<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
rrobbie | Adatlap | 735828 | 2025. április 7. 13:48 | ![]() | |
slowmotion | Adatlap | 735821 | 2025. április 7. 11:19 | ![]() | |
Idő kérdése, postázásra várok. | |||||
Zoli | Adatlap | 735818 | 2025. április 7. 11:01 | ![]() | |
Ammá mingyá itt van, bár még a bé se ért ide... z | |||||
slowmotion | Adatlap | 735815 | 2025. április 7. 10:49 | ![]() | |
Ja. augusztusban. Szeptemberben meg Luftwaffe F-4F. | |||||
Zoli | Adatlap | 735813 | 2025. április 7. 10:04 | ![]() | |
plevente | Adatlap | 735685 | 2025. április 3. 20:08 | ![]() | |
Ja, az nekem is jobban bejön. Pedig a 48-as makettben az volt. | |||||
atika | Adatlap | 735642 | 2025. április 2. 19:29 | ![]() | |
slowmotion | Adatlap | 735632 | 2025. április 2. 15:39 | ![]() | |
Több, mint biztos, hogy felvarróval, a Blue Angels Super Hornet mellé is volt berakva. Mindegy, nekem megvan Academyben, az első befutó nyert :) Blue Angels megvan (háromszor), Thunderbirds megvan, Frecce megvan, Patrouille Suisse megvan, Blue Impulse megvan, holland Demo Team megvan... most már csak egy normális Alpha Jetet kellene felhajtani a PdF matricáimhoz. (Nem célzás!) | |||||
atika | Adatlap | 735625 | 2025. április 2. 09:55 | ![]() | |
Láttam. Szerintem felvarróval érkezik. Gondolom, hogy nagyobbrészt erre épül, ami a műanyagot illeti: www.super-hobby.hu/products/F-16CJ-Block-50.html - ebben van kis és nagy beömlő és PW és GE GSF is. A "madárszeletelő" antenna (CCIP) meg a Sufa L kerete, gondolom ezt fogják még mellé tenni, itt látható: www.super-hobby.hu/products/General-Dynamics-F-16I-Fighting-Falcon-Israeli-Air-Force.html. ...kár, hogy a matrica - szinte biztosan - nem Cartograf lesz. | |||||
slowmotion | Adatlap | 735620 | 2025. április 1. 23:31 | ![]() | |
www.hasegawa-model.co.jp/202506_07new/ 1:72-es Viharmadár a Hasegawától. Mondjuk Viharmadár már van. | |||||
halaci | Adatlap | 735523 | 2025. március 29. 19:27 | ![]() | |
Igyekszem majd, bárcsak már ott tartanék! Addig is az első dobozbontás a készletről. Szerencsére nem kapkod túlságosan és jó közelről videózta a kereteket. Így jobbnak néz ki, mint amire a képek alapján számítottam, több a részlet, pozitív és negatív egyaránt. Kicsit azért sajnálom, hogy a csavarokat és szegecseket ők is egyforma mélységgel és nagysággal ábrázolják, de szerencsére nem vitték túlzásba a lyuggatást. Szép gépet lehet majd ebből építeni és mivel két pilóta van benne, tuti, hogy jön a kétüléses változat is. www.youtube.com/watch | |||||
kervil | Adatlap | 735423 | 2025. március 25. 20:32 | ![]() | |
Jó kis kirándulás lesz, előre irigykedem :) Ossz majd meg velünk néhány képet, ha hazajöttél! | |||||
halaci | Adatlap | 735382 | 2025. március 24. 14:56 | ![]() | |
majd meglátjuk, én még mindig kicsit tamás vagyok a részleteket illetően az eddigi képek alapján. Augusztusban megpróbálok normális képeket csinálni róla, igaz csak a francia változathoz lesz szerencsém (remélem). A hendonban kiállított, felfüggesztett sajnos pocsékul fotózható, talán a legrosszabbul az egész csarnokban, Le Bourget-ban viszont ha igaz, akkor három példány is van. | |||||
Muzzy | Adatlap | 735334 | 2025. március 23. 18:41 | ![]() | |
A spitfire.com szerint csak a 43 előtt gyártott gépek törzse készült "normál" szegecseléssel, utána már azt is süllyesztett fejjel készítették. A Spit IX eseknél meg kell nézni, hogy az alap gép mikor készült, mert sok MK1/II illetve MKV-öst építettek át MkIx-esre. Ezek normál szegecselésűek | |||||
kervil | Adatlap | 735333 | 2025. március 23. 18:18 | ![]() | |
...de ebből a távolságból legalábbis nem tűnnek olyan durvának a panelvonalak. | |||||
kervil | Adatlap | 735331 | 2025. március 23. 18:15 | ![]() | |
Annyira közel azért nem hozzák azokat az öntőkereteket, hogy alaposabban meg lehetne figyelni a részleteket. | |||||
kervil | Adatlap | 735330 | 2025. március 23. 18:11 | ![]() | |
Az Airfix dobozbontásos videója a várva várt új Jaguarról: www.youtube.com/watch | |||||
halaci | Adatlap | 735327 | 2025. március 23. 16:58 | ![]() | |
igen, ezért is írtam, hogy kíváncsi lennék, mi lehetett az eltérés oka? A pozitív szegecselés egy dolog, de hogy a (makettezőknek) negatív szegecselések is sokkal láthatóbbak, mint a Spitfire-en, az fura. Az ember azt hinné, hogy olyan alap eszközöknél, mint egy szegecselő gép, egy adott országban egy adott időszakban nem volt ilyen látványos különbség. A kész makettjükre majd kíváncsi leszek, a spitfire-en nagyon szépen hozták a pozitív szegecselésű részeket, a süllyesztett csavarok is jók, szóval műszaki oldalról (akár forma, akár gyártás) nem szabadna akadálya legyen a szép szárnyaknak. Bízom benne, hogy a 3D képek még nem a végleges állapotot mutatják. | |||||
Nagyzo | Adatlap | 735326 | 2025. március 23. 16:49 | ![]() | |
Valszeg amiatt is "húztam le" a Kotare Hurricane-jét az Armához képest, mert volt szerencsém élőben látni egypárat, és a szárny tényleg olyan, mintha valaki braille-írással nyomta volna tele, főleg a Spit szárnyához képest (ott a törzs rücskös...), mert azon nincs ilyesmi. Szóval az emlékeimhez az Arma állt közelebb, de most összenézve valóban túlzónak találom kicsit. | |||||
Zoli | Adatlap | 735319 | 2025. március 23. 14:27 | ![]() | |
Sziasztok, Ha esetleg mégis Arma, egy kis feljavítás talán jól jöhet hozzá: www.super-hobby.hu/products/Hawker-Hurricane-Mk.IIc-Cockpit-for-Arma-Hobby-kits.html Tudom, nem olcsó, de legalább drága... z | |||||
kervil | Adatlap | 735314 | 2025. március 23. 12:44 | ![]() | |
Megnéztem most scalemates-en, egy új Hurricane-t ígértek idénre 48-ban, egy Sea Hurricane IIb/XII-t. | |||||
kervil | Adatlap | 735313 | 2025. március 23. 12:40 | ![]() | |
Nagyrészt egyetértek veled, ha nem is teljesen. Igen, sokkal jobb, ha szegecsmentes a felület, mint ha durván eltúlzottak a szegecssorok, mint pl. a Magic Factory Corsairje esetében (amit valószínűleg visszatömítek és újraszegecselek, ha egyszer megépítem). A szegecsek megjelenítését illetően különböző iskolák vannak, kinek-kinek az egyéni gusztusától függ, melyiket követi. Az erősen megjelenített szegecsorokat én sem szeretem, de a teljesen hiányzókat sem, még akkor sem, ha a valóságban szinte láthatatlanok. Legfeljebb nem hangsúlyozom ki őket nagyon, ahogy tenném mondjuk egy fémszínű felület esetén (ahol szinte kiugranak), de szeretem, ha halványan ott vannak azért ilyenkor is. Az Eduard leheletfinom szegecselése például nekem tökéletes. Ha nem akarom hangsúlyozni, akkor nem fogom, de azért mégis ott van, halványan érzékelhető. A Spitfirejük esetében pl. a képen látható módon jártam el a szegecsekkel, nagyon minimálisan emeltem csak ki őket. | |||||
halaci | Adatlap | 735308 | 2025. március 23. 12:32 | ![]() | |
Én csak az év eleji bejelentésükre emlékszem, amiben az idei terveiket mutatták be, és abban sajnos nem volt új 1/48-as Hurricane változat. | |||||
halaci | Adatlap | 735306 | 2025. március 23. 12:22 | ![]() | |
Semmi gond, főleg mert a Hurricane tényleg más tészta, ott a sima rögzítő szegecselések is jól láthatók a szárnyakon, törzsön. Ami egyébként érdekes, kíváncsi lennék rá, hogy mi lehetett a technológiai oka | |||||
kervil | Adatlap | 735305 | 2025. március 23. 12:18 | ![]() | |
Igen, köszi, azt láttam én is a Spit esetében, hogy a kevés szegecses iskolát követik. Én amúgy kipótolnám őket. | |||||
kervil | Adatlap | 735304 | 2025. március 23. 12:12 | ![]() | |
Kábé egy hete írtam rájuk, mert engem meg az Észak-Afrikában használt, 40 mm-es ágyúval felszerelt Mk.IID verzió érdekelne (amit 72-ben egyébként kiadtak). Azt mondták - hogy nem mondanak semmit :) Lagalábbis magánban nem, figyeljem a közösségi médiás és egyéb felületeiket. Azért még reménykedem, meg az Mk.I verzióban is. És igen, én is az Mk.IIC tropot fogom megvenni, ha mégis mellettük döntök. És igazad van, lehet, nem érdemes sokat várni a vásárlással, mert kifut, aztán cseszhetjük. | |||||
Nagyzo | Adatlap | 735303 | 2025. március 23. 11:57 | ![]() | |
Igen, a szegecsek terén valóban igazad van, meglestem nagy monitoron is, szóval kissé elhamarkodott voltam. Nem vitatkozni szeretnék, csak a két makett összehasonlítását dobtam fel az eltérő részletezettség szempontjából, mert ha valakinek bejön az Arma, annak kevésbé vonzó lehet a Kotare. Én spec ugyancsak a Kotare-t választanám, ha ilyen dilemma adódna és elférne egy 32-es példány. Nem is akarom továbbvinni a dolgot, értem, amit mondasz. | |||||
halaci | Adatlap | 735302 | 2025. március 23. 11:48 | ![]() | |
Ez így határozottan nem igaz. A törzsön gyönyörűen megcsinálták a pozitív szegecselést és az oldható (csavarozott) paneleken is mindenhol megvan a negatív. Egyetlen hely van, ahol érdemes lehet egy szegecselővel javítani, az elliptikus szárnyvégeken. A többi a valóságban szinte láthatatlan. Ha választani lehet, akkor inkább hiányozzon a makettről pár negatív szegecssor, amit könnyűszerrel lehet pótolni, mint hogy úgy nézzen ki a felülete, mint amit varrógép alatt tologattak oda-vissza. Tudom, a "látvány" - de ha a látvány kedvéért elfogadunk egy fiktív megjelenésű felületet, akkor milyen alapon kritizálunk egy fiktív helyen lévő vagy hibás méretű szerelőpanel vésetet? | |||||
Nagyzo | Adatlap | 735288 | 2025. március 23. 09:04 | ![]() | |
A Kotare esetében nem szabad olyan szintű részletességre számítani a méretarány ellenére sem, mint az Arma 48-as Hurricanejeinél. A cég a Peter Jackson féle Wingnut wings egyenesági leszármazottja, és az oldschool vonalat követi, azaz pár szegecs és a főbb panelosztások vannak a felületen megjelenítve. | |||||
halaci | Adatlap | 735287 | 2025. március 23. 08:25 | ![]() | |
Az Arma sajnos az isten tudja miért, de félbehagyta a Hurricane sorozatát. Nagyon reménykedtem egy szép Mk.I-ben, de csak a Mk.II különböző változatait adták ki és egyelőre jele sincs (idénre legalább is), hogy terveznék a kiadását. Pedig egyik alternatíva (Hase, Italeri, Airfix, HobbyBoss) sem közelíti meg az ő készletük kidolgozottságát. Kínomban már egy Mk.IIc trop változattal szemezek, mert ráadásul úgy néz ki, ami kifut készletről, annak nem is biztos, hogy lesz utánpótlása. A Kotare biztosan szép lesz, de valahova el is kellene tudni rakni a kész darabot... | |||||
kervil | Adatlap | 735268 | 2025. március 22. 17:15 | ![]() | |
Igen, azt is "ismerem" (videók és cikkek alapján legalábbis), már az is megkísértett, de nem olyan túl régen építettem Spitet (igaz, 48-ban, nem 32-ben) szóval ahhoz most nem volt akkora kedvem. A Hurricane azonban már nagyon érik, vagy ezt fogom megvenni, vagy az Arma 48-asát, ha mégis maradok az eddigi méretarányomnál. | |||||
slowmotion | Adatlap | 735263 | 2025. március 22. 16:07 | ![]() | |
Tavaly vagy tavalyelőtt kijöttek egy Spittel, arról akit csak láttam, az ódákat zengett | |||||
kervil | Adatlap | 735258 | 2025. március 22. 15:08 | ![]() | |
A Kotare új Hurricane Mk.I-et tervez idén kihozni, 32-ben. Régóta szemezek ezzel a nagy méretaránnyal, de eddig még nem volt merszem belevágni, lehet, ez a makett adja majd meg a lökést hozzá... www.scalemates.com/kits/kotare-k32015-hawker-hurricane-mki-early--1605684 | |||||
pbiegelb | Adatlap | 735250 | 2025. március 22. 08:21 | ![]() | |
Sziasztok! Precíz rövid válasza a hozzászólásokhoz: Nyilván való, hogy az egy darab új keret ("K" keret) ami ebbe a dobozba kerül még nem áll rendelkezésre (már csak napok kérdése). Viszont a gyártási folyamatban elkészült fröccsöntő forma képei már hetek óta megtekinthetők. Azokon változtatni már nem fognak / nem tudnak és 100%san tükrözik azt ahogy maguk a legyártott műanyag alkatrészek kifognak nézni! Ez olyasmi, mint a múltban a fotózásban használt negatív film. Minden részlet ami a végső papír (kinyomtatott) képen rajta lesz az ott van a negatívon vagyis ebben az esetben az öntő formán! Üdv Precíz Müvek | |||||
medor | Adatlap | 735247 | 2025. március 21. 23:12 | ![]() | |
Sziasztok! Nem szerettem volna senkit megbántani. "Tökéletes makett" nincs. (Egyenlőre.) Valakinek a MiG-21 a szíve csücske ilyen/olyan okból kifolyólag. Elfogadom. Szomorúan olvastam a véleményeket a még meg sem jelent makettről. Remélem azért fogunk látni szépen megépített 'bis' maketteket pár hónap múlva! 😃 | |||||
atika | Adatlap | 735207 | 2025. március 20. 12:47 | ![]() | |
Az mesébe illő történet lenne, hogy lelkes és önzetlen szakértő(k) közreműködésével a kor technológiai színvonalán, gyakorlatilag tökéletes makettet adjanak ki. :) Ennek a lehetőségét cserélte el Sulc úr arra, hogy megspórolta egy teljesen új makett kiadását "jól_van_az_úgy_úgysem_értenek_hozzá_úgysem_látszik" alapon és ezzel némileg növelte cégének pénzügyi eredményét, mert nem kellett még két kerethez új szerszámot tervezni, gyártani. Értjük, de a fenti még is szebb lett volna. Idealista vagyok és naiv, de a B oldalon már nem változom. | |||||
borisz | Adatlap | 735201 | 2025. március 20. 10:20 | ![]() | |
Szia! Az a helyzet, hogy bosszantó, hogy Gáborék éppen csak nem adtak Sulcéknak egy új öntőszerszámot, és így is megmagyarázás meg lehurrogás a vége. Személy szerint én azt is elfogadnám, ha azt mondja, hogy ennyit tudnak, ennyi telik tőlük. De, én még mindig azt mondom, hogy lássuk meg, vegyük kézbe. | |||||
kervil | Adatlap | 735199 | 2025. március 20. 07:59 | ![]() | |
A makettekkel kapcsolatos elvárásokat több tényező is alakítja, de biztosan kiemelt helyen szerepel a makettező típussal kapcsolatos előzetes tudása. Ha valaki nagyon behatóan ismer egy gépet, azt zavarja, ha a valósághoz képest apró eltéréseket is tapasztal. Míg ha az ember az adott típust kevésbé ismeri, nem fog falnak menni nagyobb hibák esetén sem. Nem vagyunk egyformák ilyen tekintetben sem, nem ugyanazt várjuk el a hobbitól, de ez szerintem rendben van így. | |||||
pmheros | Adatlap | 735198 | 2025. március 20. 07:29 | ![]() | |
Üdv! Én szívesen korrigálom egy makett rossz alakját, nekem az is örömet tud okozni (egyszer). De ha nem tudok kabintetőt reszelni hozzá, (mert azt nem tudok), akkor nem 4-5 darabot fogok venni az adott makettből, hanem egyet, vagy egyet sem. Én így szavazok. | |||||
czzoli | Adatlap | 735197 | 2025. március 20. 06:48 | ![]() | |
"A játék az nem játék!" | |||||
medor | Adatlap | 735195 | 2025. március 20. 00:50 | ![]() | |
Sziasztok! Ennyire vágja mindegyikőtök az alakját,a panelvonalait és a szegecseit? Ha ennyire "bis"-tosak vagytok mindenben akkor gondolom vagytok annyira profik, hogy az eltérések módosításai sem fognak gondot okozni az építés alatt. Egy dolgot veszítettetek el időközben.Ez csak játék!Kellemes időtöltés.Hobbi! Úgy hívják: Makettezés! Elfelejtettétek? Nem itt kell tökéletesnek lenni! Eszembe jutott egy idézet egy filmből rólatok: "Maga az a fajta vesztes típus,aki észre sem veszi amikor nyert?" | |||||
pbiegelb | Adatlap | 735194 | 2025. március 19. 23:20 | ![]() | |
Sziasztok! Szekeres Gábor (Precíz) gondolatait teszem fel a MiG-21 bisz makettel kapcsolatban. Íme: Az a gond, hogy cseh barátainknak változatlanul fogalmuk nincs arról, hogy mi az a MiG-21bis! Ezt próbálom elmagyarázni a modelforumon is az embereknek, de ma is ott tartanak, mint az OEZ MF/bis/SMT hármas változatnál úgy 35 éve. A beömlőt alakították át, de ahogy 2011ben úgy most is abban a hitben vannak, hogy minden egyébben ugyan az volt a törzs mint az MF. A MiG-21bis egy új típus volt, új radarral, elektronikával, hajtóművel . . . Ez nem csak belül, de kívül is látszik a gépen. Sajnálom, de lényegében ugyan ott vagyunk mint 2011ben. Most is lesz egy hibrid MF/bis makett. Csak most a beömlőt változtatták meg. Például. Mondtam anno is nekik, hogy a kabintetők az MF és a bis között nem cserélhetők mert más a méretük! Sulc Novemberben a Plastic Ziman is csak azzal válaszolt, hogy az elenyésző méret különbség. De 2011-ben ugyan ezt mondta a beömlőre is! Majdnem 15 év kellett, hogy beszivárogjon, hogy más a beömlő és elkészítsék. Példa. Az új K kereten az elülső rádiótér takaró lemezt simán átvették az MF-ből, bár még ezt sem tudták hiba nélkül megcsinálni, lemaradt gravírozás róla. Csak a legelöl található Szesztartály takaró lemezt formálták át. Sajnos a példák sora hosszú. Az 48as MF után is volt egy jó hosszú hiba lista amit jó lett volna ha kijavítanak a 72es gép készítésekor amire volt úgy 10 évük. Ezek most is ott vannak a 72es kereteken és csak tetézik azt amit csinálni kell ha javítani akar a makettező. Persze ki mennyire igényes? Ködös, holdmentes éjszakán ez egy nagyon jó MiG-21bis-nek fog látszani a sötétben! : ) : ) Változatlanul csak azt tudom mondani, hogy érdemes elmenni és aprólékosan megnézni a kiállított MiG-21bis gépeket. Nem kell nekem hinni, ott vannak az igazi gépek. Érdemes őket megvizsgálni aprólékosan! Üdv Precíz Müvek | |||||
atika | Adatlap | 735185 | 2025. március 19. 17:19 | ![]() | |
...és a maradékból meg lehet csinálni egy ilyesmit! :) | |||||
atika | Adatlap | 735183 | 2025. március 19. 17:08 | ![]() | |
Azt írják a leaflet-ben, hogy módosították az átlátszó keretet is. Ettől eltekintve igen, egy interceptor MF változat is ott van a dobozban. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 735180 | 2025. március 19. 16:43 | ![]() | |
Jól látom, hogy az MF-hez képest csak a "K" öntőkeretet adja pluszban? Tehát ebből a dobozból építhetünk MF-et és bis-t is? | |||||
borisz | Adatlap | 735178 | 2025. március 19. 15:59 | ![]() | |
Egyébként igen, lelombozó az a hozzáállás Sulc részéről, amit Precíz üzent nekünk. Mindazonáltal, ha egy kis tömítéssel és karcolással meg lehet oldani a szárnyait a MiG-21bisznek, akkor azért nagy duzzogva mégis... Én óvatos kíváncsisággal vagyok, meg ennél jobbat úgysem fognak csinálni. | |||||
atika | Adatlap | 735171 | 2025. március 19. 12:16 | ![]() | |
...ja és a sémák, ha nem tudná mindenki, hogy miről is van szó! :) | |||||
atika | Adatlap | 735170 | 2025. március 19. 12:14 | ![]() | |
A tíz sémából 4 tervben volt nálam már, de még kettő nagyon bejön. Ez eddig 3 dual combo, ha legalább a gerinc és az orr tényleg rendben van. Az alkatrészek alapján én nagyon bizakodom!:) | |||||
atika | Adatlap | 735169 | 2025. március 19. 12:08 | ![]() | |
A gerincet (biztosan) és az orrát (állítólag) jól megcsinálták. Az összes többi különbséget nem (nem tudjuk, hogy a Szekeres Gábor által javasoltak közül mi lett megvalósítva), legalábbis erről ment a beszélgetés a modellforum.cz topikja alapján korábban. | |||||
borisz | Adatlap | 735168 | 2025. március 19. 11:58 | ![]() | |
Az a 10 festésminta eléggé vonzó a doupackjukhoz, csak az a kérdés, hogy nennyire bisz és mennyire MF az a makett. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok!
Móvárra megjelenő 3D nyomtatott újdonságok: