Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyzo | Adatlap | 734989 | ma 18:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 734988 | ma 18:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Már most látszik, hogy ez irgalmatlan ütős lesz! Tudod, a mondás is úgy tartja, hogy ami nem fáj, az nem is művészet! :-D | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734984 | ma 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm. Még hátra vannak a nagy bogár szárny imitáló matricák, azokkal lehet még gond. A kis stencilekkel semmi probléma nem lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 734972 | tegnap 22:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki! Remélem a 'lódarázs' többet már nem "támad" meg az építés közben... 😉 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734970 | tegnap 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734969 | tegnap 21:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ezt a kis tankot a gyerekem építette a festés még nincs kész egy kis alapot is szeretnénk alá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734968 | tegnap 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen velem az van,hogy egyszerre több makettet kell építeni csak így tudom csinálni a szakmámban is így vagyok három szekrényt csinálok egy huzamban. Amúgy nagyon szép maketteket építesz mindíg nagy figyelemmel kísérem az építéseidet. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734967 | tegnap 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734966 | tegnap 20:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Csak úgy ontod magadból a jobbnál jobb maketteket 😄👍 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734922 | tegnapelőtt 18:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Van négy utas szállító,heller volvo kamion revell apache,tamiya párduc,kp mig 21,italeri 1/9-es honda ezeket csinálgatom | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734921 | tegnapelőtt 18:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Na! Már nem Spár? Nem ott voltál? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734919 | tegnapelőtt 18:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
A repülőket a gyerekem rakta össze én meg festegetem,matrica nélkül vettem a fantomot új matricát kap a végső visszaszámlálás című film matricáját had model az s 3 a viking is ilyen matricával lesz.A kész zilről még nem tudtam képet felrakni munkahely váltás meg a maszek munka miatt sem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734918 | tegnapelőtt 18:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Legalább "10féle makett"+alkatrészek az asztalon? Össze ne keverd őkek😉 ügyes vagy! 100éves Italeri matricára vigyázz lehet tiéd is szétszáradt már. Johnie látod hogy járt😭 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734917 | tegnapelőtt 18:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Elkezdett makettként vettem a törzs ragasztva volt meg a pilóta fülke is kicsit feljavítottam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734916 | tegnapelőtt 18:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734842 | 2025. március 8. 17:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Ezen meg se látszik ha elszakad a matrica 🤣🤣🤣 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734839 | 2025. március 8. 15:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Kicsit előre ittam a medve bőrére mikor úgy jellemeztem: "jóféle Leading Edge matricák" Valószínűleg még 2002-ben nagyon jók voltak, de a 23 év elteltének tudom be, hogy szakadnak, darabokra esnek, törnek, repednek... Szóval kínlódás még 3 réteg Microscale matrica javító folyadék használata mellett is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734706 | 2025. március 3. 06:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sietni kell, hogy még az idén neki tudjak állni a tavalyi Groupbuildnek :) De hétvégén már megint program volt, úgyhogy kettő helyett csak egy alkalmam volt festeni... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 734705 | 2025. március 3. 04:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Látom, haladsz, jól alakul! :) Ha fényessel festettél, elvileg nem létfontosságú még külön lakkozni is matricázás előtt. Inkább sorjázd le a futószárakat. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734693 | 2025. március 2. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
No. Részemről a kék festést befejeztem (és csak részben azért, mert elfogyott a bekevert festék. A futóművek részeinek alapozására még nem.vettem rá magam, mert még az ipari méretű sorjákat le kellene műteni róla, mielőtt lealapozom. Hátravan az, meg a fémszínű részekfestése, meg a matricázás, meg lehetne lakkozni is, bár fényessel festettem mindent is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734657 | 2025. március 1. 21:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Igen, ott átszóródásos átmenetes. Aztán a majd ugyanide felkerülő fekete "darázscsíkok" szintén éles határvonalúak lesznek | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734656 | 2025. március 1. 21:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen, ez egy Kinetic készlet...de nem csoda ha kicsit megkeveredtél, mert tényleg először Hasegawának indult... Volt egy SP98 Hasegawa kanadai készlet a saját matricái nélkül de a dobozában mellékelték pótmatricának a Leading Edge 20 éves kanadai jubileumi festésű gép jelzéseit. Majd kiderült hogy sajnos a Hasegawa öntőkereteiből is hiányzik pár alkatrész, így ezek nélkül épithetetlen a készlet. A Leading Edge matricák megmaradtak, és mellé vásárolva lett egy 48131 dobozszámú Kinetic F18 ausztrál Worimi makettkészlet elég jó áron épp akcióban. Ebből a készletből nem csak ausztrál hanem akár kanadai gép is építhető. Tehát Kinetic a makett, az ausztrál 48131 dobozból épül egy kanadai jelzésű gép a Leading Edge matricáival. (Van a Kinetic-nek egy 48079 dobozszámú készlete, ami ugyanezt a 20 éves piros fekete sárga szürke jubileumi festést/matricákat tartalmazza Cartograf nyomással, de az épp akkor beszerezhetetlen és nagyon drága volt...) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 734652 | 2025. március 1. 15:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon impozáns lesz! Érdekes, hogy a narancs és sárga váltakozásnál puha az átmenet, mindenhol máshol éles határvonal van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 734643 | 2025. március 1. 10:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nem semmi munka, gyönyörű lesz, már most látszik rajta! Biztos írtad már, de hiába tekergetek vissza, nem találom: Kinetic vagy Hasegawa gyártmány? Vagy valami más? 1/48, arra emlékszem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734639 | 2025. március 1. 10:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Egyfelé jár a mi agyunk:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734637 | 2025. március 1. 00:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734636 | 2025. március 1. 00:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
A hajtómű kiömlőknél található gyűrűkre gondoltál gondolom... Nem fogom elfelejteni, azt is majd maszkolni kell előtte...de mindenekelőtt a törzs teljes festését (és nagy darabos matricázását) szeretném elvégezni | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734635 | 2025. február 28. 22:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Hűha, ez már komoly :O A törzs végén azt az utolsó kis pár mm-es lemezsort ne felejtsd majd el fémszínnel átfújni! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734634 | 2025. február 28. 21:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Lassan lassan maga a színkavalkád lesz a dominánsabb, elnyomva a fekete-szürke alapot... Hátsó traktus, a sablonból kivágott papírfecnik alapján történő felrajzolása , maszkolása, megfestése volt a menü a napokban. A minimális átszóródás miatt a sárga-narancssárga közt blue-tak-al maszkoltam. A sárga felvitele előtt kis fehér réteg közbeiktatásával világítottam a felületet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 734578 | 2025. február 26. 18:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Szia szépen alakul jó lesz én kész vagyok a zillel már csak fotózni kellene. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 734577 | 2025. február 26. 18:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Helló Szaktársak. Nem makett,de a makettolással összefügg.Most lettem kész egy házi elszívóval.Mivel más opció nem volt a szellőzés kivitelezésére,ezen minimalista megoldás lett a nyerő.A keret 10mm-es pvc hablemezből készült,a két venti 140mm-es 12V pc alkatrész,erős légszállítással.A kátsó traktus meg egy hepa-aktívszén filter.Valójában ennek a mérete volt a mérvadó,ehhez kellett megterveznem az egész hóbeleváncot.Az elejére még majd páraelszívó zsírfogó paplan fog kerülni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734575 | 2025. február 26. 15:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Kipróbálom akkor valamelyik nap. Én sem rázom fel. Habos lesz, aztán nehezebb önteni meg fújni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734574 | 2025. február 26. 15:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a AK11500 cikkszámút. Akkor elvileg ez is jó hozzá. Köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734573 | 2025. február 26. 15:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nincs fehér kupakos AK 3rd gen hígítóm, így nem tudom kipróbálni. De 99%-ban működnie kell, hisz úgy látom az AK 3rd gen festékei vízzel is hígíthatóak (ugyanúgy mint a Gauzy) nem csak a saját 3rd gen fehér kupakos hígítójukkal. A Zöld Gauzy-val és esetleges pisztoly dugulással kapcsolatban még akartam írni, hogy már nem rázom fel az üvegcsét használat előtt. Az elfogyott részén, belül az üvegen apró megszáradt lakk szemcsék, rétegek láthatóak, felrázástól visszakerülhet a folyadékba. Off: Ez egy áttetsző üveg, észrevehető a belsejében ez a dolog. De mi van ha egy anyagában színezett flakonunk van, és ugyanilyen lerakódás ott is megtörténik...de nem látjuk. Marad a szűrés... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 734566 | 2025. február 26. 14:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
fehér kupakos alatt a 3rdGen higítóra gondolsz? akkor igen, az ugyanúgy vízbázisú akrilokhoz van. (kellene már valami egységes magyar fogalomtár, mert a hajam kihullik az állandó "akrilozástól". A vallejo, AK 3rdGen, a tamiya X-XF, Tamiya LP, sőt a Gunze Acryson, MrColor és Mr Hobby, de az MRP is mind akril - csak tök más a hordozója, oldószere.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734557 | 2025. február 26. 09:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Egyébként a fehér kupakos AK acrylic thinner is ugyan azt tudja, vagy van valami különbség? Közben kiderítettem, hogy a Leveling Thiner nagyon nem jó ehhez. Szerencsére nem a maketten. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734544 | 2025. február 25. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sokkal jobbak itt a képek! Hajrá! Jók a színek is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734540 | 2025. február 25. 21:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Egy kis szín a fekete-szürke kavalkádban... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734481 | 2025. február 24. 16:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Ugye? :) Még van egy Legacy Hornetem, arra már most elkezdhetek gondolkozni a módszereken. De van egy Super Hornet is, és ahogy látom, az még ilyenebb, mert ott kb fél-egy milliméternek kellene lennie a szárnyfelület és a beömlő felső lemeze között, ÉS még párhuzamos is. egyébként azon gondolkoztam, hogy le kellene vágni ezeket, kimaszkolni a helyüket, lefesteni a szárnyat és ezt az izét külön-külön, és aztán visszaragasztani. Másik lehetőség, hogy az egész építés legelején kikeveri az ember a festéket magának, ezeket a részeket megfesti és fullba maszkolja, és a többi rész festésénél meg a körülötte levő területeket festi csak meg. Aztán persze simán lehet, hogy ez baromság, de lévén pisztollyal meg egy makettet sem festettem le, ezért tudom gyártani az egyébként életképtelen teóriákat arról, hogy mit kellene tenni. Csak aztán ezeknek jobb is, ha teóriák maradnak. Egyébként vicces dolog az én építésem kapcsán, hogy a főfutóaknák legnagyobb fedeleit és az orrfutó utolsó fedelét (ami az orrfutóval együtt mozog) krokodilcsipeszre raktam, hogy majd azon fessem, aztán bent maradtak a porvédő ikeásdoboz alatt. Már majdnem minden megvolt, mire rájöttem, hogy azokat még el sem kezdtem festeni. Nyilván az egyik fedélről letörött az egyik nyitómechanizmus, de az úgyis fehér maradt vonla, úgyhogy festés után visszaragasztom, aztán meg fel a gépre. de most először meglesz a kék, és csak aztán festem meg a futóaknák belsejét, mert így, ha a kék festék beszivárog, akkor is tudok rajta igazítani, meg amúgy könnyebbnek tűnt a géptörzs lemezeit leragasztani, mint az aknákat készre festve kitölteni-lezárni. Majd kiderül, tényleg jó ötlet volt-e. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734477 | 2025. február 24. 15:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Megette a fene, 48-ban is ugyanaz a probléma vele, csak itt 3 mm az a hézag ahova nem lehet beférni normálisan 😀 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734466 | 2025. február 23. 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Az sem bonyolult, csak nem városi tájékozódásra kell használni :O | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734465 | 2025. február 23. 21:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Vannak ugye a szárnyak alsó felén ezek az izék, amik az ívelőlapok kitérítését végzik (gondolom), na a legbelsőt belülről normálisan megfesteni 1:72-ben gyakorlatilag lehetetlen. Ugyanez a helyzet azzal a résszel, ami a beömlő előtti áramlásterelő lapok és a törzs között van. Elvileg felülről is meg lehetne a lyukon át valamennyire festeni, csak nem a 0,3-as pisztollyal, amivel csinálom. És akkor még ott van a beömlők teteje, amit a szárny közelsége miatt nehéz festeni, és a beömlőben is az utolsó kb 1-1,5 mm-t is kékre kell pingálni, külső-alsó részhez a törzs miatt problémás a hozzáférés. Lehet mégis inkább 1:48-asokra kellett volna ráállni? De mindegy, ez az első végigvitt gépem kb 30 év után, pisztollyal meg az első-első, el tudom fogadni, ha nem sikerül tökéletesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734464 | 2025. február 23. 21:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszi 😆 Talán nem annyira bonyolult mint egy kabát szabásmintája...😀 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 734463 | 2025. február 23. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Olyan, mint valami Burda-szabásminta, én biztosan nem igazodnék ki ezen az ábrán... A Hornet viszont nagyon szép, tiszta munka, irtó jó lesz, már most látszik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734461 | 2025. február 23. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Én is maszkolok és festek. A Leading Edge matricákhoz mellékelnek maszkolási segédletet, az A4-es lapok segédletén szaggatott vonallal jelölik hol kell körbevágni a mintát, majd ráhelyezve a gép testére a kivàgott mintát megrajzolni ceruzával. Vonal mentén maszkolni, festeni. Remélem matricára nem kell majd maszkolnom, megpróbálom először az összes festést elvégezni rajta, aztán majd meglátjuk hogy utólagosan kell-e javítani rajta...de ez ugye már matricázás után derül ki hogy mennyire volt pontos a vonalvezetés... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 734460 | 2025. február 23. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Alakul, alakul... Igen, egy kicsit hagyni kell pihenni, aztán holnap mikor már megszáradt meglátod, hogy hova kell esetleg még újabb réteget alkotni, hol vékonyabb esetlegesen a festett felület. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 734455 | 2025. február 23. 19:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 734344 | 2025. február 20. 08:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Függetlenül attól, hogy szerintem ilyesmibe beleállni egy 48-as makettnél nagyjából értelmetlen, nem is gondolom, hogy meg kellene próbálni megjeleníteni, de nem párhuzamosak a konzol felső részének oldalai. Ezen a fotón jól látszik, h mindegyik kifele dől, és itt a perspektívára sem lehet fogni. Ezt már csak a vita kedvéért hoztam fel, tényleg abszolút semmi problémát nem látok abban, ha azt a 0,02 millimétert elcsalja nagyjából mindenki, aki Hornetet épít - én is így tettem már 2 esetben is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 734323 | 2025. február 19. 18:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Lemosni semmiképpen sem akarom, magamban a polírozásra vagy további lakkozásra gondoltam. Az a fura, hogy ahol kicsit jobban meghúztam a kart és több lakk ment, ott nincs baj, de ahová kevesebb, ott igen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 734322 | 2025. február 19. 18:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Hát szerintem csak az alsó/felső tartó "rudak" nem egyforma szöge zavar meg. Tuti nincs semmi benne.(Max 1°) Ne onnan innen nézd 😉 Ha ez nem hárhuzamos akkor semmi. |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A változatosság jegyében Mustang készül, mégpedig az Edu 1:48 P-51-D-je. A különlegessége, hogy személyesen találkoztam az eredetijével a duxfordi USAF múzeumban.