Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
zs180 | Adatlap | 733467 | 2025. február 2. 10:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 733466 | 2025. február 2. 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szabi, köszönöm szépen! Jelenleg azonban a te hajód az igazi sláger! Fatnasztikus munka, és szerintem megérte újraépíteni a hídat, így sokkal szebb lett (mws.com-on láttam). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
crusader | Adatlap | 733378 | 2025. január 31. 14:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 733162 | 2025. január 25. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Úgy tűnik a Shelf Oddity jó lesz neked. Ennyire egyenes letekerve. Majdnem olyan, mint a Modelkasten. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 732962 | 2025. január 20. 09:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Esetleg a Shlef Oddity megtudnád nézni nekem, hogy letekerve mennyire egyenesedik ki? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 732961 | 2025. január 20. 09:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Trumpeterrel az a gondom, hogy nem tudok természetes lógást csinálni vele, mert spirális marad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 732960 | 2025. január 20. 06:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Hajrá Sebi, nagyon jó lesz! :) Én is haladtam egy kicsit a Super Hornet-ek festésével, de az itt offtopik. Igaz, csak félig, mert "us navi" mindkettő. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 732958 | 2025. január 19. 23:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Tiszteletem! Látom mindenkit elkapott az építési láz és készülnek az új és szép munkák. Én a hétvégi ügyködésem eredményét szeretném megmutatni. Beragaszottam néhány platformot és járófelületet a helyére, a Sztálingrádon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 732956 | 2025. január 19. 23:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Amennyire tudom, nem, nem létezik. Ha megkérdezhetem, akkor milyen hosszóságot próbáltál vágni a Trumpeterből? Mert ezek a fémszálak nagyon jók, de 5-6 centinél hosszabb darabok nem szoktak kiegyenesedni. A mellékelt képen egy Modelkastennel készült kötélzetet látsz. Az orrtól az első árbócig és a hátsó árbóctól a tatig nincs megfeszítve a szál. Lemértem a távolságot és 1-1 mm-t hagytam rá a két végen. Felragasztottam a szálat és egy kicsit húztam csak rajta. Száradás után levágtam a felesleget. A Shlef Oddityvel még nicns tapasztalatom, de egy ittvan a fiókban :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 732953 | 2025. január 19. 20:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Modelkasten fémszálaival megegyező minőségű cucc európai beszerezhetőséggel létezik? Legutóbb Trumpeter Rigging-et szereztem be. De első használatnál azzal szembesültem, hogy ez nem egyenesedik ki mint a modelkasten. Muszáj feszíteni, ha valósághű lógást akarok. Esetleg ezzel van valakinek tapasztalata: www.super-hobby.hu/products/0.06mm-Rigging-Metal-Wire.html? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 732952 | 2025. január 19. 20:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szuper, mint mindíg! Motiváló! Hajrá! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 732741 | 2025. január 14. 22:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Urak, hadd mutassam be pár képen én is mivel foglalkozok egy jó ideje: 1/350 Viribus Unitis a Trumpetertől, Eduard szettekkel és esztergált lövegcsövekkel, árbóc szettel meg a saját hülyeségeimmel. Bocsánat, van ahol a képeken angol a felirat, mert a Modelwarshipre tettem fel őket először, de a lényeget látjátok. Szokás szerint fotók és rajzok alapján igyekeztem csinosítani az alapanyagot, kapott némi belteret, mivel a kikötőben ácsorgó hajó lesz a vége, és majdnem minden nyílást kinyitok rajta (meleg van, szellőztetni kell stb.). A hajótesten ablakok hiányoztak, azokat pótoltam, a tat részen kifúrkáltam a fedeles nyílások helyének egy részét, azok is nyitva lesznek majd. A fedélzeten a deszkázat hosszanti illesztéseit letömítettem, így festve hátha nem egy excel tábla lesz az egész. Az orrfedélzeten is pótoltam kisebb dolgokat, a csónaktartók fém gerendáit saját hajlított elemekre cseréltem. Egyetlen dolog van, amit szívből utáltam az egészben eddig, az pedig a két kémény. Valami embertelen módon kínlódtam a kapaszkodókkal, még úgy is, hogy ezeket az Eduard formára hajlította... Messze van a tökéletestől, van amit még majd lehet visszabontok és korrigálok. pl. a hátsó horgonyokat, mert én marha csak a rajzokat néztem, közben a fotón mellette látszik az eltérés... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 732740 | 2025. január 14. 21:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri, ez is megint nagyon ütős lesz, tetszik a festés, és persze tele van megint minden eszméletlen részletekkel... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 732514 | 2025. január 7. 22:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Boldog Új Évet mindenkinek!Utólag írtam meg a beszámolóm előző részét, most viszont utolértem magam, és a leírás követi az építést, ezért a tempó is lassabb. A festést a fafedélzettel kezdtem, kissé világosított WEM Teak színnel fújtam le. Gondot jelentett, hogy egyes fedélzetrészeken (shelter deck és a 4 inches légvédelmi ágyúk körüli rész) nem voltak a fafedélzetet imitáló barázdák. Eredetileg megpróbáltam ezeket bekarcolni, de ehhez le kellet volna gyalulni minden ráöntött részletet, ezért csak néhány gyenge vonalre futotta. Végül 0.02 Warm Grey Markerrel, szabadkézzel vonalakat rajzoltam a fedélzetre. Ezek a vonalak, bár korántsem egyenesek vagy szabályosak, egész elfogadható eredményt adtak. Megpróbáltam egyes palánkokat az eredeti szín módosított árnyalataival lefújni, de a maszkolószalag felszedte a festéket és az alapozót, ezért finom ecsettel kellett ezt megtennem. AK Dark Wash for Wood Deck effekttel átmostam a fafedélzetet, ezzel befejezve a festését. Ezután fakított WEM Corticene-nal vontam be a linóleummal borított fedélzetrészeket, az acélfedélzetekre pedig kissé világosított WEM AP 507A-t (sötétszürke) fújtam. Egy kevés moduláció után kész voltak a fedéltzetek. A következő lépés a függőleges felületek világosított WEM AP507C-val (világosszürke) történő lefújása volt. A jellegzetes kamuflázst a kövekezőképpen alakítottam ki: az 1:700-as Profile Morskie rajzot lelamináltam, maszkolószalagot ragasztottam rá, melyre átrajzolatam az egyes paneleket (fényképek alapján módosítva a mintát), majd a maszkolószalagot átragasztottam egy kemény fellületre, kivágtam és egyenként a makettre ragasztottam az így nyert sablonokat. WEM AP 507B (középszürke) színnel lefújtam a törzset, így kialakult a jellgzetes mintázat. A felépítményeket kézzel festettem le, mert nem tudtam volna kimaszkolni a komplex felületeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 732066 | 2024. december 26. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Néztem a Facebookon a dobozbontásod is, érdekes készlet. Viszont mi lett a japán csodával? Még kész sincs és máris egy újabb? :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 732025 | 2024. december 25. 00:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Tiszteletem! A karácsonyi készülődés jegyében maketteztem egy kicsit. Szeretnék pár képet mutatni a legújabb projektemről. Sztálingrád szovjet csatacirkáló, Triumph Model, 1/700 Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 730272 | 2024. november 8. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Az esélytelenek nyugalmával keresnék matricát 1/700 Yamatohoz. Főleg a kéményen lévő ábrára, és a taton lévő linóleum csíkokra lenne szükségem. Ha valakinek esetleg megmaradt, akkor szívesen megvenném tőle. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Planes | Adatlap | 729896 | 2024. október 26. 12:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Aki meg szeretné építeni a Trumpeter 1:350-es Szent István-t ,kisebb-nagyobb tömíteni,faragni, pótolni valókkal szembesül.Szerintem a két legnagyobb hiány ,a kémény hosszabbítás és a csővásznazás.Erre szeretnék megoldást kínálni. sandorss59@gmail.com Üdv.! P | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 729871 | 2024. október 25. 19:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Én a süllyesztőre gondolok. Azért az elgondolkodtató, hogyha akkora propagandát csaptak a hajó körül, akkor hol volt ez a kép közel 70 évig? Mert az tény, hogy sehol máshol nem látható, csak a wikipédián. Tehát valószínűleg mégsem két kézzel szórták az emberek elé a képeket, hanem, ahogy mondani szokták, "megjelent a helyi újság címlapján egyszer." Aztán ment a fiókba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729839 | 2024. október 24. 21:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a cikket! Hmmm a kapitány a "vezérkar" STB engedélyezi, helikopter, fotó után süllyesztőben köt ki a kép. Vagy a Magyar titkosszolgálat végzett "kitünő munkát" úgy eltüntették, eltitkolták (?) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KarBal | Adatlap | 729838 | 2024. október 24. 20:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a Fortepanra feltöltött képsorozat története, ebben írnak a hajóról is. 444.hu/kepek/2024/10/22/ha-mar-mi-nem-legalabb-az-isten-segitsen-rajtatok-miert-uzent-egy-amerikai-anyahajo-magyarul-56-ban | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 729835 | 2024. október 24. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729827 | 2024. október 24. 14:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mindeközben nálam: A csónakok és tutajok a Micro Maste 3D nyomtatott kis gyöngyszemei, akárcsak a fegyverzet csaknem összes eleme. Egy csónakot egy Combrig evezős csónakból alakítottam át. Az árbócokat az Albion Alloys rézcsöveiből alakítattam ki, a keresztrudak a Master Model készleteiből származnak . Az utolsó képeken a hajó együtt látható az összes alkatrészével, festésre készen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729826 | 2024. október 24. 14:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi, köszönöm szépen! Nagy falat ez a Szuper Yamato, de szép lesz, ha kész lesz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 729684 | 2024. október 20. 19:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Bár a képek egy részét már láttam, amikor találkoztunk, de megintcsak azt tudom mondani, hogy lenyűgöző. A hétvégén csak kicsit tudtam haladni a Szuper Yamatoval. Levagdostam a korlátokat és a létrákat, amelyek majd a kémény tövéhez kerülnek meg a tűzvezető állások köré. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729641 | 2024. október 19. 16:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Crusader, köszönöm szépen! A kerek ablakkereteket Revell matt lakkal ragasztottam fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
crusader | Adatlap | 729639 | 2024. október 19. 11:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia zs180 Nagyon szép a munkád ! Az ablak kereteket mivel ragasztottad? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729635 | 2024. október 19. 11:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Megjegyzem, ebben a fázisban még semmi nincs felrafasztva, fémcsapok tartják az alkatrészeket. Ezért ferde a hátsó kémény - de a festés után jól lesz beragasztva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729634 | 2024. október 19. 10:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Folytatás: a kémények nyílásait felfúrtam, a gőzcsöveket az Albion Alloys fémcsöveiből, a szikrafogó rácsot 0,1 mm-es rézdrótból alakítottam ki. A katapult és a daru a kit maratása, feljavítva, AK Fine Metal Primerrel alapozva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729569 | 2024. október 17. 00:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
A parancsnoki hídat szintről szintre alakítottam ki a kit darabjait alapul véve. A corticene (linoleum-szerű burkolat) lefogató csíkjai maratásból vannak. A támasztékok a WEM County-osztály feljavító készletéből érkeztek. A képeken látszik a híd rengeteg hozzáadott részlete. A hátsó felépítményt hasonlóképp módosítottam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729522 | 2024. október 15. 22:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Folytatás: a hajó középső részén levő fedélzetrészt az orrfedélzet hátsó része takarja, ezért ezt a területet előre elláttam a szükséges alkatrészekkel és festéssel, mielőtt beragsztottam volna az említett fedélzetet. Ez sztirolból készült a kithez adott műgyanta lemez helyett, hogy finomabb legyen a megjelenése. Ez az elgondolás hibásnak bizonyult, mert a vékony sztirollap később kissé megvetemedett. A hátsó felépítmény alakja nem volt megfelelő, ezt kettéosztottam egy árok kiesztergálásával, majd műgyanta fedélzetdarabbal fedtem. A számos részből álló fedélzeti felszerelést kartonlapokra rögzítettem a festés megkönnyítése végett. A műgyanta alkatrészeket AK Fine Resin Primerrel fújtam le. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729519 | 2024. október 15. 22:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem vagyok ennyire ügyes!:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 729495 | 2024. október 15. 12:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Basszus Gyuri! Nem is tudtam, hogy a cicát kiadták 1/700-ban! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729485 | 2024. október 14. 22:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mint mindig, most is törzzsel kezdtem az építést. Egy sztirol-lemezzel megmagasítottam, hogy később belemerülhessen a dioráma “vízébe”. A korabeli brit cirkálókra jellemző törés az orrnál hiányzott, ezt belecsiszoltam a hajótestbe. A horgonynyílások alakját megváltoztattam, a kajütablakokat felfúrtam, a fedélzeti horgonyapparátust részleteztem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729484 | 2024. október 14. 22:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Most pedig bemutatnám a Samek 1:700-as műgyanta HMS York makettjének építését. Emlékszem, kb. húsz éve, mikor megvásároltam ezt a kitet, csodáltam a fedélzet deszkázatának finom, vésett megjelenítését. Mai szemmel már nem annyira lenyűgöző ez a makett, de egy szép hajó építéséhez jó kiindulási alap lehet. Időközben a Trumpeter is kiadta a Yorkot, de én már eldöntöttem, hogy ezt fogom megépíteni. Nem fogok a korábbiakhoz hasonló, részletes leírással szolgálni, mert ezt már megtettem néhány korábbi építéssel, és a módszereim nem sokat változtak. Már egy ideje készül a makett, úgyhogy a leírás eleje inkább visszatekintés... Jobban szeretem a műgyanta kitek “éles” részleteit, mint a kissé lekerekített széleket, melyek a műanyag kitekre jellemzőek. A Samek makettjét azonban jócskán fel kell javítani, hogy felérjen a Flyhawk Ajax szintjére, mellyel együtt fog szerepelni a Suda-öblöt 1941 elején bemutató diorámámon, melyen még egy Flower osztályú korvetteI (Triumph Model) is osztozni fog a két cirkáló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 729483 | 2024. október 14. 22:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 729033 | 2024. október 1. 14:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Mielőtt még meghirdetem máshol is, szeretném megkérdezni, hogy valakit esetleg érdekelnek a képeken látható makettek? Árak: O Class: 4.000 HUF, Gearing: 10.000 HUF, Csikós: 13.000 HUF, Hunt: 15.000 HUF, Engadine: 22.000 HUF, email: sebigabi@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Coroman | Adatlap | 728530 | 2024. szeptember 14. 12:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Coroman | Adatlap | 728529 | 2024. szeptember 14. 12:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdvözletem! Volt egy kis haladás. Sajnos elkevertem néhány alkatrészt és hónapokig nem találtam őket, pedig tudtam, hogy eltettem, de előkerültek. Ami még hátravan az a kémény (ezzel küzdök jelenleg, de már látszik a vége), a csónakok, a két lövegtorony és a hidroplán. Talán még idén el is készülhet: Üdvözlettel, Coroman | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 728212 | 2024. szeptember 5. 11:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Fantasztikus! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 726952 | 2024. július 21. 22:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Köszönöm a linket! Ahogy látom - Trumpeter 5714-es készlete ezt a változatot adja. Ráadásul az 1/350-est kicsinyítették, így elég jó lehet a kidolgozása. Akkor valószínűleg ez lesz a befutó… Köszönöm, Üdvözlettel, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 726913 | 2024. július 20. 14:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én azt javasolnám, hogy inkább vedd meg az 1975-ös verziót. Tudom, hogy makettezőként ez kissé furcsán hangzik a számból, de egyszerűbb dolgod lesz, mint "faragni". Mert ha megnézed a képeket, akkor látni fogod, hogy a 2005-ös verzión több konzol és platform van és ezeknek az alakja jelentősen eltér a'75-ös verziótól. Tehát nem biztos, hogy elég lesz levágni a fölös konzolt, hanem alakítnai is kell a másik helyét. A képekért figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt: www.modelwarships.com/index1.html Regisztrálj be a fórumra és keresd ezt a szekciót: ModelWarships.com general forum » Calling all Ship Fans » CASF » Aircraft Carriers | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 726759 | 2024. július 13. 23:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Tényleg van 1975-öse a Trumpeternek,erre átalakítom. Köszönöm a tippet! Üdvözlettel, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 726758 | 2024. július 13. 22:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A Trumpinak van 1975-ös Nimitz-e. (5605) Arról keress fotókat, ott biztos látható, hogy van e különbség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 726736 | 2024. július 13. 00:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nimitz anyahajót szeretnék visszarepíteni a final countdown filmnek megfelelően az 1980-as állapotába, amikor forgatták a filmet.Nekem a trumpeter 1/700-asa van meg, de az a 2005-ös állapotot tükrözi. Azt tudom, hogy a-7 corsair-eket és F-14-eseket kell hozzá szereznem. A felépítmény nem tudom hogy változott. Nincs valakinek valamilyen referenciája, hogy milyen volt korábban a hajó? Bármilyen anyagot/tippet vagy ötletet szivesen fogadnék. Köszönöm előre is, Üdvözlettel, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 726221 | 2024. június 23. 14:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
A Vasfenekű-tengerszoros legendája, tengeri összecsapások Guadalcanalért - Dr. Kaiser Ferenc "1942. augusztus hetedike és 1943. február kilencedike között zajlott a Guadalcanal szigetéért folytatott összhaderőnemi hadművelet a szövetséges erők, illetve a japánok között. A tét a hadászati kezdeményezés megragadása volt a Csendes-óceánon. Az 1942. június negyedike és hetedike között megvívott midway-i csatában Japán ugyan hatalmas vereséget szenvedett, de haditengerészete és légiereje még fölényben volt a szövetségesek csendes-óceáni erővel szemben. Az öt hónapos guadalcanali hadjárat billentette át az erőviszonyokat. Bár a szövetségesek hadihajók terén nagyobb veszteségeket szenvedtek el, de a közben „csúcsrapörgő” amerikai hadiipar ezt könnyedén pótolta, szemben a japánnal. A veszteségek nagyrésze, ahogy a sziget birtoklásáért vívott összecsapások többsége is egy kisebb vízfelületen történt. Az eredeti nevén Savo-szoros, már a háború alatt „nevet váltott”, hiszen több mint ötven hajó és több ezer tengerész, illetve katona hullámsírja található itt. A Vasfenekű-szorosban a mai napig néma csendben hajóznak át mindazon államok haditengerészetének hajói, amelyek részt vettek az 1942-1943-as öldöklő küzdelemben." youtu.be/QM_ocEcvXww | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 726017 | 2024. június 16. 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs mit, ennyi telt. De amennyire tudom, a MAS 15 is ki van állítva, ha jól tudom, akkor Rómában. De ott még nem jártam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KBT | Adatlap | 726015 | 2024. június 16. 11:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mindenkinek Köszönöm ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 726013 | 2024. június 16. 10:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 726010 | 2024. június 16. 10:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Ebből mintha azt lehetne kibogarászni, hogy a 15-ös a "Gruppo A, MAS del tipo SVAN 12 ton" osztályba tartozott. Talán érdemes ezen a vonalon keresni olasz oldalakon, vagy legalábbis olasz keresőkifejezésekkel. www.agenziabozzo.it/navi_da_guerra/c-navi da guerra/C-1073_MAS-7_1915_motoscafo_silurante_in_porto_motore_fermo_equipaggio_a_bordo_1916.htm |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Látom, készülnek a szebbnél-szebb makettek! Én is leírom, hol tartok.
Miután elkészültem a festés érdemi részével, jöhetett az effektezés. Elsőként a Marijn van Gils által leírtakat követve csökkentettem a kontrasztott: a Revell hígítóval megnedvesített felületekre kék, vörös, barna, drapp és zöld festéket pöttyentettem, majd jól eloszlattam azokat. Egy-két nap száradás és egy félfényes akril lakkréteg után AK sötét és világosszürkével átmosást kapott elsősorban a törzs elülső része. Ezután következett a részletek kiemelése: minden kiálló részt körbefolyattam hígított AK ‘Shadows for grey ships’ olajfestékkel. Ezt követően mindenhová felfestettem az élfényeket az alapszín világosabb árnyalatával. Ez igen időigényes folyamat volt, tekintva a végtelen számú apró részletet. Minimális rozsdázás után egy réteg matt lakkal zártam le a festést. A koszolást egyesek túlzottnak tarthatják, de a háborús állapotra való tekintettel szerintem mégis elfogadható.