/ Fórumok /

Makettek rendelése

Sokan prób<ak már rendelni Interneten maketteket, szerszámokat, s valószínűleg mindenki találkozott már azzal a problémával, hogy egyedül nem mindig éri meg rendelni az amúgy kedvező árak ellenére sem.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68., 69., 70., 71., 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78., 79., 80.,
81., 82., 83., 84., 85., 86., 87., 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97., 98., 99., 100.,
101., 102., 103., 104., 105., 106., 107., 108., 109., 110., 111., 112., 113., 114., 115., 116., 117., 118., 119., 120.,
121., 122., 123., 124., 125., 126., 127., 128., 129., 130., 131., 132., 133., 134., 135., 136., 137., 138., 139., 140.,
141., 142., 143., 144., 145., 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153.
slowmotion 733473 2025. február 2. 12:18
Válasz erre
Sziasztok!

Háttérinfo Hannant's-rendeléshez:

1, Árak: az oldalon - ha nem jelentkeztél be, illetve ha bejelentkeztél, de angol postázási cím van megadva - az angol bruttó árakat jelenítik meg alapértelmezettként. Angliában az áfa 20%, vagyis a nettó ár az a feltüntetett ár osztva 1,2-vel.
Magyarországra léptetéskor meg kell fizetni az áfát (27%), illetve - ha olyan a termék természete és/vagy értéke - a vámot. Még utána kell néznem, hogy a matricákra is az vonatkozik-e, mint magukra a készletekre, de a makettek vámtétele 150 EUR felett nulla kulcsos, legalábbis tavaly nyáron még mindenképpen az volt. Majd átnyálazom a vonatkozó dokumentumokat.

2, Szállítási költség: ezt még konfirmáltatnom kell, de úgy néz ki, hogy boríték 9.35 font, csomag 12,70 font. Erre a vámban még rátevődik 27% áfa, mivel szolgáltatásnak minősül. Terveim szerint a szállítási költségeket megosztom, tehát ha ketten rendelnénk, és csomagban adnák fel, akkor (12,70 x 1,27)/2 = 8.06 font lenne fejenként, ha öten rendelünk, akkor (12,70 x 1,27)/2 = 3.23 font, illetve ezek magyar fizetőeszközben kifejezett értéke. Ha borítékban is el tudják küldeni, akkor 9.35 font plusz áfa (11.88 GBP) oszlik meg.

3, Vámkezelési költségek: a Hannant's valószínűleg a M.Kir. Postát használja vámügynöknek. 150 EUR érték alatt 630 forintot írnak, 150 EUR felett pedig... 10.500 Ft. Na azt lehet, hogy elkerülném. Kivéve, ha úgy jobban kijön a matek.

Na gyorsan ennyit, még mindig van hely!

Üdv:
Zsolt
slowmotion 733454 2025. február 2. 00:38
Válasz erre
Szia!
Kösz hogy szóltál, spambe tett, de most válaszoltam.
Zoli 733452 2025. február 1. 23:37
Válasz erre
slowmotion 733450 2025. február 1. 23:19
Válasz erre
Ezért próbálok összeállni valakivel. Mert ugye a 20 font áruérték meg 8 font postaköltség után fizetendő 27 százalék áfa az 7,56 font, vagyis 3700 forint, amire rámegy a kezelési költség 690 forintja, aztán már ott is vagyunk.
Csak az én matricán 11 font kb, szóval ahhoz képest fajlagosan még drágább a vámkezelés...
Varjúbácsi 733442 2025. február 1. 19:08
Válasz erre
Nekem most jött meg a Hannant's-től egy Begemot matrica, az ára 20.-GBP, azaz 9760.-Ft volt. A sima levélként érkező - igaz, a feladóként a Hannant's szerepelt - küldeményre a posta, vagy a NAV kivetett 4390.-Ft vám, kezelési költség, mifene címén. Csaxólok!
slowmotion 733385 2025. január 31. 17:15
Válasz erre
Sziasztok,

Tervezek a Hannant's-től rendelni matricát, úgyhogy ha valaki eddig csak azért nem rendelt onnan, mert drága a szállítás, akkor szóljon.
Nyilván a 150 EUR-os határ az most 125 GBP, szóval ebbe kellene beleférni tokkal-vonóval-fuvarköltséggel (bár szerintem a modellek, meg azoknak a kellékei nulla kulcsosak), úgyhogy 106 font erejéig tudok bevenni másokat.
repasibalint 733377 2025. január 31. 14:05
Válasz erre
Sziasztok,
Valaki rendelt már a https://plastic-model-republic.com oldalról? Megbízható,valós üzlet?
Köszönöm!
slowmotion 733313 2025. január 29. 23:34
Válasz erre
Jaja, a DDU befizetés után 27 százalék, plusz a posta vámkezelői költsége. Fontos megemlíteni, hogy elvileg 150 EUR felett lehetséges vám, de a makettek pont a nullakulcsos körbe tartoznak (tartoztak tavaly nyáron még).
pmheros 733290 2025. január 29. 13:51
Válasz erre
KinGkit VAM _b
KinGkit VAM _b

Üdv!

A Kingkit angol webshop -ról rendeltem a napokban. A sarc mértéke a csatolt képernyőmentésen megtekinthető.
(Csak a tapasztalatcsere miatt osztottam meg, számítottam ekkora összegre.)
Az eredeti angol számlán a VAT értéke 0.00 £

Üdv.: pmheros
slowmotion 733247 2025. január 28. 17:03
Válasz erre
Van, aki kifizetteti az áfát (pl ha eBay-ről rendelsz), meg van, aki nem (pl a Hannants, ha az EU-ba szállíttatsz, ezt mondják is, majd bajlódik itt a vámmal a Posta... meg gondolom a vevő :O)
borisz 733210 2025. január 27. 20:42
Válasz erre
borisz 733209 2025. január 27. 20:42
Válasz erre
Két maratásra a regisztrált szállítás 1820 Jen volt. Ahhoz képest, hogy a Királyi, vagy a rókás országon belül mennyiért szállít, szerintem nem vészes.
És talán csütörtökön adhattam le a rendelést. Szóval, mint a villám.

Tényleg, nem fizettetnek ÁFA-t. Durva.
atika 733207 2025. január 27. 20:02
Válasz erre
Régen nem rendeltem már a HLJ-től (sőt Japánból sem), mert nagyon drága lett a posta.
Csak nem konszolidálták az árát a szállításnak? :)

Az itthon fizetendő ÁFA és postai sarc az "normális", ha el nem rontották HLJ-ék, akkor ÁFA nélküli árat fizettél.
ungerlas 733206 2025. január 27. 19:55
Válasz erre
ránéztem a HLJ oldalára, szerintem ők mindig netto árakat számláznak. Itthon tehát összeadják a szállítási költséget és a vételárat, majd erre számolják rá az ÁFA-t.
support.hlj.com/hc/en-us/articles/200989674-Import-Duty-and-Tax
ungerlas 733205 2025. január 27. 19:51
Válasz erre
Szia,

a HLJ-től kapott számládon szerepelnie kell, ha fizettél..VAT címszó alatt
borisz 733204 2025. január 27. 19:40
Válasz erre
Sziasztok!

Én is elvesztem a posta sarca között. Jött egy HLJ-s csomag, vámot nem, de áfát azt valamiért egy számomra tetszőlegesnek tűnő összeget rászámítttak, meg ugye az ún. postai szolgáltatási díj nevű sarcot.
Nem tudja valaki, hogy hol tudom megnézni, letölteni, valamit csinálni azzal, hogy a HLJ-nek fizettem-e áfát is?
Norm 733014 2025. január 21. 19:13
Válasz erre
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a Neomega oldallal kapcsolatban?

Történt ugyanis, hogy tavaly november környékén rendeltem tőlük egy-két készletet és a csomagot nyomonkövetéssel kértem, írták is, hogy elküldték a csomagot de sem nyomkövetési számot, sem a csomagot nem láttam azóta. Próbáltam többször is írni nekik, sikertelenül. Van valakinek esetleg egy direkt elérhetősége, vagy információja a cégről?

Üdv és köszi,

Gábor
romsitsa 732930 2025. január 19. 15:12
Válasz erre
Valamelyik futárcég szolgáltat, valamelyik meg szállít. A DPD egy időben automatikusan küldözgette vissza a csomagjaim a feladóknak, szerintük sikertelen kézbesítés után. Kiderült, hogy ha a feladó nem adta meg a címzett telszámát, akkor meg sem próbálták a kézbesítést, csak pipa, hogy sikertelen.
A DHL rosszabb. Az még egy dolog, hogy a vámérték megadását követelték egy csomagra, amit javításra küldött nekem egy cimbi (én meg neki vissza), de ahhoz, hogy elfogadják az összeget, még a megfelelő formátumú számlát is be kellett volna mutatnom. Nem hatotta meg őket, hogy adásvétel hiányában nem értelmezhető a számla.
kervil 732925 2025. január 19. 13:47
Válasz erre
Köszi, jó gondolatok.
Nem volt szó túl nagy összegről (közben visszakerestem, egész pontosan 5 019 Ft volt, ami technikailag valóban a becsült 5 és 10 ezer közötti sávba esik, de kevesebb, mint rémlett), nyilván ez is közrejátszott abban, hogy könnyen elengedtem a dolgot. Ne adja az ég, hogy még egyszer hasonló szituációba keveredjek, de ha úgy lesz, akkor nem adom majd ilyen könnyen magam :)
slowmotion 732920 2025. január 19. 12:57
Válasz erre
Teljesen mindegy, mivel kiszállították Neked, és ott helyben nem kérték a pénzt, ezért valószíműleg nem Neked kellett fizetni eleve sem. Ha meg így van, akkor az ő felelősségük, hogy a költségviselőtől hogyan hajtják be a kintlevőséget.

Két dolog ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy meg kell nézni mindig az ÁSZF-et, hogy mikor, kivel szemben és mihez van joga a szállítónak. Hiába mondják, hogy most azonnak fizess, különben, nyolc napnál rövidebb határidőt ritkán adhatnak - még akkor is, ha előtte küldtek már felszólítást.
A másik pedig, hogy rengeteg cég próbálja meg nyomás alá helyezni a másik felet, hogy belekényszerítsék olyanba, amire nem köteles, és itt akár ügyvéddel fenyegetés is történik. DE, végig kell gondolni, van-e jogban jártas ismerős, megkérni, hogy olvassa át. Aki ilyen nyomásgyakorlást csinál, az úgy számol, hogy az emberek nagy része maga alá csinál és fizet - könnyű pénz -, a kis részük meg beint, azt lehet hagyni úgy, ahogy van.

Plusz egy, ha fizetsz is, meg kell őrizni a levelezést, rosszhiszemű magatartás esetén (nevezzük egyszerűen csak csalásnak, kényszerítésnek) van egy elévülési idő, amin belül meg lehet támadni azt is, amit kifizettél. Ha nagyobb összeg, akkor pláne. Vannak jogsegély szervezetek, akik foglalkoznak ilyennel is - szerintem.
kervil 732899 2025. január 18. 19:44
Válasz erre
Azóta sem értem, hogy mégis hogyan gondolták ezt, vagy mi lehetett a háttérben. Talán szerződésük volt az eladóval, nem tételenként számláztak neki, hanem mondjuk időre, és az eladó nem fizette ki a számlát? Próbálták behajtani rajta, majd miután nem sikerült, a másik felet, a vevőt keresték meg? Jobbat nem tudok kitalálni, és azt sem tudom, ha valami hasonló történt, az mennyire volt szabályos eljárás a részükről.
slowmotion 732891 2025. január 18. 14:25
Válasz erre
Ott tényleg jól átvertek a palánkon, mert a futárcégek kétféleképpen hoznak neked küldeményt: ha a feladó fizet, vagy ha ún. "transport collect"-ként lett feladva, de ez utóbbi esetben neked kell aláírnod egy igazolást, hogy engedélyezed, hogy a kinti fél a Te ügyfélszámlád terhére adja fel a küldeményt.
kervil 732881 2025. január 18. 09:34
Válasz erre
Nekem épp tegnap volt részem egy váratlanul kellemes élményben. Amerikából rendeltem egy kimondottan drága könyvet, szállítással együtt 120 dollár körül volt a végösszeg. Szívtam is a fogam előre, hogy majd jól lehúznak még a vámmal is. Ehhez képest csütörtök késő este jött az értesítés, hogy megérkezett a csomag Budapestre, és péntek reggel már a GLS futár hívott, hogy reggel ki is szállítják a csomagomat (ráadásul nem is pesti, hanem vidéki címemre). Meg is voltam keveredve, hirtelen egy másik csomagra gondoltam, hogy biztosan azt hozzák, mert kizártnak tartottam, hogy egy éjszaka után másnapra már megkaphassam mindenféle vegzálás nélkül, amikor általában egy 10-20 dolláros tétel is napokig áll a vámon. És mégis így történt, nem kellett vámot fizetnem, és rögtön meg is kaptam. Pedig rendeléskor arról egy szót sem ejtettek, hogy a szállítási költség a vámot és az import áfát is tartalmazná, szóval nem tudom, mi van, de örülök :)
Ellenpélda: igaz, nem vám, de szállítás. Kicsit már homályosak a részletek, mert két-három éve történt, de a lényegre még emlékszem. Egyszer csak kaptam egy papír alapú levelet a FedEx-től, hogy egy jó másfél-két évvel azelőtti (!) rendelésem után nincs befizetve a szállítási költség, fizessem meg. Ott is egy Amerikából rendelt drága könyv volt az előzmény, és nem is volt éppen jelentéktelen a követelt szállítási költség, valami 5 - 10 000 Ft közötti összeg. A vicc az volt, hogy anno kifizettem az eladónak a szállítást is (jó drágán), ráadásul ahogy írtam, a FedExnek is az ügylet után minimum másfél évvel jutott eszébe, hogy rajtam keresse a pénzt. Megpróbáltam felvenni az eladóval a kapcsolatot, de nem sikerült, megszűnt, vagy mi történt vele, nem tudom, de nem válaszolt a megkeresésemre. Számlát ilyen időtávból már nem tudtam előásni (ha egyáltalán kaptam olyat az eladótól, már arra sem emlékeztem). A FedEx pedig azt nem tartotta lényegesnek megválaszolni, hogy miért másfél-két évvel a szállítás után keresnek meg azzal, hogy fizessek. Miután először megtagadtam a fizetést, legközelebb már jogi lépéseket helyeztek kilátásba, így végül nyeltem egyet, úgy döntöttem, több is veszett Mohácsnál, nem éri meg pár ezer forinton túráztatni magam, és átutaltam nekik a pénzt. Szerencsére ez egyedi eset volt, azóta sem jártam hasonlóan.
slowmotion 732877 2025. január 18. 00:02
Válasz erre
Nyugi, az bár királyi posta volt, de nem az angol. Ők felteszik a járatra, innentől már a zöld emberkék a felelősek.
Freddy 732873 2025. január 17. 21:21
Válasz erre
Én értem a vámot meg az előírások betartását, az nem megy a fejembe, hogy van, aki ezt kimondottan gördülékenyen meg tudja oldani, van, aki meg az internetes rendelés feltalálása után 30 évvel is a befényképezett aláírásnál tart.

Royal Mail egyébként simán megcsinálta, hogy kézbesítési próbálkozás nélkül küldte vissza a cuccot a feladónak többször is, hónapok múlva derült ki, hogy én itt várom,a feladó Angliában semmit nem ért, a csomag meg már törzsutaskedvezményt kap lassan a London-Bp járatra. A legszebb brexites sztori viszont a Forge World-ös rendelésem volt nem sokkal a brexit után, simán benyelték a pénzt, a cucc nem jött, az emailekre pedig azóta sem válaszoltak. (De ott legalább hamar megjelentek a kínai viszonteladók, akiktől ötödáron beszerezhető minden szükséges termék.)

Meg még a DPD szívatott meg most karácsony előtti héten, ott is azt játszották, hogy valós kézbesítési próbálkozás nélkül egyszerűen visszaküldték a Conradnak a csomagot azzal, hogy nem kerestem. Karácsonyi ajándékom lett volna, szóval nagy volt az öröm.
slowmotion 732872 2025. január 17. 21:05
Válasz erre
De az is lehet, hogy nem 150 USD, hanem 150 EUR. Azt ki lehet számolni, mennyi USD, GBP, vagy más pénznemmel egyenértékű.
slowmotion 732871 2025. január 17. 21:03
Válasz erre
Szia!

Nem DHL-specifikus, de szép sorban:

1. Ha a feladó nem kéri el a fuvarköltséget ÉS a vámot/áfát, akkor nem tudja DDP-ben feladni, vámkezelés kell.
2. Ha a vámérték alapja ((vételár + szállítási költség) + ÁFA) magasabb, mint 150 USD, akkor vámeljárás lesz, függetlenül attól, hogy DHL, FedEx, DPD, vagy bármi más a szállító.
3. Továbbá ha jogi személyként, VAGY 150 USD vámalap felett magánszemélyként hozol be terméket, akkor a VPID-szám használata kötelező, nem megkerülhető.
4. VPID-szám igénylése amúgy kb húsz perc, Ügyfélkapun túl intézhető. Mármint húsz perc az igénylőlap kitöltésének kezdetétől a VPID-szám megkapásáig.
5. 150 USD alatt elég az egyedi vámkezelési megbízás is, nem kell diploma a kitöltéséhez.
6. Dokumentumhitelesítés szintén működik az Ügyfélkapuban, feltölt - kattint - letölt kb. két perc, biztos találsz videót.
7. Számlamásolat mindig kell, ha az EU-n kívülről hozol be dolgokat. Akkor is, ha 22 EUR alatti cucc (amihez megbízás sem kell).

Ügyesen kell lavírozni a rendeléssel, viszont kétségbeesni nem szabad. Nekem egy erdei túra után, a civilizációba visszatérve volt három nem fogadott hívásom a FedExtől, hogy túl értekes a cuccom, kell hozzá minden ilyen. Két különböző nevű eladótól vettem 2+1 F-1-es makettet Japánból, a két eladó tulajdonképpen ugyanaz volt, és gondolta, akkor majd elküldi egyben. Hát így lett a 60 USD + 120 USD-ből 180 USD, a két kisértékű küldeményből egy nagy. Kellett igényelnem VPID-számot, adni vámtarifaszámot, számlát küldeni stb, hogy a vámot ki tudják számolni. Előástam, elmondtam a fedexesbek, hogy mi a vtsz, csak azért is másikra tették, csak ezzel az volt a baj, hogy a meretarányos modell összeépítetlenül, készletben nullás vámkulccsal meg, a játékbaba meg pluszossal.
Úgyhogy fellebbezhettem a NAV-nál, hogy ugyan szíveskedjenek már eltörölni a kiszabott vámot, es ehhez kellett még fénykép arról, hogy mit vettem, és hogy mi lesz belőle, plusz a fedex szájába rágtam még egyszer, hogy mi a vtsz.

Amúgy sikerült, csak közben mindenki is elment szabadságra.

Ehhez képest a DHL-hez egy vámkez megbízás kellett, számlamásolat - igaz, 150 USD alatti cucc volt -, és csont nélkül bejött a cucc.

Problémám csak a Postával volt a Fedexen kívül, mert nem tudtak összepontozni az előre megfizetett áfát (nem küldte el a feladó a kódot), úgyhogy megfizethettem másodszor is, és a kereskedési platformtól kellett viasszaigényelni az áfát, természetesen rosszul jöttem ki az árfolyamok miatt.

Szóval fel a fejjel, túl lehet élni, de a szállítmányozók is előírások mentén dolgoznak, és nem akarnak bírságba belefutni. És mindig figyelj a vámértékre!
halaci 732867 2025. január 17. 20:40
Válasz erre
Aláírtam, lefényképeztem elküldtem mailben. De tényleg rémálom, vegyél valami jobb alkoholt hozzá. Sajnos az angol cégek jelentős részénél mostanra esett le a brexit. Ennek eredményeként egy részük feladta, nem szállít európába, azok meg, akiknél valamilyen céges minőségi tanúsítvány elvárás van, valamiért a DHL-t preferálják. Ami egy rakás szar ezen a területen.
Sajnos a Royal Mail-ről a legtöbb angol cégnek sokkal rosszabb véleménye van, mint nekünk a Magyar Postáról, pedig (különösen könyvnél) sokkal egyszerűbb lenne.
Freddy 732866 2025. január 17. 20:30
Válasz erre
Remekül hangzik, és hogy küldjem el nekik pl a vámügyintézési meghatalmazást aláírva? Komolyan postán? (A saját költségemre? Hiszen elvileg ők a házhozszállítást vállalták, hogy mennyiért tankolnak a postakocsiba, az az ő gondjuk).
halaci 732863 2025. január 17. 20:07
Válasz erre
A DHL a Minőségi Ügyfélszívató Szolgáltató tölgyfalombokkal, kardokkal és gyémántokkal díszített nagykereszt tulajdonosa, ha privát ügyfélről van szó.
Vígaszod legyen, hogy legalább a "könyv" az egyértelmű, mi egy Angliából küldött privát ingóság csomag (régi tankönyvek, itthon még jó lesz vickek-vackok) kapcsán három hétig leveleztünk. Igen, kellett a kalocsai érsek (nem püspök!) által hitelesített másolat a pápa titkárságától ellenjegyezve, plusz az első kutyám oltási bizonyítványa negyven évvel ezelőttről, majd utána kiderítették, hogy á, ez nem is az a kategória.
Némo 732862 2025. január 17. 20:06
Válasz erre
Szia!

Kell a pénz lóvéra!
Nekem a kínai csomagommal volt hasonló hercehurca múlt héten.
Bekérték még a rendelés napján viselt alsónadrágom színét is...
Szerencsére az elmúlt két évben, mióta magamnak rendelgetek, ez csak a második eset volt, de mindig egy agyvérzés.
Freddy 732861 2025. január 17. 19:55
Válasz erre
Sziasztok!

Angliából rendeltem könyveket (négy darab sima könyv), DHL küldi. A vámügyintézéshez VPID szám igénylés, meghatalmazás, számlamásolat, öreganyám keresztlevelének a kalocsai püspök által hitelesített másolata a pápa titkársága által ellenjegyezve, stb kell. Ez így normális? Én már elég sokmindent rendeltem EU-n kívülről, de ilyennel még nem találkoztam. Kínából vagy USA-ból érkező küldemények esetén átvételkor be kell csengetnem a pénzt a postán és csá, semmilyen adminisztráció nem szükséges.
KarBal 732538 2025. január 9. 11:21
Válasz erre
Márciusban újra Super Hobby-s rendelés, szokásosan a nem akciós árból lejövő 8% kedvezménnyel!
crusader 731669 2024. december 15. 18:07
Válasz erre
Sziasztok !

Rendelt már valaki a Cyber-hobbytól? Van valami tapasztalatotok vele?

Köszönöm a segítséget !
atika 730859 2024. november 25. 15:22
Válasz erre
Bizony! Éjféltől már lehet vásárolni. Nem érdemes mujáskodni, mert egy adott dologból nem a teljes készlet akciós, csak néhány, esetenként csak egy darab.
Ahogy elnézem, a kínálat folyamatosan változik, azt hiszem, ez egész heti elfoglaltság lesz! :)
KarBal 730841 2024. november 25. 08:53
Válasz erre
Elindult a Black Week a Super Hobby-nál!

www.super-hobby.hu/szukaj.php
KarBal 730711 2024. november 22. 07:51
Válasz erre
Sziasztok!

December 6-9 körül rendelek a Super Hobby-ról. Lesz Black Friday, érdemes akkor is válogatni majd. A rendelés menete pedig a szokásos :)
turpiurfi79 729945 2024. október 28. 06:42
Válasz erre
Szia!
Közben beszéltünk,köszi!
Láttam mikor írtam a bejegyzést csak azt hittem tárgytalan mivel szeptemberi rendelést jelölt meg... :-)
borisz 729904 2024. október 26. 13:59
Válasz erre
Szia!
Pontosan az egyel előbbi hozzászólást jegyző, KarBal fedőnevű kórtárs az a valaki. ;)
turpiurfi79 729892 2024. október 26. 08:21
Válasz erre
Beszállnék... :-)
turpiurfi79 729891 2024. október 26. 08:21
Válasz erre
Sziasztok!
SuperHobbyról tervez valaki rendelni?
Beszélnék.
Köszi!
turpiurfi79@freemail.hu
Üdv.
KarBal 727969 2024. augusztus 26. 22:10
Válasz erre
Sziasztok! Mindjárt itt a szeptember és a SuperHobby-s rendelés. Aki még akar, jelentkezzen :)
Zoli 726664 2024. július 8. 21:41
Válasz erre
Lehet valós, de csak annak küldöm a jelszót, akié a csomag. Így tiszta, még véletlen se legyen merüljön fel senkiben semmilyen negatív gondolat. Az is lehet, hogy nem is közülünk való a címzett. Ha valós, úgyis jön majd egy sürgető üzenet.
z
slaviamarksman 726661 2024. július 8. 20:55
Válasz erre
Szia kedves Zoli
Helyben vagyok . Lehet , hogy már te is küldtél ide nekem . Hol van Kövesden a csomag ? Elmegyek és megnézem valós-e . Jó szerencsét ! Vörd písz . Lajos
Zoli 726660 2024. július 8. 20:34
Válasz erre
Sziasztok,

Kaptam egy sms üzenetet, mely szerint kiadásra vár egy xy regisztrációs számú csomag Mezőkövesden. Ha esetleg valós üzenetről lenne szó és valaki ráismer a csomagjára, a regisztrációs szám megadása után elárulom a jelszót. Persze lehet, hogy hamis az üzenet, de csak információt közöl és nem kér.
z
KarBal 726478 2024. július 3. 11:27
Válasz erre
Kedves érdeklődők! A következő rendelést szeptember elején adom le a Super Hobby-nak. Továbbra is 8% kedvezmény van minden termékre (amire már eleve van kedvezmény, arra nincs +8% :)). Aki szeptemberig vár, az át tudja venni személyesen a XI. kerületben a rendelt dolgot. Akinek postázni kell, annak a SH-n keresztül kb. 1300 forintért Packetával mehet a csomag.
slowmotion 726166 2024. június 20. 17:05
Válasz erre
Na megvan az oka hiba.

Kedves Feladó pajtás elfelejtette felvezetni az IOSS azonosítót a megfelelő helyre a megfelelő időben, és később ezt már nem lehet pótolni.

A Posta meg a küldeménnyel érkezett számlát felhasználva kiszámolta az ÁFA értékét, meg hozzácsapta a vámkez költségeket.

Szóval most befizethetem a vámot, aztán az e-öböl felületén visszaigényelhetem a befizetett ÁFÁ-t.

Az a furcsa, hogy a Posta a maga módján a (saját) szabályok szerint járt el, csak a Posta egy két lábon járó őskövület, és a XXI. század negyedénél még nem képes összekapcsolni két adatot.

Hát jó, akkor szívesen elpazarlok az időmből még pár órát, úgysem lenne jobb dolgom. Ja ezt nem ide.
slowmotion 726162 2024. június 20. 13:18
Válasz erre
Előbb valami kevésbé magas szintre gondoltam :)
Adok egy esélyt annak, hogy egyszerűen csak balf...ékek és/vagy figyelmetlenek
Zoli 726159 2024. június 20. 12:47
Válasz erre
slowmotion 726158 2024. június 20. 12:26
Válasz erre
No. Megint Posta, a változatosság kedvéért.

Rendeltem, kifizettem a 27% áfát előre, frankón meg is jött az IOSS-szám hozzá. Összérték 142.45 USD, ez ugye elég régóta alacsonyabb 150 EUR-nál.

Ehhez képest ma a Posta küld értesítőt, hogy meg kéne fizetni 8400 Ft áfát. Eleve nem tudom, milyen értékre számolták ki ezt (semelyik tétel nem adja ki a 31e forintot akárhogy is kombinálom őket), meg hogy ha egyszer a címzett mezőben is szerepel a VAT paid, akkor mégis miért számolják fel megint?

Van valakinek bejáratott telefonszáma (az oldalon nem találtam meg), vagy írjak az ügyfélszolgálati formanyomtatványon azt remélve, hátha még ebben az életben válaszolnak?

Köszöntem:
Zsolt
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68., 69., 70., 71., 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78., 79., 80.,
81., 82., 83., 84., 85., 86., 87., 88., 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95., 96., 97., 98., 99., 100.,
101., 102., 103., 104., 105., 106., 107., 108., 109., 110., 111., 112., 113., 114., 115., 116., 117., 118., 119., 120.,
121., 122., 123., 124., 125., 126., 127., 128., 129., 130., 131., 132., 133., 134., 135., 136., 137., 138., 139., 140.,
141., 142., 143., 144., 145., 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153.