<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyzo | Adatlap | 736462 | 2025. április 23. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736450 | 2025. április 23. 20:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyedül a futószárak bekötésénél a belépőélen levő dudorokkal gyűlt meg a bajom, de lehet, h az én kezem is benne volt.Szerintem lényegesen felhasználóbarátabb készlet, mint a korábbi Edu holmik. De a futószárak és kerekek pozicionálásával van még hova fejlődni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 736416 | 2025. április 22. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én már csak ámulok, meg bámulok... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736411 | 2025. április 22. 14:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hű, az az öregítés! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736409 | 2025. április 22. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És a te maketted is elképesztő! Le a kalappal a kukacozás minősége előtt. És külön köszi, hogy a folyamatát is leírtad nekünk! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736406 | 2025. április 22. 14:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű ez a Warhawk! Igazi inspirációt jelentenek nekem a munkáid, főleg, hogy egy a méretarányunk, és a témaválasztások is nagyon hasonlóak. Milyen volt amúgy ez az Edu makett? A kerekek csapolását mint hibát említetted, volt-e azon kívül valami probléma vagy nehézség vele? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736405 | 2025. április 22. 14:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gratulálok hozzá, igazi dísze lesz a polcodnak ez a Hornet! Nekem a makettjeid közül eddig ez a kedvencem, ami nem kis szó, mert a többit is nagyon szerettem. Az állványod megoldása is nagyon tetszik, pedig amúgy én sem vagyok "állványpárti". Ha egyszer mégis állványos megoldásra adom a fejem, biztos hasonlót fogok én is választani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736404 | 2025. április 22. 14:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még műhely titkot is kapunk? Köszi! Gyönyörű munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736403 | 2025. április 22. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen Tibcsi! Igazából nem találtam fotóbizonyítékot arról, hogy ezeken a gépeken a szárny felső részén erősebb égéstermék lerakódás lett volna. A kipufogók utáni felületek alul azért kaptak kormot rendesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736402 | 2025. április 22. 13:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! MRP festékkel csináltam a csíkokat. Az üvegből beöntöttem a pisztolyba, adtam hozzá 1-2 csepp retardert, felbugyborékoltattam egy műanyag gyűszű alakú célszerszámmal, hogy keveredjen. Kb 3 mm távolság, 1 bar nyomás. Villás végű tűvédővel, 0.2-es dűznivel csináltam. Kb 20 másodpercenként töröltem a tű végét higítós ecsettel, időnként felbugyborékoltattam a festéket a tartályban, hogy ne szálljon le az aljára a sűrűbb rész. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736398 | 2025. április 22. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű munka, gratulálok! Szerettem volna belekötni, de nem tudok... főleg, ha a kiömlőkkel még egy kicsit foglalkozol. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
truth | Adatlap | 736397 | 2025. április 22. 11:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép munka, gratulálok! A kukacfestéssel már régóta szemezek de sosem mertem kipróbálni. Esetleg mesélnél a kulisszatitkaidról? Kb. milyen higítás, mekkora nyomás, milyen festék, düzni és milyen távolságról fújtad? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736389 | 2025. április 22. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Köszönöm szépen! A kukacozás egy monoton rutinmunka volt, ami ebben az építésben nehézséget jelentett, az a nagy felületek szép tömítése és a visszakarcolások. Nem is tudom hány ellenőrző surfaceres fújást, javítást csináltam és ez mennyi körömlakk lemosómba került... Ja amit még felhasználtam az a remek Z63 cérna az antenna huzalokhoz (amik nem látszanak a képen) és egy szép Vadász István-gyártású alap keret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736376 | 2025. április 22. 05:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jézusmária! Ez nem semmi, és sehol egy paca, sehol egy pókháló! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736375 | 2025. április 21. 23:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Ez odabasz, minden elismerésem, gyönyörű darab. Nekem az egy életre szóló építés lenne... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736373 | 2025. április 21. 23:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
úh, ez a kukacfestés! Hibátlan, nagyon szép munka! Gratz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736372 | 2025. április 21. 23:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736371 | 2025. április 21. 22:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi medor. A kiömlők belsejében még elmolyolok egy kicsit, némi barnás, sötétszürkés csíkokat illik belevinni hisz nem voltak ilyen hófehérek... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736370 | 2025. április 21. 22:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736368 | 2025. április 21. 21:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Oh, szuper! Gondoltam, hogy lesz ott még valami. pmheros nagyon jól megfogalmazta, hogy a feltűnő állvány is lehet koncepció és lehet tetszetős! Nem várt fordulat! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 736367 | 2025. április 21. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én nem szeretem az "In flight" maketteket,de ez nagyon szép lett. Ha valamin javítanék akkor az a kiömlőbelsők túl fehér színe. Ezek a kerámialapok hamar elszíneződtek. Ünnepi festés ide vagy oda. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736366 | 2025. április 21. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán! Csak a szokásos hibátlanság, gratula! Kipufogó korom lesz még vagy ez már végleges állapot? És a kerekekhez kellett a türelem! Nálam kb. a legkisebb gond ez, bár sokkal gyengébb minőségű makettek szoktam építeni... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736365 | 2025. április 21. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem az én világom, de attól még gyönyörű, profi munka, gratula! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736361 | 2025. április 21. 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi pmheros. Legalább nem fókuszál az ember szeme a gépen lévő hibákra 😅😆 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736356 | 2025. április 21. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nagyon tetszik a Darázs! Szép tiszta, mint amilyen egy évfordulós ünnepi festésű gépnek lennie kell. (Ha a saját repülőm alá raknék állványt, az nálam a lehető legjellegtelenebb, mondhatni láthatatlan lenne. Ha tudnám hová kerül majd fixen, annak a háttérnek a színéhez állítanám. A tiéd teljesen más koncepció. Újra és újra leesik a tekintetem fókusza a repülőről az állványra.) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736353 | 2025. április 21. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi atika neked is. A talpon egy darázs sziluettes matrica lesz: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736352 | 2025. április 21. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Zoli. Tiszta, koszmentes, használati behatásoktól mellőzött, polcra kerülő dísz. Ugyan, mire lennél irigy 😁 kisujjadból kirázod amit én összeszenvedtem 😅 Basszus, azok a kopások a szárnytőben a Warhawkon... na arra lehet irigykedni 👍 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736350 | 2025. április 21. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
...bár, ha művész úgy gondota, hogy a juharlevél maga a tartó, akkor úgy is jó! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736348 | 2025. április 21. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A gépet már eleget dícsérték, nem érdemtelenül. Természetesen, nagyon szép lett. Korábban kíváncsi voltam, hogy milyen is lesz az állvány. Ötletes, illik a géphez, tetszik. Egy piros juharlevelet még hiányolok, gondolom, lesz az is. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736346 | 2025. április 21. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nálam a szokásos "milestone", lábra állt a Warhawk. Megküzdöttem a kerekek nagyon slampos, lötyögős, semmi tartással nem rendelkező csapolásával, után pedig azzal, hogy az effektek nagy részét letaperoltam az állandó forgatás-méricskélés-forgatás-piszkálgatás szekvenciával a kerekek ragasztása közben. Szóval nagyon próbára tette a türelmem és a képességeim, úgyhogy rengeteg cifraságot morogtam közben a bajszom alatt, de végül talán jó lett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736345 | 2025. április 21. 19:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez mestermunka, bitteschön! Csodálom a türelmed és a kitartásod, oszt' még micsoda szépen is dolgozol! Ha irigy volnék, most irigykednék :-D Gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736343 | 2025. április 21. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen Igen! A kék háttérben jobban mutat a "szürke". Ügyes vagy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736340 | 2025. április 21. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sok minden már nem változik ezen a gépen, felkerültek az apróságok: antennák, két rakéta, a travel podra két kapaszkodó fül, helyzet jelző lámpák, fékező horog, stb. És ugye az állvány... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736314 | 2025. április 20. 21:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uhhh... részvétem...☹️ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736303 | 2025. április 20. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736301 | 2025. április 20. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jaj tiszta horror :( tok jok lettek a gipek amugy, gratula! a 2 super hornet 72 vagy 48as? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736295 | 2025. április 20. 14:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még szerencse, hogy az üveglap nem tört darabokra, de így is nagy kár ez. Akkor célszerű nem rögzíteni a lapot, csak megfelelően alátámasztani. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736293 | 2025. április 20. 14:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazi rémálom! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736292 | 2025. április 20. 14:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Az üveggel nem volt semmi baj, feszültséges sem volt. A képeken talán látszik, hogy a polcokat négy kis fatipli tartja. Eredetileg csak fele ennyi polc volt benne, én vágattam üvegessel még 3 polcot, de a tartó tipliket csak rövidebbeket kaptam, mint az eredetiek. Ez akkor nem tűnt nagy problémának, mert a polcokat így is megtartották, igaz csak 2-3 mm-en nyúlt a polc alá. A keret kicsit "nyeklik" és olyankor ki tud csúszni az egyik tipli a polc alól. Most is ez történt, de nem tudom, mitől, mert épp a nejemmel beszélgettem valamiről kb. 5-6 m távolságban a vitrintől. Csak halljuk, hogy leszakad valami. A polc nem tört el, mert "puhára" esett (a makettekre)... próbáltam menteni a menthetőt, de sajnos ment még egy polc, ami további makatteket tört össze... miután kisírtam magam, összeszedtem a makettek alkatrészeit és kicseréltem hosszabbra a tartó tipliket... A könnyebben sérülteket (Tamiya F-14A, Kinetic Mirage-2000D, Hasegawa A-7D, Tamiya Zero, mind 48-as) már elláttam, a súlyos esetek még az intenzív osztályon várják a sorsukat... Hát így jártam... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736289 | 2025. április 20. 12:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szép szerkezetek, gratula! A kár miatt pedig részvéte!... Már több személyt is ért ilyen kár, mi lehetett a gond az üveggel, valami feszültség volt benne? Rögzítve (ragasztva stb) volt az üveglap vagy csak beillesztve a helyére? (Anno gyakran kellett alkatrészt cserélnünk az egyik hazai autógyárnál álló helyzetben berobbanó szélvédők miatt...) z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736288 | 2025. április 20. 11:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez kb hasonló fajsúlyú kép, mint amikor mutatják, hogy egy pótnyi sör végigborult az autópályán... de lehet, hogy ez durvább. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736287 | 2025. április 20. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne csodálkozz 9tonna egy ilyen repcsi persze hogy nem bírja az üveg polc 🤭 Nagyon klassz gépeid vannak. Idegbaj kerülgetne egy polctörésnél engem is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736286 | 2025. április 20. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, de már elkészült. Azóta restaurálni is kellett, mert rászakadt az üvegpolc... de ő csak könnyebben sérült, vannak súlyos sebesültek is... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736285 | 2025. április 20. 10:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régi idők szépsége. Szuper lesz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736282 | 2025. április 20. 09:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Az A-7D-n két rádiótér (vagymi) nyitható plusz a RAT is megépíthető nyitva. De a futóaknák sem rosszak... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736277 | 2025. április 19. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók lettek a darazsak! Valamint tetszetős a delfin és az A7D is. Nem is tudtam, hogy ennyi ajtó megépíthető nyitottan is az A7-en... Pazar a rengeteg fegyverzet is rajta! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736276 | 2025. április 19. 22:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki, eszméletlen jól mutatnak a felületi kopások | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736275 | 2025. április 19. 22:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz. Ráfestettem, de utána eltüntettem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 736273 | 2025. április 19. 21:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szépek lettek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736270 | 2025. április 19. 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól sikerültek! A VFA-2-re végül nem festetted fel azokat a furcsa foltokat? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
No, apróságpk vannak még hátra, illetve a huzalantennán töröm a fejem, hogyan is csináljam. Az biztos, hogy Uschi rugalmas szál lesz főleg. Ezen kívül talán még egy póttartály is kerül a hasa alá. Felfújtam a kipufogó koromcsíkjait, ennél erősebbre nem szeretném. A végleges weathering előtt pihentetem kicsit, de amúgy nem akarom túlzásba vinni, a hasra megfolyások, ill a szárnyakra egy kis sárfelverődés. Valami egyszerű alapot is gondoltam alá, de elég béna vagyok az ilyesmihez.