<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
medor | Adatlap | 720539 | 2024. február 13. 01:37 | ![]() | |||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720536 | 2024. február 13. 00:46 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia! És ha az 'EL' matricából lopnál darabokat?Csak egy ötlet,de a vastagsága ugyanakkora mint a 'NO' betűknek.Nem kell fújni,maszkolni... | |||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 720531 | 2024. február 12. 21:59 | ![]() | |||||||||||||||||||
A filc hajlamos átszívódni a festékrétegeken és a felszínre jönni. Én halványan még a mellette lévő pilonon is látom a jelzést. | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720528 | 2024. február 12. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||
A pilonokat megreszelgetés után egyből még nyersen ragasztottam is a szárnyak és törzs alá. Egyben festettem őket a gép törzsével, szárnyaival. Azért is érthetetlen számomra hogy ottmaradt, mert alapoztam is, színre is festettem már az egész gépet 😀 Ennyire takarásban lenne? 😆 | |||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 720512 | 2024. február 12. 16:38 | ![]() | |||||||||||||||||||
Azt hittem, hogy az direkt olyan. Jó tanács: A festendő alkatrészeket ragaszd fogpiszkálóra és azokat számozd kis zászlókkal. | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720510 | 2024. február 12. 16:25 | ![]() | |||||||||||||||||||
A kutyafáját, mit keres ott még egy látható E10 megjelölés az egyik pilonon fejtetőn?... (amikor az öntőkeretről levágtam a 11 db pilont, mindegyiket még nyersen feliratoztam...az egyik túl vékony festékréteget kapott..) | |||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 720509 | 2024. február 12. 16:18 | ![]() | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720508 | 2024. február 12. 16:16 | ![]() | |||||||||||||||||||
Igazából most már a fegyverrendszeren gondolkodom , mit is aggassak a gép hasa/szárnyai alá. Egy ALQ119 pod és egy dupla Sidewinder indítósín biztosan felkerül a szárny legszélső pilonjaira. | |||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 720503 | 2024. február 12. 15:33 | ![]() | |||||||||||||||||||
Uhhh... Részvétem... :( De jó látni, hogy nem adod fel! | |||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 720466 | 2024. február 12. 07:21 | ![]() | |||||||||||||||||||
Érdekes, én ezt még nem tapasztaltam. Lehet, gyártó- illetve matricafüggő is. Én mindig használom mindkettőt, más matricákhoz a Mikro Setet és Solt, a Tamiyához a saját márkás cuccait. | |||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 720464 | 2024. február 12. 07:17 | ![]() | |||||||||||||||||||
Nekem a setterek nem jönnek be, nagyon hamar reakcióba lépnek a matricával és már indul is a gyűrődés, jóval azelőtt, hogy sikerülne rendesen pozicionálni és kinyomkodni a vizet. Ezért csak felülre teszek lágyítót. Azzal is vigyázni kell, ne tocsogjon a matricán (jártam úgy, hogy a függőleges felületre felrakott matrica lecsúszott. illetve a túl sok lágyító matt roggyant meg a matrica. Megvárom a matrica száradását, és utána inkább többször, de vékony rétegben viszem fel a lágyítot. | |||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 720463 | 2024. február 12. 07:12 | ![]() | |||||||||||||||||||
Miután megcsinálom az éles kontur aszkolását, és lyan helyen van, én körbe szoktam tekerni papírzsepivel, és annak szélét rögzítem tesa maszkoló szalaggal | |||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 720459 | 2024. február 11. 23:02 | ![]() | |||||||||||||||||||
Sokáig a Tamiya matricákat abszolút használhatatlannak tartottam, vastagok, nem fekszenek fel a felületre, és nem reagálnak jól (azaz szinte sehogy) a setterre/softerre. De aztán kicsit kutakodva, utánaolvasva sikerült rájönnöm a dolog nyitjára. Az első trükk az, hogy a Tamiya matricáit nagyon meleg vízben kell leáztatni, a hőnek fontos szerepe van a ragasztójuk aktiválásában. A második pedig, hogy szigorúan a Tamiya saját márkás matricafeszítőit kell használni hozzá. Én Tamiya Decal Adhesive Softener használok alá, azaz setterként, és Tamiya Mark Fit Super Strongot fölé, azaz softerként. Utóbbiból több fajta is van, a Super Strongot kell keresni, az adja a legjobb eredményt. Ezeket használva az eredmény szinte tökéletes, a matrica "kilapul", és gyönyörűen felfeszül a felületre. | |||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 720457 | 2024. február 11. 22:54 | ![]() | |||||||||||||||||||
Hát igen, mind jártunk már így :) Én egy magyar Stukám matricázását vágtam tönkre maszkolószalaggal. Irigylésre méltó a higgadtságod! :) | |||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 720455 | 2024. február 11. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia, Egyutterzeskent es megnyugtataskent, hogy nem vagy egyedul matricafronton a gondokkal. :) Azt gondoltam a Hetzeremre jo lesz a gyari Tamiya matrica. Vastag, de majd a lakkozas, softer/setter kezeles megoldja. Hat nem, nem oldja meg. | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720454 | 2024. február 11. 21:43 | ![]() | |||||||||||||||||||
Köszi Kervil. Valójában én is így akartam először csinálni, de túlságosan bíztam magamban és a maszkban, így hát mégsem... 😀 Több is veszett Mohácsnál. | |||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 720451 | 2024. február 11. 20:54 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szívás, sajnálom :( Isten ments, hogy utólag okoskodjam, de ilyen esetben azt szoktam csinálni, hogy vágok egy darab sima papírlapot, és az egyik feléhez egy maszkolócsíkot ragasztok, úgy, hogy az félig legyen a lapon, félig pedig lelógjon róla. Majd a lelógó felét odaragasztom a matrica fölé, így a lap a matricát is elfedi, de nem ragad hozzá, és nem áll fenn hasonló veszély, mint ami most veled történt. Ha az ember nagyon biztosra akar menni, hogy ne libbenjen fel a lap, az alját is le lehet rögzíteni még egyszer, már jóval a matrica alatt, de tapasztalatom szerint ez nem szükséges, a levegő a pisztolyból úgyis felülről érkezik, nem alulról. | |||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 720450 | 2024. február 11. 20:27 | ![]() | |||||||||||||||||||
Tibcsinek igaza van, döglött matt ne legyen egy makett, a selyemfény ponjó! Lehet, hogy a valódi gép tényleg nagyon matt, de a makett úgy természetellenes lesz. z | |||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 720449 | 2024. február 11. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720448 | 2024. február 11. 20:17 | ![]() | |||||||||||||||||||
"Öröm és bodottá" ... Gondoltam ma megfújom a függőleges vezérsík tetején levő piros-fehér csíkozást. Lusta voltam a H&S-elővenni, a tartón balra mellettem ott csücsült a Fineart pisztoly , 0,5-ös dűznivel, kitakarítva. Az NO matricáig maszkoltam, majd megfújtam fehérrel. Hú de örültem mikor a maszk levétele után láttam meg, hogy a szórásképe miatt pár cseppecske túlment. Sebaj, amit lehetett letöröltem gyorsan. Jöhetett a piros rész. Maszkoltam, de most már takartam az NO feliratot is gyengéden. Hát nem leszedte az N betű felét a maszk mikor levettem? Ejh... | |||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 720437 | 2024. február 11. 14:55 | ![]() | |||||||||||||||||||
Bocs, ne értsd félre, nem akartam beleszólni. :) Valóban, ennek krétamattnak kell lennie, én csupán azért írtam, hogy a makett ne legyen teljesen matt, mert ha beteszed a polcra a többi repülő közé, akkor egyszerűen nem (najó: alig) fog látszani. De a te maketted, olyanra építed, amilyenre szeretnéd. :) | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720416 | 2024. február 11. 01:12 | ![]() | |||||||||||||||||||
Ok.De akkor melyik makettemet fessem igazán "MATT"-ra? Szerintem pont ez a gép az aminek jól áll a 'döglöttmatt'. Így néz ki krétamatt színben.Mert ilyen volt. Ezt lehet effektezni ha szeretnétek,de szerintem ilyen az igazi lopakodó. | |||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 720415 | 2024. február 10. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia! Szépen alakul, nekem tetszik! Az "Ultra matt" lakkozást szerintem gondold át. Igaz, hogy az eredeti lopakodó festése nagyon matt, de nem teljesen. A krétamatt makett nagyon "döglött" hatású, amennyi fénye most van, annyi pont elég: visz bele egy kis "életet". Szerintem... :) | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720414 | 2024. február 10. 22:38 | ![]() | |||||||||||||||||||
Itt már csak a futóművek és aknáik koszolásával kell foglalkozom. | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720413 | 2024. február 10. 21:49 | ![]() | |||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720386 | 2024. február 9. 20:54 | ![]() | |||||||||||||||||||
Három csövet kell felrakni és az is elkészültnek lesz nyilvánítva kb két ~vig készült mert sok mást is csináltam mellette. | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720385 | 2024. február 9. 20:52 | ![]() | |||||||||||||||||||
A kamionok topicban lefotóztam nyerges pótkocsi de ha napsütés lesz kint csinálok fotót a makettekről. | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 720384 | 2024. február 9. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||
Konténeres pót az mi? | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720383 | 2024. február 9. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szép estét kicsit rosszul fogalmazhattam mert a most épülő zilen gondolkodtam, hogy rakománya lesz picit beporzom. | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 720347 | 2024. február 9. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||
Az is Zil? Illetve az is 1:43as vagy 72es? Bármennyire is tiszta a verda a gumi futófelülete azért legyen poros:) | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720317 | 2024. február 8. 20:05 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia a tefus matrica egy kicsit kicsinek tűnik,lehet beporozom egy kicsit mivel rakományt is szeretnék rá.Egy kis dioráma alappal.Most bétvégén már be szeretném fejezni a konténeres pótom már kész van. | |||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 720316 | 2024. február 8. 19:48 | ![]() | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 720314 | 2024. február 8. 17:18 | ![]() | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 720313 | 2024. február 8. 16:40 | ![]() | |||||||||||||||||||
Hát ha mondjuk ilyen salamontöketiszta vasad marad akkor régi "BNV"-s kiállításos verdát varázsolhatsz belőle. Igazából csak pici alap, egy tábla mellé pár fotóval. Tök jó lenne. Bakker egyszer még Gagarin űrhajó is itt volt Pesten (?). A TEFU feliratot picit gyárthatták volna nagyobbra talán (?) | |||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 720308 | 2024. február 8. 14:15 | ![]() | |||||||||||||||||||
Ugye! És ilyenkor jön az, hogy a házisárkány mindent akkor akar megcsináltatni, amikor éppen a makettezésre alkalmas időablak van, és a végén semmire se marad idő... | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720301 | 2024. február 8. 01:03 | ![]() | |||||||||||||||||||
Köszi! Múlt hét vasárnap! (-ra terveztem,csak nem sikerült...) 😀 A héten szerintem kész lesz.A hétvégém végre szabad. | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720295 | 2024. február 7. 22:26 | ![]() | |||||||||||||||||||
Ekkora kontraszt azért nincs,csak mások voltak a fényviszonyok a fotózásnál... Valahol a kettő között van az árnyalat.Amikor kész lesz megmutatom rendesen. 😉 (Igen a Vellejo matt lakkját használtam.) | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720292 | 2024. február 7. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||
Akkor maradt matt lakknak a Vallejo 70.520? Nem semmi milyen sokat világosított a fényes lakk alatti sötétszürkén 😯 (Simán adnék a kezedbe egy szórópisztolyt is ,csak hogy kipróbálhasd milyen vele dolgozni, egész biztos vagyok benne, hogy remekül állna és azzal is csodaszép dolgokat csinálnál) | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720288 | 2024. február 7. 22:02 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szép az a kabin, nem kell csukott tetővel eltakarni. | |||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 720287 | 2024. február 7. 22:00 | ![]() | |||||||||||||||||||
Nem értek a harckocsikhoz, de ezen látszik a rengeteg beletett munkaóra. Jó lett. | |||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 720285 | 2024. február 7. 21:41 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia! Zoli jól írja.Egy kicsit hátrébb van a hud,mint a te maketteden. Kis tervezési pontatlanság.De ha már ilyen szép a kabinod, akkor le ne csukd! | |||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 720284 | 2024. február 7. 21:30 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia, Hibátlan munka. Ahogy nézem a képeket, a HUD tényleg ilyen magas, szerintem inkább az lehet a gond, hogy talán rövidebb kicsit a műszerfal burkolat és így előrébb került a HUD is, de persze csak tippelek... Vagy csak a tűréshatárok összeadódnak... z | |||||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 720281 | 2024. február 7. 21:04 | ![]() | |||||||||||||||||||
Sziasztok! Majdnem kész a kabin, már csak három alkatrészt kell rögzíteni. Hogy panaszkodjak is kicsit: Sajnos a HUD szerintem nagyobb a kelleténél kb. 10-15%-al, mert nem fér el jelen állapotában a lecsukott kabintető alatt. (pedig az elején jónak tűnt!) Üdv! Attila | |||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 720275 | 2024. február 7. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon ütős lett! | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720274 | 2024. február 7. 20:13 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szép repcsi mikor készül el? | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720273 | 2024. február 7. 20:11 | ![]() | |||||||||||||||||||
Szia egyet értek veled a zvezda miért nem adta ki szerintem jobb lenne,most néztem hamarosan a három tengelyes kamaz új csomagolással kb két hét és a makett centrumban lesz.Majd benézek oda is. | |||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 720272 | 2024. február 7. 20:11 | ![]() | |||||||||||||||||||
így szokott lenni, a matt lakk világosabbnak láttat, a fényes sötétebbnek. Jobb így, további sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 720271 | 2024. február 7. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||
Csatlakozom a többiekhez, megérte ennyit pepecselni, gratula! Viszont feltehettél volna nagyobb képeket is, nincs mit szégyellni rajta. z | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 720270 | 2024. február 7. 20:06 | ![]() | |||||||||||||||||||
Nagyon szép lett én tegnap vettem érden tamiya panther a verziót. A festés nagyon tetszik. | |||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 720262 | 2024. február 7. 18:47 | ![]() | |||||||||||||||||||
Irigyellek milyen türelmed van hozzá. Nagyon komoly meló! Szép szép:) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A harmadik réteg matt lakk után lett ilyen.
Lehet mégis jó lesz? A kiömlők festése van
vissza, illetve a kabintető felragasztása.