően mert a gunze mindíg sötétebb a tégelyből fújva. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713410 | 2023. szeptember 15. 21:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nem hagyott nyugodni a kis ördög a cikked elolvasása után, leválasztottam a keretről a törzsfeleket, a kabint védő páncélkerettel együtt próbaképp összeillesztettem őket, szerencsére elfér a beltér, alul-felül sem nyomódik szét a két törzsfél. Aztán panelvonal együttfutás ellenőrzés következett, főleg a hasi részen. A hátrészt amennyire lehetett mozdulatlanra fixáltam ,hogy pontosan egymást követve találkozzanak a panelvonalak, és úgy tűnik szerencsém lesz, alul a hasi részen sem lesz lépcsőzetes a találkozás. Na de majd ha ragasztó tartja felül fixen akkor fog ez biztosan kiderülni. Kemény egy műanyag ez, nem igazán engedi magát húzni-vonni ha van már rajta ragasztott rész. Viszont elkerülhetetlenül el fogom csiszolni én is a szegecseket ,vonalakat a találkozások közelében ,sajnos ez ezzel fog járni, jó móka lesz mindent visszafúrni, karcolni. Milyen csinos kabintető emelőt csinált a HB a varacskosnak, nem úgy mint a 72-es F5E-nek, hogy teljesen kihagyta ... | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713370 | 2023. szeptember 14. 22:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszönöm, ahogy a cikked olvasom , kelleni fog. Kimondottan tetszik ,hogy H307 és H308 színeket használtál, mégis teljesen normális szürke szín lett az összkép nem az a kissé kékes-szürke ami kicsit jellemző e két színre natúr felvitelkor. Valószínűleg az átmosó folyadék segített normalizálni a helyzetet. Nagyon jó lett. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713369 | 2023. szeptember 14. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igen, valahol magát a makettgyártót is jellemzi, (vagy legalább az adott termékét) ha ott is részletez ahol később takarásban lesznek az összetevők. És annak az ülésnek pont oda be kell helyeződnie. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713366 | 2023. szeptember 14. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ó de gyönyörű építés! Már néztem ezt a cikket amikor 2 évvel ezelőtt megvettem a 80323-as dobozt, el is tettem a könyvjelzők közé és a memóriám egyik fiókjába, akkor még nem mertem nekilátni, de köszönöm az emlékeztetést, mert jól fog jönni nemsokára. Nagyon szép gépet építettél, ráadásul teljesen másik varacskost mint amit a HobbyBoss ránktukmál :) | |||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713362 | 2023. szeptember 14. 20:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nézz rá erre, hátha tudok adni egy-két tippet.www.makettinfo.hu/index.php | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713361 | 2023. szeptember 14. 20:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ne már, akkor is ha nem használok Aires feljavítót?... | |||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713359 | 2023. szeptember 14. 19:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki.De a fekete leves majd később,csak a két törzsfél összeillesztésénél jön... | |||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 713355 | 2023. szeptember 14. 19:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
"Érdekes milyen szép alaposan ki van dolgozva a makett Aces II katapultülés alsó-oldalsó része is, aztán helyére helyezve abszolút semmi nem látszik belőle." ...én pont az ilyen finomságoktól tudok elalélni, akármelyik gyártó is csinálja. Én tudom, hogy ott is rendben vannak a dolgok, ahol nem látszanak. :) | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713354 | 2023. szeptember 14. 19:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Tolnám én de még F5 alkatrészre várok. Addig se unatkozzak elkezdtem egy 48-as Hobby Boss A10-es kabinbelsőt, aztán majd félreteszem. Érdekes milyen szép alaposan ki van dolgozva a makett Aces II katapultülés alsó-oldalsó része is, aztán helyére helyezve abszolút semmi nem látszik belőle. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713353 | 2023. szeptember 14. 19:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nem csak a szerszámokat, hanem a "kerekeket" is. Egyre jobban néz ki a mű. | |||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713351 | 2023. szeptember 14. 16:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713350 | 2023. szeptember 14. 16:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713349 | 2023. szeptember 14. 16:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Gyakorlatilag ugyan így áll, az építés kész és ennyi. Szeretek egyszerre csak egy sort vinni :) | |||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 713284 | 2023. szeptember 12. 15:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713280 | 2023. szeptember 12. 15:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Igen itt a Mi készül éppen-ben. A 711186 hsz-től kezdve 712595-ig. | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713279 | 2023. szeptember 12. 15:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 713275 | 2023. szeptember 12. 15:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Azt hittem, hogy ott olvastam egy 1/48-as OV-10 Bronco építésééről, de sehol nem találom. Tudja valaki, hogy hova lehetett? | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713198 | 2023. szeptember 10. 19:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ma Lex átalakítás volt a menü. A 48-as makettek öntőkeret azonosító fülei elég jó nagyok, egy Zvezdáét használtam fel erre. Most szárad/térhálosodik az odaragasztott toldalék. Majd holnap csiszolom, tömítem szintbe a szárny többi részével. Jah, futóműveket lefújtam ezüst színnel, boris ez MrHobby C8. Krómnak kipróbálok egy GSW Chrome Paint-et | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713115 | 2023. szeptember 9. 00:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Remélem segít majd valamennyire a későbbiekben. De biztosan átugrok valamin, ami neked viszont szemet szúr. A hajtóműbeömlőket mustrálom, hagyjam így és a belseje feketére festve egy üres űrnek tűnik majd, vagy mélyítsek a résen? Vastagok is, jócskán le kell szedni a falvastagságból... A futóműaknák záródó ajtajai is piszkosul vékonyak egy igazi gépen. | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713114 | 2023. szeptember 8. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nagyon jó, jól jön ez a beszámoló sorozatmajd nekem is! Pedig ez az iráni maratás egészen jól néz ki. Amúgy a Revell F-5b készletében kétféle orrfutó van. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713109 | 2023. szeptember 8. 20:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
A "szemölcsöknek" fenntartott jelöléseket lecsiszoltam. Majd felragasztottam a szemölcsöket. Az orrfutó alsó fele fordítva áll. Nyisszantottam rajta egyet, majd helyesen visszaragasztottam. Találtam az Eduard maratásán kívül is réz feljavítót, az iráni Khosravi Modeling Accessories jóvoltából ;) ...nem terveztem a beszerzését. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713071 | 2023. szeptember 7. 18:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ma folytattam. Mindez ma készült: Én bizony kivágtam a katapultülés mögötti részt. Csak hogy keletkezzen egy hatalmas lyuk, amit újra fel lehet építeni. Köszi Zoli, az öntőkeretek A1 és A2 számjelölései pont jól jöttek. Az ülés mögötti részbe tettem valami talált műszert, ne álljon a lyuk önmagában üresen. A gyári ülést még pár bigyóval javítottam, de most már azt hiszem nem bohóckodom vele tovább. Párszor még leellenőriztem mennyire lehet az ülést előrehozni és emelni, oszt jóvan. Csináltatok már olyant egy olcsó, pontatlan makettnél ,hogy még nyers műanyagon leellenőriztétek a panelvonalak mélységét befolyatással és visszatörléssel? Most épp ezen vagyok, ahonnan könnyen kitörlődik - uccu és mélyítem...illetve teszek oda is ahol nem volt. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713070 | 2023. szeptember 7. 18:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki. (Ezt le ne meszeld :) ) | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713059 | 2023. szeptember 7. 14:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Már most nagyon jó! | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713058 | 2023. szeptember 7. 14:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
El nem felejtsd kézifék vörös, vonatnemváltó sárga, raksúlyváltó meg vörös ( fehér a kocka)! | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713057 | 2023. szeptember 7. 14:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Jaj ez erre megy fel. Ok! régen mutattad ezzel mizu van:) | |||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713055 | 2023. szeptember 7. 13:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Most majd lemeszelem fehér téli álcával! :D Egy vagonon lesz, szállítás közben, tudod. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713053 | 2023. szeptember 7. 12:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Drága barátom ez valami fenséges látvány. Gyönyörű. Minden második pötty után egy szem szedukszen vagy kis pötty vodka. Pfff eszméletlen meló lehetett. "Így marad" vagy kilőtt tank lesz a legvégén? | |||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713050 | 2023. szeptember 7. 12:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713037 | 2023. szeptember 6. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ezek szerint már csak ezek hiányoznak róla/belőle. Nem voltak retkesek ezek a gépek úgy látom, úgyhogy vissza kell fognod magad a koszolásnál. Hullámosságon nem segít a krétamattra lakkozás? | |||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 713032 | 2023. szeptember 6. 17:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Megtekinthető élőben is az Aviation megastore makettboltban is: www.aviationmegastore.com/en/info/about-us | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713031 | 2023. szeptember 6. 17:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Az Iskrával kb. ez a helyzet, illetve a koszolásán gondolkodom. www.airliners.net/photo/India-Air-Force/PZL-Mielec-TS-11-Iskra/764487/L www.defencetalk.com/military/photos/ts-11-iskra.5636/ Talán valami középszürkével, jó hígan befolyatom a panelvonalakat, és annyi. esetleg teszek egy kis lakkot is hozzá, hogy méginkább visszafogott legyen. Az ülések párnáin látom -már-, hogy kicsit hullámos a fekete, élőben nem tűnt fel. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713000 | 2023. szeptember 5. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Amíg várakozom a gyanta első szélvédőre, a cápaorr-ra, a kabinbelsőre, a katapultülésre, a fúvókàkra, a kerekekre, az Edu rézmaratásra addig gondoltam, hogy elütöm az időt egy kis házi pálinkával, ...akarom mondani próbálkozással. Elvégre úgy ahogy mondod, egy bot egyszerű készlet , olcsón, pont ilyen feladatokra való. ;) | |||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 712997 | 2023. szeptember 5. 20:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
De jó, hogy van türelmed ilyesmikhez, kicsit irigy is vagyok. Kíváncsian várom, mit hozol össze ebből a botegyszerű készletből! Hajrá, az eddigi munka is nagyon tuti! | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 712969 | 2023. szeptember 5. 13:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Köszi! Ez valamilyen Flanker. :) A makett vagy hat-hét éve kész van, most a cikk készül hozzá. Az Iskra pedig a célegyenesben! | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 712966 | 2023. szeptember 5. 12:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ez egy SU-27? Egész jól néz ki. Sajnos még nem látom a cikket. Több vasat tartasz a tűzben? :) Mi a helyzet az Iskra-val? | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 712963 | 2023. szeptember 5. 11:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 712949 | 2023. szeptember 4. 20:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szép estét a képet beborult égboltnál készítettem de hétvégén csinálok jobbat illetve csoportképet szeretnék készíteni az eddig elkészült orosz vasakról.kamionsofőrként próbálok minél több időt makettezni. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 712939 | 2023. szeptember 4. 10:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Nem nem, ez a gyári HB tető. | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 712932 | 2023. szeptember 4. 10:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ez az a bizonyos gyanta tető? | |||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 712931 | 2023. szeptember 4. 10:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Leginkább azért is csak hmmm, mivel ezidáig egyszer sem voltam képes odailleszteni a kabintetőt a gyártott próbadarabhoz, hogy legalább lássam odaillik-e , valamennyire passzol-e hozzá... Most legalább átlátszóság tesztet is csináltam, érdemes polírozni. Páromnak mutatom a körömnyi ülést: -Ez ilyen pici? Adj már egy nagyítót... :) | |||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 712927 | 2023. szeptember 4. 09:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Ezt, szerintem akkor is felismerném, ha nem tudnám, hogy mi készül. :) Jó lett, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 712918 | 2023. szeptember 3. 22:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 712917 | 2023. szeptember 3. 22:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||
Szia! Érdekes téma, egész ígérezesnek tűnik, de tudnál csinálni képet jobb megvilágítással is? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Tényleg egy varacskos disznó:) pfff ez rettentő retkes.