<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Bandika | Adatlap | 725658 | 2024. június 6. 09:32 | ||
Toth_Gabor | Adatlap | 725656 | 2024. június 6. 05:42 | ||
Sziasztok! Van tippetek, hogy hol lehet Lifecolor festékekhez higitót beszerezni? Illetve ha ez nincs, mivel lehet még higitani/lassitani a száradást? Korábban nem volt vele jó tapasztalatom a vizes keveréssel, a felület helyenként durva, szemcsés lett. Üdv, TG | |||||
halaci | Adatlap | 725321 | 2024. május 28. 10:33 | ||
halaci | Adatlap | 725305 | 2024. május 27. 13:41 | ||
Végre hozzájutottam, hogy kipróbáljam a móváron vett Ammo Atom festékeket. Ritka pillanat: a hype kivételesen nem hazudott. Vallejo és AK 3rdGen higítóval is próbáltam fújni (Ammo pont nem volt itthon), mindkettővel hibátlanul működtek. Nagyon gyorsan szárad, a javasolt 2:1 festék:higító aránynál majdnem teljesen mattra, erősebb higításnál (a NATO barna kb. 1:1 volt) kicsit selymesebbre. (teljesen friss festés volt, lehet, hogy egy fél óra múlva az is bemattul.) 20 psi-n fújtam 0,5-ös tűvel, semmi tipdry nem volt. Ha ugyanezzel a beállítással és higítással vékonyabb vonalat akartam fújni és beállítottam hozzá a tűhatárolót, akkor azért elő lehetett csalni, de finom munkát eleve kisebb dűznivel és hígabb festékkel csinál az ember. Szerintem a metál is nagyon szép lett vízes akrilhoz képest, ez a Steel színük volt. Nem egy Tamiya LP, vagy egy MrHobby SM, de a Vallejo Air vagy az AK 3rdGen metáljait szerintem veri. | |||||
slowmotion | Adatlap | 725286 | 2024. május 26. 22:33 | ||
A külső alatt a lamellák belső felületét érted? Igen, sanszos, de azt még nem festem, most csak a külső lemezeket meg az égésteret. A gyűrűk színét tudományos szinten döntöttem el. Brit tudósok azt mondták, hogy az a szín a legjobb, ami az építőnek tetszik, úgyhogy X-32 Titanium Silver lett belőle. | |||||
Mekett | Adatlap | 725280 | 2024. május 26. 20:43 | ||
Szerintem azok az utánégető befecskendezőgyűrűi. Ha jól láttam, ez tiszta fémszínű szokott lenni, bár itt a külső mintázata is érdekes. Lehetséges, hogy valamiféle kerámiát használtak? | |||||
slowmotion | Adatlap | 725278 | 2024. május 26. 20:32 | ||
halaci | Adatlap | 725005 | 2024. május 20. 11:14 | ||
Az régi ultrából mára legfeljebb a tartály nélküli X változat elérhető. A normál (ahol még felbukkan) alig olcsóbb, mint a 2024-es új, cserébe kevesebb szolgáltatást nyújt. Új 2in1 Ultrához marha nagy mázli kell, hogy elfekvőként valahol találjon és egyáltalán nem biztos, hogy jobban jár vele anyagilag, főleg ha neki kifejezetten 0,2-es pisztoly kell. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 724990 | 2024. május 20. 07:25 | ||
Ha mindenes ("all-round") pisztolyt tervezel, a H&S Ultra-t ajánlom, nekem olyanom van (a régi), az mindenre IS jó. 2 in 1 készletben vettem, és a 0,4-es dűznivel használom. Eddig mindent meg tudtam festeni vele, még olyant is, amit nem is hittem volna. A 0,2-es dűznit még elő sem vettem... :) Egy kis pontosítás: a Phantom mindkét beömlőjében van olyan kis pitot-szerű izé, nem csak a balban. Egyébként azok valóban az áramlási sebességet mérik, a beömlő keresztmetszet szabályozásához. | |||||
Vadász | Adatlap | 724989 | 2024. május 20. 07:03 | ||
Acetonos, etilacetátos áztatás, és a végén vékony vörösrézdrót. | |||||
halaci | Adatlap | 724988 | 2024. május 19. 23:25 | ||
van belőle 0,2-es is, azon még MAC-szelep is van. | |||||
slowmotion | Adatlap | 724982 | 2024. május 19. 22:24 | ||
0,3-as pisztolyom nekem is van, azzal fejeztem be a kompresszorlapátokat, miután a 0,2-es megsértődött. Kőegyszerű, és beillesztős dűznije van, szinte lehetetlen elrontani (a pisztolyt). A lapátok előtt a Hornet beömlőjét azzal festettem. Jut eszembe, nem szeretek beömlőt fényes fehérrel festeni, pláne ha egyáltalán nem lehet megbontani - mint a Quickboost alkatrészét a Hasegawa Hornethez. És milyen jó lesz majd, amikor körkörösen ki kell maszkolni, hogy a csatorna elejét kékre lehessen festeni... Az Academy Phantomoknál is megcsinálták, hogy a beömlő eleje egy darab, a két végéről kellene kifesteni, nem is lett szép az sem. Pedig ha külön szedték volna, akkor pl bele lehetett volna tenni azt a kis pitotszerű műszert is a bal beömlőbe. | |||||
halaci | Adatlap | 724981 | 2024. május 19. 22:19 | ||
köszi, hasonló cipőben - én is egy 0,2-es Evo mellé keresek másikat, hogy ne kelljen állandóan cserélgetni a tűt-dűznit. Akkor most emésztem egy kicsit, hogy az új Ultra 2024 legyen-e, vagy ez? | |||||
Johnie | Adatlap | 724979 | 2024. május 19. 22:12 | ||
Tudod ,mikor valaki bejön egy olyan kérdéssel, hogy "első pisztolyom szeretném megvenni, és kezdőknek való pisztolyt milyen vegyek?" 😀 Na ezt a Gaahleri-t simán ajánlanám első pisztolynak kezdőknek is: olcsó is, minőségi is, könnyen tisztítható is, jó a szórásképe is | |||||
Johnie | Adatlap | 724978 | 2024. május 19. 22:03 | ||
Nagyon. Van egy H&S Evo 2in1 pisztolyom (első vásárolt stuki) teszi a dolgát szépen csak meguntam hogy az alapozáshoz a 0,4et teszem be, majd 0,2-vel festek akkor azt teszem be, majd ismét 0,4-el lakkozok akkor meg megint cserélek... Vettem használtan egy Fineart-ot második pisztolynak( csak alapozáshoz és lakkozni), aminek a 0,2 es 0,3-as tű/dűzni párosa használhatatlan, de a 0,5-el elvoltam telibefújáskor, de finom munkára nem volt jó. Megtetszett a Gaahleri, egy ismerős is ajánlotta, úgyhogy vettem egy 0,3-ast lecserélni a Fineart-ot, aztán ezzel elvagyok két hete, úgy, hogy ezzel lakkozok, ezzel festek, ezzel alapozok...😆 Ami jó, hogy minőségi a tű. Edzett. Nem egy könnyen elgörbíthető drótdarab mint a Finearté. Teflon tömítés a dűznin és hátul a csésze mögött. Igen, talpas tömítéses a dűzni, olyan mint a H&S-é. Meglepően reszponzív. Finoman működtethető, tudod állítani a rugóerőt is ,egész jó hatásfokkal A csésze belseje tényleg olyan sima mint a reklámjában 😆 elcsúszik minden benne... Tűhatároló teszi a dolgát... | |||||
halaci | Adatlap | 724976 | 2024. május 19. 21:15 | ||
Hogy vált be a Gaahleri? Én is szemezek vele második pisztolynak. Az jó, hogy végre van normális magyar forgalmazó is, de pótalkatrészt (pl. más méretű dűzni-tű-aircap kombót) sajnos a MF sem árul. Nagyon szépeket írnak/mutatnak róla, de félek, hogy egy-két év múlva eltűnik az egész cég. Pedig a H&S-hez hasonló megoldású drop-in dűznijük nagyon tetszik és árban is nagyon jó. #slowmotion: a Tamiya helyett én is inkább a H&S Evo-t ajánlanám, sokkal könnyebb a karbantartása, itt nem fenyeget, hogy beletöröd a dűznit. | |||||
Muzzy | Adatlap | 724974 | 2024. május 19. 20:37 | ||
Én ezt javasolnám www.modellfutar.hu/Harder-Steenbeck-duzni-tisztito-keszlet Szerintem Block által javasolt tű túl vastag, de lehet, h tévedek. Én még megpróbálnám kifaragott fogpiszkálóval. A keféket az életben nem tolod végig a 0.2-es dűznin. Én egy HS evot javasolnék, annak a dűznije jóval nagyobb, könnyebb pucolni (ezért is tértem át a Gabbert féle Triplexről a HS-r. A Triplex is nagyon jó festékszóró, de baromi kicsi a dűznije és nehéz takarítani) | |||||
Johnie | Adatlap | 724973 | 2024. május 19. 20:36 | ||
Én a használtan vett Fineart-ot egy 0,3-as Gaahleri pisztolyra cseréltem. Visz mindent alapozót, festéket, lakkot | |||||
Johnie | Adatlap | 724972 | 2024. május 19. 20:34 | ||
Tamiya Airbrush cleaner jó lesz. Ugyanaz mint a Tamiya extra thin cement. 50-50% butil acetát és aceton. Vegyél majd egy H&S kefekészletet, az nem hullatja a szőrét, meg nagyon vékony fogköztisztítót | |||||
slowmotion | Adatlap | 724969 | 2024. május 19. 20:10 | ||
Köszönöm mindenkinek a tanácsot! Lehet, higy majd megáztatom azxAirbrush Cleanerrel, egyelőre csak a saját higítójában áztattam (bár nem piszkáltam bele, úgyhogy ekkora belső átmérőnél simán lehet, hogy egy levegőbuborék bent maradt, és nem is dolgozott semmit a higító). Megnézem, mert ez a dűzni már a második (az elsőnél túl erősnek és tapasztalatlannak bizonyultam, és beletörtem a menetet), simán lehet, hogy van még egy. De erősen gondolkozom valami komolyabb 0,2-esen, mert ezzel (valami FA-180 vagy -186, szóval kínai Iwata-utánzat) nem látom, hogyan tudnék valaha pl előárnyékolni. Ahonnan a Forma-1-es maketteket rendeltem, ott láttam Tamiya HG Super Fine pisztolyt, valaki használt már olyat? | |||||
pmheros | Adatlap | 724966 | 2024. május 19. 19:40 | ||
Ha kellően fel van áztatva, lehet kioldódik. Butyl Acetate and Acetone a felirat szerint (nem írja milyen arányban). Ha vastag a dűznitisztítóTŰd akkor ne told végig, csak finoman kotord meg belülről, amikor már felpuhította vegyszer a festéket. A legvégén a dűzni saját tűjét használd, természetesen a kellő óvatossággal. Üdv.: pmheros | |||||
Block50 | Adatlap | 724965 | 2024. május 19. 19:40 | ||
Inkább ilyennel próbáld Én használom 0,2höz is. Nagyon óvatosan... www.modellfutar.hu/Fine-Art-duzni-tisztito-keszlet | |||||
halaci | Adatlap | 724964 | 2024. május 19. 19:37 | ||
Dűznitisztítót 0,2-eshez én sem használnék, valószínűeg többet árt, mint használ. Ha nincs gumi tömítés a dűznin, akkor én denaturált szeszbe vagy észter higítóba áztatnám a dűznit. Utána egy sprődebb ecsettel belenyúlva próbálnám meg felszedni a falára tapadt maradványt, aztán újabb áztatás-lötykölés és meg lehet próbálni átfújni. | |||||
slowmotion | Adatlap | 724962 | 2024. május 19. 18:01 | ||
Hát... vagy Tamiya XF-4, vagy XF-56, szóval alkoholbázisú akril. Az Airbrush Cleaner az lényegében aceton, jobb marketinggel? Dűznitisztítóm van, de szerintem ennyire vékony nincs: www.super-hobby.hu/products/Czysciki-Wyciory-do-Aerografu-Zestaw.html A legvékonyabb izé is elég vastagnak tűnik... | |||||
pmheros | Adatlap | 724961 | 2024. május 19. 17:46 | ||
Milyen festék van belekötve ? Én hosszabban áztatnám valami erősebb vegyszerben (pl Tamiya Airbrush Cleaner). Aztán vannak kifejezetten célszerszámok (dűznitisztítók) a feladatra, azzal mennék a düzninek. Üdv.: pmheros | |||||
slowmotion | Adatlap | 724960 | 2024. május 19. 17:40 | ||
Uraim! 0,2mm-es játék dűznit mivel lehet kipucolni? Kukával? A válaszokat előre is köszönöm! | |||||
Muzzy | Adatlap | 723861 | 2024. április 23. 15:53 | ||
4 VO - 4 Vojennaja osznovaja (Kraszka) - 4 számú Katonai bázis (alap) festék | |||||
dikens | Adatlap | 723853 | 2024. április 23. 14:21 | ||
halaci | Adatlap | 723852 | 2024. április 23. 14:13 | ||
Nem Gunze specialitás, az egyik "Russian Green"-re hivatkoznak így. Tippre nem BO hanem Vo (Vojennij) rövidítés lenne az eredeti, csak ugye a cirill ábécé csodái. | |||||
dikens | Adatlap | 723851 | 2024. április 23. 13:51 | ||
Sziasztok, lenne egy nagyon amatőr kérdésem: Gunze festékeknél mint jelkenet a 4BO? | |||||
Zoli | Adatlap | 723842 | 2024. április 23. 12:38 | ||
Sziasztok, Akan festékek hígításához kérnék segítséget. Gyári hígító nem volt kapható, ezért akinek már van tapasztalata, lécci írja meg, mivel működik ez a festék, előre is köszönöm! z | |||||
Hadúr67 | Adatlap | 723152 | 2024. április 7. 14:19 | ||
Sziasztok! A Butack témához egy tipp:a szegecsekben,panelvonalakban maradt anyagot 1-2 csepp babaolajjal lehelletvékonyan át kell kenni.5-6 perc hatóidő után a nagyobbik golyót árgörgetve rajta maradéktalanul összeszedi.A hagyott foltokat egyszerü konyhai mosogatóval eltávolíthatjuk. | |||||
vatya1 | Adatlap | 723135 | 2024. április 6. 21:44 | ||
Johnie | Adatlap | 723134 | 2024. április 6. 20:40 | ||
Volt hogy napokig (2-3) rajta volt a festett felületen, tényleg hajlamos napok alatt egyre jobban "kapaszkodni". De valahogy mindig sikerült visszaszedni. Én szeretem használni. Ma pl. 1/72-es keréktárcsákat maszkoltam ki vele... Kis gombócot formáztam, rátettem a tàrcsa közepére, megnyomtam míg szétterült a tárcsa széléig. Odaragadt, fújhattam a környezetet. Utána azonnal leszedtem a blu-tack-ot | |||||
kervil | Adatlap | 723132 | 2024. április 6. 20:11 | ||
Ezzel is az a trükk, hogy nem szabad sokáig rajta hagyni. Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor hajlamos így viselkedni, ha napokig-hetekig rajthagyjuk. Ha pár óráról van csak szó, akkor nem szokott vele baj lenni. | |||||
vlevi | Adatlap | 723131 | 2024. április 6. 19:34 | ||
Blutacrol is tudok csúnyát írni, csak kérni kell. :) Tavaly kezdtem el egy Szu-22-est, még mindig nem bírtam leszedni róla mindenhonnan azt a szart. Az is beleragad minden apró résbe :( Azért nem bírtam rendesen leszedni, mert nyúlik mint a takony, meg úgy se sikerült teljesen, hogy blutaccal tapicskoltam, ahhoz ragad a legjobban, de még úgy se. | |||||
Johnie | Adatlap | 723111 | 2024. április 5. 21:39 | ||
Bostik féle Blu-tak-ot is szoktam használni maszkolásra... | |||||
téglatesó | Adatlap | 723110 | 2024. április 5. 21:34 | ||
Helló! Köszi mindenkinek a segítséget! Ki fogom próbálni a putty maszkolót, hátha jobban beválik, mint a folyékony. Azzal se lenne gond, de a leszedésnél mindig szívok vele. Amúgy megkötés után azt is lehet szedegetni azzal a gombócos módszerrel, amit halaci írt, de 1/72 járművek apró réseiből (pl. motortér-rácsokból) úgy is nehéz kiszedni. Úgyhogy benevezek egy olyan putty maszkolóra, hátha azzal nem lesznek ilyen gondok. Köszi mégegyszer! | |||||
doky3 | Adatlap | 723106 | 2024. április 5. 20:55 | ||
doky3 | Adatlap | 723104 | 2024. április 5. 20:48 | ||
Nekem ez van, korábban egy RC-s boltban vettem. Nagyobb kiszerelésben is kapható, de ahogy néztem inkább csak külföldön. Kár , mert nagyon jó. | |||||
halaci | Adatlap | 723103 | 2024. április 5. 20:11 | ||
Nekem AK putty van, tényleg többször felhasználható, az se baj, ha festékes lesz. A leszedésénél az a trükk, hogy ha ott maradt egy kis darab/szál (rohadtul szeret a panelvonalakba, csavarfejek köré odatapadni, és nyúlik, mint a húzott szál), akkor nem kapirgálni kell sűrű káromkodások mellett, hanem egy nagyobb gombócot rányomni a ragaszkodó maradékra és az majd visszaszedi. | |||||
kervil | Adatlap | 723102 | 2024. április 5. 19:50 | ||
Nekem van abból a putty-szerű maszkolóból, használom is, és tényleg jó. Össze kell gyúrni, ha festékes lesz, és a fene tudja pontosan, hogyan, de "eltünteti" a festéket, megint olyan lesz utána, mint újkorában. Az egyetlen dolog, amivel vigyázni kell, hogy egy idő után hajlamos "elmászkálni", szóval túl sokáig nem célszerű fenthagyni festés előtt. | |||||
téglatesó | Adatlap | 723099 | 2024. április 5. 19:32 | ||
Helló! Igen, nekem is szó szerint ugyanezek a tapasztalataim, plusz az, hogy a mélyedésekből stb. úgy kell kikapirgálni. Ha meg rákenem érzékenyebb kiálló alkatrészekre (pl. kapaszkodó, fogantyú) azt képes feltépni eltávolításkor... Láttam még ezeket a "putty"-rendszerű maszkolókat is, amikből "hurkákat" lehet a felületre formázni maszkoláshoz. Ezekkel van tapasztalat? Illetve tényleg újra felhasználható, ahogy hirdetik? A rákerült festékkel keveredve nem válik használhatatlanná? | |||||
halaci | Adatlap | 723098 | 2024. április 5. 19:28 | ||
Úgy rémlik, hogy a MrHobby lila(!) színű maszkolója inkább egy merev, lakkszerű réteget képez. Ez nem olyan rágógumiszerűen jön le, mint a Vallejo, hanem inkább darabokban lepattan. A latex jellegűeket viszonylag egyszerű leszedni merev vagy félkemény gumi formázóval. Makett cégek is árulnak ilyeneket (pl. az AK), de kínai encsembencsem boltokban a kozmetikai biszbaszok részlegen sokkal olcsóbban megtalálod. | |||||
vlevi | Adatlap | 723097 | 2024. április 5. 19:04 | ||
Nagyjából ugyanaz az összetétel mindegyiknel. Asszem. Vékony rétegben felkenve nem jön le, mert szétszakad. Vastagon oda mazolva pedig a festésnek lesz csúnya pereme. Én, ha lehet, inkább nem használom. Amúgy most nekem Vallejo van. | |||||
téglatesó | Adatlap | 723090 | 2024. április 5. 15:28 | ||
Üdv! Kis segítséget szeretnék kérni: a folyékony maszkolók közül melyik a legjobb minőségű / legjobban kezelhető (festés után a felületről legkönnyebben eltávolítható, és nem mellesleg a felülettel szemben a legkevésbé agresszív)? Most a Vallejot használom, az nem rossz, de a festés utáni eltávolításával mindig meggyűlik a bajom (bár lehet, én csinálok valamit rosszul). Elöre is köszi! | |||||
Muzzy | Adatlap | 722607 | 2024. március 26. 21:21 | ||
A jó öreg aerográf :) | |||||
vatya1 | Adatlap | 722598 | 2024. március 26. 19:23 | ||
kervil | Adatlap | 722490 | 2024. március 25. 17:17 | ||
Nagyon örülök, hogy szóba került ez az átlátszó kupakos - fekete kupakos váltás az AK RC festékeiben, és hogy az átlátszóhoz jobb a MLT. Eddig azokat is HCT-vel használtam, tegnap azonban kipróbáltam MLT-vel hígítva, és tényleg, ezt az átlátszó kupakos RC szériát sokkal szebben hígítja a MLT, mint a HCT. A fekete kupakoshoz viszont tökéletes a HCT, ott nem fogok váltani. | |||||
halaci | Adatlap | 722483 | 2024. március 25. 15:28 | ||
Úgy tűnik, hogy a HCT higítójuk működni fog az új sorozattal is, bár én most már lecövekeltem az MLT-nél, az fixen jó mindenhez is. (2:39-nél a videóban) www.youtube.com/watch |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
AK thinner 11500
Ak redarder AK737
Jól fel kell hígítani, 4-5 rész hígító, 1,5 bar nyomás, apránként rétegről rétegre lehet vele dolgozni.