<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Johnie | Adatlap | 714044 | 2023. október 2. 17:55 | ||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713997 | 2023. október 1. 22:00 | ||||||||||||||||
Már körbekentem, hígitott Tamiya putty-val. Majdnem mindenhol ahol illesztés van. Holnapig szárad, aztán hígítós visszatörlés és csiszolás. Készülj fel rá, hogy a hátsó traktus alsó illeszkedő részében van egy jókora lépcső, (jelöltem a szakaszt) innen bőven ki kell vésni a makett anyagából , hogy együtt fusson majd a felső résszel. Aztán panelvonal újrakarc, mert itt mélyre kell menni, hosszan. De ahogy elnézem panelvonal újrakarcra sok sok helyen szükség lesz. Aztán a beömlők is kilógnak oldalra-alulra. Azok anyagából is kell leszedni. | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713995 | 2023. október 1. 21:45 | ||||||||||||||||
Egész jó lett! Ezek a panelvonalak mondjuk így megnagyítva még félelmetesebbek. Ha értenék a Photoshoophoz, rajzolnék még pár képet, hogy ráközelítve első világháborús lövészárkok rajzolódnak ki. Én a helyedben az implantátum illesztését körbekenném Surfacerrel, és amikor már nagyjából kitérhálósodott, alkoholos papírtörlővel visszatörölném a felesleget. Az Iskránál tömítettem így pár illesztést, és meglepően jó eredményt hozott. | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713993 | 2023. október 1. 21:28 | ||||||||||||||||
Én még fiatalkorú voltam, amikor első gyanta és réz feljavítóimat használtam. Kb. arra is, hogy melyik makett idején kivel jártam. :D Nem ördöngösség igazából, csak rá kell érezni, ez ilyen orrcsere szerintem pont jó is bevezetőnek. | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713989 | 2023. október 1. 20:31 | ||||||||||||||||
Én jobban örülnék, ha egy típus építéséhez elég lenne egy tökéletes makett, de hát ugye ez nem létezik. De legalább pontosak lennének, hogy ne kelljen donorokat is vásárolni, legfeljebb feljavítókat. Gyerekként nem voltam rest házilag alkatrészeket gyártani, feljavítani, anno a régi Academy F-5A kit gépágyú terét egy PRO7-en vetített amerikai sorozat alapján gyártottam le, emlékezetből... (Olyan is lett, de ez most mellékes.) Azóta viszont mindenhez kiegészítőket veszek, mert nem tudok olyan tisztán és precízen építeni, és az apró részletek elkészítése is lehetetlen számomra. Amúgy egyetértünk, minden tiszteletem a semmiből is csodát építőknek. z | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713984 | 2023. október 1. 17:36 | ||||||||||||||||
Jó játék ez a donorosdi, kimondottan élveztem a Hasegawa Blackhawk feljavítását Italeri alkatrészek hozzáadásával, összecsiszolásával. Csak úgy repül az idő. És teljesen kikapcsol. Kalapom emelem azok előtt akik nem csak utángyártott feljavítókkal, hanem elsősorban saját kezűleg építenek, részleteznek hozzá. Nagyon sok plusz munkaórát el lehet tölteni egy-egy ilyen átalakítással, megtervezés, mérés, anyaglegyártás, összeillesztés stb. és közel sem biztos a jó eredmény. Sokszor előfordul, hogy az ember kedve elmegy az egésztől ha nem jól sikerült valami sokadik próbálkozásra sem. Ha viszont sikerül (nem baj ha nem tökéletesre) az a felhőtlen gyermeki öröm. :) Löketet adhat a következő hasonló projektre. Aztán idővel már túl pici lesz a 72-es méret ilyenekre. Nem olyan biztos már a kéz, romlik a szem...ezek is el tudják venni az ember kedvét :) | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713983 | 2023. október 1. 17:34 | ||||||||||||||||
Én sok ragasztót szoktam használni, belülre kenve, hogy ne látszódjon, viszont így lassabban köt. De érdemes csapolni is, vagy belülre lemezeket ragasztani, ami szintben tartja az alkatrészeket. z | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713981 | 2023. október 1. 17:12 | ||||||||||||||||
Kell még csiszolni belőle egy minimálisat jól látod, hogy teljesen szintbe hozzam a találkozásokat. Ettől függetlenül majdnem jól sikerült, ha maradt volna még idő a korrigálásra akkor összehozható. De a pillanatragacs hiába gél, gyorsan köt... :) | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713980 | 2023. október 1. 16:52 | ||||||||||||||||
Egész jó, majdnem tökéletes. Ha jól látom még felül kéne egy minimálisat csiszolni az orrkúp magasságából. Viszont szemből kicsit csálénak tűnik, bár ha jól rémlik enyhén aszimmetrikusak a panelvonalak, szóval valószínű Neked van igazad. z | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713979 | 2023. október 1. 16:47 | ||||||||||||||||
Igen, követem borisz munkásságát is, szereti kemény makettbe vágni a fejszéjét ő is. Írhatnám, hogy ettől szép ez a hobbi, de ezt ennyi idősen már tudom, hogy nem igaz... Az a baj, hogy jó minőségű és részletes makettek helyett én is általában hasonló szintű készleteket faragok, bár vannak olyanok, amik építését tényleg élvezem, legyen akár egy KP, RS vagy egyéb kisszériás, gyenge gyalázat... Ez a HB F-5E ugye a régi Italeri kit többé-kevésbé annál jobban sikerült másolata, ahogy arról már volt szó néhányszor, de már 20 éve se voltam elégedett vele... Viszont ma már jobban félek, mint megijedek, szóval megtartom a Wolfpack termékek eljöveteléig, hátha lesz valami nehezen javítható alakhibája, amihez jó lesz ez donornak. z | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713977 | 2023. október 1. 15:26 | ||||||||||||||||
Majd ilyen lett. Mind a makettből, mind a gyanta orrból is csiszoltam le, a gyantából jobbára kicsit még kétoldalt kellett pluszban leszedni. Ha jól tudom ez a Dream Model cápaorrának másolata. Egész jól házasítható a HB-vel. Aztán gél pillanatragaccsal odaragasztottam, nem sok időt hagyott korrigálásra. | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713973 | 2023. október 1. 15:06 | ||||||||||||||||
Nyisszantottam. Egy kis ráhagyással, legyen miből lecsiszolni | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713972 | 2023. október 1. 15:04 | ||||||||||||||||
Majd elfelejtettem, boris többet tudna mesélni róla miért izgalmasabb egy ilyen HB F5 makett mint egy biztosan jobb Wolfpack. Jó pár készletet darabjaira szabdalt, átalakítva az elrontott részeket sokszor saját kezűleg megpróbálva leimitálni a hiányosságokat, vagy a gyártó rontott részeit javítani, újrakarcolni, átépíteni, újat gyártani stb. Biztosan van olyan készlet ami elveszi az ember kedvét annyira rossz, vagy menthetetlen. Az ilyen készlet az igazi kihívás. | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713971 | 2023. október 1. 14:54 | ||||||||||||||||
Az, főleg, hogy életemben először dolgozom gyanta kiegészítővel... | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713968 | 2023. október 1. 13:25 | ||||||||||||||||
Hogy ez milyen izgalmas! | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713966 | 2023. október 1. 12:31 | ||||||||||||||||
Na végre kezd alakot ölteni, hajrá! Remélem az átültetés problémamentes lesz, sok sikert! z | |||||||||||||||||||
Microbacchus | Adatlap | 713965 | 2023. október 1. 12:16 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Köszi az észrevételeket:) A képeket lévő fehér borítás volt a cél. Majdnem teljesen fehérnek gondolom, minimális sárgáig kopásokkal (kibúvók oldala, kapaszkodók egy része teljesen), amire ott is ráfolyik ez a mészszerű fehér, és ezért fátyolos lesz a sárga is. Próbáltam ezt a hatást több rétegben elérni: 1. sárga alapszín, hajlakk, tamiya fehér (hogy legyenek a fátyol alatt átlátszó éles határok) 2. fehér akril (washable) ecsettel sávokban 3. fehér plusz sok világos színű olajfesték. Nehéz ezeket a fekete-fehér képeket értelmezni:) én alapvetően főként fehérnek képzeltem el a fotókon lévőket mindig, de persze, lehet, hogy tévedek. Amúgy ezután is egy alapvetően fehér tank a cél, csak az Sherman, ami a kedvenc tankom:) már évek óta nézem azt fotót:) | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713963 | 2023. október 1. 11:37 | ||||||||||||||||
Akkor törzs összeragasztás, és nemsoká orrcsere cápás gyantára | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713962 | 2023. október 1. 11:21 | ||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713961 | 2023. október 1. 11:00 | ||||||||||||||||
Jobb mint az a lapos valami... | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713953 | 2023. október 1. 01:41 | ||||||||||||||||
Végül is, akár százával lehetne gyártani az F-5 maketteket, nagyon jó téma, érdekesebbnél izgalmasabb festésekkel. A gégecsövet egy vékony rézdrótra szorosan rátekert még vékonyabb rézdróttal szoktam imitálni. z | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713952 | 2023. október 1. 01:08 | ||||||||||||||||
Jöjjön csak jöjjön, ha jól sikerül, akkor az lesz a harmadik ;) Ezidáig csak előre festett Edu maratással dolgoztam, de természetesen igazad van, ezeket a mütyürke kis rézszínű kiegészítőket nehéz már a helyükre ragasztva festeni. Nagyon biztos kéz kell hozzá. Viszont azt a lapos maratás gégecsövet kidobom ,mivel lefestve sem lett jobb, inkább csinálok helyette valami saját szerzeményt. | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713949 | 2023. szeptember 30. 22:51 | ||||||||||||||||
Szia, Nem lebeszélni akarlak, de nemsokára megjelenik a Wolfpack makett, szerintem érdemes lenne megvárni. Az ülés jól néz ki eddig, viszont talán egyszerűbb lenne az ülés színétől eltérő színű maratásokat külön festeni és utána ragasztani. Én legalábbis így szoktam, nekem így könnyebb. További sok sikert! z | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713948 | 2023. szeptember 30. 22:00 | ||||||||||||||||
Végül eldöntetett, két HB F5E-t fogok építeni, elsőnek a dobozból a barna agresszor gépet amihez felhasználok ezt-azt az Edu maratásból, a gyanta cápaorrot és a hosszabb szélvédőt. Aztán egy másikat indonéz színekben, ide nem kell cápaorr meg nagy lerx, viszont van egy csomó gyanta kiegészítőm, amiből felhasználom az ülést, kabinbelsőt, a műszeregység maratást, a hajtómű kiömlőket, a kerekeket , a tetőkiemelő koronát, talán még az orrfutóaknát is. Még egy újabb hosszabb szélvédőt kell beszereznem hozzá. | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713943 | 2023. szeptember 30. 17:11 | ||||||||||||||||
Nem tartottam be az ígéretem, hogy leállok a HB F5E gyári ülésének feljavításával, beszerezve egy Edu ss168 maratást ( ami az Italerihez készült) felhasználtam belőle ezt-azt. Most ezeket a rezeket mindd le kéne festenem is. | |||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 713933 | 2023. szeptember 30. 14:10 | ||||||||||||||||
A kipufogóra tegyél még sötétebb színeket. Látványos lett, de túl fehér, mintha fújták volna, mintha ez lenne alapból a színe. | |||||||||||||||||||
Microbacchus | Adatlap | 713898 | 2023. szeptember 29. 10:21 | ||||||||||||||||
Megint elrontottam a képet:) | |||||||||||||||||||
Microbacchus | Adatlap | 713897 | 2023. szeptember 29. 10:10 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Pár hétvége és kész lesz végre:) További képek: www.flickr.com/photos/170649414@N04/albums/72157720006637092/with/53220781389/ | |||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 713823 | 2023. szeptember 26. 20:33 | ||||||||||||||||
Vagy Revell, vagy a Bandai kitje lesz, amit az Airfix is kiadott. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713817 | 2023. szeptember 26. 17:57 | ||||||||||||||||
Ez 1:32es A-10 és a puska hozzá. Valahonnan, valamiből szerzett egy Bogarat 32ben . De ez egy rusnya bogár. Nem tudom rosszúl festette talán, ilyen pici vékony króm/gumi perem csíkokat rettentő nehéz lehet kifesteni. De lehet a makett ennyire elnagyolt. | |||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 713816 | 2023. szeptember 26. 17:24 | ||||||||||||||||
Oke, bocs. A kepeket megnezve, nagyon elter a modern kasznitol, nincs ertelme hozzanyulni.. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713785 | 2023. szeptember 25. 21:36 | ||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 713782 | 2023. szeptember 25. 20:41 | ||||||||||||||||
Szia, az osztott hátsóablak volt az egyik (lehet több is van) jellegzetessége a VW 82E bogárnak, amiből csak párszáz darabot gyártottak a háború végéig és nagyon kevés maradhatott fenn belőle. Nem nagyon kerülhetett GAU-8 gépágyú mellé egy ilyen kocsi a valóságban. | |||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 713781 | 2023. szeptember 25. 20:23 | ||||||||||||||||
Űrdongó? Ő sárga, csak az autó típusa más-más. Képregényben VW bogár, mozifilmben Mustang/Chevy Camaro. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713777 | 2023. szeptember 25. 18:36 | ||||||||||||||||
Jó a sárga igazad van. "Eredetin" nem tudom talán fehér/tört fehér volt (?). | |||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713775 | 2023. szeptember 25. 17:00 | ||||||||||||||||
Hát,nem tudom.Talán drogéria,művészellátó,vagy patika esetleg. | |||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 713774 | 2023. szeptember 25. 16:57 | ||||||||||||||||
Milyen színű lesz a bogár? Javaslom a sárgát. Ha már ekkora puska lesz mellette, akkor ráfogható, hogy ő meg Űrdongó...:DDD | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713772 | 2023. szeptember 25. 16:43 | ||||||||||||||||
Na meg is jött a 48as Tamiya Bogárka nemsoká dobom össze. Brutál méretű az a puszkaizéé:) | |||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 713750 | 2023. szeptember 24. 21:51 | ||||||||||||||||
A szárnyak, és a vízszintes vezérsíkok úgy ragaszthatók, hogy a belépőéleket nem kell csiszolni a ragasztás után. Én ugyan meghúztam egy 2000-es szivaccsal, de csak az illúzió kedvéért. A féltörzsek szárazpróbája azt ígéri, hogy ott se nagyon kell putty. Az egyetlen hely, ahol eddig minimális csiszolásra szükség volt, az a futóakna, és a szárny illesztése volt, de tömíteni ott se kellett, csak egy kicsit csiszolni. | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 713746 | 2023. szeptember 24. 21:27 | ||||||||||||||||
Ezekre lehet valahol kupakot kapni? Nekem mind letörik. | |||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 713745 | 2023. szeptember 24. 21:20 | ||||||||||||||||
Varjúbácsi! Es milyen a fődarabok illesztése? Üdv | |||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 713743 | 2023. szeptember 24. 21:04 | ||||||||||||||||
Szia András! Ilyet is ritkán látni itt. Kíváncsian várom! Üdv | |||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 713735 | 2023. szeptember 24. 17:48 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Nagyon régóta vártam, hogy végre valamelyik gyártó a palettájára vegye ezt a kis rondaságot, ami az egyik kedvencem. Végre a Clearprop az 1/72-es után kiadta 1/48-ban is. Természetesen az "alapmakett"- hez rögtön ad egy nagy csomó feljavítót is. A makett olyan minőségű, hogy szerintem ezeknek a feljavítók nagy nagy része felesleges. Ami véleményem szerint jól használható, az a 3D-s kipufogók, és az esztergált pitotcső. Meg egy Quinta Studio műszerfal. A makett hihetetlenül részletes, olyan apró alkatrészeket is leöntöttek, aminek a leválasztása a keretről már sebészi feladat, az öntőcsonk maradványainak eltávolításáról már ne is beszéljek. | |||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713732 | 2023. szeptember 24. 17:10 | ||||||||||||||||
Én a Pannoncolor 22ml festékeit használom.A YT-on nagyon sok videót találsz az olaj festékek alkalmazásáról,de szerintem ezt mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia hogy melyik metódus a neki megfelelő. | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 713725 | 2023. szeptember 24. 16:46 | ||||||||||||||||
Ennyire nem mertem koszolni két éve a Prowlert, mentségemre ez volt életem első makettje ahol inkább a szárnyon olajfestékkel próbálkoztam- próbáltam nagyon nagyon minimális zsírt, folyást imitálni menetirány megfolyással. Nem lett profi. De első próbának elmegy, a semminél több. (Néha a kevesebb- több, mondá az a manó) Ehhez Abteilung olajfestékből barnát, feketét és fehéret vettem, aztán botor módon Erdőkémia féle szintetikus hígítóval mosogattam. Együttműködnek, csak kissé olyan mintha a Tokaji aszúból csinálnék fröccsöt... | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713724 | 2023. szeptember 24. 16:36 | ||||||||||||||||
Köszi, és a további képeket is! És mivel, hogyan viszed fel a felületre, illetve konkrét típust is tudnál írni? z | |||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713723 | 2023. szeptember 24. 16:28 | ||||||||||||||||
Ezeken talán jobban látszódnak az effektek. | |||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713721 | 2023. szeptember 24. 16:14 | ||||||||||||||||
Gyakorlatilag minden fajta permutációját alkalmaztam az olajfestékeknek.Higítva,natúr,a színeket keverve, stb.Higításához és a visszamosáshoz pedig enamel higítót használtam.Azért jó az ilyen effektekhez az olaj mert lassan szárad,és sokáig lehet alakítani a megfelelő eredményig. | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 713719 | 2023. szeptember 24. 14:32 | ||||||||||||||||
Köszi, akkor művészolaj, illetve ecsettel vagy hogyan? Én csak Revell, Humbrol enamel festéket használtam eddig átmosáshoz, lakkbenzinnel visszanyalva. z | |||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 713718 | 2023. szeptember 24. 14:21 | ||||||||||||||||
Köszi Zoli. Az összes koszolás,öregítés olajfestékkel készült. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Leszedtem a beömlők fél anyagvastagságát. Géppel (azzal az elemes manikűrös csiszolóval) mert én ugyan nem csiszolok ennyit vászonnal...:)
Még nem adtam fel...