Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43. |
ati27 | Adatlap | 736820 | 2025. május 2. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem meg pont érdemes elmenni. Bármilyen jó minőségű a kép, nem adja vissza az "élő" maketteket! Mondjuk én most svédországból jöttem le.. Nem bántam meg. Neveztem is 2 géppel, persze az esélytelenek nyugalmával. És igen, a hobby kategóriában is olyan, de olyan magas volt a színvonal, hogy csak pislogtam. Viszont, most elég nagy dózisu motivációt kaptam, hogy még jobban fejlődjek! A börze szuper volt. Valahol kiszámolták, hogy a halálcsillag több ezer év USA GDP-nek felel meg. Szerintem a börzén 2 óra alatt mindkét halálcsillag árát el lehet volna tapsolni. Vettem is pár dolgot... Szóval nagyon szuper volt, köszönet a szervezőknak! Előzmény: (736560) kervil 2025. április 27. 12:48 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 736654 | 2025. április 29. 07:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Csaszi, egyébként nagyon szép lett, mindig járkáltam vissza megnézni! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csaszi | Adatlap | 736618 | 2025. április 28. 10:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Köszi az észrevételt, meg is fogom csinálni, de mikor Novemberben végeztem vele, pont elegem is lett ebből a csodás Neomega cuccból :D Két éve pont Mosonon vettem a börzén, most visszavittem :) Most épül még 4, meg még más is, úgyhogy azokra figyelek :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 736609 | 2025. április 27. 22:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amint eljuttatják hozzánk a szervezők az eredményeket, onnantól pár óra múlva felkerülnek. De egy ilyen hétvége után nyilván mindenki levegőért kapkod. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736608 | 2025. április 27. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ha tényleg 17e darab szegecset működött bele a felületbe, a panelvonalak vésése mellett, akkor esélyes | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 736601 | 2025. április 27. 21:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amúgy a Kamov építője kicsit felcserélte az egyik alsó és az egyik felső forgószárnyat, ezt szerintem érdemes lenne javítani. Így az első indításkor szétverné a sárkány azt a lapátot, amelyik felülre való, mert beleverne a motorburkolatba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736598 | 2025. április 27. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazad van... de 25-28 év kimaradt az életemből, amit iszonyatosan nehéz lesz behozni, ha nem egyenesen lehetetlen :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 736597 | 2025. április 27. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 736596 | 2025. április 27. 21:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 736594 | 2025. április 27. 21:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem ezt tekintse mindenki ösztönzőnek. Lehet latni élőben, mit lehet elérni, és ez jó első lépésnek. Utána lehet agyalni, hogy tudnánk hasonló hatást produkálni egy maketten. Szóval ez ne vegye el senki kedvét, a legjobbaktól lehet a legjobb fogásokat eltanulni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 736588 | 2025. április 27. 20:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Respect és Tisztelet a szervezőknek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736566 | 2025. április 27. 14:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ilyenkor a képeket nézegetve az ember egyrészt elkedvetlenedik, mert látja, hogy milyen messze van az élmezőnytől; másrészt viszont feltámad az ösztön, hogy ő is alkosson. Azt hiszem, még egyszer retusálok, utána meg pont olyan akart lenni, lakkozás-matricázás következik, ha piros hó is esik fekete pöttyökkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 736565 | 2025. április 27. 14:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Aki átélte a móvári lázat, az talán megérti, mi ihlette a karácsonyra kapott napirajzot: makettinfo.hu/hirek_2024.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 736564 | 2025. április 27. 13:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én a börzén eleve nem is nézem azokat a dolgokat, amiket könnyen megvehetek a hazai boltokban, pláne, hogy olcsón áruló second hand emberek nem nagyon vannak már, a kitelepült boltok meg nagy kedvezményt nem adnak- így bármikor meg tudom venni. Eleve csak azok a dolgok érdekelnek, amiket amúgy külföldről, pláne EU-n kívülről kéne rendelni. De ilyenekből is volt elég sok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 736563 | 2025. április 27. 13:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nézd, a diorámázás pont arról szól, hogy a tankok technikai részletein kicsit túllássunk, az ,,aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul"-mondás egy dioráma témaválasztására is áll. És ma már azért nem olyan nehéz utánanézni, mint akár 20 éve. Én vadászként készülök ki attól amikor egyszerre vannak pelyhes kiskacsák, zöld fejtollas gácsér, és mindez júliusban :) Ami a kategóriákat illeti, azt írtam is, hogy én a ZIL tűzoltóautókon hökkentem meg, gyakorlatilag ugyanabból a cuccból volt a katonai és a civil makettek közt is. Mondjuk látogatóként igazából mindegy, csak furcsa. Hogy érdemes elmenni-e, vagy elég a fénykép, arra határozottan azt mondanám, hogy mindenképpen el kell menni -hogy néhány dolog csak fényképen üt be, az természetes, még nekem is volt ilyen, konkrétan a saját fotóimmal. De nem makettverseny-specifikus, turistafotóknál is van. -most nem azért, hogy magamat fényezzem, de 1500 képet csináltam, és még aznap este fel is raktam, azért nem minden rendezvényről van ilyen szintű tudósítás -szépen, ráérősen körbejártam, és lefényképeztem gyakorlatilag mindent, de ez távolról sem fullos fotódokumentáció, egy diorámáról kéne, vagy 8-10 fotó, hogy minden részét megmutassa az ember, figurát fotózni meg külön mesterség, én max leltárt készítettem róluk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736561 | 2025. április 27. 12:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(ez meg Mekettnek ment volna, ma valahogy nem jönnek össze ezek a válaszok) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736560 | 2025. április 27. 12:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi neked is a beszámolót! Tényleg rengeteget lehetne költeni. Én évről évre lebeszélem magam szinte mindenről, ezúttal pedig rekordot döntöttem: egyetlen üveg festékkel távoztam mindössze. Pedig előzetesen voltak terveim, de szinte mindent meg lehet venni olcsóbban is, akkor meg minek költsek? Mondjuk ha az ember jól körülnéz, biztosan lehet találni dolgokat, amiket megéri megvenni. A the48ers standjánál majdnem el is csábultam a fündekals matricákkal, amiket nagyon kevesen forgalmaznak, és amúgy csak az USÁ-ból lehet meghozatni. Sajnos azonban nem készültek belőle nagy választékkal, amiket leginkább akartam volna, azok nem voltak, így végül üres kézzel távoztam innen is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736557 | 2025. április 27. 11:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(az előző Freddy bejegyzésére ment volna válaszként) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736556 | 2025. április 27. 11:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a fényképes beszámolót! Ilyenkor mindig elgondolkodom rajta, mennyire érdemes egyáltalán elmenni ezekre a rendezvényekre, mert a fotókon többet lát az ember, mint a helyszínen. Mindig rácsodálkozom utólag olyan dolgokra, amiket a helyszínen elmulasztottam. Ezúttal a teljesség igénye nélkül, a számomra fontosabbakat kiemelve ilyen volt a Bolton-Paul Defiant, a "California Cutie" Lightning, a Hellcat dioráma az elrontott anyahajós leszállással, vagy a magyar Storch-os dioráma. A honlapodon írt gondolatokra ráfűzve: mint egykori elvetélt botanikust, engem is mindig zavartak a diorámák nonszensz növénytani képződményei. De persze ez is olyan, mint minden más ebben a hobbyban: annak szúr csak szemet a pontatlanság, aki valamilyen szinten konyít hozzá. A "what if" témák besorolásán is fennakadtam, hozzád hasonlóan. Ott volt pl. az a magyar felség- és lajstromjelekkel ellátott Arado prototípus, ami a sima repülős kategóriában indult. Ez tényleg olyan, amit írtál, hogy szokatlanságával is kitűnik a tömegből. Bár gondolom attól függött elsősorban a dolog, hogy ki hova nevezte az adott munkáját. Mintha olvastam is volna valahol, hogy a szervezők a nevezés pontosságával nem foglalkoznak, legfeljebb ha valaki nagyon nem jó kategóriában indul, akkor nem értékelik a munkáját. Illetve egy saját megjegyzés a végére: hogy hogy lehet egy hülye szóviccnek alárendelni egy diorámát, az nekem még mindig magas... :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 736552 | 2025. április 27. 10:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mindenkinek köszönöm a bőséges és remek képanyagot,aki megosztotta őket,így,mint pl. én is aki nem volt jelen,mégis kicsit olyan mintha ott lett volna. Még egyszer,köszönet az áldozatos munkátokért! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 736546 | 2025. április 27. 08:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a Mosonshow szervezőinek a munkát, ismét nagyon színvonalas rendezvényt hoztak össze! Reggel bekerítette Mosonmagyaróvárt az eső, néha vízszintesen is esett, ami kissé nehezítette a mozgást a két csarnok között, sokan távol is maradhattak emiatt szombaton. Az aréna előtti nutriacsaládot mindenesetre nem zavarta a sokadalom. Hoztam pár képet a börzéről, hogy kicsit rosszul érezze magát minden otthonmaradó: makettinfo.hu/Mosonshow-2025-A-borze Érdekes volt a két kiállított járműreplika, bár mindig lógott rajtuk egy-két gyerek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 736544 | 2025. április 27. 02:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az első kettő repülők, itt a többi: makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1177-mosonshow-2025-iii.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1178-mosonshow-2025-iv.html Harcjárművek: makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1179-mosonshow-2025-v.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1180-mosonshow-2025-vi.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1181-mosonshow-2025-vii.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1182-mosonshow-2025-viii.html Hajók makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1183-mosonshow-2025-ix.html Civil makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1184-mosonshow-2025-x.html Scifi makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1185-mosonshow-2025-xi.html Figura makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1186-mosonshow-2025-xii.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1187-mosonshow-2025-xiii.html Egyebek makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1188-mosonshow-2025-xiv.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1189-mosonshow-2025-xv.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 736539 | 2025. április 26. 23:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jó volt a Mosonshow ismét, le a kalappal a szervezők és a résztvevők előtt! Képek, első két rész. makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1175-mosonshow-2025-i.html makettekeswg.blogspot.com/2025/04/1176-mosonshow-2025-ii.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 736431 | 2025. április 23. 09:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 736424 | 2025. április 23. 01:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Megy valaki szombat reggel Székesfehérvárról Mosonmagyaróvárra, esti visszatéréssel? Nálam még van hely. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 736280 | 2025. április 20. 06:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 736279 | 2025. április 20. 06:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsűri kérdésekben a Magó Károly az illetékes, tőle direktben kérdezd kérlek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 736278 | 2025. április 20. 06:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 736269 | 2025. április 19. 20:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Kapunk beosztást a zsűrizéshez? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
m7priests | Adatlap | 736163 | 2025. április 17. 14:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kerestem "telekocsi" topikot, de nem találtam, így ide irom ki: vasárnap reggeli, budaörsi indulással van 2 hely az autómban, délutáni visszaindulással. Bp. XI. kerületi megálló még belefér induláskor és érkezéskor is. Érdeklődőket mailben várom: m7priests@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 736090 | 2025. április 15. 18:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, Aki Balaton Modellt szeretne előrendelni, még megteheti. 20% kedvezmény lesz mindenre a helyszínen. Ahogy mindig, úgy idén sem áll módunkban mindenből vinni még 1-1 darabot sem (200+ különböző termék van!). Aki tudja, mit szeretne, legyen kedves előre jelezni, és akkor biztosan lesz. Az átvételt lehetőleg szombatra időzítsük, mert amit aznap nem vesznek át, azt vasárnap kiteszem árulni. (Sajnos tavaly is volt, aki nem jött érte, az e-mailekre sem reagált, én meg tartogattam neki még vasárnap is, miközben volt, aki megvette volna. Ilyen nem lesz több.) A webshopban is www.balatonmodellshop.co.uk/hu/ le lehet adni rendelést, ez esetben a móvári átvételt kell választani szállítási/fizetési módnak és akkor a kedvezmény is láthatóvá válik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 734976 | 2025. március 12. 08:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt Szervezők! Azt szeretném kérdezni, hogy mi az oka annak, hogy bár a honlap (fényképes lista) szerint a börzén ott lesz a Quicktracks is, ám az exceles táblázatban nem szerepelnek? Ott lesznek végül? A választ előre is köszönöm! Üdv B. Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 734796 | 2025. március 6. 21:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt makettezők! Továbbra is várjuk a segítségeteket a Mosonshow lebonyolításához. Az előző felkérés még aktuálís. Valamint kiegészíteném még egy nagyon fontos feladatkörrel. Évek óta problémás a makettek örzése, főleg a szombati és vasárnapi napon. Várjuk azoknak a jelentjkezését, akik úgy érzik, hogy az övék is ez a rendezvény és hajlandók 1-1 órát vállalni a makettek örzéséből. A segítő diákok mellé szükséges néhány hozzáértő felnőtt segítsége is. Az idei évtől a figura szekció kiemelt örzési feladat. Ide nagyon örülnénk a figurások jelentkezésének. Szombaton a szolnoki rendezvényen elérhető vagyok, vagy az alábbi e-mail-en tudtok jelenkezni: vadistvan60@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 731029 | 2024. november 30. 06:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt Makettezők! Mint már említettem közeledik a 2025-ös Mosonshow. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani a rendezvény egy-két kulcsfontosságú területen segítségeteket kell kérnünk. Várjuk a feladatra magát alkalmasnak és elkötelezettnek érző makettezők jelentkezését. Az egyik ilyen feladat a helyszíni nevezés. Péntek kora délutántól 18.00-ig, valamint szombaton 8.00-12.00 között. a feladat elvégzéséhez szükséges számítógép kezelési gyakorlat (adatbevitel), valamint legalább angol nyelvtudás. Több nyelv ismerete még szerencsésebb. A másik feladat egy kicsit húzosabb. Itt két-három emberre lenne szükség. Az eddigi segítség részvétele munkahelyváltás miatt bizonytalan. Itt több területen van szükségünk emberre 1. adatfeldolgozás és az eredménylista összeállítása kezdés szombat 14.00, befejezés ahogy sikerül, de belenyúlhat az éjszakába. követelmény: EXEL ismeret makró szinten. 2. oklevelek nyomtatása. kezdés kb 20.00, befejezés éjszaka 3. PPT összeállítása az eredményhirdetésre. kezdés a végeredmény összeállítása után kb 23.00-tól., valamint a PPT kezelése az eredményhirdetés alatt 14.00-17.30 között. Amit cserébe biztosítani tudunk: Kollégiumi szálláson elhelyezés 4 fős szobákban. Szombaton délben az iskolai menzán egy ebéd. Valamint az eredményfeldolgozásban résztvevőknek egy helyszínre hozott egyfogásos vacsora. A hangulat megteremtése csapatmunka. Vadász István 06-30-94-98-160 vadistvan60@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
cenci | Adatlap | 730833 | 2024. november 24. 20:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Egy kicsit megkésve ,de csak elkészült a Mosonshow videója. Két részbe fért a 4 órás anyag. Talán a versenyzők között mindenki megtalálja a munkáját . Jó szórakozást hozzá ! 1.rész: www.youtube.com/watch
2.rész: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 729942 | 2024. október 27. 21:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen Tisztelt Magyar Makettező társadalom! Rohamosan közeledik a 2025-ös Mosonshow. A nemzetközi rendezvényeket végígnézve és figyelembe véve az ottani tapasztalatokat, meg kell állapítanunk, hogy nem nagyon van szégyenkezni valónk. Viszont vannak olyan területek, ahol komoly lemaradást tapasztaltunk. Ez pedig a reklámtevékenység a rendezvény hangulatának a bemutatása. A rendezvényről elkészült többszáz, vagy ezer kép visszaadja a versenymunkák minőségét és mennyiséget, viszont nem adja vissza a rendezvény hangulatát. Pedig úgy gondoljuk, hogy a rendezvény hangulatának nagy vonzereje van. Szeretnénk a rendezvényről videós összefoglalókat is készíteni. Ezt két részre szeretnénk bontani. Szeretnénk bemutatni: a rendezvény felépítését, berendezését a tömeg mozgását a börzét a nevezést a zsűrizést az esti vacsorák hangulatát a díjkiosztó hangulatát. rövid riportok készítése a vendégekkel, börzésekkel (fél-egy perc) Szeretnénk megismertetni a leendő látogatókkal: a rendezvény kulcsfiguráit egy-egy 5-6 perces videóban. - a rendezvény alapítóját - a főszervezőt - a börze terület felelősét - a klubokkal kapcsolatot tartót - a zsűrielnököt. a szekcióvezetőket néhány zsűritagot néhány kiemelkedő magyar makettezőt. Az így elkészült videókat szeretnénk felhasználni a rendezvény honlapján, valamint egy youtube csatornára felrakni. Röviden ezekre a feladatokra keresnénk embereket, vagy 2-3 fős csapatokat. A két feladatkör akár ketté is választható, hogy ne legyen nagy a leterhelés. A másodikat akár a rendezvény előtti időszakban is el lehetne kezdeni. Várjuk jelentkezéseteket az alábbi elérhetőségeken. Balogh János jbalogh900@gmail.com 20/26-79-997 Vadász István vadistvan60@gmail.com 30-94-98-160 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 728503 | 2024. szeptember 13. 16:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Makettező Barátaink! 2024-ben 975-en neveztetek a versenyünkre a világ számos országából, ez nagy örömmel tölt el bennünket és reméljük, hogy 2025-ben még ennél is többen fogtok meglátogatni minket. Ugyanakkor a versenyünk alapterülete már csak nagyon nehezen növelhető, ezért kénytelenek vagyunk bevezetni a következő szabályt: egy makettező, egy adott kategóriában maximum három makettet nevezhet a versenyre. Természetesen mindenki indulhat több kategóriában, mindegyikben maximum három pályamunkával. Ez a makettek biztonságos kezelése, elhelyezhetősége érdekében történik. Az előnevezés díja 2025-től 10 EUR lesz versenyzőnkként, a helyszíni nevezés pedig 15 EUR. Hosszas egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy továbbra is a helyszínen lehet csak fizetni a nevezési díjat kártyával vagy készpénzben. Ezeket a szabályokat azért kell bevezetnünk, hogy a megnövekedett versenyzőszám mellett is tudjuk tartani a nevezés sebességét, és a rendezvény megszokott gördülékenységét és színvonalát, ami közös érdekünk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 723947 | 2024. április 25. 19:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Prop! Ezt nehéz megmondani, sőt mondhatni udvariatlanság. Minden rendezvény másban kiemelkedő. Az SMC másban jó, mint a MMS, a telfordi másban nagyobb, mint az MMS.Az olasz versenyeken pl a figura a nagyon kiemelkedő. Hogy az MMS miért vonzza az embereket? Az egyik a földrajzi elhelyezkedés, a közlekedés (autópálya, 3 reptér, vonat) A város nagysága ideális egy ekkora rendezvényhez. Az időjárás ebben az időszakban már aránylag elfogadható (most is szerencsénk volt), nagyon kicsi az esélye a hónak, az ónos esőnek. Tehát biztonságosan lehet megközelíteni. És pont ezért szinte évadnyítónak is nevezhető, ahová elhozzák az emberek a télen készült holmit is. Pont az az idő, hogy kiheverik a karácsonyi kiköltekezést, tehát van mit költeni a börzén. Akárhogyan is nézem a város nagyon a Borostyán út nyomdokán fekszik. Valamit csak tudtak azok a rómaiak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 723919 | 2024. április 24. 21:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Már régen is az volt a mondás, hogy Európa egyik legnagyobbja. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 723914 | 2024. április 24. 20:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Csak kíváncsiságképpen kérdezném (ha lehet ilyet), hogy ez a Móvári rendezvény Európában kb hányadik, nagyság szintjén? Persze nem számszerűsített adatokra vagyok kíváncsi, csak amolyan szubjektív véleményre. (Mert én amelyik rendezvényeken voltam, Prága, Pozsony, Brescia, Thiene, stb közel sem ekkorák. És most nekem úgy tűnik, mintha itt lenne Európa egyik legnagyobb rendezvénye.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 723850 | 2024. április 23. 13:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocsánat, nem szándékoztam senkit kihagyni! Mindenkinek óriási tisztelet, aki részt vett benne. Tudom jól, mennyi munkája van a legutolsó háttérembernek is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 723844 | 2024. április 23. 13:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne feledkezzünk meg az Armadásokról sem. Én ugyan nem voltam ott, de rajtam kívül mindenki. Nem kis részt visznek az egészből már évek óta... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 723838 | 2024. április 23. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 723836 | 2024. április 23. 10:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még a Flesch Nonprofit Kft., Önkormányzat-UFM, végső áldása kell a dátumra, ha minden jól megy a jövő hét végére, ellenjegyzik, és kihirdetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 723835 | 2024. április 23. 10:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 723834 | 2024. április 23. 09:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönjük a szervezést a móváriaknak, a bolyaisoknak és mindenkinek, aki részt vett benne! Elképesztő volt látni, hová nőtte ki magát ez a rendezvény. Fun-fact: 2025 áprilisára már nincs szabad szállás a városban. Azt hiszem, ez mindent elmond a népszerűségéről. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hadijatekos | Adatlap | 723832 | 2024. április 23. 09:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves barátaim! Még kell pár nap, amire kipihenjük magunkat, de szeretném ezúton is megköszönni a kemény munkátokat, nektek annak a közel 200 önkéntesnek, akik mind hozzájárultatok ahhoz, hogy ez az igazi magyar sikertörténet egy újabb fejezettel bővült. A rendezvény nálunk van Mosonmagyaróváron, szerencsére egyre több helyi embert sikerül bevonni, támogatnak minket vállalkozások és maga a város biztosítja számunkra a jogi és gazdasági kereteket, hogy működni tudjunk. De magunkban, ezt a rendezvényt még így sem tudnánk megvalósítani, ehhez kell a magyar makettező társadalom összefogása, ez nem egy helyi klub rendezvénye, már régen túllépte a helyi kereteket, ez a magyar makettezők közös szervezésű nemzetközi versenye. Tehát szeretném, ezúton is megköszönni a támogatásotokat és a bizalmatokat, amivel megtiszteltetek engem az "első bálozó" szervező-koordinátort. Köszönöm! Balogh János | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 723819 | 2024. április 22. 19:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A versenynaptárba felkerültek a Mosonshow makettverseny eredményei: makettinfo.hu/Mosonshow-2024-dijak-awards | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 723786 | 2024. április 22. 11:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A városi útmutatókról sejtettem, hogy az a város feladata lenne (de az engedélye mindenképpen kell hozzá), ezért is írtam, hogy úgy éreztem, a város nem igazán vesz részt a promótálásban. A QR kód nagyon jó megoldás lenne a helyszíni információhoz, térképhez. Sokkal egyszerűbb egy kattintással beolvasni, mint telefonon a keresőben bepötyögni a honlapot és azon még tovább keresgélni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 723780 | 2024. április 22. 10:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Czegle Zsolt képei a 2024-es Mosonshow-ról: makettinfo.hu/Mosonshow-2024-1 |
Tovább >>> |