Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Israti71 | Adatlap | 731574 | 2024. december 13. 14:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731492 | 2024. december 11. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Mindig adnál valami "szorgalmi feladatot".:-) Igen,ez is lehetne egy opció,viszont akkor már két járművet is kezelésbe kéne vennem,mert az M-548-as lőszer szállítónál is felmerült már ugyanez a dilemma. Azóta ahhoz sem nyúltam...úgy megijedtem. :-) Ezt az M-109 Doher mellé vettem és IDF-esítettem,de egyenlőre még várok azzal is,mert elment a kedvem tőle nehogy összecsapjam,a korrekt,alapos munkához való kedvet meg ki kell várni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731490 | 2024. december 11. 12:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Láttam olyan képet (nem feltétlenül IDF) egyik oldalon fel volt tekerve oldalon is! a ponyva meg a lécek kiszedve . Picit melós de be is látni de alapvetően ponyva is fent marad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731488 | 2024. december 11. 12:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nem tudom van-e értelme rajta hagyni,mert mint írtam,akkor a rakomány volna okafogyott. A fűzést nem tervezem (egyenlőre). | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731487 | 2024. december 11. 12:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon vagány! Ponyva levehető lesz esetleg bírod idegekkel lefűzheted. Vagy felesleges? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731486 | 2024. december 11. 11:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nálam már nem sok változás van,igyekszem a mostanában elkezdett dolgokat befejezni...legalább is nagyjából. Tegnap kaptak a ponyva részek egy homokszínű alap festést (a szürke alapozóra),majd lesz még némi befolyatás,száraz ecsetes kiemelés. A két ajtó is nagyjából kész ("üvegek" nélkül egyenlőre),mehetnek majd a helyükre,viszont a két visszapillantó esetében még gondolkodom hogy feltegyem-e a gyári eredetieket,vagy le kell "gyártanom" az M49-esét,ami sokkal összetettebb,bonyolultabb,viszont referencia képek alapján (amiből sajnos elég kevés van) a későbbi változatot kellene/illene megcsinálnom. Van az AFV Club-nak ilyen változata is,de emiatt nem igazán venném meg azt is,inkább képek alapján megpróbálhatom vékony drótokból összefércelni azt. A matricázási munkálatok kész vannak,se több,se kevesebb nem kell rá. Amikor minden együtt lesz,akkor kapni fog az egész egység egy poros kezelést,matt lakkos finish-t és tervezhetem a rakományt. Ehhez mondjuk nem ártana majd eldönteni hogy mi legyen,mert ha marad a ponyva akkor nagy részét takarni fogja,azaz,értelme nem sok volna. A sofőr is kérdés...mert jól állna neki,és a régebben épített teherautómban is volt egy,tehát még ez is javíthat a képen,de szerintem idén azt már passzolom. Most már készülnöm kell a "kiküldetésre"...amely idő alatt max. képek nézegetése marad majd. 🙂 Üdv:D.A | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731287 | 2024. december 7. 14:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A mai napon itt tart a két (jelenleg utolsó) IDF gumikerekes jármű. A Mutt már nagyjából ilyesmi marad,koszolás,koptatás,stb.teendő lesz még vele,az M35A2 pedig megkapja még azt a pár hiányzó dolgot amik most még nincsenek rajta. Sajnos picit látszik a makett deformáltsága,nekem legalább is ,mert építéskor jelentkeztek ezek a dolgok.Már nem vészesek,de sajnos amik vannak azok maradnak is. Régi AFV Club makett,ez ilyen,de ha egyszer elkészül vele az ember akkor látványos lehet majd. Közben kész lett egy jó adag 1/35 kiegészítő is,hangszerek,szerszámok...ez-az. Ezeknek is kitalálom majd a helyüket,de lassan ideiglenesen "bezár a bazár"...megint külhoni munka néz ki pár hónapra,aztán megint nekiesek a dolgoknak. Újabb IDF harcjárművet most nem tervezek elkezdeni,inkább szeretnék majd haladni a diorámák dolgában a meglévő járművekkel. Tehát,most úgy néz ki hogy téliesítés...maketteket illetően legalább is,de egyéb kiegészítőket még talán csinálgatok a hátralévő napokban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 731097 | 2024. december 2. 15:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||
A mai napon rászántam magam az M35A2 alapozására.Tegnapelőtt áztattam mosogató szeres vízben,majd öblítés után kitettem őket száradni a konyha asztal egyik (ritkábban használt)végébe,feleségem "nagy örömére",de szerencsére elég türelmes a hobbim iránt.:-)A hidegebb idő miatt a műhelyemben már nem biztos hogy jól működne a fújás,emiatt pár napra beköltöztettem a felszerelést. Ma délelőtt így szépen a magam csendjében tehát volt lehetőségem az alapozásra. Most nem fekete alapozót használtam,mert szeretném ha a takaró réteg után kicsit világosabb maradna,így egy hasonló IDF színű (Vallejo) anyaggal dolgoztam. gyári szín,egy picit belenyúltam. Szépen fed,bár itt is volt ahol elfért a két vékony réteg,de most úgy tűnik hogy szép lett a felület szerencsére,így a héten szerintem össze lesz állítva ez a járgány is,teljesen lefestve.Apróbb részleteket is igyekszem csinálni,de a fő felületek biztos kész lesznek. Közben gondolkodtam sokat a Ford Mutt dolgában,és mivel nem volt igazán sehol arra vonatkozó bizonyíték hogy az eredeti amerikai ponyvás formában is használtak volna ilyen kis járműveket,meg kellett oldanom házilag az IDF-esítését. drótokból,sörös doboz lemezkékkel,Green Stuff "gyurmával"...stb. Nem mondom hogy maga lett a tökély,de jobban érzem magam miatta,mint mielőtt azon erőlködtem hogy csak találjak referenciákat,ne kelljen nagyon alakítgatni. Nem jött össze,így ilyen lesz. Nem "főszereplő" pozícióban képzelem el bárhol is,tehát a többi encsembencsem felrakása után szerintem nagyjából késznek deklarálom őkelmét. Jön előre egy géppuska,hátra egy ülés,a rádió,pótkerék,és ami viszont kellene az autentikusságához,az egy első IDF-esített hűtőrács.Az másabb mint ez ami most van,de sajnos még nem találtam releváns anyagot amiből meg lehetne oldani.(Talán fém szúnyogháló,de az is elég ritka szövésű ahhoz képest mint ami kellene.)Rézből volna...tudom,de nem akarok erre X ezret költeni,aki nem ismeri ezeket a járműveket,észre sem venné. Tehát összességében haladgat az IDF folyamat,csak nem tudom mennyi időm van még itthon,mivel (sajnos) megint úgy néz ki hogy külföldi munka esedékes,oda meg nem viszem ezeket. Addig viszont tolom ezerrel. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730996 | 2024. november 28. 22:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Igen,már kiveséztük itt a napokban. Egyrészt keresem is (egyenlőre nulla sikerrel) itt a csereberén,vagy volna az amit Sennás citált korábban,mert azt meg talán még házilag is könnyebb lenne kialakítani mint a nagyobb bolti jellegű mérleget a háromszög forma fejrésszel. De igen,a jelenet autentikusabb lenne vele az biztos. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730995 | 2024. november 28. 22:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi,de egyenlőre nem kell. Nem kizárt hogy van nekem is valahol. Amúgy ilyesmit nem annyira nehéz csinálni házilag sem. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730992 | 2024. november 28. 21:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett a stand egy kis mérleg elférne de ez az én véleményem nekem tetszik jó lett. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730986 | 2024. november 28. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Tudok adni tőrt német/us(?) valami van csak kv posta közelébe nehéz eljutnom :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730985 | 2024. november 28. 20:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs per pillanat tőröm,de azt szerintem nem lesz nehéz szerezni. A dinnyék gyárilag felezettek. Opcionálisan lehet fél dinnye,vagy összeragasztva a két felet,ott az egész is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730982 | 2024. november 28. 18:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Frankó!.!.! VH-s készletből nincs egy "tőr"-öd? Dinnyét mivel vágtad fel :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730981 | 2024. november 28. 18:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Tehát akkor kérem szépen. Szerintem nagyjából minden ott van ami a standhoz kellhet,kicsit telített a kép a dobozokkal meg egyéb ilyen-olyan vacakkal. Közben tegnap megjött a rendelt Miniart (főleg kézi) szerszámos,olajozós,szerszámos ládás szettje,amit el is kezdtem csinálgatni. Minden most nem fog kelleni belőle,de ami pl. a Zelda nyitott,"szerelt" elejéhez kellhet,az/azok meg lesznek csinálva pár napon belül. Le kellene festeni az arabokat is,meg picit erőltetni az utcakép dolgot is,legalább is tervezgetni. Egy dobgitár és egy hegedű(tokkal-vonóval) is alapozásra vár,aztán a Ford Mutt további IDF-esítése is esedékes lesz. Mostanra ennyit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730941 | 2024. november 26. 21:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Az első egész jó...csak most nem tudok itthon nyomtatni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730940 | 2024. november 26. 21:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Talán. Egy poszter már van elől,egy Citroen kabrió személyében. Kóla is van egy,majd a későbbi képeken ott van az is. A zöldségekre már nem akarnék többet fordítani,de majd látom,kizárva sincs. Sok mindent lehetne még,de egyenlőre nagyjából ennyi,de ha látok olyasmit ami még javíthat a képen,azt beszerzem,megcsinálom...stb. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730939 | 2024. november 26. 21:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730938 | 2024. november 26. 21:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Újság? Amit olvas(ott), a székre ledobva pl ,annó nálunk a húst csomagolták(zöldséget nemigen) bele. Hátsó fa részre valami híres akkori helybeli fílm poszter? Leszedett, kidobott saláta levél ami fonnyadt már, S.répa szára pl amit a zöldségesek nem adnak oda. Víz, Cola, valami innivaló? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730937 | 2024. november 26. 20:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||
ja,azt még nem fényképeztem,tegnap este óta van ez a helyzet.A korábbi hsz-ben még nincsenek ezek ott. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730936 | 2024. november 26. 20:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||
A ruházat elsőre Amish-os,de ha jobban megnézitek,mindnek van bajsza.Az amish férfiak legjobb tudomásom szerint csak szakállat hordtak,bajszuk nem volt. Amúgy igen,a ruházat olyasmi...bár az sem stimmel teljesen.Jobban inkább farmerek,nagy széles karimájú kalapban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730935 | 2024. november 26. 20:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Nem,a téma 1982 Libanon-i hadjárat. A jelenet félig katonai,félig polgári. Az arab árus kis polcán ott van a rádió mellett pár akkori IDF katonai ellátmányból származó csere dolog,konzerv,zacskós leves szerűség.Az árus zöldséget és gyümölcsöt ad cserébe ezekért. Tiszta "vadnyugat"...nem? :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 730933 | 2024. november 26. 20:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Ruházat alapján igen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730932 | 2024. november 26. 20:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730921 | 2024. november 26. 19:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||
www.etsy.com/de-en/market/lux_figures Innen nem rendeltem soha de van cseléd bőven:) na 90% használhatatlan igaz:( | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730919 | 2024. november 26. 19:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Tök jó lett. Mikori ez? 70évek? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730915 | 2024. november 26. 18:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Hát...ennyi mindent most nem tudok beszerezni,bár ötletnek nem rosszak. Most jön a Miniart szerszámos szettje,ami a Zelda nyitott "szerelt" eleje miatt lett rendelve,mert az AK szettből a két szerszámos láda zárt,így kellett olyan is ami nyitva van és vannak kézi szerszámok is. Női figurát már nézegettem,de szintén csak Miniart-osok volnának jobbára,miket át kellene kicsit alakítgatni,de erre most nem tudok kiadni pénzt.(Sajnos álláskeresőre jöttem már pár hete,emiatt óvatosan kell most léteznem.) A macska téma se rossz,de azok is drágák,mert főleg műgyantás dolgok volnának,vagy a Tamiya állatos szettje amiben talán van egy cica ha jól emlékszem,de a többi lény meg nem kellene belőle.:-) Kutya talán jobban lenne más forrásokból is,viszont az meg nem annyira tetszik diorámákon. Mindegy,egy szamár már kész van,az is illik a témába. Amúgy a stand nincs túlgondolva szerinted? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730911 | 2024. november 26. 18:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Azért van had pörögjenek a képek! Pénztárgép ami inkább felesleges(ide) biztos nem volt számlaképes az öreg zöldséges:) Valami jó bula aki válogat a dinnyék között:) meg macska esetleg egy biciklit? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730910 | 2024. november 26. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Ötletnek nem rossz...talán még megcsinálni sem annyira bonyolult. Majd látom mi jön össze. De egy mérleg az tényleg kell...anélkül kicsit olyan "befejezetlen" a dolog. :-) (Közben még este kiegészítettem a standot ezzel-azzal...most sokkal jobban mutat...de egyenlőre nem posztolom,nem akarok nyomulni.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730909 | 2024. november 26. 17:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730908 | 2024. november 26. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ati! Látom keresel mérleget. Napokban akartam pont írni milyen jól mutatna ott egy. De ha nem ajánl fel senki talán egy ilyet gyárthatnál. Csóri falván lehet ilyen "coop-os" mérlegre nem is tellett volna egy egyszerű zöldségárusnak amit ott cser-ber keresel. Ilyet biztos használtak 60-70években arra felé és ezt viszonylag könnyű legyártanod. Próbát megér nem ? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730848 | 2024. november 25. 11:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Régebbi tudásszintem szerint,(kb. 2012-ben) ecsettel festett makett volt,lényegében simán a dobozból. Egyenlőre nem szereztem be a mostanihoz semmi extra hozzáadható dolgot,maratást...ezt-azt. Azt tudom hogy most már fújva lesz,és kicsit több időt hagyok a megépítésére és viseltté tételére. Az alapmakett amúgy nem rossz (a Tamiya-ét nem ismerem,nem tudnám összehasonlítani),meg amúgy nem is akarok versenyezni vele sehol és senkiével szemben,talán pont emiatt sem lesz fontos az agyon"fűszerezés"...ahogy emlegetik más helyeken a leírásokban. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730847 | 2024. november 25. 11:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Gondolom ez is ex amerikai eszköz lehetett,ami korábban akár ott is harcolhatott ahol írod. Az IDF/IAF beszerzési forrásai szerint,szerintem a világnak azon országai között vannak,ahol mindegy honnan van,csak működjön,max. "átépítjük". Nem véletlen talán hogy pont náluk "születtek meg" a legkülönlegesebb harci (és egyéb) járművek,amik sok esetben keltenek tetszést szerte a világon. Pl. ki gondolta volna akkoribanhogy egy T-55 lesz az Achzarit,vagy a kismillió, Centurion átépítés...stb. A Sherman-re visszatérve,akkortájt még nem nagyon foglalkoztak jelentősebb átalakításokkal,majd kicsit később,amikor már jobban "csend lett" körülöttük,na akkor viszont ami a csövön kifér. Nekem egyszer már megvolt ez az Academy Super Sherman amit ismét megszereztem,és bár még konkrét tervem nincs vele kapcsolatban,szerintem maradok a jól kitaposott korabeli IDF hadi ösvényen. :-) Neked is van Sherman-ed? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 730794 | 2024. november 24. 10:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730784 | 2024. november 23. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Mai napon nagyjából el is készült a fércmunka. Pár kisebb dolog még talán kerül fel,pl. 1/35 papír karton dobozok,és nagyon gondolkodom még mindig a nyitott részek takaró elemeinek felhasználásán...de egyenlőre nem nagyon látom hogy kellenek. Készítem az árust,meg egyéb figurákat is amik mehetnek majd ezekbe a diorámákba. Ja...meg a csacsit is készre csinálom,ami már nem sok munka. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730774 | 2024. november 23. 14:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! A fa erezete adta magát,mert valódi fa.Nekem csak lényegében ki kellett kicsit hangsúlyozni azt amiről írsz. Egy adag száraz ecsetelésen már túl van,lehet hogy ez már marad így. Most a ponyva és a tábla felhelyezése lesz a feladat,aztán jöhet a ládák és egyebek helyre ragasztgatása,a figurák teljes befejezése...ilyenek. Amúgy ez a kávékeverős megoldás nagyon tetszik nekem is,lehet hogy átmentem történelmi figurás témákba is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 730773 | 2024. november 23. 14:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a bódé fa árnyalatát nagyon jól eltaláltad. Engem legalábbis megvett kilóra, de golndolom, az erezetét még majd egy kicsit megdolgozod (hangsúlyozom: nem, mintha így is nem lenne szép). A tábla is pazar, kíváncsi leszek a kész életképre! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730743 | 2024. november 22. 20:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Megint én. Tovább épült a napokban a kis stand. Csináltam a tető rögzítés miatt 3 keresztlécet. Ott egy házi készítésű ágy (fura lehet,de ez a közel-kelet,ahol egy kis szieszta is beleférhetett ha úgy alakult),és ami az egyik legnagyobb fejtörést okozta,az a reklám felirat. A Google fordítón kerestem ki a lehetséges formulákat,és többszöri keresztbe csekkolás után arra jutottam hogy ez így jó lehet. Zöldség-gyümölcs (angolul is oda lett írva),tehát ez az arab felirat jelentése .(Arabul így hangzana hogy :ALFAKIHAT ALNABATIA) Még keresem neki a legmegfelelőbb helyét a sátor felső részén. ( Ha esetleg arabok is látják majd a diót valamikor,talán találnak benne hibát,de nekünk szerintem megfelel.) 🙂 A feliratot ceruzával felrajzoltam,majd vékony filcekkel meg lettek erősítve,egy kis finom satírozás művész jellegű színes ceruzákkal,majd két rétegben kapott oldószeres fényes lakkot,mivel a papír (egyszerű jegyzettömbös papírlap) folyékony jellegű fehér faipari ragasztóval lett rögzítve,így jobbnak láttam ha nem vizes bázisú lesz a lakk,nehogy visszaváljon. Még van rajta munka,a hátlapon és ugyanígy jár majd a tető rész is. Az lényegében sörös dobozból vágott,két réteg közé kétoldali szalaggal erősített lapocska,amire szintén a faipari ragasztós megoldással lett rögzítve a "ponyva".Ez is jegyzettömb lapocska. Ma csíkoztam,fehér és piros filc(jellegű) tollakkal,majd kicsit kopottassá teszem,lakkozom és megy a helyére. Lettek vágva "nyílászázó" fém lap elemek is a felső részekbe és egy ajtó,(szintén sörös doboz alumíniumból),amiket a tető alá felhajtott,fém rudakkal megtámasztott állapotban lehetne megjeleníteni az ajtó kivételével,de ezen még gondolkodom.Talán túl zárttá tenné a bódét beláthatóság szempontjából. A kicsi szék amin az arab árus ül,egy dínós makettből kimaradt ovális lapocska,ami alá vékony drótból lábakat vágtam,így lett egy ilyenem is,plusz egy asztalka jellegű bútor darab,szintén pálcikából és fa lábakkal. Az a fura piros henger alakú valami az asztalon, az egy Green Stuff pokróc ami a tábori jellegű ágyra megy be,majd az is koszolódik. Hát,ezek az új mozzanatok,folytatom,aztán csak kialakul már a végső forma. D.A | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730647 | 2024. november 20. 11:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Tegnap kiköltöztettem a mostanában elkészült IDF járműveket a garázsba,csak előbb egy jó két órás munkával helyet kellett csinálnom nekik a polcokon. A dínók dobozokba kerültek,a harcjárművek pedig (talán nem végleges) helyükre,persze a diorámák elkészülte után más lesz az összkép. Nagy részük 1/35,de a nagyobb Centurion,az 1967-es verzió az 1/24 Tamiya,megfelelő átépítésekkel Mk.5 változatra. A figurák 1/16-osak. Dolgozom egy M-151A2 Ford Mutt-on és egy M-35A2 teherautón. Várakozik egy Ti-67,egy Tiger Model Nagmachon Doghouse late verzió,és egy M-51 Super Sherman amit múlt héten szereztem be a régebben elkótavetyélt helyett. Így ha minden együtt lesz,elég komoly IDF vasam lesz megint,de ezúttal meg is tartom őket terveim szerint.:-) Vannak 1/35 forgószárnyasaim is,és bár az Apach-ot éppen árulom vagy cserélném a Meng féle Saraph-ra,a Heller Super Frelon-t (Tzira-darázs) mindenképpen szeretném még megcsinálni,dacára hogy elég rossz és vetemedett,sok helyen rosszul illeszkedő fajta régi makett...nagyon tetszik,és nem fogom feladni. Az 1/72-eseket eladom,ha van esetleg valaki akit érdekelhetnek,keressen bizalommal.:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730586 | 2024. november 18. 14:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Nem tudom hogy milyen alvázzal adják ki,de a HB-nek van két féle 4-ese. Egy régebbiről én is ezt hallottam,de az új faltörő kossal kiadott változaté jónak tűnik.(Az újabbik képét mellékelem.) A Meng az szerintem nagyon jó,ebből lehet hogy még egyet megépítenék(mivel 3 féle felszereltséggel adták ki,én a Trophy-t csináltam meg). | |||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 730583 | 2024. november 18. 11:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||
A zöldséges bódé nagyon szuper lesz! A HB Namer reméljük nem a HB Merkava IV. alapjait kapja, mert az tudtommal úgy rossz ahogyan van. Szóval én maradnék a Mengnél :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730578 | 2024. november 18. 10:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Közben pénteken elkezdtem egy kis zöldséges bódé/stand építését. Az alapanyagok olcsó gázgyújtó gyufaszálak,kávékeverő és jégkrém pálcikák egyvelege,amiket általában kicsit felhígított fehér faipari ragasztóval rögzítek,valamint a lányomtól elcsaklizott műköröm ragasztó anyaggal. Az olyasmi mint egy pillanatragasztó,csak kicsit erősebb talán. Nyilván nincs még kész,de már kezd körvonalazódni egy irány amit lehet alapnak tekinteni. Közben tegnap este rábukkantam egy hírre,miszerint a Meng után a Hobby Boss is kiadja az IDF Namer pszh-t. Ennek az elején ott van az a faltörő kos,amit szerintem a Merkaváikról mentettek át ide,de összességében izgalmasnak ígérkezik. Nekem a Meng féle már megvan,de nem kizárt hogy erre is benevezek majd. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730411 | 2024. november 12. 22:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Hát igen...továbbra sem találtam evidenciát a ponyvatetős IDF Mutt-ra,így akkor az nem kerül fel rá. Az Academy Shmira (M-151A1) alapján tudtam méricskélni a keret hozzávetőleges méreteit...nagyot nem lehet tévedni. Ez valamikor meg is volt nekem,de most a netről sikerült a super-hobby.hu-n talált képek alapján tudtam csak megnézni. A függőleges szárhossz volt a kérdés,mert a vízszintes az úgyis adja magát. Kimentem a műhelybe kicsit "guberálgatni" a dioráma épületek miatt is hogy miből is legyenek,de közben találtam és hoztam be drótokat is,aztán ez lett a befutó. Még nyilván hiányos,de azzal is foglalkozom hamarosan. Tehát,rajta lesz az is valamelyik diorámán,nem dugom el nagyon,csak kicsit.:-) A hátsó ülést is visszabontottam,szétvagdaltam,faragtam,újra ragasztottam,mert ez a kb.a jó méret a korábbi hosszabb "pad" helyett. Lassan de biztosan kezd kialakulni egy kicsit korrektebb IDF A2-es. Az oldalon lévő szerszámokat is helyre teszem,ha már a többi frinc-francot is korrigálom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730367 | 2024. november 11. 19:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,nekem is gyanús volt,de még mindig ott a lehetőség arra hogy jobban IDF-esítsem a Mutt-ot,vagy tényleg félre lesz téve és akkor max. így jártam vele. Ez a tipikus IDF csőkeretes megoldás amúgy innen már nem olyan nagy gond volna házilag sem,csak kedvem nincs hozzá...legalább is most nincs. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 730340 | 2024. november 10. 21:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Ismerem ezt a képet, de ez a libanoni hadsereg Mutt-ja ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730338 | 2024. november 10. 19:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nem tudom mindet egyben felhasználni,mert elég nagy tömege lenne a dolognak,túlzsúfolt és valószerűtlen lehetne. Kicsit olyan mintha egy fogadáson mindenből jól akarnék lakni mert minden olyan finom,csak éppen túl sok és nem bírnék vele. :-) Emiatt most már több diorámában kell gondolkodni. A Ford Mutt-ról csak egy olyan képem van ami lehetne referencia,de abban sem vagyok biztos hogy nem Libanoni használatban lévő,egyébként IDF jellegű autó. Ezen kívül nem találtam több képet,eddig,de ott van pl. az utánfutó dolga is,mert az meg kifejezetten "what if" kategória. A Mutt még nem biztos hogy marad a ponyvatető,de nem akartam rá több időt,energiát szánni,maximum eldugom valahol egy jelenetben,úgyis mellékszereplőnek gondoltam megvenni,hogy a sok egyéb kelléket feldobálhassam az utánfutóra. Azóta lett egy M35-ösöm is,lehet hogy ez lehet helyette a befutó.olyanjuk biztos volt szolgálatban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
HűBérÚr | Adatlap | 730336 | 2024. november 10. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Jó nagy dió lesz, ha mindegyik rámegy! :) Az M151-ről neked van olyan fotód, ahol ezzel a fajta ponyvatetővel használták? Régóta szemezek vele én is, de eddig csak olyan képeket találtam, ahol a bukócsöves változatra volt rászerelve a ponyvatető… | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730322 | 2024. november 10. 13:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Lassan,de biztosan haladgat a Libaoni 1982-es téma "összhalmaz". Néhány jármű már közel 100%-os,legalább is a felszereléseket tekintve,viszont viseletességi szemszögből még mindig lesznek kezelve.(Kivéve az M-151A2 Ford Mutt,az még sokat fog változni.) A járművek végleges kinézete nagyban függ majd a leendő környezettől is,mert nem feltétlen kell mindet "agyonvágni" sárral,porral,olajjal,rozsdafoltokkal...stb.,így, ha kialakul a dioráma téma (most már több diorámáé is) környezete,akkor igazítom majd ezekhez a járműveket. Nyilván nem frissen mosott,"múzeumi",megjelenésű járműveket szeretnék bemutatni,de inkább olyanra hajazóakat mint amik a korabeli,közel-keleti területeken használt eszközök,ahol kevés az eső,de sok a por és a napsütés. Ezzel nem kritizálni akarom a neten rengetegszer megjelenített IDF maketteket,csak esetenként erősen al vannak túlozva az effektek. Na mindegy...ki hogy akarja. A benti polcon most ideiglenesen vannak bent az építés miatt,de majd talán mennek ők is a kinti "szálláshelyükre". Tehát ami biztos most,hogy ez a hét jármű menne 2-3 diorámába,és szerintem ezzel egyenlőre kielégítem a téma iránti vágyaimat...illetve ott van még egy M35 A2 közepes teherautó,így akkor 8 lesz hét helyett. (Tegnap este a Toyota FJ43-at leejtettem,mert elfelejtettem hogy a tető rész még nem volt rögzítve,és amikor azt fogva megemeltem,hááát...csatt a padlón. Szerencsére javítható volt,viszont hülyeség ellen már lehet hogy szednem kéne valamit.) Előkerült egy pár éve vásárolt kerítés,cégtábla maratás is,valamint keresek még pár kézi szerszámot ami a Zelda bütykölős jelenethez kell...aztán jöhet az épületes,utcaképes kihívás is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 730078 | 2024. november 2. 14:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Köszi! A clear blue tervben volt/van,de azt akkor szeretném csinálni amikor mindet lehet egyszerre. Akkor egy keveréssel megvolna a kellő mennyiségű festékanyag,de emiatt nem veszek,talán meg még van is valahol víz bázisúban régebbről...az jó lehet. Nem tudom hogy a szerelő be akar-e bújni a Zelda motortérbe,vagy inkább csak előtte áll majd,így nem takarja ki teljesen a motorteret. Nem tökéletesen kidolgozott ugyan,de arra megfelel ami kis szerepe lesz egy diorámán. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 730077 | 2024. november 2. 14:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Nagyon vagány mind! Ja kicsit fel kell "töltődni" és akkor szép lesz mind. Képet most többet nem teszek esetleg a vezetőnek a periszkópok(ra) kicsi clearblue hogy üveg "hatása" legyen:) Hogy látod lesz a motortérbe behajoló figura? |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Üdv!
Ma egy kicsit összedobáltam a mostanában elkövetett dolgokat,csak ideiglenesen hogy lássam,mi is a helyzet.
A figurák (IDF tankerek) itt most csak díszletek,mert az ő járműveik itt nem szerepelnek,viszont "támpontnak" pont jók.
A két libanoni árus is alakul,nyilván nem lesz ilyen szép fényes a ruházatuk.
A teher kocsi ponyvája már kapott beeresztést,van már némi mélysége a "szövetnek",de talán még egy kis száraz ecseteléssel jobban ki lehet emelni a fényhatásokat.
Volt még egy régi hordóm,ami előkerült valahonnan,ezt pedig libanoni színekre mázoltam le,és majd lesz valahol.
Itt most kicsit megállt a tudomány...agyalok rajta valamennyit,aztán a hétvégén talán jobban kialakul a folytatás lehetősége.
Az M-151A2 Mutt pótos változat az lényegében "What if" kategória (konkrét releváns képek hiányában),de most ez az elgondolás,még mindig mehet az utánfutó a levesbe.