<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Johnie | Adatlap | 730472 | 2024. november 15. 13:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 730468 | 2024. november 15. 09:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A fények miatt nehéz megítélni a fotódon lévő árnyalatokat, de ezt a zöldet már majdnem túltoltad. Az nem baj, ha a Sufa és a Ra'am makettjeid színei kicsit különböznek, a valóságban is inkább eltérőeket láttam közös képeken, mint sem egyformákat. Várom a további tudósítást! Mindig élvezettel nézem, hogy "mit művelsz"! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 730457 | 2024. november 14. 20:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Folytassuk hát a májusban abbahagyott F15i építését. Az előárnyékolás és a panelek befolyatása a hasi részen már hónapokkal ezelőtt megtörtént, most következzen a felső rész három színből álló kamójának felfestése. Kissé "zöldebb" zöldet szeretnék megjeleníteni mint anno az F16i sufán... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 730408 | 2024. november 12. 21:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730400 | 2024. november 12. 18:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép lett tetszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730396 | 2024. november 12. 17:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép lett! Ez 72es Trumpi? Óóó csak itt járnék az én 1:35-mel :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 730392 | 2024. november 12. 13:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730335 | 2024. november 10. 18:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia a platót most ragasztottam rá a vázra,meg elkezdtem a porozást is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730334 | 2024. november 10. 18:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ó hogy az a... A "Miért ne makettezzünk éjszabába nyúlóan, ha nem bírjuk?" című sorozatunk mai adását hallják. Kiderült, hogy nem az elfordulásgátló volt tömör háromszögbe öntve... hanem fém alkatrész, ami a futószárat és a futóműnyitó munkahenger végét fogja össze... és hát egy elég masszív, tömör alkatrész :( És mivel ezzel kezdtem szórakozni, ezért az alkoholos lemosás/esetleges alapozás munkafázis is tolódott. Talán az aknaajtók belsejére sikerül sort keríteni, de a lemosásra mindenképpen. Asszem innentől megy a gép az inkubátorba | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 730307 | 2024. november 10. 09:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730298 | 2024. november 9. 17:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jujj... Nézegettem, hogy a futóműakna ajtajait felragasztva le tudom-e festeni a gépet. Hát... nem. a Milspec gyönyörűszép, ám kevésbé logikus matricákat gyártott (72-053). Két gépre van rá feliratozás, 1987-2001-2006-os szezonokra, egyetlen probléma, hogy a kabintetőre, illetve az onnan előrenyúló rlszre szánt csíkból egy készlet van együlésesre, és egy készlet kétülésesre. Szóval két gépre elég, HA abból az egyik kétüléses. Na mindegy. A nagyobbik baj, hogy az orrfutómű aknájának legelülső részét két ajtó zárja, és természetesen ezek nem egyforma méretűek, a jobb oldali ajtófél nagyobb, és ezért azon jól láthatóan szélesebb a sárga sáv. Hát... a Milspecnél nem. a 23a-23b matricákat érdemes nézni, a 23a-nak kb kétszer olyan szélesnek kellene lennie, mint a 23b-nek. És mivel nem ez a helyzet, ezért nem merem felragasztani az ajtókat, meg azon töröm a fejem, hogyan fogom valahogy átszabni az egészet... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730278 | 2024. november 8. 19:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia szokásomat tartom továbbra is keverek tamiya sárga fehér dark green. Vasárnap megyek a mártonnapi kiállításra viszem a festéket. Írtam emailt ez ügyben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730266 | 2024. november 8. 11:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Hasegawa ajtaja közelebb jár a valósághoz, mint a Fujimié, de az sem pontos. Találtam egy walkaround videot, elkezdtem kicsit pöttyözgetni. A piros az ajtó első-hátsó végpontja, a zöldek a negyedelőpontok (tehát balról jobbra haladva értelemszerűen az első pont az ajtó negyede - 0.25, a második a fele - 0.50). A fél és a negyed közé bejelöltem a két sárga pontot (a második felezi a felet és a negyedet, tehát az a 0.375, az első sárga pont meg felezi a 0.25 és a 0.375 közötti részt, ez a 0.3125). A harmadolópont valahol a két sárga között van, erősen közel az elsőhöz, ez lenne a narancssárga. Szerintem a bemélyedés az valahol a hossz 40 százalékánál lehet, a Fujimi mélyedése érzésre közel jár a negyedelővonalhoz, a Hasegawáé a harmadoló vonalhoz. Viszont az az oblong ott mellette meg egyiken sincs rajta, azt rá kell működni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730264 | 2024. november 8. 09:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A két kicsi pozitív, a nagy negatív. Mondjuk okosan befoltoztam polisztirollal, de a csatolt IRL kép alapján ez nem hengeres mélyedés, majd visszamarom a közepét. Meg azt a kis lyukat is beműködöm oda. Aztán persze lehet, hogy tök feleslegesen szórakozok vele, a Blue Angelsnel nem fehér az ajtók belseje, hanem kék, és az úgysem látszódik meg, csak ha nagyon észre akarja valaki venni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730263 | 2024. november 8. 09:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A nagy karika a Fujimi-n is rajta van. Az Italerit és a 48-as Hasegawát nem vettem elő. ;-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730260 | 2024. november 8. 07:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az enyémen is (az is C10) van három karika, két kisebb és egy nagyobb. Szerintem a két kisebb az valóban kilökőnyom, de a nagyobb az nem. Lásd kép. Mit értesz azon, hogy "két irányba tájolva"? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 730259 | 2024. november 8. 07:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Csak türelmesen. A tökéletlen felület bosszút áll bemosáskor, szóval megéri ráfordítani az időt. (Pont ezen agyalok, hogy ezért fogom most elhagyni a bemosást, mert több jelentősebb hibám is van, amit tudom hogy majd kiemelne) Úgyhogy hajrá! Nekem tetszik a mostani állapot is már. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
páncélos | Adatlap | 730257 | 2024. november 8. 07:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki! Nagyon szép lesz. Keverted megint a színét, vagy valami kapható szín? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730255 | 2024. november 8. 07:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi! Kérdés van. Az orrfutómű aknájának a Horneten ugye négy ajtaja van: a ketfelé nyíló első rész, a középső, és a munkahengerrel együtt mozgó hátsó. Az érdekelne, hogy a Te készleteden a középső (valószínűleg a C10-es alkatrész) hogy néz ki? Azon is van három kilökőtüske-nyom, két irányba tájolva? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 730252 | 2024. november 7. 22:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 730243 | 2024. november 7. 18:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen kervil😀 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730242 | 2024. november 7. 17:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730241 | 2024. november 7. 17:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép kis repülő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 730233 | 2024. november 7. 10:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 730172 | 2024. november 5. 18:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie: Nagyon mutatós lett a vége, gratulálok hozzá! Tényleg látszik a befektetett idő! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730156 | 2024. november 5. 12:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Meg fertőtlenítőszert, 40 V/V%, hét decis üveges kiszerelésben. Vagy nem? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 730154 | 2024. november 5. 11:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen srácok, úgy gondolom a belefektetett idő valamennyire meglátszik a végeredményen. Május óta készülget rövidebb nagyobb kihagyásokkal. Medor igen, visszatérek az F15i-hez. Tibcsi hát ahogy a képeket nézegettem az eredetiről nekem is feltűnt az üresség, jobbára szerszámokat, lapátokat, tűzoltópalackokat, homokban elsüllyedés esetére mentőeszközöket, pótalkatrészeket, plusz üzemanyag tartályokat stb. vittek a raktérben magukkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 730153 | 2024. november 5. 11:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem feltétlenül, a magyar Dakaros sárga Scania hátuljában például van néhány hűtő is. Ha érdekel, túrok elő képeket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730149 | 2024. november 5. 01:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Aztamindenit! Ez nagyon vagány lett, gratulálok! :) Mindig sokat gondolkodtam, hogy ezek az autók ott hátul mit vihettek...? Most megtudtam: a forró levegőn és némi homokon kívül semmit! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 730148 | 2024. november 4. 23:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello! Szép lett.Nagyon sok időt áldoztál rá,de megérte! (Most akkor jöhet újra valami földtől elrugaszkodottabb masina is!) 😉 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 730134 | 2024. november 4. 09:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730130 | 2024. november 3. 23:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az őszi szünetben a betervezett x óránál x-1 órával kevesebbet sikerült foglalkoznom az angyalkámmal. Végre lecsiszoltam a betömített lyukakat, visszakarcolgattam a panelárkokat, szemügyre vettem a kiömlőket. Úgy döntöttem, hogy minimálisan életszerűbb a kinézete, ha a belülre megformázott 12 lamella nem folyamatosan fordul at a másikba, hanem van közöttük minimális rés, úgyhogy oda is bekarcolgattam vonalakat. Most kimozdultam a holtpontról, úgyhogy ha holnap munka közben találok elég szünetet, akkor lemosom ipával, aztán szaradás után valamikor lealapozom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730129 | 2024. november 3. 23:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.super-hobby.co.uk/products/Grumman-F-14-A-Tomcat-159858-VF-114-Aardvarks-NH-103-USS-Kitty-Hawk.html Habár ez 1:32-es, de látszik, amit mondtam | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730110 | 2024. november 3. 17:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia én is kész lettem az urallal még porozom egy kicsit és kész is. Szép lett a kamaz én elkezdtem a zilt is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730109 | 2024. november 3. 17:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kv vagány! Kék háttér a legmutatósabb. Piszok jól sikerült. Porolás is pont elég rá. Ügyes vagy! Mester!.!.! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 730108 | 2024. november 3. 16:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm yuki. Igazából most lett kész: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730106 | 2024. november 3. 16:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Meg ugye én is mondtam, hogy lényegében a földimalac színe határoz meg mindent. Láttam egyébként CAM matricát ehhez a századhoz, csak ott meg a szárnyvégi csíkokat nem is adják, csak jelölik (szerintem helytelenül), hogy hova kell narancsozni. Majd belinkelem ide, ha eljutok odáig. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730105 | 2024. november 3. 16:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Meg a bc Top Hatters séma azért is vicces, mert bár találtam képet hozzá a neten, egyiken sem volt Radome Tan az orrkúp vége. Ettől függetlenül lehetett olyan is, csak legfeljebb a jubileumi elején. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730094 | 2024. november 3. 10:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730093 | 2024. november 3. 10:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kis kiegészítés: a "Dayglo Orange" és az "International Orange" úgy tűnik, ugyanaz a szín. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730092 | 2024. november 3. 10:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A színhelyességet régi fotók alapján (amit különböző színvisszaadású monitorokon nézünk) megítélni eléggé kockázatos dolog. A neten sem sok "hivatalos" forrást találtam, hogy ez milyen szín. Az egyik helyen "bright orange"-t írnak, az ARC fórumon az "international orange" és a "red" közé teszik. Én a magam részéről "Dayglo orange"-ra szavazok. Ez végülis egy szabvány amcsi tengerész szín - T-2C és hasonlók, amiken ugye pirosnak látszik :). Jelen makett esetében a festéssel alkalmazkodnom kellett a matrica színéhez, és két színt használtam, ahogy itt is írtam: makettinfo.hu/forum/forszoveg.php Ha mindent festek, akkor a Gunze C59-et használtam volna. A Tophatters Bicentennial jelzések remélem más makettre is passzolnak majd (a pótvezérsíké biztosan nem), mert arra az Italeri Tomcat-re (No.1414) kár feltenni őket, mert lesz egy Tomcat-karikatúrád díszfestéssel. A mellékelt képeken látszik, hogy ahány kép, annyi árnyalat. A makettalkatrészek a képeken még csak a Gunze C59-el vannak festve, látszik, hogy az áll közelebb az eredetiről készült képekhez. Egyszóval: mindenki fesse olyan színekkel a makettjét, ami neki tetszik, mert soha senki nem fogja tudni bebizonyítani, hogy az a szín nem pontos. :)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730087 | 2024. november 2. 22:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Viszont jó tudni, hogy az Italeri matrica ilyen szempontból használhatatlan. Mondjuk én a Bicentennial Top Hatters jelzések miatt mozdultam rá, az Aardvarks ilyen szempontból járulékos plusz csak, de attól még egyszer azt is meg KELL csinálnom, és ahhoz jó lesz a tudás. Meg hát az is jól jön, hogy végigtesztelted a narancsokat, szóval már tudom, hogy a megoldás az X6... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730086 | 2024. november 2. 22:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pont így akartam. :D Meg ott ment a panelvonal. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730085 | 2024. november 2. 22:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bebiggyesztem a képet, amit kicsit meghegesztettem, de nem szívesen, mert nem kevés munka van benne (meg mert megfogadtam, hogy ha nekem valaki festési pontatlansággal jön, akkor bevetem a "de én pont így akartam"-üteget). A zöld rész az, amit megfestettél, a piros az, amit már nem (a vízszintesen). A szárnyon meg bekarikáztam az FS 16440 területet, ami a fehér meg a narancs közé szorult. Ettől függetlenül simán el tudom képzelni, hogy ahány gépen festették, annyiféle változata volt a narancs felületeknek. Szóval akkor inkább maradjunk annyiban, hogy: "Pont így akartad!' | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730083 | 2024. november 2. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730082 | 2024. november 2. 21:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730081 | 2024. november 2. 21:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De igazából nem tudom mi, de kicsit furcsának hat a festésen. Talán a sárga szín a vízszintesen, nekem kicsit hamar ér véget a kilépőélnél. Meg a szárnyon is kicsit szélesnek tűnik a háromszög alapja (a kilépőélnél levő oldala). Az a baj, hogy nem találtam rá én sem jó képet, amin meg lehetne mutatni, talán csak a csatolt fájlnál "érzem" úgy, hogy a vízszintes kilépőéléből is elfoglal egy kis területet a narancs szín. Mondjuk amit az Italeri adott a vízszinteshez, az tragikus, annyira széles szerintem sosem volt a narancs sáv... Miből dolgoztál? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 730073 | 2024. november 2. 11:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez nagyon jól néz ki! De ennyivel masszívabb panelvonalai vannak au Academynek? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 730072 | 2024. november 2. 11:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 730065 | 2024. november 2. 07:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Köszönöm atika, igazán megtisztelő 😀
A Sufa zöldje az MrHobby H74 kacsatojás szín volt, nem kevertem hozzá semmit, egy az egyben használtam fel, aztán a H313 világosbarna mellett (fényképeken nézve) majdnem elveszett a kontúrja.
A Ra'am zöldje ha jól látom az általam meglesett fényképeken mintha sötétebb lenne a Sufa zöldjénél, de mégsem annyira sötét mint egy régi 70-es évek beli izraeli F4 Phantom... Erről már tavasszal volt valami eszmecsere ha jól emlékszem pont ebben a topikban?
Úgyhogy megpróbálom a H74 kacsatojás zöldet kissé zöldebbé tenni, H312-őt adok hozzá csak arra nem emlékszem hogy májusban mikor a függőleges vezérsíkokra ráfestettem ezt a kétféle zöld keveréket, milyen arányban kevertem be. Én is úgy látom, kissé túl van tolva, úgyhogy kísérleteztek ismét egy kicsit. 😀
Addig is, egy kis maszk után felvittem a világosbarnát. A teljes kamót szokás szerint biztosan blue-tak-al maszkolom ki, szabad kezi felvitelre ezek a határvonalak túl élesek, és mégiscsak 1/72 a méretarány...