| <<< Vissza | Tovább >>> |
| pmheros | Adatlap | 741278 | 2025. szeptember 26. 12:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741277 | 2025. szeptember 26. 12:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Na igen, és lesz egy csomó kerítésem, ami fogalmam sincs mire lenne jó, talán egy kerítésbolt diorámához... Sajnos elég gyengék a képek, az eredeti méretben nem ilyen homályok... Amúgy tényleg jól néz ki, csak a főleg a törzsön vaskosabb panelvonalak lehetnének vékonyabbak, de legfeljebb több alapozó megy majd rá. Inkább a részletek éltelensége zavar egy kicsit, a kisebb be- és kiömlők, a póttankok szárnyai stb. lehetnének élesebbek, de ezen lehet javítani. Az értelmét még nem látom, legfeljebb azt, hogy elvileg könnyebben és gyorsabban építhető (a metszés után...), mint a Special Hobby készletei. De lehet, hogy azok pontatlanságai? miatt volt szükség rá, nem tudom... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 741274 | 2025. szeptember 26. 12:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Gyönyörűen néz ki... de az embernek kicsit olyan érzése támad, hogy mire levágod az alkatrészeket, addigra két fröccsöntöttet megépítesz elejétől a végéig. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741273 | 2025. szeptember 26. 11:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nekem is megvannak, szép darabok. Remélem azért elég pontosak is... A maradék AH-1Z elemeiből biztos lehetne valami vatif koncepciót gyártani, én legalább is gondolkodok rajta. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741272 | 2025. szeptember 26. 11:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, A képek újra... Elnézést a gyengébb fotókért, és le is kellett butítani, hogy beférjenek, remélem azért a lényeg látszik. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 741267 | 2025. szeptember 26. 10:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741244 | 2025. szeptember 25. 14:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741241 | 2025. szeptember 25. 13:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Annyira én se mélyültem el a típusban, nem nézegettem még rajzokat és nem is méregettem a makettet. A Special Hobby készlete is tetszik, komoly gondról nem tudok, de azért vettem ahhoz maratást, kiömlőt, kereket stb. Ehhez a nyomtatotthoz viszont nem igazán kell semmi. Látszólag kevés alkatrész, gyors és könnyű építés, de ugye menet közben derülnek majd ki a hibák. Hétvégén több időm lesz és majd jobban beleásom magam. Addig is pár futtában fotózott, kissé homály kép, aztán majd ha elvittem borbélyhoz, talán lesznek jobbak is. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 741240 | 2025. szeptember 25. 13:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nekem is ez jutott eszembe, amikor egy-két hete láttam a készletet. Tök szép, de van egy egész tisztességesnek tű Special Hobby is, gyártásban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 741238 | 2025. szeptember 25. 11:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönjük a beszámolót! Én még csak távolról közelítek a típushoz, de te már biztosan elmélyültél benne. A kérdésem, hogy a Special Hobby családjával van valami komoly gond? ...hogy egy kicsit belekössek a Zöld Törpébe; nem is csúnya a kétüléses! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741217 | 2025. szeptember 24. 13:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok itt is, Megérkezett tegnap a legújabb szépúj makettem, a Green Dwarf Mirage F.1, itt látható a touloni cég honlapján: greendwarf.com/product/mirage-f1-cr-1-72/ Érdemes megnézni az összeállítási útmutatót is. Ez a rajz borítja a doboztetőt is, a minimális információk a gyártó nevén kívül csak a méretarányra és a típusra korlátozódnak, illetve a Berna matricára. Utóbbi nagyon szép, három gép jelzéseit tartalmazza a szokásos francia mintával. Az útmatató minőségi fényes papírra nyomtatott, a festési rajz láthatólag a Berna saját fekete-fehér lapja, de a célnak megfelel. A matricalap minősége a maketthez méltóan tökéletes, pontos nyomású, vékony lakkréteggel. De a lényeg ugye az alkatrészek, amik első ránézésre, de huszadjára is hibátlanok és precízek. Egy apró problémám van csak, a panelvonalak a törzsön kissé vaskosak, ellenben a többi alkatrészen inkább csak a szerelőnyílás fedelekre jellemző ez, és a szegecselés is sokkal finomabb. A bontás a hagyományos fröccsöntésű klasszikus készletekhez képest kissé szokatlan, de ma már azok között találkozhatunk hasonlókkal (pl. Fine Molds). Viszont ennek előnye, hogy tömíteni legfeljebb csak az orrkúp és a szélvédő között kell, jó esetben. Ahogy láthatjáok az útmutatóban a törzsvég, a gerinc és a főfutó-aknákat tartalmazó has is külön nyomtatott, ráadásul az illesztésekhez is ki vannak alakítva a szükséges csatlakozó idomok. Túl sok variációra nincs lehetőség, csak a törzs-féklapok és a kabintető esetében választhatjuk meg a kívánt nyitott vagy zárt pozíciót. Egyébként a makett csak a legszükségesebb alkatrészeket tartalmazza, függesztményekként is mindössze a három póttankot (ezek és az ülés terve ingyen! letölthető a honlapról), sajnos a különböző felderítő stb. eszközök kimaradtak a dobozból. Az átlátszó alkatrészeket igényelnek némi törődést, mert mattak, ahogy arra a gyártó is felhívja a figyelmet, egy kis lakkolás remélhetőleg segíteni fog ezen. Egyébként a kabintetőkön és az orr alatti burkolaton kívül még a fényszórók is átlátszóak, a gerinc kabin mögötti szakaszának színtelenségén viszont csodálkozok, de talán van rajta valami kis ablak, ami ezt indokolja. A részletesség belül is kiváló, a kabin elemein rajta vannak a domború kapcsolók stb. Az oldalfalak is bordázottak. Ahogy az az útmatatóból is látszik, az orrfutó-akna oldalsó falai is törzsfelek belsejére öntöttek, a többi külön elem. A főfutó-aknák is egész látványosak, a vezetékeket is tartalmazzák, bár nem mindet. A futóműveken szintén megtaláljuk a kábeleket. A beömlő természetesen nem tartalmazza a teljes csatornát és a kompresszor lapátsort, de felesleges is lenne az ilyen kialakítású beömlőknél, a kúpok mindent takarnának. A kiömlő is tökéletes, nincs szükség a RES/KIT feljavítójára. Az alkatrészek egyébként a sok support takarásában alig látszanak, de majd igyekszem hétvégén használható képeket is feltenni róluk. A gyártótól a tervei rákérdezve azt választ kaptam, hogy 72-ben nem terveznek egyéb feljavító készleteket a típushoz, a nagyobb léptékűek részletesebbek lesznek. Ezt csak a fékszárnyak és orrsegédszárnyak miatt bánom, mert azokat házilag kitéríteni elég nehéz megoldani. Egyébként a maketthez nincs szükség feljavítóra. Loic arra is felhívta a figyelmem, hogy jelezzem Nektek, ez egy trükkös, kisszériás készlet, kell hozzá a tapasztalat (a látszat ellenére is). A következő verziók a CT és C200 lesznek, egzotikusabbak (AZ/CZ stb.) nincs tervben, kétülése pedig biztos nem lesz, mert az baromi ronda ("it's ugly as f××k")... Viszont! Már tervezi a következő típust, itt láthatjuk: master194.com/forum/viewtopic.php Én most boldog vagyok, a makett beszerzésében nyújtott segítségért köszönet Balázsnak! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740715 | 2025. szeptember 7. 09:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Szép kupac, gratula! 48-at nem ismerem, de a 72-esek jók, főleg a MiG-29! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740714 | 2025. szeptember 7. 09:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Köszi a bemutatást! Nagyon tetszik a makett, régóta vártunk egy ilyenre, és a mai viszonyok mellett nem is drága. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 740708 | 2025. szeptember 6. 21:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 740678 | 2025. szeptember 5. 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ja, és ez azért jó, mert így megnyílik a lehetőség az MP4/4-MP4/8, meg a '88-as Marlboro Yamaha festésére. Bár utóbbinak belenéztem az összeszerelésijébe, bonyolultabbnak tűnik, mint negatívra karcolni a panelvonalakat pozitívról egy 1:72-es Tomcaten, és ugye végül arra sem vállalkoztam... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 740676 | 2025. szeptember 5. 13:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 4WD | Adatlap | 740334 | 2025. augusztus 25. 19:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A minap a kezembe akadt a Hobby Boss 1/72-es új szerszámos TBM-3 Avenger kit-je. Kellemes meglepetéként ért, hogy ár/érték arányban, egy szépen kidolgozott, részletes, és végre az is ami a dobozra van írva, kidolgozták a pilóta mögötti teret is, nem úgy, mint a Hasegawa TBM-1C készletek esetében, amire csak ráírják az altípust, de nincs benne a dobozban a hozzá való alkatrész. Szépen kidolgozott belső terek, bombakamra, futóművel és 2 féle szárny. Az felhajtható külön kereten pluszban mellékelve.A felületen az részletek és a finom szegecselés is jól lett megjelenítve. Kabintető maszkolót és némi rézmaratást is adnak, a felhajtott szárnyakhoz, a bombakamra ajtóihoz, és a Yagi antennákhoz. Az Eduard 3D Space készlete jól feljavítja, az amúgy sem gyenge kabint. Én még a pilótaülést, a kerekeket és a géppuska csöveket fogom műgyantásra cserélni. Az eddigi makettek, ebben a méretarányban sajnos nem voltak elég részletesek. -Az Academy/Minicraft sajnos nem mérethelyes, pláne a kabintetők látványosan kisebbek, mint kellene. Azt sem tudta a gyártó eldönteni melyik változatot jeleníti meg. A doboztetőn egy TBM-3 képe van, a dobozban meg egy felemás korai TBM-1 / TBM-1B. Egyik verzió beépített fegyverzetét sem imitálja. -A Sword a korai TBM-1 és brit Harpoon-Mk.I verziót adja ki, elég szépen kidolgozva. Ennél a verziónál nem voltak a szárnyban fegyverek, csak a pilóta előtt az orrban jobb oldalt egy 0,50-es Browning. 4 fős személyzettel repült. A Hasegawa TBM/TBF-1B és 1C ugyanaz az öntőkeret. Az 1C verzió pilóta mögötti rádió/radar tere helyett a másodpilóta/megfigyelő ülése van kialakítva. Ehhez a maketthez adta ki az Aires a TBM / TBF-1B műgyanta kabinbelsőt és a bombakamra feljavítót. Szép makett a korához képest, de részleteiben nem túl gazdag. -A Hasegawa TBM-3 még nem volt a kezemben, de gyanítom, hogy csak az új motor miatti burkolatokat adja egy külön kereten, a TBM-1B többi alkatrészéhez. A Hobby Boss még az idénre ígéri a TBM-1C verziót is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740253 | 2025. augusztus 21. 22:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nekem csak az volt a lényeg, hogy legyen egy B és egy J, az egyik pedig a VF-111 gépe legyen. Viszont az is fontos, hogy minden USN gépen más hordozó neve legyen, így kicsit sakkozni kell... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 740250 | 2025. augusztus 21. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Én a B-hez szereztem be kalózzászlós matricát (amivel anno a Fujimi adta ki, csak az utolsó darabot elvitték, amit láttam). Meg ha lesz negyedik B-m, akkor lehet a Fine Moldshoz adott másik matrica (VF-21) megy rá. Jön elvileg a VF-51, de azt nincs nagy késztetésem elkészíteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740235 | 2025. augusztus 21. 15:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Tudtommal a többi verzióval is. Amúgy nekem B jön, ahhoz van a Microscale matricám is. Illetve a J-hez is van, az VF-96 lesz, de nem a Showtime 100. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 740234 | 2025. augusztus 21. 15:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
A Sundowners nem csak B-kkel repült? Tavaly szereztem valakitől egy olyat Hasegawában :D, de az a CAG festést tartalmazta, én meg szereztem hozzá olyat, amelyik lepattintott egy MiG-et az égről. És mivel kettő szett matrica volt a CAM ívén, ezért kellett még egy B-t vadásznom a Diamondbackshez is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740233 | 2025. augusztus 21. 14:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Az enyém is úton van, nemsokára megkapom. Én viszont maradok a népszerűbb festéseknél, azok közül is a VF-111 század gépénél, nálam ez kötelező. De ez még odébb van, sorszámot kell húzni, sokan megelőzik... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 740229 | 2025. augusztus 21. 13:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
No. Megjött a Finom Penész Showtime 100-asa, úgyhogy az akadémiás verzióból valami mást is ki lehet hozni majd. Van pár lehetőség rá, Tomcatters/Tarsiers/Sluggers, egyik sem az a mainstream pár század Phantomban... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 740122 | 2025. augusztus 18. 11:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Legalább a matricája szép, Sovány vigasz, tudom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 740060 | 2025. augusztus 16. 15:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok, Én ezt szereztem...: www.scalemates.com/hu/kits/tamiya-60794-lockheed-martin-f-35c-lightning-ii--1612336 ...és sajnos elég vegyes érzéseim vannak. A Tamiya nem hazudtolta meg magát, nagyon..., nagyjából amire számítottam, illetve még az se... Az F-35A után a B legalább kapott bombateret, míg ehhez - akármilyen megfontolásból is - még azt se készítette el a gyártó. A fegyverzet is csupán a felhajtott szárnyvégek alatti 1-1 rakétára, valamint a törzs alatti ágyú konténerre korlátozódik, a többi pilon is hiányzik. A felhajtott szárnyvégeknek és a lehajtható kormánylapoknak örülök, de ma már ez elvárható, főleg ennél a típusnál, pláne a konkurencia termékeinek ismeretében. Sőt, az Italeri nem volt rest még bombák szállítókocsiját, vagy a RAM panelek maszkolását is elkészíteni. Megnéztem gyorsan a 48-as verzió útmutatóját, van miért szomorkodni. Abban nemcsak teljes fegyverzet és bombatér is van, hanem kinyitott fedélzeti létra és utántöltő cső is. De nem is ez utóbbiak a lényeg, hanem a sok leegyszerűsített elem, amit a 48-as makettnél jobban szétbontottak, mint pl. orrfutó-akna oldalsó falai, vagy a futóakna és a bombatér külön mellékelt alkatrészei. Ráadásul ezek az alkatrészek egyáltalán nem aprók, simán megoldható lett volna a gyártásuk 72-ben is. Bezzeg a kerékbakokat adják a kisebb készlethez is, sovány vígasz... A cégről alkotott véleményem nem változott, nekem ez kevés, pláne ennyi pénzért. Nagyjából ennyibe kerül egy Clear Prop! MiG-19 vagy -23 is, a Modelsvit termékei pedig még olcsóbbak is. Lehet, hogy ezt a minőséget nem érik el, de az újabb készleteik (főleg Clear Prop!) erősen közelítik, viszont bőven kárpótolnak a részletességükkel (lásd kabin, futóaknák, kiömlők stb...), még az 5-10 évvel ezelőtt kiadott makettjeik is. Láthatólag nem sokat fejlődött a Tamiya a 72-es termékeiknél, a jó minőség eddig is megvolt, de ennél ma már kicsit több kellene... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 740018 | 2025. augusztus 15. 08:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Költse orvosra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| SZIGNAL | Adatlap | 739998 | 2025. augusztus 14. 17:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Elnézést mindenkitől! DE legalább tanultam ismét valamit pl hogy bármit vesz az ember nagyon olcsón az legyen gyanús :-) Móváron idén vettem a saját Revell Jaguáromat egy "külföldi úrtól" ütött-kopott dobozban viszont alkudva 8- juróért odadta ami jó árnak tűnt akkor belenéztem futólag rajz,matrica,zacskó tele igaz levagdosott ezüst színű alkatrészek de minek leltározzak ennyiért,otthon ismét leltár egyszerű makett minden megvan csak a tantusz nem esett le hogy nem egyezik a rajz a makettel betesz a többi közé és most elővettem azt gondolván Ti tudjátok rosszul de hát koppannom kellett egyet,a kedves "úr" eladott nekem egy Esci Jaguárt Revell dobozban...rajzzal.. matricával fél év után derül ki hogy picit átb...tak :-( jó tanulság volt legközelebb rá kell szánnom pár percet a csekkolásra a kevesebb bosszúságért. Mégegyszer elnézést és kösz ha elolvastátok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 739995 | 2025. augusztus 14. 17:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! A Super-hobby-n vettem én is, de én nemcsak figyelőbe tettem, hanem lefoglaltam. Akkor ki is kellett fizetni a teljes árat. A maszkot is lefoglaltam vele együtt, szintén ClearProp és szintén Super-hobby. Persze volt még a kínálatban 3D ülés, kerekek, rakéták, miegymás, de nem éreztem szükségét, szerintem anélkül is megleszek. Pedig szép darabok, a Britmodelleren van róluk közeli kép a gyártótól. A matrica korábbi beszerzés a Zafír Decals-tól. (Az a bizonyos bejegyzés a Makett újdonságok topikban van, csak rám lett szólva, hogy nem oda való.. :)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 739994 | 2025. augusztus 14. 16:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Én az egyik haza, fizikálisan Budán lévő bolt webshopjával jártam így. Figyelőre tettem valamit, aztán csak nem jött az értesítés. Majd ha megjött, megmutogatom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 739993 | 2025. augusztus 14. 16:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Na igen, korábbi termékeiknél minden is volt a dobozban, gyanta motor, esztergált réz antennák stb, azóta ésszerűsítették a kínálatot, a maguk javára... Én ezt elnézem nekik, mert tényleg csoda, amit művelnek, már az is, hogy még léteznek. A 3D feljavítóikra vagyok inkább kíváncsi, több lesz-e a makett annyival, mint amennyibe kerül az a néhány készlet. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 739992 | 2025. augusztus 14. 15:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv! Egy olyan hozzászólásra reagálnék amit itt olvastam, de most valamiért mégsem találom azt a bejegyzését amiben a kolléga megosztotta a ClearProp MiG-19PM megszerzésének örömét. Szóval megláttam a szaktárs makettdobozának a fotóját a fórumon, és azonnal elkapott a RAL 1023 sárga írígység. Mindjárt körülnéztem webshopokban honnan szerezhette. A super-hobby oldalon már réges-rég rányomtam a "Megfigyelés" gombra, de valahogy értesítés csak nem jött az elérhetőségéről. Aztán mikor felkerestem az említett weboldalt persze mégiscsak jelezte raktáron lévőnek. Szóval hirtelen felindulásból bedobtam a kosárba én is az Advanced kiszerelést (mielőtt a "csőcselék" lerabolná az elérhető a készletet), és mindjárt rá is tenyereltem a Vásárlás gombra. Meg is jött. Örülök! Lapozom az útmutatót, forgatom a kereteket, hümmögök elismerőn. Ez bizony csudajó portéka. Egy valamit mintha hiányolnék: hol a maszk ?, a kolléga fotóján mintha látni véltem volna. Aztán jön az eszmélés: nem ez az első ClearProp makettem aminél ugyanerre rácsodálkoztam, ennél a cégnél bizony korábban sem volt kabintetőmaszk, Advanced felirat ide, vagy oda. Szóval aki szintén hajlamos a figyelmetlenségre, az csapjon hozzá egy maszkot ettől a gyártótól. Aki pedig "tudatos" vásárló, az várja meg más cégek maszkjait, és abból vásároljon hozzá, finoman üzenve így a ClearProp felé. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 739990 | 2025. augusztus 14. 13:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Néhol pontatlan a Scalemates, de itt nem hiszem. Link: www.scalemates.com/kits/airfix-07104-sepecat-jaguar-gr1a--123067. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 739989 | 2025. augusztus 14. 13:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Mustang | Adatlap | 739986 | 2025. augusztus 14. 12:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
igen, már kb. 4 éve raktam össze. Egyébként nem volt vele baj, mutatós gép készíthető abból is. Remélhetőleg előnyére válik az ujragondolás! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| SZIGNAL | Adatlap | 739985 | 2025. augusztus 14. 12:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
A helyzet sokkal rosszabb a Revell dobozban az ősrégi Esci makett található. Revell sosem csmagolt Airfix makettet és fordítva sem igaz. Konkurens gyártók. www.scalemates.com/kits/esci-ertl-4034-raf-ba-jaguar-gr1--1289635 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 739979 | 2025. augusztus 14. 05:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nem sokáig... Mármint Kb 2 nap alatt összerakod dobozból | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 739967 | 2025. augusztus 13. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
majd kíváncsi leszek a tapasztalatokra! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 739962 | 2025. augusztus 13. 17:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ez van meg neked, ami a képen van? A tiéd egy régebbi Airfix makett Revell dobozban, az enyém idei termés, vadonatúj szerszám, nem ugyanarról a makettről beszélünk. :) De az sem csúnya, csak Airfix-ék újragondolták (amit nagyon jól tettek:)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Mustang | Adatlap | 739959 | 2025. augusztus 13. 15:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Én is ezt a Jaguart kerestem, csak nekem a revell dobozolta lett meg előbb. Nagyon mutatós lesz belőle a kicsike. Sok sikert! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 739953 | 2025. augusztus 13. 11:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 738494 | 2025. június 22. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Még nem vettem meg viszont pontosan ugyanannyiba kerül, mint az első évados, úgyhogy nehezen tudom elhinni, hogy lenne benne bármi extra. De majd egyszer kiderül. Már ha azt veszem meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 738491 | 2025. június 22. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szép estét kívánok ezt a készletet simán építem meg de a kolega a 4.évadosat vette meg abban van hang és fény ez csak sima készlet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 738471 | 2025. június 22. 05:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv! Ha ilyen nemes a cél, akkor veled örülünk, pláne ha láthatjuk is majd a munkáid ! Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Matthias | Adatlap | 738470 | 2025. június 21. 23:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Komoly küzdelem árán d sikerült végre szereznem egy AZ model Mig-17Pf-et. Így végre elkezdődhet a magyar migsor projekt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 738468 | 2025. június 21. 19:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, ugye megcsinálod úgy, hogy szaladjon a fény az elején? :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 738442 | 2025. június 20. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 737792 | 2025. május 30. 00:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
No, megjött a teljes kandúr flotta, el lehet lassan kezdeni nekiállni. Mondjuk az eladó valami érthetetlen ok folytán úgy gondolta, hogy a dobozok be fognak férni az ugyanakkora külső hosszúságú dobozba, természetesen csak némi nyomorgatás árán sikerült, de az le van ejtve, belül nem sérült, az a lényeg. Mondjuk a Lancer Evo IV-et is ugyanígy tették be, és ott azért sajnáltam a dobozt, mert nem volt belőle nyolc sértetlen másik. Mindegy, az sem sérült, a dobozt meg majd megpróbálom kipréselni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 737732 | 2025. május 27. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nekem is megvan az AMX páros, dobozban szépek! Valamelyik nap ezzel kapcsolatban lesz is mit mutatnom itt. Nekem Italeri makettek közül itt van még szépnek az SM.79 és a C-27 sorozatuk. Azok is szépek, megjelenésükkor szerintem egész tisztességes belsővel. És a KA-52... Nekem megvan a Tamileri KA-52. Meg egy Begemot matrica ív kb. két szazadra való hjelzéssel. Meg Neomega orr, kabinnal. Meg két csomag Microdesign maratás kívülre, belülre. Meg lehet, hogy van még valami, csal most nem jut eszembe. Erre fel itt van ez a készlet, meg a dilemma, amit okozott. Hogy most akkor mi legyen? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 737731 | 2025. május 27. 18:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nem kedvenc, de nagyon tetszik, viszont még nem ismerem a típust, a makettjeit sem. De azt látom, mit érdemes rajta javítani vagy mi illik a terveimbe. A kabinhoz remélhetőleg lesz 3D matrica vagy maratás, de a korábbi kiegészítők közül is talán jó lehet valami hozzá. Elég egyedi járgány, ne válj meg tőle! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 737730 | 2025. május 27. 18:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Gondoltam, hogy jól ismered a típust és annak 1/72-es vonatkozásait. Ha egyszer nálam elkészül, akkor az dobozból lesz. Esetleg még meggondolom a gépágyú beszerzését. (Bár jobban meggondolva ez már így is marha drága mulatság.) Annyira tűnt jónak a készlet, amennyire a témában el kívánok mélyülni. A kabin - pontosabban a hiánya - talán az egyetlen fájó pont, amit valahogy lehet, hogy érdemes lenne majd pótolni. ... és még az is lehet, hogy elmúlik a szerelem. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
Szívesen látnánk itt egy építési leírást egy ilyen nyomtatott makettről! Szerintem sokan követnénk. Persze csak ha nem raktározásra vetted :)
Üdv.: pmheros