<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
borisz | Adatlap | 732892 | 2025. január 18. 14:25 | ![]() | |
Engem amúgy igen, csak a teljes PC-9 sorukhoz sikerült olyan festéseket kihozni, hogy egy kicsit mindegyikre húzzam a számat. Előzmény: (732888) Zoli 2025. január 18. 12:15 | |||||
PETI | Adatlap | 732890 | 2025. január 18. 13:18 | ![]() | |
Szia Zoli, azt hittem, hogy igen, de nem. :) | |||||
Zoli | Adatlap | 732888 | 2025. január 18. 12:15 | ![]() | |
Sziasztok, Talán érdekel valakit pár KP újdonság: www.modelarovo.cz/novinky-kovozavodu-prostejov-na-leden/ z | |||||
Vadász | Adatlap | 732879 | 2025. január 18. 07:07 | ![]() | |
Mert vannak a tervezésnél anyagi, megtérülési számítások. Lásd Zvezda Mi-24, ahol a szegecseléseket kio dottan az olcsón eladhatóság érdekében hagyták el. Moondván a készlet fő fogyasztója a hazai ifjuság lesz. Gondolom az ICM is úgy számolt, hogy a magasabb tervezési és gyártási költség a Beaufort kisebb peladhatósági példányszámával nem igazán gazdaságos. Míg a Black Hawk várható példányszáma megéri ezt a beruházást. És van egy cégnek fejlődési folyamata, ahol figyelembe kell venni a rendelkezésre álló technológiát. A Beaufort legalább négy évvel ezelötti tervezés. Azóta az Eduard, és az Arma is magasra tette a mércét a versenytársaknak. | |||||
halaci | Adatlap | 732876 | 2025. január 17. 22:23 | ![]() | |
Nézem az ICM új Black Hawk készletét bemutató videót és nem vagyok boldog. www.youtube.com/watch Nem ettől a készlettől (nagyon szépnek néz ki, és nem ismerem a típust, hogy hibákat keressek benne), hanem attól, hogy miért nem képesek ezt más készleteiknél megcsinálni? Gyönyörű pozitív szegecselés. Miért adják akkor ki a Beaufortot (ami tele van nagyon jól látható pozitív szegecseléssel) üresen, csak panelvonalakkal? Ha egy cég nem tudja megcsinálni (mert olyan műanyagot használ, vagy nem áll olyan szinten a formakészítése) azt megértem. De ha képes rá és megspórolja (ráadásul nem is ócsójános készleteknél), az bosszant. | |||||
atika | Adatlap | 732842 | 2025. január 17. 10:01 | ![]() | |
A linkelt oldalon azt írják, hogy 3200 darab került a Magyar Néphadseregben "„raj”, rádiós és sebesültszállító változatban, 1948 M típusjelzéssel rendszeresítve". | |||||
atika | Adatlap | 732840 | 2025. január 17. 08:40 | ![]() | |
Nem, legalábbis nem teljesen, az biztos. Én nekem is rémlik mentő változat, de ezek a képek eléggé ismertek: 56online.militaria.hu/cms/dodge-weapon-carrier-rajgepkocsi. Itthon még apukám is Dodge Weapon-ként emlegette ezt a típus családot. | |||||
B.Gábor | Adatlap | 732839 | 2025. január 17. 08:15 | ![]() | |
Azt hiszem igen, ha jól emlékszem, az egyik Pro Modellben lévő Fortepanos válgatáson a háttérben látható, még talán a forradalom előtti időkből. | |||||
spenot | Adatlap | 732832 | 2025. január 16. 16:31 | ![]() | |
Volt ilyen magyar (honos) is, ugye? rémlik, hogy 1956-os fotókon láttam. Vagy tévedek? S. | |||||
Block50 | Adatlap | 732830 | 2025. január 16. 15:41 | ![]() | |
Biztosan nem légi győzelem volt. Attól még felhasználtak néhány Sidewindert... Többet én se tudok sajna | |||||
B.Gábor | Adatlap | 732826 | 2025. január 16. 13:09 | ![]() | |
Sziasztok! Úgy látom, nem volt még. Végre megjelenik! en.zvezda.org.ru/catalog/sbornye-modeli/tekhnika/vtoraya-mirovaya-voyna1071/WC-54%20ambulance_38522/ Hány éve várok már erre, lehet, hogy rögtön kettőt veszek majd. :D | |||||
halaci | Adatlap | 732825 | 2025. január 16. 13:07 | ![]() | |
majdnem biztosra lehet fogadni, hogy lesz belőle kétüléses változat is. Az Airfix ugyan nem teljesen követi a Miniart "az alváltozat alváltozata is külön kiadás" üzletpolitikáját, de azért ők is igyekeznek minél több bőrt lehúzni egy rókáról - akkor is, ha az egy jaguár. Azok után, hogy egy tegnapi yt poszt szerint a Tr.9-es Spitfire-re jött a Jag után a legtöbb előrendelés, elég egyértelmű, hogy van igény az ilyen változatokra. A matricából meg 100%, hogy mire kijön a készlet, ha más nem is, de az Xtradecal ki fogja hozni mind a nyolc gépet a 41. századból. | |||||
atika | Adatlap | 732823 | 2025. január 16. 12:40 | ![]() | |
Nem tudok erről semmit. Itt nem szerepel, mint légigyőzelem: dstorm.eu/pages/en/other/victories.html. | |||||
Block50 | Adatlap | 732811 | 2025. január 16. 10:55 | ![]() | |
Én nem ismerem minden gép történetét, de ezen látok egy Sidewinder sziluettet is. Azt tudom, hogy felhasználtak a Jaguarok három ilyen fegyvert, de nem tudom pontosan mire. Nem lehetséges, hogy valami különleges sztori tartozik hozzá? | |||||
atika | Adatlap | 732810 | 2025. január 16. 10:08 | ![]() | |
Bizarr látvány, az már igaz! :) ...ha Desert Storm-os Jaguar-t építenék nem ezt választanám én sem. | |||||
kervil | Adatlap | 732809 | 2025. január 16. 09:55 | ![]() | |
Köszi! Nem hallottam róla. De ettől még nem tetszik jobban az a nose art :) | |||||
atika | Adatlap | 732808 | 2025. január 16. 08:56 | ![]() | |
kervil | Adatlap | 732805 | 2025. január 15. 23:49 | ![]() | |
Viszont az a nose art... Annak ellenére, hogy oda vagyok a különleges festésekért, ennél a hatalmas szőrös tökeit talicskán toló fickónál kevésbé vonzó nose artot már rég láttam :D Sebaj, biztos lehet majd kapni hozzá matricát, volt egy rakat nagyon jó festésű gép. | |||||
kervil | Adatlap | 732804 | 2025. január 15. 23:32 | ![]() | |
Ennek a homokszín festéses Desert Storm-gépnek nehéz lesz ellenállni, pedig ennyire modern gépeket ritkán építek. | |||||
kervil | Adatlap | 732803 | 2025. január 15. 23:30 | ![]() | |
Aki magyar Junkers F.13 hidroplánt akar építeni, könnyen megteheti majd, mert a Miniart az egyik Aeroexpresses gép matricáit is adni fogja a maketthez. aeroscale.net/news/48004-junkers-f13-float-plane--early-prod | |||||
zsury | Adatlap | 732802 | 2025. január 15. 23:01 | ![]() | |
Ebbű' egy kétüléses volna jó...de nagyon. | |||||
borisz | Adatlap | 732750 | 2025. január 15. 08:44 | ![]() | |
A Jaguárduc? Aszondják! | |||||
Toth_Gabor | Adatlap | 732745 | 2025. január 15. 06:01 | ![]() | |
halaci | Adatlap | 732736 | 2025. január 14. 18:19 | ![]() | |
Jön még egy csomó más is, 1/72 B-24D, Westland Wessex HC2 (behajtható rotorral és farokkal), 1/48 Folland Gnat, Lynx, Spitfire Mk.IXe, PR.XIX és Tr.9(!), Bolton-Paul Defiant, Gannet COD.4, 1/35-ben Ferret Mk.I és Alvis Stalwart www.youtube.com/watch | |||||
halaci | Adatlap | 732734 | 2025. január 14. 18:00 | ![]() | |
atika | Adatlap | 732594 | 2025. január 11. 09:04 | ![]() | |
"...gondolom iden 72 ben is jon majd a c is" Hát, egyelőre nincs bejelentve. De inább valószínű, mint nem, aztán meg ki tudja... | |||||
ltom74 | Adatlap | 732593 | 2025. január 11. 08:58 | ![]() | |
f-35 nel szerencsere nem igy jart el tamiya es kiadtak mind a 3 verziot 48 ban, gondolom iden 72 ben is jon majd a c is | |||||
kervil | Adatlap | 732588 | 2025. január 10. 22:56 | ![]() | |
De nagyon megörültem az előbb, amikor megláttam, hogy a Special Hobby újra kiadja egyik nagy kedvencemet, a Whirlwindet. Kicsit korai volt az öröm, mert nem néztem a méretarányt, ami sajnos nem az enyém, de az itt többségben lévő 72-es kollégák számára érdekes lehet a makett. aeroscale.net/news/westland-whirlwind-fb-mk-i | |||||
kervil | Adatlap | 732580 | 2025. január 10. 17:19 | ![]() | |
Azt is hihetnénk, hogy a Tamiya "nem olyan", aki sok bőrt szeretne lehúzni valamiről. Ezt az üzletpolitikájukat én sem értem annyira. Mikor a versenytársak nagyobb része viszont minden lehetséges bőrt lehúz egy-egy készletről, szerintem bűn kihagyniuk az ilyen ziccereket. Én pl. a 48-as Phantomjuk folytatását várom nagyon. Lassan már négy éve, hogy az eredeti készlet megjelent, és egyelőre semmi híre a folytatásnak. A megjelenésekor csodaszámba menő F4F Wildcat második eljövetelére is 29 évet kellett várni, milyen kár, hogy addigra már a sokkal jobb Eduard-verzió is piacon volt, és úton a hasonlóan jó Academy-verzió... Szóval nem értem őket. | |||||
atika | Adatlap | 732579 | 2025. január 10. 17:14 | ![]() | |
...meg egy halom 1:32-es autó, mind Matchbox eredtű! :) | |||||
atika | Adatlap | 732578 | 2025. január 10. 17:11 | ![]() | |
A hivatkozást ettől jobban nemigen lehetett volna megcsinálni. Az F-15C-re kíváncsi vagyok nagyon. Az F-15E korábban szép lett, szerintem jó lesz ez is. Egyet biztosan beszerzek. Kis színes: 30 évvel a Matchbox megszűnése után még mindig van készlete a piacon "újdonságként" a Revell jóvoltából, most az M19 Tank Transporter Model Set lesz az! :) | |||||
atika | Adatlap | 732562 | 2025. január 10. 12:10 | ![]() | |
Azt is hihetnénk, hogy a Tamiya "nem olyan", aki sok bőrt szeretne lehúzni valamiről. Inkább arról van szó, hogy hiába az egyetlen japán gyártó, ami a világpiacra is fejleszt, gyárt és forgalmaz, másban nagyobb fantáziát lát. Számomra az nem érthető, hogy legalább annyit miért nem tett meg, amit 1/48-ban. A nagyobb méretű családjában van kis beömlő/nagy beömlő, GE/PW hajtómű, normál/nagy terhebírású futómű, háromféle főfutó kerék, stb. (ráadásul az F-16C/N készletükben mindez egyszerre). Az 1/32-vel is mostohák, csak a nagy beömlős GE hajtóműves C érhető el, a kis beömlős PW hajtóműves C hiába volt, hosszú évek óta nem kapható. Pedig az is egy igen kiváló makett! | |||||
borisz | Adatlap | 732559 | 2025. január 10. 10:47 | ![]() | |
Akkor nem csak nekem érhetetlen, hogy miért nem szánják rá magukat egy kétüléses F-16-ra? Pár bőrt pedig lehúzhattak volna róla. | |||||
borisz | Adatlap | 732558 | 2025. január 10. 10:46 | ![]() | |
www.scalemates.com/kits/news.php Remélem jól sikerült hivatkoznom, a Revell újdonságai erre az évre. A legnagyobb újdonság talán az F-15C, ami remélhetőleg az újszerszámos F-15E készletükön alapszik. A többi mind újracsomagolásnak tűnik, viszont legalább újra kiadják a C Gripent, meg lesz megint Seaking, vetélkedve az Airfix készletével, de lesznek más készletek is. | |||||
atika | Adatlap | 732512 | 2025. január 7. 21:54 | ![]() | |
Dehogy smafu! Ha 1/72-ben is megcsinálták volna azt, amit 1/48-ban, akkor én egy szót sem szólnék az F-16-os kínálatra! Kis munkával gyakorlatilag az összes együléses verziót meg lehetne csinálni és láttam, nagyon okos módszerrel kétülésessé varázsolt 48-as Tamiya építést a neten, amit nem lenne nehéz leutánozni a kistesónál sem. Sajnos hiába várja a világ 10 éve a Taniya-tól, hogy legyen PW hajtóműves 1/72-es, esetleg kétüléses változatok, semmi mozgolódás a témában, ezért én ezt feladtam. | |||||
Zoli | Adatlap | 732509 | 2025. január 7. 20:55 | ![]() | |
Szia, Bármiből lehet bármit! Ja de... OK, kicsit kell faragni vagy átépíteni, csak van-e értelme? A Revell nekem elég jó a korai verziókhoz. De azért én se bánnék egy Clear Prop! készletet... z | |||||
pmheros | Adatlap | 732504 | 2025. január 7. 20:21 | ![]() | |
Üdv! A Tamiya nagy szájú, kövér kerékaknás, nagyon csak egy dolgot lehet belőle építeni. A függőleges vezérsík bekötési megoldása miatt nem lehet könnyen lecserélni korai kisebb verziós vezérsíkra. Én nem tudnám értelmes keretek közt pl Block 15 -re visszaépíteni. Túl szűk a tartomány amit meg lehet vele jeleníteni. Üdv.: pmheros | |||||
Zoli | Adatlap | 732503 | 2025. január 7. 19:23 | ![]() | |
És a Tamiya smafu! Mi a baj vele, túl könnyen építhető, túl jó minőségű, netán nem elég részletes? z | |||||
Zoli | Adatlap | 732502 | 2025. január 7. 19:22 | ![]() | |
Nnna végre! Újabb jó hír idénre, legyen további folytatás is belőle! z | |||||
Zoli | Adatlap | 732501 | 2025. január 7. 19:21 | ![]() | |
Szia, Tény, hogy vannak bosszantó, akár az építést hátráltató megoldások egy-egy Modelsvit készletben, de attól még olyat kinál, amit semelyik másik gyártó. A Su-7 egy korábbi termékük, viszont a nyugati fórumok jó véleménnyel vannak róla, állítólag nagyon jól építhető. Az újabb termékeik részletesebbek, pl. az első Mirage III már szegecselt felületű volt, majd a kritikák után a következő verziót már szegecselés nélkül készítették. A Su-17M-4 ennek épp ellenkezője, a korábbi Su-17 verziók alapján, de már szegecselve, vagy inkább csavarozva öntötték a maketteket. Szóval igyekeznek fejlődni, és ezt jó látni. Ahogy korábban már írtam a MiG-21F nagyon jól sikerült, jól építhető, de azért nem árt némi tapasztalat hozzá. z | |||||
Zoli | Adatlap | 732500 | 2025. január 7. 19:17 | ![]() | |
Szia, Én csak igyekszek tárgyilagos lenni, amúgy írtam már makettről 30 oldalas cikket is... A 48-as készleteket nem ismerem, de az általad is leírtak nagyjából jellemzők a 72-es termékeikre is. z | |||||
atika | Adatlap | 732498 | 2025. január 7. 18:54 | ![]() | |
...és még azt is írják, hogy: "Structurally and technologically, we have the SMT and R versions ready." Továbbá, ismét írnak az 1:48-as MiG-21F-13 megjelenéséről is - az idei E-day-re várható. Úgy legyen! :) (...most már csak egy XXI. századi 1/72-es F-16-os család kellene! Halló Fine Molds, Clear Prop!, Great Wall Hobby, IBG, Modelsvit - ha már van lengyel, ukrán és érkezik a szlovák eredeti is.) | |||||
borisz | Adatlap | 732497 | 2025. január 7. 18:08 | ![]() | |
Azt írja az újság, hogy a idén árható az Eduard MiG-21 Bisz. Új törzet kap, új hajtómű kiömlőt, stb. 5. oldal. triobodistribution.blob.core.windows.net/iss10036f/01-2025-1.pdf | |||||
kls | Adatlap | 732486 | 2025. január 7. 10:34 | ![]() | |
Helló! Én most építgetek egy MS Su-7-est. Már arra gondoltam, hogy az A-modell gyárthatta. Részben gyönyörű részletek, aprólékos kidolgozás, jó illeszkedés, vékony panel vonalak. Másrészben használhatatlan fegyverzet, az alkatrész vastagságát többszörösen meghaladó öntökeret csapok(sérülés nélkül leválaszthatalan alkatrészek), el-el tűnő részletek, brutális anyagvastagság, nehezen értelmezhető építési utasítás. Kívánja nagyon a szárazpróbát és csiszolgatást. Ez biztosan túlárazott! Csak remélem hogy a másik tíz ami itthon vár a sorára (Su-17/22, Mirage hármasok, kétezresek, Mig-21-esek), nem enyire problémásak. kls | |||||
tyimosenko | Adatlap | 732485 | 2025. január 7. 10:20 | ![]() | |
Sziasztok, bírom, amikor így bele tudtok menni a vitába makettkészletekről, több száz karaktereket írva. :)) Van egy modelsvit 1:48-as bf 109 D-m és most a vita kapcsán átfutottam milyen a készlet. A műanyag és a matt matrica is szerintem tipikus kisszériás gyártmány, viszont egypár pluszt ad a gyártó. Kabintető maszk kívül-belül, maratás (a műszerfal maratás alá matrica műszerek érdekes módon). Kabintetőből van külön zárt és nyitott változat. Jó pont, hogy átlátszó anyagból vannak a szárny végi helyzetjelzők - igaz, furcsa megoldással és sajnos az oldalkormány lámpája kimaradt. Sorja az van szépen, a szegecselés lemaradt a felületekről. A 10 ezer ft körüli ár elég baráti a kiegészítőket tekintve. Várom, hogy elkezdhessem építeni. Az ambiciózus gyártói hozzáállás miatt biztosan elnézőbb leszek a várható hibákkal szemben. | |||||
Zoli | Adatlap | 732474 | 2025. január 6. 21:25 | ![]() | |
Ez evidens, csak pár példát írtam. Nem írtam, hogy élmény összerakni egy ilyen részletes ülést. Akkor is macera, ha a minőség tökéletes. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy cég ennyire komolyan veszi a munkáját, míg a többi beéri fél- vagy negyedmunkával is. És lehet, hogy a többinek van igaza a 3D nyomtatás korában, de a sima gyanta öntés is jobb választás lehet egy makettezőnek, akár nekem is. Kicsit félreértetted, a feleslegesen túlbonyolított és gyengébb minőségű a végtelenül részletes és munkás, míg a másik "csak" tökéletes minőségű. A Revell makett példája nem érv, csak magyarázat lehet, tényleg csak példaként hoztam fel. Amúgy eltaláltad, nem örültem... z | |||||
halaci | Adatlap | 732471 | 2025. január 6. 20:58 | ![]() | |
A "túlárazás" nem egy lineáris tengelyt jelent, hanem egy makettel szemben támasztott komplex (és főleg súlyozott!) elvárások teljesüléséhez viszonyított árat. Az elvárások súlyozása pedig mindenkinél más. A leírtak alapján neked élmény 23 darabból összerakni egy ülést, még akkor is, ha sorjázni kell a darabokat és gyengébb minőségű a fröccsöntés. Más meg szívesen lemond a 23 részletből tízről, de a kidolgozás legyen tűéles, sorjamentes. Ugyanazon az áron az egyik makettező egy feleslegesen túlbonyolított és gyengébb minőségű (túlárazott), a másik egy végtelenül részletes, bár munkás készletet vásárol. Mindkettejüknek igaza van. Az, hogy más, akár nagyobb gyártók is produkálnak gyenge minőséget, nem érv. Gondolom te sem ujjongtál, amikor a várt vadonatúj, szépen kidolgozott revell makett helyett egy leharcolt öntvényt találtál a dobozban és voltak keresetlen szavaid a cégre. | |||||
Zoli | Adatlap | 732468 | 2025. január 6. 20:10 | ![]() | |
Szia, Nekem elég sok Modelsvit makettem van, ezért nem értettem, mi a gondod. De most már igen, tehát nem a kidolgozással van a probléma, hanem a minőséggel. Sajnos a leírt hibák nem egyediek, más gyártók termékeinél is előfordulnak, nyugati gyártók esetében is. Ezek nagy része a szerszámok kopásából, sérüléséből adódik, amin csak egy alapos felújítás segít. Sajnos a minőségellenőrzést nem veszik olyan komolyan a kelet-európai cégeknél, de persze ezt sem szabad általánosítani. Úgy tűnik minden hiba a Te készletedet sújtotta, de ezek tényleg nem jellemzők minden termékre, példányra. A törött alkatrész pl. nem gyártásból, hanem kezelésből adódó hiba. Bár vettem már olyan Special Hobby makettet korábban, melynél a törzs ívesen volt ketté törve, egyértelműen szerszámsérülés miatt, küldtek is helyette egy másik keretet. És olyan Revell készletet is sikerült vennem a megjelenése után azonnal, túlzás nélkül valószínűleg itthon nekem volt belőle először, de az egész kontinensen az elsők között lehetettem, aminek nagyon gyenge volt a minősége a részletessége és kidolgozása ellenére. Hiába új volt a szerszám, a panelvonalak sok helyen nem vagy alig látszódtak, és sorja is volt rajta bőven, amik ugye egyértelműen a szerszám kopására utalnak, illetve annak sérüléséből adódó hibák is előfordultak a felületeken. Talán úgy történhetett, hogy a megjelenés előtt előre legyártottak x millió darabot, majd egyszerre árasztották el a világot vele, és amik utoljára lettek öntve a már viseltes szerszámokkal, valószínűleg azok kerülhettek a kupac tetejére, és először azok jutottak el a vevőkhöz, míg az először öntöttek a kupac aljáról utoljára kerültek forgalomba. Nem biztos, hogy így történt, de sok évvel később vásárolt ugyanilyen kit kb. hibátlan állapotú volt. A 23db-os ülés viszont nagyon jó példa az elképesztő kidolgozásra, ez szinte egy önálló kis makett, ilyet semelyik más cég nem csinál. Az apró alkatrészeken lévő kis sorják, szerszámillesztési vonalak stb tényleg a gyengébb minőség jellemzői, de ettől még nagyon jó a makett, és a részletessége, kidolgozása és pontossága bőven ellensúlyozza ezeket az apró hibákat. Az ár tényleg sok, de mihez képest? Pl. egy kisméretű Clear Prop!, Arma stb makett kb. 10000Ft-os árához képest egy azoknál nagyobb méretű Modelsvit kit 13-14000Ft-os ára szerintem nem sok, a GWH termékek 20-35000Ft-os áraihoz képest pláne nem. Egy hasonló méretű Fine Molds makett kb. ugyanennyibe kerül. Egy gyengébb minőségű és kisebb Mikro Mir Draken még drágább is ennél, akárcsak a nagyobb dobozos Clear Prop! makettek, de azok legalább jobb minőségűek. Nem vagy nem sokkal olcsóbbak az új fejlesztésű Academy, Airfix és Italeri készletek sem, és bár nagyon tetszenek, a részletességük meg sem közelíti ezekét. A hasonló árú új Tamiya F-35 maketteknek is csak a minősége jobb, a részletességben lenne hova fejlődniük. Szóval mihez képest túlárazottak a Modelsvit termékei? z | |||||
NagyMeszler | Adatlap | 732455 | 2025. január 6. 09:07 | ![]() | |
Szia, én nem fogom tudni kifejteni neked, hogy mi a különbség köztük, mivel itt hallottam arról először, hogy egyáltalán van jelentős különbség. Arról a készletről tudok beszélni, ami nálam van. A kabintető egyik darabján olyan otromba öntési hiba van, hogy menthetetlenül kuka. Még szerencse, hogy adják egy darabban és külön is, ha nyitva akarod elkészíteni, úgyhogy megoldható végülis, de ebben az árkategóriában szerintem senki nem akar ilyen kompromisszumot. Matricaív nyomtatása gyenge, a stencilek összefolynak, nem néz ki jól. A szárnyak és félszárnyak felülete olyan "morzsás", mintha mákot is szórtak volna a szerszámra. Természetesen ez is megoldható csiszolással, de megint ugyanazt mondom, hogy ilyen árkategóriában ne legyen már benne ilyen kötelező pluszmunka ahhoz, hogy normálisan nézzen ki. Itt-ott vannak beszívódásnyomok, amik az olyan kisebb darabokon a legbosszantóbbak, mint a segédbeömlők a törzsön. A fegyverzet vezérsíkjai nagyon vastagok, bumfordiak, mint úgy általában a kilépőélek is, vagyis itt is lesz pluszmunka. A futószárak, a 23 db-ból álló katapultülés és a többi kis méretű alkatrész olyan szinten tele vannak bosszantó apró sorjával, hogy sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik a hulladék és melyik tartozik még az alkatrészhez. Van olyan kisebb alkatrész is, ami konkrétan törött a kereten. A műszerfalként kapott műanyagdarab kimondottan csúnya. Bár van egy kis rézlap a kitben, amin antennák, infracsapda alkatrészei vannak, de a kabinhoz nem adnak semmit sem. Megint csak az árkategória alapján elvárnám, hogy a kormányfelületek ne legyenek már egybeöntve, viszont legalább az orrfutó ne két darabból álljon, stb. Ez csak az, amit a kereten látok, illeszkedésről, pontosságról még nem tudok semmit. Viszont van egy blogom, a makettezes.hu és majd ott írok erről bővebben, amikor sorra kerül az építés. Összességében nekem nem azzal van bajom, ha kit ilyen melós, építettem már nem egy régi ergya készletet és valószínűleg fogok is még, nem vagyok finnyás. Azzal sincs bajom, ha egy kitnek húzós az ára. Az viszont nincs rendben, ha ez a kettő így együtt van. Nekem igenis csalódás és , ha olyan árú kitet veszek meg, mint egy hasonló méretű új Clear prop vagy GWH és közben egy random Trumpeter szintű műanyag van a dobozban. Ahogy mondtam, hiba volt első dühömben az egész Modelsvit-et lehordani és ezt korrigálni is fogom, a konkrét kittel kapcsolatban viszont továbbra is fenntartom, hogy a közepes minőségéhez képest túlárazott és magasabb polcra teszi magát, mint ahova való. | |||||
Zoli | Adatlap | 732454 | 2025. január 5. 23:38 | ![]() | |
Szia, Ha már itt is megemlítetted a problémát, lécci fejtsd ki, hogy miért gyengébb kidolgozású egyik Su-17, mint a másik, köszi! A Modelsvit a legtöbb gyártóval ellentétben van annyira figyelmes és lelkiismeretes, hogy a különböző verziók eltéréseit hűen igyekszik követni és néhány apróság miatt teljesen új szerszámot is gyárt egy-egy típus eltérő változataihoz, és nemcsak egy-két új alkatrész hozzáadásával elégíti ki a vevőit, szemet hunyva a kevésbé fontos és látványos eltéréseken. Mivel hasonló felépítésűek a termékeik, a kidolgozásuk is hasonló, legalábbis nem rémlik, hogy lenne jelentős eltérés (a függesztményeket stb hagyjuk), de cáfolj meg! z |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |