<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
atika | Adatlap | 731426 | 2024. december 10. 13:01 | ||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731425 | 2024. december 10. 12:56 | ||||||||||||||||||||||
Köszönöm medor. A hosszú rúdat tényleg "remove before flight" zászlóval is el kell látni. A rácsról meg nem tudom pontosan megmondani, hogy metál szürke vagy csak simán szürke... annyi biztos számomra, hogy nem zöld 😆 | |||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 731410 | 2024. december 10. 00:00 | ||||||||||||||||||||||
Szia! 731280. HSZ: Örülök,hogy még idejében hívtam fel a figyelmedet a HUD-ra.Megmondom őszintén hogy az első fotóidon nem látszódott pontosan a helyzete.Azokon nekem úgy tűnt,hogy alatta van. A lényeg,hogy sikerült módosítanod! 731354. HSZ: A kabin "kitolórudazata" igazából az 'A42'-es számú kicsi hidraulikus henger. Az 'A27'-es alkatrész csak egy behelyezhető és állítható hosszúságú kitámasztó rúd. Pirosra van festve,vagyis eltávolítandó repülés előtt! A célja a kabintető súlyának tartása nyitott állapotban,megkímélve/pótolva a hidraulika rendszer munkáját. (Ha egyszer például Tornado makettet építenél,ott is találsz majd ilyet.) 731390. HSZ: A fülke mögötti rács tudtommal fém színű,de lehet hogy az IAF-nál szürkére festették? | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731406 | 2024. december 9. 20:56 | ||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731402 | 2024. december 9. 19:11 | ||||||||||||||||||||||
A zilnek most kezdem berendezni a fülkét műszerfal kész,az üléseket beraktam. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731401 | 2024. december 9. 19:09 | ||||||||||||||||||||||
Én tízért vettem pont útba esett mikor a címre mentem a zilhez egyenlőre orosz rendszám van. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731400 | 2024. december 9. 19:05 | ||||||||||||||||||||||
No igen, az örök fegyverzet dilemma...😆 Beszélgettem egy kívülálló Makettező kollégával még a tavasszal a Ra'am fegyverzetéről és nagyon logikus, értelmes válaszokat kaptam. Valószínűleg AGM142 (2 db. van a készletben) és GPS alapú GBU bombák lesznek rajta. A lézereseket (gbu12 4db. van a készletben) a por és füst miatt csak az első hullámban alkalmazták. Meg kell még néznem milyen fegyvermaradékok maradtak a Kinetic SUFA készletből... | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731399 | 2024. december 9. 18:57 | ||||||||||||||||||||||
Volvot 12 vagy 20ért láttam pont a napokban. Vagány! Keresd mikor lesz a Gabinak kedvezményes ott èv elején 10-20% olcsóbb a Balaton. Magyart építesz a Zilből? | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731398 | 2024. december 9. 18:50 | ||||||||||||||||||||||
Szia régóta nézegetem ezt a pótkocsit majd januárban a prémiumból megveszem. Most vettem meg a heller volvo f12-esét 1/32-es jól kidolgozott. | |||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 731397 | 2024. december 9. 18:32 | ||||||||||||||||||||||
milyen fegyverzet lesz rajta? ha jol szamolom 7db gbu-31 -el eleg durva theaviationist.com/2024/09/29/air-strike-on-hezbollahs-nasrallah/ | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731394 | 2024. december 9. 17:48 | ||||||||||||||||||||||
Szia Yuki! Beugrott erről a képről a Zil "mögé" dobhatnàl egy ilyet. Nem olcsó a Balaton de hiánypótló! Illene hozzá! | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731390 | 2024. december 9. 16:54 | ||||||||||||||||||||||
Tötymörgés part II. Most meg a CFT póttartályokra helyeztem fel a bombatartókat, a közepüket megfestve sötét színnel. (Nem tudom miért csak most tettem fel őket...😆) A pilóta fülke mögötti rácsozatot is szürkére módositottam. Ideje lenne most már lakkoznom és matricáznom. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731367 | 2024. december 9. 10:41 | ||||||||||||||||||||||
Köszönöm itom74, de mint lentebb olvashatod, 72-es Finemolds lehet hogy jobb választás lenne. Itt nálam pedig építés alatt láthatod az adott készlet hiányosságait. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731366 | 2024. december 9. 10:38 | ||||||||||||||||||||||
Köszi Gábor, az izraeli vonatkozás miatt választottam ezt a GWH készletet. De a Finom Formák készletei nagyon figyelemre méltóak, egy Phantom F4E lesz részükről a legközelebbi áldozat a munkaasztalomon. Gondolom a többi 72-es készletük is profi lehet. | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 731365 | 2024. december 9. 10:16 | ||||||||||||||||||||||
Pöpec kis(?) ragadózó lesz... :D Nekem nyitva és zárva is tetszik. | |||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 731361 | 2024. december 9. 09:30 | ||||||||||||||||||||||
nagyon szep, gratula! Ettol az epitestol kaptam kedvet 72es sas-hoz :-) | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731354 | 2024. december 8. 21:55 | ||||||||||||||||||||||
Azért nem dobtam ám a komplett makettet a kukába a hiányosságai ellenére, inkább folytattam "őkövérsége" vagy ahogy jobban tetszik "ővastagsága" építését a fő kabintetővel. 😆 A szokásos maszkolás, majd fekete szín, végül a világosbarna szín felvitelére került sor. A kabintetőhöz kapcsolódik egy keret (sikeresen három felé törtem véletlenül) amelynél az útmutató szerint a kitolórudazatot a keret és az üvegezés közé kellene behelyezni. Tévednek. Már nem először fordul elő hogy nincs összhangban az útmutató. A megtervezett alkatrészek rendben vannak, szépen illeszkednek, csak az útmutatót nem kell mindig komolyan venni... | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731350 | 2024. december 8. 19:44 | ||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731349 | 2024. december 8. 19:10 | ||||||||||||||||||||||
Szia szép gépet építel. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731348 | 2024. december 8. 19:09 | ||||||||||||||||||||||
Lesz vele munka az biztos lassan haladok vele. | |||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 731346 | 2024. december 8. 18:04 | ||||||||||||||||||||||
Helló! Nálam ez készül: TMK-2 kerekes árokásó gép az Armada Hobbytól 1/72-ben. 3D nyomtatott makett. Mind a talajmarót, mind a tolólapot mozgathatóra építem meg, ehhez kell némi fúrás-faragás meg szkreccs (a munkahengereket újra kell gyártani hozzá). Feljavításként még berendeztem a vezetőfülkét meg pótolom majd a kismillió vezetéket/csövet/kábelt ami behálózza ezt a szörnyeteget. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731344 | 2024. december 8. 17:20 | ||||||||||||||||||||||
Na, ez szép meló lesz, mármint zárható -nyithatóvá tenni az ajtókat. Hajrá, mindent bele! | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731336 | 2024. december 8. 15:49 | ||||||||||||||||||||||
Haverom kvrégen még tervezett olyat 1:24 verdán mivel már ott régen is volt belső ajtó borítás, az üveg alá egy félköríves valami a kilincs tengelyére fel meg le engedhető az ablak. Most már 35nek is van olyan bontása lehet ilyenen gondolkodni :) | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731335 | 2024. december 8. 15:44 | ||||||||||||||||||||||
Igen a két ajtó teljesen jó így. Festéktől meg ne "ragadjon" az a lényeg:) | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731333 | 2024. december 8. 14:45 | ||||||||||||||||||||||
Szia Gábor erre gondoltam. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731311 | 2024. december 7. 22:41 | ||||||||||||||||||||||
Szia holnap lefotózom az összerakásit rézmaratás a szerkezet,de a műanyagot is meg lehet mozgathatóra csinálni kicsit melós de kivitelezhető.Most jutott az eszembe újat is lehetne készíteni.Mindíg is szerettem volna tervező lenni. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731310 | 2024. december 7. 22:28 | ||||||||||||||||||||||
Ezt? Meg akarod fúrni? | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731309 | 2024. december 7. 21:29 | ||||||||||||||||||||||
A kormányozhatósághoz két csapszeg kellesz vagy esztergálok négyet fémből legalább tartós lesz. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731308 | 2024. december 7. 21:26 | ||||||||||||||||||||||
Persze folyamatosan fotózom,az ajtókhoz is van rézzsanér nyithatóra szeretném meg a motorháztető is nyitható legalábbis mozgatható lesz vele munka rendesen hamár a réz ilyen sokmindenre jó majd arról is teszek fel képet versenyre szeretném a két zilt egyszerre benevezni ha ez elkészül időben. | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 731303 | 2024. december 7. 19:53 | ||||||||||||||||||||||
Bátor:) na majd mutatod milyen lett | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731301 | 2024. december 7. 19:47 | ||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 731289 | 2024. december 7. 15:05 | ||||||||||||||||||||||
"Úgy látom, hogy nincs is Ω profilja, ami indokolná. A Trumpeter SzU-27-ein pl megvan ez a buborékossság." Lehet, hogy nem hangsúlyos, de annyi pont van benne, hogy indokolttá váljon a mold slide, és az ezzel járó középső csík, Johnie szépen lefotózta.. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731288 | 2024. december 7. 14:55 | ||||||||||||||||||||||
Hát látod, ezek a Nagy Fal Hobby-sok bekapcsolva hagyták a matricákon a fényt 😆 Azt nézem épp, hogy a fekete slankít... Vagyis sötétre festve a keret talán már nem vonzza oda egyből a szemet, hogy -"hű de kövér!" 😆 (Attól még az...) Így marad. Akkor anyagárban ezek szerint megérte 😆 | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 731283 | 2024. december 7. 12:00 | ||||||||||||||||||||||
Hali! Tök jól néz ki! Ellenben, biztos vagy te abban, hogy a hátsó műszerfalon mutatnia kell valamit a kijelzőknek? Ha nincs villany, hogyan? A kabintetőn az osztó csík tényleg nem valami elegáns. Úgy látom, hogy nincs is Ω profilja, ami indokolná. A Trumpeter SzU-27-ein pl megvan ez a buborékossság. Na mindegy, cserébe jó vastag, nem spórolták ki belőle az anyagot, tényleg kapsz valamit a pénzedért. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731280 | 2024. december 7. 10:35 | ||||||||||||||||||||||
Szia medor! 😀 A legjobbkor!...😆 Mármint az időzítés..😀 Egy pillanatra ezt olvasva megálltam :"Csoda,hogy a HUD befért alá" Akkor ugrott be, hogy nem jó helyre ragasztottam a HUD-ot, mert kilóg az ablak elé. Mélyebbre kellett volna tenni. (Pedig az útmutatót követtem) Szerencsére nem volt gond a javítása, pva ragasztót használtam, így vízzel visszaoldottam, felszedtem, mélyebbre tettem. Hát persze, hogy így már nem fér az ablakkeret alá...😆 Nem érdekes , hisz ugyanilyen vastag a komplett kabintető... 😆 És a hab a tortán: végig ott az elválasztócsík is középen...😆 | |||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 731277 | 2024. december 6. 22:45 | ||||||||||||||||||||||
Hello! Nem jellemző a fenékre ülés az F-15 maketteknél,hacsak nem gyanta kiömlőket építenek beléjük. De a 'bulletproof' szélvédő biztosan sokat besegít majd a balanszban. Főleg ha a kabintető is hasonlóan vaskosra sikerült.😆 Ezek látványán csak a lezárt tető fog segíteni,más nem. Így viszont elveszik a szépen részletezett kabinbelső kidolgozásának nagy része. (Nevetséges,hogy a 'legjobb' és/vagy 'legdrágább' makkettekben is mindig van hiba. Ráadásul ez nagyon szembetűnő.Csoda,hogy a HUD befért alá...) | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731274 | 2024. december 6. 21:37 | ||||||||||||||||||||||
Eltökörészek a kisebb részletek maszkolásaival, kifestésükkel...de ezeket is meg kell csinálni valakinek 😀 Nem tudom, hogy fenékreülős típusú-e ez a makett, inkább a biztonság kedvéért tettem az orrkúpba egy kis ólmot, majd véglegesen is a helyére ragasztottam. Úgyszintén a függőleges vezérsíkokat is fixáltam. A szélvédő szerencsére tökéletesen illeszkedik a helyére...de ami szembetűnő...az a vastagsága! Ezen nem megy át a golyó 😆 | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731261 | 2024. december 6. 10:52 | ||||||||||||||||||||||
Még valami eszembejutott: A fényes, csillogó ezüst színűre festett részeken (pl. hajtóműkiömlők) viszont valamiért nem működik olyan jól ez a panelezővel történő foltozás. Oda továbbra is az olajfesték marad szerintem a nyerő. Vagy a "Festés" topikban megemlített Pigma Sakura ecsetfilc. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731255 | 2024. december 6. 07:57 | ||||||||||||||||||||||
A feszület 1:72-es balatonmodell gyártmány műgyanta nagyon jó minőségű diorámába lesz beállítva. | |||||||||||||||||||||||||
G.D | Adatlap | 731251 | 2024. december 5. 21:50 | ||||||||||||||||||||||
A feszület az milyen gyártmány? | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731250 | 2024. december 5. 21:18 | ||||||||||||||||||||||
Tényleg jól eltalált kék, 100% Zil. | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731247 | 2024. december 5. 20:13 | ||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen saját keverés,napsütésben jobban mutat mint így lámpa alatt majd a fülkét kezdem el építeni. | |||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 731241 | 2024. december 5. 18:48 | ||||||||||||||||||||||
Piszok jó ez a kék! Gratula! 👌 | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731240 | 2024. december 5. 18:46 | ||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731202 | 2024. december 4. 21:03 | ||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 731123 | 2024. december 3. 08:28 | ||||||||||||||||||||||
AK RC-vel (legalább is a régi, tamiya üveges változattal) szintén elég macerás lakkozás nélkül. Én egy Grant belső terén próbáltam, nagyon nagy szívás volt. Ráadásul a fehér RC szinte krétafehérre száradt, borzasztó nehezen jött vissza róla már pár perc után is. Egy szó mint száz, minél mattabb felületet ad a festék, annál nehezebben megy az utólagos visszaszedés ezzel is. Én az utóbbi időben a fényes lakk helyett átálltam a félfényesre (tamiya LP) koszolás előtt. Tubusos olajfestéket használok, viszont az Abteilung matt higítójával, és ezzel a kombinációval nincs se száradási gondom, se utólagos javítási probléma. (Ja igen, az olajfestéket először egy kis darab hullámkartonra nyomom ki és hagyom rajta "száradni" úgy tíz percig. Így a száradást nagyon lelassító lenolaj egy jó része beivódik a papírba, csak ezután csinálom meg a higítós oldatot.) | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731117 | 2024. december 3. 00:06 | ||||||||||||||||||||||
El lehet vele tökölni még így is hogy 10 perc alatt megszárad és nem kell félni, hogy mint az olajfestéknél ami napokig/hetekig még tapad elmaszatolom miközben a kezemben forgatom. Nem tudom mely festékekkel működik még ennyire jól nyers festett felületen, tehát fényes lakk fedőréteg nélkül...én majdnemhogy mindenhová a H MrHobby-t használom vagy a C MrHobby-t. Tamiya egyes festékeibe , főleg a matt színekbe hajlamos beivódni nagyon mélyen, majdnem lehetetlen visszaszedni belőlük. De a H és C Gunzéval valamiért jól működik . Be is ivódik, de nem mélyen, elég könnyen visszaszedhető, kitörölhető. Aztán a felületen megmaradt mennyiséggel el lehet játszadozni, jól meghígítva szintetikussal szétkenni mindenfelé, csíkozva kenni, stb. Azért a gyors száradása nem mindig előny, hajlamos a jól meghígított játék közben is "darabosan" száradni , nem szép átmenetekkel. Érdemes egy délutánt rászánni, hátha ráérzel... | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 731114 | 2024. december 2. 22:53 | ||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Azt hiszem, akkor rámegyek erre a szerre, mert a pepecselést az olajfestékekkel már unom. :D Az eredmény, amit elértél ezekkel, az viszont kifejezetten tetszik! | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 731088 | 2024. december 2. 11:39 | ||||||||||||||||||||||
Szia elkezdtem a mig 21-et is majd állványra lesz feltéve kevés alkatrészből áll ez a jó benne. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 731076 | 2024. december 1. 21:52 | ||||||||||||||||||||||
Kíváncsi leszek a végeredményre. Amúgy két vasat tartasz a tűzben egyszerre? (Mig 21) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Bedörzsölöd egy leheletnyi grafitporral és jó lesz. :)