/ Fórumok /

Nézd, mit szereztem!

Büszkélkedj el új beszerzéseiddel: makettek, kiegészítők vagy bármi más, ami a témához kapcsolódik, és érdemes megmutatni a többieknek!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.
slowmotion 740678 2025. szeptember 5. 13:22
Válasz erre
Ja, és ez azért jó, mert így megnyílik a lehetőség az MP4/4-MP4/8, meg a '88-as Marlboro Yamaha festésére.

Bár utóbbinak belenéztem az összeszerelésijébe, bonyolultabbnak tűnik, mint negatívra karcolni a panelvonalakat pozitívról egy 1:72-es Tomcaten, és ugye végül arra sem vállalkoztam...
slowmotion 740676 2025. szeptember 5. 13:18
Válasz erre
1757071040168673578909942184943
1757071040168673578909942184943
17570710951523288424028295027776
17570710951523288424028295027776

Amúgy nyilván nem nagy dolog, de akrilban eddig nem nagyon akadt. Talán a Green Stuffnak van, de sokadik gyártót nem volt kedvem beemelni.

Gunze H101, Fluorescent red
4WD 740334 2025. augusztus 25. 19:42
Válasz erre
HobbyBoss 87274 TBM-3 Avenger
HobbyBoss 87274 TBM-3 Avenger
Eduard 3DL 72065 TBM-3 Space
Eduard 3DL 72065 TBM-3 Space
Eduard 3DL 72065 TBM-3 Space - rajz-1
Brit TBM-1, Harpoon Mk.I
Brit TBM-1, Harpoon Mk.I
Brit TBM-1B, Harpoon Mk.II
Brit TBM-1B, Harpoon Mk.II
Korai TBM-1
Korai TBM-1
Korai TBM-1 1941-42 eleje
Korai TBM-1 1941-42 eleje
TBM-1  E16
TBM-1 E16
RS72_0231_TBM_3_Avenger_wheels
RS72_0231_TBM_3_Avenger_wheels
TBF-1 vs -3 propeller
TBF-1 vs -3 propeller
TBF-1 vs TBM-3 Powerplant
TBF-1 vs TBM-3 Powerplant
TBM-3 Middle Compartment
TBM-3 Middle Compartment
TBM-3 orr
TBM-3 orr
TBM-3 kipufogó
TBM-3 kipufogó

A minap a kezembe akadt a Hobby Boss 1/72-es új szerszámos TBM-3 Avenger kit-je.
Kellemes meglepetéként ért, hogy ár/érték arányban, egy szépen kidolgozott, részletes, és végre az is ami a dobozra van írva, kidolgozták a pilóta mögötti teret is, nem úgy, mint a Hasegawa TBM-1C készletek esetében, amire csak ráírják az altípust, de nincs benne a dobozban a hozzá való alkatrész.
Szépen kidolgozott belső terek, bombakamra, futóművel és 2 féle szárny. Az felhajtható külön kereten pluszban mellékelve.A felületen az részletek és a finom szegecselés is jól lett megjelenítve.
Kabintető maszkolót és némi rézmaratást is adnak, a felhajtott szárnyakhoz, a bombakamra ajtóihoz, és a Yagi antennákhoz.
Az Eduard 3D Space készlete jól feljavítja, az amúgy sem gyenge kabint. Én még a pilótaülést, a kerekeket és a géppuska csöveket fogom műgyantásra cserélni.

Az eddigi makettek, ebben a méretarányban sajnos nem voltak elég részletesek.

-Az Academy/Minicraft sajnos nem mérethelyes, pláne a kabintetők látványosan kisebbek, mint kellene. Azt sem tudta a gyártó eldönteni melyik változatot jeleníti meg. A doboztetőn egy TBM-3 képe van, a dobozban meg egy felemás korai TBM-1 / TBM-1B. Egyik verzió beépített fegyverzetét sem imitálja.

-A Sword a korai TBM-1 és brit Harpoon-Mk.I verziót adja ki, elég szépen kidolgozva.
Ennél a verziónál nem voltak a szárnyban fegyverek, csak a pilóta előtt az orrban jobb oldalt egy 0,50-es Browning. 4 fős személyzettel repült.

A Hasegawa TBM/TBF-1B és 1C ugyanaz az öntőkeret. Az 1C verzió pilóta mögötti rádió/radar tere helyett a másodpilóta/megfigyelő ülése van kialakítva. Ehhez a maketthez adta ki az Aires a TBM / TBF-1B műgyanta kabinbelsőt és a bombakamra feljavítót. Szép makett a korához képest, de részleteiben nem túl gazdag.

-A Hasegawa TBM-3 még nem volt a kezemben, de gyanítom, hogy csak az új motor miatti burkolatokat adja egy külön kereten, a TBM-1B többi alkatrészéhez.

A Hobby Boss még az idénre ígéri a TBM-1C verziót is.
Zoli 740253 2025. augusztus 21. 22:29
Válasz erre
Nekem csak az volt a lényeg, hogy legyen egy B és egy J, az egyik pedig a VF-111 gépe legyen. Viszont az is fontos, hogy minden USN gépen más hordozó neve legyen, így kicsit sakkozni kell...
z
slowmotion 740250 2025. augusztus 21. 20:47
Válasz erre
Én a B-hez szereztem be kalózzászlós matricát (amivel anno a Fujimi adta ki, csak az utolsó darabot elvitték, amit láttam). Meg ha lesz negyedik B-m, akkor lehet a Fine Moldshoz adott másik matrica (VF-21) megy rá. Jön elvileg a VF-51, de azt nincs nagy késztetésem elkészíteni.
Zoli 740235 2025. augusztus 21. 15:52
Válasz erre
Tudtommal a többi verzióval is. Amúgy nekem B jön, ahhoz van a Microscale matricám is. Illetve a J-hez is van, az VF-96 lesz, de nem a Showtime 100.
z
slowmotion 740234 2025. augusztus 21. 15:31
Válasz erre
A Sundowners nem csak B-kkel repült? Tavaly szereztem valakitől egy olyat Hasegawában :D, de az a CAG festést tartalmazta, én meg szereztem hozzá olyat, amelyik lepattintott egy MiG-et az égről. És mivel kettő szett matrica volt a CAM ívén, ezért kellett még egy B-t vadásznom a Diamondbackshez is.
Zoli 740233 2025. augusztus 21. 14:36
Válasz erre
Az enyém is úton van, nemsokára megkapom. Én viszont maradok a népszerűbb festéseknél, azok közül is a VF-111 század gépénél, nálam ez kötelező. De ez még odébb van, sorszámot kell húzni, sokan megelőzik...
z
slowmotion 740229 2025. augusztus 21. 13:12
Válasz erre
No. Megjött a Finom Penész Showtime 100-asa, úgyhogy az akadémiás verzióból valami mást is ki lehet hozni majd. Van pár lehetőség rá, Tomcatters/Tarsiers/Sluggers, egyik sem az a mainstream pár század Phantomban...
atika 740122 2025. augusztus 18. 11:58
Válasz erre
Legalább a matricája szép, Sovány vigasz, tudom.
Zoli 740060 2025. augusztus 16. 15:31
Válasz erre
Sziasztok,

Én ezt szereztem...:
www.scalemates.com/hu/kits/tamiya-60794-lockheed-martin-f-35c-lightning-ii--1612336
...és sajnos elég vegyes érzéseim vannak. A Tamiya nem hazudtolta meg magát, nagyon..., nagyjából amire számítottam, illetve még az se... Az F-35A után a B legalább kapott bombateret, míg ehhez - akármilyen megfontolásból is - még azt se készítette el a gyártó. A fegyverzet is csupán a felhajtott szárnyvégek alatti 1-1 rakétára, valamint a törzs alatti ágyú konténerre korlátozódik, a többi pilon is hiányzik. A felhajtott szárnyvégeknek és a lehajtható kormánylapoknak örülök, de ma már ez elvárható, főleg ennél a típusnál, pláne a konkurencia termékeinek ismeretében. Sőt, az Italeri nem volt rest még bombák szállítókocsiját, vagy a RAM panelek maszkolását is elkészíteni. Megnéztem gyorsan a 48-as verzió útmutatóját, van miért szomorkodni. Abban nemcsak teljes fegyverzet és bombatér is van, hanem kinyitott fedélzeti létra és utántöltő cső is. De nem is ez utóbbiak a lényeg, hanem a sok leegyszerűsített elem, amit a 48-as makettnél jobban szétbontottak, mint pl. orrfutó-akna oldalsó falai, vagy a futóakna és a bombatér külön mellékelt alkatrészei. Ráadásul ezek az alkatrészek egyáltalán nem aprók, simán megoldható lett volna a gyártásuk 72-ben is.
Bezzeg a kerékbakokat adják a kisebb készlethez is, sovány vígasz...
A cégről alkotott véleményem nem változott, nekem ez kevés, pláne ennyi pénzért. Nagyjából ennyibe kerül egy Clear Prop! MiG-19 vagy -23 is, a Modelsvit termékei pedig még olcsóbbak is. Lehet, hogy ezt a minőséget nem érik el, de az újabb készleteik (főleg Clear Prop!) erősen közelítik, viszont bőven kárpótolnak a részletességükkel (lásd kabin, futóaknák, kiömlők stb...), még az 5-10 évvel ezelőtt kiadott makettjeik is. Láthatólag nem sokat fejlődött a Tamiya a 72-es termékeiknél, a jó minőség eddig is megvolt, de ennél ma már kicsit több kellene...
z
borisz 740018 2025. augusztus 15. 08:18
Válasz erre
SZIGNAL 739998 2025. augusztus 14. 17:58
Válasz erre
Elnézést mindenkitől! DE legalább tanultam ismét valamit pl hogy bármit vesz az ember nagyon olcsón az legyen gyanús :-) Móváron idén vettem a saját Revell Jaguáromat egy "külföldi úrtól" ütött-kopott dobozban viszont alkudva 8- juróért odadta ami jó árnak tűnt akkor belenéztem futólag rajz,matrica,zacskó tele igaz levagdosott ezüst színű alkatrészek de minek leltározzak ennyiért,otthon ismét leltár egyszerű makett minden megvan csak a tantusz nem esett le hogy nem egyezik a rajz a makettel betesz a többi közé és most elővettem azt gondolván Ti tudjátok rosszul de hát koppannom kellett egyet,a kedves "úr" eladott nekem egy Esci Jaguárt Revell dobozban...rajzzal.. matricával fél év után derül ki hogy picit átb...tak :-( jó tanulság volt legközelebb rá kell szánnom pár percet a csekkolásra a kevesebb bosszúságért. Mégegyszer elnézést és kösz ha elolvastátok.
Tibcsi 739995 2025. augusztus 14. 17:11
Válasz erre
Szia!

A Super-hobby-n vettem én is, de én nemcsak figyelőbe tettem, hanem lefoglaltam. Akkor ki is kellett fizetni a teljes árat. A maszkot is lefoglaltam vele együtt, szintén ClearProp és szintén Super-hobby. Persze volt még a kínálatban 3D ülés, kerekek, rakéták, miegymás, de nem éreztem szükségét, szerintem anélkül is megleszek. Pedig szép darabok, a Britmodelleren van róluk közeli kép a gyártótól.

A matrica korábbi beszerzés a Zafír Decals-tól.

(Az a bizonyos bejegyzés a Makett újdonságok topikban van, csak rám lett szólva, hogy nem oda való.. :))
borisz 739994 2025. augusztus 14. 16:32
Válasz erre
Én az egyik haza, fizikálisan Budán lévő bolt webshopjával jártam így. Figyelőre tettem valamit, aztán csak nem jött az értesítés.
Majd ha megjött, megmutogatom.
Zoli 739993 2025. augusztus 14. 16:06
Válasz erre
Szia,

Na igen, korábbi termékeiknél minden is volt a dobozban, gyanta motor, esztergált réz antennák stb, azóta ésszerűsítették a kínálatot, a maguk javára... Én ezt elnézem nekik, mert tényleg csoda, amit művelnek, már az is, hogy még léteznek. A 3D feljavítóikra vagyok inkább kíváncsi, több lesz-e a makett annyival, mint amennyibe kerül az a néhány készlet.
z
pmheros 739992 2025. augusztus 14. 15:51
Válasz erre
Üdv!

Egy olyan hozzászólásra reagálnék amit itt olvastam, de most valamiért mégsem találom azt a bejegyzését amiben a kolléga megosztotta a ClearProp MiG-19PM megszerzésének örömét.

Szóval megláttam a szaktárs makettdobozának a fotóját a fórumon, és azonnal elkapott a RAL 1023 sárga írígység. Mindjárt körülnéztem webshopokban honnan szerezhette. A super-hobby oldalon már réges-rég rányomtam a "Megfigyelés" gombra, de valahogy értesítés csak nem jött az elérhetőségéről. Aztán mikor felkerestem az említett weboldalt persze mégiscsak jelezte raktáron lévőnek. Szóval hirtelen felindulásból bedobtam a kosárba én is az Advanced kiszerelést (mielőtt a "csőcselék" lerabolná az elérhető a készletet), és mindjárt rá is tenyereltem a Vásárlás gombra.

Meg is jött. Örülök! Lapozom az útmutatót, forgatom a kereteket, hümmögök elismerőn. Ez bizony csudajó portéka. Egy valamit mintha hiányolnék: hol a maszk ?, a kolléga fotóján mintha látni véltem volna. Aztán jön az eszmélés: nem ez az első ClearProp makettem aminél ugyanerre rácsodálkoztam, ennél a cégnél bizony korábban sem volt kabintetőmaszk, Advanced felirat ide, vagy oda. Szóval aki szintén hajlamos a figyelmetlenségre, az csapjon hozzá egy maszkot ettől a gyártótól. Aki pedig "tudatos" vásárló, az várja meg más cégek maszkjait, és abból vásároljon hozzá, finoman üzenve így a ClearProp felé.

Üdv.: pmheros
atika 739990 2025. augusztus 14. 13:12
Válasz erre
atika 739989 2025. augusztus 14. 13:11
Válasz erre
Mustang 739986 2025. augusztus 14. 12:33
Válasz erre
igen, már kb. 4 éve raktam össze.
Egyébként nem volt vele baj, mutatós gép készíthető abból is.

Remélhetőleg előnyére válik az ujragondolás!
SZIGNAL 739985 2025. augusztus 14. 12:04
Válasz erre
A helyzet sokkal rosszabb a Revell dobozban az ősrégi Esci makett található. Revell sosem csmagolt Airfix makettet és fordítva sem igaz. Konkurens gyártók.

www.scalemates.com/kits/esci-ertl-4034-raf-ba-jaguar-gr1--1289635
Toth_Gabor 739979 2025. augusztus 14. 05:50
Válasz erre
Nem sokáig...
Mármint Kb 2 nap alatt összerakod dobozból
halaci 739967 2025. augusztus 13. 18:30
Válasz erre
majd kíváncsi leszek a tapasztalatokra!
Tibcsi 739962 2025. augusztus 13. 17:39
Válasz erre
17169P1010044
17169P1010044

Ez van meg neked, ami a képen van? A tiéd egy régebbi Airfix makett Revell dobozban, az enyém idei termés, vadonatúj szerszám, nem ugyanarról a makettről beszélünk. :)

De az sem csúnya, csak Airfix-ék újragondolták (amit nagyon jól tettek:))
Mustang 739959 2025. augusztus 13. 15:31
Válasz erre
Én is ezt a Jaguart kerestem, csak nekem a revell dobozolta lett meg előbb.
Nagyon mutatós lesz belőle a kicsike. Sok sikert!
Tibcsi 739953 2025. augusztus 13. 11:01
Válasz erre
IMG_20250813_105602
IMG_20250813_105602

Örülés van! :)))
slowmotion 738494 2025. június 22. 21:54
Válasz erre
Még nem vettem meg viszont pontosan ugyanannyiba kerül, mint az első évados, úgyhogy nehezen tudom elhinni, hogy lenne benne bármi extra.
De majd egyszer kiderül. Már ha azt veszem meg.
Yuki 738491 2025. június 22. 20:02
Válasz erre
Szép estét kívánok ezt a készletet simán építem meg de a kolega a 4.évadosat vette meg abban van hang és fény ez csak sima készlet.
pmheros 738471 2025. június 22. 05:47
Válasz erre
Üdv!

Ha ilyen nemes a cél, akkor veled örülünk, pláne ha láthatjuk is majd a munkáid !

Üdv.: pmheros
Matthias 738470 2025. június 21. 23:20
Válasz erre
Komoly küzdelem árán d sikerült végre szereznem egy AZ model Mig-17Pf-et. Így végre elkezdődhet a magyar migsor projekt
borisz 738468 2025. június 21. 19:23
Válasz erre
Szia, ugye megcsinálod úgy, hogy szaladjon a fény az elején? :D
Yuki 738442 2025. június 20. 20:34
Válasz erre
IMG_20250614_214204
IMG_20250614_214204

Sziasztok én a psmk-n szereztem be.
slowmotion 737792 2025. május 30. 00:22
Válasz erre
No, megjött a teljes kandúr flotta, el lehet lassan kezdeni nekiállni.

Mondjuk az eladó valami érthetetlen ok folytán úgy gondolta, hogy a dobozok be fognak férni az ugyanakkora külső hosszúságú dobozba, természetesen csak némi nyomorgatás árán sikerült, de az le van ejtve, belül nem sérült, az a lényeg.

Mondjuk a Lancer Evo IV-et is ugyanígy tették be, és ott azért sajnáltam a dobozt, mert nem volt belőle nyolc sértetlen másik. Mindegy, az sem sérült, a dobozt meg majd megpróbálom kipréselni.
borisz 737732 2025. május 27. 19:00
Válasz erre
Nekem is megvan az AMX páros, dobozban szépek!
Valamelyik nap ezzel kapcsolatban lesz is mit mutatnom itt.
Nekem Italeri makettek közül itt van még szépnek az SM.79 és a C-27 sorozatuk. Azok is szépek, megjelenésükkor szerintem egész tisztességes belsővel.

És a KA-52... Nekem megvan a Tamileri KA-52. Meg egy Begemot matrica ív kb. két szazadra való hjelzéssel. Meg Neomega orr, kabinnal. Meg két csomag Microdesign maratás kívülre, belülre. Meg lehet, hogy van még valami, csal most nem jut eszembe.
Erre fel itt van ez a készlet, meg a dilemma, amit okozott. Hogy most akkor mi legyen?
Zoli 737731 2025. május 27. 18:45
Válasz erre
Nem kedvenc, de nagyon tetszik, viszont még nem ismerem a típust, a makettjeit sem. De azt látom, mit érdemes rajta javítani vagy mi illik a terveimbe.
A kabinhoz remélhetőleg lesz 3D matrica vagy maratás, de a korábbi kiegészítők közül is talán jó lehet valami hozzá.
Elég egyedi járgány, ne válj meg tőle!
z
atika 737730 2025. május 27. 18:23
Válasz erre
Gondoltam, hogy jól ismered a típust és annak 1/72-es vonatkozásait.
Ha egyszer nálam elkészül, akkor az dobozból lesz. Esetleg még meggondolom a gépágyú beszerzését. (Bár jobban meggondolva ez már így is marha drága mulatság.)
Annyira tűnt jónak a készlet, amennyire a témában el kívánok mélyülni. A kabin - pontosabban a hiánya - talán az egyetlen fájó pont, amit valahogy lehet, hogy érdemes lenne majd pótolni.

... és még az is lehet, hogy elmúlik a szerelem. :)
Zoli 737729 2025. május 27. 17:36
Válasz erre
Szia,

Eddig kivártam, majd lesz belőle EU-ban is, de aztán mégse tudtam tovább várni vele...
Ezek csak az első benyomások voltak, sok apróság? van még, amit fel kell tárni. Alapvetően tetszik, de vannak bosszantó és nehezen javítható megoldások is rajta.
A korábbi készletekhez gyártott feljavítók (Ace, Microdesign, Neomega, Heli Resin, RES/KIT, Black Dog stb.) megvannak, bár néhány felhasználása erősen kérdéses ehhez a maketthez. Remélem azért ehhez is megjelenik pár készlet, úgy biztos könnyebb lenne.
Szóval örülök, nagyjából megfelel, a többit majd megoldjuk valahogy.
z
Tibcsi 737721 2025. május 27. 14:59
Válasz erre
Tu-104a_MB_320_w142
Tu-104a_MB_320_w142

Nekem most ezek estek le a kamionról és én éppen ott voltam, hogy begyűjtsem őket. :) A Tu-104 régi kedvenc, ezzel a festéssel szerintem nagyon szép.

A Merci pedig már majdnem Stirlitz autója. Az egy számmal kisebb, mint ez (MB 230 W143-as), de azt nem gyártja senki, így nekem most ez lesz Makszim Makszimovics szolgálati gépjárműve. :)
slowmotion 737720 2025. május 27. 14:19
Válasz erre
Nekem a Martini-festéses Lancia Delta Integralét hozta a postás pajtás.

Csak az a vicces, hogy három bejövőm is volt, a DHL a világ másik végéről tokkal-vonóval hamarabb kézbesítette a csomagot ( egy kis vámkésedelemmel, amit a feladó bénázása okozott), mint a Packet meg a DPD innen a Bp melletti logisztikai központból. Ja, és a DHL vámköteles volt, a másik kettő Unión belülről jött. De ezt csak a miheztartás végett.

Egyébként jön az utolsó darab is a Tomcat-flottához, most már csak időt kellene találnom, meg persze a várólistán előtte levő pár készletet befejezni, illetve összerakni.
atika 737718 2025. május 27. 12:13
Válasz erre
Nekem már két hete megérkezett, azóta gondolkodom, hogy csak megkellene rendelni hozzá a gépágyút is.
Kicsit negatívnak érzem a beszámolód, nekem ettől jobban tetszik a makett. Tetszik, és ez a lényeg, nem vagyok objektív. Sajnos az Italeri és Hobby Boss makettek bármennyire is szépek, pontosak, számomra szinte kivétel nélkül szerethetetlenek. Az Italeri esetében kivételt jelent az AMX páros, ezek nagyon bejönnek.
Biztos vagyok benne, hogy igazad van az Alligator-t illetően, hiszen én is látom, de alapvetően csak azért vettem meg, mert a képek alapján megtetszett. Nem volt tervben. Egyelőre én kicsit jobban szeretem, kevésbé vagyok objektív a megítélésben.
Köszönöm a beszámolód, segít a tisztánlátásban.
Zoli 737691 2025. május 26. 21:14
Válasz erre
Megjött a szépúj Ka-52, az érzések vegyesek. Itt láthatók az útmutató, illetve a fotók:
www.scalemates.com/products/img/9/8/0/1607980-32-instructions.pdf www.britmodeller.com/forums/index.php
www.1-72depot.com/1-72-scale-plastic-model-kits/military-helicopters/dreammodel-dm720024-ka-52-russian-attack-helicopter/

A fotók alapján egy szép, részletes makett született, de ennél kicsit árnyaltabb a kép. Szép felület, sok nyomtatott alkatrész (ülések, kerekek, kiömlők, rakéták, rakétablokkok stb.), maratás (ablaktörlők, antennák és nagyrészt kapaszkodók stb.), többféle festés, de vannak egyszerű vagy hibás megoldások is bőven. A felületen a szegecsek/csavarok kissé nagyok, néhol előfordul az anyagvastagság miatt beszívódás is (gerinc, pilonok stb.), ugyanakkor jó látni, hogy a törzs alján és tetején sem tűntek el a részletek. (Valószínű többrészes szerszámot használtak, mert a törzs felső "élein" látható minimális lépcsőzetesség, bár ez csiszolással könnyen eltávolítható.) A készlet leggyengébb része a nyomtatott ülések ellenére a kabin, mert a padló, műszerfal, oldalpanelek simák, csak matricák járnak hozzájuk. Akár ezekhez is adhattak volna maratást vagy 3D nyomtatott elemeket. A kabintető se az igazi, nem nyithatók és a páncéllemezek is rá vannak öntve, ez utóbbiak sokkal jobbak lettek volna maratásból, mert így nem igazán élethűek, a lemezek nélküli ablakok kialakítása pedig igencsak kérdéses eredménnyel járna. Az orrfutó-akna elég egyszerű és az alja kissé drabális (szerszám- és kilökőtüske nyomok), a főfutóknál pedig a futószárak aknái hiányoznak, a visszazáródó ajtók a törzsfelekre vannak öntve. A futószárak, rotorok, pilonok egyszerűek, ezeket is nyomtathatták volna. A gépágyút viszont így is legyártották, csak nincs a dobozban, azt nem kevés pénzért külön árulják... A nyomtatott alkatrészektől eltekintve ez a makett az Italeri és Hobby Boss korábbi szintjét idézi, előbbi néhány éves AMX készletei precízebbek, jobb minőségűek. A dobozt visszazárva újabb meglepetés ért, 2017-re datálják az újdonságot, ezt se értem... A makett formája számomra kicsit fura, de talán csak azért, mert alakhű, legalábbis a korábbiakhoz képest biztos pontosabb. Egész jó, de a kb. 30 éves Revell termékek (Tornado stb.) jobban tetszenek. Remélem azért előbb-utóbb egy új Mi-28 is meg fog jelenni.
z
czzoli 737629 2025. május 24. 13:33
Válasz erre
WP_20250524_13_21_18_Pro
WP_20250524_13_21_18_Pro

Már csak egy jó makett kell hozzá a KP-től.
Sajnos a zöld (pl. hajtóműtér) és a türkiz (pl. rádióstér) lemaradt, de sebaj, majd legközelebb megszerzem azt is.
Zoli 737590 2025. május 23. 10:02
Válasz erre
Szia,

Ezt a bontást már pár éve alkalmazzák, a törzs esetében nem is bánom, viszont a 72-es termékeknél a kabintető kereteit külön öntve az átlátszó alkatrészek túl vastagok lettek. A 6 éve kiadott Ki-43 is ilyen.
A lényeg a könnyű építhetőség, ezért panelvonalak mentén bontják az alkatrészeket, hogy ne kelljen tömíteni, illetve az eltérő színű elemek maszkolás nélkül is festhetők. A Phantom soruk is ilyen, kivéve a kabintetőket, amiket inkább maszkolok.
z
Elnar 737586 2025. május 23. 08:06
Válasz erre
Uh, köszi. Ez azért már a "jézusmária" kategória nekem. Postával együtt 35 egy 72-es repülőért erős túlzás szerintem. Persze értem én hogy gyanta, meg ritkaság, de azért ennyi pénzért ez erős.
halaci 737558 2025. május 22. 19:37
Válasz erre
IMG_20250522_191630
IMG_20250522_191630
IMG_20250522_191630
IMG_20250522_191630

A képeket persze elfeljetettem, bocs.
halaci 737557 2025. május 22. 19:35
Válasz erre
igen, ahogy Muzzy is írja, ez 1:48. nem szoktam kibontani a zacskókat addig, amíg tényleg nem kezdek neki a makettnek, de most a kíváncsiságom erősebb volt.
Az első kép a törzs eleje és vége csak összefogva - keresztben, a pilótafülke mögött bontották meg, nem két félből áll. Ha ragasztó is lesz rajta, akkor az illesztés pont annyira fog látszani, amennyire egy panelvonalnál kell.
A másik kép felülről - azt a szép "nagy" rést az első rész íves végén már én csináltam, ahogy éppen csak egy 800-as csiszolószivaccsal eltüntettem az öntőcsonk nyomát. A hátsó részen az öntőcsonkok pont a két szegecssor között vannak. Remélem, ha nagyon pontosan ragasztom le őket, akkor a csonkok maradványait úgy tudom eltüntetni, hogy utána nem kell a szegecseket pótolni.
A számomra egy ennyire pontosan és ötletesen megtervezett makett már úgy is öröm, ha még hozzá se kezdek.
Én az MN Modelartól rendeltem, náluk (még, éppen) van készleten és voltak olyan rendesek, hogy 32 EUR-ra le is akciózták. A Mitsubishi gyártású változat is kapható, ugyanezen az áron.
www.mn-modelar.com/153182
Miggyuri 737556 2025. május 22. 19:30
Válasz erre
Amúgy a doboz felirata ellenére nincs benne matricalap.
Miggyuri 737555 2025. május 22. 19:26
Válasz erre
fankitmodels.com/product-category/172-scale-resin-models/ + a posta 20 EU. Két nap alatt itt volt.
Képeket is találsz az alkatrészekről ugyanott. Cikk már készül, ahhoz is lesznek, meg az épításről is.
Elnar 737554 2025. május 22. 18:38
Válasz erre
Légyszi, egy árat, ha publikus, írj!
És ha tudsz, tegyél fel képeket az alkatrészekről. Nekem ez a méltatlanul ismeretlen gép a II. világháború magyar repülőgyártásának a csúcsa.
Muzzy 737553 2025. május 22. 18:27
Válasz erre
Ez 48-as. Jelenleg Japán boltokban sincs, elkapkodták. Tudom, mert a listámon volt ez is. Helyette befigyelt két Zouke Mura, egy Hase Dave, egy finemolds Reppu és egy Tamiya M5 Stuart :)
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.