<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
ltom74 | Adatlap | 736468 | 2025. április 24. 07:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
nagyon allat. grat! Előzmény: (736462) Nagyzo 2025. április 23. 23:39 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736463 | 2025. április 24. 00:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szóval béna vagy..., akkor mi vagyok én!... Azért, mert még nem csináltad, nem lenne gond az alap sem. PSP? Ez laza délután meg is lennél vele. Amúgy új szavakat nem találtam, szóval továbbra is gyönyörű. Vagy inkább túl tökéletes, kicsit el kéne rontani... A póttank még mehet, esetleg bombák a szárny alá, bár nem tudom, ezen volt-e? A kipufogó korom se vészes, se kevés, jó így, ahogy van az egész makett. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736462 | 2025. április 23. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No, apróságpk vannak még hátra, illetve a huzalantennán töröm a fejem, hogyan is csináljam. Az biztos, hogy Uschi rugalmas szál lesz főleg. Ezen kívül talán még egy póttartály is kerül a hasa alá. Felfújtam a kipufogó koromcsíkjait, ennél erősebbre nem szeretném. A végleges weathering előtt pihentetem kicsit, de amúgy nem akarom túlzásba vinni, a hasra megfolyások, ill a szárnyakra egy kis sárfelverődés. Valami egyszerű alapot is gondoltam alá, de elég béna vagyok az ilyesmihez. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736450 | 2025. április 23. 20:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyedül a futószárak bekötésénél a belépőélen levő dudorokkal gyűlt meg a bajom, de lehet, h az én kezem is benne volt.Szerintem lényegesen felhasználóbarátabb készlet, mint a korábbi Edu holmik. De a futószárak és kerekek pozicionálásával van még hova fejlődni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 736416 | 2025. április 22. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én már csak ámulok, meg bámulok... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736411 | 2025. április 22. 14:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hű, az az öregítés! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736409 | 2025. április 22. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És a te maketted is elképesztő! Le a kalappal a kukacozás minősége előtt. És külön köszi, hogy a folyamatát is leírtad nekünk! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736406 | 2025. április 22. 14:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű ez a Warhawk! Igazi inspirációt jelentenek nekem a munkáid, főleg, hogy egy a méretarányunk, és a témaválasztások is nagyon hasonlóak. Milyen volt amúgy ez az Edu makett? A kerekek csapolását mint hibát említetted, volt-e azon kívül valami probléma vagy nehézség vele? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736405 | 2025. április 22. 14:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gratulálok hozzá, igazi dísze lesz a polcodnak ez a Hornet! Nekem a makettjeid közül eddig ez a kedvencem, ami nem kis szó, mert a többit is nagyon szerettem. Az állványod megoldása is nagyon tetszik, pedig amúgy én sem vagyok "állványpárti". Ha egyszer mégis állványos megoldásra adom a fejem, biztos hasonlót fogok én is választani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736404 | 2025. április 22. 14:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még műhely titkot is kapunk? Köszi! Gyönyörű munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736403 | 2025. április 22. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen Tibcsi! Igazából nem találtam fotóbizonyítékot arról, hogy ezeken a gépeken a szárny felső részén erősebb égéstermék lerakódás lett volna. A kipufogók utáni felületek alul azért kaptak kormot rendesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736402 | 2025. április 22. 13:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! MRP festékkel csináltam a csíkokat. Az üvegből beöntöttem a pisztolyba, adtam hozzá 1-2 csepp retardert, felbugyborékoltattam egy műanyag gyűszű alakú célszerszámmal, hogy keveredjen. Kb 3 mm távolság, 1 bar nyomás. Villás végű tűvédővel, 0.2-es dűznivel csináltam. Kb 20 másodpercenként töröltem a tű végét higítós ecsettel, időnként felbugyborékoltattam a festéket a tartályban, hogy ne szálljon le az aljára a sűrűbb rész. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736398 | 2025. április 22. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű munka, gratulálok! Szerettem volna belekötni, de nem tudok... főleg, ha a kiömlőkkel még egy kicsit foglalkozol. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
truth | Adatlap | 736397 | 2025. április 22. 11:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép munka, gratulálok! A kukacfestéssel már régóta szemezek de sosem mertem kipróbálni. Esetleg mesélnél a kulisszatitkaidról? Kb. milyen higítás, mekkora nyomás, milyen festék, düzni és milyen távolságról fújtad? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736389 | 2025. április 22. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Köszönöm szépen! A kukacozás egy monoton rutinmunka volt, ami ebben az építésben nehézséget jelentett, az a nagy felületek szép tömítése és a visszakarcolások. Nem is tudom hány ellenőrző surfaceres fújást, javítást csináltam és ez mennyi körömlakk lemosómba került... Ja amit még felhasználtam az a remek Z63 cérna az antenna huzalokhoz (amik nem látszanak a képen) és egy szép Vadász István-gyártású alap keret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736376 | 2025. április 22. 05:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jézusmária! Ez nem semmi, és sehol egy paca, sehol egy pókháló! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736375 | 2025. április 21. 23:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Ez odabasz, minden elismerésem, gyönyörű darab. Nekem az egy életre szóló építés lenne... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736373 | 2025. április 21. 23:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
úh, ez a kukacfestés! Hibátlan, nagyon szép munka! Gratz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736372 | 2025. április 21. 23:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736371 | 2025. április 21. 22:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi medor. A kiömlők belsejében még elmolyolok egy kicsit, némi barnás, sötétszürkés csíkokat illik belevinni hisz nem voltak ilyen hófehérek... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736370 | 2025. április 21. 22:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736368 | 2025. április 21. 21:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Oh, szuper! Gondoltam, hogy lesz ott még valami. pmheros nagyon jól megfogalmazta, hogy a feltűnő állvány is lehet koncepció és lehet tetszetős! Nem várt fordulat! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 736367 | 2025. április 21. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én nem szeretem az "In flight" maketteket,de ez nagyon szép lett. Ha valamin javítanék akkor az a kiömlőbelsők túl fehér színe. Ezek a kerámialapok hamar elszíneződtek. Ünnepi festés ide vagy oda. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736366 | 2025. április 21. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán! Csak a szokásos hibátlanság, gratula! Kipufogó korom lesz még vagy ez már végleges állapot? És a kerekekhez kellett a türelem! Nálam kb. a legkisebb gond ez, bár sokkal gyengébb minőségű makettek szoktam építeni... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736365 | 2025. április 21. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem az én világom, de attól még gyönyörű, profi munka, gratula! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736361 | 2025. április 21. 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi pmheros. Legalább nem fókuszál az ember szeme a gépen lévő hibákra 😅😆 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736356 | 2025. április 21. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nagyon tetszik a Darázs! Szép tiszta, mint amilyen egy évfordulós ünnepi festésű gépnek lennie kell. (Ha a saját repülőm alá raknék állványt, az nálam a lehető legjellegtelenebb, mondhatni láthatatlan lenne. Ha tudnám hová kerül majd fixen, annak a háttérnek a színéhez állítanám. A tiéd teljesen más koncepció. Újra és újra leesik a tekintetem fókusza a repülőről az állványra.) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736353 | 2025. április 21. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi atika neked is. A talpon egy darázs sziluettes matrica lesz: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736352 | 2025. április 21. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Zoli. Tiszta, koszmentes, használati behatásoktól mellőzött, polcra kerülő dísz. Ugyan, mire lennél irigy 😁 kisujjadból kirázod amit én összeszenvedtem 😅 Basszus, azok a kopások a szárnytőben a Warhawkon... na arra lehet irigykedni 👍 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736350 | 2025. április 21. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
...bár, ha művész úgy gondota, hogy a juharlevél maga a tartó, akkor úgy is jó! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736348 | 2025. április 21. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A gépet már eleget dícsérték, nem érdemtelenül. Természetesen, nagyon szép lett. Korábban kíváncsi voltam, hogy milyen is lesz az állvány. Ötletes, illik a géphez, tetszik. Egy piros juharlevelet még hiányolok, gondolom, lesz az is. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736346 | 2025. április 21. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nálam a szokásos "milestone", lábra állt a Warhawk. Megküzdöttem a kerekek nagyon slampos, lötyögős, semmi tartással nem rendelkező csapolásával, után pedig azzal, hogy az effektek nagy részét letaperoltam az állandó forgatás-méricskélés-forgatás-piszkálgatás szekvenciával a kerekek ragasztása közben. Szóval nagyon próbára tette a türelmem és a képességeim, úgyhogy rengeteg cifraságot morogtam közben a bajszom alatt, de végül talán jó lett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736345 | 2025. április 21. 19:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez mestermunka, bitteschön! Csodálom a türelmed és a kitartásod, oszt' még micsoda szépen is dolgozol! Ha irigy volnék, most irigykednék :-D Gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736343 | 2025. április 21. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen Igen! A kék háttérben jobban mutat a "szürke". Ügyes vagy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736340 | 2025. április 21. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sok minden már nem változik ezen a gépen, felkerültek az apróságok: antennák, két rakéta, a travel podra két kapaszkodó fül, helyzet jelző lámpák, fékező horog, stb. És ugye az állvány... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736314 | 2025. április 20. 21:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uhhh... részvétem...☹️ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736303 | 2025. április 20. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736301 | 2025. április 20. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jaj tiszta horror :( tok jok lettek a gipek amugy, gratula! a 2 super hornet 72 vagy 48as? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736295 | 2025. április 20. 14:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még szerencse, hogy az üveglap nem tört darabokra, de így is nagy kár ez. Akkor célszerű nem rögzíteni a lapot, csak megfelelően alátámasztani. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736293 | 2025. április 20. 14:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazi rémálom! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736292 | 2025. április 20. 14:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Az üveggel nem volt semmi baj, feszültséges sem volt. A képeken talán látszik, hogy a polcokat négy kis fatipli tartja. Eredetileg csak fele ennyi polc volt benne, én vágattam üvegessel még 3 polcot, de a tartó tipliket csak rövidebbeket kaptam, mint az eredetiek. Ez akkor nem tűnt nagy problémának, mert a polcokat így is megtartották, igaz csak 2-3 mm-en nyúlt a polc alá. A keret kicsit "nyeklik" és olyankor ki tud csúszni az egyik tipli a polc alól. Most is ez történt, de nem tudom, mitől, mert épp a nejemmel beszélgettem valamiről kb. 5-6 m távolságban a vitrintől. Csak halljuk, hogy leszakad valami. A polc nem tört el, mert "puhára" esett (a makettekre)... próbáltam menteni a menthetőt, de sajnos ment még egy polc, ami további makatteket tört össze... miután kisírtam magam, összeszedtem a makettek alkatrészeit és kicseréltem hosszabbra a tartó tipliket... A könnyebben sérülteket (Tamiya F-14A, Kinetic Mirage-2000D, Hasegawa A-7D, Tamiya Zero, mind 48-as) már elláttam, a súlyos esetek még az intenzív osztályon várják a sorsukat... Hát így jártam... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736289 | 2025. április 20. 12:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szép szerkezetek, gratula! A kár miatt pedig részvéte!... Már több személyt is ért ilyen kár, mi lehetett a gond az üveggel, valami feszültség volt benne? Rögzítve (ragasztva stb) volt az üveglap vagy csak beillesztve a helyére? (Anno gyakran kellett alkatrészt cserélnünk az egyik hazai autógyárnál álló helyzetben berobbanó szélvédők miatt...) z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736288 | 2025. április 20. 11:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez kb hasonló fajsúlyú kép, mint amikor mutatják, hogy egy pótnyi sör végigborult az autópályán... de lehet, hogy ez durvább. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736287 | 2025. április 20. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne csodálkozz 9tonna egy ilyen repcsi persze hogy nem bírja az üveg polc 🤭 Nagyon klassz gépeid vannak. Idegbaj kerülgetne egy polctörésnél engem is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736286 | 2025. április 20. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, de már elkészült. Azóta restaurálni is kellett, mert rászakadt az üvegpolc... de ő csak könnyebben sérült, vannak súlyos sebesültek is... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736285 | 2025. április 20. 10:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régi idők szépsége. Szuper lesz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736282 | 2025. április 20. 09:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Az A-7D-n két rádiótér (vagymi) nyitható plusz a RAT is megépíthető nyitva. De a futóaknák sem rosszak... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736277 | 2025. április 19. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók lettek a darazsak! Valamint tetszetős a delfin és az A7D is. Nem is tudtam, hogy ennyi ajtó megépíthető nyitottan is az A7-en... Pazar a rengeteg fegyverzet is rajta! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736276 | 2025. április 19. 22:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki, eszméletlen jól mutatnak a felületi kopások | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736275 | 2025. április 19. 22:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz. Ráfestettem, de utána eltüntettem. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |