Tovább >>> |
slowmotion | Adatlap | 738494 | 2025. június 22. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738491 | 2025. június 22. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||
Szép estét kívánok ezt a készletet simán építem meg de a kolega a 4.évadosat vette meg abban van hang és fény ez csak sima készlet. | |||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 738471 | 2025. június 22. 05:47 | ![]() | |||||||||||||||
Üdv! Ha ilyen nemes a cél, akkor veled örülünk, pláne ha láthatjuk is majd a munkáid ! Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
Matthias | Adatlap | 738470 | 2025. június 21. 23:20 | ![]() | |||||||||||||||
Komoly küzdelem árán d sikerült végre szereznem egy AZ model Mig-17Pf-et. Így végre elkezdődhet a magyar migsor projekt | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 738468 | 2025. június 21. 19:23 | ![]() | |||||||||||||||
Szia, ugye megcsinálod úgy, hogy szaladjon a fény az elején? :D | |||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738442 | 2025. június 20. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 737792 | 2025. május 30. 00:22 | ![]() | |||||||||||||||
No, megjött a teljes kandúr flotta, el lehet lassan kezdeni nekiállni. Mondjuk az eladó valami érthetetlen ok folytán úgy gondolta, hogy a dobozok be fognak férni az ugyanakkora külső hosszúságú dobozba, természetesen csak némi nyomorgatás árán sikerült, de az le van ejtve, belül nem sérült, az a lényeg. Mondjuk a Lancer Evo IV-et is ugyanígy tették be, és ott azért sajnáltam a dobozt, mert nem volt belőle nyolc sértetlen másik. Mindegy, az sem sérült, a dobozt meg majd megpróbálom kipréselni. | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 737732 | 2025. május 27. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem is megvan az AMX páros, dobozban szépek! Valamelyik nap ezzel kapcsolatban lesz is mit mutatnom itt. Nekem Italeri makettek közül itt van még szépnek az SM.79 és a C-27 sorozatuk. Azok is szépek, megjelenésükkor szerintem egész tisztességes belsővel. És a KA-52... Nekem megvan a Tamileri KA-52. Meg egy Begemot matrica ív kb. két szazadra való hjelzéssel. Meg Neomega orr, kabinnal. Meg két csomag Microdesign maratás kívülre, belülre. Meg lehet, hogy van még valami, csal most nem jut eszembe. Erre fel itt van ez a készlet, meg a dilemma, amit okozott. Hogy most akkor mi legyen? | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 737731 | 2025. május 27. 18:45 | ![]() | |||||||||||||||
Nem kedvenc, de nagyon tetszik, viszont még nem ismerem a típust, a makettjeit sem. De azt látom, mit érdemes rajta javítani vagy mi illik a terveimbe. A kabinhoz remélhetőleg lesz 3D matrica vagy maratás, de a korábbi kiegészítők közül is talán jó lehet valami hozzá. Elég egyedi járgány, ne válj meg tőle! z | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 737730 | 2025. május 27. 18:23 | ![]() | |||||||||||||||
Gondoltam, hogy jól ismered a típust és annak 1/72-es vonatkozásait. Ha egyszer nálam elkészül, akkor az dobozból lesz. Esetleg még meggondolom a gépágyú beszerzését. (Bár jobban meggondolva ez már így is marha drága mulatság.) Annyira tűnt jónak a készlet, amennyire a témában el kívánok mélyülni. A kabin - pontosabban a hiánya - talán az egyetlen fájó pont, amit valahogy lehet, hogy érdemes lenne majd pótolni. ... és még az is lehet, hogy elmúlik a szerelem. :) | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 737729 | 2025. május 27. 17:36 | ![]() | |||||||||||||||
Szia, Eddig kivártam, majd lesz belőle EU-ban is, de aztán mégse tudtam tovább várni vele... Ezek csak az első benyomások voltak, sok apróság? van még, amit fel kell tárni. Alapvetően tetszik, de vannak bosszantó és nehezen javítható megoldások is rajta. A korábbi készletekhez gyártott feljavítók (Ace, Microdesign, Neomega, Heli Resin, RES/KIT, Black Dog stb.) megvannak, bár néhány felhasználása erősen kérdéses ehhez a maketthez. Remélem azért ehhez is megjelenik pár készlet, úgy biztos könnyebb lenne. Szóval örülök, nagyjából megfelel, a többit majd megoldjuk valahogy. z | |||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 737721 | 2025. május 27. 14:59 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem most ezek estek le a kamionról és én éppen ott voltam, hogy begyűjtsem őket. :) A Tu-104 régi kedvenc, ezzel a festéssel szerintem nagyon szép. A Merci pedig már majdnem Stirlitz autója. Az egy számmal kisebb, mint ez (MB 230 W143-as), de azt nem gyártja senki, így nekem most ez lesz Makszim Makszimovics szolgálati gépjárműve. :) | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 737720 | 2025. május 27. 14:19 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem a Martini-festéses Lancia Delta Integralét hozta a postás pajtás. Csak az a vicces, hogy három bejövőm is volt, a DHL a világ másik végéről tokkal-vonóval hamarabb kézbesítette a csomagot ( egy kis vámkésedelemmel, amit a feladó bénázása okozott), mint a Packet meg a DPD innen a Bp melletti logisztikai központból. Ja, és a DHL vámköteles volt, a másik kettő Unión belülről jött. De ezt csak a miheztartás végett. Egyébként jön az utolsó darab is a Tomcat-flottához, most már csak időt kellene találnom, meg persze a várólistán előtte levő pár készletet befejezni, illetve összerakni. | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 737718 | 2025. május 27. 12:13 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem már két hete megérkezett, azóta gondolkodom, hogy csak megkellene rendelni hozzá a gépágyút is. Kicsit negatívnak érzem a beszámolód, nekem ettől jobban tetszik a makett. Tetszik, és ez a lényeg, nem vagyok objektív. Sajnos az Italeri és Hobby Boss makettek bármennyire is szépek, pontosak, számomra szinte kivétel nélkül szerethetetlenek. Az Italeri esetében kivételt jelent az AMX páros, ezek nagyon bejönnek. Biztos vagyok benne, hogy igazad van az Alligator-t illetően, hiszen én is látom, de alapvetően csak azért vettem meg, mert a képek alapján megtetszett. Nem volt tervben. Egyelőre én kicsit jobban szeretem, kevésbé vagyok objektív a megítélésben. Köszönöm a beszámolód, segít a tisztánlátásban. | |||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 737691 | 2025. május 26. 21:14 | ![]() | |||||||||||||||
Megjött a szépúj Ka-52, az érzések vegyesek. Itt láthatók az útmutató, illetve a fotók: www.scalemates.com/products/img/9/8/0/1607980-32-instructions.pdf www.britmodeller.com/forums/index.php www.1-72depot.com/1-72-scale-plastic-model-kits/military-helicopters/dreammodel-dm720024-ka-52-russian-attack-helicopter/ A fotók alapján egy szép, részletes makett született, de ennél kicsit árnyaltabb a kép. Szép felület, sok nyomtatott alkatrész (ülések, kerekek, kiömlők, rakéták, rakétablokkok stb.), maratás (ablaktörlők, antennák és nagyrészt kapaszkodók stb.), többféle festés, de vannak egyszerű vagy hibás megoldások is bőven. A felületen a szegecsek/csavarok kissé nagyok, néhol előfordul az anyagvastagság miatt beszívódás is (gerinc, pilonok stb.), ugyanakkor jó látni, hogy a törzs alján és tetején sem tűntek el a részletek. (Valószínű többrészes szerszámot használtak, mert a törzs felső "élein" látható minimális lépcsőzetesség, bár ez csiszolással könnyen eltávolítható.) A készlet leggyengébb része a nyomtatott ülések ellenére a kabin, mert a padló, műszerfal, oldalpanelek simák, csak matricák járnak hozzájuk. Akár ezekhez is adhattak volna maratást vagy 3D nyomtatott elemeket. A kabintető se az igazi, nem nyithatók és a páncéllemezek is rá vannak öntve, ez utóbbiak sokkal jobbak lettek volna maratásból, mert így nem igazán élethűek, a lemezek nélküli ablakok kialakítása pedig igencsak kérdéses eredménnyel járna. Az orrfutó-akna elég egyszerű és az alja kissé drabális (szerszám- és kilökőtüske nyomok), a főfutóknál pedig a futószárak aknái hiányoznak, a visszazáródó ajtók a törzsfelekre vannak öntve. A futószárak, rotorok, pilonok egyszerűek, ezeket is nyomtathatták volna. A gépágyút viszont így is legyártották, csak nincs a dobozban, azt nem kevés pénzért külön árulják... A nyomtatott alkatrészektől eltekintve ez a makett az Italeri és Hobby Boss korábbi szintjét idézi, előbbi néhány éves AMX készletei precízebbek, jobb minőségűek. A dobozt visszazárva újabb meglepetés ért, 2017-re datálják az újdonságot, ezt se értem... A makett formája számomra kicsit fura, de talán csak azért, mert alakhű, legalábbis a korábbiakhoz képest biztos pontosabb. Egész jó, de a kb. 30 éves Revell termékek (Tornado stb.) jobban tetszenek. Remélem azért előbb-utóbb egy új Mi-28 is meg fog jelenni. z | |||||||||||||||||||
czzoli | Adatlap | 737629 | 2025. május 24. 13:33 | ![]() | |||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 737590 | 2025. május 23. 10:02 | ![]() | |||||||||||||||
Szia, Ezt a bontást már pár éve alkalmazzák, a törzs esetében nem is bánom, viszont a 72-es termékeknél a kabintető kereteit külön öntve az átlátszó alkatrészek túl vastagok lettek. A 6 éve kiadott Ki-43 is ilyen. A lényeg a könnyű építhetőség, ezért panelvonalak mentén bontják az alkatrészeket, hogy ne kelljen tömíteni, illetve az eltérő színű elemek maszkolás nélkül is festhetők. A Phantom soruk is ilyen, kivéve a kabintetőket, amiket inkább maszkolok. z | |||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 737586 | 2025. május 23. 08:06 | ![]() | |||||||||||||||
Uh, köszi. Ez azért már a "jézusmária" kategória nekem. Postával együtt 35 egy 72-es repülőért erős túlzás szerintem. Persze értem én hogy gyanta, meg ritkaság, de azért ennyi pénzért ez erős. | |||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737558 | 2025. május 22. 19:37 | ![]() | |||||||||||||||
A képeket persze elfeljetettem, bocs. | |||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737557 | 2025. május 22. 19:35 | ![]() | |||||||||||||||
igen, ahogy Muzzy is írja, ez 1:48. nem szoktam kibontani a zacskókat addig, amíg tényleg nem kezdek neki a makettnek, de most a kíváncsiságom erősebb volt. Az első kép a törzs eleje és vége csak összefogva - keresztben, a pilótafülke mögött bontották meg, nem két félből áll. Ha ragasztó is lesz rajta, akkor az illesztés pont annyira fog látszani, amennyire egy panelvonalnál kell. A másik kép felülről - azt a szép "nagy" rést az első rész íves végén már én csináltam, ahogy éppen csak egy 800-as csiszolószivaccsal eltüntettem az öntőcsonk nyomát. A hátsó részen az öntőcsonkok pont a két szegecssor között vannak. Remélem, ha nagyon pontosan ragasztom le őket, akkor a csonkok maradványait úgy tudom eltüntetni, hogy utána nem kell a szegecseket pótolni. A számomra egy ennyire pontosan és ötletesen megtervezett makett már úgy is öröm, ha még hozzá se kezdek. Én az MN Modelartól rendeltem, náluk (még, éppen) van készleten és voltak olyan rendesek, hogy 32 EUR-ra le is akciózták. A Mitsubishi gyártású változat is kapható, ugyanezen az áron. www.mn-modelar.com/153182 | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 737556 | 2025. május 22. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||
Amúgy a doboz felirata ellenére nincs benne matricalap. | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 737555 | 2025. május 22. 19:26 | ![]() | |||||||||||||||
fankitmodels.com/product-category/172-scale-resin-models/ + a posta 20 EU. Két nap alatt itt volt. Képeket is találsz az alkatrészekről ugyanott. Cikk már készül, ahhoz is lesznek, meg az épításről is. | |||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 737554 | 2025. május 22. 18:38 | ![]() | |||||||||||||||
Légyszi, egy árat, ha publikus, írj! És ha tudsz, tegyél fel képeket az alkatrészekről. Nekem ez a méltatlanul ismeretlen gép a II. világháború magyar repülőgyártásának a csúcsa. | |||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 737553 | 2025. május 22. 18:27 | ![]() | |||||||||||||||
Ez 48-as. Jelenleg Japán boltokban sincs, elkapkodták. Tudom, mert a listámon volt ez is. Helyette befigyelt két Zouke Mura, egy Hase Dave, egy finemolds Reppu és egy Tamiya M5 Stuart :) | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 737552 | 2025. május 22. 18:24 | ![]() | |||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 737551 | 2025. május 22. 18:01 | ![]() | |||||||||||||||
Ez valami elképesztő a kabinkerettől a külön öntött bordázásig. Nem láttam rajta méretarányt, de 1:32-re tippelem. 37 EUR nekem már sok lenne egy makettért, de látva, hogy milyen, még én is elgondolkodnék rajta. Az meg hogy nem szoktál japán gépeket építeni, az nem érv. A Zero nem "egy" japán gép, hanem "a" japán gép. :D Gratulálok, tényleg kár lett volna otthagyni. | |||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737549 | 2025. május 22. 15:16 | ![]() | |||||||||||||||
nem szoktam japán gépeket építeni, de ennek az alkatrészbontása annyira újszerűnek tűnt, meg a finompenész cuccait annyira dícsérik, hogy most akcióban nem tudtam neki ellenállni.37 ajró volt szállítással együtt, és amennyire így a zacskókon keresztül szemrevételeztem, nem fogom megbánni. | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735600 | 2025. április 1. 13:26 | ![]() | |||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 734999 | 2025. március 13. 07:42 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem is tegnap jöttek meg a modern pilótáim, meglepően jó minőségűek. Főleg ennyi pénzért... örüljünk, hogy egyáltalán emberszabású... :)) | |||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 734599 | 2025. február 27. 16:42 | ![]() | |||||||||||||||
Kíváncsiságból rendeltem Temu barátomtól egy szett Spitfire pilótát 72-es méretben (mondjuk gép hozzájuk egy sincs a szekrényben...). Azt kell mondjam, hogy várakozáson felüli minőségű. Persze van velük utómunka, de esküszöm némelyiknek még a bajszát is ki lehet venni. | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733660 | 2025. február 6. 22:09 | ![]() | |||||||||||||||
Most már csak össze kéne őket rakni, igen :) De még gondolkozom azon, hogy a Sluggers sárga nyilát megfessem-e inkább... most a fekete, másik nyíl van meg upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/F-14A_VF-103_on_USS_Saratoga_%28CV-60%29_1987.jpg www.anft.net/f-14/f14-squadron-vf103-02.jpg | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 733651 | 2025. február 6. 20:31 | ![]() | |||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733647 | 2025. február 6. 19:35 | ![]() | |||||||||||||||
Amikor elkezdtem gyűjteni az alanyokat a Tomcat Alley-hez, akkor mindent is megnéztem, számba vettem. van két Italeri (matrica miatt főleg), a két L-es GWH a sor végére, egy-két Fujimi, három új Academy A, a többi meg Hasegawa (lényegében az E14, illetve az arra épített speciális dobozok). Fine Moldsot nem vettem, mert az ő készleteik századai már megvoltak (meg mert Tibcsi azt monta, hogy kis bajok vannak az alakhelyességgel :D). ja meg van egy E3-as Hasegawa, azt még régebben szereztem be, csak ugye még relatíve új voltam, és nem tudtam, hogy pozitív paneles. azóta azt latolgatom, hogy megpróbáljam-e az egészet átkarcolni negatívba, vagy inkább csak a matricát használjam fel? Szerencsére Phantomból nem akarom az összes Navy századot megcsinálni, mert az tényleg szívás lenne (matricákat vadászni is, de B Phantomot szinte nem lehet felhajtani, van elvétve egy-két Hasegawa E36, meg most jön majd ki a Fine Molds egy B készlettel). | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 733642 | 2025. február 6. 17:39 | ![]() | |||||||||||||||
Tomcatből az új Academy-t érdemes keresni, főleg, ha olcsón adják; eddig két készlet jelent meg, hamarosan jön a harmadik is. Ha van saját matricád mert nem tetszik amit mellékelnek (gyárilag Cartograf van benne, a minőséggel nem lesz gond), akkor bármelyik kiadás jó, mert mindegyikben benne van minden alkatrész minden változathoz. Sajnos néhol drágábban adják, mint a Fine Molds-ot, ilyen feltételekkelez utóbbi jobb választás lehet, de ott meg kell nézni, hogy mi van a dobozban, mert nem mindegyikből lehet minden változatot kihozni. Ha jól el vagy engedve anyagilag, vagy nem bírsz magaddal, akkor meg ott a Great Wall Hobby; drága, de jó. Tomcat-ből ez a három a legjobb véleményem szerint 1/72-ben. Említésre méltó még: az újabb, negatív paneles Hasegawa és a Fujimi. Én nem szeretem, de sokaknak bejön a Hobby Boss is. Minden mást csak nosztalgiából vagy egyéb örület okán! :) | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733641 | 2025. február 6. 17:30 | ![]() | |||||||||||||||
Na pláne. Annak idején néztem, hogy találok-e, hát annyira nem sikerült, most láttam egyet valami észt eladónál... de inkább letettem róla. | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 733640 | 2025. február 6. 17:28 | ![]() | |||||||||||||||
"Lehet kevertem valamivel." Az biztos! :) "Tamiya 1:72-es Tomcattel?" Azzal is keverheted, de az sem saját Tamiya, az is Italeri. | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733639 | 2025. február 6. 17:00 | ![]() | |||||||||||||||
Lehet kevertem valamivel. (Tamiya 1:72-es Tomcattel?) | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 733638 | 2025. február 6. 16:28 | ![]() | |||||||||||||||
"Hát az Academy legacy Hornetjeinél bizony lemásolták a Tamiya megoldását." A Tamiya-nak nincs saját Hornetje. Ha a No. 60702 készletre gondolsz, az egy ősöreg Italeri 1980-ból, Tamiya dobozban. | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733634 | 2025. február 6. 15:46 | ![]() | |||||||||||||||
Hát az Academy legacy Hornetjeinél bizony lemásolták a Tamiya megoldását. Akkor már inkább a Hasegawa negyven éves megoldása :) A Quickboost gyárt ugye a Hasegawákhoz megoldást, de őszintén szólva szerintem feláldozhatták volna a seamless mivoltot a hossz és forma érdekében. Jó, ez az Academy megoldás is használható lenne... valaki nem tudja mesterdarab alapján kiönteni gyantából? :D | |||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 733633 | 2025. február 6. 15:13 | ![]() | |||||||||||||||
Hááát... nincs olyan hosszú, mint az XMM gyantája, de a kész maketten így is elég jól mutat. Bent amúgy is sötét van, de a kompresszor első lapátsora azért látszik és elég mélyen van. Jobb, mint a Hasegawáé. :)) Megnéztem a megépített maketten. Én nem cserélném ki, és kifesteni is könnyebb a belsejét (ami ugye nem egyszínű). Sajnos a "sima" Hornet-jeik beömlője viszont elég gyalázatos... :( | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733626 | 2025. február 6. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||
Láttam, de rendes hossza van, vagy csak úgy nagyjából csináltak valamit? Mert van ugye az Academy megoldás (lásd kép), és az XMM gyantája, és a kettő között az a különbség, hogy utóbbi szemre teljesen más arányokkal dolgozik :( | |||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 733623 | 2025. február 6. 10:45 | ![]() | |||||||||||||||
Meglett a harmadik fajta Blue Angel is, a Super Hornetes verzió (erről jut eszembe, valaki igazán megcsinálhatná a beömlőt gyantából, szerintem hiánypótló lenne, és slágertermék). Fontos, hogy gyantából legyen? A SuperBug szívócsatornáját az Academy megcsinálta műanyagból... Benne van a dobozban. :) | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733621 | 2025. február 6. 10:30 | ![]() | |||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 732371 | 2025. január 4. 11:15 | ![]() | |||||||||||||||
Szia, Nekem is nagyon bejött ez a készlet. Most megvan a Hasegawa, Tamiya(új), Eduard és az FM is. A teljesség okán jöhetne még az Academy is. Bár leginkább épiteni kéne... A szárazpróbák alapján eddig a Tamiya tűnt a legjobban épithető készletnek, bár ezt nem szegecselték és nem olyan részletgazdag a kabinja mint az Eduard. Ha ez a makett olyan könnyen épithető mint a Tamiya akkor sanszos hogy átveszi az első helyet. | |||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 732342 | 2025. január 3. 13:27 | ![]() | |||||||||||||||
Oh, srácok, bocs! Nem tudtam, hogy ez tervezési selejt, már vágom is ki a kukába ezt a csúnyaságot. Aztán majd legközelebb jobban tájékozódom, ígérem! | |||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 732313 | 2025. január 3. 01:34 | ![]() | |||||||||||||||
A szárnyak alatt viszont kereszthornyú csavarokat használtak.Ezeket mindig X alakban kellett rögzíteni a menetirány szerint nézve és nem + alakban. Az egyenes hornyúakat viszont menetirányba kellett állítani a szerelőknek a jobb aerodinamika miatt. (Állítólag így a maximális sebességet több mint 15km/h-val meg tudták növelni!) Nem tudom miért így készítette el a makettet a gyártó. Ez inkább hiba,mint előny egy ilyen minőségű és árú makettnél. De ne szomorkodj! Lehet hozzá feljavítót kapni rézből kimondottan a csavarfejekhez. Mondjuk dupla annyiba kerül mint a makett,de szerintem megéri így is! 😉 | |||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 732309 | 2025. január 2. 23:23 | ![]() | |||||||||||||||
"a szerelőpaneleken lévő egyenes hornyú csavarok hornyai más-más irányban állnak, mint az igazin..." Várj, pontosítsunk: más-más irányban állnak, AHOGY az igazin is, vagy NEM ÚGY, mint az igazin? Mert ha az utóbbi, akkor részemről eleve felejtős egy ilyen tervezési selejt... (Láttam róla egy építési videót, érdekes az alaktrészbontása. A farokrész nem igazán működött nekem, ott az építésnél túl nagynak éreztem a panelvonalakhoz képest az illesztési hézagot, de nagyon szép a kidolgozása.) | |||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 732281 | 2025. január 2. 10:34 | ![]() | |||||||||||||||
Nekem ez volt a fa alatt. A FineMolds vadi új Zérója, egyenesen Japánból. Még nem volt lelkierőm kinyitni a csomagolást, egyenlőre még gyönyörködök benne egy kicsit. Meg aztán éppen mást építek, nem akarok egyenlőre belekezdeni. A celofán visszatart. :) A törzsnél teljesen új építési koncepciót alkottak, és olvastam egy cikket, miszerint a szerelőpaneleken lévő egyenes hornyú csavarok hornyai más-más irányban állnak, mint az igazin... | |||||||||||||||||||
doky3 | Adatlap | 732225 | 2024. december 31. 10:02 | ![]() | |||||||||||||||
Bocsánat, nem a Smithsonian- ban, hanem a California Science Center in Exposition Park-ban van fellógatva. | |||||||||||||||||||
doky3 | Adatlap | 732224 | 2024. december 31. 09:55 | ![]() | |||||||||||||||
Mindig is tetszettek az F-5- ösök. Aztán mikor megláttam talán egy régi Top Gun.-ban, egy cikket az F-20A -ról, ami az F-5 jelentősen továbbfejlesztett változata, még jobban megtetszett. A gépről csak annyit, hogy Chuck Yeager szerint a valaha volt legjobb széria gyártásba nem került vadászgép volt. Rosszkor született, mert akkor már az F-16-os bőven gyártásban volt, és egyre csak jobb lett. Néhány ország adott le rá rendelést, de ezek le gyártása már nem realizálódott, mivel a Reagan kormányzat engedélyezte az F-16-osok eladását, illetve a 3 db proto tipusból 2 lezuhant nem műszaki hiba miatt. A harmadik jelenleg felfüggesztve a Smitsonian múzeumban van. A 4. prototipust nem fejezték be. A Freedom Models 1:48-as készletét sikerült beszereznem egy lengyel e-boltból. A gyártó több bőrt is lehúzott az alapkészletről. Ez készlet az ugyancsak gyártásba nem került " What If" F/A-20C változat terepszínű festéssel, brutális mennyiségű fegyverzettel. Első ránézésre nagyon szép felülete van, beszívódással nem találkoztam. Remélem a jövőre sikerül elkezdenem. Közben pár hete egy magyar boltból landolt az F-20A -t is. |
Tovább >>> |
De majd egyszer kiderül. Már ha azt veszem meg.