Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
borisz | Adatlap | 734323 | ma 18:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734322 | ma 18:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hát szerintem csak az alsó/felső tartó "rudak" nem egyforma szöge zavar meg. Tuti nincs semmi benne.(Max 1°) Ne onnan innen nézd 😉 Ha ez nem hárhuzamos akkor semmi. | |||||||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 734321 | ma 17:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szívesen. Én is ebből az F/A-18 E,F füzetből inspirálódtam. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 734318 | ma 17:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Továbbra is tetszik a maketted, szép munka. Talán néhol túl sok lakk került a felületre, vastagabb réteget alkotva. A finom polír segíthet rajta, de ha sok lenne, akkor is még finoman átfújhatod újra, de emiatt ne mosd le, jó lesz! z | |||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734307 | ma 13:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a tanácsokat meg a bíztatást is. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734295 | ma 11:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Jól néz ki! Bár önmagában is elég hígnak tűnik, de szoktam a Gauzy-t hígitani, így még a tű hegyére sem rakódik fel oly gyorsan gübics... | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 734289 | ma 08:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Többnyire én is így járok. Vizes, sokezres polírpapírral nagyon óvatosan, finoman símogatvalehet javítani. Legalábbis ezt javasolják... Egyébként szépen alakul! | |||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734286 | ma 00:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Már tényleg a vége felé tart. De a lakkozás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Zöld Gauzzy, 0.3-as düznivel, kb. 1 BAR-on fújva úgy nagyjából 5 centiről fújva két rétegben, a festések végén 10 centinél távolabbról átködölve. Itt-ott érezhetően rücskös, durvább lett, mint lakkozás nélkül. Vajon mi mehetett félre? Hogyan javítható? | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734279 | tegnap 21:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A mindenit , jó szemed van! Nekem fel sem tűnt volna, talán még akkor sem ha közvetlenül előttem van róla kép. Maga a két plexi lapocska amit a készlethez mellékelnek teljesen egyforma szélességű, így igazad van, talán emiatt sem hívják fel rá a figyelmet az összerakási útmutatóban. Írás vetítő fóliából (ha valaki utánam építi meg ugyanezt vagy hasonló készletet), vághat ki szélesebb felső plexit ami biztosan vékonyabb is a gyárinál. Jó meglátás, köszi az infót. | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734275 | tegnap 20:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Nem, valóban úgy tűnik, hogy kifelé dől a keret. Nem látványisan, de mégis. Kicsit ilyen, nem ennyire ferde oldalakkal: \_/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734268 | tegnap 18:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734267 | tegnap 18:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734266 | tegnap 18:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 734265 | tegnap 18:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hali Szép ez a hud,ezért csak halkan jegyzem meg hogy a tartó keret nem teljesen párhuzamos, a felső reflex üveg szélesebb az alsónál.Ezért a keret felső pereme mindíg kifelé haljik.Sajnos ezt még a maratás gyártók is elfelejtik közölni a leírásban. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734249 | tegnap 13:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Hááát le van az festve, csak szürkével 😀 Annyi minden feketeség van ott a tető alatt, gondoltam legyen kissé másmilyen... | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734247 | tegnap 13:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Így van, a visszapillantók rézmaratás kerete. Ki volt mélyítve gyárilag a helye, szépen beleillett a vékony kis keret. De ezek szerint lehetett volna mélyebb is, hogy még az első szélvédő átlátszó keretét is maradéktalanul magába fogadhassa. | |||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 734237 | tegnap 11:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Miért akarod fújni? Azt hiszem talán pont ebben a topikban ajánlotta valaki (mea culpa, elfelejtettem, hogy ki) a Pigma ecsetfilceit. Nekem csak egy szépia színű van (kipufogó rozsdásításhoz vettem), de gyorsan csináltam vele egy próbát egy 1/72-es Hellcaton. Kihúzod a vonalakat, aztán fültisztító pálcával annyit szedsz vissza és úgy a többletből, ahogy akarsz. A képen látható eredmény kb. 3 perc volt. Nincs kevergetés, nincs szag, ha elszúrod, akár az egészet visszatörölheted és kezded újra. | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734231 | tegnap 10:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon menő! (de a kabintető emelőrúdját nem kellett volna megfesteni feketére?) | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 734223 | tegnap 10:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szuper! Ha jó látom, akkor azt a rést csak a szélvédő és a kabintető közé ragasztott maratás okozza, ami a visszapillantókat tartja. Nem mélyítetted ki a helyét... :DDD | |||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734206 | tegnapelőtt 21:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Ez már valami! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734203 | tegnapelőtt 21:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
F18 folytatódik... Elkészült a HUD, a kabintető emelő rudazat, a visszapillantó tükrök, így hát a pilóta véglegesen becsukódott a kabinba. Átlátszó alkatrészeket a legnehezebb egymáshoz ragasztani. Egyszerűen nem látja az ember mikor passzolnak egymásba. Beszereztem egy Tamiya hajlékony maszkolót (2 mm-est) érdekes egy játékszer, lehetne rugalmasabb... Majd lefújtam feketével a még átlátszó keretet, utána pedig alapozóval. Akkor egy kicsit megdobbant a szívem, mert azt hittem a megmutatkozó résben bekerülhetett festék... Alákukkantottam a maszknak, de a pilóta vígan integetett, nincs itt semmi beszóródás, csináljam tovább... 😀 | |||||||||||||||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 734134 | 2025. február 16. 13:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A Kitbazar a nyitrai meg a pozsonyi versenyen ott szokott lenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 734112 | 2025. február 16. 10:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia, Eduard monnyon le!... Nincs sima SB matrica egyik készletükben sem, még a Royal Class kiadásban sem... Nem lett volna nehéz komplett számsort mellékelniük valamelyik termékükhöz, vagy akár külön matricában, ahogy a stencileket is. Na mindegy, találtam mást: www.scalemates.com/kits/kitbazarcz-kbm-0872-mig-15-mig-15sb--1161792 www.hobbyshop.cz/shop/cs/1-72-obtisky-letadla/17244-apcr72023-mig-15-1-72-obtisk.html www.scalemates.com/kits/kitbazarcz-kbo-0172-mig-15-mig-15uti--182393 Ha esetleg találkozol ezekkel, netán az ODecals szlovák An-12 matricával, jelezd lécci, köszi! z | |||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 734111 | 2025. február 16. 09:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Az Eduard oldala jól kereshető, érdemes megnézni. Volt csehszlovák kiadás, természetesen. Az 1/72-es készletek (MiG-15 kifejezéssel keresve): www.eduard.com/index.php. | |||||||||||||||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 734109 | 2025. február 16. 08:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen. A MiG-15-ösökbe még nem nagyon ástam bele magam, de tudom, hogy az eduardnak volt kifejezetten csehszlovák kiasdású csomagolása, jó eséllyel abban volt, de hát az ugye limitált kiadás, de ki tudja hátha egy bazárban vagy bürzén felbukkan. | |||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 734106 | 2025. február 16. 01:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, A makettező söresten (köszönjük Csabi a szervezést, finom kaját!) bevittem a célzóvizet, aztán hazaérve megfújtam egy tamiya 1:48-as Bf-109-nek a felső foltozását. Messze nem jó így, sok oda-vissza fújkálás, lefakítás kell még. Valószínűleg a következő messzernél blutak maszkolással fogom csinálni a szárnyfestést. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 734105 | 2025. február 15. 23:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Még annyi, hogy a Revell/Ammo vises akrilokkal elég nehéz lesz szép eredményt elérni. Nagy pigmentűek, pillanatok alatt rászáradnak a tűre, a közelről, kis nyomáson történő fújáshoz szükséges túlhígítás miatt egyszerűen "szétesnek". Ezért aztán ha alacsony nyomáson próbálsz fújni, akkor köpködni fog a .18-as tű, mielőtt rászárad a festék, és minél jobban hígítod, h ez ne történjen meg, annál rondább vizes trutyit kapsz egyenletes, áttetsző festékréteg helyett. Ahogy pmheros írta, a 72-es méretarányhoz passzoló vékonyságú vonalakat csak jó minőségű festékkel fogsz tudni fújni. Nálam az észtere Mr. Color család vált be, illetve az MRP. Sok boosszúságtól kíméled meg magad, ha nem ezekkel a vizes festékekkel szenvedsz. Azok ecsetre jók, nem ilyesmiket fújni. | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734103 | 2025. február 15. 22:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
vation | Adatlap | 734097 | 2025. február 15. 20:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 734093 | 2025. február 15. 19:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Az általad nevezett festékek fújásával nincs tapasztalatom. A közel állandó szögű szóráskúp miatt, ha vékony vonalakat akarsz fújni, akkor közel kell tolni a felüethez a pisztoly végét. Ahhoz hogy ne szaladjon szét (follyon szét) a festék a felületen, ahoz vissza kell venni a nyomást. Ha csökken a nyomás a sűrű festéket nem tudja kifújni a pisztoly, ezért erősebben hígítani kell. Ezen paraméterek arányait az adott feladathoz, és festéktípushoz neked kell sajnos kitapasztalni. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||
vation | Adatlap | 734092 | 2025. február 15. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Festékem Rewell, illetve AMMO lenne. 3X higítás? Uhh Az komoly. | |||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 734091 | 2025. február 15. 19:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nekem 0,3 -as dűznijű Alder 370 -es (is) van, meg lehet vele csinálni. Jó festék (pl Mr.Color) kell hozzá, kb 3 szoros hígítás, 0,8-1,0 bar körüli nyomás, és a tűhatárolónak apró nyitást engedve. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||
vation | Adatlap | 734088 | 2025. február 15. 18:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, 1:72 helikoptert csinálok és meg szeretném csinálni az első panel árnyékolásomat. AlderAD 319 pisztolyom van, 0,18as düznivel. Kérdésem, hogy ebben a méretarányban, ezzel a pisztollyal vajon meg lehet csinálni amit szeretnék? Papírlapon próbálkoztam, de nem sikerült eddig jó beállítást találnom. Köszi | |||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 734076 | 2025. február 15. 14:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szép darab, tetszik, gratula! Esetleg csehszlovák MiG-15SB (nem bisSB!) matricát nem tudsz ajánlani? z | |||||||||||||||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 734075 | 2025. február 15. 14:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733935 | 2025. február 11. 20:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Most egy kicsit örülök, hogy a szárnyvégeket festeni akartam. Kicsit nagyon. Megrajzoltam a sok pénzért vesztegetett Milspec matricáról a szárnyvég sárga felületének kontúrjait, hogy az alapján tudjam felragasztani a maszkolócsíkot és... rá kellett jönnöm, hogy elszámolták a hosszúságát. A szárnyvégi indítósín tövében a festett rész szélessége a Milspec matricán 20 mm. Igenám, de a makettek meg ugyanez a szakasz 23-24 mm... Elővettem a Fujimi készletét, és hát ott már jó a szélesség. A biztonság kedvéért megmértem a makettek méreteit is, és azok is 23-24 mm között szórnak. Azt hiszem, lett volna nagy szentségelés, amikor kiderül, hogy nem elég nagy a matrica, és a szárnyvégeket teljesen fújni kell... | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733883 | 2025. február 10. 22:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Igen, azt én is, különben Jeti kapitány kék helyett fehér hajózóruhában fog ülni :) Igazából a kabintető mögötti alkatrész csak addig volt pontosan a helyén, amíg szárazpróbáltam, utána viszont kicsit elcsúszott oldalirányban, úgyhogy ment vele a kabintető is. Úgy vagyok vele, hogy sötétkék szín mellett nem lesz annyira feltűnő a rés :) Meg a kabintető kicsit hosszabb is volt a kelleténél, a Te gépednél a szélvédőt egybeöntötték az alatta levő lemezzel, az enyémnél csak a plexi került ki az átlátszó sztirolból, úgyhogy a kabintetőt egy lépcsőzetes mélyedésbe kellett beleilleszteni. Mondanom sem kell, hogy nem adta ki a hely, úgyhogy a szélvédő alatti részből kellett lecsiszolnom. Mondjuk így meg a szélvédő is egy kicsit előbbre csúszott, kb pontosan kiér a burkolatig, és nem keletkezett egy terasz a kettő között. Ma akartam a sárgát megfújni, de ahhoz jó sokat kellene maszkolni, és egyelőre nem vitt rá a lélek. Hétvégéig meglesz az is, aztán jöhet a kék. de legalább haladok, ezt is meg kell becsülnöm. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 733881 | 2025. február 10. 21:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Jó lesz ez! Végleges festés előtt át szoktam dörgölni papírtörlővel az alapozott felületet, lesímítja a göcsörtöket amit néha ujjbeggyel lehet érezni. A kabintető találkozásánál mintha maradt volna egy minimális rés, reméljük nem ment oda be festék. | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733828 | 2025. február 9. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
(folyt.) De inkább úgy veszem, hogy valahol el kell kezdeni, és egyre inkább belemegyek kompromisszumokba, a tömítés nem lett tökéletes, de jó lesz az úgy, az alapozás nem teljesen homogén, de jó lesz az úgy, úgyhogy jöhet a sárga a szárnyvégekre. Kicsit mérges vagyok a Milspecre, hogy azt nem tudták lemodellezni, hogy az első futómű kerekeit rejtő két ajtón eltérő szélességben fut át a sárga csík, emiatt azokat is festenem kell matricázás helyett, de alapvetően megbékéltem a feladattal. Meg ezzel a géppel szerzem a tapasztalatot az osztott vezérsíkos gépek festéséhez. | |||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733827 | 2025. február 9. 22:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 733825 | 2025. február 9. 21:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
😆 1:35 általában jó az 5mm kör. De van ollóm is! | |||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 733824 | 2025. február 9. 21:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás egy közönséges lyukasztót használ. Fix méret, de mindent visz! :) Link: lyukaszto.arukereso.hu/. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 733823 | 2025. február 9. 21:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia nekem nem ilyen van holnap megkeresem teszek fel róla képet. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 733817 | 2025. február 9. 20:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 733816 | 2025. február 9. 20:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Mennyi a kör 5mm? Ilyennel szoktam kivágni körbefestem a fehér szélét eltüntetem és felrakom. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 733815 | 2025. február 9. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia köszönöm meglátom holnap mikor végzek,megcsinálom van körsablonom is most jut az eszembe.Meglátom mit hozok ki belőle.Holnap veszek tatrát ha még lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 733814 | 2025. február 9. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szedd le szikével. Lakkozd le hogy ne essen szét javítsd ki fílcel a "sarkait" lakk/ragasztó tedd vissza. Ilyen sebesség jelzőt (mi ez?) szerintem utólag rakták amúgy is fel annyira csak nem fog elütni hogy "eláll" biztos nem fújták ezeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 733812 | 2025. február 9. 20:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia feltettem az oroszt magyar nem volt,de ha szolnokon esetleg lenne az jó lenne. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 733811 | 2025. február 9. 20:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia ezt a matricát ki kellet vágni matricalágyítóval feltettem aztán a végén el kezdett keményedni és felkunkorodott majd holnap még ránézek.Ez a matrica valahogy nem szereti a lágyítót de kijavítom,viszont a matrica domború. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 733806 | 2025. február 9. 19:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Vagány vagány! Nem kötekszem tudod egy 0,3mm piros fílced nincs( meg egy nagyító) a három kör szélét óvatosan húzd át ha sikerül. Hogy a kékbe ne menjen bele mert kicsit "világít". Pöpec kis járgány lesz! Tisztelet! |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lemosni semmiképpen sem akarom, magamban a polírozásra vagy további lakkozásra gondoltam.
Az a fura, hogy ahol kicsit jobban meghúztam a kart és több lakk ment, ott nincs baj, de ahová kevesebb, ott igen.