Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Israti71 | Adatlap | 730078 | 2024. november 2. 14:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730077 | 2024. november 2. 14:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Nagyon vagány mind! Ja kicsit fel kell "töltődni" és akkor szép lesz mind. Képet most többet nem teszek esetleg a vezetőnek a periszkópok(ra) kicsi clearblue hogy üveg "hatása" legyen:) Hogy látod lesz a motortérbe behajoló figura? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730075 | 2024. november 2. 11:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Igyekszem nem az idegeire menni a társaságnak,emiatt ritkábban posztolok.🙂 Lassan elkészül az 1982-es kompánia,aztán kicsit pihentetni szándékozom a harcjárműves témát,ameddig kedvem lesz folytatni őket. Gondolok arra hogy a koszolás,koptatás,viseletesség effektek még jórészt hátra vannak,de az alapok már nagyjából elő vannak készítve. Ez most legalább 4-5 makettet érint,de közben kicsit belefáradtam...főleg amiatt hogy esténként sokáig nyomtam a dolgot és így eddig bírtam szusszal. A Takom Merkava 1 vontató kábel és köténylemezes kezelésre vár,de amúgy minden más apróbb dolog is elkészült,csak fel kell őket tenni a helyükre,mint pl. fegyverek,kannák...stb. A Zelda volt talán a leginkább foglalkozós a réz maratott páncélzat miatt,de a jelzések terén is ez volt a mumus kategória.Itt nem a matricákat használtam fel,hanem az Eduard-os sablonokat felhasználva,minden festve lett.Mindenképpen élethűbb mint a matricák lettek volna,de egyben elég idegölő folyamat is...így szerintem ezzel el is van döntve hogy a jövőben megint belevágok-e egy ilyen dologba.(?) Most úgy tűnik hogy nem valószínű. Tehát most ez a helyzet,aztán majd látom merre tovább. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729710 | 2024. október 21. 13:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Ez egy modernebb kori Zelda,nem 1982-es,de igen...egész jó kis makett. Aki ezt csinálta,gondolom erre koncentrált,nem 5-6 dologra mint én,így több ideje és energiája volt erre az egyre,ami nagyon látványos. Harci sérülések?...Nem tudom...majd ahogy kijön a lépés,de a több mellékszereplő sok munka,még mindig nem tiszta hogy mi is sül ki belőlük.:-) (A Takom Merkava 1-es biztos nem kerülne fel erre a kompozícióra,azzal már bőven túllőnék a célon.Nagyon vagány makett,de szerintem most már nem is kettő,hanem legalább három felé kell ezt a sok mindent elosztani.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729688 | 2024. október 20. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729682 | 2024. október 20. 19:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zelda...azért is nyomom az IDF topikot...! :-) A mai estére ez a felállás. Túl vagyok a mocsok réz nagy részén,elég küzdelmes volt úgy általában. Délelőtt összaállítottam,majd feketével lealapoztam,később Lifecolor UA 902 "homok szürkével" lefújtam. Mindenképpen megérte a fáradtságot hogy nem a gyári fröccsöntött részek kerültek fel,mert ég és föld a különbség. Élethűbb sokkal,és a tökéletlen összeállítás miatt még inkább kijött az a furcsa paradoxon,hogy pont így lett jobb. A páncéllemezek itt-ott kicsit elállnak egymástól,mint az igaziakon. A lyuggatott és vékony réz sokkal jobban imitálja az eredetit...szóval...summa summárum,nekem is jobban tetszik,mint az első elgondolásom hogy dobozból összedobom aztán jól van az úgy. (Köszi Karsai Balázsnak hogy nem hagyta rám a hülyeségemet.) :-) Legalább ez sem nyomaszt már annyira...bevallom őszintén,tartottam tőle,most már csak a jelzések és némi viseletességi effekt hiányzik,aztán ez is pipa. :-) Ja...meg a málha,fegyverek,antennák...!:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729636 | 2024. október 19. 11:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729633 | 2024. október 19. 09:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az biztos hogy ez egy korábban IDF M-113 jármű volt. Gondolom valami győzelmi propaganda céllal alakíthatták át az arabok,így érthető ha ezt az izraeliek inkább eltüntetik. (Arra azért kíváncsi volnék hogy újra hadrendbe lehetne-e állítani a járművet?):-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729622 | 2024. október 18. 20:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
fb.watch/vin7WtqQqR/ Egy érdekes "szobor"? Mi ez? Zsákmányolt kiszuperált hjármü átalakítva. És most ledöntve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729619 | 2024. október 18. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laac | Adatlap | 729613 | 2024. október 18. 17:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Israti71! Eme szomorú aktualitása kapcsán én is elővettem az IDF témát. Beszereztem pár régi és pár új makettet. Hasonló az ízlés nekem is favorit az Academy Blazer. Sokat kerestem, de nem akart összejönni. Majd vettem egy AFV Club készletben. Nekik kettő is van az egyik egy húzós árú a másik csupán egy fém lövegcsővel több, mint az Academy. Aztán ahogy lenni szokott mégis találtam academyt így most 2 van. De az Academy az festésig kész is a másik sértetlen. van még Merkava 1, 2D, 4 LIC és egy Magach7. Ha nagyon kell jóárasítva át tudom adni a Blazert. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729587 | 2024. október 17. 17:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát igen...ilyenek. :-) Na,tegnap végre neki mertem kezdeni a Zelda rezes cuccoknak. (Hááát...mondanom sem kell hogy az összes anyuka eszembe jutott aki ezekkel "kínozza" a gyanútlan makettezőt. Szép-szép,de a fene ha megette volna ezt a technológiát...amit eddig is utáltam,most még jobban.) Hihetetlenül idegölő tud lenni,és az a legnagyobb bajom hogy nagy a felület amit ezekkel a gyenge kis elemekkel meg kell alkotni. Szebb lesz ugyan mint agyári műanyag rész lett volna,de szerintem ezzel be is fejezem a feljavításokat...úgyhogy...uff...beszéltem. Közben volt egy jó lehetőség egy hazai online boltból akciósan megvennem egy Takom Merkava 1 makettet,ami korban pont jó,és klasszisokkal jobb mint a Tamiya régi Merkava 1-ese. Ma jött meg,már itthon van,lassan ismerkedem az összeállítási füzettel,leltárba veszem hogy minden más is megvan-e hozzá (pl. festékek),aztán majd egyszer őt is elkezdem.csak most ezt a Zelda dolgot le szeretném zárni végre. Több harcjárművet nem tervezek most egyenlőre 1982 Libanon témában...kivéve ha valahol sikerülne jó árban rábukkanni arra pár dologra amit még szívesen megépítenék újra,azaz a Fitter,egy M-60 Blazer,és talán a Magach 6 Gal Batash (mind Academy kiadás). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729479 | 2024. október 14. 21:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729476 | 2024. október 14. 21:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729455 | 2024. október 14. 16:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nemigen akarom túltolni egyiket sem. Az M35-höz nem tudok tartályokat szerezni,amúgy az ötlet nem volna rossz. A Roverrel sem nagyon akarok már foglalkozni,az amúgy is csak egy hirtelen kipattant ötlet és döntés volt,nemigen gondolkodtam rajta sokat.Úgy vagyok vele hogy "egynek jó",nem oszt,nem szoroz. A Zeldára kéne most rágyúrnom,de a rezet meg utálom,emiatt mindig nehéz a kezdés. Ma megjött az M35-ös is...nézegettem,de egyenlőre nem kezdek neki. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729454 | 2024. október 14. 15:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De ne "dobozból építsd" már meg:) Valami extra legyen rajta(?) Üzás Oshkosht akartál nem--ebböl lehet(ne). Roveren jól mutatna egy vörös csík kár hogy azt 80as évekbe még nemigen használták (?) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729434 | 2024. október 13. 20:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Ezt szerintem minden korabeli Rover-re így építették ennél a típusnál. A doboz tartalma eredetileg egy spanyol verzióhoz ad lehetőségeket,de általánosan is sokfelé használták,így azt gondolnám alap dolog volt ez akkor. Nálam ez a Rover pont nem IDF hanem libanoni lett,de azt hogy miért van dupla teteje...azt nem tudom. Vagány amúgy...nekem is tetszik így. A többi dolog is alakulgat...közben kész lett egy jó adag gyümölcs is és egy kis csacsi is lassan a finish-be került. :-) Ja,hogy említsem,sikerült egy gyöngyszemet is beszereznem. Megvolt már egyszer,eladtam,most visszaszereztem és megint IDF lesz...csak remélhetőleg sokkal jobban fog sikerülni mint tizeniksz éve. .-) Most a gumikerekesekre nagyon rá vagyok kattanva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729427 | 2024. október 13. 17:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Most látom készülget a dioráma! Vennék 4répát a levesbe meg 2Kg ubit salátának:) Nagyon vagány minden. Nézegetem a Rovert dupla teteje van? Gondolom nem páncélvédelem miatt (?) Inkább HASONLÓ lehet a 20évvel még korábbi Csepel-en használt dupla tető a hűtés miatt(fűlke ne melegedjen fel) ezt másolták, vagy maguktól kitalálta az IDF hadsereg?.?.? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 729207 | 2024. október 6. 22:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nálam most eléggé sok minden készül(get) egyszerre,emiatt lassabban is alakul ki a terv a Libanoni 1982-es dioráma kapcsán. Szerintem most lett kész a Miniart zöldséges kerekes standja,ami eléggé sokrétű munkák folyamatát eredményezte,de amúgy megérte. Tipikus Miniart betegség ez a rideg,eltörős műanyag,de mivel ilyet más nem nagyon gyárt,ezt vettem meg.Kidolgozásban egyébként jó nagyon,részletes elemek,aránylag jó illeszkedések. Van még egy plusz zöldségesem,egy gyümölcsös változat persze kocsi nélkül,és vettem nemrég egy hangszeres szettet is,amiből csak 2-3 darab fog kelleni,de így legalább megvannak a gitárok és a hegedűk,amiket amúgy egyesével nem is nagyon lehet beszerezni. Azok most még várnak,viszont ez a mostani kis stand már nagyon jól mutatja hogy ilyen kellékek nagyon is kellenek egy diorámába,mert "életet visznek" egy jelenetbe a sokszínűséggel és a polgári jelleggel amik tompítják a háborús hangulatot. A járművek terén is vannak haladások,bár itt egyik-másiknál sokat lassít az a sok IDF ez-az amiket pluszként meg kell csinálni rajtuk,még akkor is ha "csak" mellékszereplők nagyobb részben. Az Italeri Land Rover-je libanoni rendszámos lett,amolyan ottani "katonai" jármű.Abban szerencsém volt hogy az AK Toyota matrica lapján volt libanoni lehetőség is,és gondoltam hogy ha a Toyota is lehet arab,akkor egy másik miért ne lehetne,főleg egy Land Rover,ami nagy számban jelen is volt az akkori időszakban Libanonban is. Na igen...és amikor minden nagyjából kész már ami a sok járművet,figurát,kelléket stb. illeti,akkor agyalhatok az épületeken is. Van pár elképzelésem,ezeket el is tudom készíteni házilag is,csak ezek elég időigényesek,idén már esélytelen hogy a teljes jelenet összeálljon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728941 | 2024. szeptember 28. 12:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pár újabb kép az arzenál létrejöttéről. A Zelda tönkretett kereke is ki lett pótolva (ismét köszönet érte a felajánlónak),viszont az Eduard-os maratásának még nem mertem nekikezdeni...talán most a napokban. Közben sok egyéb apró kellék is készül,ezek festése is folyamatban van,így ha lassan is,de halad a dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 728877 | 2024. szeptember 25. 18:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728613 | 2024. szeptember 17. 07:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az még nincs. A srác ígérte hogy a,int megint lesz,akkor jelez...de még semmi. Amúgy meg...ha lesz jó,ha nem akkor is.:-) (Bár kicsit hangulatosabb lehetne vele a jelenet,simán el is hagyható.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 728612 | 2024. szeptember 17. 04:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Rendben! Amit kerestél 3 kerekü "tuktuk" vagy mi neve kaptál,vettél a csávótól valamelyiket? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728605 | 2024. szeptember 16. 20:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Hó nem lesz...egyszerűen utálom.:-) Az AK-s FJ43 biztosan jó méret,de nem volnék meggyőződve az Italeri pontosságáról...mert olasz,és őket nem annyira izgatják az ilyen "apró" dolgok mint pontosság.:-) (Mint írtam,az üzemanyag töltő részt is simán elfelejtették,pedig az építési lapon is jelölik hogy ott van...csak a maketten nincs.):-) De véletlenül az is jó méret,mármint az Italeri,akkor nagyjából egyformák.Mondjuk erre van mód hogy rákeressek. A Zelda motortere nyitva marad,így a páncélnak is nyitott állapotban kell majd lennie.A hátsó nagyobb ajtónyílás szintén,no meg a tetején is minden ami csak nyitva lehet.Ott a belső teret nem akarom takarni mert elég jó részletes,valamint elég sok munka is van benne,így nem takargatom. :-) A másodlagos M-113 rádiós parancsnokin meg szinte minden zárva lesz,mert a belső teret már nem volt kedvem ebben is megcsinálni,így viszont elég gyér látvány volna ha jobban bele lehetne látni.Egy figura lesz a géppuska mögött,tehát lényegében ez fogja kitakarni azt a teret ami valami kis bele láthatást tenne lehetővé. A napokban fog megérkezni a Zelda páncélzata,ami az Eduard maratása,de ezzel lényegesen szebb lesz az összkép mint a műanyag gyári imitáció.Plusz,várok még egy kereket ahelyett amit sikeresen leamortizáltam,és ha ez is megvan,akkor jöhet megint a Zelda projekt,a többi ehhez képest ráér,bár ami azt illeti,ezek is terven felül jobb helyzetben vannak mint korábban gondoltam hogy lesznek. Menet közben azért a sok kiegészítő,műgyanta ez-az is sokat haladt,viszont a Miniart zöldség-gyümölcs dobozai érintetlenek,no meg egy csomó figura is. Ha kész a Zelda és a Rover,akkor már jobban látom majd a dioráma esetleges méreteit,felépítését,mert ami most biztosnak tűnik,az a Shot Kal,a Toyota "Jeep",a Zelda és a leendő libanoni Rover,amik szerintem rá fognak kerülni...a többiről még nincs lövésem sem. (Közben a cserebere rovatban keresek M-60 Blazer,Fitter...maketteket is ha valaki cserélne,így azokkal megint lehetne egy hasonszőrű projektet tervezni a jövő évre...ha megérjük.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 728598 | 2024. szeptember 16. 19:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728595 | 2024. szeptember 16. 17:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Most szimultánban két Libanon szereplő is készül a folyamatban lévő Zelda mellett. Ahhoz most várom az általam elrontott kerék helyett felajánlott új úti kereket,meg az Eduard maratott páncélzatot,egyebeket,így elkezdtem az Italeri Land Rover Series III 109-et és egy Tamiya alapmakettből elkezdtem megalkotni az M-113 IDf Command Communications járművet is. Az alapmakett nem rossz,korának megfelelő,erre a célra tökéletesen felhasználható. Az Italeri-ben nem csalódtam. Pontatlan több helyen,elnagyolt,itt-ott elfelejtettek egy-két fontosabb részt megcsinálni,mint pl. a kocsi jobb oldallemezén hátul az üzemanyag töltő nyílást...de hát végül is...minek az...nem? Ennek pótlására nem vállalkozom,majd inkább eltakarom valamivel ha sikerül. A kis Ford Mutt kint van a műhelyben alapozva,de ennek meg még annyi minden ilyen-olyan házilag vagy méregdrágán megvásárolt kiegészítőt is meg kellene csinálni,hogy egyenlőre pihen. Most már van annyi járművem,hogy azon gondolkodom hogy két dioráma lesz inkább,nem egy nagy,mert túlzsúfolt lenne ha mindent erre akarnék feltenni. Ez amiatt is jó lenne,mert a figurák is kétféle öltözetben vannak,téli és nyári,így ha ezeket is mind fel akarnám használni,akkor már csak emiatt is kell a két dioráma...nem egy. Még egy Fitter-t jó lenne szerezni,de azzal már végleg dőlne az egy dioráma projekt. Ja igen...és még ott van a nemrég vett Ti-67 Tiran is...mint hab a tortán...na az tényleg ráér.:-) Még idén szeretnék legalább egy diorámát készre megcsinálni,így kezdhetek gondolkodni a terep témáját illetően is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728248 | 2024. szeptember 7. 10:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez az a motor amit lejjebb említettem. www.bnamodelworld.com/model-motorcycles-ak-interactive-ak-35027-1-35-honda%27s-humble-cg125-japanese-motorcycle-with-1-driver-figure | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 728247 | 2024. szeptember 7. 10:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv az uborkaszezon kellős közepén! :-) Nálam most IDF "nagyüzem" van folyamatban,szinte futószalagon jönnek ki makettek,mert amit a fejembe vettem nemrég,azaz egy 1982-es Libanoni diorámát,ahhoz készülnek a szereplők. Most pl. egy M-113 Zelda készül,de ott van még a sok figura is amit még össze kell hozni,úgyhogy...nem unatkozom. A héten megjött egy újabb adag szerzemény,amit azért veszegettem,harácsoltam össze,mert jó áron voltak egyrészt akciókban,másrészt pedig mert tényleg kellett pár olyan kiegészítő amivel fel lehetne dobni a témát. Pl. a Miniart hangszeres szettje.Ebből nekem kell a két gitár meg talán a hegedű(k),a többivel majd lesz valami. Egy Land Rover ami Libanoni lesz,a Ti-67 Tiran ami szemtelenül olcsó volt (és régebben meg is építettem már egyszer),és egy Tamiya M-113,amiből elkészülhet a Zelda doboz másik járműve,a kommunikációs parancsnoki változat is.(Ez a makett jó alap,viszont van pár dolog amit nekem kellett hozzá legyártani.de ezzel együtt is jó móka lesz.) :-) A tervek szerint nem romos környezet lesz a dioráma témája,hanem békés,pihengetős,eszegetős jelenet,mert szerintem a mindent romboljunk le,pusztítsunk el témák már az ember könyökén jöhetnek ki. Sajnos a tények emellett is szólnának,de egy háborúban is vannak csendesebb,békésebb időszakok,és ezekben is megmutatkozik hogy az "ellenségek" is emberek,és nem szükségszerűen kellett embertelenül,vadállati módon viselkedni egymással szemben...különösen nem a polgári lakosokkal szemben. Lehet hogy ezzel nem mindenki értene egyet,de az izraeliek pl. pont erre törekedtek,és törekednek mind a mai napig annak ellenére,hogy néha tényleg jobban oda kellene hatni...de az embernek maradni elv erősebb mint a halálkívánás. Szóval,ezeket én így gondolom,és így is fogom ezt megjeleníteni...mert ilyen is volt és van is! Ja igen.A kis piacos háromkerekű Piaggio Ape sajnos egyenlőre még nincs a képben,de amint lesz egy elérhető,még egy olyat is be fogok szerezni,mert a piacos jelenethez szerintem nagyon odaillő kis szereplő lesz majd.(A beszerzővel kapcsolatban vagyok,azonnal szól amint megint lesz.) Közben az AK megint kiad(ott) egy érdekes szettet,amiben 1/35 japán gyártmányú motor van,talán kettő az egyben...nem emlékszem pontosan,de illő lehet korabeli közel-Keleti témákhoz is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727893 | 2024. augusztus 24. 20:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,nálad most a szabadidő az ami nem nagyon van. Közben találtam még egy lehetőséget vörös Dávid csillagos matricákra,és ez magyar oldal. Szerintem ez jó lesz a zárt verzióra tökéletesen,legalább minden felírat,jelzés jól látszik majd. www.modellfutar.hu/Star-Decals-Israeli-AFVs-13-matrica (Közben azon agyalok hogy rendelek még egy Zelda-t,mert a parancsnoki változat is mozgatja a fantáziámat.Vagy egy alap M-113-ast-és arra felrakosgatom annak a dolgait amit adtak a Zelda dobozában mint opció.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727872 | 2024. augusztus 24. 00:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No...akkor egy kis képanyag. A Centurion Shot Kal Gimel és a kis FJ43 (Toyota) SUV is majdnem teljesen kész. A tankra még jön a hordágy és málha dolgok,a SUV-ra meg a ponyvát kell még felragasztani,bár ezen gondolkodom ,mert akkor eltűnnek olyan részletek amik meg feldobnák a látványt.DILEMMA...! Közben a kellékek (még nem a Miniart-os zöldség-gyümölcs fajták,hanem az egyéb műgyanták) is elkezdődtek. Egy Libanoni piacos,arab kofa stand féle dologhoz kellenek,no meg az izraeli katonák pont kaja időben lesznek (legtöbben legalább is),így kell bőven ezekből a kiegészítőkből. Ahogy ezek kész vannak,el lesznek tervezve,mi hová...stb. Közben egy kis Academy M-151A2 Ford Mutt is készül,alapozás előtt áll,amihez lesz egy utánfutó is...majd indulhat a Zelda is,beltér biztos. Most ennyi...majd folytatom amint lesz mivel. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727847 | 2024. augusztus 23. 09:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Láttam "mentős" matricát de tuti csak zártat építenék mert nincs lelki erőm egy 4 ágyas belső kialakításra. Nem is kell mindig mindent kinyitni:) Lesz annyi szabadidőm bejelöklök egy ilyet is. Pedig van bőven elmaradás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727839 | 2024. augusztus 22. 21:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727838 | 2024. augusztus 22. 21:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van...Echelon.Lehet van másféle is,de ez tuti jó cucc. www.ebay.com/itm/256401698597 Sajnos a letöltött képformátumot ide nem lehet feltölteni,mert webp...azannya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727837 | 2024. augusztus 22. 20:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Már nézegettem,de szerintem magyar oldalakon nemigen van,én meg pl. Lengyelországból Super-Hobby) nem rendelek...ilyen maradi és makacs vagyok. :-) (Ha valaki itthon válna meg tőle,azonnal megveszem ennyiért.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727836 | 2024. augusztus 22. 20:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez már majdnem Star Wars...! :-) :-) :-) Igen,a fentebbi hsz.-ben jól van írva,az alap M-113 van benne,csak te döntöd el hogy mivé építed. De szerintem se Dragon-ban gondolkodj,talán egy Academy vagy Tamiya M-113 alap makett sokkal jobb lehet. Mintha láttam volna ezt a Magen David Adom (Vörös Dávid csillag-mint itt a mentők) dolgot valahol matricában is,d nem vennék rá mérget.Talán a régi Verlinden-ek között? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 727832 | 2024. augusztus 22. 19:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
@Israti. Igen erre gondoltam. Vedd meg hozzá az Edu pótpáncé maratását, sokat dob az összképen. Nem olyan vészes az ára sem, olyan 4000 Ft azt hiszem. @Sennás, az academy adja a pótpáncél nélküli verzió alkatrészeit is, szóval ez ne tartson vissza :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727830 | 2024. augusztus 22. 18:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727812 | 2024. augusztus 22. 08:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát esetleg "csupasz Zelda" minden nélkül egy piros csillagos mentőnek. Ahhoz meg matrica kell(ene ). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727809 | 2024. augusztus 21. 23:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Teljesen igazad van. A Dragon szerintem is alul teljesít,és irreálisan drágán adja a makettjeit. Az Academy viszont jó,és ha erre a szettre gondolsz amit most vettem pár napja,akkor ez lehet az újra kiadás Zelda témában?(Ez viszont egy nagyon jó makett és vállalható az ára is.) Még a Fitter-t keresem,az is megvolt régebben,de megint szívesen megépíteném. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727785 | 2024. augusztus 21. 08:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi az infót. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 727784 | 2024. augusztus 20. 23:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Dragon M113at kerüld el messzire. Nagyon pontatlan makett, mint a Dragon ebben a témában kiadott többi készlete, ár-érték arányban katasztrófa. De az Aca most kiadta újra a Zeldát, azzal sokkal jobban jársz 13 ezerért ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727782 | 2024. augusztus 20. 21:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727777 | 2024. augusztus 20. 19:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727775 | 2024. augusztus 20. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727774 | 2024. augusztus 20. 19:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emlékszem mikor voltam nálad pont után indult nemsokára:) vagány asszony le kalappal előtte! sturgeonshouse.ipbhost.com/topic/1499-israeli-afvs/page/59/ Nem sok oldal nézd végig 2 Oshkosh tanker biztos volt benne. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727773 | 2024. augusztus 20. 19:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727772 | 2024. augusztus 20. 19:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A feleségem volt kint tavasszal Izraelben a Chatzerim bázison pár napot,mint önkéntes. Ő ott látott pár nagy Oshkosh-t,amit lekattintott és átküldte nekem. Referenciának jó lesz ez is,de mivel én meg novemberben megyek (mostani terv szerint),talán én is belefutok majd ilyesmikbe. Azt előre nem tudni sosem hogy melyik bázison lesz a szolgálat,de mindegy,mert szerintem mindenhol vannak érdekes járművek.asszem,szétfényképezem magam...! :-) (Neki minden összejött...beöltöztek munka közben "szórakozásból" katonai ruházatba,targoncára ülhetett,persze nem vezethette...de mint élmény,nagy lehetett. Nekem még ráadásul van is targoncára jogsim,csak szerintem ott azzal nem vezethetnék én sem targit.pedig...szívesen csinálnám ha lehetne.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
antarktika | Adatlap | 727771 | 2024. augusztus 20. 19:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Libanon, 2006. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 727770 | 2024. augusztus 20. 19:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azért írtam vagy 80cm hosszabb meg vagy 20 szélesebb, magasabb az Orosz. Ja! Meg tud úszni:) jó lenne egyszer együtt látni őket de erre nemigen lesz lehetőség. Lesz még fotó mindről, élesben úgyhogy van idő :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 727769 | 2024. augusztus 20. 19:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát...a Dragon sem a legjobb,de legalább jó drága.Nagy a híre,de mint minőség...fene tudja...nem kéne,ráadásul ez 1973-as verzió. A Dragon többet is kiadott IDF témában ebből a korszakból. Az a tankos figura mit korábban posztoltál mint lehetséges szerelőt a Zeldához,ő is 1973-as,a ruházata is annak felel meg. Egy Hummer dobozos mentős változat átépítőjét találtam a neten,de ez meg szerintem inkább a kései 90-es évek,vagy a korai 2000-res körüli verzió lehet.Talán az Academy-nek van hozzá alap makettje. Mint jármű tetszik,csak nehéz volna pl. korabeli diorámába tenni,vagyis mivel?(Mondjuk egy Academy Magach 6 Gal Batash-sal.Ilyenje van most a Meng-nek is,közel 30 ezerért,amíg az Academy csak 12 körül van.Én ilyet is építettem vagy két éve,de eladtam...talán veszek még egyet és újra megépítem,csak jobban mint az elsőt.) :-) A másik terv az egy Hemmt Tanker Oshkosh változat...de ehhez meg megint több átalakításra van szükség. |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Köszi!
A clear blue tervben volt/van,de azt akkor szeretném csinálni amikor mindet lehet egyszerre.
Akkor egy keveréssel megvolna a kellő mennyiségű festékanyag,de emiatt nem veszek,talán meg még van is valahol víz bázisúban régebbről...az jó lehet.
Nem tudom hogy a szerelő be akar-e bújni a Zelda motortérbe,vagy inkább csak előtte áll majd,így nem takarja ki teljesen a motorteret.
Nem tökéletesen kidolgozott ugyan,de arra megfelel ami kis szerepe lesz egy diorámán.